Successfull PoC of new Pilot line - mulig short squeeze

Rule
BCS 18.07.2023 kl 12:23 354219

Denne tråd titel er ment som en lille service/info meddelelse till dem som måske ikke følger med på tæt hold og ikke gider læse op på BCS hoved tråden:

*At Bergen Carbon Solutions we are thrilled to announce successful proof of concept of our new separation pilot line. This is an important pre-requisite to ensure our cost competitive advantage as the green supplier of the supermaterial of the future!
*EU batteri-pas ordning er lige ned i BCS turban
*Patent ansøgning indgivet på ny renseprocess med genbrug af elektrolyt
*Samarbejde med Broadbit

Jeg har selv aktier i BCS og er long, da BCS har fat i en mulig del-løsningen til et helt fundamentalt problem ved batterier til alt elektricificering:
- produktion af carbon nano fibre og grafit på konventionel vis forurener big-time ( carbon/grafit er et super vigtigt materiale i batterier )
- produktion med BCS metode er Co2 neutralt
- carbon nano fibre kan forbedre performance af batterier og grafit er en væsentlig bestanddel

BCS står nu utroligt stærkt og i mine øjne langt langt langt stærkere end ved IPO på kurs 16-18 NOK og end ved den gamle kurs bund på 30 NOK.

Update 21/7-23:
Dagens kurs her kl 13:55 - 9:40 NOK. Ser ud til markedet tager positivt imod BCS ny ledelse, strategi, fremskridt og ny PoC.
Hvis BCS lykkes med at lave god butik ud af deres teknologi kan der komme en voldsom rekyll.
BCS har været på Nordnets lister over Top-10 fortjeneste på udlån i flere kvartaler. Derfor adderet "mulig short squeeze" på titel.

Update 28/7-23:
Der kommer nu et giga press på at reducere brugen af fossil fuels:
---------------------
https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article16316343.ece
FN-chef: Vi går fra global opvarmning til global kogning
Guterres opfordrer verdens politikere til straks at tage vidtrækkende skridt for at bremse klimaforandringer.
---------------------------
Konventionel teknologi til produktion af carbon nano fibre er CVD: Chemical Vapor Decomposition.
CVD bruger 5x-10x mere energi end BCS metode og BCS metode forbruger Co2 som et input.
Den politiske agenda er et faktum her - om det er menneskeskabt eller ej - så er den politiske agenda fakta.
Redigert 05.05.2024 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
FaderGem
23.04.2024 kl 23:28 3389

Giret rykker stadig høyere.. da klampen først er i bånn er det for seint å sitte på gjerdet å sutre. De som tømmer seg blir stadig færre og færre, mindre og mindre. More gains for the big guys on the top. Akkurat slik det bruker å være.
FaderGem
23.04.2024 kl 23:58 3384

Kan LFP-batterier innholde CNT eller CNF?
Svaret er et klart og rugende ja.
Disse materialene brukes som tilsetningsstoffer for å forbedre batteriets ytelse og stabilitet. Kan det bli enklere? Og det bør lyde godt for alle og en hver som er investert akkurat her. Og da bør det heller ikke være et problem å se litt frem i tid.
Redigert 24.04.2024 kl 00:03 Du må logge inn for å svare
Molbre
24.04.2024 kl 09:11 3218

Problemet her er at BCS ikke klarer å levere rene nok produkter, da hjelper det faktisk ikke at det brukes både her og der. Så lenge de ikke klarer dette har faktisk ikke BCS en fremtid! Du kan tenke deg hvor mange prøver de har sendt til diverse kunder nå og ikke en er godkjent, hva sier det deg? Det må jo vær noe i teknologien som de tydeligvis ikke klarer å fikse, for å få den renheten som blir etterspurt! Nå er det 2 år siden fabrikken skulle vært bygget, hvor mange selskaper tror du ikke begynner å nærme seg BCS, eller er lengre fremme!

Fakta er at vi er på ATL og faller hver dag, virker det som ett selskap som snart er på vei til å lykkes?

