Mangedobling i sikte
Når børsverdien er på skarve 80-90 mill og Støre har åpnet opp for leting av edle materialer på Norges langstrakte havbunner skjønner alle at denne aksjen skal gå til minst kr 30 Ila uka😇
Redigert 21.06.2023 kl 17:26
Du må logge inn for å svare
rosgun
21.06.2023 kl 23:55
7113
Aksjenuubie skrev Helt sinnsykt. Bare å sitte stille i båten om man er ferdig lastet
Det som er veldig eksplosivt er at det er få frie aksjer…( iforhold til agero)
Tror evt det er få som trader, og de som har gjort det i dag vil kjøpe seg inn imorgen. Heller ikke noe short her, det er for få aksjer tilgjengelige også til robothandling… For lite volum til at det er noen vits…..
Her er det kun «menneskelig handel» noe som gir en rettferdig prising utfra kjøp/salg og markedsutsikter👌
Tror evt det er få som trader, og de som har gjort det i dag vil kjøpe seg inn imorgen. Heller ikke noe short her, det er for få aksjer tilgjengelige også til robothandling… For lite volum til at det er noen vits…..
Her er det kun «menneskelig handel» noe som gir en rettferdig prising utfra kjøp/salg og markedsutsikter👌
Redigert 22.06.2023 kl 00:27
Du må logge inn for å svare
rosgun
22.06.2023 kl 09:56
6951
Med tanke på emisjonskurs på 10 og en undrende sjef som ikke skjønner den lave prisingen, så kan man vel si det.
Men da bør vel korreksjonen gå langt over kr 10😊
…og ikke motsatt vei😊…
Tror som sagt vi siger mot kr 10 idag, litt humpete start, men husk få aksjer til salgs gir «utslag»
Ser verdien på selskapet er 90 millioner🙃….
Haha…lisens på 200 millioner tonn noduler , hva er det verdt tro?
100 milliarder?
Bare formaliteter gjenstår før offentliggjøring i juni🙃
Men da bør vel korreksjonen gå langt over kr 10😊
…og ikke motsatt vei😊…
Tror som sagt vi siger mot kr 10 idag, litt humpete start, men husk få aksjer til salgs gir «utslag»
Ser verdien på selskapet er 90 millioner🙃….
Haha…lisens på 200 millioner tonn noduler , hva er det verdt tro?
100 milliarder?
Bare formaliteter gjenstår før offentliggjøring i juni🙃
Redigert 22.06.2023 kl 10:07
Du må logge inn for å svare
Aksjenuubie
22.06.2023 kl 15:48
6815
Du hadde ikke tid til å vente på ditt varslede rally. Så mye var dine ord verdt
Aksjenuubie
23.06.2023 kl 14:26
6558
Spesielt at gem får så mye juling. Her kommer det til å renne penger inn. De er helt gjeldsfri og fremtiden ser helt vill ut med tanke på inntjening
Aksjenuubie
24.06.2023 kl 14:33
6420
Blir meget spennende å se hva regjeringen mener med fast track. Planlagt oppstart er i 2025, før den meldingen. Kan det bli i 2024, og at kontrakter begynner å signeres allerede nå? Å sitte utenfor et firma som vokser fra under 100mill i verdi, til 100 milliarder tørr ikke jeg. Med så få frie aksjer, og få aksjer generelt, kommer det til å gjenspeiles i en hinsides aksjekurs! Det ble sagt de som solgte kart, hakke og spade ble rikest i Klondike, men hvem står støttest av oljeselskapene og seismikk selskapene i dag? Den teorien holder ikke vann for fem flate øre i dag
Redigert 24.06.2023 kl 14:34
Du må logge inn for å svare
Aksjenuubie
29.06.2023 kl 10:40
5849
Ganske irriterende handelsmønster nå. Legges inn salgsordre konstant under kursen. Venter litt før jeg kjøper meg ytterligere opp. Denne kan gå flere 1000% når dette kommer i gang
Krølltanga
03.07.2023 kl 07:02
5548
Oslo, Norway – 30 June 2023 – Reference is made to the 29 August 2022 press release regarding a MoU with Oil States Industries (UK) Ltd (“OSI”). Green Minerals AS (the “Company”) has today issued the first tranche of shares to OSI at NOK 15 per share. The shares are expected to be registered with VPS shortly. Two more tranches are planned over the next few months, taking OSI`s ownership in Green Minerals AS to 4,1%.
