Successfull PoC of new Pilot line - mulig short squeeze

Rule
BCS 18.07.2023 kl 12:23 350334

Denne tråd titel er ment som en lille service/info meddelelse till dem som måske ikke følger med på tæt hold og ikke gider læse op på BCS hoved tråden:

*At Bergen Carbon Solutions we are thrilled to announce successful proof of concept of our new separation pilot line. This is an important pre-requisite to ensure our cost competitive advantage as the green supplier of the supermaterial of the future!
*EU batteri-pas ordning er lige ned i BCS turban
*Patent ansøgning indgivet på ny renseprocess med genbrug af elektrolyt
*Samarbejde med Broadbit

Jeg har selv aktier i BCS og er long, da BCS har fat i en mulig del-løsningen til et helt fundamentalt problem ved batterier til alt elektricificering:
- produktion af carbon nano fibre og grafit på konventionel vis forurener big-time ( carbon/grafit er et super vigtigt materiale i batterier )
- produktion med BCS metode er Co2 neutralt
- carbon nano fibre kan forbedre performance af batterier og grafit er en væsentlig bestanddel

BCS står nu utroligt stærkt og i mine øjne langt langt langt stærkere end ved IPO på kurs 16-18 NOK og end ved den gamle kurs bund på 30 NOK.

Update 21/7-23:
Dagens kurs her kl 13:55 - 9:40 NOK. Ser ud til markedet tager positivt imod BCS ny ledelse, strategi, fremskridt og ny PoC.
Hvis BCS lykkes med at lave god butik ud af deres teknologi kan der komme en voldsom rekyll.
BCS har været på Nordnets lister over Top-10 fortjeneste på udlån i flere kvartaler. Derfor adderet "mulig short squeeze" på titel.

Update 28/7-23:
Der kommer nu et giga press på at reducere brugen af fossil fuels:
---------------------
https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article16316343.ece
FN-chef: Vi går fra global opvarmning til global kogning
Guterres opfordrer verdens politikere til straks at tage vidtrækkende skridt for at bremse klimaforandringer.
---------------------------
Konventionel teknologi til produktion af carbon nano fibre er CVD: Chemical Vapor Decomposition.
CVD bruger 5x-10x mere energi end BCS metode og BCS metode forbruger Co2 som et input.
Den politiske agenda er et faktum her - om det er menneskeskabt eller ej - så er den politiske agenda fakta.
Redigert 05.05.2024 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
rockpus
10.01.2024 kl 19:42 4213

"Var det ikke sagt at det var så innbringende at fabrikker var betalt seg på 4-6 mnd ?"

Det var vel en uttalelse fra Sagmo sin tid..? Men at det blir lønnsomt er det nok liten tvil om. Her blir mange muligheter i fremtiden i tillegg til Huchems. I første omgang må dog BCS som et lite selskap ikke forskreve seg i spagat.
Londonmannen
10.01.2024 kl 20:00 4177

Vel, vet sannelig ikke. Selskapet har jo gått fra å Twitter om alt mulig til å være stum som en østers. Det siste året er det vel primært vis kvartalspresentasjoner at ledelsen har oppdatert markedet. Derfor tror jeg nødvendigvis kje på at selskapet vil gå ut med børsmelding om et kvalitetskrav er nådd. Men mulig at jeg er for kritisk og at de ville gjort det.

Personlig tror jeg ikke at det de nå jobber med er å oppnå god nok kvalitet, men snarere å kunne produsere en gitt kvalitet i stor skala og over en lengre periode. Og det er det hinderet som må passeres dersom det skal bli industriproduksjon av det.
Molbre
10.01.2024 kl 20:40 4486

Det de jobber med er at BCS sitt CNT øker batteriets effektivitet i elektrodene. De sier og at de skal være nære å møte tekniske specs i løpet av Q1, jeg synes de skulle forholdt seg til 1. mars som de nevnte først, men ok! Tror nok de sender til flere og ikke bare Huchems, håper i hvertfall de satser på helgardering og ikke bankers her! Regner faktisk ikke med de er så dumme enn så skeptisk jeg er til selskapet!
Redigert 10.01.2024 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
Conrad
10.01.2024 kl 22:23 4428

