ZENITH 2023 p2

JobPeterson
ZENA 01.09.2023 kl 00:07 181742

Seeing as the zenith 2023 thread has reached a limit and I couldn’t post I have created a continuation thread.

Nice summary on the USA update the other day, I pretty much agree with most things written.

https://investornytt.no/zenith-energy-med-nytt-oppkjop-posisjonert-for-vekst-i-usa/

Det lille børsnoterte olje og gass selskapet Zenith Energy har siste ukene kommet med en rekke mindre oppkjøp og børsmeldinger. Skal vi tro en kilde til Investornytt er dette starten på en ny satsning for det lille olje og gasseselskapet.
Det var klokken tolv i dag at selskapet som er notert på Oslo børs meddelte at de hadde kjøpt opp CYAP, som et et mindre selskap som er notert på OTC markedet i USA.

Transaksjonsummen er nær 400,000 dollar og skal være et strategisk grep Zenith gjør for å ha et datterselskap med investeringer direkte i USA

Oppkjøpsraid

Zenith har siste månedene gjort en rekke oppkjøp av eksisterende produksjon av olje og gass i USA.

Først ut var transaksjonen i juni der selskapet tilegnet seg med Stateside Energy LLC der selskapet inngår samarbeid og tilegner seg eierandeler med økt produksjon.

I juli meldte selskapet om det andre oppkjøpet av totalt 155 olje og gassbrønner, slik Inevstornytt forstår dette er det flere brønner aktive og gir produksjon inn. 47 brønner er aktive og transaksjon summen rundt 600,000 dollar. Lokasjonen skal være i Texas og fører til innteksstrøm for selskapet.

Klar taktikk

Ved å tilegne seg eksisterende produksjon som større olje selskaper ønsker å bli kvitt, kan Zenith Energy tilegne seg svært billige eierandeler for å øke kontantstrømmen inn i selskapet. Kilden vi har pratet med mener dette er som å kjøpe en dollar for 10 cent og kan være en svært lukrativ strategi av selskapet fremover.

Særlig Texas har mange oljefelt der operatører og større selskaper selger unna eiendeler til gi bort pris for å satse på nye og større felt. Om Zenith lykkes med dette vil de skape store aksjonærverdier.



Utskjelt – turnaround kandidat?

Selskapet har hatt en turbulent reise på Oslo Børs og børsverdien omtales som svært lav skal vi tro våre kilder. Bare olje og gass delen i Italia skal kunne forsvare dagens prising ifølge vår kilde som har fulgt selskapet tett i mange år. Tilliten er lav nå – men det virker som om ledelsen tar grep.

Mange bekker små

Selskapet har nå gjort tre oppkjøp i USA og virker å rette blikket mot USA etter en feilslått satsning i Tunisia. Investornytt skal lage en analyse av selskapet og finne ut mer i tiden som kommer.

Kilden sier også har Zenith har som mål å gjøre mange gode og billige oppkjøp for å nå en solid produksjon i USA. Om så er tilfellet er Zenith en aksje å følge med på fremover.

I korte trekk skal siste oppkjøpet være for å sikre seg kontrollen over et notert selskap i USA for å kunne lettere gjøre flere oppkjøpog ha tilgang på kapital, samt at det styrker posisjonen i US markedet.

tsu for all
29.11.2023 kl 11:03 4193

dette er jo kanon goe melding...enelig pengene fra Tunisia :)
Billyjojimbob
29.11.2023 kl 11:06 4176

Ex cop og greier💪
Allroad18
29.11.2023 kl 11:09 4207

Da har du iallefall ikke risikoaversjon😉. NODL kan fort gi pen gevinst, men skyhøy risiko. Men det er jo du vant til med Zenith, bortsett fra det med gevinst da...
Lord Wincheste
29.11.2023 kl 11:57 4093

det er vel bare å glemme....
MarketGunsling
29.11.2023 kl 12:04 4154

This is an interesting RNS, that is probably more important for what it does not say than what it actually does and definitely raises more questions than it gives answers.

All the RNS does is inform us that €120,00 in costs against ETAP and that the court has rejected ETAP’s request to include the Tunisian State as a co-defendant. However, the very scale of the award to Zenith gives a clear indication of what is going on in the arbitration process. After all, the Paris Commercial court only awarded Zenith €30,000 from the SMP to Zenith back in July for what they described as "all the characteristics of a dilatory request". The ICC has awarded costs of four times that amount and this suggests that the court is extremely irritated by the behaviour of ETAP in the process so far.

