ZENITH 2023 p2

JobPeterson
ZENA 01.09.2023 kl 00:07 182796

Seeing as the zenith 2023 thread has reached a limit and I couldn’t post I have created a continuation thread.

Nice summary on the USA update the other day, I pretty much agree with most things written.

https://investornytt.no/zenith-energy-med-nytt-oppkjop-posisjonert-for-vekst-i-usa/

Det lille børsnoterte olje og gass selskapet Zenith Energy har siste ukene kommet med en rekke mindre oppkjøp og børsmeldinger. Skal vi tro en kilde til Investornytt er dette starten på en ny satsning for det lille olje og gasseselskapet.
Det var klokken tolv i dag at selskapet som er notert på Oslo børs meddelte at de hadde kjøpt opp CYAP, som et et mindre selskap som er notert på OTC markedet i USA.

Transaksjonsummen er nær 400,000 dollar og skal være et strategisk grep Zenith gjør for å ha et datterselskap med investeringer direkte i USA

Oppkjøpsraid

Zenith har siste månedene gjort en rekke oppkjøp av eksisterende produksjon av olje og gass i USA.

Først ut var transaksjonen i juni der selskapet tilegnet seg med Stateside Energy LLC der selskapet inngår samarbeid og tilegner seg eierandeler med økt produksjon.

I juli meldte selskapet om det andre oppkjøpet av totalt 155 olje og gassbrønner, slik Inevstornytt forstår dette er det flere brønner aktive og gir produksjon inn. 47 brønner er aktive og transaksjon summen rundt 600,000 dollar. Lokasjonen skal være i Texas og fører til innteksstrøm for selskapet.

Klar taktikk

Ved å tilegne seg eksisterende produksjon som større olje selskaper ønsker å bli kvitt, kan Zenith Energy tilegne seg svært billige eierandeler for å øke kontantstrømmen inn i selskapet. Kilden vi har pratet med mener dette er som å kjøpe en dollar for 10 cent og kan være en svært lukrativ strategi av selskapet fremover.

Særlig Texas har mange oljefelt der operatører og større selskaper selger unna eiendeler til gi bort pris for å satse på nye og større felt. Om Zenith lykkes med dette vil de skape store aksjonærverdier.



Utskjelt – turnaround kandidat?

Selskapet har hatt en turbulent reise på Oslo Børs og børsverdien omtales som svært lav skal vi tro våre kilder. Bare olje og gass delen i Italia skal kunne forsvare dagens prising ifølge vår kilde som har fulgt selskapet tett i mange år. Tilliten er lav nå – men det virker som om ledelsen tar grep.

Mange bekker små

Selskapet har nå gjort tre oppkjøp i USA og virker å rette blikket mot USA etter en feilslått satsning i Tunisia. Investornytt skal lage en analyse av selskapet og finne ut mer i tiden som kommer.

Kilden sier også har Zenith har som mål å gjøre mange gode og billige oppkjøp for å nå en solid produksjon i USA. Om så er tilfellet er Zenith en aksje å følge med på fremover.

I korte trekk skal siste oppkjøpet være for å sikre seg kontrollen over et notert selskap i USA for å kunne lettere gjøre flere oppkjøpog ha tilgang på kapital, samt at det styrker posisjonen i US markedet.

Lord Wincheste
28.11.2023 kl 11:18 3512

Først av alt. Zenith har nå kniven på strupen i forhold til produksjon. Det produseres vel pt nærmest ingenting. Italia er oppe og vaker med strøm/gass. Usa avtaler, dette var "lette" avtaler, mulig det er litt produksjon, men veldig vanskelig å få noe ut av Zenith rundt dette og hva som faktisk er landet. Mulig den ene avtalen i USA ikke var en MOU og at de faktisk er i gang med noe, men ganske lite. USA avtaler og MOU skulle ha vært landet nå. Så komplisert er det ikke. KAZ, det er to dager til. Og leverer ikke AC, så er dette selvsagt en "narre MOU" eller "Nothing burger" som de blir kalt på enkelte fora.
Det ser ut til nå at det eneste som Zenith har er to voldgiftsaker og italia. Går disse sakene bra så har AC og de andre pensjonistene i styret nok til paraplydrinker i penjonen sin, og kanskje og de aller mest tålmodige av aksjonærene.