Jeg skulle personlig tro at enkelte renseprosesser ikke har så mye med ny teknologi å gjøre, men heller at BCS må klare å ta det i bruk og kombinere det med eget oppsett. Googlet litt for å bli klokere på hva BCS må jobbe med, og kom over innlegg fra en som har jobbet av og på med CNT i nesten 20 år. Nå vet ikke jeg hvor mye av dette som er aktuelt for BCS, men... oversatt, med forbehold om feil:

Renhet og defekter definerer CNT-kvaliteten. I de fleste tilfeller vil det, uavhengig av produksjonsteknikk, følge sorteringsprosesser. Den første prosessen er å skille buntene med nanorør fra aske og amorft karbon. Neste steg er å fjerne metallkatalysatoren. Etter det, hvis det jobbes med med enkeltveggede karbonnanorør (SWCNTs, Single-walled Carbon Nanotubes, ikke BCS sitt område), så finnes det prosesser for å sortere gjennom isolerende, halvledende og ledende rør, for ikke å nevne den møysommelige (samme ord som Odd Strømsnes har brukt) separasjonen av flerveggede karbonnanorør (MWCNTs, Multi-walled Carbon Nanotubes, produktet som BCS nå satser på).

Kvalitetene som man vanligvis ser blir da gruppert i ulike grupper: "Som Produsert", "Industristandard", "Labstandard", "Høy Renhet" og "Ultra-Høy Renhet". Førstnevnte kan være så mye som 60 % aske og noen ganger mindre enn 20 % nanorør. Industristandard et sted mellom 60-70 % nanorør (og dette er hvor de fleste tilbud starter for både SWCNT og MWCNT), hvor MWCNT kan koste så lite som $1/g i dette segmentet (tall fra før 2018).

Ved høyere renheter ser man 90–95 %. Noen ganger er dette mer enn nok for visse applikasjoner innen materialvitenskap, men for elektronikk (batterier?) og medisinske applikasjoner anbefales det 98 % eller bedre. Det finnes teknikker for å oppnå opptil 99,9999 % rene rør, men de globale markedene har enda ikke sett dette (per 2018). Et kjapt Google-søk viser at >99.99% renhet koster over 50 € per gram, opptil 90 €, avhengig av diameter (lavere = dyrere).

Når det gjelder defekter, så vil ofte ulike produksjonsmetoder etterlate rør med lukket ende, vridd akse, nanobudvekst, sammenfiltring, forviklinger, og andre problemer. Mens noen sluttbrukere faktisk foretrekker defekter, så trenger mer avanserte applikasjoner en mer uberørt struktur og kvalitet.

BCS satser i hvert fall ikke lavt, det skal de ha!
NakkenBaron
10.01.2024 kl 22:33 4461

Husker disse karene på P1 for noen år siden. Da var det banebrytende nye metoder BCS skulle stå for. Er det helt feil nå? Hva var det egentlig Finn og kompanjongen egentlig slo igjennom med som revolusjorende vedr BCS i sin tid ?
elnomi
10.01.2024 kl 22:43 4445

Har virkelig BCS kompetansen og teknologien til å lykkes?

Oddsen taler i BCS disfavør og det er derfor kursen er rundt kr 11-12 og ikke på helt andre nivåer.

BCS er ferdig med «fake It, til you break It» (Sagmo). Nå er det «make It, or break It» som gjelder i 2024!

Lykkes BCS, blir aksjonærene «mini-Røkker» alle sammen i neste års skattelister.
Redigert 10.01.2024 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
rockpus
10.01.2024 kl 23:15 4434

"Personlig tror jeg ikke at det de nå jobber med er å oppnå god nok kvalitet, men snarere å kunne produsere en gitt kvalitet i stor skala og over en lengre periode. "

Kanskje du har rett. Men er det sannsynlig at BCS har fasiliteter og kapasiteter til slike storskalatester der de nå holder til?
rockpus
10.01.2024 kl 23:16 4442

Veldig bra innlegg som gir oss litt bedre forståelse for den problematikken som BCS nå jobber med!
Londonmannen
10.01.2024 kl 23:24 4419

Nei, det tviler jeg på. Men jeg antar det er en del jobb som må gjøres før man kan etablere en pilot. Eller er det realistisk å tro at noen tar sjansen på å bygge en fabrikk, uten først å testet teknologien oven pilot?
Fink
10.01.2024 kl 23:54 4451

