Nordic Mining - Posisjonering for neste nyttårsrakett ?

Octagon
NOM 06.09.2023 kl 14:17 128954

Selskapet er slik jeg ser det sannsynligvis børsens mest underprisete selskap etter å ha studert og vurdert en hel del.
De er i rute for oppstart av landets første gruve på 40 år nå høsten 2024 og har i børsmelding bekreftet god fremdrift. Sist i børsmelding 04.07. i år. I februar gikk de ut med melding om at de lå foran skjema og var trygge på oppstart som planlagt. Plan er produksjon av 35.000 tonn rutil årlig.
Selskapet er priset til 1.3 MRD pr dato og har kurs rundt 0,60 øre. Target fra 2022 fra analytikere som følger aksjen er 1 kr. Ikke oppjustert i 2023 selv med pris endring på mineraler.
Årlig driftsresultat (EBITDA) er estimert til 500 MNOK årlig i årene 2025-30. Produksjon for de første 5 års drift er allerede solgt og vil generere en kontantstrøm på ca. 4 milliarder NKR. Markedsrisiko er således betydelig redusert.

Mineralene som skal utvinnes er sterkt ettertraktet på verdensmarkedet og selskapet har nå sist oppjustert estimater i november 2022 fra 2.1 til 3.1 milliarder USD over prosjektets levetid (antatt 39 år). Ikke oppjustert i 2023 med pris endring på mineralet, men regner med at det vil komme nye estimat ved senere anledning. «Global CAGR + 5.2%» = årlig forventet prisøkning rutil. Se link nederst.

Så hvorfor er kursen fortsatt så lav i forhold til delvis allerede solgt og fremtidig forventet inntjening som stadig oppjusteres ?

Flere årsaker, men også duket for en mulig solid oppside innen neste måneder….

Emisjonen som ble foretatt tidligere i år og som sikret finansieringen av prosjektet ble foretatt på 0,6 kr skapte stor bitterhet hos en del eksisterende aksjonærer og «dårlig stemning». Selskapets ledelse påpekte at det hele tiden hadde vært kjent at de behøvde finansiering og at markedet i begynnelsen av året var svært utfordrende å skaffe finansiering i. Hva vet vi , det er vel ikke usannsynlig at de måtte såpass langt ned i kurs for å lykkes med finansieringen.
Det positive er at «jokeren er ute av skapet» og at full finansiering er sikret. «Full» fordi det også er tatt solid høyde for kostnadsøkninger og uforutsette hendelser. De har en «pute» (ekstra kapital) på 63 MNOK USD som også er påpekt av analytiker i link nedenfor.

Juridisk .
Nordic Mining har allerede vunnet frem i byretten og i lagmannsretten og saken skal anke behandles i høyesterett mot slutten av oktober. Staten støtter NOM med alle saksomkostninger. Motparten er grunneiere som hevder sin rett til godtgjørelser.
Ut fra historikk (EØS avtalen) m.m. og at NOM har fulgt alle regulatoriske bestemmelser og har alle nødvendige tillatelser anser jeg det som sannsynlig at høyesterett som tidligere rettsinstanser også gir NOM medhold.

Forsinkelser.
Mulig naturligvis, men selskapet har som kommunisert over bekreftet at de er i rute nå ved to anledninger i år. Også at de er foran skjema.

Miljø.
Ikke til å komme i fra at gruvedrift ikke er en virksomhetsform som har forurensningspotensiale. Enkelte fond kjøper ikke slike aksjer, men fond handler likevel olje aksjer som også er en forurensende virksomhet og Kongsberg som produserer utstyr beregnet for krig og påfølgende dødsfall.
Nordic Mining har kommunisert at de prøver å ivareta miljø så godt det lar seg gjøre sett i lys av virksomhetsformen. Viser her til presentasjoner ovenfor lokal miljøet, kommunikasjon til myndigheter og nå sist også

Lite kjent aksje ?
Naturligvis en del av årsaken til at kursen har ligget i ro lenge. Antar også at det «sitter en del store» på gjerdet som har regnet litt på det og er klare til å kjøpe volumer straks kursen viser tegn til videre bevegelse. Vi nærmer oss driftsstart og markedet vil prise inn dette før driften starter.