It makes me wonder what on earth ETAP could be doing behind the scenes to annoy the court enough that they gave this judgement against them . the award connected to the fact that ETAP have tried to bring the Tunisian state into the arbitration or is it something else?

Whatever the reasoning behind the judgement, the very fact that the award has been issued certainly suggests that the process so far is going well for Zenith and badly for ETAP. And feels like it is a good sign of things to come.

The next step is of course going to be enforcing the judgement of the court, which will be another test of Zenith’s legal capabilities. Will ETAP simply pay the award or will Zenith have to enforce it? If they do have to enforce it will they be able to draw down the money from the $6.5 million of funds that they seized in Switzerland back in July this year?

As I said, today’s RNS definitely raises more questions than answers but it does give an indication that the arbitration is proceeding positively and the enforcement of the judgement will tell s a lot more as that news comes out.

We still need updates on Kazakhstan though.
JobPeterson
29.11.2023 kl 12:09 4147

It seems to me the ICC has had enough of the Tunisian ETAP and their delaying tactics and the size of the award is an indication of how angry the arbitration panel have been by ETAP so far. The award should be easy to enforce too as Zenith have already seized $6.5 million of ETAP funds in swiss bank accounts in July this year. Makes me feel very confident we are leading to an easy payout as the ICC have pretty much considered ETAP guilty.
futureistoday
29.11.2023 kl 12:19 4124

For en tid tilbake så ble det meldt at etap engasjerte en *stjerne* til og føre saken sin i voldgiftskravet. Men når jeg går inn og ser på saken nå så ser det sannelig ut som han er fjernet og det er ett lokalt advokatfirma i Tunisia som har overtatt i samarbeid med ett fransk meklingsbyrå.

Dette kan vise tydelige tegn på at *stjernen* de først ansatte har gjennomskuet de og ikke vil være med på det som kan kun vise at etap og myndighetene har ødelagt for zenith som så mange andre aktører som har flyktet landet. Veldig kjekt og se😃 Fra dagens nivå så vil dette kravet alene være verdt mer enn 5 ganger børsverdi
Barneskirenn
29.11.2023 kl 13:29 4031

Det var en god observasjon, futureistoday!
Et positivt tegn i den saken, etter min mening. Men vi må fortsatt smøre oss med tålmodighet i den saken, dessverre..
elnomi
29.11.2023 kl 13:41 4008

Hva skjer egentlig i ZENA?
Kommer dette selskapet til å overleve ut 2024?
Pessimist1
29.11.2023 kl 14:51 3906

Jeg ble jo av mange her inne kalt tidenes idiot når jeg solgte aksjer på 11 øre (før spleis). Jeg ble i glatte ordlag latterliggjort fordi det kom jo snarlig en deal rundt hjørnet som kom til å gjøre dette til århundrets investering. Historien gjentar seg sier bare jeg, for oss som husker når Zena kom på børs var det lenge Azerbajdsjan som var tingen! Tusenvis av fat skulle strømme ut av bakken i en helvetes fart. Det var rutinerte karer i oljebransjen som virkelig skulle snu oppned på det meste å utnytte marginal fields. Vel hva skjedde? Det ble en eneste stor fiasko. Deretter kom de til Tunisia og Congo, ting skulle virkelig gå bra der borte! Det skulle strømme tusenvis av fat i rekordtid, i årevis var det bare snakk om måneder før de fikk over 1000bopd i produksjon. Hva skjer? Nei, Kongo var jo langt på vei garantert, et annet selskap fikk det. Tunisia gikk også i vasken. Nå er det Yemen, USA og rettsaker i Tunisia. I perioden de har vært på børs så tror ikke jeg de finnes et selskap som har opptrådt mer aksjonærfiendlig enn Zenith, de har kjørt rettet emisjon etter rettet emisjon uten å la alle aksjonærene delta på samme prinsipp. I perioden har ledelesen hentet ut drøye lederlønninger ifht. hva de har levert. Gang på gang gjentar historien seg, de er nye eksotiske land å ekspansive vekst ambisjoner. Min påstand er at om Zenith hadde vært et børsskall som tok pengene de fikk i utgangspunktet å plasserte de i et oljeselskap som hadde peiling så hadde du hatt hundrevis av prosent i avkastning ikke minus 90%. Mange flinke oljeselskaper på Oslo børs, på et eller annet tidspunkt er det vel kanskje påtide å stikke spaden i jorden å erkjenne at ledelsen her ikke har peiling på oljeproduksjon.
futureistoday
29.11.2023 kl 15:04 3899

Hvis historien gjentar seg så kan vi alle glede oss til økning på 500-600% slik det skjedde sist aksjen var på disse nivåer😄🙏🏻
tsu for all
29.11.2023 kl 15:06 3925

Tja mye er riktig,,,,,i morgen har vi fasitt.......Kaz..eller ingenting eller utsettelser ?

