Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 210252

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Meatskull
19.10.2023 kl 23:44 8699

Atle Pedersen
19:22
Vet ikke hvilke kursmål SP1M har. Men her kommer Pareto med sin på 20 kr. for ACC
Aker Carbon Capture - Pipeline keeps growing for ACC
Aker Carbon Capture signed a pre-FEED contract to implement carbon capture at a portfolio of power plants for a European power company. Combined the portfolio represents a potential of 14 million tonnes CO2 per year (mtpa), implying a pipeline increase of ~75% to 33mtpa. Our estimates reflect 7.4mtpa of projects maturing into firm orders by the end of 2024, and although there is inherent risk of projects at a pre-FEED stage not materialising, the evident momentum in the CCUS market strengthens the growth story. With good revenue visibility going into 2024 (55% FY’24Ebacklog coverage) and high activity level we find current entry point at NOK 10.7/sh attractive, trading at EV/Sales 2.3x/1.2x on PAS 2024/25E. BUY, TP NOK 20.
🚀
Meatskull
19.10.2023 kl 23:46 8695

Atle Pedersen
14:50
Da sier du d jeg regner Aker systemet som så seriøst at de aldri hadde meldt dette om ikke dette er firm
Slettet bruker
20.10.2023 kl 07:50 8616

SP1M om ACC-meldingen:
Aker Carbon Capture | ACC NO
Pre-FEED in Europe
Earlier today, ACC announced that the company has been awarded a pre-FEED study for a portfolio of power generation facilities in Europe. If realized, the facilities could have a combined capture capacity of up to 14 million tonnes of CO2 per year, i.e. 35x the size of the Brevik project. This is the fifth study ACC has announced over the past two weeks.
ACC does not comment on the specifics regarding timeline of the project. However, this is a pre-FEED study, which would normally be followed by a FEED study. After the FEED study, FID can be taken, at which point a contract could be awarded if the client moves forward with the project. The FEED study alone could take 1-2 years. There are no specifics on the revenue associated with this pre-FEED study either.
This study clearly has the potential to become a lot larger than the ones ACC has announced over the past few weeks – it will almost double the part of ACC's pipeline that is made up of "Pre-FEED, studies & mobile test-unit campaigns". That said we do not expect to make any changes to our estimates or valuation as a result of this. As we noted yesterday, the share tends to rally when ACC announces such an award, but gradually fall back over the next two days (in this instance, we're a little late, as this has already partially happened). SP1M opprettholdt det samme kursmålet på 8, i dagens oppdatering.
Bullinvestor
20.10.2023 kl 12:26 8484

Ka skjedde egentlig? Har sagt det lenge man må skjønne at renta før eller siden har påvirkning på markedet..
Frodon
20.10.2023 kl 22:25 8256

Om jeg kødder nei. Lurer mer på deg når du legger inn pre studier i pipeline. Hvor mange konkurrenter tror du det er som fikk den pre studien? Av det jeg har sett til nå, har ikke ACC fått noen pre studier i år, som er eksklusive. Og vi snakker jo årevis før det blir noe overskudd på dette, men absolutt bra at de endelig har begynt å sende ut børs meldinger igjen. Jeg tror aldri ACC kommer til å stå i kr 100, når de har så lav markedsandel. De er jo blant de mest overprisede selskapene på Oslo børs, men det har sannsynligvis du også regnet på?

AKH blir sannsynligvis fusjonert snart. Hvordan skal de eller få finansiert alle prosjektene? Har du lagt av penger til emisjonene, hvis de skal ha 75% lånefinansiering og 25% kapital innhenting til prosjektene sine, som Pareto tror?

Husk, hvis man realiserer tapene i aksjemarkedet før nyttår, får du utrolige 37,84% av tapet tilbake på skatten i 2024. Det vil jo bety et 6 sifferet beløp for deg tilbake på skatten 🤩 Det er sweet gratis penger 💪
synste
21.10.2023 kl 09:49 8104

En løsning for Mainstream var vel ventet snart. Spent på hvordan resultatet der blir.
Frodon
21.10.2023 kl 09:49 8096

Røkke er rik fordi han er dyktig og kan bedrift. Samtidig er han kjent for å være blant de minst aksjonær vennlige blant finanstoppene. Det så vi jo eks med ACH. De som ble tvangsinnløst der etter et fall på ca 90%, har nå et tap på ca 75% i AKH aksjene de fikk fra tvangs innløsningen. Får håpe AKH aksjonærene ikke blir tvangs innløst inn i Aker aksjer akkurat når olje prisen topper ut 😅

Til nå har jeg kun lest den Norske Regjeringen omtale Norge som verdens ledende i det grønne skiftet. Vi ligger jo håpløst langt bak de fleste som faktisk driver med et skifte.

