Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 210250

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
synste
05.10.2023 kl 16:13 6042

Mer som nedover hele veien fra IPO. Rett etter AKH kom på børs så startet en lang nedoverbakke mtp renter, inflasjon etc..
Slettet bruker
05.10.2023 kl 16:26 5994

Blir nok kjørt buss fra 3 kr i denne snart, skal nok prøve og ta plass og komme meg ut på første eller andre stasjon ;)
MorganKane
05.10.2023 kl 16:50 5930

Nei, jeg synes ikke det. Men min oppfatning er at carbon lagring blir stort. Svært stort. Det er det nødt til hvis vi ikke skal gå både 2 og 3 grader opp. Etter hva jeg har undersøkt er de også blandt de ledende i bransjen. Hvis begge oppfatninger er riktig så er fem milliarder peanøtter på 3-5 års sikt.
Frodon
05.10.2023 kl 17:00 5906

Karbon lagring blir stort ja, bare synd ikke ACC er med på kjøret. Spørsmålet er jo «hvorfor har de så lav markedsandel?». Er det fordi andre teknologier er bedre eller taper de på pris? Markedsføringen burde jo være på topp, så hva er det som skurrer?
Slettet bruker
05.10.2023 kl 17:58 5846

Hva blir veien videre? Grønne aksjer har worldwide tapt 40-50% av sin verdi i snitt. Årsakene er velkjente, og flere påpeker nå at de høye renter utelukker en grønn omstilling. Selv mener jeg at møte i Dubai bare bør avlyses; Historien viser at politikere ikke får til en grønn omstilling, og at svart industri med overlegg har destruert hele den grønne omstillingen. Da er det bedre å være ærlig og fortelle oss at grønn omstilling ikke er mulig uten sterke strukturelle endringer. I mine øyene er det å skattelegge svart industri, og kreve at oljeselskaper putter sine penger heretter i grønt. Banker må få veldig sterke begrensninger til å finansiere svart industri, og skattelegges for å bryte dette. Grønne lån må bli noe annet enn det er idag ( påslaget fra banker må vekk).

Jeg er 100% sikker på at slike endringer ikke gjennomføres i min levetid, og da er grønn industri død.
Mht. AKH: Her gikk alt feil, og vi er forbi punktet hvor emisjoner hjelper til. Da er det bare å selge restene, og om deler er usalgbare ( Mainstream ?), så er det bare å sende selskapet til skifteretten. Alternativet er at Aker plukker opp restene, til gjenbruk om det mot formodning skjer noe på den grønne arenaen.

Jeg har på ingen måte oversikten, så jeg utfordrer dere til å komme med forslag både på den grønne arenaen ig mht. AKH.
Jeg melder pass og erklærer den grønne omstillingen for det største lureriet politikere har skapt for å loppe vanlige folk for alt de eier, og alt de trodde på. De sitter nå igjen med politikerforakt ( med rette) og en tømt konto. Kapitalanarkistene vant en knusende seier og demokratiet ble drept med groteske midler.
Tanjiro
05.10.2023 kl 18:41 5816

Du har rett i at det krever strukturelle endringer, eller en systemendring, men akkurat dette temaet er så utrolig vanskelig å forholde seg til. Skrev en master om dette, man har alltid to motpoler når det kommer til hvordan grønn omstilling skal være, enten reformistisk der man krever endringer innenfor de systemene man har, eller en mer radikal tilnærming der systemene må endres. Til tross for hvilken vinkling man tar, så er det hundre andre faktorer å tenke på. Det er først og fremst for mye interesse i å opprettholde oljeindustrien da dette er en milliardindustri, i tillegg er FN`s definisjon på bærekraftig utvikling altfor vagt da den ikke sier noe om hvilke konkrete tiltak som må til for å oppnå bærekraftighet. Dette resulterer i at man bare er i "ingenmannsland", ting ser flott og fint ut på papir, men det er ikke særlig fremskritt i prosessen. Det er her politikerne står fast. Det er for mange hindringer og for lite løsninger, mye snakk og lite handlinger. Er typisk oss mennesker å først gjøre noe når det er for sent, vi ser aldri alvoret før det angår oss selv.
Konstant_ned
05.10.2023 kl 19:23 5814

