Successfull PoC of new Pilot line - mulig short squeeze

Rule
BCS 18.07.2023 kl 12:23 350912

Denne tråd titel er ment som en lille service/info meddelelse till dem som måske ikke følger med på tæt hold og ikke gider læse op på BCS hoved tråden:

*At Bergen Carbon Solutions we are thrilled to announce successful proof of concept of our new separation pilot line. This is an important pre-requisite to ensure our cost competitive advantage as the green supplier of the supermaterial of the future!
*EU batteri-pas ordning er lige ned i BCS turban
*Patent ansøgning indgivet på ny renseprocess med genbrug af elektrolyt
*Samarbejde med Broadbit

Jeg har selv aktier i BCS og er long, da BCS har fat i en mulig del-løsningen til et helt fundamentalt problem ved batterier til alt elektricificering:
- produktion af carbon nano fibre og grafit på konventionel vis forurener big-time ( carbon/grafit er et super vigtigt materiale i batterier )
- produktion med BCS metode er Co2 neutralt
- carbon nano fibre kan forbedre performance af batterier og grafit er en væsentlig bestanddel

BCS står nu utroligt stærkt og i mine øjne langt langt langt stærkere end ved IPO på kurs 16-18 NOK og end ved den gamle kurs bund på 30 NOK.

Update 21/7-23:
Dagens kurs her kl 13:55 - 9:40 NOK. Ser ud til markedet tager positivt imod BCS ny ledelse, strategi, fremskridt og ny PoC.
Hvis BCS lykkes med at lave god butik ud af deres teknologi kan der komme en voldsom rekyll.
BCS har været på Nordnets lister over Top-10 fortjeneste på udlån i flere kvartaler. Derfor adderet "mulig short squeeze" på titel.

Update 28/7-23:
Der kommer nu et giga press på at reducere brugen af fossil fuels:
---------------------
https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article16316343.ece
FN-chef: Vi går fra global opvarmning til global kogning
Guterres opfordrer verdens politikere til straks at tage vidtrækkende skridt for at bremse klimaforandringer.
---------------------------
Konventionel teknologi til produktion af carbon nano fibre er CVD: Chemical Vapor Decomposition.
CVD bruger 5x-10x mere energi end BCS metode og BCS metode forbruger Co2 som et input.
Den politiske agenda er et faktum her - om det er menneskeskabt eller ej - så er den politiske agenda fakta.
Redigert 05.05.2024 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
FaderGem
13.03.2024 kl 18:47 5241

"Sør-Korea startet tregt i det internasjonale kappløpet om å utvikle karbonmaterialer, som er gjenstand for intens forskning. Det kom imidlertid opp med et mål om å bli en av verdens tre beste aktører innen karbonbaserte konvergensindustrier ved å oppnå en årlig eksport på 10 billioner won (8,9 milliarder dollar) og en markedsandel på 15 prosent innen 2030.

Målet var inneholdt i et veikart for regjeringen som ble avduket av departementet for handel, industri og energi ved en seremoni 24. februar for å åpne et statlig kontrolltårn i Jeonju, 188 kilometer (116 miles) sør for Seoul. "Vi vil gjøre karbonmaterialindustrien til et nasjonalt strategisk prosjekt," sa statsminister Chung Sye-kyun i en tale, og beskrev karbonmaterialer som en ny drivkraft som kan lede Sør-Korea i 100 år i fremtiden.

Karbonmaterialer har mange former, inkludert grafitt, karbonfiber, karbon nanorør, grafen og fulleren. Deres applikasjoner inkluderer elektroniske, elektromagnetiske, elektrokjemiske, miljømessige og biomedisinske applikasjoner. Sør-Korea har i stor grad vært avhengig av importerte materialer."
Londonmannen
13.03.2024 kl 19:08 5232

Takk for at du deler. Meget interessant. Har du en link til artikkelen?
FaderGem
13.03.2024 kl 19:19 5202

En artikkel fra Februar 2021. Det er nettopp slike ting man ikke bør glemme da man først har sett/lest de.