Mulig dette er et veldig bevisst spill for å få ut så mange som mulig før ei kule kommer, men tviler vel på det.
JobPeterson
28.11.2023 kl 11:24 3484

hvis du kjøper aksjer nå vil du tjene penger, ikke tape. i dag var en flott kunngjøring, vi jobber direkte med det nasjonale oljeselskapet, så ingen mer hodepine vi opplevde i kongo og tunisia.
JobPeterson
28.11.2023 kl 11:56 3415

That’s a pessimistic view

We have

1. Expected winnings of up to $48m from Congo and Tunisia
2. Electricity sales from Italy not a lot but $1-2 million of profit is always welcomed
3. USA production again not started yet but will be straight forward once areas brought
4. Kazakhstan update has 2 days left still
5. Todays announcement South Sudan MOU working directly with the national oil company

We have fingers in many pies all it takes is one of them to come to fruition and the price will multiply. This is investment patience is always required but eventually we will have our day.
Computum
28.11.2023 kl 12:08 3381

hvis du kjøper aksjer nå vil du tjene penger, ikke tape.

Det har vel blitt sagt i veldig mange år nå. Og aksjene faller bare i verdi. Dag for dag. Uke for uke. Måned for måned. År for år.
Ned nesten 90% siste 5 år. Godt gjort!

Selv har jeg ikke fått med meg alle 90. Men minus 66% er da ikke så verst det heller? Har gitt opp de aksjene.
Redigert 28.11.2023 kl 12:11 Du må logge inn for å svare
jantt
28.11.2023 kl 12:22 3344

Så falder kursen igen på AC og hans luftballoner. Han skal efterhånden tie stille før han har noget konkret nyt
Lord Wincheste
28.11.2023 kl 12:30 3314

Har lenge vært optimist og håpet jeg Job.
1. enig. Der er det håp - antageligvis det beste, men det vil ta fra noen måneder til et år eller to.
2. Italia - gode penger og kistebunn - For AC og pensjonistene i styret, ikke for aksjonærer som ønsker kursøkning eller utbytte.
3. Hva skjer i USA? Det var enkelt og rett frem i følge AC. Ingen nyheter. Hva kan du si, er det noe produksjon eller ikke og kommer det en ny MOU?
4. KAZ. Tipper denne MOU var plaster på såret for nyheter som ikke kommer, med påventende stillhet
5. Dagens MOU - betyr ingenting håndfast, den heller. Hvorfor skal Sudan benytte Zenith som rådgivere? Har de noen andre enn noen pensjonsister i styret?
Lord Wincheste
28.11.2023 kl 12:35 3295

Jeg har sendt melding til AC direkte. Ber han om å få på plass en oljeentreprenør inn i selskapet asap. En med baller, vilje og kompetanse til å drive oljeselskap og som er sulten på å skape verdier. Nå er Zenith antageligvis bedre på juss enn på å bore og forvalte olje, og de må ha mere fokus hvis dette skal være strategien. Drive med oljerådgiving og logistikk? Hvorfor i alle dager skal noen kjøpe det av Zenith?
Haraldhaarfage
28.11.2023 kl 13:17 3224

Prøver AC å sno seg unna å levere før eller på den 30 nov med en ny MoU som heller sikkert ikke blir noe av? Har sagt det før og sier det igjen. Denne italieneren har det kun i kjeften. Sikker på at han ikke engang klarer å ta skoa på riktig bein heller, for makan til klovn som kjører selskapet sitt ned i søla skal du kanskje lete lenge etter.
Gullit
28.11.2023 kl 13:34 3209

Lov å være pessimistisk. Kursen har gått feil vei. Så er det veien videre som nå er spennende. KaZ og USA samt mulig 500 millioner fra Tunisiasaken er jo en spennende case.. Sudan nå også en mulighet. Dagens kurs er meget mulig ett hinsides bra kjøp. Nå er ikke Italia priset inn heller tar du P/E på 10..
Lord Wincheste
28.11.2023 kl 15:22 3099

Helt enig her Gullit. Det er mye bra å vente på og jeg har sterk tro på Voldgiftssakene, uten tvil. Men at de skuffer markedet gang på gang ved viktige (olje opp av jorda) meldinger. For meg fremstår det nesten som han har en MOU på lur i tilfelle en viktig melding går rett i dass, og presenterer disse rett etter eller like før en dårlig nyhet. og disse nye MOUene blir det bare kålkoking av. Etterpå, nye strategi, lytte på aksjonærene og gjør nye grep... Håper inderlig jeg tar feil og at denne ikke er oppkonstruert, og at det faktisk kommer gode nyheter i løpet av denne uken. Gjør det ikke det har jeg null tillit til han til evig tid... tvers gjennom gjennomskuet. Og det virker som det er mange andre av samme oppfatning. Vi trenger noen som har baller, og gjennomfører med handlinger, ikke en sleiping som snakker.










