Strongpoint #2-23 🇳🇴🇸🇪🇪🇸🇪🇪🇱🇹🇱🇻🇬🇧🇮🇪🏳️‍🌈

tunktee
STRO 04.08.2023 kl 21:56 96488

Strongpoints potensiale er stort!

Ledelsens har en målsetting om omsetning på 2,5 mrd med 13-15% Ebitda i 2025.
Denne ble først presentert våren 2019 og ble gjentatt ved siste kvartalspresentasjon nå i sommer.
Slike tall kan kanskje gi en 3-sifret kurs!?

Kursen p.t. priser ikke inn potensiale.
Selv om målsettinger ikke oppnås bør det være lite nedside i kursen, og jeg mener derfor at investeringen gir en god risk/reward.

Strongpoint har egne kontorer i landene i overskriften, og har distributører i flere andre land i Europa, og noen få utenfor.

Oppfordrer til å lese/se presentasjoner fra selskapet, blant annet disse om strategi og målsetting:

https://channel.royalcast.com/strongpoint/#!/strongpoint/20230213_2

https://www.strongpoint.com/app/uploads/2023/02/strongpoint-strategy-update-session-13-february-2023.pdf
Redigert 05.08.2023 kl 14:11 Du må logge inn for å svare
Storebetong
13.11.2023 kl 13:51 3604

Bra refleksjon Intellinvest. Her tror jeg vi to tenker ganske så likt.
Intellinvest
13.11.2023 kl 13:46 3566

Jeg hadde også kostpris på rundt 26,- på mine aksjer. Etter det siste kursfallet har jeg benyttet muligheten til å kjøpe aksjer på billigsalg (forhåpentligvis), og har nå snittet meg godt ned. Vil fortsette med dette så lenge kursen holder seg på dette nivået, eventuelt går enda lenger ned.
Jeg kjøper stort sett "trygge" aksjer og anser nå oppsiden i Strong som langt større enn nedsiden. Kanskje ikke på kort sikt (1-3mnd), men om en har planer om å beholde aksjene en stund så er jeg overbevist om at oppturen kommer.
Dette er ikke et nytt grønt selskap med muligheter for inntjening langt frem i horisonten. Her snakker vi enorme muligheter for et selskap som kjenner markedet og stadig utvider horisonten. Det bygges stein på stein og når det generelle markedet innen tech/retail snur så kan denne fort ta av.

Dette er min vurdering etter å ha fundert en stund etter siste kvartalsrapport, som selvsagt var skuffende. Men jeg akter ikke å komme halsende etter når kontraktene etterhvert meldes. Da er det fint å ha hamstret litt på 13-tallet.
Storebetong
11.11.2023 kl 15:05 3944

Takk for hyggelig tilbakemelding Krosta🙂.

Selv har jeg en kostpris på 26,15 på mine aksjer, men kostpris er lite interessant. Verdien I dag er ca 13 kr.

Investorerer som fokuserer på kostpris og ikke liker å ta tap tenker feil. Det viktige er selvsagt det vanskelige, nemlig om verdien I dag vil utvikle seg bedre enn alternative investeringer.

Kostpris er selvsagt relevant med hensyn til skatt. For oss som har aksjene på privat hånd må vi jo ut med 37,84% til staten på gevinster og utbytte. Ved realisasjon av tap er jo sånn sett statens regler greie å ha...

Om jeg vinner nok i lotto skal jeg kjøpe alt som er til salgs i Strong på kr 13. Dette skjer selvsagt ikke og jeg tror heller ikke det kommer bud på Strong som vil medføre tvangsutløsning for oss som ikke vil bli tvangsutløst.

Fortsatt god helg alle med hilsen fra Warszawa. Neste uke er det Kristiansand som gjelder for min del.
.
Storebetong
11.11.2023 kl 14:49 3918

Artig at du refererer til HrDuck sitt innlegg fra 04.08.2023 Ols123. Gode ord står fint ved lag🙂
Storebetong
10.11.2023 kl 22:31 4141

Takker, kjør på med oppdateringer Elektrikeren om du kan. Mange av oss liker å se hvem som kjøper og selger😉
Storebetong
10.11.2023 kl 22:02 4163

Om styre og ledelse har midler til å kjøpe Strong aksjer er uklart for meg og uansett ikke noe jeg synes vi skal diskutere her.

At Strong nå er i en prosess med kunder som gjør at aksjekjøp nå vil kunne virke "upassende" i ettertid bør vi dog lett kunne tenke oss fram til.

Vi må også huske at Strong fremstiller seg selv som et prosjektbasert selskap. I hovedsak tar de kostnadene fortløpende og inntektene når prosjektene er i boks.