«Utålmodige» aksjonærer opprettholder motstand ved 0,60 kr?
Med tanke på at kursen har ligget i ro siste halvåret rundt dette nivået så er det naturlig at en del «skuffede» aksjonærer etter en «vond» emisjon på lave 0,60 kr selger seg ut etter hvert som «intet skjer».
Andre positive forhold i aksjen er det betydelige antallet frie aksjer. Har dårligere erfaringer rundt aksjer med få større eiere hva avkastning angår. Store fond er her blant de største eiere og de øker beholdningen. (Morgan Stanley/Citibank).

Antar med noe risiko som i alle aksjekjøp at kursen her lett kan dobles over de neste 12 måneder. Vinner en frem i høyesterett og prosjektet ikke melder om ytterligere forsinkelser med det første så antar jeg at kursen snart bryter teknisk motstand rundt 60 øre og gjør det første av flere solide byks oppover.
Det er om en studerer historikk fra internasjonale gruve etableringer også svært sannsynlig at selskapet blir kjøpt opp straks utvinningen skal starte. Da er også det meste av videre risiko for kjøper eliminert.








KILDER:
April 2023.
https://www.finansavisen.no/industri/2023/04/19/8001914/clarksons-securities-og-sparebank-1-markets-oppjusterer-nordic-mining (bak betalingsmur)

Inntektsestimater globalt rutil mardet.
https://www.factmr.com/report/rutile-market

https://www.nordicmining.com/

Octagon
21.12.2023 kl 19:36 9605

Ja, bortsett i fra det de la ut på nettet i dag inneholdt langt mer informasjon...
Octagon
21.12.2023 kl 19:39 9597

Tror du er en smule pessimistisk nå. :-)

Tror heller ikke at kurspleie var hoved triggeren til kursløftet nylig, snarere en lenge etterlengtet re-prising av selskapet etter mange måneder med stillstand i aksjekursen. Vi ser hva som skjer videre ganske snart..
Slettet bruker
21.12.2023 kl 19:46 9639

For å være helt ærlig: Tror konklusjonen er en rimelig tynn analyse, Boss. Motstand på 0,79 var tydelig allerede ifm. den første rekylen fra ES-salget. Når 109 millioner aksjer som har ligget i skuffen treffer markedet, tilsvarende 5% av aksjetotalen, vil det naturligvis oppstå en markedsreaksjon som er negativ for kursen. Klart, du - og Audietron - må gjerne fortsatt være forumets Statler & Waldorf, men jaggu er det mye gjentakelser om "shorteren fra Bergen" og at det er 'umulig å få noe stigning'. For all del, bruk gjerne energien på å være negative, Muppet Show-style - men jeg ville heller brukt den mer konstruktivt.
Slettet bruker
21.12.2023 kl 20:03 9617

Ikke i det hele tatt.

Nevnte artikkel inneholder kun mer brødtekst og et skrytesitat om samarbeidspartnereren. Bare fordi det er mer tekst - og står på norsk - betyr ikke at det gir mer markedsmessig relevant informasjon. Om dette var så relevant for markedet, ville det i det minste også eksistert en versjon på engelsk. Uansett er dette innlegget i kategorien produktmarkedsføring - hvor kunde skryter av leverandør.

Det markedsmessige innholdet er fremdeles stramt og fint presentert i børsmeldingen av 5. desember:

- Mechanical installation commenced
- The Structural, Mechanical, Piping and Platework (SMPP) contractor Nordic Bulk AS has ramped up their site management, and (...) onboarded several installation teams
- ... prefabricated structural steel and mechanical equipment continuously arriving at Engebø

Hva var grunnen til at denne børsmeldingen var relevant da den kom? Jo, fordi de to største umiddelbare, tilsynelatende risikofaktorene presentert ifm. Q3 var:
- Oppfyllelse av vilkår knyttet til royaltyavtalen med Orion
- Logistikkutfordringer knyttet til utstyr relevant for videre fremdrift

Begge disse utfordringene har så blitt adressert i børsmeldinger, hhv. 16. november og 5. desember, til et internasjonalt publikum.
Redigert 21.12.2023 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
Octagon
21.12.2023 kl 20:27 9623

De beskriver ikke minst hvor omfattende aktiviteten er i prosjektet i dagens oppdatering på deres nettsider.