Bra skrevet👍
Slettet bruker
05.10.2023 kl 21:00 5659

Enda et stort prosjekt som det ikke blir noe av:
https://npinvestor.dk/nyheder/endnu-et-amerikansk-havvind-projekt-skrottet
Pisken må tas i bruk overfor de istedenfor oss vanlige dødelige.
Sivil ulydighet er snart det eneste middelet verden har til å tvinge korrupte uvillige politikere til forpliktende handlinger med garantier.
Redigert 05.10.2023 kl 21:18 Du må logge inn for å svare
DividendYield
05.10.2023 kl 21:22 5720

Ja, mulig det. Tviler i hvert fall på at oljeselskapet Aker har tenkt å ta noe ansvar.
Frodon
05.10.2023 kl 21:52 5659

Jeg er enig med deg, samtidig er det viktig å ikke skattelegge for mye på energien alle må ha. Det burde heller vært øremerket skatt fra «alt», slik at alle bidrar til grønt skiftet.

Kina jubler over valgene resten av verden tar. Får bare håpe de ikke blir så dominerende at Kinesisk blir det nye verdens språket.

Vet ikke hvor mange ganger jeg har nevnt disse enorme summene AKH må ha før de kan gå med overskudd og spurt hvordan folk tror dette skal finansieres. Jeg vet hvor mange svar jeg har fått på det…..0……og det sier kanskje det meste…?
Frodon
05.10.2023 kl 21:55 5774

Aker tar jo et kjempe ansvar om å fortsatt gi oss olje og gass 😉 Skulle bare mangle, når AkerBP fikk så mye cash av Norge AS til å gi oss mer energi. Veldig bra av Aker å ha et bein i flere mulige subsidier kanaler fra staten innen energi. Uflaks at noen valgte AKH og ikke AkerBP når de valgte aksjen de skulle sitte med long
Frodon
06.10.2023 kl 19:33 5228

Idag sluttet AKH aksjen på kr 3,56

Den 13.9.2023 hadde jeg følgende utregning på kr 3,76 pr AKH aksje. Husk at ACC aksjen har falt etter utregningen, akkurat som ventet, slik at forskjellen kan være pga fallet i verdiene

«Hvis vi nuller ut Mainstream, ser regnestykket ut som følgende:

AKH eier 43,27% av Aker Carbone Capture. Posten er verdt ca kr 2,94 milliarder.
AKH eier 100% av Asset Development. AKH priser dette til kr 2,071 milliarder (her er jeg skeptisk til AKH sin prising)
AKH har en annet post, som inkluderer blant annet SuperNode og GreenStat aksjer. AKH priser denne posten til kr 238 mill
AKH hadde ca kr 3,583 milliarder i cash og gjeld på ca kr 6,225 milliarder pr 30.6.2023.
Totalt utgjør dette ca kr 2,6 milliarder, dvs 3,76 pr AKH aksje»
MorganKane
06.10.2023 kl 20:04 5260

Enig i regnestykket ditt. Hvis man tar utgangspunkt at Mainstream har null i verdi. Men dMainstream har selvfølgelig fortsatt stor verdi. Akh sin eierandel bør verdsettes til mange milliarder. Man skal ikke kimse av problemene til Mainstream, men dette vil løses. Potensialet på litt lengre sikt er også svært bra gitt at Chile satser som de satser. For ikke å snakke om ACC. Og apropos ACC; man kan bare spekulere om Atle også er aktiv i ACC og manipulerer kursen der. Jeg vil anta dette siden disse to aksjene er nødt til å korrelere når Akh "hoovrer" rundt verdien til ACC. Det har uansett null betydning på litt sikt. Øker sakte men sikkert på disse nivåene. Selvfølgelig spennende å se om man får kjøpt ennå billigere, men ikke noe poeng å spare alt krutt.
Slettet bruker
06.10.2023 kl 20:53 5274

0 svar betyr vel at ingen har et godt nok svar.
Idag steg renta i USA igjen… De fleste grønne indekser har nå falt nær 50% fra sin topp Iår. Jeg legger også merke til at flere slike indekser bare indekseres i 3 måneder. Tenk deg det… det er ikke snakk om enkeltaksjer men indekser som omfatter til sammen alle grønne aksjer notert på de tre hovedbørsen i USA. Alt annet enn å komme i mål med BILLIG finansiering i Dubai er bare tull.
Frodon
06.10.2023 kl 21:18 5220