Krølltanga
04.07.2023 kl 07:30
5143
DN 4.juli: Overskrift i DN-artikkel: Kina strammer grepet om sjeldne mineraler – truer den globale elektronikkindustrien
Krølltanga
10.07.2023 kl 22:51
4883
E24 10.juli: Ser muligheter for ny, norsk industrigren: Nå posisjoner selskapene seg i kampen om havbunnsmineraler
Til tross for hard kritikk fra miljøbevegelsen, øyner norske selskaper store muligheter for gruvedrift på norsk havbunn. Loke Marine Minerals tror den første lisensrunden kommer neste år.
SIKTER MOT GRUVEDRIFT: Regjeringen og norske selskaper vil lete etter mineraler i Grønlandshavet og Barentshavet.
– Norge er i en unik posisjon, sier Walter Sognnes i det Stavanger-baserte selskapet Loke Marine Minerals.
– Ikke bare har vi store ressurser på norsk sokkel, men vi har også teknologien og fagmiljøet som er nødvendig for å drive utvinning av havbunnsmineraler på en bærekraftig måte, sier han.
Tirsdag 20. juni la Regjeringen frem planen for utvinning av havbunnsmineraler på norsk kontinentalsokkel.
Det er et område i Grønlandshavet og Barentshavet på 281.200 kvadratkilometer som foreslås for åpning av kommersiell mineralvirksomhet. Området ligger utenfor Nordland og opp mot Finnmark.
Åpner for gruvedrift på havbunnen: – Kan styrke interessen for å beskytte Norge
Norske selskaper har lenge posisjonert seg i kampen om havets mineraler, men kunngjøringen har gitt ytterligere vind i seilene for næringen.
Walter Sognnes, administrerende direktør i Loke Marin Minerals.
Med mål om en mulig produksjonsstart i 2030, er Loke Marin Minerals godt i gang med planlegging av gruvedrift på norsk havbunn.
– Vi venter i spenning og tror på et godt politisk flertall for åpningsprosessen i Norge. Hvis regjeringens forslag vedtas, estimerer vi at den første lisensrunden kommer i 2024, sier Sognnes.
Selskapet har som mål er å få til en bærekraftig utvinning av manganskorper innen ti år.
Loke Marine Minerals ønsker å få til en bærekraftig utvinning av manganskorper innen ti år. Manganskorper finnes på havbunnen og inneholder metaller og mineraler.
Venter i spenning
Også Ståle Monstad, administrerende direktør i Green Minerals, er godt fornøyd med regjeringens forsalg.
– Dette er svært gode nyheter. Vi forventer at forslaget vedtas av Stortinget i løpet av høsten, og vi er klare til å sende inn søknad på utlyste områder så snart det er mulig.
Monstad mener videre at Norge er i en gunstig posisjon for å markere startskuddet for utvinning av havbunnsmineraler i Europa.
– Norge har store mineralressurser i egne havområder. Vi har også en verdensledende offshorenæring som kan bidra til utviklingen av komplette verdikjeder. I sum kan vi stå overfor en ny og viktig havnæring som kan dekke etterspørselen etter viktige metaller i fremtiden, sier han.
Utbredt kritikk
Til tross for at ressursene på sokkelen blir omtalt som en ny potensiell gullgruve for Norge, er det stor uenighet internasjonalt om hvilke konsekvenser gruvedrift på havbunnen kan få. Både EU-kommisjonen og EU-parlamentet har oppfordret medlemsland til å avstå fra gruvedrift på egne kontinentalsokler.
