Successfull PoC of new Pilot line - mulig short squeeze

Rule
BCS 18.07.2023 kl 12:23 357668

Denne trÄd titel er ment som en lille service/info meddelelse till dem som mÄske ikke fÞlger med pÄ tÊt hold og ikke gider lÊse op pÄ BCS hoved trÄden:

*At Bergen Carbon Solutions we are thrilled to announce successful proof of concept of our new separation pilot line. This is an important pre-requisite to ensure our cost competitive advantage as the green supplier of the supermaterial of the future!
*EU batteri-pas ordning er lige ned i BCS turban
*Patent ansÞgning indgivet pÄ ny renseprocess med genbrug af elektrolyt
*Samarbejde med Broadbit

Jeg har selv aktier i BCS og er long, da BCS har fat i en mulig del-lĂžsningen til et helt fundamentalt problem ved batterier til alt elektricificering:
- produktion af carbon nano fibre og grafit pÄ konventionel vis forurener big-time ( carbon/grafit er et super vigtigt materiale i batterier )
- produktion med BCS metode er Co2 neutralt
- carbon nano fibre kan forbedre performance af batterier og grafit er en vĂŠsentlig bestanddel

BCS stÄr nu utroligt stÊrkt og i mine Þjne langt langt langt stÊrkere end ved IPO pÄ kurs 16-18 NOK og end ved den gamle kurs bund pÄ 30 NOK.

Update 21/7-23:
Dagens kurs her kl 13:55 - 9:40 NOK. Ser ud til markedet tager positivt imod BCS ny ledelse, strategi, fremskridt og ny PoC.
Hvis BCS lykkes med at lave god butik ud af deres teknologi kan der komme en voldsom rekyll.
BCS har vÊret pÄ Nordnets lister over Top-10 fortjeneste pÄ udlÄn i flere kvartaler. Derfor adderet "mulig short squeeze" pÄ titel.

Update 28/7-23:
Der kommer nu et giga press pÄ at reducere brugen af fossil fuels:
---------------------
https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article16316343.ece
FN-chef: Vi gÄr fra global opvarmning til global kogning
Guterres opfordrer verdens politikere til straks at tage vidtrĂŠkkende skridt for at bremse klimaforandringer.
---------------------------
Konventionel teknologi til produktion af carbon nano fibre er CVD: Chemical Vapor Decomposition.
CVD bruger 5x-10x mere energi end BCS metode og BCS metode forbruger Co2 som et input.
Den politiske agenda er et faktum her - om det er menneskeskabt eller ej - sÄ er den politiske agenda fakta.
Redigert 05.05.2024 kl 00:14 Du mÄ logge inn for Ä svare
Fluefiskeren
06.10.2023 kl 10:36 6488

Omsetningen av aksjen er veldig liten. I gÄr ble det omsatt 50 176 aksjer og sÄ langt i oktober har det ikke blitt omsatt over 100 000 pr. dag. Ser at omsetningen var veldig mye hÞyere i september.
Londonmannen
06.10.2023 kl 11:05 6429

Ja, det er en avventende holdning. Kanskje ikke sÄ rart siden ledelsen holder kortene godt til brystet.

Men det er tre faktorer vi kjenner til:

- utviklingen fÞrste halvÄr har vÊrt svÊrt positiv og gÄtt langt raskere enn forventet, i henhold til CEO pÄ Q2 presentasjonen.
- HUCHEM tok initiativet til Ä forlenge MOUen som de har med BCS, trolig som fÞlge av den meget positive utviklingen BCS har rapportert om gjennom fÞrste halvÄr.
- ND og statsrÄd Vestre ba om en orientering om BCS, ogsÄ trolig som fÞlge av den positive utviklingen BCS har rapportert om.

