Successfull PoC of new Pilot line - mulig short squeeze

Rule
BCS 18.07.2023 kl 12:23 350283

Denne tråd titel er ment som en lille service/info meddelelse till dem som måske ikke følger med på tæt hold og ikke gider læse op på BCS hoved tråden:

*At Bergen Carbon Solutions we are thrilled to announce successful proof of concept of our new separation pilot line. This is an important pre-requisite to ensure our cost competitive advantage as the green supplier of the supermaterial of the future!
*EU batteri-pas ordning er lige ned i BCS turban
*Patent ansøgning indgivet på ny renseprocess med genbrug af elektrolyt
*Samarbejde med Broadbit

Jeg har selv aktier i BCS og er long, da BCS har fat i en mulig del-løsningen til et helt fundamentalt problem ved batterier til alt elektricificering:
- produktion af carbon nano fibre og grafit på konventionel vis forurener big-time ( carbon/grafit er et super vigtigt materiale i batterier )
- produktion med BCS metode er Co2 neutralt
- carbon nano fibre kan forbedre performance af batterier og grafit er en væsentlig bestanddel

BCS står nu utroligt stærkt og i mine øjne langt langt langt stærkere end ved IPO på kurs 16-18 NOK og end ved den gamle kurs bund på 30 NOK.

Update 21/7-23:
Dagens kurs her kl 13:55 - 9:40 NOK. Ser ud til markedet tager positivt imod BCS ny ledelse, strategi, fremskridt og ny PoC.
Hvis BCS lykkes med at lave god butik ud af deres teknologi kan der komme en voldsom rekyll.
BCS har været på Nordnets lister over Top-10 fortjeneste på udlån i flere kvartaler. Derfor adderet "mulig short squeeze" på titel.

Update 28/7-23:
Der kommer nu et giga press på at reducere brugen af fossil fuels:
---------------------
https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article16316343.ece
FN-chef: Vi går fra global opvarmning til global kogning
Guterres opfordrer verdens politikere til straks at tage vidtrækkende skridt for at bremse klimaforandringer.
---------------------------
Konventionel teknologi til produktion af carbon nano fibre er CVD: Chemical Vapor Decomposition.
CVD bruger 5x-10x mere energi end BCS metode og BCS metode forbruger Co2 som et input.
Den politiske agenda er et faktum her - om det er menneskeskabt eller ej - så er den politiske agenda fakta.
Redigert 05.05.2024 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
FaderGem
26.02.2024 kl 16:27 3679

Helt riktig. Vi mangler informasjon, enkelt og greit. Noen orker faktisk ikke vente, det er forståelig, mens andre akter å gjør det, det er også forståelig. Hva som skjer i mellomtiden er akkurat det som får rom til å skje, hva det betyr for den troende og ikke troende får vi svar på da sila først åpner seg hos BCS. Uhyre spennende, med andre ord.
Londonmannen
26.02.2024 kl 16:29 3673

Ikke uenig med deg. Men en ting er hva BCS driver med på Flesland og hvordan de forbedrer teknologien og justerer den til å kunne produsere ønsket kvalitet over tid. Noe annet er hvordan markedsaktørene oppfatter BCS fra utsiden. Det er det siste som for tiden påvirker kursutviklingen. Og etter som tiden går og BCS ikke kommer med konkret info om utviklingen, dess mer griper usikkerheten rundt seg. Og usikkerhet er som gift for aksjekursen. Men at aksjekursen synker, er ikke ensbetydende med at selskapet ikke opplever en positiv utvikling og nærmer seg målstreken. Aksjekursen er kun et uttrykk for hvilke tillit aksjonærene har til selskapet og den svinner dess lengre tid det går uten konkret oppdatering fra ledelsen.
Greit å være bevisst på disse forholdene slik at man ikke går i den fellen å tro at en synkende aksjekurs er ensbetydende med at BCS mislykkes på å skape en ettertraktet teknologi. Viktig å kunne skille bartene fra snørret.
rockpus
26.02.2024 kl 16:54 3627