Det store prosjektet med nye kasseapparater på Iberia er et unntak. Her er kostnadene balanseført. Det er en god indikasjon på god størrelse. Håper de får løst utfordringene snarlig og at ikke ekstra kostnader spiser for mye av marginene i prosjektet. Dog vil kostnader knyttet til prosjektet være gode investeringer om de får flere store kjeder på kroken til samme produkt.
Krosta
10.11.2023 kl 18:58 4244

Takk for at du deler tanker og gode refleksjoner rundt selskapet, kurs og kursutvikling, Storebetong.

Ønsker deg og alle andre som leser her en god helg!
Storebetong
10.11.2023 kl 16:55 4302

Aktiviteten her på tråden har dabbet litt av i det siste og dette er fullt forståelig med tanke på den begredelige kursutviklingen samt at det ikke har kommet noen nyheter fra selskapet i form av kvantifiserbare ordre. Dog er indikasjonen på noen større ordre i løpet av året så vi kan ikke bare skylde på at ting tar tid.

Selv har jeg benyttet muligheten denne uka til å vekte meg opp til 45.000 aksjer slik at jeg eier mer enn 0,1% av selskapet som jeg har hatt et mål om lenge.

Selskapet annonserte i Q3-rapporten kostnadskutt fra 2024. Etter hva jeg kan forstå er dette fordi salget i Norge og Sverige går tregere enn tidligere forventet.
De finner sikkert greie løsninger på de ansatte som mister sin jobb i Strong fra neste år. Selskapet viser her god kontroll, slik at behov for emisjon selv med tregt salg noen kvartaler framover virker ikke sannsynlig. Dog kan vi nok ikke forvente særlig utbytte våren 2024, men det er helt ok for min del.

Vi har selvsagt ingen garanti for at selskapet vil lykkes i større grad enn aksjekursen reflekterer men aksjeinvesteringer er en sannsynlighetsvurdering hvor man skal ta høyde for både nedside og oppside. Egenkapitalen er som nevnt før 11,50 pr aksje og den er stram med "skjulte reserver" i form av kostnadsførte utviklingskostnader.

Uttrykk som "never catch a falling knife" og "the trend is your friend" er enkle måleparametre som endel kortsiktige investorer forholder seg til. For min del tar jeg gjerne i mot kniven ytterligere om aksjekursen blir ytterligere presset ned, gitt at jeg ikke ser signaler på at selskapet helt klart ikke kan lykkes (noe jeg har problemer med å se i dag).

Jeg anbefalte aksjen varmt på 30-tallet selv om jeg påpekte at den nylig hadde gått 3-gangen. Dette ser lite lurt ut i dag. Dog skal det ikke mye til av suksess i nærheten av 2025-målene før vi kan le godt av 13-tallet. Jeg tippet på aksjekurs 34,50 pr 31.12.2023 ved forrige årsskifte (kurs 22,00) men må nok være godt fornøyd med halvparten til nyttår som selvsagt forutsetter at det kommer flotte ordre i år. Dog slipper jeg nok unna formueskatten for 2023...

Q4 2023 blir nok ikke all verden, og Q1 2024 har vi foreløpig ingen indikasjoner på at skal bli veldig bra. Aksjekursen kan altså bli liggende "i gjørma" en stund med mindre selskapet kommer med solide ordre som aksjemarkedet liker godt.

Mye negativitet skaper fort at man blir passive på tråden. Se gjerne på for eksempel Ols123 - han er her hele tida og takk for det:)

Med dette ønsker jeg alle sammen en strålende helg og Stay Strong or Stronger:)

Redigert 10.11.2023 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
Idav
10.11.2023 kl 16:02 4352

Nå må det vel snart skje noe her eller😔 ikke en jævla lyd fra ledelse eller noen handler fra ledelsen. Så troa er nok fantastisk stor.
Storebetong
10.11.2023 kl 11:20 4521

Fine bud på 13,10 og 13,00. Tipper noen (DNB SMB?) faller for fristelsen i løpet av dagen.

EDIT: Hvis DNB SMB eller noen andre ønsker å bli kvitt noen hundre tusen aksjer, så forundrer det meg om det ikke er mulig å få solgt dette i en blokk utenfor børs på disse nivåene.
Redigert 10.11.2023 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
Just_Nilsen
09.11.2023 kl 11:57 4843

Dette må løsne og gi en verdiøkning av STRO på sikt. Så mye positivt, men det er det hersjens TTT. Ols123 siste linke oversatt.

Norsk (Bokmål) (Norsk (bokmål))
Norsk (Bokmål)
Vi går inn i en ny fase - vi implementerer en internasjonal designprisbelønnet selvbetjent kassa-løsning i Maxima-butikker.

