Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 210713

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
mingus7777
26.10.2023 kl 17:43 4521

Ikke noe nytt fra AKH. Faller fordi ACC (som AKH eier ca 44% av) sin Q3 får dårlig mottakelse.
Tror på rekyl-fredag.
Så det så.
Redigert 26.10.2023 kl 17:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.10.2023 kl 21:44 4268

FAANG og AI hypen tenker jeg. Norge: Her er det hele den svarte industrien som går bra ( også shipping). Leste du at den nyere subsidiepotten nesten i sin helhet gikk til svart industri i Norge? For hver dag som går får jeg mindre respekt for både media, politikere og eliten i Norge.
Grunnleggende problemer er ikke på dagsorden en gang, og ellers blir vi indoktrinert. Hvor lenge kan de holde det gående før en ny Breivik blir født?

Det er visst ikke noe problem at Norge AS vil ha 60% overpris i snitt på sine produkter, slik at de kan gjøre eliten enda rikere. Hagen og Orkla kan dra pokker i vei. Vi har tross alt en medianlønn LAVERE enn i rike EU land. Det vi blir matet med her at vi beskatter disse voldsomt, noe som er direkte løgn. De er skattesnyltere, som vil undra midler fra beskatning. Fra en ribbet høne kan du ikke plukke fjær, så eneste alternativet er at verdens største elite må bidra med noe heretter.
Idag leste jeg at politikere i Nederland vil kompensere ulykkegenerasjonen i Nederland ( kull av studenter 2015-2022 med studielån, som heter djevellån over there). Et av forslagene er at renta skal reduseres fra 2,4% til 0%. Det ble avskaffet i 2022 fordi det ENTYDIG skader ungdom. Slikt får du ikke vite i Norge; Her skal ungdommer gjøres til gjeldsslaver eller avhengig av foreldre fra fødselen til grava så to speak. Det samme med leiepriser: Fullstendig uregulert så da loppes studenter uten å være beskyttet mot lånehaier.
Dagens regjering er kun opptatt av mindre avgifter på traktorer og maksimering av den pinen vanlige folk utsettes for, samt pisk…. Mye pisk, og helst hele tiden. Bytt gjerne ut læret med kjetting og spiker!
Er det et krav til å bli politiker i Norge?: du må være en ufølsom jævel, som elsker å påføre vanlige folk mye pine. Om du ikke fikser det må du alltid stemme på det lederen sier uten å stille spørsmål.
Slik skal det gjøres! : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/eJreql/saa-mye-tjener-staten-paa-daarlige-betalere-absurd
Redigert 27.10.2023 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Frodon
26.10.2023 kl 22:12 4175

Hehe, yeah right ;) Hvis du trykker på nicket ditt og leser hva du har skrevet før, viser det en helt annen historie. Men lykke til med det, AKH faller jo som en stein

Sparebank 1 Markets ute med ny analyse på ACC i kveld, hvor de blant annet skriver "Even if ACC manages to increase gross margin to 12% on the Ørsted project, the company still needs to sell one such project every single year just to break even on EBITDA".

Greit å huske på at nå har ACC gross margin på 5,5%
mingus7777
26.10.2023 kl 23:19 4094

Tenker du på at jeg sa den skulle gå opp 10%+ ?
Ja, jeg tok vel feil. Den gikk fra rundt 4kr til 4,5kr.
Ønsker kursen opp jeg også. Dog blir litt usikker på andres mål her…
Slettet bruker
27.10.2023 kl 02:22 4161

Da ser det ut til at Nasdaq ikke greier en pullback, og da håper jeg at vi ser en outwash i en eller annen form i nærmeste fremtid. Ikke at jeg regner med det; lufta forsvinner vel langsomt ut av denne AI boblen, som det skjedde innenfor grønne aksjer. Igjen så er det yielden som er viktig i en slik sammenheng.
I gamle dager ville jeg heller sett på den bredere SPX500, men lokomotivet idag er Nasdaq.
Jeg er fortsatt uenig med meg selv om vi får en hard eller myk landing. Det er for mange jokere i kortstokken jeg ikke har kontroll på….
Børser i EU har ikke fått like mye juling nylig, og årsaken ligger nok i en mye lavere Yield. Om det også tar av i EU vil vi først merke det i Italia, som har mye gjeld. I Norge svømmer staten og eliten i penger, mens befolkningen er de med høyest gjeld i verden.
Sålenge Staten ikke rører bonanzabørsen Oslo Børs Casino, så fortsetter spillet der, fullstendig løsrevet fra om studenter begynner å henge seg «en masse», eller vanlige husholdninger må til fattighuset. Og som vi vet så bryr ikke politikere seg om slikt; De er jo den viktigste biten av problemet, og overhodet ikke en del av løsningen ( med mindre vi går for en forløsning…en slik fest vil de ikke gå glipp av! 😂😂).
Redigert 27.10.2023 kl 02:22 Du må logge inn for å svare
Frodon
27.10.2023 kl 07:57 4030