90 personer engasjert fra Nordic Bulk i Engebø prosjektet, hvorav 60 eksterne og 30 interne viser svært høyt aktivitetsnivå p.t. i forhold til tidligere melding med kun "ramped up their site management" og de beskriver heller ingen problemer eller spesielle utfordringer siste 14 dager som også er et positivt tegn.
Slettet bruker
21.12.2023 kl 20:38 9656

"... has ramped up their site management, and have (...) onboarded several installation teams."
Tror du det er typ 10-12 personer som skal håndtere hele EPC3-pakken på Engebø? At det er 90 personer engasjert for å installere prosessanlegget i et stort industriområde som planlegger å iverksette produksjon om knappe 8 måneder, er å forvente.

Dersom det hadde vært "problemer eller spesielle utfordringer", måtte dette vært børsmeldt, ikke bare nevnt i en artikkel på et norskspråklig nettsted.

Som alltid, no news is good news - med mindre det har vært uttrykt en bekymring tidligere, ref. nevnte Q3 og påfølgende børsmelding av 5. desember.
Redigert 21.12.2023 kl 20:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.12.2023 kl 20:58 9721

Octagon: "... enorme inntekter fra i høst av :-)"

Ivar Fossum: "I think there is a small portion booked for 2024 in the last quarter as a part of the production ramp-up. We don't have that specific figure but we certainly will come back to that.".

https://www.alphaspread.com/security/ose/nom/earnings-calls/q3-2023
Octagon
21.12.2023 kl 21:24 9766

...fra i høst av ...og fremover, de stanser ikke driften etter 2024 forhåpentligvis
Slettet bruker
21.12.2023 kl 21:33 9790

Nei, det skal nok gå greit.

Men de som ønsker litt mer presis guiding enn dine repetitive omtrentligheter, kan heller lese denne: https://mb.cision.com/Public/1583/3726789/843c323676b4e474.pdf

... akkurat som alle som er opptatt av utbytte og eventuell Kvinnherad-finansiering burde lese betingelsene for obligasjonslånet.
Slettet bruker
21.12.2023 kl 22:12 9725

... og forresten:

Jeg tenkte jeg ikke skulle si dette, men ...

Mirabella - som Octagon mener representerer et australsk gruveselskap (uvisst hvor han har fått den logikken fra, siden han ikke ville forklare det) - representerer disse:

https://www.svelland.com/

https://newsweb.oslobors.no/message/584185
"Further, commodity specialist Svelland Capital has pre-committed USD 10 million ..."

https://newsweb.oslobors.no/message/584243
"Svelland Capital Ltd. has been allocated 174,166,667 shares in the private placement, representing 8.57 per cent of the Company's share capital."

8. mars, en liten uke etter emisjonen:
MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC. 176,551,451 8.69 NOM GBR

Svelland Global Trading Master Fund - Firm: Mirabella Financial Services LLP
https://aum13f.com/fund/svelland-global-trading-master-fund

Stå på videre, Octagon - analysene dine er særs gode. Og ikke minst: Presise.

(Disclaimer: Dette innlegget inneholder definitivt spor av sarkasme.)
Redigert 21.12.2023 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.12.2023 kl 08:29 8908

Tenk at nå er det bare noen dager til vi er inne i oppstartsåret for Norges første gruve på 40 år i 2024. Regner med at de fleste skattesalg er unnagjort og kombinert med alle lykkejegere som skal inn før 10 Jan så tyder det på en fin oppgang i kursen.
Octagon
27.12.2023 kl 09:25 8796

Den brøt nylig motstand nå teknisk i det minste , slik at bildet her indikerer videre oppgang,
TheKurgan
27.12.2023 kl 09:57 8710

Blir bra, gleder meg.
Har tatt tid dette men nå ligger veien klar.
Bullfight
27.12.2023 kl 10:13 8664

Ta en titt her, så finner du det.svært få som slipper ned here
https://mb.cision.com/Public/1583/3726789/843c323676b4e474.p


Det løsner nå, det tegner seg til en fin oppgang før årsskiftet.
Redigert 27.12.2023 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
nordnes
27.12.2023 kl 10:40 8592

CLEARSTREAM BANKING S.A. er på listen over de 20 største aksjonærene.
murpy
27.12.2023 kl 10:43 8703

Hva skjer om disse miljø fanatikerne får medhold i retten ? Skulle ikke forundre meg en dritt når man ser det norske rettsvesenet og alle disse skandalene de har operert
med.
Hellboy
27.12.2023 kl 10:50 8750

Da blir det vel ankesak mens driften går som normalt i påvente av sak mellom staten og "miljøvernerne".

