Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 213811

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
DividendYield
21.10.2023 kl 11:19 8241

Ja, det var veldig spesielt. Er det noen andre selskaper som opptrer sånt på børs? Da mener jeg større aktører i Aker klassen. Men det funka jo, et par dager der kursen gikk og hausserne her på tråden ble høye på seg selv. Men de fikk en reality check omsider.
Frodon
21.10.2023 kl 10:33 8288

Siden avtalen med Statskraft allerede var lansert, bare uten navnet til Statskraft, synes jeg timingen på den meldingen for 5 dager siden var litt suspekt. Hvorfor måtte de sende ut en helt ny børs melding om det nå? Var det er forsøk på å få kursen opp, før AKH setter en emisjon? Jeg er egentlig mest nysgjerrig på om AKH kommer i brudd med vilkårene på obligasjonslån, under restruktureringen av Mainstream. Og om de har kommet seg ut av PPA avtalene uten å betale dyrt for det. Hva tror du? Hvis AKH må kjøre emisjon, tror du Aker heller fusjonerer AKH inn i Aker, så de unngår «skammen»?
Frodon
21.10.2023 kl 10:23 8301

Hehe, tror du faktisk på dette…? 😉 Ja, pre studie er «firm». De må jo melde dette pga børs regler. Men at de ender opp med kontrakten til slutt, er da overhode ikke «firm». Atle vet jo det. Trodde han hadde solgt det meste igjen, men det virker jo ikke slik på skriveriene? Eller er det nå dobbelt moroa begynner? 😅
Frodon
21.10.2023 kl 10:20 8307

Veldig rart at børsene ikke faller når du helt risikofritt får høyere avkastning i rentemarkedet enn børsen gir, som har høy risiko nå. Vi har jo sett dette mange ganger før, hobby investorene sitter igjen, mens proffene kom seg ut. Bare se på AKH aksjonærlisten 🤪
Frodon
21.10.2023 kl 09:52 8264

Hvilket snitt fikk du kjøpt til? Trodde ikke dere Liverpool fans var medgangssupportere 😉
Frodon
21.10.2023 kl 09:49 8128

Røkke er rik fordi han er dyktig og kan bedrift. Samtidig er han kjent for å være blant de minst aksjonær vennlige blant finanstoppene. Det så vi jo eks med ACH. De som ble tvangsinnløst der etter et fall på ca 90%, har nå et tap på ca 75% i AKH aksjene de fikk fra tvangs innløsningen. Får håpe AKH aksjonærene ikke blir tvangs innløst inn i Aker aksjer akkurat når olje prisen topper ut 😅

Til nå har jeg kun lest den Norske Regjeringen omtale Norge som verdens ledende i det grønne skiftet. Vi ligger jo håpløst langt bak de fleste som faktisk driver med et skifte.

Jeg synes denne video på VG idag oppsummerer Norges grønne skifte. Har de ikke engang tatt høyde for at det blåser i Norge?

«Solcelle panel traff biler i Kristiansand»

https://tv.vg.no/video/276954
synste
21.10.2023 kl 09:49 8136

En løsning for Mainstream var vel ventet snart. Spent på hvordan resultatet der blir.
Frodon
20.10.2023 kl 22:25 8288

Om jeg kødder nei. Lurer mer på deg når du legger inn pre studier i pipeline. Hvor mange konkurrenter tror du det er som fikk den pre studien? Av det jeg har sett til nå, har ikke ACC fått noen pre studier i år, som er eksklusive. Og vi snakker jo årevis før det blir noe overskudd på dette, men absolutt bra at de endelig har begynt å sende ut børs meldinger igjen. Jeg tror aldri ACC kommer til å stå i kr 100, når de har så lav markedsandel. De er jo blant de mest overprisede selskapene på Oslo børs, men det har sannsynligvis du også regnet på?

AKH blir sannsynligvis fusjonert snart. Hvordan skal de eller få finansiert alle prosjektene? Har du lagt av penger til emisjonene, hvis de skal ha 75% lånefinansiering og 25% kapital innhenting til prosjektene sine, som Pareto tror?