– Miljøperspektivet er særdeles viktig. I Norge stilles det strenge krav til bærekraftig havbruk og denne næringen er intet unntak, sier Monstad i Green Minerals.
– Forekomsten av havbunnsmineraler er ofte begrenset til et område som er 200–250 meter i diameter. Med andre ord snakker vi om lokale og sentrerte forekomster som vil kreve små arealmessige inngrep på havbunnen.
Utvinningen som foreslås tar utgangspunkt i en nedbryting av mineralene på havbunnen, som deretter heves opp til et produksjonsfartøy.
– Det geniale med havbunnsmineraler er at selve produksjonssystemet er mobilt. Man produserer ferdig og flytter hele produksjonsanlegget til neste forekomst. Det forekommer altså ingen inngrep på havbunnen i form av infrastruktur, sier Monstad.
Også kartleggingen av områdene vil ha liten miljømessige ringvirkninger, mener han.
– Selve kartleggingen av havbunnen vil gjennomføres ved bruk av geofysikk og akustiske instrumenter, hvilket vil ha en begrenset miljømessig konsekvens.
Potensiell gullgruve
Analytiker i Rystad Energy, Audun Martinsen, mener at regjeringens satsing på havbunnsmineraler er viktig for norsk offshorenæring som ser seg om etter alternative vekstmarkeder for petroleumssektoren.
– Petroleumssektoren vil mest sannsynlig nå toppen dette tiåret. Alternative markeder som offshore vind, karbonfangst og havbunnsmineraler er alle nye sektorer som kan opprettholde høy aktivitet på norsk sokkel og videreføre sysselsettingen I offshorenæringen, sier Martinsen.
Analytiker Audun Martinsen ser for seg en potensiell ny norsk industrigren.
Det er stort potensial og interesse for å etablere industri rundt mineralutvinning på norsk sokkel. Flere leverandører ser på dette som et viktig marked for videreføring av kompetanse innenfor leting, utvikling og drift i komplekse marine miljøer, ifølge Martinsen.
Til tross for gjenstående forarbeid, øyner analytikeren mulighet for stor verdiskapning og en ny norsk industrigren.
Kampen om havbunnen
– Det vil fortsatt ta tid å modne markedet med lisensrunder, leting, funn, og teknologiske løsninger for utvinning, men vi ser at mot slutten av tiåret så kan dette markedet globalt sett utgjøre 100 milliarder kroner og sysselsette flere tusen i denne verdikjeden, sier analytikeren.
Krever mindre kapital
Sammenlignet med utbygging av oljefelt, er utvinning av havmineraler betydelig mindre kapitalintensivt, sier Sognnes i Loke Minerals. Men deler av verdikjeden vil innebære økte kostnader.
– Havmineralene må fraktes til land og prosesseres. Denne delen av produksjonsfasen vil innebære betydelig kostnader i form av prosesseringsanlegg. Dette burde gjøres i Norge gjennom grønn energi og ved at vi tar i bruk hele verktøykassen i form av fangst og lagring av CO₂.
Inntekten vil avhenge av størrelsen på funnene og konsentrasjonen av nøkkelmetallene, sier Monstad i Green Minerals.
– Vi tar med oss erfaring fra olje- og gassindustrien og ser for oss et partnerskap med andre selskaper og leasing av realkapital.
Publisert:
Publisert: 10. juli 2023 20:55
Til tross for hard kritikk fra miljøbevegelsen, øyner norske selskaper store muligheter for gruvedrift på norsk havbunn. Loke Marine Minerals tror den første lisensrunden kommer neste år.
SIKTER MOT GRUVEDRIFT: Regjeringen og norske selskaper vil lete etter mineraler i Grønlandshavet og Barentshavet.
– Norge er i en unik posisjon, sier Walter Sognnes i det Stavanger-baserte selskapet Loke Marine Minerals.
– Ikke bare har vi store ressurser på norsk sokkel, men vi har også teknologien og fagmiljøet som er nødvendig for å drive utvinning av havbunnsmineraler på en bærekraftig måte, sier han.