Men sÄ synes det dessverre som at investormiljÞet legger mer vekt pÄ det narrativ som FA gjÞr sitt beste for Ä fremstille; BCS er en useriÞs bedrift som forsÞker Ä blÄse opp kursen med Ä feilaktig hevde at det var oppkjÞpsforsÞk i september og at man basert pÄ dette «eventyret» ikke kan stole pÄ folket bak BCS.

Vel, vel jeg tror at mange kan komme til Ă„ se seg en salig hakeslepp i lĂžpet av hĂžsten. Og jeg tror IKKE det blir oss aksjonĂŠrer
.
Molbre
06.10.2023 kl 11:12 6414

Vi har vel fÄtt kursen opp fra ca 10 til 13,5 selv etter den nedlatende holdningen til FA, sÄ helt svart er det ikke.
Men hÄper at det kommer meldinger fra ett av punktene dine over, er da vi virkelig vil fÄ fart pÄ aksjen.
Slettet bruker
06.10.2023 kl 11:58 6380

Synd at FA er sÄ negativ til BCS. De har jo ingen grunn til det snarere tvert imot. Er det statariske holdningen til sjefen deres som har spredd seg til de ansatte ?
WickstrĂžm
06.10.2023 kl 12:27 6398

NÄr trolig 10 stk rapporterte fake news innlegg om blokksalg, og FA likevel lar det stÄ, sÄ sier det seg selv at ØSS er i lomma pÄ FA ved Ä stille opp pÄ Investordagene til FA. Normalt slÄr FA hardt ned pÄ markedsmanipulering, og nÄr man ikke ser blokksalg, sÄ er dette nok en bekreftelse pÄ useriÞsiteten til admin pÄ siden, og Finansavisen.
rockpus
06.10.2023 kl 12:38 6420

Enig i at det var skuffende at Admin ikke reagerte. Derimot nÄr du avslÞrte identiteten til manipulatoren GrÞnnskalle, da ble det virkelig reagert med sletting! Merkelig form for prioritering..
WickstrĂžm
06.10.2023 kl 12:47 6535

Ja det underbygger bare det jeg har sett lenge.
solb
06.10.2023 kl 12:50 6547

NÄr "Baissen" gnÄler om blokksalg og emisjon, da er det kjÞp som gjelder.
rockpus
06.10.2023 kl 13:18 6601

"Men jeg antar at NÊringsdepartemtet hadde sine grunner til Ä be om en orintering om BCS. Og sÄvidt jeg fikk med meg av Hegnar TV sÄ ble initiativet tatt av nettopp NÊringsdepartementet. Og jeg tviler ikke pÄ at BCS evnet Ä gi folket i NÊringsdepartementet en overbevisende orientering."

Jeg kan personlig tenke meg at staten vil vente til den nye renseteknologien er ferdig, og sÄ se om det blir etablering av fabrikk i Norge.
Dersom BCS derimot prioriterer etablering i SÞr-Korea sammen med Huchems fÞrst, sÄ er det ikke sikkert at staten vil gi stÞtte i denne omgang. De prioriterer antagelig fÞrst og fremst etableringer i Norge?
Londonmannen
06.10.2023 kl 14:14 6615

Mulig det. Men jeg vil ikke utelukke at det kan bli produksjon begge steder. I SÞr-Korea skal vel ikke BCS inn pÄ eiersiden. Der er det vel tenkt at HUchems skal etablere fabrikken og BCS skal levere teknologien. Men tror ikke BCS har gitt opp tanken om Ä etablere fabrikkproduksjon i Norge, hvor HÞyanger trolig blir fÞrste lokasjone. Men dersom staten blir med pÄ laget, sÄ kan det etableres en langt stÞrre produksjon i Norge enn hva ellers vil skje. Engasjementet i SÞr-Korea hindrer ikke selskapet Ä bygge ut fabrikker i Norge. Men det koster og en storproduksjon/ny industri i Norge kan skje mye raskere med staten pÄ laget. Og jeg tror bok det vil skje. Men skjÞnner at staten ikke Þnsker Ä kaste penger inn i noe som ennÄ ikke har fÄtt klarsignal. Dog, det kan skje fÞr noen av oss aner det. SÄvidt meg bekjent jobbes det meget godt i kulissene.
rockpus
06.10.2023 kl 14:38 6581