Slikt har jeg reagert på tidligere også, men når de som bestemmer ikke vil endre dette til noe bedre, lurer jeg alltid på «hvorfor»? Det reelle svaret på noe slikt, vil nok skremme de fleste 😜 Hvis det blir en rettet emisjon i AKH, vil den være billig priset. Kanskje de tilbyr en rep emi for å få inn ekstra cash? Hvis det blir en emisjon alle kan bli med på, er den nok dårlig priset. Da er det nok bare å holde seg unna
Frodon
27.10.2023 kl 08:15 4110

Hvis vi tar utgangspunkt i hva DU skriver, sitter du med store urealiserte tap. Ser ut som du har bommet på det meste? Du mente AKH skulle ned til kr 2, men kjøpte på kr 4,30? Du hadde fylt på betydelige summer og ikke solgt, men kjøpt mer (i følge deg).

«mingus7777
18.09.2023 kl 17:04
Bunnløs og bunnløs. Burde vært under 4,3 om den var bunnløs nå.
Ser det som en bra kjøpsmulighet nå. For mye fokus på sterk olje og folk glemmer aksjer som AKH.
Kjøp spørru meg»

«mingus7777
21.09.2023 kl 15:03
Dette er ikke så hyggelig lenger. Redd denne kan rase til godt ned på 2-tallet før jul. Tror ikke det dukker opp noen gode deals i 23»

«mingus7777
21.10.2023 kl 11:46
AKH går minst 10% de neste to ukene. Wait and see»

«mingus7777
23.10.2023 kl 18:13
AKH var den eneste av mine 9 som fikk grønt lys i dag»

«mingus7777
22.10.2023 kl 11:10
Fordi jeg har fler aksjer enn bare AKH og har allerede fylt opp betydelig»


«mingus7777
21.10.2023 kl 20:25
Har ikke behov for at den går lavere. Jeg mener den kommer til å stige fremover. Rundt 4 er bra kjøp i mitt hode. Faller den mer har jeg mulighet til å kjøpe ytterligere, men tror vi skal opp»


«mingus7777
I går kl 13:05
Kjøpte mer ACC og AKH nå. Er jo gull dette.
Kjøpsdag»
mingus7777
27.10.2023 kl 08:28 4204

Enig i at den fra 21.09 var bom. Men det er «lenge siden» i tidsregning på børs for meg.
Som sagt ca. 3% i minus på AKH og trades i pluss på ACC.
Absolutt ikke i minus, men for meg virker det som du er short, bare baissing jo😅
Så får vi se i dag da, om vi skal lenger ned eller opp.
Du håper på ned. Jeg håper på opp.
Lykke til og takk for oppmerksomheten🙂
Frodon
27.10.2023 kl 08:39 4200

Politikere i Norge bestemmer ikke mye over økonomien. Det meste av pengene er øremerket til skoler, sykehus, militæret, veier osv.

Det må jo bli en resesjon. Rentene vil bli holdt høye til den kommer. Alternativet er at rentene ikke blir satt ned igjen 😜 USA har så mye gjeld at folk har stoppet å prate om det 😂 Tenk deg blodåra i pannen til Hallgeir i Luksusfella, hvis han skulle sett på USA gjeld og valgene de tar der 🤪

Jeg tror AI vil bli en bra inntektskilde, som vil øke arbeidsledigheten. Kanskje Aker kan hjelpe AKH med AI?
Frodon
27.10.2023 kl 08:42 4219

Hvis du kjøper på kr 4,3 og aksjen står i kr 3,6, er det betydelig i minus. Eller skal du begynne med backtrading nå?