Ikke noe problem :-)
https://m.ajudaily.com/view/20210225155049339
Londonmannen
13.03.2024 kl 19:31 5198

Takk Fader!
digitalnaboen
13.03.2024 kl 20:54 5112

OK du vet altså det har ligget en enorm satsing i Sør Korea de siste 3 årene på den type industri. Det er beklagelig og litt skremmende at BCS ikke har lykkes å få til akseptabel pris og kvalitet slik at de har kommet til noen avtale ut over en relativ lite bindende MoU. Med det japanske firmaet var målet å etablere en industri i eurpoa, men det har vært stille om prosjektet i et par år. Sannsynligvis skrinlagt siden BCS ikke snakker om det det. Dersom de ikke kommer i mål med Huchem er BCS tilbake til start, med en patent som egentlig ingen vet verdien av fordi det kan ha kommet opp mange løsninger som er bedre. Ønsker lykke til, men det er langt fram.
MOLSEN
13.03.2024 kl 21:19 5086

Hvor mange ganger skal du ønske oss lykke til ? Gjør som Carbonisten og logg av 😅
Londonmannen
13.03.2024 kl 21:31 5080

Artikkelen er fra 2021, så HUCHEM har nok vært del av dette arbeidet lenge før de inngikk MOU med BCS høsten 2022. Og det kan ikke være helt uinteressant det de har sett BCS utvikle. Ellers hadde de neppe selv tatt initiativ til å forlenge MoUens varighet med ett år. Men i den grad man kun evner å se halvtomme glass, så er det nok vanskelig å se noe positivt i BCS. Det får vi akseptere. Men med såpass mange selskaper på OSE finner du sikkert noe også du kan ha interesse i.

At derimot en del andre finner BCS interessant vitner top 50 listen om. Dette er aksjonærer som har sittet i ro, delvis økt mens mindre aksjonærer har lettet seg. Nå trenger det slett ikke være redusert tro på BCS som gjør at man letter seg. Noen av oss pusser opp hus, noen må ha ny bil, noen er båtentusiaster og lider av 3-fot syken og noen planlegger dyre ferieturer. Alt sammen kan gjøre det nødvendig å lette sin eksponering i aksjemarkedet.

Men at det fortsatt er et stykke frem, er jeg ikke uenig i. En ting er å få godkjent CNT-kvaliteten, noe annet er å få etablert storskalaproduksjon. Samtidig er jeg ikke i tvil om at aksjekursen av i dag er presset rimelig langt ned som følge av forventninger en del aksjonærer fikk er Q2 23 presentasjonen, og som etter disse aksjonærenes syn ikke er innfridd. Man kan være enig eller uenig med dem, men uansett har disse forventningene, som ble skapt i august 23, resultert i den usikkerheten en del markedsaktører har fått. Og usikkerhet gjør ikke annet enn å forsure interessen for det objektet usikkerheten angår, med det resultat at aksjekursen blir presset.

Dog vil det da samtidig være rom for betydelig oppgang i det denne usikkerheten eventuelt fjernes. Og da er det opp til den enkelte å sette seg inn i selskapet og hva som har skjedd det siste året og avgjøre hva man tror vil skje; selskapet mislykkes eller lykkes. Det er det kun den enkelte aksjonær som kan ta stilling til.

Ha en fortryllende aften.
Rule
13.03.2024 kl 21:36 5084

Synes ikke det er så skræmmende. BCS er et lille firma med begrænset kapacitet - de har helt tydeligt meldt ud at de aktivt har valgt at FOKUSERE på batterier til EV / Storage / .. Politiske aftaler tager tid at realisere.
MoU med HuChems er blevet forlænget 1 år. CNT skal tilpasses kundens batteri teknologi/kemi og materiale kvalifikation er en langvarig process, men også noget der giver langvarige og store aftaler når man lykkes.
Jeg er meget begejstret at de ikke har kastet sig ud i en større fabrik satsning og så håbet på at finde kunderne i parallel eller efterkant. Hellere få styr på fundamentals først. De gør det rigtige.