Det var poenget ja, at markedet priser Mainstream verdien til AKH til ca kr 0, så vil restruktureringen forhåpentligvis gi oss noen nye tall å regne på. Er dette kun trading eller tror markedet det er høy sannsynlighet for at AKH sin eierandel i Mainstream blir veldig utvannet? Eventuelt så priser markedet inn at det ikke ordner seg i Chile det neste året, da blir det meste av Mainstream sin portefølje verdiløs. Skulle gjerne hatt en pekepinn på hvor mye de må betale for å komme seg ut av PPA avtalene
Frodon
06.10.2023 kl 21:24 5208

Hehe, det er så lukrativt i rente og obligasjonsmarkedet, nesten helt risikofritt 😉 Vi får håpe grønt fond også selger seg ut og bytter mandat, DA kan grønt aksjer bli virkelig billig og eks Equinor kan plukke opp mange av dem? Tatt et skikkelig kjapt raid og støvsugd markedet for teknologien? Husker oljebransjen gjorde det tidligere, når det ble funnet opp teknologi til å kjøre biler med vannbasert drivstoff. Og plutselig var den konkurrerende teknologi borte 😂
synste
06.10.2023 kl 23:29 5087

Shorten øker igjen. Skrev ikke du Frodon noe om 1 kr pr Akh aksje tidligere? Du kan lett få rett der og.
Bullinvestor
07.10.2023 kl 00:29 5079

Ja shorten øker igjen og nye bunner blir jo hele tiden satt. Vi var vel bare noen få her som skjønte når det falt gjennom 5 tallet så skal vi nok langt ned, ja Frodon mente at 1 tallet var da realistisk…jeg støtter den😉
Di som sitter long skal altså bli med helt ned🥴 Markedet blir bare værre med tiden samt høyere rente i des som biter seg fast til slutten av 2024 minst..
Faller vi gjennom OSEbx 1200 så kan det bli spennende.. da kan det smelle skikkelig..
Det går nok opp for flere også MK at høy inflasjon samt rente sliter på aksjemarkedet, men for sistnevnte sitter det nok veldig langt inne. Vi får ta ei oppsummering på luke 15 på Julekalenderen..
Redigert 07.10.2023 kl 00:45 Du må logge inn for å svare
Bulldog
07.10.2023 kl 00:49 5085

Skattefradraget på tap er vel ca 38%. Skattefradraget siste år i kroner er større enn dagens kurs.. Det er i skattefradraget en kan hente "gevinsten".

Atle Robot ser nok på denne muligheten. Sporbane på torgalmeningen er mer komplisert enn dette.
Redigert 07.10.2023 kl 01:08 Du må logge inn for å svare
MorganKane
07.10.2023 kl 10:22 4887

Det er ikke kun trading, men trading er en viktig del av bildet. Msn ser at fornybarselsksper har falt som noen steiner den siste måneden over hele verden. Samtidig som den amerikanske tiåringen økt. Dette er forsåvidt naturlig, men jeg mener at det alltid blir en kortsiktig selvforsterkende effekt her som gjør at fallet blir betydelig større enn det burde være. Dette gjelder spesielt etter at algoritmehandel har kommet mer og mer. Derfor vil disse aksjene sprette tilbake. Uansett.


Men viktigere, amerikanske tall, både økning i bensinlagre og svært liten økning i lønnsnivået, tyder på at renta biter. Og slik sett tror jeg at tiåringen vil komme raskt ned igjen. Og dermed vil penger på nytt strømme inn i fornybaraksjer hvor inntjening ligger litt frem i tid. Vi så det på Wall Street på fredag. Hvor fornybarselskaper hoppet nesten tosifret, fra 1625 (når Oslo Børs stengte) til 2200 (lokal stengetid på Wall Street). Se for eksempel Nexteraenergy partners. Hvis men går inn på clean energy indexer ses også det samm mønsteret fra kl 1625 på fredag. Som ett minimum mener jeg dette bør forplante seg til Oslo Børs på mandag. Også får vi ta det derifra. Jeg tror imidlertid at dette blir ett trendskifte. Fulgt opp av nedgang i den amerikanske tiåringen i løpet av uka. I tillegg; gode sysselsettingstall som ble publisert på fredag (kombinert med lav lønnsøkning) tilsier at vi kan få en myk landing. Bedrifter sparker svært få folk. Selv om inntektene faller. Kort fortalt; de vet de vil få problemer med å ansette igjen hvis de starter å sparke folk (selv om man får en midlertidig nedgang i inntjening). Og voila, vi får en myk landing. Dette tilsier at folk ikke vil trekke så mye penger ut av markedet som de ellers ville gjort. Dessuten; Hvis oljelagertallene også neste onsdag viser lagervekst så er det bare å komme seg vekk fra olje. Tror neppe at man kan satse på at Saudi kutter i all evighet og slik sett redder høy pris (og hvis kutt så er det i hvertfall bare å komm seg bort fra tank/frakt). Da er tiden overmoden for en retur for alternativene,dvs fornybar. Hvis dette kommer samtidig som en løsning i Chile blir publisert/begynner å materialisere seg, kan vi få en perfekt storm i AKH.
Redigert 07.10.2023 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
MorganKane
07.10.2023 kl 15:54 4760