Husk, hvis man realiserer tapene i aksjemarkedet før nyttår, får du utrolige 37,84% av tapet tilbake på skatten i 2024. Det vil jo bety et 6 sifferet beløp for deg tilbake på skatten 🤩 Det er sweet gratis penger 💪
Bullinvestor
20.10.2023 kl 12:26 8516

Ka skjedde egentlig? Har sagt det lenge man må skjønne at renta før eller siden har påvirkning på markedet..
Slettet bruker
20.10.2023 kl 07:50 8648

SP1M om ACC-meldingen:
Aker Carbon Capture | ACC NO
Pre-FEED in Europe
Earlier today, ACC announced that the company has been awarded a pre-FEED study for a portfolio of power generation facilities in Europe. If realized, the facilities could have a combined capture capacity of up to 14 million tonnes of CO2 per year, i.e. 35x the size of the Brevik project. This is the fifth study ACC has announced over the past two weeks.
ACC does not comment on the specifics regarding timeline of the project. However, this is a pre-FEED study, which would normally be followed by a FEED study. After the FEED study, FID can be taken, at which point a contract could be awarded if the client moves forward with the project. The FEED study alone could take 1-2 years. There are no specifics on the revenue associated with this pre-FEED study either.
This study clearly has the potential to become a lot larger than the ones ACC has announced over the past few weeks – it will almost double the part of ACC's pipeline that is made up of "Pre-FEED, studies & mobile test-unit campaigns". That said we do not expect to make any changes to our estimates or valuation as a result of this. As we noted yesterday, the share tends to rally when ACC announces such an award, but gradually fall back over the next two days (in this instance, we're a little late, as this has already partially happened). SP1M opprettholdt det samme kursmålet på 8, i dagens oppdatering.
Meatskull
19.10.2023 kl 23:46 8727

Atle Pedersen
14:50
Da sier du d jeg regner Aker systemet som så seriøst at de aldri hadde meldt dette om ikke dette er firm
Meatskull
19.10.2023 kl 23:44 8731

Atle Pedersen
19:22
Vet ikke hvilke kursmål SP1M har. Men her kommer Pareto med sin på 20 kr. for ACC
Aker Carbon Capture - Pipeline keeps growing for ACC
Aker Carbon Capture signed a pre-FEED contract to implement carbon capture at a portfolio of power plants for a European power company. Combined the portfolio represents a potential of 14 million tonnes CO2 per year (mtpa), implying a pipeline increase of ~75% to 33mtpa. Our estimates reflect 7.4mtpa of projects maturing into firm orders by the end of 2024, and although there is inherent risk of projects at a pre-FEED stage not materialising, the evident momentum in the CCUS market strengthens the growth story. With good revenue visibility going into 2024 (55% FY’24Ebacklog coverage) and high activity level we find current entry point at NOK 10.7/sh attractive, trading at EV/Sales 2.3x/1.2x on PAS 2024/25E. BUY, TP NOK 20.
🚀
YNWA250505
19.10.2023 kl 23:30 2462

Ja det er sikkert og visst. Klart det vil dryppe kraftig på AKH fremover
Meatskull
19.10.2023 kl 23:21 2399

Atle Pedersen
14:41
Den ACC dealen der er giga stor
https://newsweb.oslobors.no/message/601716
Meatskull
19.10.2023 kl 23:04 2368

Lol kødder du eller? 😂 ACC nesten tredobla pipelinen sin idag. Kommer melding på melding. AKH bygger et meget sterkt fundament gjennom ACC. Tar nok ikke mange åra før ACC er i 100Kr og det veit du godt!
Hvor mye er AKH verdt når ACC står i 100?
Redigert 19.10.2023 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
19.10.2023 kl 20:38 2473

Ja for du å ja som har disse pengene så er det bare glimrende med risikofrie penger rett inn på konto😉 noe helt annet for di som må låne penger å betale skyhøy rente, det svir og dem lider nå..
Når det gjelder AKH så syns jeg min interesse begynner å falle litt her.. blir det emi på 2 tallet så har du heilt rett at det kan være en ide å tenke skattefradrag.. Tror ikke Aker driver med veldedighet ? 😅
Rundt Juletider så kan det vare mange verdipapirer som er blitt mye billigere. Renta gjør jobben😎
Redigert 19.10.2023 kl 20:43 Du må logge inn for å svare
Taycon
19.10.2023 kl 20:01 2509