Om de mot formodning skulle vinne der og, blir det i worst case et mindre miljøvennlig landdeponi og erstatningssak mellom NOM og staten slik jeg ser det.
Bullfight
27.12.2023 kl 10:52 8827

Murpy, spiller dedt noen rolle da ? Saken spiller ingen rolle for NOM, det er en sak som eventuelt staten taper, og da vil du kansje få kr 5 for aksjen din i erstatneing, men glem det det skjer ikke.
Ransen
27.12.2023 kl 11:25 8798

Lykken er at det er aksjer å få kjøpt til knappe 80øre ennå.
Men det varer nok ikke lenge
Octagon
27.12.2023 kl 11:34 8960

Om Staten mot formodning skulle tape i søksmålet Naturvernforbundet har fremmet i Oslo Tingrett så vil ikke dommen bli rettskraftig og derved med virkning på mange år.

Staten vil da uansett anke dommen om de skulle tape, først til Lagmannsretten og eventuelt Høyesterett. Og i mellomtiden sitter NOM uansett på alle gyldige tillatelser til det planlagte fjord deponi inntil dom er endelig rettskraftig (om ett år ? to år ?) Og sannsynligvis vil fjord deponi være OK i gruvens videre driftstid i og med forventet at søksmålet avvises.

Nordic Mining vil da uansett være i gang med driften for lengst. Og et "worst case" scenario en gang frem i tid vil være å endre deponi og et eventuelt søksmål mot Staten for de merkostnader/tapte inntekter dette kan medføre for selskapet.

Virker også som om det hersker usikkerhet hva rettsaken gjelder. Dommer skal kun hensynta om Staten har tolket gjeldende EU direktiv feil når tillatelsene ble gitt. Ikke noe som helst annet. De skal kun studere "lovens bokstav" ikke virkninger av den ene eller andre deponi formen.

I neste rettsak (februar 2024) er Nordic Mining direkte part mot grunneierne (i en del av forekomsten). "Worst case" scenario her vil være at NOM må dele noe av inntekten pr tonn med disse når utvinningen starter. D.v.s noe redusert inntekt. Denne delen av forekomsten er planlagt utvunnet først om 15-16 år, slik at det vil uansett ikke få innvirkning før om lang tid. Selskapet selv anser sannsynlighet for tap her (etter seier i de to innledende rettsrunder) som "close to zero". (deres egne ord fra resultat fremleggelsen).

Stiger pent nå. Forventer opp mot 90 øre snart nå. Spennende dager...
longterm
27.12.2023 kl 11:42 8929

Korrekt. De som hevder at man i en situasjon hvor staten trakk utslippstillatelsen tilbake, bare kunne endre planer og legge opp til landdeponi, har åpenbart ikke satt seg tilstrekkelig inn i saken. NOM har alltid hevdet at landdeponi (for ikke å snakke om fantasiprosjektet til AMR) ikke ville gi tilstrekkelig lønnsomhet til at prosjektet kunne la seg realisere. Staten forbeholdt seg ingen angrefrist da de ga utslippstillatelsen og vil følgelig være erstatningsansvarlig hvis de skulle finne på å trekke den tilbake. Det sagt, så ville det overraske meget om vi skulle havne i en slik situasjon.
Ransen
27.12.2023 kl 13:37 8759

Rettsaken i feb.24 handler vel om granatforekomsten som blir en del av utvinningen først etter 7-8 års drift med rutil i Enbøfjellet.
Boss 99
27.12.2023 kl 14:42 8710

Var ikke det 15-20 år til dem er der da? Ser ut til at ca 80 øre blir høyest i år.
Ransen
27.12.2023 kl 15:18 8604

Jo mulig det var så lenge til, husker ikke i farten.
Tror på 0,85+ når vi går ut av 23.
Litt merkelig at den er så seig her nede. Det er praktisk talt ingen motstand til 1,86 kroner. Kan fortsatt være etterdønninger av donasjonen på 70 øre..
Hellboy
27.12.2023 kl 15:21 8625

Tja. Når de får i gang produksjonen så blir det vel 20 øre i årlige utbytter. Og det er ikke lenge til.