Her er endringene som allerede har blitt følt av de nye selvbetjeningskassene som kjøper hovedstadens tømrer Maxima:
✔ større skjerm - lettere å søke etter varer.
✔ Oppdatert produktskanning og betalingsprosess - raskere fakturering, kortere køer.
✔ Tilpasse kassaapparater for en større kurv - tilpassede selvbetjente kassestørrelser, tilgangsplass til kassaapparater, forbedret produktkatalog.
✔ Mer avansert programvare - enda mer presis drift av veie- og emballasjeområder, bare et minimalt behov for involvering av butikkansatte.

Allerede velger hver andre kjøper som kommer til en nettverksbutikk med selvbetjeningskontroll å betale i en selvbetjening. Vi er ikke i tvil om at endringene i selvbetjening implementert av vår partner, det handelsvirksomhetsteknologiselskapet StrongPoint vil oppmuntre enda flere kjøpere.
Ols123
08.11.2023 kl 15:00 5084

Mkt läsvärt om Pricer som lyfter fram Baltikum,Spanien och England 💪💪

Kan du nämna tre anledningar till varför Pricer är en god investering idag?

Pricer är en god investering idag av flera skäl.

Den första anledningen är att vi verkar på en snabbt växande marknad. Trots osäkerheten som råder bland handlare på grund av inflation och andra ekonomiska utmaningar, ser vi en stark vilja att investera i digitalisering och effektivisering från både stora och mindre aktörer i branschen. England är ett exempel på en marknad som tidigare varit avvaktande men som nu har börjat öppna upp sig för oss. Vi har haft flera framgångsrika pilotinstallationer och har nu konkreta affärer på gång med stora kedjor i landet. Dessutom ser vi en stor potential på andra marknader såsom Spanien, USA, Australien och Japan där vi tror att efterfrågan på våra produkter kommer att öka i takt med att fler och fler företag inser fördelarna med att digitalisera och effektivisera sina verksamheter. Den adresserbara marknaden är mycket stor och vi har bara skrapat på ytan av vad som är möjligt.

Den andra anledningen är att vi är en av de ledande leverantörerna av etiketter och digitala lösningar för handeln. Vi har påbörjat en omfattande förändringsresa för att förbättra vår försäljningsstrategi, produktutveckling och lönsamhet. Vi har redan sett positiva resultat med en ökande orderingång och försäljning, och vi fokuserar nu på att förbättra lönsamheten ytterligare. Vi har en bred produktportfölj som möter kundernas behov och vi fortsätter att investera i forskning och utveckling för att ligga i framkant inom vår bransch. Det finns en stor potential för oss att göra betydligt bättre ifrån oss än vi har gjort hittills och vi är övertygade om att vi kommer att nå våra finansiella mål.

Den tredje anledningen är vårt engagemang för våra medarbetare och våra värderingar. Vi tror starkt på delaktighet och har involverat alla våra medarbetare i processen att förbättra företaget. Våra värderingar, ”we dare, we care, we win together”, genomsyrar allt vi gör och bidrar till att skapa en stark företagskultur. Vi har också fått mycket positiv feedback från våra kunder som upplever att vi är en pålitlig och engagerad partner. Vi tror att detta kommer att hjälpa oss att vinna fler affärer framöver och stärka vår position på marknaden. Dessutom har vi ett starkt fokus på hållbarhet och etik, vilket är viktiga frågor för dagens investerare.

https://analystgroup.se/textintervju/intervju-med-pricers-vd-magnus-larsson/


Elektrikeren
06.11.2023 kl 23:36 5712

Verdipapirfondet DNB SMB har redusert med ytterligere 88 000 aksjer, de ble hanket inn av aksjonærer utenfor topp 50.
Redigert 06.11.2023 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Storebetong
06.11.2023 kl 16:30 5868

Aksjonærlisten for oktober er klar:
https://www.strongpoint.com/investor/share-information/shareholders/

Lite spennende utover hva som er omtalt her på tråden underveis. Vi mister 18 aksjonærer i oktober og er nå kun 2.415.

Aksjekursen falt ca 25% i oktober og har nesten halvert seg siden 31.03.2023 da vi var på 25,50.
Redigert 06.11.2023 kl 22:16 Du må logge inn for å svare
Sylfest
06.11.2023 kl 12:02 5917

Dette hadde neppe vært mulig uten oppkjøpet Strongpoint gjorde i Baltikum og ansatte en lokal ledelse. Forventer også større avtaler i andre land hvor Strongpoint har gjort oppkjøp, eksempelvis UK og Finland.
Sylfest
06.11.2023 kl 09:59 6006

Jeg fulgte med online og det ble autostopp i handelen med kjøper/selger på 14.30. Varte kun i 2-3 minutter.
Otto40
06.11.2023 kl 09:45 2681

Ser ikke ut som at den er pauset her. Ser ikke noe omsetning, men ser ikke ut som den er pauset.
Ols123
06.11.2023 kl 09:43 2670

Kan gå snabbt när det vänder upp i orimligt låg
Kurs
Storebetong
04.11.2023 kl 15:27 3044

EDIT: DNB smb er et av få fond som har aksjer i Strong. Om det blir litt fart i sakene etterhvert skal det bli artig å se hvordan fondene løper etter aksjer i Strong.
Storebetong
04.11.2023 kl 14:14 2984

Takker Elektrikeren:)

Strong Point sin reduksjon skyldes selvsagt primært oppkjøpet i Finland.