Innslag i NRKs Kveldsnytt i dag om Østfold-bedriften Cenate. På eiersiden blant andre Fred. Olsen, Nysnø, Innovasjon Norge. Det satses på silisium for å effektivisere batterier.
Nysnø skriver: "Silisium som innsatsfaktor er ansett som den neste store utviklingen i Li-ion batteriteknologi. I dagens batterier brukes det ofte en stor andel karbon, i form av grafitt. Cenate sine nye silisiumbaserte partikler er langt bedre enn vanlig silisium, og de kan også erstatte en del av grafitten som brukes i anodemateriale i dag. Batterier med et høyt silisiuminnhold vil dermed redusere etterspørselen etter grafitt, som ofte blir utvunnet med store miljøkonsekvenser.
Cenate skal i løpet av 2021 bygge en fullskala produksjonsreaktor ved sitt pilotanlegg i Askim, og målet er å produsere 50 til 100 tonn silisium i året."
I tv-innslaget kom det fram at det var høyaktuelt å etablere produksjonen i USA.
Interessant om startup innen samme nisje (batteri) som BCS satser på. Grunn til å se på dette først og fremst som konkurranse, eller som supplement?
https://www.cenate.com/
https://www.nysnoinvest.no/portfolio/cenate-2/
Goliaten15
11.01.2024 kl 16:38 4155

Bergen Carbon Solutions AS: Proposes Rita Glenne as new board member - Notice of extraordinary general meeting

(Bergen, 11. January 2024) Bergen Carbon Solutions AS (BCS, OSE:BCS) today summons for an Extraordinary General Meeting (EGM) for the election of Rita Glenne as a new board member of the Board of Directors. Bodil Holst will step down from the Board of Directors for personal reasons.

“Rita Glenne has diverse technology and management expertise from several business sectors. Bergen Carbon Solutions has the ambition to be the world’s clean carbon technology and materials company, and with Rita strengthening the Board of Directors we will further leverage on the opportunities from providing clean carbon to the electrical vehicle battery industry,” says Jon André Løkke, Chairman of the Board of Directors.

Rita Glenne previously worked at SINTEF, Norsk Hydro ASA, REC ASA and as Vice President of Technology within REC Solar AS. She currently runs her own consulting company as an advisor for technology start-ups and holds several board positions. She has extensive experience in developing technology into processes and products with a business aspect. Glenne has developed processes and production equipment for high volume manufacturing, has experience with hands-on trouble shooting and management in start-up production and extensive collaboration with suppliers and customers. Glenne has a Ph.D. from the Technical University of Trondheim (NTNU) in Material Science.

Bergen Carbon Solutions summons the shareholders of the company to the Extraordinary General Meeting at 25 January 2024 at 10:00 CET. The agenda for the Extraordinary General Meeting is the election of Rita Glenne as a member of the Board of Directors. The Extraordinary General Meeting will be held as a digital meeting only with a deadline to submit proxy form votes 18. January 2024, 16:00 CET.
NakkenBaron
11.01.2024 kl 16:49 4250

I am confident that the company has an exciting future ahead and wish them all the best as they embark on new endeavours,” says Bodil Holst.


📈📈📈📈📈 håpa ho får rett!
Londonmannen
11.01.2024 kl 16:56 4235

Hyggelige ord fra en som har satt tett på selskapet. Og det nye styremedlemmet ser ut som vil bringe med seg lang erfaring og solid kompetanse.
Fink
11.01.2024 kl 19:23 4093

Liten påminnelse der altså: "Bergen Carbon Solutions has the ambition to be the world’s clean carbon technology and materials company."
Londonmannen
11.01.2024 kl 19:36 4081

Jepp, ikke noe galt med selskspets ambisjoner. Da har de ihvertfall noe å strekke seg etter. ;-))
NakkenBaron
11.01.2024 kl 20:05 4075

Dama må vel skynde seg om hun skal rekke innsidekjøp før store nyheter snart publiseres. Det er nok svært begrenset tid å handle aksjer under 12 kr før vi setter farten opp mot 80 og ATH igjen.
Londonmannen
11.01.2024 kl 20:32 4043

