Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 210267

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Frodon
05.10.2023 kl 21:55 5775

Aker tar jo et kjempe ansvar om å fortsatt gi oss olje og gass 😉 Skulle bare mangle, når AkerBP fikk så mye cash av Norge AS til å gi oss mer energi. Veldig bra av Aker å ha et bein i flere mulige subsidier kanaler fra staten innen energi. Uflaks at noen valgte AKH og ikke AkerBP når de valgte aksjen de skulle sitte med long
Frodon
05.10.2023 kl 21:52 5660

Jeg er enig med deg, samtidig er det viktig å ikke skattelegge for mye på energien alle må ha. Det burde heller vært øremerket skatt fra «alt», slik at alle bidrar til grønt skiftet.

Kina jubler over valgene resten av verden tar. Får bare håpe de ikke blir så dominerende at Kinesisk blir det nye verdens språket.

Vet ikke hvor mange ganger jeg har nevnt disse enorme summene AKH må ha før de kan gå med overskudd og spurt hvordan folk tror dette skal finansieres. Jeg vet hvor mange svar jeg har fått på det…..0……og det sier kanskje det meste…?
DividendYield
05.10.2023 kl 21:22 5721

Ja, mulig det. Tviler i hvert fall på at oljeselskapet Aker har tenkt å ta noe ansvar.
Slettet bruker
05.10.2023 kl 21:00 5660

Enda et stort prosjekt som det ikke blir noe av:
https://npinvestor.dk/nyheder/endnu-et-amerikansk-havvind-projekt-skrottet
Pisken må tas i bruk overfor de istedenfor oss vanlige dødelige.
Sivil ulydighet er snart det eneste middelet verden har til å tvinge korrupte uvillige politikere til forpliktende handlinger med garantier.
Redigert 05.10.2023 kl 21:18 Du må logge inn for å svare
Tanjiro
05.10.2023 kl 18:41 5817

Du har rett i at det krever strukturelle endringer, eller en systemendring, men akkurat dette temaet er så utrolig vanskelig å forholde seg til. Skrev en master om dette, man har alltid to motpoler når det kommer til hvordan grønn omstilling skal være, enten reformistisk der man krever endringer innenfor de systemene man har, eller en mer radikal tilnærming der systemene må endres. Til tross for hvilken vinkling man tar, så er det hundre andre faktorer å tenke på. Det er først og fremst for mye interesse i å opprettholde oljeindustrien da dette er en milliardindustri, i tillegg er FN`s definisjon på bærekraftig utvikling altfor vagt da den ikke sier noe om hvilke konkrete tiltak som må til for å oppnå bærekraftighet. Dette resulterer i at man bare er i "ingenmannsland", ting ser flott og fint ut på papir, men det er ikke særlig fremskritt i prosessen. Det er her politikerne står fast. Det er for mange hindringer og for lite løsninger, mye snakk og lite handlinger. Er typisk oss mennesker å først gjøre noe når det er for sent, vi ser aldri alvoret før det angår oss selv.
Slettet bruker
05.10.2023 kl 17:58 5847

Hva blir veien videre? Grønne aksjer har worldwide tapt 40-50% av sin verdi i snitt. Årsakene er velkjente, og flere påpeker nå at de høye renter utelukker en grønn omstilling. Selv mener jeg at møte i Dubai bare bør avlyses; Historien viser at politikere ikke får til en grønn omstilling, og at svart industri med overlegg har destruert hele den grønne omstillingen. Da er det bedre å være ærlig og fortelle oss at grønn omstilling ikke er mulig uten sterke strukturelle endringer. I mine øyene er det å skattelegge svart industri, og kreve at oljeselskaper putter sine penger heretter i grønt. Banker må få veldig sterke begrensninger til å finansiere svart industri, og skattelegges for å bryte dette. Grønne lån må bli noe annet enn det er idag ( påslaget fra banker må vekk).

Jeg er 100% sikker på at slike endringer ikke gjennomføres i min levetid, og da er grønn industri død.
Mht. AKH: Her gikk alt feil, og vi er forbi punktet hvor emisjoner hjelper til. Da er det bare å selge restene, og om deler er usalgbare ( Mainstream ?), så er det bare å sende selskapet til skifteretten. Alternativet er at Aker plukker opp restene, til gjenbruk om det mot formodning skjer noe på den grønne arenaen.