Tar gjerne begge deler ;-))

PrÞver bare Ä teoretisere over nÄr og i hvilken sammenheng statsstÞtte kan bli aktuelt.
WickstrĂžm
06.10.2023 kl 14:48 6778

Jeg tenker at om dette er sÄ innbringende (Øksnes skriver seddelpresse i 2021) sÄ bÞr man fÄ opp flere fabrikker. Det var jo sagt at dette var sÄ innbringende at fabrikker var nedbetalt pÄ 4-12 mÄneder (mulig JBS som sa det). SÄ hvorfor nÞye deg med en eller to. Det mÄ bli flere, men fÞrst vise at alt fungerer og at markedet er der.
Londonmannen
06.10.2023 kl 16:18 6660

Ja, enig i at fÞrste steg er Ä vise at teknologien, inkludert nyutviklet renseteknologi, fungerer i storskalaproduksjon. FÄr de dette pÄ plass sÄ blir det en game changer og da kan man starte med fabrikketablering.

Men skulle vore artig Ä vite hvor vi befinner iss neste Är pÄ denne tiden. I disse dager er det vel et Är siden vi ble informert at oppstarten i HÞyanger fÞrste halvÄr 2023 ville bli utsatt med min ett Är.

NÄ har jo ting gÄtt raskere og bedre enn forventet gjennom fÞrste halvÄr, sÄ vi kan jo hÄpe pÄ at det nÊrmer seg en skikkelig gladmelding.
Rule
06.10.2023 kl 18:04 6530

Jeg mener at der var politisk signal at man vil udvide adgang til kapital for batteri industri til at omfatte materiale producenter ogsÄ. Intet vedtaget.
Stþtten til Freyer har vel véret moderat succes’s ind til nu.
FaderGem
06.10.2023 kl 23:28 6323

Fokuset vil alltid vĂŠre er Ă„ tĂžmme pengesekkene i den mest "bĂŠrekraftige gryta",
som for Ăžyeblikket der og da hĂžres mest fornuftig ut,
holde fokus,
ikke tenk tanken pÄ Ä tenke pÄ utsiden av boksen:
Bare gap opp og ta i mot!

KJØR pÄ med Ä stampe mest mulig CO2 under bakken? ... Okei? Hva skjedde her nÄ?
Hva skjedde med Moder Jord?
Plantene? Fotosyntesen?
Naturen er og har vel alltid vĂŠrt selvregulerende..
Nei?
Hvis noen kan zoome ut og si noe annet pÄ tidskalaen oppigjennom de milliarder av Är, hva er det du snakker om?... Det vil jeg gjerne ha dokumentert, ditt jÊvla naut av en stokk.

Uansett, hvis BCS fÄr politisk velvilje, og retten til Ä streble for at U'en skal bli tatt med i regnskapet i drÞmmen fotavtrykket om "CCUS", noe som ville vÊrt hÞyst logisk i disse dager.
Og stÞrst av alt, den varmeste og vÄteste drÞmmen; selvfÞlgen for en pÄtvunget menneskeskapt og bÊrekraftig jord, altsÄ drÞmmen om:
Utfasing av olje for fullt...

Hvor langt frem i tid skal vi?