Jeg har advart mot denne aksjen nesten hele veien siden jeg gikk ut på stopplos på kr 35. Jeg har slått alle meglerhus med mine analyser med kursmål i AKH til nå. Bare å trykke på ticker og begynne å lese deg opp
Frodon
27.10.2023 kl 13:50 4043

Da har nedgraderingene i kursmålene på ACC begynt, akkurat som ventet med så dårlig resultat og marginer
Frodon
27.10.2023 kl 14:04 4062

Er alle klare for en innkalling til ekstra ordinær generalforsamling neste uke?
Skalleknarp
27.10.2023 kl 14:12 4053

Eneste trøsten i dag er at fremtiden er grønn og at verden er i stadig forandring. Når denne fremtiden slår inn er noe usikkert akkurat i dag når de fleste selskaper skjelver av økonomiske grunner og det at få har råd eller tør å investere pga. høøøøøye renter og priser. Ingen god utsikt for gode fortjenester i det korte bildet med andre ord. Vel, vel en får ta helgen først så er det et par dager nærmere at stigningen kommer en dag. Det nytter lite å bare konstatere og minne hverandre på hva en har sagt og spådd tidligere.... Morgensdagen er en ny dag med blanke ark og nye muligheter. (Heldigvis :)) God helg.
Slettet bruker
27.10.2023 kl 14:20 4047

Klart det blir resesjon ( og er det allerede noen steder). Det store spm. er hvor hard landingen blir. Ser vi på de fleste parametre som indikerer noe der, så ser det ut til at EU foreløpig mener at det skal bli en landing på 100% norsk dun, mens USA tar høyde for en dårlig luftmadrass.
Europeere er for optimistiske mener jeg, og ting i USA må bli litt verre først.
Mht. aksjekurser innenfor grønt, så vet jeg ikke hva som er fornuftig. Jeg ser at Shell kvitter seg med 200 nå, og 130 senere innenfor det lette hydrogensegmentet. IEA mener at hydrogen kommer til å slite mer i motbakke ( lavere takt), og vi vet at det meste innenfor grønt er enten veldig dyrt eller skrinlagt ( eller fult av bråk, som AKH erfarer). Hvor langt ned skal vi egentlig innenfor grønt, når nedgangen i kapitalkrevende industri er marginalt?
PS: Idag ble spaden satt av kongen i Nederland i Rotterdam. Her skal det bygges en infrastruktur på hydrogen i hele landet (1200 km), og en ramme på 1,5 milliarder euro… ingen norske selskapet involvert?
Redigert 27.10.2023 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
Patron72
27.10.2023 kl 14:23 4131

Ja du har truffet blink her, men hvordan du kunne bomme så kraftig i Hrgi er en gåte for meg.
Jeg husker du spurte meg om jeg ikke skulle investere der. Jeg tok en kjapp inngang og rett ut igjen. Håper du også kom deg ut i tide?
Ellers så advarte jeg deg om zenith energy. Jalla selskap
Håper du kom deg ut der også!!

Frodon
27.10.2023 kl 14:38 4091

Kina satser på ESG og gjør det med lønnsomhet. De kontrollerer pr dags dato de fleste aspekt i det grønne skiftet. Hvorfor noen velger å satse sine egne penger på konkurrenter av Kina, tror jeg baserer seg mest på uvitenhet
Frodon
27.10.2023 kl 14:42 4116

Hmm, kan ikke huske at jeg har sett noen Norske selskap med i den dansen 🤔

Jeg synes Norge AS oppsummerte det grønne skiftet her godt, når Equinor mente karbonlagring er for dyrt.
Taycon
27.10.2023 kl 14:55 4079

Antar at du tenker på Melkøya og klart Egnr. velger billig kraft fra sone 4 i stede for å fange/lagre, men du hopper over alt annet. Kina skal lagre fange og lagre alt:) De kjøper nok opp norsk sokkel.
https://www.equinor.com/no/energi/karbonfangst-utnyttelse-og-lagring#projects
Redigert 27.10.2023 kl 15:01 Du må logge inn for å svare
abbos
27.10.2023 kl 15:44 4026

Kan du bevise det - eller er det back trading ?
Hvorfor bruker du energi på denne energiløse aksjen ?
Hvorfor er du så opptatt av hva andre må og ikke må gjøre ?
Det er så mange andre innbringende aksjer på børsen 😀🙃
Frodon
27.10.2023 kl 16:27 3973

Ja, alt står på ticker AKH. Du var jo en av de som lo av disse analysene, som tapte mye penger på det. Husker du det…? 😉

Dette har jeg svart deg på mange ganger, husker du ikke det heller….? Hvis jeg ikke følger aksjer tett, hvordan skal jeg vite når den kan være vært å investere i? Det er kanskje et punkt de aller fleste på AKH trådene har lært via den dyre metoden?