BCS kommer ikke med nyheter nå fordi det rett og slett er for tidlig. Strømsnes innrømte jo på Q4 at den siste biten av teknologiutviklingen gikk litt saktere enn tidligere faser av utviklingen. Det var vel også bl.a. derfor de bestemte seg for å bygge eget batterilaboratorium? Dette skal så bygges og testes, og deretter skal man sette i gang med mer intensiv testing for å kommer raskere i mål enn det de klarer ved bare å sende prøver til kundene. Dette laboratoriet er antagelig i beste fall nettopp kommet i drift. Dermed må jo selskapet få en sjanse til å teste og utvikle før vi kan forvente noen mer spennende nyheter.
al-tei
26.02.2024 kl 19:31 3490

Blir det ikke presentert en tilbake melding innen 1/3 som ventet bør de begynne å rydde opp i rekkene snarest!
Samme om det er positive eller negative tilbakemelding, det må leveres på det som blir opplyst, har vært alt for mye og for lenge med brutte løfter nå.
Hva gjorde egentlig Øksnes i Japan? På tide at han er første mann ut døra på vei til Nav.
MacT
26.02.2024 kl 19:37 3504

Mange som har blåmandag etter vinterferien ser jeg.
Blir dere så påvirket av kursen at det går utover humøret bør man finne på noe annet en aksjer.
Redigert 26.02.2024 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
Molbre
26.02.2024 kl 23:38 3352

Jeg har ingen tro på noen melding før 1.3, og visst det kommer en så er det nok bare at det trengs flere runder med prøver! Poenget er mer at de må begynne å levere på det de sier, ikke bare informere for så å utsette! Skal en være ærlig med seg selv så er kursen latterlig med tanke på når de skal levere, problemet er at det er ingen som har tro på det, hvorfor det? Jo fordi det bare kommer utsettelser og ingenting konkret dessverre! Jeg skulle ønske jeg solgte meg ut for lenge siden, nå blir jeg mest sannsynlig med på ett havari, og må ta til takke med 38% igjen av innsatsen, sånn jeg føler det! Føler jeg har investert i amatører som har hatt en god mening, men rett og slett ikke hatt kompetansen til å kunne lykkes! Eventuelt er det mange år til dette kan lykkes hvis alt går på skinner, vi ble rett og slett forledet av Sagmo, sånn er det bare!
Slettet bruker
27.02.2024 kl 09:04 3197

På vei mot ATL, 9.51 nå, ingen støtte ned mot 7,50. Ha en fin vinterferie i klørne til Odd.
Redigert 27.02.2024 kl 09:04 Du må logge inn for å svare
FaderGem
27.02.2024 kl 09:11 3180

Alltids noen som vil utnytte seg av andres utålmodighet. Noen kjøper det andre selger, sånn er det alltid, så får vi se hvem som trakk det lengste strået da tiden er inne. Ha en fin vinterferie du også! :-)
Londonmannen
27.02.2024 kl 09:29 3126

Du står jo fritt til å selge nprtid som helst. Og dersom du ikke evner å skille mellom aksjekursen sin utvikling og det sim skjer i selskapet, vil du alltid bli rævkjørt av andre aksjonærer sin psyke. For nedturen vi nå opplever kan gjerne klistres til manglende info fra selskapet, ettersom småaksjonærene nå kaster kortene og peker på dette som årsak. Men vi vet at dagens ledelse har lagt seg på en helt annen info-policy enn det JBS stod for. Og med mange aksjonærer som ble vant med at JBS twitret så snart han tok seg en tur ut sv kontoret, så er det sjokkerende å få info primært ved hver kvartalspresentasjon. Og slikt påvirker både humøret og psyken. Usikkerheten vokser og med den frykten. Begge deler er som gift for en aksjonær.