Vel, det er vel det scebariet vi alle håper på skal materialisere seg i løpet av senvinteren/våren. CEO uttalte i august at noe ville skje i løpet av de neste seks månedene. I henhold til den tidslinjen skulle det da komme noe før utgangen av februar 2024.Men såvidt jeg har fått med meg ble den justert til første halvår 2024 ved Q3 presentasjonen. Vel, jeg har vel en viss frykt for at dersom den første tidslinjen ryker, og det drar seg ut i mars/april uten at det har kommet noe positivt mhp avtaler/pilotprosjekt/partnerskap så vil markedet starffe BCS og kursen få seg et trykk nedover mot 7-8 tallet, minst.

Så jeg håper og tror at ledelsen kjenner sin besøelsetid og kommer med noe positivt på Q4 presentasjonen i begynnelsen av februar. Men vi lever i svært spemnende tider. Nytt styremedlem i dag kan jo være et signal om at selskapet er i ferd med å gå over i en ny fase og at styret hadde behov for en spesifikk kompetanse før denne fasen iverksettes. Ser med spenning frem mot Q4 presentasjonen.
Slettet bruker
11.01.2024 kl 21:10 3974

Hvem bryr seg om de heter Bodil eller Rita?? Få det helve... prosjektet i havn!!
FaderGem
11.01.2024 kl 21:27 3923

Patience is not the ability to wait, but how you act while you're waiting. Sten for sten, dag for dag. Det kommer en virkelig god dag da tiden er moden for det.
MacT
11.01.2024 kl 21:36 3946

Hun er god for over 30mill så håper hun kjøper noen aksjer.👀
NakkenBaron
11.01.2024 kl 22:05 4003

Det håper jeg og. Har hun satt seg inn i caset, så tenker jeg det fort blir ett tema, og da håper jeg det er aksjer hun må kjøpe, og ikke en lukurativ opsjon.
Hjelpalaus
11.01.2024 kl 22:07 4105

Tror ikke man skal handle for mange millioner før du må betale 20 kr pr aksje.
Conrad
12.01.2024 kl 11:20 3784

Helt enig. Jeg skulle gjerne håpe at alle og enhver sluttet å nevne 6-månederstallet. Vi må fokusere på første halvår, da slipper vi skuffelser.
Strømsnes fikk et spørsmål på Q2 hvor han egentlig ikke hadde tid til å tenke, så da sa han 6 måneder. I hans hode betydde dette i løpet av mars.
Under Q3 hadde han fått 2 ekstra måneder på seg til å tenkte, så første halvår er nok mest aktuelt.
Vi vet heller ikke om han ser for seg en børsmelding innen første halvår, eller om det kun gjelder tidspunktet for da den fullverdige prøven blir produsert og sent.
I praksis spiller det ingen rolle, de har mer enn nok kapital til tiden, men det kan bli fryktelig kjedelig å se kursen rase i mellomtiden.
Uansett tenker jeg det er ganske lav risiko for noen store endringer i kursen før Q4.
solb
12.01.2024 kl 14:11 3615

Har det begynt å putre i saltsmeltene nå?
NakkenBaron
12.01.2024 kl 14:27 3582

Toget slipper nå damp på stemplene for fremdrift. Enda mulig å komme seg på toget før det forlater perrongen. Men det blir stadig dyrere å hoppe på.
Rule
12.01.2024 kl 15:10 3504

Jeps. Kursen har også været shortet, banket, pint og brand-udsolgt til det ukendelige. Til trods for at substansen og teknisk fremdrift er så god som ever.
Londonmannen
12.01.2024 kl 15:26 3499

Det et bevegelse…. Noen som vet noe de ikke burde vite eller kun lengre og lengre mellom selgerne? Spennende tider…..
NakkenBaron
12.01.2024 kl 15:56 3532

Det er alltid noe som vet, og det får man første forvarsel på når kurs går uten nyheter.
Londonmannen
12.01.2024 kl 17:17 3459

Greit å få hilse på 12-tallet før det legges bak oss. Når kursen nå har kommet seg løs fra 11-tallet, så kan vi jo håpe på at kursen fortsetter å sige oppover utover vinteren og at en skikkelig forløsende børsmelding treffer markedet før folket setter kurs mot påskeeventyret. Det er da i det minste lov å håpe….
Slettet bruker
12.01.2024 kl 19:26 3397