Ja, det er et godt spørsmål, hvorfor er du mer opptatt av meg enn av AKH?

Så hvorfor er du her…? 😂
synste
27.10.2023 kl 20:17 3798

Økning i short. Tilfeldig eller nærmer vi oss avklaring på Chile med et heller dårlig forhandlingsresultat?
Slettet bruker
27.10.2023 kl 21:08 3770

Legg merke til formuleringen: … Vi får besøk av den relativt nye toppsjefen Egil Fagerland, som leder selskapet som nå utgjør hele markedsverdien i Akers fornybarparaply, Aker Horizons.…»
Bullinvestor
27.10.2023 kl 21:56 3786

Usikker, tror ikke det blir noe kjøp av ferieboliger utlands i første omgang på meg..
Kursen i AKH er vel nermere ATL nå og værre blir det nok, neste uke kan 2 tallet være en realitet.. huff huff snart må dem fylle opp kassa.. Hvor er Slyngstad ?
Bullinvestor
27.10.2023 kl 22:25 3756

Det blir en kjempeutfordring å skal konkurrere mot Kina. Det skal mye penger inn i kassa for å få lønnsomhet.. tror dem vil slite med å skaffe penger🥴
Frodon
27.10.2023 kl 22:53 3715

Og folk «glemmer» fortsatt gjelden 😜 La merke til at Atle hausser med at AKH har lite gjeld og mye cash. Er ikke det forsøk på manipulering av markedet? Eller skal vi tro at en av de største investorene i AKH ikke har lest noen Q rapporter og sett gjeld vs cash…?

Jeg har informert om gjelden i lang tid nå, og fler og fler «glemmer» gjelden 😅

Det blir som om du kjøper et hus til 10 mill, hvor du har lånt 8 mill av banken for å kjøpe huset og så tror du at det er du som eier hele huset 🥳
Frodon
27.10.2023 kl 23:09 3687

Får håpe de som shorter ikke sitter på andre siden av forhandlingsbordet 😉

Jeg er fortsatt mest spent på om AKH kommer i brudd med vilkårene i obligasjonslån, når eierandelen i Mainstream blir utvannet i kapital innhentingen. AKH må vell nedskrive verdien i Mainstream relativt mye, hvis ikke noen skal «redde» AKH ved å betale dyrt for nye Mainstream aksjer. Obligasjons gjeld har jo pant i Mainstream og hvis verdien blir borte, vil obligasjonseierne ha pengene sine. Det gjelder nok Aker også, som eier en del i det ene obligasjonslån.

Hvis dette skjer, er det ca kr 6 milliarder i obligasjonslån som må innløses. Ser vi på cash beholdning + antall aksjer godkjent i GF til trykking av nye aksjer, mangler fortsatt AKH milliardbeløp. Selv om Aker hadde vært snille mot AKH og ikke krevd inn lån, ville AKH fortsatt manglet milliard beløp.

Så jeg ser ingen annen mulighet enn at:

- Emisjonen i Mainstream må settes til høy kurs

- Aker må fusjonere AKH inn i Aker, eventuelt fusjonere AKH med et annet selskap

- AKH selger unna eierandeler og avvikler selskapet

- Kjører ekstra ordinær generalforsamling og får økt antall aksjer i emisjon til AKH, hvor dagens aksjonærer blir nesten totalt utvannet

Er det noen andre løsninger dere ser?
Redigert 27.10.2023 kl 23:10 Du må logge inn for å svare
Frodon
27.10.2023 kl 23:11 3713

Var det ikke ca kr 1,7 hvis verdien i Mainstream er tapt?