Ingen som har motargumenter?

Vel, Harald Andreassen har i hvertfall. Han finner ikke akkurat opp kruttet med denne artikkelen og det er det som egentlig er essensen. Alle tolket tallene som kom forrige uke som negative. Jeg tror de i hvert fall delvis tar feil (som også Wall Street sin helomvending i løpet av fredagen kan tyde på). Det kan riktignok gå noen dager og forrige ukes tall må støttes opp av neste ukes tall (for oljelagrene) før man ser renten trekke seg litt tilbake. Jeg tror den imidlertid vil trekke seg tilbake raskere enn hva som per nå er konsensus (og Harald Andreassen presenterer konsensus slik jeg ser det). Totalt sett mener jeg tallene på forige uke, dvs oljelager og jobb-, lønning- og arbeidsledighetstall var positive. Ett viktig tall som ofte blir overskygget av jobbtallene er arbeidsledighetstallene. Disse kom inn høyere enn forventet (3.8 vs 3.7%). Dette til tross for at jobbvekst kom inn ca 150 000 høyere enn forventet. Slik jeg tolker dette er at det dermed betydelig flere som søker seg til arbeidsmarkedet enn hva man forventet. Dvs coronapenger etc er brukt opp og inflasjon/renter biter såpass at flere folk må komme seg tilbake i jobb. Og det senker presset på lønningene. Noe som igjen senker presset på inflasjonen. Noe som igjen senker presset på rentene.

https://www.finansavisen.no/makro/2023/10/07/8041073/renten-rett-ned-igjen-glem-det
Redigert 07.10.2023 kl 16:00 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
07.10.2023 kl 15:58 4767