Tirsdag 20. juni la Regjeringen frem planen for utvinning av havbunnsmineraler på norsk kontinentalsokkel.
Det er et område i Grønlandshavet og Barentshavet på 281.200 kvadratkilometer som foreslås for åpning av kommersiell mineralvirksomhet. Området ligger utenfor Nordland og opp mot Finnmark.
Åpner for gruvedrift på havbunnen: – Kan styrke interessen for å beskytte Norge
Norske selskaper har lenge posisjonert seg i kampen om havets mineraler, men kunngjøringen har gitt ytterligere vind i seilene for næringen.
Walter Sognnes, administrerende direktør i Loke Marin Minerals.
Med mål om en mulig produksjonsstart i 2030, er Loke Marin Minerals godt i gang med planlegging av gruvedrift på norsk havbunn.
– Vi venter i spenning og tror på et godt politisk flertall for åpningsprosessen i Norge. Hvis regjeringens forslag vedtas, estimerer vi at den første lisensrunden kommer i 2024, sier Sognnes.
Selskapet har som mål er å få til en bærekraftig utvinning av manganskorper innen ti år.
Loke Marine Minerals ønsker å få til en bærekraftig utvinning av manganskorper innen ti år. Manganskorper finnes på havbunnen og inneholder metaller og mineraler.
Venter i spenning
Også Ståle Monstad, administrerende direktør i Green Minerals, er godt fornøyd med regjeringens forsalg.
– Dette er svært gode nyheter. Vi forventer at forslaget vedtas av Stortinget i løpet av høsten, og vi er klare til å sende inn søknad på utlyste områder så snart det er mulig.
Monstad mener videre at Norge er i en gunstig posisjon for å markere startskuddet for utvinning av havbunnsmineraler i Europa.
– Norge har store mineralressurser i egne havområder. Vi har også en verdensledende offshorenæring som kan bidra til utviklingen av komplette verdikjeder. I sum kan vi stå overfor en ny og viktig havnæring som kan dekke etterspørselen etter viktige metaller i fremtiden, sier han.
Utbredt kritikk
Til tross for at ressursene på sokkelen blir omtalt som en ny potensiell gullgruve for Norge, er det stor uenighet internasjonalt om hvilke konsekvenser gruvedrift på havbunnen kan få. Både EU-kommisjonen og EU-parlamentet har oppfordret medlemsland til å avstå fra gruvedrift på egne kontinentalsokler.
– Miljøperspektivet er særdeles viktig. I Norge stilles det strenge krav til bærekraftig havbruk og denne næringen er intet unntak, sier Monstad i Green Minerals.
– Forekomsten av havbunnsmineraler er ofte begrenset til et område som er 200–250 meter i diameter. Med andre ord snakker vi om lokale og sentrerte forekomster som vil kreve små arealmessige inngrep på havbunnen.
Utvinningen som foreslås tar utgangspunkt i en nedbryting av mineralene på havbunnen, som deretter heves opp til et produksjonsfartøy.
– Det geniale med havbunnsmineraler er at selve produksjonssystemet er mobilt. Man produserer ferdig og flytter hele produksjonsanlegget til neste forekomst. Det forekommer altså ingen inngrep på havbunnen i form av infrastruktur, sier Monstad.
Også kartleggingen av områdene vil ha liten miljømessige ringvirkninger, mener han.
– Selve kartleggingen av havbunnen vil gjennomføres ved bruk av geofysikk og akustiske instrumenter, hvilket vil ha en begrenset miljømessig konsekvens.
Potensiell gullgruve
Analytiker i Rystad Energy, Audun Martinsen, mener at regjeringens satsing på havbunnsmineraler er viktig for norsk offshorenæring som ser seg om etter alternative vekstmarkeder for petroleumssektoren.
– Petroleumssektoren vil mest sannsynlig nå toppen dette tiåret. Alternative markeder som offshore vind, karbonfangst og havbunnsmineraler er alle nye sektorer som kan opprettholde høy aktivitet på norsk sokkel og videreføre sysselsettingen I offshorenæringen, sier Martinsen.