Fakta er at det ikke finnes kjøpere som er villig til å stole på at Odd og resten av gjengen der oppe kommer til å levere, hvis en tenker etter så er ikke det så rart.
Redigert 24.04.2024 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
McSlu1
24.04.2024 kl 09:39 3165

Du taler for døve ører, Molbre. Menigheten her inne har bestemt seg for å toe sine hender og stole blindt på at Odd ordner opp selv om det er lite som tyder på det skjer med det første. Uforpliktende LOI'er hauses opp, utsettelser og forsinkelser aksepteres blind med tomme utsagn som at "ting tar tid", er ikke måte på hvor det jobbes og snart, bare snart kommer gjennombruddet! Ja, dette brukes i en mengde produkter og har kanskje en formidabel framtid. Men det er nok ikke BCS som kommer til å levere det.

Selv ville jeg investert pengene mine andre steder og kanskje fått litt avkastning, men det får nå være min sak.
Molbre
24.04.2024 kl 09:43 3152

:-)
Har sittet så lenge nå at jeg er med til null om det skjer eller når det skjer, friske penger blir ikke investert her for å si det sånn :-)!
FaderGem
24.04.2024 kl 10:58 3088

Det kan jo tenkes at for noen kjemier er de nærmere specs hos flere aktører, selv med metallurenheter, noe som kan virke positivt inn i andre kjemisammensetninger. Det er en grunn for at de nå satser for fullt på eget batterilaboratorium. Det kan gjerne ha en todelt side.
Molbre
24.04.2024 kl 11:01 3182

Uansett blir det da en snevrere kundegruppe og de vil heller ikke få de beste prisene dessverre. Så dette er udelt negativt uansett hvordan en vrir og vender på det!
FaderGem
24.04.2024 kl 11:13 3207

Det vil nok bli god butikk uansett om ikke prisene er i toppsjiktet. FirstPrice f.eks. har stor kundegruppe, ikke fullt så bra, men det selger som hakka møkk. Det er stor sannsynlighet for at produktene i sortimentet til BCS vil selge seg selv etterhvert, spesielt med tanke på CO2-fotavtrykket. Det er heller ikke bare batterier produktene kan brukes i, alt fra tekstiler til betong, lista er umettelig lang.
Joda, det går trådt nå i starten, men det er ikke dermed sagt at ballen er dødfødt riktig enda og man har heller ingen garantier med å føle seg lur som negativ ladet, det kan slå mot en som ei trykkbølge fra intet med positivitet da du minst aner det. Smil til verden :-)
Molbre
24.04.2024 kl 11:23 3203

Jeg forholder meg til de fakta som foreligger per nå, Det er at de kun satser på batterier det har de selv sagt så alt det andre det kan brukes til forholder jeg meg ikke til. Det bør ikke du heller enn så lenge, greit å forholde seg ti l fakta. Negativ kan så være, men det er selskapet sin oppgave å levere resultater ikke meg eller deg. Per nå så gjør de faktisk ikke det dessverre. Klokken tikke med tanke på avtalen til Huchems, regner med de ikke gidder å ha en MOU med ett firma som viser at de ikke klarer å levere, selv om denne ikke er bindende på noe som helst måte. Per nå er det flere ting som tyder på at dette går filleveien enn riktig vei, de store sitter fortsatt ja men hvor lenge gidder de dette?
FaderGem
24.04.2024 kl 11:34 3193

Det som er sikkert er at ingen av oss har ei krystallkule å gnukke på, så dette kan enten bli reine avføringa eller en gedigen stor gullklump. Strategier kan endres hvis kikkerten siktet mot batterier tåkelegges (noe den mest sannsynligvis ikke gjør). Vi skulle hatt mer innblikk hos oss interessentene og BCS selv; hva snakkes det om bak lukkede dører? Her skulle vi absolutt gnukka på ei krystallkule med innebygde høyttalere.
De store ser ut til å ha forståelse for at dette ikke er gjort på nullkommaniks og har et greit forhold til innblikk frem i tid. Et stort tre har alltid vært et ørlite frø først.
Molbre
24.04.2024 kl 11:43 3173

Odd har to måneder på å levere på tekniske specs hvis han skal ha troverdigheten i behold! Selv om det egentlig skulle vært nådd nå i Q1.
Redigert 24.04.2024 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
FaderGem
24.04.2024 kl 11:49 3179

Ville vært meget spesielt å messe rundt på messer hvis de kun har avføring med seg i kofferten. Jeg tror det lukter bedre enn som så.
rockpus
24.04.2024 kl 12:56 3135

At de fortsatt ikke har halt i land en kommersiell kontrakt, er vel et bevis på at de fortsatt ikke har klart å fremstille den kvaliteten som kunden etterspør?
FaderGem
24.04.2024 kl 13:09 3120