Gullit
28.11.2023 kl 15:37 3069

Tror mange legger for mye i en MOU, dette er langt ifra en spikret avtale :

Et memorandum of understanding (MOU) er et utgangspunkt for forhandlinger mellom flere parter for å signalisere intensjonen om å gjøre forretninger eller komme til enighet. Det forenkler en juridisk kontrakt ved å etablere de viktigste målene og målene.

Så ser man på muligheter opp mot risiko og velger om man vil gå videre. Her er AC nøye hvor og hvem han satset med. Så er det mange her som mener han er helt idiot fordi han undersøker nye muligheter. Ja det tar tid å bygge opp. Ja vi var på god vei i Tunisia.( samme idiotene som fikk igang god cash flow der frem til myndigheten satte kjepper i hjulene )
Det er mye mulig det kun blir satset på USA. Tiden vil vise. AC har bøtter med aksjer og har selv tro på selskapet. Tenker vi er klokere allerede før nyttår.
Furuen
28.11.2023 kl 15:44 3061

Kan man i det hele tar legge NOE i meldingene som kommer?
Alt koker jo bort i kålen.
Lord Wincheste
28.11.2023 kl 16:02 2971

Jeg synes vi skal lage en MOU score for AC og vise han. Hans hitrate er ræva. Hvis noen teller opp alle MOUer siste 2 år og ser hvor mange det faktisk har blir noe av tror jeg det skremmer buksevannet av de fleste
Slettet bruker
28.11.2023 kl 16:02 2974

Synd å si det, men dette har vi sett mange ganger nå.
En ny MOU har ofte kommet like før vi får nyheter om at en tidligere er avsluttet.

Håper virkelig ikke det er tilfellet nå. Da han lenge har snakket om Sør-Sudan.
Men nå er min tillit over.
patek5146
28.11.2023 kl 16:29 2982

Min tillid er også slut, de første 500,000 er solgt i går og i dag med stort tab og mange flere vil blive solgt i løbet af de næste uger-dage, sur røv men jeg tror ikke mere på dette foretagende nogensinde vil komme på ret kurs igen
kalle2023
28.11.2023 kl 16:36 2984

Ja hva skal jeg si nå, som skrev at det kom en ny mou og fikk vel så hatten passet for dette.
I tillegg har jeg fått skylden for nedgangen i kursen fordi jeg er negativ. Det er som jeg har sagt AC som selv utmerket godt klarer å styre kursen uten hjelp fra noen andre.

Ser at dette står i børsmeldingen "Et positivt poeng til RNS er poenget at zenith blir verdsatt for sin tekniske, økonomiske og ledelsesmessige ekspertise"
Ledelsesmessige ekspertise, som hva da? Det kan ikke vært utført den helt store gravingen i zenith av Nile når dem mener dette.

Så er spørsmålet om jeg er overrasket over enda en ny mou....Nei
RKW
28.11.2023 kl 20:46 2802

ja det har du rett i. hvorfor skulle det ellers være misnøye med slike meldinger? det bør ligge i dagen at ikke alle mou blir til avtaler og kontrakter.

men skulle likt å sett topp 100 på aksjonærlisten, der ville det nok kommet frem hvem som kjører prisen ned over så lang tid! der er det grunn til bekymring!
Aqualight
28.11.2023 kl 21:26 2849

Det burde ikke være nødvendigt, men det er der så åbenbart, der er en gigantisk humanitær krise i syd Sudan https://www.npr.org/2023/10/21/1206104009/sudan-war

Så alle drømmende om olie derfra er tom snak, prøv nu lige at tænk lidt, tror i at et af de store selskaber vil miste den mulighed?

Han kan leverer hvad han har sagt torsdag, eller han kan vågne op til en rød fredag mere end en black friday.