Analytiker Audun Martinsen ser for seg en potensiell ny norsk industrigren.
Det er stort potensial og interesse for å etablere industri rundt mineralutvinning på norsk sokkel. Flere leverandører ser på dette som et viktig marked for videreføring av kompetanse innenfor leting, utvikling og drift i komplekse marine miljøer, ifølge Martinsen.
Til tross for gjenstående forarbeid, øyner analytikeren mulighet for stor verdiskapning og en ny norsk industrigren.
Kampen om havbunnen
– Det vil fortsatt ta tid å modne markedet med lisensrunder, leting, funn, og teknologiske løsninger for utvinning, men vi ser at mot slutten av tiåret så kan dette markedet globalt sett utgjøre 100 milliarder kroner og sysselsette flere tusen i denne verdikjeden, sier analytikeren.
Krever mindre kapital
Sammenlignet med utbygging av oljefelt, er utvinning av havmineraler betydelig mindre kapitalintensivt, sier Sognnes i Loke Minerals. Men deler av verdikjeden vil innebære økte kostnader.
– Havmineralene må fraktes til land og prosesseres. Denne delen av produksjonsfasen vil innebære betydelig kostnader i form av prosesseringsanlegg. Dette burde gjøres i Norge gjennom grønn energi og ved at vi tar i bruk hele verktøykassen i form av fangst og lagring av CO₂.
Inntekten vil avhenge av størrelsen på funnene og konsentrasjonen av nøkkelmetallene, sier Monstad i Green Minerals.
– Vi tar med oss erfaring fra olje- og gassindustrien og ser for oss et partnerskap med andre selskaper og leasing av realkapital.
Publisert:
Publisert: 10. juli 2023 20:55
Redigert 10.07.2023 kl 22:53
Du må logge inn for å svare
Krølltanga
16.08.2023 kl 09:50
4296
Simplywall.st - utdrag av artikkel 11.aug 2023
Breakeven Is Near for Green Minerals AS (OB:GEM)
Published August 11, 2023
With the business potentially at an important milestone, we thought we'd take a closer look at Green Minerals AS' (OB:GEM) future prospects. Green Minerals AS provides offshore mining and marine minerals on the Norwegian continental shelf. The kr59m market-cap company posted a loss in its most recent financial year of kr11m and a latest trailing-twelve-month loss of kr8.0m shrinking the gap between loss and breakeven. As path to profitability is the topic on Green Minerals' investors mind, we've decided to gauge market sentiment. Below we will provide a high-level summary of the industry analysts’ expectations for the company.
Check out our latest analysis for Green Minerals
According to some industry analysts covering Green Minerals, breakeven is near. They expect the company to post a final loss in 2022, before turning a profit of kr59m in 2023. So, the company is predicted to breakeven approximately a year from now or less! At what rate will the company have to grow in order to realise the consensus estimates forecasting breakeven in under 12 months? Using a line of best fit, we calculated an average annual growth rate of -61%,
earnings-per-share-growth
OB:GEM Earnings Per Share Growth August 11th 2023
We're not going to go through company-specific developments for Green Minerals given that this is a high-level summary, though, bear in mind that typically metals and mining companies, depending on the stage of operation and metals mined, have irregular periods of cash flow. So, periods of lower growth in the upcoming years is not out of the ordinary, particularly when a company is in a period of investment.
One thing we’d like to point out is that Green Minerals has no debt on its balance sheet, which is quite unusual for a cash-burning metals and mining company, which typically has high debt relative to its equity. This means that the company has been operating purely on its equity investment and has no debt burden. This aspect reduces the risk around investing in the loss-making company.