Det er bra sikkert, men vi kan igrunn bare drømme om hvor komplisert og tidkrevende dette må være på nanonivå. Det er jo fortsatt fint å tenke på at Huchems ønsket og forlenge MOU'n, muligens for at de så at BCS er på vei til å tilfredstille kravene? Huchems er storoksen det jaktes på, men det er fortsatt en del kyr og andre større okser på tunet vi ikke har aning om hvor langt unna tilfredstillelse de er.
Redigert 24.04.2024 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
Bilentusiasten
24.04.2024 kl 15:35 2978

Minner om det som stod på operational update Q4 2023, side 6;
"Extension of MOU with TKG Huchems, increased CNT product testing activities", "Ongoing dialogues with other major global industrial players in Asia and Europe for CNT qualifications" og "Attracting serious attention with a pureplay CCU technology in a CCS-dominated
market".
Mulig derfor det heller ikke er kommet innsidekjøp i det siste; mulig en eller flere større avtaler er "rett rundt hjørnet" og de ikke tør ta sjansen på å kjøpe aksjer, før dette er i boks? Er vel en stund til flere av opsjonene utløper, likevel.

Disse linjene fra operational update viser jo at mye kan skje, og raskt. Plutselig kommer de med supre nyheter om at specs. er nådd og at de har inngått avtale med ett eller flere større batteriselskaper. T.T.T., men nå har det jo gått såpass lang tid, at jeg tror noe kommer til å skje, før sommeren. Gjelder å ha tålmodighet nå.
Redigert 24.04.2024 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Rule
24.04.2024 kl 15:54 3092

Det kan ikke være langt unna - der findes ulika batteri typer til ulike formål.
Broadbit samarbejde er super interessant:
...This strategic partnership follows promising initial results with BCS material in BroadBit LFP-batteries, paving the way for further advancements.
...Our joint objective is to showcase the beneficial effects of incorporating BCS Green Carbon Nanotubes as a conductive additive in Lithium Iron Phosphate batteries (LFP)....As part of the agreement, we will conduct rigorous battery coin cell testing at the BroadBit Batteries lab in Finland.

Og så er der alle de andre brancher...
fjellape
24.04.2024 kl 20:52 2928

Ja, samarbeidet med BroadBit er et godt tegn!

Det var jo vesentlige batteriaktører av ulike slag som skulle komme med sine første testresultater i mars. At kom en avtale med en fornøyd tester allerede i starten av April, tyder på at det går unna.
Inntrykket mitt er at det er oppstartselskaper som liker å pressemelde samarbeidsavtaler, mens de store gjerne tier stille.

Jeg trur det passer bra for BCS å innlede samarbeid med annet oppstartselskap, og jeg trur BCS og BroadBit kan utfylle hverandre:
BCS har pønska ut smarte måter å produsere karbonrør på, mens det virker som at batterier er noe nytt og fremmed for dem, mens BroadBit ser ut til å være vellykka teknologiselskap innen batterier. Sammen bør de stå stereke i møte med de store.
Redigert 24.04.2024 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
Rule
24.04.2024 kl 21:05 2910

Det er mye spandende. Broadbit samarbedjer med Alees, som er en mye stor fisk:
Aleees (TWSE: 5227), founded in 2005 with main office and factory located in Taiwan, is a lithium-iron phosphate (LFP) battery material manufacturer with longest history as well as an IP licensor in the world. .... We own more than 150 exclusive patents worldwide, with customers including world-renowned energy storage battery and EV battery customers across Europe, US, and Asia. Aleees co-develops various types of LFP, LMFP products with more than hundred of global customers, and produce high quality, cost-effective, and long-life cycle LFP cathode materials.

whitepaper Alees+Broadbit:
https://www.broadbit.com/download/LMFP_white_paper_BBB_Aleees.pdf
Redigert 24.04.2024 kl 21:05 Du må logge inn for å svare
MacT
25.04.2024 kl 09:19 2685

Tar jeg helt feil eller skulle det ikke være General forsamling i går? Nytt styremedlem skulle stemmes inn osv. De bare droppa å melde det?
Redigert 25.04.2024 kl 09:20 Du må logge inn for å svare
al-tei
25.04.2024 kl 09:29 2670

Det var kl 10 i går, alle saker gikk rett igjennom utenom 2 punkter, mener det var 9 og en annen som fikk 76% stemmer for.
Ellers lite spennende, mest interessant årsaken til nytt styremedlem som Løkke nevnte.
Moloko
25.04.2024 kl 10:23 2638


Kan du utdype "mest interessant årsaken til nytt styremedlem som Løkke nevnte" fikk ikke dette med meg
upsidedown
25.04.2024 kl 13:57 2473

Juridisk kompetanse.