Men det er svært at være tålmodig, fordi hvis de lykkes og får en god offtake aftale så er der også mye mye stor upside potentiale her. Vi venter alle på det helt klare signal om at de kan komme i mål kommercielt. Vi mangler et kommercielt PoC....
Londonmannen
13.03.2024 kl 21:46 5079

Helt enig. Og jeg tror det er en del meget oppegående mennesker i styret som har lagt det «nye» BCS sin strategi for hvordan de skal lykkes.
rockpus
13.03.2024 kl 21:56 5065

Problemet med å være aksjonær i BCS, har hele tiden vært at vi egentlig aldri har fått skikkelig informasjon om hvilke teknologiske problemer de strider med å få løst. Dette var nok tilfelle både under Sagmo sin tid, og nå også med den aktuelle videreutviklingen av renseteknologien.. Dermed er det nesten umulig å vurdere den reelle sjansen for suksess. Det er uansett tydelig at de aller fleste av tidligere inngåtte LOI-er, må være kansellert. Og dette uten en eneste forklaring fra selskapet om hvorfor de ikke ble noe av. Det kan godt hende at selskapet nå er svært nærme et gjennombrudd. Poenget er dog at det er umulig for aksjonærene å vurdere og beregne den reelle risiko.
fjellape
13.03.2024 kl 22:53 4982

Huchem behøver ikke være så viktig i denne sammenheng.
Huchem er bare en av mange som tester ut nanorør i batterier. Det spesielle med Huchem, er at selskapet kom tidlig kontakt med BCS, og selskapet skulle komme med foreløpige testresultateter i februar. Det er flere store aktører i ulike ledd i leveransekjedene som tester ut nanotør i ulike typer batteriteknologier og kjemier, og disse skulle komme med foreløpige testresultater i mars. Jeg har inntrykk av at når man samarbeider med de store, så ties det mer stille om saken.
digitalnaboen
13.03.2024 kl 23:24 4935

A memorandum of understanding is an agreement between two or more parties outlined in a formal document. It is not necessarily legally binding, which depends on the signatories' intent and the language in the agreement, but signals the willingness of the parties to move forward with a contract.
Det er gjort stort nummer av Huchem ba om forlengelse av Memorandum og Understaningen. men de hara jo ingenting å tape på det. Dessuten er det ikke offentliggjort hva Mou en inneholder. Det kan også være intensjon i avtalen om enerettigheter .

Når det gjalt det japanske selskapet hva skjedde? meldingen virket jo veldig lovende, men jeg kan ikke se det er offentliggjort noe siden sept 2022:
Reference is made to the stock exchange announcements 28 October 2021, 9 December 2021 and 2 May 2022 where Bergen Carbon Solutions announced a letter of intent with major Japanese corporation to develop an additive solution that can be used in the anode-graphite for lithium-ion based batteries globally, as well as positive test results. Bergen Carbon Solutions and the Japanese corporation have today, 29 September 2022, signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the aim of establishing a joint venture to become a provider of critical materials to the European battery industry. Due to confidentiality and commercial reasons more details on the MoU and partner will be provided in due course.


The solution aims to increase conductivity and reduce resistance in battery anode materials, and as announced previously, promising half-cell tests results have been achieved. In addition to the work on anodes, we will investigate cathodes as a market for our joint products.


The battery industry is growing rapidly in Northern Europe and several investment decisions have been made for huge battery factories as well as for key materials for batteries, for example anode-graphite. Bergen Carbon Solutions aims to become an integrated part of this industry and through the plans set out in the MoU the company is one step closer to realising this. There is a discrepancy in the supply and demand expected for the battery industry in Europe, where European countries will account for 25% of demand, yet currently only represent 4% of global supply.