Historien til AC er jo att når vi alle venter på en kontrakt, som er på gang...så spore han av med andre evt nye ting...tross han vett vi aksjonærer
venter på Kaz....ingen melding i mårå = 0 mer tiltro til AC
Billyjojimbob
29.11.2023 kl 16:08 3750

Er en exponert i yalla må en ta konsekvensen av det,er ikke akkurat ferieland en investerer i bortsett fra Italia og USA😁🇧🇻🌞
Gullit
29.11.2023 kl 16:43 3667

Ta med hele bilde da. De lyktes godt i Tunisia. Her er det pågående sak som gi oss opp mot 500 millioner. Vi produserte og solgte olje med god fortjeneste før myndighetene rotet det til. Italia har jevne inntekter. Så får vi se hva svaret blir på det som no jobbes med. Uenig med noe av dette? Kursen er vi enige om att har gått feil vei, men att det er gode muligheter for å få opp igjen en produksjon større enn Tunisia er jeg ikke i tvil om. Så gjelder det å finne riktig området og riktig pris. Håper på rolig satsning i USA. KaZ kan være ett spennende case. Ikke svartmal alt selv om en har tapt penger, selvsagt ikke hyggelig det..
Redigert 29.11.2023 kl 16:44 Du må logge inn for å svare
Allroad18
29.11.2023 kl 16:49 3663

Dersom du solgte på elleve øre (hadde idag vært NOK 1,1) etter spleisen, da var du smart. Hadde vi hatt vett så hadde vi solgt på 17 øre (1,7) for snart 3 år siden, men når lovnadene har stått i kø og AC har gang på gang komt med forlokkende ord og planer, da blir og ble man blendet og drømte om millioner. Det som har skjedd i 2023 er at de aller fleste har skjønt at han faktisk aldri har holdt ord og kommer trolig ikke til å holde det heller, men vi sitter LIKEVEL trofast og venter på den ene nyheten etter den andre. Jeg vet at mange kaster kortene i løpet av morgendagen eller i løpet av desember, da det ikke kommer noen nyheter som han har presisert innen eller før 30.nov som er i morgen. Hvem som setter disse fristene og lager disse lovnadene vet ikke jeg, men det er helt tydelig at ingen har kontroll og bare slenger ut en dato i håp om at ting ordner seg innen fristen. DET har det vel strengt tatt sjelden gjort, og nå er dette blitt såpass useriøst og tydelig at jeg dessverre tror vi kan snart realisere noen store papirtap og vinke farvel til en lykkelig slutt. Jeg håper jeg tar feil- det er opp til AC å bevise en siste gang at han er rette mannen til å sitte ved roret.
Redigert 29.11.2023 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
Pessimist1
29.11.2023 kl 17:03 3624

Enig i at de har en pågående sak ja. Enig i at de gjorde det bra i Tunisia? Vel la oss se litt på den påstanden, meg bekjent lovet de kjepevekst på de feltene de hadde full kontroll over, jeg skal ikke si noe der de bare var deleiere, men den workoveren gikk også i vasken meg bekjent. Det gjorde også workoveren de utførte i Azer og om jeg ikke husker helt feil var de mye rot når de skulle utvikle felt før de kom til Norge i Venezuela. Så ja jeg mener de greide å kjøpe noen fornuftige assets i Tunisia, men gitt ambisjonene på workoverprogrammet så vil jeg faktisk ikke kalle det noen kjempesuksess det heller.

Jeg stiller også spørsmålstegn til hvorfor aksjonærene ikke fikk mer informasjon når det forventede oljesalget ikke skjedde sommeren 2022. Derifra og ut var det kun tomme løfter å trenering fra selskapet sin side. Et av hovedproblemene var etter mitt skjønn mangelen på informasjon.