Slyngstad skal vell ikke investere i tapsprosjekter…?
Redigert 27.10.2023 kl 23:12 Du må logge inn for å svare
Frodon
27.10.2023 kl 23:15 3715

Hvis vi ser på historikken til Kina:

Hvis noen klarer å konkurrere med dem, går staten inn og subsidierer, slik at de fortsatt kan være best i markedet. Og hva gjør politikerne i Norge for å hjelpe til i konkurransen? Øke skattene…

Hvem av de 2 strategiene tror du vinner i det grønne skiftet?
Redigert 27.10.2023 kl 23:16 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
28.10.2023 kl 00:00 3675

I Norge er det folk med penger som dessverre må ta hele risken her. AP ( går det gått er det vårt, går det dårlig er det ditt) Jeg savner samhandling for å få til dette grønne skiftet som måtte komme. Ser egentlig helt elendig ut akkurat nå! USA har jo virkelig satset store beløp øremerket til grønne investeringer.
I Norge så kommer jo den høye formueskatten i tillegg, snakk om tullinger.
Skjønner veldig godt at veldig rike flytter ut av landet. Rike personer er jo en gavepakke for landet vårt. Selv di enkleste ting fatter ikke dagens styre🫣
Redigert 28.10.2023 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
Frodon
28.10.2023 kl 21:27 3280

For meg virker det som de fleste «glemmer» at Kina kontrollerer det meste av materialer og mineraler som verden trenger til det grønne skiftet. Plutselig går prisen opp på slikt, mens Kinesiske selskap får subsidier. Hvis ikke Kina blir den dominerende aktøren i det grønne skiftet, blir jeg svært overrasket. Så hvordan får vi investert best med dem som vinnere?
Slettet bruker
28.10.2023 kl 22:10 3228

Så at Norge har flest rike i verden, skyldes høy rikmannsskatt? 🤣🤣🤣. Samtlige partier tør ikke å beskatte de rike, og de får jo ta med seg hele kapitalen, tjent fordi politikere har rigget Norge for de rike, uten en eneste konsekvens. Å bosette seg andre steder er grei skuring, men å dra meg seg kapitalen ustraffet er forkastelig. Hvordan det best skal beskattes bør diskuteres, men en typisk rikmansskatt ligger på 2-3%? Jeg betaler vel typisk 30-40%? At Norge er dårligst på å ivareta folk flest i OECD, på tross av en enorm statlig og privat rikdom, er en stor skandale ( lav medianlønn, dårligst psykisk helse blant unge folk, flest forbud og pisk overfor befolkning, høyest kostnadsnivå i mangel på konkurranse, nær et totalitært kapitalanarki. Jeg har mistet troen på SAMTLIGE partier fordi ingen ivaretar folk, og alle tillater total utbytting av befolkningen med alle midler. Staten selv er like ille som Hagen, Telenor, Gjensidige, bolighaiene, matkjedene, strømselskapene, banker osv.
Doktrinen folk blir matet med gjennom media ( som er eid av kapitalen) fungerer VELDIG i Norge.
Det er ingen som f,eks. vet at Nederland har avskaffet ‘ djevellån» ifjor fordi det entydig skadet de berørte. Denne generasjonen ulykkesstudenter (2015-2022), blir kompensert for høye renter (2,4%) neste år.
EU: Husleie for studenter og mindre bemidlede er strengt regulert, akkurat som boligprisene. Reising er subsidiert.++++++++++++++++++.

Poenget: i EU BESKYTTES folk flest fra gribbene gjennom målrettete tiltak. Det kan komme fra høyre og venstre.
I Norge er det MYE pisk, strukturell undertrykking, en haug med urimelige straffer, bøter osv. for å tvinge frem atferd. Siste Den Forstyrrende har bestemt er i praksis importforbud mot alkohol og tobakk. I andre land liker ikke staten heller at folk røyker og drikker, men det er stortsett de SELV som skal vurdere det; ikke politikere. Der ligger hovedforskjellen. Norge er verdens største barnehage, og det er så ille at de har glemt hvordan det er å ta beslutninger selv ( især synlig under Covid).
Som jeg har sagt før: Norge har gått fra det mest lovende demokratiet sent på 70 tallet, til en nær totalitær stat for befolkningen, og kapitalanarki ellers.
Redigert 28.10.2023 kl 23:03 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
29.10.2023 kl 01:41 3104

Tror og håper USA kan få litt fremgang her, de har mye penger som er øremerket til fornybart nå. Så der kan man investere, men det er kanskje for tidlig..?
Biden med USA ønsker jo nettopp å gjøre Kina mindre dominerende.
Bullinvestor
29.10.2023 kl 02:27 3113