Men at en del småaksjonærer flytter kursen sørover er ikke ensbetydende med at selskapet er i ferd med å havarere. Selskapet har mye penger på bok, en relativt lav burnrate og en teknologi som fungerer. Det har også skjedd en meget positiv utvikling på teknologisiden det siste året. Og så mener jeg at top 50 aksjonærene har bedre evne stil å skille aksjekursutviklingen og utviklingen av selskapet. Legg også merke til hvilke kapasiteter som tar plass i styret. Tror dere slike personer gidder å bruke sin energi på et selskap som er i ferd med å havarere?

TTT og tålmodighet er en dyd. Det som nå skjer med BCS kursen er trolig en meget god kjøpsmulighet.

Ha en fortryllende dag! Men ikke utsett deg for mer ubehag enn du evner å stå i. Er du usikker og redd, selg deg ned/ut og sørg for at du får en bedre hverdag!
Slettet bruker
27.02.2024 kl 09:35 3120

Hvorfor skal det alltid være slik at det blir motsvaret: "Du står jo fritt til å selge nårtid som helst" Jeg har jo allerede sagt at jeg har en Gav langt oppe på 20 tallet og at jeg ikke selger på dette nivået. Jeg vet at jeg kan selge når som helst, det trenger du ikke svare med på alles kommentarer her inne.

Du maner til tålmodighet, ja vi vet man må være tålmodig, det trenger du heller ikke påminne om i hvert innlegg. Jeg har sittet siden slutten av 2020 så jeg er vel blant de mest tålmodige her inne?
MacT
27.02.2024 kl 09:42 3110

Ser ut som carbon og molbre klarer å presse kursen ned. Mange som følger med her og kan bli usikre når de er så negative.
Er ikke no tvil hos meg at de er tradere.
Redigert 27.02.2024 kl 10:06 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
27.02.2024 kl 09:51 3082

Unnskyld meg, men er du samme person som Molbre? Det var han jeg svarte. Men når flere er inne utviser slik frustrasjon over kursutviklingen og tillegger årsaken til den at det visstnok skal gå så dårlig med det som skjer i selskapet, da synes jeg det kan være greit med litt opplysningstjeneste og minne dere på at dere kan trekke dere ut av denne dødsskyggens dal når tid som helst ved å selge. For det høres ut som om dere blir tvunget til å bli sittende som aksjonærer.

Jada, du har sittet lengre enn meg og du har betydelig høyere GAV enn meg og du blir sittende. Helt greit, ditt valg og ingen kritiserer deg for det. Men ikke oppfatt alt som skrives her inne som om det er til deg. Da blir livet langt lettere å leve.

Ha en fortsatt god dag.
MacT
27.02.2024 kl 10:08 3039

Nei, ser bra ut. Noen få privatpersoner og de vanlige, Bofa, Nordnet osv. Som selger
FaderGem
27.02.2024 kl 10:17 3012

Er vel ikke uten grunn de som fyller på med jevne mellomrom blir sittende. Tror flere hadde hatt godt av å tatt seg en liten tur i hodene deres, og granske tankegangen, erfart psyken, stødigheten, tryggheten.. hvorfor er det slik at flertallet blir påvirket av hverandre, blir raskere usikker, mer nervøs. Føler de seg tryggere av å være en del av flokken og følge handlingene deres? Er det gitt at det alltid like lurt?
Ifølge en viss herremann ved navn Albert Einstein, så er nok det dummeste man kan gjøre å følge flokkmentaliteten. Det har vi kanskje erfart iløpet av de tre siste årene med tanke på noe annet vi ikke trenger å gå så dypt inn i.
FaderGem
27.02.2024 kl 12:11 2869

Anbefaler å lese for å forstå hva vi er investert i pr d.d.
Man kan bli så grinete man bare vil, men hva hjelper det? Har du misforstått noe? Eller ser det kanskje ikke så ille ut likevel? Har du det for travelt? Har du mark, så finnes det behandling for det også. Dette er status, take it or leave it:

2023 har vært et år som har vært preget av betydelig innsats mot
strategiske fremskritt som posisjonerer selskapet for forventet vekst. I
i tillegg til styrking av organisasjonen har fokus i 2023 vært
teknisk med vekt på prosessoptimalisering, kostnadsreduksjoner og produkt
kvalitet for å møte kundens krav. Dette arbeidet fortsatte også inn i
fjerde kvartal med økende interesse også fra nye potensielle kunder både i
Asia så vel som i Europa.