Breakeven Is Near for Green Minerals AS (OB:GEM)
Published August 11, 2023
With the business potentially at an important milestone, we thought we'd take a closer look at Green Minerals AS' (OB:GEM) future prospects. Green Minerals AS provides offshore mining and marine minerals on the Norwegian continental shelf. The kr59m market-cap company posted a loss in its most recent financial year of kr11m and a latest trailing-twelve-month loss of kr8.0m shrinking the gap between loss and breakeven. As path to profitability is the topic on Green Minerals' investors mind, we've decided to gauge market sentiment. Below we will provide a high-level summary of the industry analysts’ expectations for the company.
Check out our latest analysis for Green Minerals
According to some industry analysts covering Green Minerals, breakeven is near. They expect the company to post a final loss in 2022, before turning a profit of kr59m in 2023. So, the company is predicted to breakeven approximately a year from now or less! At what rate will the company have to grow in order to realise the consensus estimates forecasting breakeven in under 12 months? Using a line of best fit, we calculated an average annual growth rate of -61%,
earnings-per-share-growth
OB:GEM Earnings Per Share Growth August 11th 2023
We're not going to go through company-specific developments for Green Minerals given that this is a high-level summary, though, bear in mind that typically metals and mining companies, depending on the stage of operation and metals mined, have irregular periods of cash flow. So, periods of lower growth in the upcoming years is not out of the ordinary, particularly when a company is in a period of investment.
One thing we’d like to point out is that Green Minerals has no debt on its balance sheet, which is quite unusual for a cash-burning metals and mining company, which typically has high debt relative to its equity. This means that the company has been operating purely on its equity investment and has no debt burden. This aspect reduces the risk around investing in the loss-making company.
Redigert 16.08.2023 kl 15:07
Du må logge inn for å svare
heggis
03.11.2023 kl 07:47
3740
Satse på noen positive meldinger her i dag så det kan bli noe bevegelser i denne Aksjen
Krølltanga
03.11.2023 kl 21:43
3662
Er som Tornerose denne aksjen. Sover i 100 år. Men når hun våkner blir det Liv👏👍😀 Januar er ikke langt unna.
Krølltanga
30.11.2023 kl 09:57
3349
Det er pr. nå flertall på Stortinget for å åpne norsk sokkel. Regjeringen + Høyre + Frp vil sørge for det. Dette går veien. Minner om denne uttalelsen fra Monstad i sommer:
Også Ståle Monstad, administrerende direktør i Green Minerals, er godt fornøyd med regjeringens forslag.
– Dette er svært gode nyheter. Vi forventer at forslaget vedtas av Stortinget i løpet av høsten, og vi er klare til å sende inn søknad på utlyste områder så snart det er mulig.
Monstad mener videre at Norge er i en gunstig posisjon for å markere startskuddet for utvinning av havbunnsmineraler i Europa.
– Norge har store mineralressurser i egne havområder. Vi har også en verdensledende offshorenæring som kan bidra til utviklingen av komplette verdikjeder. I sum kan vi stå overfor en ny og viktig havnæring som kan dekke etterspørselen etter viktige metaller i fremtiden, sier han.
Utbredt kritikk
Til tross for at ressursene på sokkelen blir omtalt som en ny potensiell gullgruve for Norge, er det stor uenighet internasjonalt om hvilke konsekvenser gruvedrift på havbunnen kan få. Både EU-kommisjonen og EU-parlamentet har oppfordret medlemsland til å avstå fra gruvedrift på egne kontinentalsokler.
– Miljøperspektivet er særdeles viktig. I Norge stilles det strenge krav til bærekraftig havbruk og denne næringen er intet unntak, sier Monstad i Green Minerals.
– Forekomsten av havbunnsmineraler er ofte begrenset til et område som er 200–250 meter i diameter. Med andre ord snakker vi om lokale og sentrerte forekomster som vil kreve små arealmessige inngrep på havbunnen.
Utvinningen som foreslås tar utgangspunkt i en nedbryting av mineralene på havbunnen, som deretter heves opp til et produksjonsfartøy.
– Det geniale med havbunnsmineraler er at selve produksjonssystemet er mobilt. Man produserer ferdig og flytter hele produksjonsanlegget til neste forekomst. Det forekommer altså ingen inngrep på havbunnen i form av infrastruktur, sier Monstad.