Å få kjøpt denne på 0,85 er jo pent ifht pensjonssparing :D
Slettet bruker
28.12.2023 kl 08:49 8238

Topp 50 ir banner
N
NORDIC MINING
0.819

↑ 6.36%

1D
1W
1M
YTD
1Y
5Y
Max
Follow
Shareholder list
50 largest shareholders as of 27th Dec 2023

Name Total shares Change Relative change Ownership
1. FJORDAVEGEN HOLDING AS 324 369 792 0 0% 14.96%
2. IWATANI CORPORATION 319 582 667 0 0% 14.74%
3. MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC. 234 181 100 0 0% 10.8%
4. CITIBANK, N.A. 90 331 052 1 400 0% 4.17%
5. NORDNET BANK AB 52 592 192 −322 316 -0.61% 2.43%
6. NORDNET LIVSFORSIKRING AS 36 191 768 694 189 1.96% 1.67%
7. CLEARSTREAM BANKING S.A. 26 982 729 0 0% 1.24%
8. PRO AS 18 744 097 0 0% 0.86%
9. TOLUMA NORDEN AS 18 269 667 0 0% 0.84%
10. STAVANGER FORVALTNING AS 17 000 000 0 0% 0.78%
11. TELLEF ORMESTAD 14 628 788 0 0% 0.67%
12. NORDEA BANK ABP 12 167 643 −37 340 -0.31% 0.56%
13. MELUM MØLLE AS 11 950 000 0 0% 0.55%
14. DANSKE BANK A/S 10 711 831 −30 000 -0.28% 0.49%
15. WAHL EIENDOM AS 10 500 000 −1 029 696 -8.93% 0.48%
16. SONGA CAPITAL AS 10 409 312 0 0% 0.48%
17. ZOLEN & MÅNEN AS 10 000 000 0 0% 0.46%
18. JOMA INVEST AS 8 888 888 0 0% 0.41%
19. SILJAN INDUSTRIER AS 8 350 000 0 0% 0.39%
20. LA STRADA AS 6 592 499 0 0% 0.3%
21. SEB CMU/SECFIN POOLED ACCOUNT 6 325 310 0 0% 0.29%
22. INFOINVEST AS 6 190 000 0 0% 0.29%
23. FRESENIUS HOLDING AS 6 132 266 0 0% 0.28%
24. KARSTEN ANDRE HELLAND 5 150 001 0 0% 0.24%
25. JAN HENRIK DOORMAN 5 056 001 0 0% 0.23%
26. BÅRD GUNDERSEN INVEST AS 5 000 000 0 0% 0.23%
27. KNUT FOSSE AS 4 837 556 0 0% 0.22%
28. HGD INVEST AS 4 700 000 0 0% 0.22%
29. DAG-VIDAR LORGEN 4 700 000 9 290 0.2% 0.22%
30. GTBA FORVALTNING AS 4 552 000 0 0% 0.21%
31. MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL 4 409 999 1 164 0.03% 0.2%
32. DARA INVEST AS 4 361 184 0 0% 0.2%
33. BNP PARIBAS ARBITRAGE SNC 4 348 117 −491 743 -10.16% 0.2%
34. THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 4 265 222 −674 998 -13.66% 0.2%
35. MANUEL BEZERRA 4 210 000 10 000 0.24% 0.19%
36. YANNICK AS 4 185 000 0 0% 0.19%
37. ERRYCO HOLDING AS 4 175 000 0 0% 0.19%
38. JAN BIRGER CARLSEN 4 015 909 80 000 2.03% 0.19%
39. ABN AMRO GLOBAL CUSTODY SERVICES N 4 000 000 0 0% 0.18%
40. HMH INVEST AS 4 000 000 0 0% 0.18%
41. SEILSPORT MARITIMT FORLAG AS 3 983 834 0 0% 0.18%
42. CASTLING HOLDING AS 3 771 500 0 0% 0.17%
43. JACK J HOLDING AS 3 673 376 0 0% 0.17%
44. BNP PARIBAS 3 500 000 0 0% 0.16%
45. BSK INVEST AS 3 500 000 0 0% 0.16%
46. ANDERS JOHAN HAUGLAND 3 480 000 0 0% 0.16%
47. GUDVANGEN STEIN AS 3 479 167 0 0% 0.16%
48. TOFTENES EIENDOM AS 3 479 042 0 0% 0.16%
49. NORDENFJELDSKE MANAGEMENT AS 3 408 333 0 0% 0.16%
50. ODDMUND HOLMEFJORD (New!) 3 403 400 0 100% 0.16%
Bullfight
28.12.2023 kl 10:54 8134

Rolig Boss, 2024 blir Noms år (:
Hellboy
28.12.2023 kl 13:43 8000

Er det noen som kjenner til meglerhus som har dekning på NOM?