Oversikt for AKH (AKER HORIZONS ASA ). Oppdatert VPS 9.10.2023

01 AKER CAPITAL AS 67.25% 1 653.8m 464.3m
02 FOLKETRYGDFONDET 2.26% 55.56m 15.6m -202k
03 CLEARSTREAM BANKING S.A. 1.12% 27.6m 7 749k 100.1k
04 DANSKE INVEST NORGE VEKST 0.67% 16.38m 4 600k
05 NORDNET BANK AB 0.65% 15.9m 4 465k 185.9k
06 THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 0.50% 12.21m 3 428k -34 371
07 STATE STREET BANK AND TRUST COMP 0.47% 11.66m 3 275k
08 BNP PARIBAS 0.47% 11.51m 3 230k
09 NORDNET LIVSFORSIKRING AS 0.45% 11.01m 3 091k 216.8k
10 PEDERSEN ATLE SANDVIK 0.44% 10.94m 3 072k -392.3k
11 MYREN BIRGER OVE 0.44% 10.74m 3 016k 150k
12 DANSKE INVEST NORSKE INSTIT. II. 0.42% 10.24m 2 876k
13 VERDIPAPIRFONDET KLP AKSJENORDEN M 0.41% 10m 2 808k
14 NORTHERN TRUST GLOBAL SERVICES SE 0.39% 9 617.4k 2 700k
15 NORTHERN TRUST GLOBAL SERVICES SE 0.39% 9 617.4k 2 700k
16 AVANZA BANK AB 0.37% 9 185.8k 2 579k 13 216
17 SANDSTRØM TROND STÅLE AANDAL 0.33% 8 105.5k 2 276k
18 HSBC CONTINENTAL EUROPE 0.32% 7 978.9k 2 240k
19 KBC BANK NV 0.31% 7 525.2k 2 113k
20 CITIBANK, N.A. 0.23% 5 556.7k 1 560k
21 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.22% 5 421.7k 1 522k 73
22 KBC BANK NV 0.22% 5 375.9k 1 509k 15 000
23 J.P. MORGAN SECURITIES PLC 0.20% 4 800.2k 1 348k 746.9k
24 NORDEA BANK ABP 0.19% 4 595.8k 1 290k 2 415
25 STATE STREET BANK AND TRUST COMP 0.18% 4 411.8k 1 239k 84 410
26 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.17% 4 190.6k 1 176k 25 000
27 UBS SWITZERLAND AG 0.17% 4 088.9k 1 148k -2 608
28 CACEIS INVESTOR SERVICES BANK S.A. 0.17% 4 086.3k 1 147k
29 SIX SIS AG 0.17% 4 084k 1 147k
30 SAXO BANK A/S 0.16% 3 986.1k 1 119k 27 804
31 VERDIPAPIRFONDET DNB SMB 0.16% 3 926.9k 1 102k -121.2k
32 NORDEA BANK ABP 0.15% 3 791.1k 1 064k
33 NORDEA BANK ABP 0.15% 3 662.6k 1 028k 34 500
34 TIGERSTADEN INVEST AS 0.14% 3 562k 1 000k
35 KOMMUNAL LANDSPENSJONSKASSE GJENSI 0.14% 3 371.1k 946.4k
36 ONA HOLDING AS 0.13% 3 277k 920k
37 CACEIS BANK 0.13% 3 231.3k 907.2k
38 VEDAL RUNE 0.13% 3 205.8k 900k
39 THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 0.13% 3 189.4k 895.4k
40 RØNNING JAN ROAR 0.11% 2 806.9k 788k 25 000
41 AKER SOLUTIONS ASA 0.11% 2 693.4k 756.1k
42 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.10% 2 534.1k 711.4k
43 BARCLAYS CAPITAL SEC. LTD FIRM 0.10% 2 456k 689.5k -598.5k
44 DANSKE BANK A/S 0.09% 2 258k 633.9k 1 154
45 THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 0.08% 2 078.1k 583.4k -57 603
46 DANSKE INVEST NORSKE AKSJER INST 0.08% 2 003.3k 562.4k
47 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.08% 1 992.2k 559.3k
48 FEARNLEY HOLDING AS 0.08% 1 880k 527.8k
49 SCHWEIZERISCHE NATIONALBANK 0.08% 1 875.3k 526.5k
50 SVENSKA HANDELSBANKEN AB 0.07% 1 816.4k 509.9k
51 Other investors 18.03% 443.37m 124.47m 5 072.9k
Triggly
07.10.2023 kl 16:45 4725

AKH bør starte å satse på atomkraft. Flere og flere land har erkjent at vi ikke når klimamålene uten dette. Billig sikker kraft som kan produseres hele døgnet.
Her bør Røkke åpne øynene og se hva man faktisk kan tjene penger på.
Vindkraft går i underskudd uten høye strømpriser, karbonfangst er et tapsluk, og hydrogen er blitt prøvd tusen ganger før uten hell.
Jeg tror Aker Nuclear er veien å gå.
Stabukk
07.10.2023 kl 17:01 4697

AKH bør heller kjøpe tilbake en stor posisjon i Rec Silicon!
McCartney
07.10.2023 kl 19:18 4590

Triggly: det der var faktisk et jæ….a godt poeng!
Du har helt rett og navnet har du allerede på plass også. Send tipset til AKH. Aker Nuclear er det mange som vil bli med på👍 inkl meg selv.
Triggly
07.10.2023 kl 21:16 4494

https://www.naering24.no/nyheter/ny-rapport-for-dyrt-a-produsere-hydrogen/116618
https://e24.no/energi-og-klima/i/GMm664/ingen-bud-paa-britiske-havvindprosjekter-bekymret-for-norsk-auksjon