Som du selv har sagt til det kjedsommelige så stikker denne ingen veier før vi går oppdatering. På mandag er vi tilbake på 11 tallet med mindre det kommer noe nytt altså. Noen ganger så lurer jeg på om Londonmannen har glemt hva han tidligere har skrevet eller om det faktisk er flere personer bak samme nick. God helg!
NakkenBaron
12.01.2024 kl 20:49 3444

Nå er du urimelig, selvsagt kan denne falle tilbake. Korreksjon i aksjemarked, en som plutselig skal ut med aksjer, en blåruss som vil shorte, Aker brygge som finner på noe lurt med lånte aksjer.

Men om Odd holder ord, noe jeg tror, så skal vi følgelig frem mot oppdatering i februar, og den faktum at vi er en dag nærmere større god nyhet, vil gi folk som sitter på gjærdet en trangere inngangsdør om alt annet er likt, altså lite aksjer som skal selges, vs aksjer som ønskes.

Så Londonmannen synes jeg leverer stødig, som vanlig over lang tid.
Hjelpalaus
12.01.2024 kl 20:57 3488

Hektisk aktivitet på kontorene kl 1730 ikveld. Ganske spesielt en fredagskveld
NakkenBaron
12.01.2024 kl 21:08 3639

Vil tro at dersom de er svært nær, så intensiveres dette noe på gølvet for å skape aksjonærverdier og at ledelsen holder ord fra august.
Londonmannen
12.01.2024 kl 21:37 3740

He he nei kan nok forsikre deg om at det kun er en person bak nicket. Og jeg står fortsatt ved at kursen først vil ta skikkelig av når det kommer en kursdrivende nyhet. Men, jeg vil ikke utelukke at eventuell lekkasje kan påvirke kursen, før det kommer melding. Men dagens opptur skyldes trolig mangel på selgere kombinert med noen som vil på innsiden før en melding treffer markedet. Men slike kan det bli flere av i tiden som kommer.
Slettet bruker
12.01.2024 kl 22:04 3713

Det er vel den mest konkrete informasjonen vi har om selskapet siden høsten 2022 ☺️ Jeg skal ikke være urimelig og jeg håper på noen positive uker fremover, men vi må ikke bli historieløse for da blir vi voldsomt skuffet. Det er nok fortsatt svært sannsynlig at Strømsnes vil kjøpe seg mer tid i februar og da er jeg redd mange blir så skuffet at de selger seg ut.
Redigert 12.01.2024 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
12.01.2024 kl 22:11 3728

Nei, ser den. Dog bør man ikke glemme at Strømsnes uttalte første halvår på Q3 presentasjonen. Og overser man den kan man fort komme til å gjøre noe forhastet dersom det ikke kommer noe i februar. Og det kan koste dyrt. Skrekkscenariet er at det ikke kommer noe i februar, man selger seg ned/ut, og så kommer en feit melding i april, med påfølgende kurseksplosjon. Da har man kun seg selv å takke.
NakkenBaron
12.01.2024 kl 22:16 3727

Tror ikke noen dropper alle aksjer om en får litt utsettelse på så nært målet. Kunne aldri falt meg inn å dumpe 80k aksjer så nært. Da går jeg ned med mann og mus om det skulle bli fiasko.

Ang styremedlem på vei inn, så blir det neppe innsidekjøpt før EGF er gjennonført.
Conrad
12.01.2024 kl 22:52 3786

Hvorfor sier folk februar? Tenker dere på en statusoppdatering i så fall, eller at produktet er i boks?

Odd sa under Q3 noe slikt som dette (fra hukommelse, ikke sitat) "I guess I said within 6 months last quarter. Which brings us somewhere around March. And I guess I still somewhat stand by that. At least within the first half. I would be disappointed if we're not there by then."

Han sa også noe slikt som at de hadde store fremskitt under Q3, men at de ikke er der helt enda, og at han under Q4 ville si det samme.

Kan være en helgardering da, ikke vet jeg...
NakkenBaron
12.01.2024 kl 23:07 3770

Hva sa han Q2 ?