Også kartleggingen av områdene vil ha liten miljømessige ringvirkninger, mener han.
– Selve kartleggingen av havbunnen vil gjennomføres ved bruk av geofysikk og akustiske instrumenter, hvilket vil ha en begrenset miljømessig konsekvens.
Også Ståle Monstad, administrerende direktør i Green Minerals, er godt fornøyd med regjeringens forslag.
– Dette er svært gode nyheter. Vi forventer at forslaget vedtas av Stortinget i løpet av høsten, og vi er klare til å sende inn søknad på utlyste områder så snart det er mulig.
Monstad mener videre at Norge er i en gunstig posisjon for å markere startskuddet for utvinning av havbunnsmineraler i Europa.
– Norge har store mineralressurser i egne havområder. Vi har også en verdensledende offshorenæring som kan bidra til utviklingen av komplette verdikjeder. I sum kan vi stå overfor en ny og viktig havnæring som kan dekke etterspørselen etter viktige metaller i fremtiden, sier han.
Utbredt kritikk
Til tross for at ressursene på sokkelen blir omtalt som en ny potensiell gullgruve for Norge, er det stor uenighet internasjonalt om hvilke konsekvenser gruvedrift på havbunnen kan få. Både EU-kommisjonen og EU-parlamentet har oppfordret medlemsland til å avstå fra gruvedrift på egne kontinentalsokler.
– Miljøperspektivet er særdeles viktig. I Norge stilles det strenge krav til bærekraftig havbruk og denne næringen er intet unntak, sier Monstad i Green Minerals.
– Forekomsten av havbunnsmineraler er ofte begrenset til et område som er 200–250 meter i diameter. Med andre ord snakker vi om lokale og sentrerte forekomster som vil kreve små arealmessige inngrep på havbunnen.
Utvinningen som foreslås tar utgangspunkt i en nedbryting av mineralene på havbunnen, som deretter heves opp til et produksjonsfartøy.
– Det geniale med havbunnsmineraler er at selve produksjonssystemet er mobilt. Man produserer ferdig og flytter hele produksjonsanlegget til neste forekomst. Det forekommer altså ingen inngrep på havbunnen i form av infrastruktur, sier Monstad.
Også kartleggingen av områdene vil ha liten miljømessige ringvirkninger, mener han.
– Selve kartleggingen av havbunnen vil gjennomføres ved bruk av geofysikk og akustiske instrumenter, hvilket vil ha en begrenset miljømessig konsekvens.
Krølltanga
30.11.2023 kl 23:16
3229
Og her ser vi den egentlige grunnen til at det vil bli flertall på Stortinget. Av 2 onder må man velge det minste. Lar man Kina dominere dette feltet, så vil Vesten og USA sakke akterut. Det er storpolitikk med i spillet, og Vesten/USA vil ikke la dette skje. De vil ta igjen forspranget som Kina nå har. Derfor er Green Minerals med på vinnerlaget, og aksjen er fortsatt på billig-billigsalg.
Klassekampen 30.nov. 2023: Gruvedrift på havbunnen innebærer betydelig miljørisiko, og på grunn av en rekke tekniske vanskeligheter er lønnsomheten i slik virksomhet usikker på kort sikt. Flere land konkurrerer nå for å hente ut ressurser fra havbunnen. Kina ligger an til å dominere feltet. Mineraler som litium, kobolt, nikkel og mangan er uunnværlige når man skal bygge vindturbiner, elektriske biler og andre produkter som bidrar til overgangen til en lavkarbonøkonomi. Kinas dominans i denne sektoren er en alvorlig utfordring for demokratier, fordi landet ved flere tilfeller har utnyttet tilgangen til kritiske ressurser strategisk for å skaffe seg et forsprang i konkurransen med USA.