PAS har det ikke, men kan jo bli en trigger når meglerhus begynner å få opp øynene her og gjør en så enkel ting som å legge frem en analyse
Octagon
28.12.2023 kl 17:40 7737

Sparebank-1 Markets og Clarkson Securities følger NOM.
Førstnevnte produserte analyse på vårparten som skal være gjengitt på trådene her, da med kursmål 1 kr. (nå 1,10 kr).
Fra Finansavisen i vår.
https://www.finansavisen.no/industri/2023/04/19/8001914/clarksons-securities-og-sparebank-1-markets-oppjusterer-nordic-mining
longterm
02.01.2024 kl 11:59 6799

Markant nedgang på høy omsetning så langt i dag. Tror neppe det skyldes at noen har satt en ny short (greit at folk liker å ta risiko, men det får da være måte på i og med at den gjengse oppfatning synes å være at staten kommer til å vinne rettssaken som vi får vite resultatet av 10 januar). Da synes det mer sannsynlig at nedsalget er skattemotivert. De som ønsket å realisere gevinst innen årsslutt 2023, må betale kemneren innen 30 april dette år, mens de som realiserer gevinsten i dag, kan vente helt til 30 april 2025.
kaunis
02.01.2024 kl 13:52 6624

Sikkert bare et skremmeskudd, noen som har et oppdrag i å holde den nede til alt er avklart. De som har ræva full av penger er så griske at de vil sikre seg å ikke tape et øre, da kan salg helt ned til emikursen være en god innvestering for å holde kursen i ønsket leie. Da har vi som ikke har ei ræv full av penger, en god anledning til å fylle opp kontoen med verdifulle papirer som vil stige kraftig i kurs når dagene for salg nærmer seg. Ikke vurder dagens lave kurs, den er veeeeeeeeeeeldig lav og her er det bare oppside. Ser en på alle de skremmende nyheter om midtøsten- krigen og alle Israels uvenner, som sikler etter å ta del i blodbadet, så er denne tørsten umettelig. Å ha tilgang til div. viktige mineraler kan bli en avgjørende faktor, for økonomien i vesten i fremtiden. Jeg minner bare på, om morderen Putin.
Redigert 02.01.2024 kl 13:55 Du må logge inn for å svare
Octagon
04.01.2024 kl 09:26 6292

Ser vi snart posisjonering og kursløft frem mot 10 januar ?

Falt litt like over nyåret, men når det er sagt så gjaldt jo det de fleste aksjer på børsen og også internasjonale fall de første dager av året.

Spennende dager fremover uansett.
Slettet bruker
06.01.2024 kl 08:27 5873

Topp 50! Noen som har ment at Citibank selger seg ned. I følge lista stemmer ikke det og her har de faktisk kjøpt. 50 largest shareholders as of 5th Jan 2024