Jeg synes denne video på VG idag oppsummerer Norges grønne skifte. Har de ikke engang tatt høyde for at det blåser i Norge?

«Solcelle panel traff biler i Kristiansand»

https://tv.vg.no/video/276954
Frodon
21.10.2023 kl 09:52 8232

Hvilket snitt fikk du kjøpt til? Trodde ikke dere Liverpool fans var medgangssupportere 😉
Frodon
21.10.2023 kl 10:20 8275

Veldig rart at børsene ikke faller når du helt risikofritt får høyere avkastning i rentemarkedet enn børsen gir, som har høy risiko nå. Vi har jo sett dette mange ganger før, hobby investorene sitter igjen, mens proffene kom seg ut. Bare se på AKH aksjonærlisten 🤪
Frodon
21.10.2023 kl 10:23 8269

Hehe, tror du faktisk på dette…? 😉 Ja, pre studie er «firm». De må jo melde dette pga børs regler. Men at de ender opp med kontrakten til slutt, er da overhode ikke «firm». Atle vet jo det. Trodde han hadde solgt det meste igjen, men det virker jo ikke slik på skriveriene? Eller er det nå dobbelt moroa begynner? 😅
Frodon
21.10.2023 kl 10:33 8256

Siden avtalen med Statskraft allerede var lansert, bare uten navnet til Statskraft, synes jeg timingen på den meldingen for 5 dager siden var litt suspekt. Hvorfor måtte de sende ut en helt ny børs melding om det nå? Var det er forsøk på å få kursen opp, før AKH setter en emisjon? Jeg er egentlig mest nysgjerrig på om AKH kommer i brudd med vilkårene på obligasjonslån, under restruktureringen av Mainstream. Og om de har kommet seg ut av PPA avtalene uten å betale dyrt for det. Hva tror du? Hvis AKH må kjøre emisjon, tror du Aker heller fusjonerer AKH inn i Aker, så de unngår «skammen»?
DividendYield
21.10.2023 kl 11:19 8209

Ja, det var veldig spesielt. Er det noen andre selskaper som opptrer sånt på børs? Da mener jeg større aktører i Aker klassen. Men det funka jo, et par dager der kursen gikk og hausserne her på tråden ble høye på seg selv. Men de fikk en reality check omsider.
mingus7777
21.10.2023 kl 11:46 8187

AKH går minst 10% de neste to ukene. Wait and see.
Taycon
21.10.2023 kl 12:12 8139

Kun 10😉? Det skrives at alle proffene er ute og da må jo amatørene dra denne opp i påvente av at alle proffene skal inn igjen. Så jo vitterlig ut som små proffe noen av de på listene da.., men hva vet jeg.
Redigert 21.10.2023 kl 12:13 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
21.10.2023 kl 12:25 8154

For å dra kursen opp over 10%, så må dere få hjelp fra disse flinke Gjøkene som har vært i kraftig aksjon tidligere, men dette har jo flere av dere kritisert..😂
Frodon
21.10.2023 kl 13:51 8097

Jeg får håpe noen stiller spørsmål på neste Q hvorfor vi må lese om konkursbeskyttelse via media og ikke i børs melding. Sikkert ikke så mange som husker det her, men jeg skrev om problemene i Chile ca 6 mnd før AKH begynte å skrive om det i rapportene sine. Det er jo mye som har skurret lenge her. Skal vi se på det som er typisk Røkke nå, hvis det kommer en emisjon på en «bra» pris, får alle vennene hans kjøpe det meste i emisjonen. Hvis det er en emisjon med «dårlig» pris, får alle her kjøpe 😜

Hausserne ja…..
Frodon
21.10.2023 kl 13:54 8130

Det var et av de mest edruelige målene her på lenge 😉 10% opp eller ned kan vell aksjen gå hvilken som helst uke 😜 Mente du at kursen skal 10% opp eller 10% ned?
Tirade
21.10.2023 kl 14:58 8246