Ser unektelig ut til at BCS styrer mot ny ATL.

Slår fast at mamma Blydts kjøp langt opp på 30-tallet var overilet og støtte til sønnen mer enn faglig vurdert, slik jeg skrev den gang da det ble brukt som argumenter for å kjøpe.

Det som er spennende nå er om ledelsen klarer å bringe Huchems heim til høsten.

Blitt mye rart her.

Et par uker etter at de meldte til markedet at de skulle bygge testanlegg for batterier på hjemmebane for å få kontroll på den biten, er det nå overlatt til et nystartet finsk foretak. Det er heller ikke klarlagt hva det i neste omgang betyr for potensiell profitt på sikt.
Molbre
25.04.2024 kl 14:25 2441

Fakta er dessverre at BCS ikke klarer å levere på renheten i produktene, resultatene er lovende men lovende er ikke godt nok dessverre! Ser ut som det er vanskelig å klare dette, så Huchems avtalen vil jeg tro går i vasken og blir ikke forlenget. Signalet da til andre er jo da at BCS ikke kan levere, og selskapet mister ryktet sitt(hvis de har ett). Hvorfor skal de gidde å bruke tid/penger på å teste ett produkt som ikke er godt nok, ingen som gidder dette!
al-tei
25.04.2024 kl 15:03 2403

Med forbehold om at det er ordrett sa Løkke: "Styret trenger juridisk kompetanse når det nå skal inngås avtaler/kontrakter"
Molbre
25.04.2024 kl 15:31 2393

Ingenting hadde vært bedre om dette var det som ble sagt, så får vi se om det stemmer! Men "Nå" i BCS sitt vokabular har jo vist seg å være en evighet, håper ikke det gjelder denne gangen!
FaderGem
25.04.2024 kl 15:43 2365

Det blir helt sikkert rom for å være negativ litt til, men jeg tror med hånden på hjertet vi vil oppleve trykkbølgen av positivitet da den først finner sprekken. Den kan slå hardt og brutalt ut. Dagene flyter i ett uansett, så er ikke nøye hvilken dag det skjer. Jeg håper i alle fall på det beste, sannsynligheten eksisterer i beste velgående.
digitalnaboen
25.04.2024 kl 19:04 2230

du har kommet med samme regla i evigheter Fader...
Man kan sikkert utvinne gull av gråstein, men om hvor lønnsomt er det store spørsmålet. Hvis jeg har forstått rett har de ingen røde flagg mn heller ingen grønne. Hva kan skje. En egen produksjon vil ta kjempelang tid og kommer til å kreve store investeringer og emi. Tror myndighetene har brent seg litt for mye på batteri virksom het så det nåløyet er nok temmelig smalt. De kan inngå partnerskap med Huchems men hvilke inntekter vil det generere? De brenner vel fortsatt 70 mill i året, og vil de få royalties dersom deres teknologi blir lisensiert og i hvilken størrelsesorden? Hvis de skal samaarbeide med dem om ny fabrikk, vil det nok ta lang tid før penga renner inn og hvor store inntekter kan dette generere? Nok til å dekke 70 mill pr år? Man tenker ofte at et firma er alene om nyvinnende tekniske løsninger, men desssverre virker det generelt som det ikke er tilfellet. Selv om et firma har de bleste tekniske løsninger i verden er det ingen kunder som løper etter. Uansett er langt frem
Selv om mange venter på euforiske meldinger,har slike meldinger hatt kort varighet. F. eks. teknisk ukeblad, Batteri blekka eller at de har inngått en teste avtale med en blitte liten lab som omsatte for et par hundre tusen i fjor ga ingen varig oppgang.
al-tei
25.04.2024 kl 20:12 2209

Broadbit har ikke lagt ut noe om dette samarbeidet, så det er antakeligvis ikke så store greiene.

De har derimot i forrige uke lagt ut en artikkel med znl Energy

Der er det jo en annen kjent kjeltring som nå jobber, og Dag Skansen er styreleder.