Kan BCS bli med Ă„ erstatte "kampen mot oljen" frem mot 2030-50?
Vi er pÄ vei inn i den elektriske verden,
Og tro noe annet ville vĂŠrt en fĂždesel i ei frityrgryte utifra dagens syn.
Jeg satser pengene mine pÄ produkter som vil revolusjonere batteriindusteien da den tid kommer for fullt.
Jeg ville gjerne likt Ă„ hĂžre den fulle og hele tankegangen til de som selger fra dag til dag, den dag i dag..
Hva er det som driver deg?
Er det naivt Ä tenke at positive meldinger kan komme nÄr tid som helst?
Londonmannen
07.10.2023 kl 07:54 6244

Dersom sÄfremt i fall det finnes brukbar teknologi til Ä omdanne CO2 til brukbare rÄstoff, som Carbon og oksygen, sÄ ville det vÊre merkelig bakvendt Ä foretrekke Ä dytte CO2 ned i store underjordiske lagerhaller i stedet for Ä utbytte ressursen. Det blir som Ä skyve dritten under teppet. Men men man vet aldri hva politikere finner pÄ.
Redigert 07.10.2023 kl 07:56 Du mÄ logge inn for Ä svare
Taycon
07.10.2023 kl 09:24 6154

Tror du ikke CO2 volumet totalt sett og uansett er langt hÞyere enn behov og hva en eventuell vellykket teknologi vil klare Ä unna. Trenge vel begge deler tenker jeg og hÄper BCS lykkes. CO2 markedet er under utvikling og da trenger vi bÄde de som fanger, transporterer, kjÞper og selger, foredler og de som lagrer. Verdikjede/marked. https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/
Redigert 07.10.2023 kl 09:35 Du mÄ logge inn for Ä svare
Londonmannen
07.10.2023 kl 14:39 5965

Joda, det tviler jeg ikke pÄ. Men enn sÄ lenge har det kun vÊrt fokus pÄ fangst og lagring. PÄ tide man fÄr Þynene opp for hvilke verdier som ligger i CO2 som rÄstoff. Det er det som er poenget mitt. Men klart at det vil vÊre mer CO2 enn det man kan hÄndtere med CCU. SÄ det blir nok ikke enten eller, men bÄde og. Men enn sÄ lenge er vi ikke der. SÄ fÄr vi hÄpe at dette endrer seg i lÞpet av hÞsten
al-tei
07.10.2023 kl 21:02 5911

Hvorfor ble de siste innleggene slettet av admin? Fint med en konkret begrunnelse her. Hva er galt ved Ă„ spĂžrre hvor mange aksjer en som uttaler seg offentlig for egen vinning eier?
WickstrĂžm
07.10.2023 kl 22:15 5872

Kan du utdype ? Fikk ikke sett fĂžr noe ble slettet.
Londonmannen
08.10.2023 kl 13:47 5564

Det skyldes enkelt og greit at jeg kom med en misforstÄtt pÄstand. Og det som fremkom var ikke tilfelle. Jeg ble derfor korrekt slettet og pauset av admin. Innleggene relatert til det jeg oppstod er ogsÄ slettet. Jeg har beklaget dette ovenfor admin og saken er lagt dÞd. Ha en fortsatt god helg!
BioKnut
08.10.2023 kl 14:18 5596

Tror det kommer nyheter fra BCS nÄr som helst, og stikkordet er SÞr-Korea. Etter min mening er aksjen en av de sikreste doblingskandidatene pÄ Oslo BÞrs. Selskapet har styrket organisasjonen kraftig de siste mÄnedene, og er klar for Ä erobre verden med sin ledende teknologi innenfor karbonfangst. De produserer karbon-nanofiber gjennom anvendelse av ny og banebrytende teknologi, og sluttproduktet er et miljÞvennlig supermateriale laget av CO2. Samtidig bidrar BCS til Ä lÞse en stor global miljÞutfordring.
Redigert 08.10.2023 kl 17:21 Du mÄ logge inn for Ä svare
WickstrĂžm
08.10.2023 kl 15:35 5529

Ingen skade skjedd, feil kan alle gjÞre. Du bidrar svÊrt godt her, sÄ det vil vi ha mer av.
WickstrĂžm
08.10.2023 kl 18:02 5465