Prosessen med å validere og verifisere selskapets Multi-Walled Carbon Nano
Rør (MWCNT) for forskjellige batteriapplikasjoner og kjemi, med forskjellige
partnere, er teknisk kompleks og tidkrevende. BCS-teknologien, og
det er CCU-aksjehistorien, tiltrekker seg mye interesse også blant store, globale
industrielle aktører. Flere av disse aktørene ønsker å teste BCS sine karbonprodukter
inn i deres forskjellige batteriapplikasjoner. Denne iterative testing og
verifiseringsprosessen kan potensielt gå flere runder og i noen tilfeller være det
en ganske tidkrevende prosess.

"For å få intern kompetanse om ytelsen til vårt karbonprodukt
til forskjellige batterikjemier er vi nå i ferd med å bygge en ny
Batterilab ved vårt hovedkontor i Bergen. Battery Lab vil ha utstyr for testing
vårt produkt i forskjellige batterikjemier og vil øke betraktelig
hastigheten på produktutviklingen mot batteriindustrien. Dette vil bygge
tillit og gi oss mer kontroll over testresultatene samt gi oss
verdifull innsikt for videre materialutvikling," sier Odd Strømsnes, administrerende direktør i
Bergen Carbon Solutions.

BCS har i løpet av året implementert nye prosesstrinn og installert nye prosess-
og testutstyr i testanlegget i Bergen. Resultatet er
betydelig fremgang i kostnadsreduksjonsprogrammet samt gir en raskere
tilbakemeldingssløyfe under produktkvalifiseringsprosessen. Selskapets strategiske
partnerskapet med TKG Huchems ble utvidet i løpet av året og kvalifiseringen
prosessen fortsetter med positiv utvikling.

Selskapets salgs- og forretningsutviklingsarbeid er styrket
i løpet av fjerde kvartal for å trenge ytterligere inn i den attraktive CCU-aksjehistorien. De
Selskapets proaktivitet og kunngjøringer av produktkvalitetsforbedringer har
resulterte i flere interesser og heving av kundemøter. Sanksjonering av nye
EU-forskrifter som gjelder for visse strategiske råvarer, blant dem
Syntetisk grafitt, plasserer også BCS i en forbedret geopolitisk kontekst.
Viktigheten av å lage grønt karbon lokalt tiltrekker seg i hovedsak flere
renter.

BCS' økonomiske utsikter er fortsatt robuste. Med justert netto tap på 5,6 kroner
millioner for kvartalet, opprettholder selskapet en disiplinert tilnærming til
sin kostnadsbase. Viktigere er at selskapets forpliktelse til nøkkelprioriteringer støttes
med et solid økonomisk grunnlag, tydelig gjennom kontantbeholdningen på 233 kroner
million.
"Våre hovedprioriteringer er fortsatt klare. Vårt fokus er å levere på MWCNT
spesifikasjon og fremdrift av kommersielle diskusjoner med potensielle partnere.
Med det nye Battery Lab i konstruksjon vil vi øke hastigheten på dette
behandle og åpne døren for lignende diskusjoner med flere potensielle partnere,
sier Strømsnes.
MacT
27.02.2024 kl 22:33 2531

No red flags
Kjøp
1.
JOHANNESSEN KETIL (f. 1969)
+2 500 +1,22% 207 500 0,49%
2.
TELINET ENERGI AS
+1 400 +0,76% 186 451 0,44%
3.
MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC.
+1 214 +1,06% 115 843 0,28%
4.
NORDNET LIVSFORSIKRING AS
+435 +0,01% 2 913 323 6,94%
5.
AVANZA BANK AB - KONTO #2
+13 +0,01% 137 025