Jeg har på ingen måte oversikten, så jeg utfordrer dere til å komme med forslag både på den grønne arenaen ig mht. AKH.
Jeg melder pass og erklærer den grønne omstillingen for det største lureriet politikere har skapt for å loppe vanlige folk for alt de eier, og alt de trodde på. De sitter nå igjen med politikerforakt ( med rette) og en tømt konto. Kapitalanarkistene vant en knusende seier og demokratiet ble drept med groteske midler.
Frodon
05.10.2023 kl 17:00 5907

Karbon lagring blir stort ja, bare synd ikke ACC er med på kjøret. Spørsmålet er jo «hvorfor har de så lav markedsandel?». Er det fordi andre teknologier er bedre eller taper de på pris? Markedsføringen burde jo være på topp, så hva er det som skurrer?
MorganKane
05.10.2023 kl 16:50 5931

Nei, jeg synes ikke det. Men min oppfatning er at carbon lagring blir stort. Svært stort. Det er det nødt til hvis vi ikke skal gå både 2 og 3 grader opp. Etter hva jeg har undersøkt er de også blandt de ledende i bransjen. Hvis begge oppfatninger er riktig så er fem milliarder peanøtter på 3-5 års sikt.
Slettet bruker
05.10.2023 kl 16:26 5995

Blir nok kjørt buss fra 3 kr i denne snart, skal nok prøve og ta plass og komme meg ut på første eller andre stasjon ;)
synste
05.10.2023 kl 16:13 6043

Mer som nedover hele veien fra IPO. Rett etter AKH kom på børs så startet en lang nedoverbakke mtp renter, inflasjon etc..
Skalleknarp
05.10.2023 kl 15:59 3158

Blir jo spennende å se når neste melding kommer fra AKH og hva den evt. inneholder... Q3-23 kanskje (?) men det blir vel ikke noe særlig lystig lesing skulle man analysere det opp mot kursbildet og utviklingen siste tiden. Bare å erkjanne minn dårligste investering så langt ever, men jeg holder ut og tar (papir) tapet med fatning. Nytter lite å hyle ut i øst og vest som mange gjør. Har heller ikke lyst å selge med tap nå. Er man med på dette gamet så må man bare tåle slike "dalsøkker" også selv om denne begynner å bli laaang og dyyp nå. Kanskje stemningen er en annen om 3 år...??
Elverhøi16
05.10.2023 kl 09:40 3444

Starter ikke før roboten bestemmer seg for å endre retning. Poster på 5000 , 30000 bruktes både i dag og i går.
Skalleknarp
05.10.2023 kl 09:11 3560

Ny bunn hver dag... ser det ut til. (Uffda!!) Når starter evt. oppgangen i AKH som noen spår?
MorganKane
04.10.2023 kl 11:25 4313

Har ikke vært med i årevis. Enig i at alt av grønt var helt vilt priset en stund. Også ALH Men på rundt 7 kr mente jeg det meste av problemene i Chile var priset inn. Renter også. Men på kort sikt, tydeligvis ikke. Bekymrer meg dog mindre. Tvert imot egentlig. Hvis men har kroner til overs som kan stå ett år eller to så er dette en kjempekjøpsmulighet. Men som alltid, sakte men sikkert.
Tommyknocker
04.10.2023 kl 11:08 4287

Dette gikk jo fort..se opp for bussen. Rene Spettet exit dette.
Frodon
04.10.2023 kl 11:08 4195

Atle solgte ja, og han skriver at tradingpotten gikk ut på stoploss. Var det proffe som tenkte det samme jeg skrev «hva skjer med kursen når Atle selger igjen?». Tipper de visste hvordan de skulle få Atle ut på stoploss 🙈
Frodon
04.10.2023 kl 10:54 4277

Det har vært strategien til de fleste trofaste på HO i AKH. De har fylt på og fylt på i årevis….kun for å se at tapene blir større og større. Når du ser aksjen er ned ca 16% idag, tenker du overhode ikke at du har tatt feil?
Artige
04.10.2023 kl 10:51 4319

AKH er i samme kategori som SAS. Bare å kjøre den i 0. Sikkert som banken.
MorganKane
04.10.2023 kl 10:27 4334

Hehe,

Det er ingenting i veien for å øke heller (og selger seff noe igjen på små lokale topper og sånn sett ikke noe problem å realisere tap uten å realisere tap).
Redigert 04.10.2023 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
Frodon
04.10.2023 kl 09:39 4391

Det er fortsatt ikke for seint å realisere tapet ditt i AKH, slik at du får en del av pengene tilbake på skatten til neste år. Når skattepengene kommer i 2024, kan det hende synet på aksjen har endret seg og at du finner noe tryggere….eks Aker 😉
Frodon
04.10.2023 kl 09:37 4344

Allerede igår var ikke Atle like positiv mer, som han har vært 😉 Tipper han er helt ute i løpet av idag eller imorgen
Slettet bruker
04.10.2023 kl 09:11 4407

Tipper Atle er ute nå. Fy fader han har jobbet hardt med å bulle AKH på XI. Blir morsomt å lese hva han kommer til å si om AKH nå
Redigert 04.10.2023 kl 09:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.10.2023 kl 07:42 4575

"Pengene i AKH er tryggere enn i banken" Jeg håper du tuller nå MorganKane.
MorganKane
04.10.2023 kl 06:11 4675