Klassekampen 30.nov. 2023: Gruvedrift på havbunnen innebærer betydelig miljørisiko, og på grunn av en rekke tekniske vanskeligheter er lønnsomheten i slik virksomhet usikker på kort sikt. Flere land konkurrerer nå for å hente ut ressurser fra havbunnen. Kina ligger an til å dominere feltet. Mineraler som litium, kobolt, nikkel og mangan er uunnværlige når man skal bygge vindturbiner, elektriske biler og andre produkter som bidrar til overgangen til en lavkarbonøkonomi. Kinas dominans i denne sektoren er en alvorlig utfordring for demokratier, fordi landet ved flere tilfeller har utnyttet tilgangen til kritiske ressurser strategisk for å skaffe seg et forsprang i konkurransen med USA.
Redigert 30.11.2023 kl 23:20
Du må logge inn for å svare
SAMISKBONDE
30.11.2023 kl 23:34
3271
Kina har også gått inn for et mer proteksjonistisk politikk hvor de forbyr salg av RE metaller ut av landet. Dette tvinger vesten til å skaffe metaller andre steder.
Et annet element er at grønt skifte vil kreve enorme mengder av metaller. Det blir ikke noe grønt skifte uten selskap som dette.
Et annet element er at grønt skifte vil kreve enorme mengder av metaller. Det blir ikke noe grønt skifte uten selskap som dette.
Krølltanga
04.12.2023 kl 22:15
3117
Altinget melder 4.des.2023: SV prøvde å stanse gruvedrift på havbunnen i budsjettforhandlinger – kom ingen vei. Samtidig regner Frp med at de kommer til å bli enige med Høyre og regjeringspartiene om en avtale som åpner norske havområder for utvinning av havbunnsmineraler.
Dette går veien.
Dette går veien.
Redigert 04.12.2023 kl 22:16
Du må logge inn for å svare
Føre var
05.12.2023 kl 09:22
3022
https://e24.no/naeringsliv/i/zEpx1O/regjeringen-enig-med-hoeyre-og-frp-om-aa-aapne-for-gruvedrift-paa-havbunnen?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no
Da trekte jeg salgsordren min på de få jeg hadde, så legges de på kistebunnen:)
Da trekte jeg salgsordren min på de få jeg hadde, så legges de på kistebunnen:)
Redigert 05.12.2023 kl 09:26
Du må logge inn for å svare
kokkohill
05.12.2023 kl 10:16
2992
Mye spennende biprodukter her 😜👍. Forskere har funnet gull, sølv, kobber, sink og bly I områdene
https://www.forskning.no/geologi-havet-mineralogi/gruvedrift-pa-havets-bunn-forskere-har-funnet-gull-solv-kobber-sink-og-bly/2025402
https://www.forskning.no/geologi-havet-mineralogi/gruvedrift-pa-havets-bunn-forskere-har-funnet-gull-solv-kobber-sink-og-bly/2025402
Redigert 05.12.2023 kl 10:17
Du må logge inn for å svare
Føre var
05.12.2023 kl 10:21
2973
10 kroner her, er vel ett meget beskjedent kursmål. På disse nå ferdigspikra nyheter.
X-43 scramjet
05.12.2023 kl 10:27
2949
Betyr mye for GEM denne meldingen. Hele selskapet vil få et løft nå
moneymachine
05.12.2023 kl 11:19
2839
14 mill aksjer. 1kr opp utgjør 14 mill kr i børsverdi. Ikke lenge siden denne ble handlet rundt 5kr. Dagens nyhet er nok verdt mye for selskapet.
Man blendes av prosenter. Mcap må fokuseres på.
Man blendes av prosenter. Mcap må fokuseres på.
Redigert 05.12.2023 kl 11:22
Du må logge inn for å svare
X-43 scramjet
05.12.2023 kl 16:30
2806
10 kr er fortsatt gratis priset. Denne går nok videre opp på onsdag
Krølltanga
05.12.2023 kl 17:39
2706
...og at det skulle "gå veien" så fort, var gledelig. 122% opp var fint. Men denne er nok svært lavt priset fortsatt.