Vet ikke hva du kom med, og det betyr ikke noe. Men her om dagen ble syke pÄstander om blokksalg og megler servert, og sikkert rapportert av 10 stk, det fikk stÄ. Fikk noen svar av admin pÄ dette ? Dette synes jeg er grÄdig rart.
Londonmannen
09.10.2023 kl 07:21 5201

Uansett, i dag starter en ny uke og vi nÊrmer oss en ny oppdatering fra BCS dag for dag. Godt Ä ha denne i portefÞljen. Ønsker dere alle en innbringende bÞrsuke!
WickstrĂžm
09.10.2023 kl 08:59 5179

Takk det samme.
Slettet bruker
09.10.2023 kl 22:06 4742

Tanker?
Reagerer pĂ„ heftig avgiftsĂžkning: – Kan ramme gigantiske klimaprosjekt
https://www.vg.no/i/zEJRO4
Hammers
09.10.2023 kl 22:28 4743

Svaret er selvsagt Ă„ bygge opp et pyrolyseanlegg og sende sĂžppelet gjennom dette.
Da blir det MINIMALT med utslipp, stor karbonfangst og massevis av inntekter!

Hvis man brenner uten Ă„ avkarbonisere blir man heretter straffet knallhardt!

EDIT; Ref overskriften. Sist jeg hĂžrte om POC het selskapet QFUEL.
VI kjenner alle hvordan DET "eventyret" endte!
Redigert 09.10.2023 kl 22:32 Du mÄ logge inn for Ä svare
WickstrĂžm
10.10.2023 kl 16:45 4523

Noen drikker mye, og denne gang var de litt tidlig pÄ flaska tror jeg.
Rule
10.10.2023 kl 19:42 4366

Enig - tror heller ikke vi skal undervurdere mĂŠngden af shorts her og om de ikke skal igang med at dĂŠkke ind - jeg ville ryste noget i buksen.
NÊste update bliver 1/11 - fremrykket Q3 business update. Tror BCS bare kÞrer afsted nu og styrker sin case for hver gang der er Q opdateringer. Vi er i hvert fald blevet godt forvent. Sikke en turn-around. Vi er alle blevet taget lidt pÄ sengen her....

Jeg kigger lÞbende men nordnet har ikke opdateret listen for Q3 endnu. SpÊndende om BCS stadig er pÄ top-10 i udlÄn...:
https://www.nordnet.no/no/tjenester/kontoer/investeringskonto-zero/utlan-aksjer#tidligere-utbetalinger
Redigert 10.10.2023 kl 19:45 Du mÄ logge inn for Ä svare
fjellape
11.10.2023 kl 01:16 4138

Finner ikke noe i shorteregisteret: https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010950249

For Ă„ ha litt perspektiv:
Registeret skal offentligjÞre short-posisjoner pÄ over 0,5% av selskapet, men det kan ha vÊrt flere smÄ posisjoner.
Tdsperskpektivet mÄ man ogsÄ se pÄ, da det er over 3mnd siden 2. kvartal, da Nordnet lÄnte ut, og det sier ingen ting om shorting i hÞst.
Nordnet livsforsikring kan ha lÄnt ut mange akskjer i forhold til hvor mange aksjer Nordnet livsforskring disponerte, sammenligna med andre selskaper som Nordnet livsforsikring har lÄnt ut. Det kan jo vÊre at Nordnet Livsforsikring hadde fÄ BCS-aksjer i 2. kvartal. 30. aug meldte MacT at Nordnet Livsforsikring eide ca 3,6% av BCS.