Hehe,


Verken jeg eller du har bommet på noe som helst. Vel, i mitt tidsperspektiv i hvertfall. Kortsiktig kurs har lite å si så lenge fundamentale faktorer har begynt å snu. Da vil kursen komme etter, før eller siden. Pengene i AKH er tryggere enn i banken. Problemene, både i AKH og i bransjen generelt (og da spesielt i fornybar Chile), jobbes med og vil løses. Dette var blant de første stegene. Du får fortsette å trade så fortsetter jeg å investere.
Frodon
03.10.2023 kl 23:11 4754

Solgte Atle aksjer i markedet idag? Hvis ja, solgte han til andre enn seg selv? 😂

«Bøtelagt for markedsmanipulasjon – tredje største eier i Aker Horizons

Volumet i aksjen har gått rett i taket»

https://www.dn.no/borskommentar/botelagt-for-markedsmanipulasjon-tredje-storste-eier-i-aker-horizons/2-1-1528390
Frodon
03.10.2023 kl 22:54 4724

Hva tenker du om analysen? Har du sett på prisingen av Asset development?

Noen setninger verdt å legge merke til i analysen:

«The projects comprising Huemul Energía and Condor Energía in Chile – 90% of the portfolio»

«The Chilean Andes portfolio – could be worth close to zero»
Frodon
03.10.2023 kl 22:40 4746

Hva var det som var positivt med de nyhetene?

Du har garantert kursen opp i lang tid og bommet fullstendig…akkurat som jeg advarte deg mot 😉

Atle har vell kjørt kursen fra kr 4 til kr 5, så han betyr vell mer for kursen enn alle på HO til sammen?
Frodon
03.10.2023 kl 22:37 4733

Her er det flere mulige utfall. Det vi ikke vet, er hva det står i betingelsene på obligasjons lån til AKH. Jeg mistenker at det er grunnen til at AKH ikke nedskriver verdien i Mainstream mye mer, enda alle vet at verdien er oppblåst vs dagens rentenivå. Mainstream har ikke engang nok cash til å bygge opp prosjektene de har i pipeline i 2023 og 2024, så de må ut i emisjon uavhengig av denne restruktureringen. Trodde du Mainstream var full kapitalisert? I tillegg går de med store underskudd i Chile, som har senket både Mainstream og AKH. Og når Mainstream kjører emisjonen, vil AKH bli med på den eller lar de eierandelen sin bli utvannet igjen, slik at de havner under 50% eierandel og mister kontrollen i selskapet? Tenkte du at AKH skal bruke dyre obligasjons lån, for å bli med i emisjonen til Mainstream? Har du regnet på den «luksusfelle» muligheten? Er du sikker på at det ikke ligger betingelser i obligasjons lån til AKH, som kommer i brudd hvis verdien i Mainstream faller under X antall milliarder? Eller at det er et krav til hvor mye cash AKH må ha til enhver tid?

Morsomt å lese hva Atle skriver om AKH. Mistenker at han har lest mye av det jeg har skrevet. Lite han skriver, som ikke jeg har gjort rede for allerede 😜 Et punkt er vi dog uenige om. Atle tror Aker vil komme med et bud på AKH og håpe på at nok investorer godtar budet, slik at Aker kan ta det av børs. Hvorfor skal Aker gjøre det Atle? Aker kan bare fusjonere AKH inn i Aker i bytte mot cash eller Aker aksjer, og kjøre det igjennom GF. Ingen kan stoppe dem, når de har så høy eierandel. Så hvorfor skal Aker legge inn et bud Atle? Det virker veldig rart, men sikkert en fin tanke å fore markedet med….når du skal pøse ut med aksjer her 😉
kvirrevi
03.10.2023 kl 10:55 5106

Ett i større grad "friskmeldt" Mainstream vil gi grunnlag for en helt annen verdsettelse av AKH enn det tilfellet er i dag.
Bullinvestor
03.10.2023 kl 09:57 5240

Ja aksjen var nesten på 3 tallet og nå er den sånn litt på 5 tallet😅 når tingenes tilstand kommer litt frem her så vet man at det må penger på bordet. Hvor fantastisk er dette kapitalmarkedet vet vi jo. Tror kursen er betydelig lavere når marsipangrisen kjøpes i butikker..
Men for all del lykke til di som våger å trade og investere her😉
Slettet bruker
03.10.2023 kl 09:32 5321

Som sagt nydelig aksje å trade i dag. Men kan ikke anbefale noen til å sitte long. Frodon prøver bare å advare andre mot sånne aksjer, bare rart at han gikk på samma smell i HRGI, selv om jeg advarte han siden den var i 11-12 kr.
Meatskull
03.10.2023 kl 09:22 5373

5kr dyrt? Får håpe du ikke lurte noen hobby innvestorer til og selge idag vel?