Aker Carbon Capture - Pipeline keeps growing for ACC
Aker Carbon Capture signed a pre-FEED contract to implement carbon capture at a portfolio of power plants for a European power company. Combined the portfolio represents a potential of 14 million tonnes CO2 per year (mtpa), implying a pipeline increase of ~75% to 33mtpa. Our estimates reflect 7.4mtpa of projects maturing into firm orders by the end of 2024, and although there is inherent risk of projects at a pre-FEED stage not materialising, the evident momentum in the CCUS market strengthens the growth story. With good revenue visibility going into 2024 (55% FY’24Ebacklog coverage) and high activity level we find current entry point at NOK 10.7/sh attractive, trading at EV/Sales 2.3x/1.2x on PAS 2024/25E. BUY, TP NOK 20. https://chat.xtrainvestor.com/channel/akh
Redigert 19.10.2023 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Frodon
19.10.2023 kl 19:25 2565

Svi? Hva mener du? Er jo gratis og risikofrie penger rett inn på kontoen hver måned 🤩

Nå begynner klokka å gå for aksjonærer i AKH som vil realiserer tapene sine, for å få penger tilbake på skatten i 2024. Hvis ikke tapene blir realisert snart, får de ikke pengene tilbake på skatten før i 2025, zzz 😜

Kanskje det kan være årets julegave fra Aker? Fusjonere og tvangsinnløse aksjonærene i AKH, slik at de kan få tidenes sommer ferie i 2024 😎
Bullinvestor
18.10.2023 kl 23:59 2909

Jeg fatter heller ikke det, men det falt jo mye i dag da..Må være en stor motstand rundt 5 blank sånn egentlig… med så mye usikkerhet.
Tror vi kommer til flere og flere gode muligheter hvor risiko blir tatt veldig ned og kursene kommer langt ned.. Bare å gi det tid å la rentene gjøre jobben..
Ja har skjønt at du trives i rentemarkedet😅 er selv i nullrisiko markedet der tikker pengene inn😜
Redigert 19.10.2023 kl 00:01 Du må logge inn for å svare
DividendYield
18.10.2023 kl 22:16 2959

Ja, den renta

Besserwisseren på tråden har lovet at rentenedgangen er rundt hjørnet ett halvt års tid, men den fortsetter stadig å stige, og ifølge ekspertene skal den ikke falle igjen med det første. Det kan bli ytterligere å betale for AKH. Høyeste rente siden 2007 og verre skal det bli

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/jl2Wee/verdens-viktigste-rente-paa-det-hoeyeste-nivaaet-siden-2007
Frodon
18.10.2023 kl 21:47 2977

Bullinvestor skrev Ja venter i spenning..;))
Jeg klarer ikke helt å skjønne at dagens aksjonærer er positive til dette, men det kan kanskje ca være priset inn allerede? Nøkkelen må jo være at Mainstream kommer seg ut av PPA avtalene. Hvis ikke, vil de jo bare fortsette å tape penger og dra AKH ned.

Fortsatt herlig i rente markedet, cash flommer inn….fra de som betaler ut….som eks AKH
Redigert 18.10.2023 kl 21:47 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
18.10.2023 kl 19:29 3089

Også stygt å kalle Gjøken et kålhode som virkelig er en smart fugl..
3 tallet i morra?
Frodon
18.10.2023 kl 19:10 3138

Er alle klar for børs meldingen om kapital innhentingen til restruktureringen av Mainstream?
Frodon
18.10.2023 kl 14:45 3310

3-4 bussturer til, så får de det kanskje med seg, men da kan det hende strategien endres 😉
Frodon
18.10.2023 kl 14:44 3228

Mener du at vi som ikke eier AKH aksjen taper penger og dere AKH aksjonærer tjener penger?

Veldig bra at ACC får disse studiene, men det gir veldig lite inntekt nå og det er overhode ikke garantert at det blir FID om 3-4 år engang.
DividendYield
18.10.2023 kl 13:35 3292

Ser ut som gjøken er den eneste som kom godt ut av dette, og det er jo ikke så rart. Gjøken er en sleip, men smart fugl.
DividendYield
18.10.2023 kl 11:01 3434

Det ble stille!