Name Total shares Change Relative change Ownership
1. FJORDAVEGEN HOLDING AS 324 369 792 0 0% 14.96%
2. IWATANI CORPORATION 319 582 667 0 0% 14.74%
3. MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC. 234 210 409 0 0% 10.8%
4. CITIBANK, N.A. 74 888 480 64 820 0.09% 3.45%
5. NORDNET BANK AB 53 096 206 −61 167 -0.12% 2.45%
6. NORDNET LIVSFORSIKRING AS 36 945 097 174 749 0.48% 1.7%
7. CLEARSTREAM BANKING S.A. 25 738 402 9 200 0.04% 1.19%
8. PRO AS 18 744 097 0 0% 0.86%
9. TOLUMA NORDEN AS 18 269 667 0 0% 0.84%
10. STAVANGER FORVALTNING AS 17 000 000 0 0% 0.78%
11. TELLEF ORMESTAD 14 628 788 0 0% 0.67%
12. NORDEA BANK ABP 12 239 885 20 500 0.17% 0.56%
13. MELUM MØLLE AS 11 950 000 0 0% 0.55%
14. DANSKE BANK A/S 10 874 211 100 000 0.93% 0.5%
15. WAHL EIENDOM AS 10 500 000 0 0% 0.48%
16. ZOLEN & MÅNEN AS 10 000 000 0 0% 0.46%
17. JOMA INVEST AS 8 888 888 0 0% 0.41%
18. SILJAN INDUSTRIER AS 8 350 000 0 0% 0.39%
19. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 7 450 000 0 0% 0.34%
20. DAG-VIDAR LORGEN 6 700 000 300 000 4.69% 0.31%
21. LA STRADA AS 6 592 499 0 0% 0.3%
22. INFOINVEST AS 6 190 000 0 0% 0.29%
23. THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 5 905 268 −748 979 -11.26% 0.27%
24. FRESENIUS HOLDING AS 5 732 266 0 0% 0.26%
25. KARSTEN ANDRE HELLAND 5 350 002 1 200 001 28.92% 0.25%
26. MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL 5 341 145 −425 170 -7.37% 0.25%
27. HGD INVEST AS 5 100 000 0 0% 0.24%
28. JAN HENRIK DOORMAN 5 056 001 0 0% 0.23%
29. BÅRD GUNDERSEN INVEST AS 5 000 000 0 0% 0.23%
30. KNUT FOSSE AS 4 837 556 0 0% 0.22%
31. GTBA FORVALTNING AS 4 552 000 0 0% 0.21%
32. DARA INVEST AS 4 361 184 0 0% 0.2%
33. MANUEL BEZERRA 4 220 000 10 000 0.24% 0.19%
34. YANNICK AS 4 185 000 0 0% 0.19%
35. ERRYCO HOLDING AS 4 175 000 0 0% 0.19%
36. JAN BIRGER CARLSEN 4 015 909 0 0% 0.19%
37. ABN AMRO GLOBAL CUSTODY SERVICES N 4 000 000 0 0% 0.18%
38. HMH INVEST AS 4 000 000 0 0% 0.18%
39. SEILSPORT MARITIMT FORLAG AS 3 983 834 0 0% 0.18%
40. CASTLING HOLDING AS 3 771 500 0 0% 0.17%
41. TOR MARTIN ÅSHEIM 3 679 381 0 0% 0.17%
42. JACK J HOLDING AS 3 673 376 0 0% 0.17%
43. BNP PARIBAS 3 500 000 0 0% 0.16%
44. BSK INVEST AS 3 500 000 0 0% 0.16%
45. ANDERS JOHAN HAUGLAND 3 480 000 0 0% 0.16%
46. GUDVANGEN STEIN AS 3 479 167 0 0% 0.16%
47. TOFTENES EIENDOM AS 3 479 042 0 0% 0.16%
48. THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 3 409 756 −292 974 -7.91% 0.16%
49. NORDENFJELDSKE MANAGEMENT AS 3 408 333 0 0% 0.16%
50. ODDMUND HOLMEFJORD (New!) 3 403 400 0 100% 0.16%
62.48% of the shares are owned by the top 50 list.
Redigert 06.01.2024 kl 08:29 Du må logge inn for å svare
Ransen
06.01.2024 kl 09:44 5809

Den der listen består av eiere som vet hva dette går i.
Slettet bruker
10.01.2024 kl 08:54 4600