Finn Blydt-Svendsen, interim CEO commented: "We have worked systematically with our Japanese partner over a long period of time and are honoured that our co-operation now becomes more formal with the signing of the MoU. Together with the deep industrial knowledge and experience of our partner, we have reached another milestone in realising our industrial ambitions for BCS."
FaderGem
14.03.2024 kl 11:18 4950

MOLSEN skrev Innlegget er slettet
Ord er noe annet en handling, vi får igrunn ikke gjort noe annet enn å respektere at folk forblir folk.
Jeg kjører min egen strategi, eller rettere sagt: Jeg forholder meg til de nærmeste, Awilco og mor Blyet Svendsen. Hvis jeg ser antydninger til at de plutselig skulle selge, så er det kanskje noen fjærplukka ugler i mosen.
De sitter stødig som fjell, og ordene jeg forholder meg til fra ledelsen selv er: "No red flags."
Det akter jeg å tro på uansett hva andre enkeltpersoner foretar seg videre på ferden.
Vi går inn i en verden der CNT, MWCNT og grafitt vil bli ny storslått industri, selvom den ligger noe frem i tid.
Det som er 100% sikkert, Londonmannen vil komme tilbake før eller siden. :-)
rockpus
14.03.2024 kl 15:34 4855

"Det som er 100% sikkert, Londonmannen vil komme tilbake før eller siden. :-)"

Det er jo ingen ting i Londonmannen sine senere innlegg som tyder på at han selger seg ut?
FaderGem
14.03.2024 kl 15:55 4842

De som vet, de vet.
FaderGem
15.03.2024 kl 06:44 4693

Hva sier listene, MacT? :-)
Taycon
15.03.2024 kl 07:02 4676

1. NORDNET LIVSFORSIKRING AS
+15 888
↑ 0,0379%
2 955 095
7,04%

2. NORDEA BANK ABP, FILIAL NORGE, MEGLERKONTO INNLAND
+10 664
↑ 0,0254%
10 664
0,03%

Største salg i selskapet

Privatperson

Organisasjon
Aksjonær
Endring
Endring i %
Aksjebeholdning
Eierandel
1. WEBNOVA AS
-10 327
↓ -0,0246%
13 754
0,03%

2. NORDNET BANK AB
-9 637
↓ -0,0230%
460 366
1,10%

3. BOFA SECURITIES EUROPE SA
-7 364
↓ -0,0175%
0
0,00%

FaderGem
15.03.2024 kl 07:18 4653

Takk for det, Taycon! :-)
Taycon
15.03.2024 kl 07:21 4676

Bare hyggelig:)
Kjell Enge
15.03.2024 kl 19:08 4363

105.000 aksjer kom til syne i sluttauksjon 16:25 i dag. Openbart skremsel. Tenker me har bunna ut no.
Rule
15.03.2024 kl 22:06 4224

FaderGem skrev De som vet, de vet.
Norge satser da lidt på batteri industri:
https://www.finansavisen.no/energi/2024/03/15/8110233/deler-ut-milliardgave-til-batterivirksomheten

BCS dog ikke specifikt med her, men kunne nok løfte stemningen lidt. Mye penge i fornybar og batterier...
Redigert 15.03.2024 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
FaderGem
15.03.2024 kl 22:18 4210

Det lover godt; revulosjonseventyret har så vidt startet innen batterifeltet. Med produktene BCS med stunden kan finjustere seg til, så ligger det ganske åpent i kortene at de vil bli en del av dette eventyret. De er på god vei, men vi må samtidig godta at dette er nyskapende og vil ta tid. Vi må heller ikke glemme at de spiller på lag med mange store konsern både i Asia og Europa, som sagt på presentasjonen. Det kan vise seg at tiden vil bli vår venn.
MacT
15.03.2024 kl 23:05 4163