Dette var de største kjøperne på Onsdag. Syntes ikke dette ser ut som småaksjonærer.
#
Aksjonær Endring i % Aksjer Eierandel Utvikling
1.
MERRILL LYNCH INTERNATIONAL - KONTO #1L
+978 159 +37.234,83% 980 786 0,1421%
2.
MEGLERKONTO INNLAND DNB BANK ASA - KONTO #75
+578 193 +445,68% 707 926 0,1025%
3.
VERDIPAPIRFONDET STOREBRAND INDEKS - KONTO #3
+435 261 +104,18% 853 052 0,1236%
4.
J.P. MORGAN SECURITIES PLC
+308 824 +313,96% 407 189 0,059%
5.
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV - KONTO #1B
+300 000 +30,69% 1 277 390 0,185%
6.
J.P. MORGAN SE - KONTO #1CE
+298 182 +1.470,76% 318 456 0,0461%
7.
GOLDMAN SACHS INT. - EQUITY
+212 396 +1.678,36% 225 051 0,0326%
8.
JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1BE
+193 210 +35,45% 738 278 0,1069%
9.
VERDIPAPIRFONDET STOREBRAND NORGE - KONTO #3
+159 425 +100% 159 425 0,0231%
10.
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV - KONTO #1E
+156 389 +263,82% 215 668 0,0312%
11.
VERDIPAPIRFONDET DNB SMB - KONTO #2
+140 000 +12,85% 1 229 594 0,1781%
12.
BOFA SECURITIES EUROPE SA - KONTO #1E
+139 267 +69,34% 340 118 0,0493%
13.
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV - KONTO #1KJ
+131 880 +100% 131 880 0,0191%
14.
GOLDMAN SACHS BANK EUROPE SE - KONTO #1A
+100 287 +100% 100 287 0,0145%
15.
THE BANK OF NEW YORK MELLON - KONTO #1VZ
+100 000 +86,34% 215 824 0,0313%
16.
GOLDMAN SACHS BANK EUROPE SE
+99 854 +100% 99 854 0,0145%
17.
MERRILL LYNCH INTERNATIONAL - KONTO #1G
+95 295 +100% 95 295 0,0138%
18.
J.P. MORGAN SE - KONTO #1BK
+93 017 +31,14% 391 754 0,0567%
19.
CITIBANK EUROPE PLC
Tirade
21.10.2023 kl 15:08 8298

Hvor er småaksjonærene som kjøper og proffer som selger ?Ser nesten bare store profesjonelle aktører her.
mingus7777
21.10.2023 kl 15:11 8316

Hadde jo vært deilig med ned så jeg kunne fylt på skikkelig😁
Frodon
21.10.2023 kl 17:26 8258

Hvor langt ned må aksjen før dine utregninger tilsier at aksjen er billig nok til å fylle på skikkelig?
mingus7777
21.10.2023 kl 20:25 8136

Har ikke behov for at den går lavere. Jeg mener den kommer til å stige fremover. Rundt 4 er bra kjøp i mitt hode. Faller den mer har jeg mulighet til å kjøpe ytterligere, men tror vi skal opp.
Frodon
22.10.2023 kl 11:08 7901

Hvis du tror den skal opp, hvorfor fyller du ikke på skikkelig da?
mingus7777
22.10.2023 kl 11:10 7901

Fordi jeg har fler aksjer enn bare AKH og har allerede fylt opp betydelig.
Redigert 22.10.2023 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Frodon
22.10.2023 kl 11:21 7945

I følge NVE’s nye langsiktige kraftmarkedsanalyse, vil strøm prisene i Norden være langt under kostpris på havvind produksjonen. Kjedelig for de som vinner anbud på utbygging i Norge, hvis NVE får rett 😜
Taycon
22.10.2023 kl 11:40 7967

Det er jo flott for AKH’s planer om grønn nh3 i Narvik. Strøm sone 4. https://www.statnett.no/om-statnett/bli-bedre-kjent-med-statnett/om-strompriser/fakta-om-prisomrader/
Skal de ikke smelle opp kraftkrevende anlegg der oppe🥳?? Eller mulig de parkerer prosjektet og kjøper seg inn i Hrgi for knappenåler og glansbilder. Blå eller grønn ammoniakk er vel ett fett.
Redigert 22.10.2023 kl 13:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.10.2023 kl 16:56 7772

Overskriften på IEX: « Vooruitblik op de drukste en misschien wel gevaarlijkste week dit kwartaal«.
Oversatt: «vi ser på den mest travle og kanskje den farligste uken dette kvartalet».
I uken som kommer, så vil veldig mange viktige selskaper komme med resultatet og forventninger ( supertorsdag). Kina ser på Iphoneprodusenten Foxconn.Geopolitikk: rears it ugly head, « dette ligner på crashet i 1929» ( men det snakkes om blodbad i obligasjonsmarkedet, som drar med seg aksjemarkedet(!!!?)