Hvorfor DnB smb selger nå fremstår som en gåte som jeg ikke er interessert i å løse.

Svenskene via Nordnet Bank AB har troa i likhet med mange her på tråden:)

Også artig å se at Tohatt AS akkumulerer
Elektrikeren
04.11.2023 kl 12:44 2998

Endringer på topp 50 siden min siste oppdatering av 31/10:

Strongpoint har redusert beholdningen av egne aksjer med 130 000 aksjer
Verdipapirfondet DNB SMB har redusert med 104 000
Sveinja Invest har redusert med 5 000
Bernhard Næss har redusert med 4 000

Tohatt AS har økt med 100 000
Norbjørn Bransfjell har økt med 5 000
Tor Colka Evensen har økt med 2 500
Odd Roar Gresslien har økt med 2 000

I tillegg kan nevnes at Nordnet Bank AB har plukket totalt 186 000 aksjer siden 27/10, hvorav brorparten er kjøpt etter den 31\10

bjørns1
04.11.2023 kl 07:44 3081


https://www.retailmagasinet.no/strongpoint/omsetningsfall-for-strongpoint-men-har-fortsatt-tro-pa-sine-ambisiose-mal-for-2025/967743


Toppsjef Jacob Tveraabak kommenterer kvartalstallene:

– Usikkerhet, inflasjon og renter dominerer fortsatt nyhetene i markedene. Som en konsekvens ser vi at forbrukere reduserer forbruket. Selv om vi i StrongPoint er heldige ved i hovedsak å rette oss mot den stabile og robuste dagligvarebransjen, utsetter våre kunder investeringsbeslutninger. Mens utsiktene for retailteknologi er svært positive på mellomlang og lang sikt, påvirker den generelle investeringspausen StrongPoint negativt.

– Selv om det fra utsiden ser vanskelig ut å nå våre finansielle mål for 2025 med det nevnte klimaet og kostnadskutt, står vi ved disse ambisjonene. Hovedårsaken til det er store prosjekter vi tror vil materialisere seg i høst i tillegg til vår gode organisasjon.

– Vårt banebrytende cash management-prosjekt på den iberiske halvøya er et eksempel på det. Videre er jeg svært positiv til vårt gjennombrudd i UK med våre løsninger, som kommunisert tidligere.

– Vi er overbevist om at teknologi vi fortsette å spille en viktig rolle framover. Det er en megatrand som StrongPoint er klar for og godt posisjonert for å utnytte. I sum vil utfallet av disse spennende mulighetene – på det som for StrongPoint er relativt nye og store markeder – definere vår bestående tro på å nå våre finansielle mål.
Ols123
03.11.2023 kl 14:26 3269

Köpt lite idag på 13,50 när Cashguard order kommer borde vi återgå till nivån runt 20 som borde vara rimligt till kommande uppskalning mot 2025
HitIT
03.11.2023 kl 14:17 3279

Delvis skjult kjøper på 13,50 nå ser det ut til..
HitIT
02.11.2023 kl 16:57 3654

Mystisk🤔 så ingenting til den i dn sin løsning.
HitIT
02.11.2023 kl 16:45 3671

Satt å fulgte med på delayed 15 her nå for å sjekke, men så aldri snurten av av 320k.
Var det bare et kort flash da eller?
Storebetong
02.11.2023 kl 16:26 3691

Ikke helt. En som hadde 320.000 på 13,40 i sluttauksjonen. Høyst sannsynlig en utlending.
kössa
02.11.2023 kl 15:16 3769

Det skulle nog ändå bli uppseendeväckande om Insiderköp sker nu och så kommer det ett jättekontrakt från Spanien i veckorna som kommer.
Redigert 02.11.2023 kl 15:30 Du må logge inn for å svare
tiger
02.11.2023 kl 14:37 3825

I det minste ser vi heller ikke noe innsidesalg... Tilbudet om 20% rabatt er åpent til enhver tid så vidt jeg har forstått, så det skulle ikke være noe hinder for innsiderne å kjøpe. Og som tidligere nevnt er heller ikke forestående kontrakt i Spania et hinder, i og med at den er varslet, og det er presisert at den kommer til å være betydelig.