Topp 50 laster🙂. 50 largest shareholders as of 9th Jan 2024

Name Total shares Change Relative change Ownership
1. FJORDAVEGEN HOLDING AS 324 369 792 0 0% 14.96%
2. IWATANI CORPORATION 319 582 667 0 0% 14.74%
3. MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC. 234 211 680 1 271 0% 10.8%
4. CITIBANK, N.A. 74 948 480 60 000 0.08% 3.46%
5. NORDNET BANK AB 53 337 174 90 069 0.17% 2.46%
6. NORDNET LIVSFORSIKRING AS 37 172 200 33 496 0.09% 1.71%
7. CLEARSTREAM BANKING S.A. 25 889 179 0 0% 1.19%
8. PRO AS 18 744 097 0 0% 0.86%
9. TOLUMA NORDEN AS 18 269 667 0 0% 0.84%
10. STAVANGER FORVALTNING AS 17 000 000 0 0% 0.78%
11. TELLEF ORMESTAD 14 628 788 0 0% 0.67%
12. NORDEA BANK ABP 12 255 985 13 109 0.11% 0.57%
13. MELUM MØLLE AS 11 950 000 0 0% 0.55%
14. DANSKE BANK A/S 11 019 211 0 0% 0.51%
15. WAHL EIENDOM AS 10 000 000 0 0% 0.46%
16. ZOLEN & MÅNEN AS 10 000 000 0 0% 0.46%
17. JOMA INVEST AS 8 888 888 0 0% 0.41%
18. SILJAN INDUSTRIER AS 8 350 000 0 0% 0.39%
19. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 7 450 000 0 0% 0.34%
20. DAG-VIDAR LORGEN 7 200 000 400 000 5.88% 0.33%
21. LA STRADA AS 6 592 499 0 0% 0.3%
22. INFOINVEST AS 6 190 000 0 0% 0.29%
23. HGD INVEST AS 5 100 000 0 0% 0.24%
24. JAN HENRIK DOORMAN 5 056 001 0 0% 0.23%
25. MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL 5 040 538 −282 224 -5.3% 0.23%
26. BÅRD GUNDERSEN INVEST AS 5 000 000 0 0% 0.23%
27. KNUT FOSSE AS 4 837 556 0 0% 0.22%
28. GTBA FORVALTNING AS 4 552 000 0 0% 0.21%
29. FRESENIUS HOLDING AS 4 426 401 −1 305 865 -22.78% 0.2%
30. DARA INVEST AS 4 361 184 0 0% 0.2%
31. MANUEL BEZERRA 4 270 000 20 000 0.47% 0.2%
32. YANNICK AS 4 185 000 0 0% 0.19%
33. ERRYCO HOLDING AS 4 175 000 0 0% 0.19%
34. KARSTEN ANDRE HELLAND 4 150 001 0 0% 0.19%
35. TOR MARTIN ÅSHEIM 4 129 381 150 000 3.77% 0.19%
36. THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 4 072 272 −800 804 -16.43% 0.19%
37. JAN BIRGER CARLSEN 4 015 909 0 0% 0.19%
38. ABN AMRO GLOBAL CUSTODY SERVICES N 4 000 000 0 0% 0.18%
39. HMH INVEST AS 4 000 000 0 0% 0.18%
40. SEILSPORT MARITIMT FORLAG AS 3 983 834 0 0% 0.18%
41. JACK J HOLDING AS 3 773 376 0 0% 0.17%
42. CASTLING HOLDING AS 3 771 500 0 0% 0.17%
43. BNP PARIBAS 3 500 000 0 0% 0.16%
44. BSK INVEST AS 3 500 000 0 0% 0.16%
45. THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV (New!) 3 481 027 0 100% 0.16%
46. ANDERS JOHAN HAUGLAND 3 480 000 0 0% 0.16%
47. GUDVANGEN STEIN AS 3 479 167 0 0% 0.16%
48. TOFTENES EIENDOM AS 3 479 042 0 0% 0.16%
49. NORDENFJELDSKE MANAGEMENT AS 3 408 333 0 0% 0.16%
50. ODDMUND HOLMEFJORD 3 403 400 0 0%
Ransen
10.01.2024 kl 09:43 4458

Klart de øker:
Les denne: https://www.at.no/anlegg/dom-i-gruvedeponisaken/864557

Salgkontrakt på 4 mrd er signert. Etterspørselen er god
Slettet bruker
10.01.2024 kl 13:56 4032

For ledelsen i Nom har denne rettsaken vært en IKKE sak da de har alt av godkjenninger. Ansatt 50 stk- kjørt på med full byggevirksomhet og ligger foran skjema- fått inn 2 milliarder som brukes til ferdig gruve om noen mnd- forhåndsolgt rutilen og granaten de 5 første årene- planer om qvartsgruve m,mere. Som sagt en ikkesak.
Redigert 10.01.2024 kl 13:58 Du må logge inn for å svare
Octagon
10.01.2024 kl 14:22 3896

Tydelig tegn nå på at noen allerede kjenner til utfallet av dommen som kommuniseres kl. 17.45 i dag. Spennende....