Salg.
.
SAXO BANK A/S
-1 400 -1,25% 110 173 0,26%
2.
NORDNET BANK AB - KONTO #11
-400 -0,08% 471 872
Slettet bruker
28.02.2024 kl 11:09 2244

Sakte, men sikkert på vei mot ATL. Vi skal nok uansett ikke lenger ned enn 5-6 kr tatt cash i betraktning. I tillegg så må vel noe av teknologien og kompetansen være verdt noe selv om Huchem kommer til å takke nei.
MOLSEN
28.02.2024 kl 11:32 2216

Har Odd hjemmekontor eller kontor fra hytta ? Styrelederen er vel ikke ofte å se på Flesland. Gøy så lenge det varer tenker nok den gjengen.
På tide med vårrengjøring, fatter ikke at BCS kan ha en såpass administrasjon uten avtaler, uten inntekter, og uten produkt. Fatter det bare ikke.

Shorterne har en enkel vei ned her. Fra 15,60 til dagens kurs.

Jan Møgster & co må snart ha tatt en Idar Vollvik og tradet bort alle pengene sine. Kjøper konstant dyrt, og selger etter en stund på lavere kurser. Samme med gamle Inger, ble en kostbar affære dette for henne.
Redigert 28.02.2024 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
rockpus
28.02.2024 kl 13:03 2137

Var det ikke du som hadde hatt kontakt med en publikasjon som sa de skulle utgi en artikkel om BCS i løpet av februar?
Londonmannen
28.02.2024 kl 13:21 2103

Hva gjør deg så sikker på at HUCHEM vil takke nei? Det var HUCHEM som tok initiativ til å forlenge MOUen. Den går fortsatt et halvt år frem i tid.
Londonmannen
28.02.2024 kl 13:24 2156

Hvor mange prosent av sin beholdning på 160k aksjer har hun egentlig solgt?
FaderGem
28.02.2024 kl 13:50 2151

Det stemmer. Ikke fått svar og ser ikke antydning til artikkelen; hva de somler med må gudene vite. Rett og slett for dårlig.
MOLSEN
28.02.2024 kl 14:03 2144

Nesten 20% pluss det som måtte være solgt siste 3 oppgjørsdager inkl i dag.
Slettet bruker
28.02.2024 kl 14:07 2126

Fritt fall. Null motstand. 1500 aksjer ned til ATL
Redigert 28.02.2024 kl 14:13 Du må logge inn for å svare
Molbre
28.02.2024 kl 14:13 2112

Se på ordrebildet nå,, dette er dessverre ett selskap blottet for tillit fra markedet! Hvor langt til H.... går det i dag?
Londonmannen
28.02.2024 kl 14:22 2085

Ja, hun har redusert fra 160k til 130k pr listen oppdatert i dag. Ikke akkurat noe panikksalg. Det må være lov å justere beholdningen. Faktum er at top 50 sitter bemerkelsesverdig rolig og det er nok ikke den som bidrar til at kursen trekker såpass sørover som den gjør. Det er nok nervøse småaksjonærer som blir nervøse og redd for investeringen sin. Helt greit det. Den enkelte kjenner best til egen økonomi og hvor mye man tåler å være eksponert i selskaper som ikke tjener penger ennå.
MOLSEN
28.02.2024 kl 14:29 2084

Jeg har mine tanker om ordrebildet i dag. Og jeg har lov å bemerke at gamla selger.
Londonmannen
28.02.2024 kl 14:31 2148

Vel, det har du forsåvidt rett i. Årsaken til kursfallet er manglende tillit fra markedsaktørene. Men det er ikke ensbetydende med at det er noe galt med teknologien eller produktene selskapet produserer. Det skyldes, som du korrekt påpeker, markedsaktørene sin manglende tillit. Viktig å ikke trekke likhetstegn mellom aktørenes manglende tillit og tilstanden i selskapet. Da kan man fort få seg en overraskelse.
Men tilliten til markedsaktørene er det faktisk kun ledelsen som kan gjøre noe med. Og det er ikke vanskelig å forstå at med kun oppdatering ved kvartalspresentasjoner, så vil usikkerheten øke over tid. Dette er forståelig og må forventes. Og med det vil kursen nødvendigvis trekke seg sørover.