Kjøp.
1.
SHIKHA SHARMA VERMA (f. 1967)
+12 000 +81,6% 26 706 0,0636%
2.
INGER SOLBERG (f. 1943)
+9 850 +4,51% 228 200 0,5437%
3.
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV - KONTO #1C
+6 647 +10,36% 70 810 0,1687%
4.
TELINET ENERGI AS
+1 150 +0,67% 173 450 0,41%
5.
CLEARSTREAM BANKING S.A. - KONTO #10A
+300 +0,03% 920 113

Salg
1.
MEGLERKONTO INNLAND NORDEA BANK ABP, FILIAL NORGE - KONTO #29
-10 664 -100% 0 0%
2.
MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC.
-7 925 -6,75% 109 451 0,2608%
3.
NORDNET LIVSFORSIKRING AS
-6 001 -0,2% 2 949 094 7,0266%
4.
NORDNET BANK AB - KONTO #11
-3 195 -0,69% 457 171
FaderGem
15.03.2024 kl 23:11 4155

Solberg!!! Knalldame, dette burde gi signaler. Wakie wakie
FaderGem
15.03.2024 kl 23:25 4170

"We may be at a market bottom or at the start of a reaction rally."
Uansett hva det kortsiktige parameter-perspektivet ber traderflokken om å gjøre, så vet de som ser litt lengre frem mye mer enn kaos og panikk fra dag til dag. Solberg ser ut til og definitivt være medlem av kategorien: langsiktig brillebruker. Sterk arm opp for gamla 💪
Rule
17.03.2024 kl 22:32 3627

hun må snart være i top 20...
to handelsdage inden: 20.03.2024 - Annual Report....
al-tei
17.03.2024 kl 23:01 3631

Tøff uke for Odd i vente, han må ta en pause fra hyttekontoret for å reise helt til Bergen. Heldigvis ikke hver uke det må gjøres for hans del...
MacT
18.03.2024 kl 22:27 3254

Kjøp.
1.
TONOR HOLDING AS - KONTO #4
+10 000 +1,74% 585 779 1,3957%
2.
INGER SOLBERG (f. 1943)
+9 800 +4,29% 238 000 0,5671%
3.
LINGELEM PETTER (f. 1961)
+5 000 +3,7% 140 159 0,3339%
4.
MERRILL LYNCH INTERNATIONAL - KONTO #1G
+4 415 +100% 4 415 0,0105%
5.
MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC.
+3 783 +3,46% 113 234

Salg.
.
NORDNET LIVSFORSIKRING AS
-26 232 -0,89% 2 922 862 6,9641%
2.
LYDER ARNKJELL RENHOLT (f. 1940)
-4 494 -100% 0 0%
3.
AVANZA BANK AB - KONTO #2
-89 -0,06% 137 825
Kjell Enge
19.03.2024 kl 17:12 2927

Er vel ikke mange som forventer noe spennende i morra ? Er der noen plass Odd legger dette frem hvor snitter serveres ?
MacT
19.03.2024 kl 21:02 2851

Ingen børsmelding om presentasjon denne gang.
verdensmester
19.03.2024 kl 21:49 2789

Er det noen som kjenner bakgrunnen til vår nye storeier Inger solberg, uansett en tøff dame
Redigert 19.03.2024 kl 21:50 Du må logge inn for å svare
MacT
20.03.2024 kl 07:12 2639

Ja, men ingen presentasjon av odd
Goliaten15
20.03.2024 kl 07:17 2651

An extension of the MOU with TKG Huchems was announced
in the third quarter. The subsequent quarter had an increased
CNT product testing activity aimed at addressing the demands
of Huchems and others in the broader global market. Currently,
these CNTs are under evaluation in different battery applications for a variety of different potential clients in both Asia and
Europe, with feedback anticipated during first half of 2024.
The purpose of the Huchems MOU in particular is to produce
noble CNTs using BCS technology for Asian battery cell producers. The parties will explore the opportunity of establishing
a CNT production facility in Korea with an annual capacity of
10 000 tons