En rapport fra Enova konstaterte at med dagens kostnader på 60 kroner per kilo, så er ikke grønn hydrogen lønnsomt å produsere. Samtidig har nye havvindprosjekter stoppet helt opp, det er rett og slett ikke lønnsomt å bygge med dagens strømpriser.
Aker med Røkke i spissen bør gå foran og investere i de mange nye atomkraftanleggene som skal bygges rundt om i Europa og verden. Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Ungarn, Nederland, Polen, Romania, Slovakia og Slovenia har alle kommet med en felles uttalelse om samarbeid til nye prosjekter innen atomkraft.
Her er det mye nyttig erfaring AKH kan ta med seg hjem til Norge. Grasrota rundt omkring har allerede luftet interessen for atomkraft, og da er det bare et tidspørsmål før de politiske partiene kommer etter. Da bør Aker Horizons stå klare med sin ekspertise.
Bullinvestor
08.10.2023 kl 00:44 4403

Det er så utrulig mye røre å skal sette seg inn i slik situasjonen er nå. Harald Andreassen er jo flink innenfor sitt område og er av di som mener at dagens rente kan regnes som en normalrente.. Dagens rente svir nesten like mye som på slutten av 80 tallet fordi vi kun har 22% å kan trekke fra. På slutten av 80 tallet var renta ca 17 % men fradraget var vel mellom 40-60%. Oljebørsen har gådd godt det igjen skaper utfordring for rentesettingen pga inflasjon blir presset opp. Om ett drøyt år sier Rystad Energi at oljeprisen skal falle til 20/40 doller fatet. Usikkerheten er alt for stor, bedre muligheter tror jeg vil komme fordi mange verdipapirer skal ned i verdi..
Når jeg ikke har interesse av å kjøpe noen av di ti største selskapene på børsen, hvorfor skal jeg kjøpe AKH som er i pengeknipe..?
Redigert 08.10.2023 kl 00:52 Du må logge inn for å svare
Frodon
08.10.2023 kl 12:01 4191

Jeg har gått grundig igjennom prisingen av ACC tidligere, den aksjen er blant de dyreste selskapene på Oslo børs. Hvor mye faller den aksjen, hvis den skal prises etter regnskap og resultat? Kr 2 pr ACC aksje? Og hvis ACC faller ned ditt, vil verdiene i AKH bli enda mer redusert

Også har vi Asset Development, som AKH eier 100% av. AKH priser dette til kr 2,071 milliarder. AKH skriver selv at det meste av de kr 935 mill er verdier i Aker Narvik sitt industriområde. AKH kjøpte tomter og slikt for et par hundre mill. Hvorfor er det området verdt ca kr 1 milliard nå? Har AKH brukt så mye cash på det området? Jeg tviler sterkt, da cash beholdningen til AKH eller Aker Narvik ikke har gått ned med ca 700 mill i samme periode økning i verdien har økt. Er det noen som har sett noen forklaring på denne prisingen? Jeg tviler meget sterkt på at noen tomter i Narvik er verdt ca kr 1 milliard. Så her kommer det kanskje også nedskrivninger etterhvert? Jeg legger merke til oppstyret rundt Trump sin prising av egne verdier…hvorfor slipper Aker så billig unna dette? Dere som er aksjonærer her, mener dere at tomtene til AKH i Narvik er verdt ca kr 2 milliarder? Hvor mye verdi har dere lagt inn i regnearkene deres, når dere vurderte + endre opp med å kjøpe aksjer her?
Frodon
08.10.2023 kl 19:08 4000

Hvis AKH faller ned til kr 1 og har mcap ca kr 700 mill, hvordan skal de finansiere ca kr 60-250 milliarder de trenger for å gå med overskudd, uten å nullstille dagens aksjonærer eller fusjonere?
Frodon
08.10.2023 kl 19:15 3984

MorganKane:
«Derfor vil disse aksjene sprette tilbake. Uansett«

Sprette tilbake hvor? Til IPO kursen på kr 35? ATH på ca kr 54? De som har innganger over kr 30, tviler jeg på vil noen gang få igjen alle pengene sine pga utvanninger rundt investeringer

Pga høy oljepris vil inflasjonen på nytt stige. Da må rentene holdes «høye» enda lengre, selv om dagens rentenivå ikke er høyt. Dagens nivå burde være normalen, men gjelds offeret USA har ikke råd til dagens «høye» renter. Så de vil nok ha nivået ned igjen etter hvert. Kanskje første rentekutt kommer i 2025?
Bullinvestor
09.10.2023 kl 00:03 3748

Godt spørsmål, ja uansett så blir det jo veldig mye tap her.. er jo ikke gratis å hente penger samt restrukturering. Alle mrd’er som ble hentet rundt 35 kr er det jo bare smuler igjen🫣
Hvor er Slyngstad stille der, kanskje ikke så rart?