Kanskje om dere lar vær å skrive innlegg som den siste så begynner kanskje kursen å stige igjen?
Meatskull
18.10.2023 kl 09:37 3529

Lol var dette det beste traderne klarte? Og få ned kursen 3-4% idag? xD

Ender vi dagen i pluss?
MorganKane
18.10.2023 kl 09:20 3571

Nydelige nyheter.

10 åringen er desverre på vei oppover igjen. Israel sin angrepskrig på Palestina gjør det vanskelig å vurdere hvor det går. På kort sikt. Blir også spennende å se litt mer grundige oljelagertall på slutten av dagen i dag (API tall viste jo lagerttekk). Også driver nok gjøken å lemper ut det han har. Sammen med disiplene sine.

Vi får se hvordan det går utover dagen og uka. Helt sikker på at på 1-3 måneders sikt skal vi langt opp.
Meatskull
18.10.2023 kl 08:39 3627

Starter dere og bli desperate etter inngang etter og ha tapt så mye av oppgangen? ACC starter og få veldig mange slike mulighets studier nå. Blir mye penger i kassa der etterhvert ;)

18.10.2023 07:30:03
ACC: TILDELT MULIGHETSSTUDIE I FRANKRIKE

Oslo (Infront TDN Direkt): Aker Carbon Capture har blitt tildelt en mulighetsstudie for implementering av karbonfangst ved et avfalls-til-energi-anlegg i Frankrike.


Det fremgår av en melding onsdag.


Den planlagte fangstkapasiteten vil være omtrent 200.000 tonn CO2 pr år og vil være basert på to Just Catch 100-enheter. Hittil i år har Aker Carbon Capture nå kontraktfestet studier, mobile testenhetskampanjer, og pre-FEEDer for en samlet fangstkapasitet på 8,7 millioner tonn CO2 per år.
YNWA250505
18.10.2023 kl 07:54 3726

Er dette det beste du klarer av baissing?
Taycon
18.10.2023 kl 07:14 3818

AKH kan i stedet kjøpe 25% din gamle favoritt Hrgi og få dobbelt så mye Nh3 pr. dag som 50% eierskap i Narvik vil generere. Prosjektet til Hrgi i Hammerfest vil i fase 1 ha en årlig produksjon på 2 mill. tonn. Som du vet sponser staten rett under en halv mrd. av prosjektet og som bonus får AKH eierskap i 100 mill. tonns CO2 lager i Barentshavet med på kjøpet🥳 Hrgi m.cap er nå rett over 100 mill. og kontantbeholdning ca. 230 mill. E.on, AKH, Fertiberia/Triton Partners og Orlen hadde nok blitt en fin gjeng.
Redigert 18.10.2023 kl 07:24 Du må logge inn for å svare
Frodon
18.10.2023 kl 05:11 3900

Hvis du så analysen til Pareto, har de estimert 75% låneopptak på fabrikken i Narvik. Hvis den skal være ferdig i 2028 og forhåpentligvis gi overskudd i løpet av de neste årene etter oppstart….hvor mye vil de lån koste AKH med dagens rentebane med FID i 2025, hvis fabrikken koster ca euro 1 milliard og AKH skal dekke 50% av kostnadene? Dette lån blir i tillegg til eksisterende lån + eventuelle andre lån, hvis de ikke skal satse på kun et kort 😂

Når jeg regner på det, er det ikke lystig lesing for dagens aksjonærer. Er det ikke bedre å kjøre en større emisjon til prosjekt utgiftene enn å kjøre emisjon for å kunne betale de høye lånekostnadene? Men dette er jo bare hva Pareto tror. De ligger jo 6-8 måneder bak meg på analysene om AKH 👏 Kanskje de prøver å få emisjons oppdrag?
Redigert 18.10.2023 kl 05:11 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
18.10.2023 kl 01:45 3949

Ja da kan di heller bruke pengene på høy lånerente🥳🥳😂
Redigert 18.10.2023 kl 01:46 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
17.10.2023 kl 23:19 4024

Supert da slipper AKH å bruke opp alle pengene sine på dette prosjektet.