Redigert 11.10.2023 kl 21:24 Du mÄ logge inn for Ä svare
Rule
11.10.2023 kl 01:45 4140

ja, det er imponerende hvordan det kan undgÄs :-o
BCS er pÄ top-10 listen over bedst indtjening pÄ udlÄn sidste 6-7 kvartaler ( siden Q4-21 hvor kursen stubte ) bla. sammen med REC Silicon der ligger med ca. 2% synlig short. Der mÄ jo vÊre en lignende short position i BCS sÄ - mindst.
Teknisk var der stort set ingen modstand op til kurs 43 NOK.
Hvis en sÄ stort short position skal lukkes mÄ kursen nemt kunne flyve tilbage til det gamle niveau i 40-50 NOK omrÄdet.
Ikke rart at sidde i klemme her - BCS er gÄet fra konkurs kandidat til mulig enhjÞrning med et fundamentalt potentiale der er uden for fatteevne.
Er der 50 forskellige poster pÄ lige under 0,1% sÄ vil det samlet blive op imod 5% short. Det er lÄner der skal indrapportere og ikke udlÄner (nordnet).
Redigert 11.10.2023 kl 02:06 Du mÄ logge inn for Ä svare
Londonmannen
11.10.2023 kl 07:16 4158

Ettersom en sÄpass stor andel av aksjene er shortet, fortsatt, sÄ mÄ jo shortingen ha startet pÄ et kursnivÄ betydelig hÞyere enn i dag. For da vil de fleste shorterne ha en delta mellom kursen de shortet pÄ, og dagens omsetningskurs, som er relativt stor og som sÄdan fÞles rimelig sikker til Ä fÄ dekket inn, og fortsatt fÄ gevinst pÄ shorten.

Men det er her jeg tror de ikke skjÞnner verken risikoen eller hvilke kurspotensiale BCS har, forutsatt at de lykkes med storskalaproduksjon med ny renseteknologi, inkorporert i den eksisterende teknologien. For den dagen ledelsen i BCS kan rapportere om suksess vil oppgangen vi opplevde da BCS gikk pÄ bÞrs rolig blekne. For da skal ikke bare alle dem som sitter pÄ gjerdet og fÞlger BCS med argusÞyer ha aksjer, men ogsÄ alle dem som sitter short. Det kan bli et rotterace vi aldri tidligere har sett pÄ bÞrs. Og hvor mange av de 50 stÞrste aksjonÊrene eller oss andre aksjonÊrer som skjÞnner potensialet, vil vÊre villige til Ä selge?

Og dette scenarioer er bare en bÞrsmelding unna. Hvorfor tror dere HUCHEM tok initiativet til Ä forlenge MoUen? Neppe fordi de ikke tror BCS skal lykkes. BCS har jo selv sagt at de har hatt en fenomenal fremgang med teknologien gjennom vÄren 2023. PÄ samme presentasjon uttalte de ogsÄ at de ville vÊre i gang med kommersialiseringen i lÞpet av de neste seks mÄnedene. Det vil i klartekst bety i lÞpet av februar 2024. Dersom det skal holde mÄ det komme positive nyheter pÄ Q3 presentasjonen 1 nov 23. Det er om tre uker

.tikk takk tikk takk. Vi gÄr et par tre meget spennende uker i mÞte.

Jeg sier ikke at de vil lykkes, men vil pÄpeke at en ny, langt mer seriÞs ledelse uttaler seg positivt. Risikoen er fortsatt ikke fjernet. Jeg registrerer ogsÄ at en sÄpass seriÞs og stor kjemisk aktÞr som HUCHEM, Þnsker Ä forlenge eksisterende MOU. Men jeg registrerer ogsÄ at mange shortere tror at selskapet skal mislykkes pÄ opplÞpssiden. Vel, om rimelig kort tid vil vi fÄ svaret. Enn sÄ lenge holder ledelsen kortene tett til brystet.

Ha en strÄlende bÞrsdsg!
WickstrĂžm
11.10.2023 kl 08:44 4036

đŸ«ą jeg kan jo ikke forvente at alle kan dette. Men det er en rekke triks i boka for Ă„ unngĂ„ SSR lista. Du tviler vel ikke pĂ„ at aksjen er pĂ„ topp 1-3 utlĂ„nte aksje fra Nordnet - den stĂžrste handelsplatformen i norden ? Over laaaaaang tid.