At de har fått til noen transaksjoner som under forutsetning av korrekt kompetanse kunne blitt kjempebra der er vi helt enige. Jeg bare betviler selskapets kompetanse på å forvalte å utvikle oljefelt, for rent operasjonelt synes jeg de har levert dårlig.
Barneskirenn
29.11.2023 kl 21:19 3258

Pessimist1.
Har muligens vært noen utfordringer med ETAP/myndighetene i Tunisia som kan ha ført til manglende utvikling.
Men helt enig at det har blitt håndtert elendig.. og det generelt.
På tide å steppe opp gamet.
elnomi
29.11.2023 kl 21:24 3238

Vi kan kanskje enes om at zenith var en god idee engang i tiden, men AC har mislykkes med å få til en utvikling av selskapet og nå går det bakover, steg for steg.
Billyjojimbob
29.11.2023 kl 21:31 3235

Du er ikke i nærheten av å vite noe som helst uansett aksje😁🇧🇻👍
tsu for all
30.11.2023 kl 06:50 2894

Kazakhstan - 30 november i dag , kommer det melding i dag ? meldinger 3 dag på rad

Ingen melding = 0 avtale
jantt
30.11.2023 kl 06:52 2926

desværre tror jeg ikke der kommer positivt nyt så kursen længere ned
Slettet bruker
30.11.2023 kl 07:42 2839

Judgementday..
Allroad18
30.11.2023 kl 09:14 2597

I kjent stil så er ikke noe meldt til aksjonærene, lovnad nr "1000" er brutt, og vi sitter som noen gjøker å håper i det lengste. Jeg aner snart ikke hva som er klokt. Noen som vil kjøpe mine aksjer for 0,84? Da går jeg i null, selv om jeg aller helst vil ha 1,00 for å sitte igjen med et bittelite plaster på såret. Bud mottas med takk, useriøse henvendelser blir ikke besvart. 😂. AC har ikke evnet å levere på tre år, dersom han hadde vært fotballtrener hadde han fått fyken for over 2 år siden..fordi når man ikke kan vise til resultater, da blir man sparket!
olje
30.11.2023 kl 09:36 2574

Rolig nå, dagen er ikke over enda. De meldingen ang. de nevnte avtaler her ble alle tre meldt mellom kl 10:30 og 11:30 ca.for ett par tre mnd siden..tikk takk tikk takk
Lord Wincheste
30.11.2023 kl 09:44 2581

AC har to ganger sagt at han vil informere markedet om KAZ før eller på den 30.11. I dag er det syretesten på hvor troverdig han er
Sia
30.11.2023 kl 10:01 2531

Han melder jo bare om det blir noe av i mine øyne:

According to the terms of the MOU, commercial terms for the Potential Acquisition, if agreed between the parties, are to be formalised by way of a share purchase agreement on or before November 30, 2023.
Gullit
30.11.2023 kl 10:12 2490

Kan komme imorgen tidlig også, men nok en gang, vi må ikke legge for mye i en MOU. Følger nøye med på utviklingen her nå. Går den mer ned så ligger kjøpsknappen min klar.. Forstår selvsagt att folk er utålmodige og kaster kortene. Det må være lov..
Sia
30.11.2023 kl 10:19 2481

Kjøpsknappen er klar her også, men å snitte mer ned er ikke aktuelt før noe er "spikret" :-)
Lord Wincheste
30.11.2023 kl 10:28 2445

Hva mener du med at vi ikke må legge for mye i en MOU? Han sitter i et intervju og forteller at det er et sterkt momentum og utvikling i Kaz. Dette er jo selvsagt enormt viktig for utvikling av selskapet. Det er liten tvil om at en rettsak vil mangedoble verdiene her og det er sannsynlig at det skjer med tanke på utviklingen. MEN, skal man bare holde på med rettsaker, få en haug med penger på konto, og ikke utvikle? For meg er det ikke bra nok, og det er et minimum av krav jeg stiller til en som har fortalt at det skal produseres 1000 tønner om dagen i lang tid. Hadde han fått inn pengene og kalt det et inversteringsselskap i oljebransjen, ville det ha stilt seg anderledes for min del. Men uærlighet overfor de som holder han med smør på brødskiva.. det finner jeg meg ikke i
futureistoday
30.11.2023 kl 11:38 2276

Halvårsrapporten skulle komme idag, merkelig at den ikke har komt🤷🏼‍♂️
tsu for all
30.11.2023 kl 11:41 2304

dagen er ikke over :)
olje
30.11.2023 kl 11:42 2299

Rolig nå...de skriver så blekket spruter tenker jeg...
Kniko
30.11.2023 kl 12:07 2228

Den er flyttet til 29 desember, skjedde fo en stund siden.
futureistoday
30.11.2023 kl 12:08 2220

Ikke det som står på børs siden… vet du i hvilken børsmelding det ble meldt? Hos meg står det at den skal komme idag