BroadBit Batteries is delighted to join forces with ZNL to improve our Sodium-Salt batteries and help us make the future of energy clean and green. #Batteries #Sodium #Synergy #Energy
View organization page for ZNL Energy
ZNL Energy
1,342 followers
2w
Exciting news in the world of energy innovation! BroadBit, the Finnish battery manufacturer, and ZNL ENERGY have joined forces after a successful test-contract in 2023. This collaboration, marked by a joint MoU, signals a promising future for both companies, paving the way for market acceptance and future agreements.

Stay tuned for more updates on this groundbreaking partnership! #

Here David Brown CEO of BroadBit Batteries Oy and our esteemed CEO Benjamin Ferstad together in Milano at the upcell Alliance event

The alliance is building bridges
Molbre
25.04.2024 kl 20:50 2155

Så for å gjøre farsen komplett her så er det sikkert Sagmo som er grunnen til avtalen her med dette mini finne selskapet!
Dette gjør at jeg føler meg betrygget 😂😂!
Molbre
25.04.2024 kl 20:50 2196

Så for å gjøre farsen komplett her så er det sikkert Sagmo som er grunnen til avtalen her med dette mini finne selskapet!
Dette gjør at jeg føler meg betrygget 😂😂!
Molbre
25.04.2024 kl 20:53 2187

Så for å gjøre farsen komplett her så er det sikkert Sagmo som er grunnen til avtalen her med dette mini finne selskapet!
Dette gjør at jeg føler meg betrygget 😂😂! Det er dessverre så mye som skurrer med dette selskapet for tiden at jeg blir helt oppgitt, neste som skjer er vel at Strømsnes slutter og Øksnes blir CEO!
Heggøyen
25.04.2024 kl 22:19 2104

JBS med sin Twitterkonto er ferievikar for Odd som skal ha 6 uker ferie i sommer.

Tenekr vi ser 70 kr første uka når Twitter og Newsweb har fått kjørt seg.
al-tei
25.04.2024 kl 22:50 2115

Trenger bare få den opp til 19 for min del, så kommer jeg meg endelig ut av denne svindelen uten tap.
FaderGem
26.04.2024 kl 07:47 2000

Vi må godta at BCS er i oppstartfasen enda, det er ikke å legge skjul på. Men jeg tviholder på at dette frøet kan bli et epletre som genererer frukter i lang tid fremover da det først har begynt å spire og gro. Fremtiden er ikke nå, den er i uendelig tid fremfor oss.
FaderGem
26.04.2024 kl 07:54 1997

I brevet fra Skansen til Vestre, så snakkes det om fabrikk i 2026. Klart det koster penger, men løsningene er mange og ikke ensbetydende med emisjon. Her kan allting skje, skuffelser men også overraskelser på veien. Jeg kaller det spennende og lever godt med det.
Redigert 26.04.2024 kl 08:24 Du må logge inn for å svare
FaderGem
26.04.2024 kl 08:33 1965

Kursen i dag har overhodet ingenting med hva fremtiden kan bringe. Algoritmene jobber på daglig, og selvfølgelig blir mange påvirket i tørketider.
Awilco er fortsatt min stødige veiviser. De vet mer enn oss skvettene hodeløse høns som gjerne skulle visst litt mer. Jeg spreller ikke fortapt av den grunn.
Molbre
26.04.2024 kl 09:04 1895

Jeg har sagt at jeg er med til bunns her, eneste som kan gjøre at jeg fraviker dette er at Øksnes blir CEO, da selger jeg med en gang :-)!
MacT
26.04.2024 kl 10:51 1792

Vi vet jo at teknologien funker.
Alle gutta i awilco har aksjene sine enda. Det er snakk om ca 1.000.000stk i sine private beholdninger.
Nytt styremedlem mtp kontrakter og det juridiske.
Tenker dette blir bra jeg.
Folk blir altfor styrt av at kursen er lav, det betyr ikke at det er et luftslott for det.
Redigert 26.04.2024 kl 10:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.04.2024 kl 10:56 1778

ATL i dag. Merkelige greier, skjønner ikke hvorfor ikke folk ser potensialet i denne nå.
FaderGem
26.04.2024 kl 12:05 1694

Nå er vel folk mest opptatt av å bli påvirket av hverandre med god hjelp fra algoritmer. Psykologiens spill i skjønn harmoni med uvitenhet.