Så kommer det an på hvor mye man tror på ledelsen sitt budskap. Dersom det skulle vise seg å stemme det de fremholder vil jo kurs på 8-9 tallet være en god kjøpsanledning. Men det gjør man ikke dersom man ikke tror på ledelse. Det er tross alt en mengde andre selskaper man kan investere i. Lykke til!
Londonmannen
28.02.2024 kl 14:34 2136

Molsen. Ingen nekter deg det. Absolutt ingen. Det har du helt rett i. Jeg bare påpeker at hun har solgt 30k av en beholdning på 160k. Med andre ord hun har verken solgt seg ut eller kraftig ned. Det må det også være lov å påske. ;-))
MacT
28.02.2024 kl 14:51 2080

Dette hjelper du til med når du er så negativ. 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
MOLSEN
28.02.2024 kl 14:54 2093

Hun bestemmer selv, jeg har ikke sagt at hun har solgt seg ut, bare at hun selger. Jeg tror hun selger i dag og.
Molbre
28.02.2024 kl 14:55 2105

Er dessverre ikke meg, men Odd og disiplene hans som hår fått oss hit! Jeg er ikke negativ, men realistisk. Når en ser at robothandelen blir slått av, så ser du den virkelige interessen for BCS! Da var det vel nesten null kjøpere!
Redigert 28.02.2024 kl 14:56 Du må logge inn for å svare
FaderGem
28.02.2024 kl 14:55 2119

Kommer aldri til å nå inn til en kronisk negativ personlighet. Molbre vil aldri endre seg. Selv på grønne, blomstrende dager vil han alltid finne noe å være negativ til, uten unntak. Bare å bøye seg i støvet.
Slettet bruker
28.02.2024 kl 15:09 2067

Dårlige nyheter på vei! Åpenbart.
Molbre
28.02.2024 kl 15:10 2068

Den dagen BCS lykkes kan du få lov til å tillegge meg egenskaper. Frem til det så tror jeg du og bør begynne å våkne og stille spørsmål ved hva de driver med på Flesland. De driter i min og din kapital, hvorfor det? Jo fordi de ansatte knapt eier aksjer og har tatt noen risiko! Eneste som sitter på en viss mengde er Finn og familien!
FaderGem
28.02.2024 kl 15:13 2051

Algoritmer (kunstig intelligens), short, parametrene har stått på selg lenge nå. En del av spillet, det trenger ikke nødvendigvis være pga dårlige nyheter man aner ikke om kommer.. tradere rår i tørketider.
Dette vil snu. Vi aner bare ikke når.
FaderGem
28.02.2024 kl 15:14 2049

Finn og mor B.S. kunne solgt på 15 kr for noen dager siden, hvis ting ser katastrofe ut. Det har de ikke gjort, ikke Awilco heller. Hm, merkelig.. de burde jo vite bedre enn deg og meg, eller vet den usikre, nervøse, negative Molbre best?
Molbre
28.02.2024 kl 15:24 2002

Da snakker vi vel bortimot 150 dager siden, hvis de skulle solgt for 15 kroner! Begynt å rote :-)?
Finn har jo kommet seg ut med en god slump allerede så, det han sitter med er vel alt overskudd og vel så det! Mor Svendsen stoler vel kanskje på sønnen, flere som har gått på en smell der, så det beroliger meg dessverre ikke! Eneste som kan berolig meg er at de når de tekniske specs til en kunde, tar til takke med det foreløpig. Men så er det om de klarer å oppskalere, om de har riktig pris, om de kan levere når kunden behøver produktene. Mye hvis om så men, ikke bare å nå tekniske specs så er alt ordnet! Men vi er dessverre ikke kommet der en gang!
Redigert 28.02.2024 kl 15:25 Du må logge inn for å svare