Har selv vær negativ til mye på børsen siste år. Her deler jeg virkelig hans tanker..
https://www.finansavisen.no/finans/2023/10/08/8042172/marius-borthen-rigger-seg-for-borskrakk
Redigert 09.10.2023 kl 14:00 Du må logge inn for å svare
Triggly
09.10.2023 kl 13:42 3562

https://e24.no/naeringsliv/i/rl2l3A/rec-solar-har-stengt-ned-produksjonen

Vindturbiner går i minus med lave strømpriser, solcelleprodusenter går i minus med høye strømpriser. Legg også til billige solcellepaneler fra Kina som krasjer markedet.

Nei, vannkraft og atomkraft er veien å gå. EU har også lagt inn gass som grønn energi i sitt regnskap. Hvor er AKH sin gass-satsning?
DividendYield
09.10.2023 kl 13:54 3576

Det er vel nok PowerPoint presentasjoner nå? Får se om det blir noe av de luftige planene som er fra før av, bortsett fra hengemyr i Chile og overprisede Acc er det fint lite. Emisjoner og utvanning imtillegg til økte rentekostnader kan vi også vente oss.
Slettet bruker
09.10.2023 kl 16:57 3426

Hydrogen glemte du.. Også der går regnskapet ikke opp om grønn sammenlignes med grå hydrogen, og i et absolutt regnskap. Solid State batterier overtar for hydrogen på langtransport osv. ? Da sitter vi igjen med kraftkrevende industri, som da skal gå på grønn hydrogen?
Det er forøvrig full stopp i f.eks. Nederland, som er relativt sett størst på solpaneler til husholdninger. Grunnen er enkel: i subsidieregnskapet ble de forespeilet at det ble lønnsomt etter 6 år. Nå har strømselskapene endret policy: Istedenfor at du får betalt for å levere ifra deg strøm, så må du betale strømselskaper for at de tar imot din strøm. Da er tilbakebetalingstiden plutselig 20 år, og ulønnsomt.
Slik blir hele verden lurt, og jeg for min del slutter derfor med å endre min atferd etter Statens piper; De kan dra ett viss sted alle sammen, fordi de ALLTID sender regningen til befolkningen ( og putter penger gjennom sitt politisk virke i baklommen).
Triggly
09.10.2023 kl 17:13 3401

https://www.naering24.no/nyheter/ny-rapport-for-dyrt-a-produsere-hydrogen/116618

Grønn hydrogen har jeg allerede nevnt i et tidligere innlegg. Selv Enova forstår at det ikke er lønnsomt.
Den grønne bølgen har kommet og gått. Nå gjelder det å samle stumpene og se hva som faktisk fungerer og som kan gi penger i kassa, også uten subsidier fra staten (som fort kan forsvinne med et pennestrøk.)
Selv om man skal satse fornybart, så betyr ikke det at man må finne opp kruttet på nytt. I vannkraft, atomkraft og gass kunne man tjene penger før alt gnålet om grønn energi, og der kan man tjene penger fortsatt!

Fortsetter AKH i samme retning som nå, så vil snart alle aksjonærene miste sine verdier. Det er på tide å snu skuta, og slutte å kaste penger etter tapsprosjekter
Bulldog
09.10.2023 kl 20:40 3213

Karbonfangst, kanskje?
DividendYield
09.10.2023 kl 21:21 3161

https://www.finansavisen.no/finans/2023/10/09/8042650/gjeldsslavene-pa-oslo-bors

Selskapene med høyest gjeld på Oslo børs.

Ikke overraskende er Aker Horizons en av de aller verste aksjene ved markedsverdi målt opp mot gjeldsnivå. Det er bare SAS og et par til som er verre. Skyhøye 547% i forhold til markedsverdi er fakta for AKH. Det lover ikke bra når vi vet at selskapet snart må ut og hente (mye) mer penger.

Gjelden er for øvrig på rundt 14 milliarder. Et tall som oftest forbigått når flere har kommet opp med regnestykker og verdisettelse på disse trådene.
Redigert 09.10.2023 kl 21:23 Du må logge inn for å svare