Det er faktisk veldig trist at rike personer må flytte ut av landet. Er jo faktisk bare i pengepolitikken at regnbuens farger ikke gjelder. Tenk deg hvis AP innkalte til et møte med eliten før den utflyttingen..Milliardærene ønsker jo å skape ting det er jo den største motivasjonen, det må jo være fantastisk..Milliardærene vet jo også at i oppstarten dem trenger pengene og samtidig er mest sårbar, da er vel ei formuebeskatning ikke akkurat ei gulrot. Problemet med AP dem skal ha av kaka lenge før den er laget. Å forstå nytten av god skattepolitikk er like komplisert som det sentralbankene står i nå ang rente styring. Burde ikke skatten også vært styrt av et flinkere organ kontra lite egnet politikere?
Frodon
29.10.2023 kl 17:06 2792

Ny grønt rapport fra Sparebank 1 Markets idag, hvor det blant annet står:

"wind power additions are slowing down"

og

"Offshore wind, however, faces delays in major projects, dampening its anticipated growth.
Onshore wind is also struggling, with estimated 2023 installations at 15.7 GWDC, an 11% decrease attributed to permitting issues, cost inflation, and higher interest rates"

Alle vil jo gjøre Kina mindre dominerende, men ingen gjør noe. Hvorfor brukes det ikke enorme ressurser på å skaffe egne mineraler og materialer til det grønne skiftet? Svaret er jo veldig enkelt, slik jeg ser det....alle vil kjøpe det de trenger billig fra Kina
Slettet bruker
29.10.2023 kl 19:06 2669

Jeg kan anbefale denne: The Crisis of Democratic Capitalism, Martin Wolf. Jeg er enig i hovedtrekkene i boken, med noen modifiseringer:
- Den «nordiske» modellen er fullstendig innhentet ( beskytte storkapitalen slik at det drypper noe nedover.)
- Beskatning har jeg bevisst ikke utdypet, nettopp fordi det er kompleks. Vi kan dog ikke fortsette med å ha en hel befolkning som har skyhøy beskatning ( og da inkluderer jeg 60 % overpris på varer og tjenester), mens de rikeste bare betaler småpenger. Det er en myte at de skaper arbeidsplasser. De beste og mest stabile arbeidsplasser er små bedrifter. Store bedrifter har som regel VELDIG store skadevirkninger på et tidspunkt. Dette er etterhvert veldig godt dokumentert, så enhver form for synsing der er ugyldig.
Hovedgrunnen til flytting er uansett redsel for at de rike må ta mer ansvar for de utgiftene de påfører samfunnet/ borgere. Altså GRÅDIGHET.
De bryr seg i grunn katta om hvor skatten hentes. Det er som i enhver husholdning sluttregningen som teller.
Så må jeg minne om at det ikke er lenge siden at de rike betalte skatt. Reagan og Thatcher ødela de grunnleggende prinsipper som gjør at kapitalisme og demokrati kan ha utbytte av hverandre. Idag er det veldig mye dokumentasjon på at de kapitalistiske spilleregler idag skader samfunn, og det i en grad som er VELDIG skadelig. Selv mange av de rikeste vil ha et system hvor de betaler mye mer skatt enn idag.
Jeg har INGEN respekt for rike nordmenn, som har beriket seg i et land det er VELDIG tilrettelagt for det, for deretter å vise fingeren til vi som betaler skatt. I mine øyne er det en skattemafia vi kan være foruten. O respekt fortjener de. Jeg forstår heller ikke at politikere ikke tar grep:
Flytt gjerne, og ikke kom tilbake, men det du har tjent skal skattelegges/ tilfaller felleskapet, og ikke skattemafiaen.
Redigert 29.10.2023 kl 19:13 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
29.10.2023 kl 19:22 2636

Kinamannen må ikke få mere makt, vi lærer vel aldri.. Vi ser jo hva Putin gjør med makt..

https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/07/15/bidens-skattepakke-gir-boom-i-planlagte-hydrogenprosjekter/



Utfordringen er å tenke stort nok, her må jo virkelig AP kjenne seg veldig igjen hvor dem ønsker milliardærene vekk..🫣

Finnes muligheter..
https://www.innovasjonnorge.no/artikkel/for-eksport-til-usa-er-new-york-selve-inngangsporten
Slettet bruker
29.10.2023 kl 19:34 2609