Så uken blir et slags veivalg videre? Det stemmer jo godt når flere børser nærmer seg kritiske støttelinjer.
Hadde gjengen her spådd at grønne aksjer uansett bransje kommer til å falle med i snitt 40% de kommende tre måneder, hadde de blitt verbal drept. Men der er vi nå, og ingen ble advart i norsk medie om det….
Spørsmålet jeg stiller meg er om vi får en outwash i uken som kommer eller om scenarioet med kvelning fortsetter.
Jeg ser neppe for meg at uken som kommer vil gå i historiebøkene som uken hvor alt løsnet og løste seg…..

PS: Hvorfor må vi alltid lese viktige økonomiske nyheter i utenlandske medier? Er denne typen indoktrinering slik ting skal gjøres på i Norge ( slik at eliten kan loppe småinvestorer for enda mer; det jeg kaller kapitalanarkiet Norge?). Eller er det slik at Norge er for lite til å hoste opp nyheter, og da især i helgene hvor alle overbetalte finanshorer skal være på hytta…?
https://www.ft.com/content/e6abcb86-1c80-4914-ae54-c7df94d7a9e0
PS2:
https://www.beursman.nl/beursverwachting-komende-week
Bruk Google translate. Kortversjonen er at aksjer fortsatt er dyre og at dagens miks med høye oljepriser, høy 10 åring, økende priser av sølv og guld, og fravær av flukt til amerikanske statsobligasjoner er en farlig miks. Så også de ser for seg en turbulent uke, uten forløsning.

Redigert 22.10.2023 kl 19:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.10.2023 kl 19:23 7710

Selv mener jeg at de kjente geopolitiske momenter er innbakt i kursene. Det med Foxconn skaper enda mer spenning.
Så jeg er enig i at det som indikerer best hvilken vei vi skal i nær fremtid er den amerikanske 10 åringen. Alt over 5% er alarmklokker.
Jeg regner med blandende resultater i USA også på supertorsdag. Så er jeg fortsatt i en slags koma: Hvordan er det mulig at småaksjonærer som vil være grønne blir holdt unna viktige nyheter om farene som ble realiteter i løpet av tre måneder! 3 måneder uten en eneste nyhet om de voldsomme farene i hele den grønne industrien… For meg et bevis på at vi BARE blir matet med « nyheter», som er water under the bridge. Vi blir lurt trill rund av disse finansielle systemer og de som formidler info. Doktrine heter det…
Redigert 22.10.2023 kl 19:25 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
22.10.2023 kl 20:46 7640


Jeg gikk ut av aksjemarkedet for ca 14 mnd siden, samtlige aksjer har siden stupt i verdi og er ned mer enn 60 % i dag. Så det var et bra valg. Situasjonen var usikker for ett år siden men sitüasjonen er mye værre i dag. Har bare kjøpt litt diverse aksjer som har vært utbombet. Venter selvsagt på et fall på OSEbx, har jo ventet over 1 år har det ikke travelt. Renta gjør jo jobben..
Viktig å være obs, mener fallet 1987.. ble utløst av blant ant veldig mange solgte samtidig..?
Noen som var investor eller husker noe fra den tiden?
Redigert 22.10.2023 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
Gammelpeng
22.10.2023 kl 20:54 7646

Jeg gikk ut av aksjemarkedet for ca 14 mnd siden, samtlige aksjer har siden stupt i verdi og er ned mer enn 60 % i dag. Så det var et bra valg. Oi, samtlige aksjer er NED 60%. OG så er Oslo børs i ATH. Vi får håpe den ikke går ned enda 200 % til da🤣😵‍💫😳
Bullinvestor
22.10.2023 kl 21:05 7629

Et lite innspill solgte AKH i sept 2022 på ca 14 kr🥳🥳🥳 i dag er vel kursen bare 4,08 kr 🥳🥳🥳 Ja ESG har ikke kastet noe av seg som du ser flere plasser..😂😂😎
DividendYield
22.10.2023 kl 21:13 7628

Kanskje du burde satse på andre typer aksjer enn denne og lignende om du går inn igjen?
Gammelpeng
22.10.2023 kl 22:03 7576

Ja, det virker som han har forstått dette nå.
Bullinvestor
23.10.2023 kl 11:53 7215

Er vel mange her som kjøper mye aksjer? 🥳😅 situasjonen synker nok inn når Ose begynner å ramle skikkelig…
Taycon
23.10.2023 kl 12:06 7214

Akh er jo tilnærmet gratis og subber vel alle bunners mor uansett hvor mange informative innlegg du legger ut om om dommedag.
Redigert 23.10.2023 kl 12:09 Du må logge inn for å svare
mingus7777
23.10.2023 kl 18:13 7065

AKH var den eneste av mine 9 som fikk grønt lys i dag.