Aqualight 🇩🇰🇳🇴
Billyjojimbob
28.11.2023 kl 21:27 2910

Viktig at de som selger legger seg godt nede på 0,30 tallet slik at en slipper å få høyere gav,sluttet i grønt i dag for de som ikke fikk det med seg😁👍🇧🇻
patek5146
28.11.2023 kl 23:57 2785

Den sluttede kun i grønt pga en amatør handel på 9700 stk, hele dagen har den været handlet til 37 øre som er prisen
Redigert 28.11.2023 kl 23:58 Du må logge inn for å svare
RKW
29.11.2023 kl 00:52 2776

storhandel mener du vel, har sett flere børsstarter med handel av 10 aksjer, og ned både 10 og 13 prosent om jeg ikke husker feil
Allroad18
29.11.2023 kl 07:18 2940

Det er snart månedsskifte og kniven er godt plassert på ACs strupe, jeg frykter det værste med tanke på enda en svadamelding, da blir det blodrødt...
HER ER TEKSTEN FRA MELDINGEN: "According to the terms of the MOU, commercial terms for the Potential Acquisition, if agreed between the parties, are to be formalised by way of a share purchase agreement on or before November 30, 2023."
Hektor
29.11.2023 kl 08:17 2876

Er nok en del triggere og det jobbes hardt med tanke på avtale. En av mange er vell stormøte til Opec+ i morgen.
Hektor
29.11.2023 kl 08:17 2887

Er nok en del triggere og det jobbes hardt med tanke på avtale. En av mange er vell stormøte til Opec+ i morgen.
patek5146
29.11.2023 kl 08:25 3061

Har svært ved at se Opec+ har nogen indflydelse på Zeniths kursudvikling 🤔🤔🤔
Skal AC være hoved taler der ?
Eller stiger prisen på olie ( Zenith har ikke noget olie at sælge desværre)
Hektor
29.11.2023 kl 08:28 3050

Selvfølgelig ikke 😀 kunne du ventet med å skrive avtale hadde du da ventet før eller etter møtet? Som sagt en av mange triggere...
patek5146
29.11.2023 kl 09:19 2991

Tragedien er jo total i dag, mage til fup firma skal man lede længe efter, ikke nemt at dumpe 2-300,000 i dag for de par små ører man kan få for papiret.
Allroad18
29.11.2023 kl 09:28 3129

Kursen er stabilt nedadgående på større volum enn på lenge første halvtimen, jeg hater å ha rett, men her vil nok flere ut og tar tapet- sikkert klokt..Stakkars AC, mange millioner i papirtap, men det trøster ikke meg!
patek5146
29.11.2023 kl 09:32 3148

Ja sidste gang AC købte en større pot var til kurs 0,67 mener jeg at huske, men hva faen vi dumme aktionærer betaler jo hans fede hyre for at skabe alle de værdier til os som han gang på gang sidder og fortæller
keisam
29.11.2023 kl 09:51 3096

Virker som det har kommet en negativ vind over Zena og dens tro på fremtiden.

AC er neppe så ulik styrelederen i Freyr, Jensen. Begge er grå i håret og har briller, mulig de tenker mye mer en andre og ser ting som vi ikke ser. Kanskje er de noe grådige svin med tanke på honorering og moralske verdier som ikke er ukjent innenfor deler av det kapitalistiske systemet.

Gullit og de andre hauserne har en betydelig jobb foran seg med å snu denne vinden, eller stormen som faller over Zenas aksjekurs.
Lord Wincheste
29.11.2023 kl 09:55 3093

Stakkars AC? Det er hans udugelighet som styrer her. Han har selv lagd en presedens ved å presentere MOU når det egentlig forventes gode nyheter. Dette sier alt om tilliten han har opparbeidet seg. Får ved høyere makter håpe at han har noe å melde. Men dette er et signal som er negativt.
Samtidig, Tunisia saken, tilsier at dette er i overkant dramatisk. Håper det gir AC en såpass kalddusj at han får inn en ekte oljeentreprenør i selskapet som er sugen på å skape verdier ved å få noe ut av feltene de byr på. AC er jurist, ikke entreprenør
MarketGunsling
29.11.2023 kl 10:16 3030

I think that we are getting ahead of ourselves here. The MOU in Sudan should be viewed as completely separate from the MOUs in Kazahstan.

I do agree that if we do not get any news from AC on the Kazak deals before the 30th then there are questions to answer about what is going on with the acquisition strategy, but we have not reached the 30th yet. People are just basing their negative views on what has happened in the past, when if we hang on for another two days we can make a reasoned decision as to what is happening in the present.