Det diskuteres veldig, dette med globalisering…for det er i grunn det vi snakker om. Om vi tar Europa, så mener jeg at de etterhvert må bli nesten uavhengige av både Russland,Kina,USA,Japan,India osv. Det betyr ikke at vi slutter å handle med noen av de, men det må ligge noen urokkelige regler i bunn:
- Europa skal ha suverenitet over hva de importerer/eksporterer: Amerikanere har nå vedtatt en «lov», som i praksis betyr at europeere må ha godkjenning fra dem om vi skal eksportere noe. ASML går til sak, nettopp fordi de skal ha råderett der. Amerikanere prøver også gjennom WHO å få kontroll på produkter som land må skaffe seg. Helt uholdbar.
- Europa må stille veldig strenge sertifiseringskrav, som i praksis betyr at de ikke kan importere\eksportere produkter som er utenfor. Her kan du bare bruke fantasien.
- Det må skje en planmessig utbygging av infrastruktur med som mål å være autonom på alle områder. Vi har jo veldig tydelig sett hvor skadelig det har vært å gjøre seg avhengig av russiske råværer Slikt kan ikke avgjøres av kapitalen.
- land i Europa må ha herredømme over sin egen infrastruktur. Pt. så kan kinesere eie havner, amerikanere deler av transportsystemet osv. i mine øyne burde man gå enda lengre: ALT av infrastruktur burde være statseid….

Jeg er forøvrig enig i at det er uheldig at vi er avhengige av tilgang på endel grunnstoffer fra Kina. Det gagner ikke Europa å være en økonomisk prostituert av USA heller. Mht. Norge: Jeg vil heller at de knytter seg sterkere til EU enn at vi er en nyttig idiot for USA…

Hittil, så har politikere her KUN tilfredsstilt kapitalen på bekostning av befolkningen, med skrekkeksempelet om strøm i bånn.
Om man leser det siste bestillingsverket, som fritar alle parter, samt i grunn applauderer frem systemtvangen, så er det sjokkerende hvor langt disse politikere er villige til å gå for å indoktrinere husholdninger. Det er løgn på løgn der. Det lover jo ikke bra den dagen de f.eks. skal bli med i EU.

PS: Det ligger jo i tiden å bare finne argumenter, og strø rund seg meg løgn. Og verre kommer det til å bli når den nye arenaen (AI), skal bidra til å ha enda mer kontroll på informasjonsstrømmen. Det viktigste er å utforme informasjon slik at den kun gagner deg. Når det løpet er kjørt så kutter du informasjonslinjene, slik Israelerens ytterliggående høyrefascist gjør; han som koser seg med massedrap på især uskyldige barn og kvinner. Var det ikke en i Tyskland som drev med akkurat det samme for veldig lenge siden? Og verden tillater slikt svineri fortsatt?

Redigert 29.10.2023 kl 20:24 Du må logge inn for å svare
Frodon
29.10.2023 kl 19:57 2542

Er alle disse økningene i powerpoint presentasjonene bra for miljøet? Hvor blir det av FID’s? 😜

Kina planla å ta over det meste av gruver i verden på 90 tallet. Jeg skjønner ikke hvordan verden skal klare å reversere det nå?
Bullinvestor
29.10.2023 kl 20:09 2514

Tror hovedproblemet i pengepolitikken gjelder ikke regnbuens farger dessverre. Når ikke politikere skjønner dette, da blir det samme for hvermannsen også. God tilgang på penger burde jo være et meget godt utgangspunkt for å kunne bygge noe slik at alle kunne dra nytte av det. Manko på dialog med felles forståelse er mangelvare. Får å øke levestandarden velferden i dag da må man finne opp ting ta risiko og bygge noe større av diverse slik at man kan få øket den totale bruttoinntekten/..kapitalinntekt, hvem skal gjøre dette ?? Verktøyet brukes ikke riktig nemlig pengene og det er alt for få milliardærer i Norge nå. Kommunen som Røkke flyttet fra har jo nå tapte skatteintekter på 150 mill grunnet flyttingen. Tror mye bra kunne vært gjort hvis det hadde vært noen form for dialog og sammarbeid her.. Var jo også et styr når grunnrente skatten ble innvilget, samme der da ga dem katta i dialog.
Støre mener det han sier at det er vanlige folks tur nå hvor vanlige folk skal finansiere det grønne skiftet, ja dette blir kjempebra🥴🫣🫣
Redigert 29.10.2023 kl 20:25 Du må logge inn for å svare