It is also worth remembering that closing oil deals for undervalued assets takes time. Anybody can go in and pay over the odds to acquire an asset quickly and look good to shareholders in the short-term, but then when the asset does not pan out we all get to repent at leisure. AC has a track record of successfully closing high value deals, such as those for the Tunisian assets and these things do take time and sometimes negotiations over-run or fall over for reasons we are never made aware of.

We are in a waiting pattern now. Two days to go. If we get a deal or deals in this time period then the share price should rise. If we don't then it is fair to say that Zenith have questions to answer. But we should at least give them until the 30th to come up with the deals before we demand these answers.
Kniko
29.11.2023 kl 10:18 3052

Ja hvis han vil fikse på rykte så må de presentere MOU som de vet med sikkerhet går gjennom. Det vil jo bygge tillit.. Evt treffe på 50-60% av avtaler som de sa var ca det forventet å få gjennom. Dvs at de må signere 1-2 av de 3 i Kaz. Jeg har ikke solgt meg ut ennå selv om en burde dumpe og handle Northern drilling eller noe som sikkert dekker tapet og mer til i løpet av uken...
Gullit
29.11.2023 kl 10:24 3046

Ønsker ikke snu vinden her, disse nivåene er Mega kjøpsmulighet for oss som har tro på fremtiden. Kjøper gjerne deres aksjer billig jeg😀
Allroad18
29.11.2023 kl 10:35 3004

Stort volum på nedadgående kurs atter en gang, mange som vil ut, ingen som vil inn. Det hjelper ikke å snitte ned heller, da må det store volum til, og de aller fleste har fått dosen sin med høyrisiko i tre år og tapt masse penger. De aller fleste med normalt gangsyn vet at å gamble mer her inne er penger ut av vinduet, da er det bedre å kjøpe julegaver for pengene, det gleder mer det!
keisam
29.11.2023 kl 10:37 3085

Nei, det er ingen kjøpsmulighet pr i dag. Zena og AC har de siste årene snakket om alle mulighetene og nesten ingen er blitt innfridd. AC må bevise noe med alle sine mulighetsfortellinger før evt. kjøpsmulighet vil være gjeldende. Kostnaden med å drifte dette selskapet er langt høyere enn inntektene. Av eiendeler er Italia litt verdi.
patek5146
29.11.2023 kl 10:38 3077

Da jeg startede med at sælge ud i Mandags købte jeg nogle NODL til mig selv i julegave
TheLondonOiler
29.11.2023 kl 10:46 3039

ZENITH ENERGY LTD.

("Zenith" or the "Company")

ICC Arbitral Tribunal awards costs



Zenith Energy Ltd. (LSE: ZEN; OSE: ZENA; OTCQB: ZENAF), the listed international energy production and development company, is pleased to announce that the ICC (International Chamber of Commerce) appointed Arbitral Tribunal for the arbitration claims launched against Entreprise Tunisienne d'Activités Pétrolières ("ETAP"), the national oil company of the Republic of Tunisia (the "ICC Arbitration"), has rejected ETAP's request to include the Tunisian State as co-defendant and ordered ETAP to pay approximately EUR 120,000 in costs.

Zenith Energy will seek to enforce the decision with a view to receiving payment directly to the claimant, a fully owned subsidiary of the Company, named Ecumed Petroleum Zarzis Ltd ("EPZ"), registered in Barbados.



Background



On July 10, 2023, the Company announced that it had successfully obtained a "conservative seizure" for an amount equivalent to approximately US$6.5 million deposited in a bank account under the name of ETAP in Switzerland (the "Conservative Seizure").



The Conservative Seizure was granted in view of ETAP's failure to comply with its contractual obligations and pay for oil produced and sold by EPZ.



The ICC Arbitration has been commenced by the Company following the Conservative Seizure and was announced on November 1, 2023.

Redigert 29.11.2023 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
Lord Wincheste
29.11.2023 kl 10:49 3046

AC:
To this end, I am pleased to confirm that we are currently in the advanced phase of negotiating the potential acquisition of certain oil exploration and development licenses located in South Sudan.

Jeg spør meg selv... er dette fullstendig svada, som ikke en kjeft i Sør Sudan, kan svare på eller bekrefte?
patek5146
29.11.2023 kl 10:49 3050

Hurra hurra så kom der endnu en nyhed fra Zenith, åbenbart et lille fremskridt i voldgift sagen, men desværre vil det nok ikke rykke sønderligt på den trælse kurs udvikling