Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 213793

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Frodon
07.01.2024 kl 17:55 8974

Er du ikke bekymret for at det ikke ser ut som noen klarer å stoppe den utviklingen?

Hvorfor tror du FID på Aukra prosjektet blir utsatt hele tiden?
Redigert 07.01.2024 kl 17:55 Du må logge inn for å svare
Frodon
07.01.2024 kl 17:58 9089

Ikke fusjon energi eller kjernekraftverk?

Bra at Kina bygger ut havvind da. Synd AKH ikke gjør det enda
Stabukk
08.01.2024 kl 19:41 8802

Fölger tidvis med på en nokså trist kursutvikling i AKH, og oppdaget dette under selskapsinfo på Oslo börs sin aktive side: At Rec eier "24,7 prosent i REC Silicon". Kilde er Aker Horizons ASA selv - Sist oppdatert: 07/10/2023. Noen langsiktige burde vel få Oslo börs til å fjerne denne feilinformasjonen. (Kursen i Rec har som kjent også utviklet seg dårlig siden AKH/Rökke solgte. Men i jakten på gode "grönne" investeringer kunne AKH kanskje vurdere å bruke litt cash på å gå inn igjen i Rec! Kanskje en bedre investering enn eksisterende eierposter?).
BOHICA
09.01.2024 kl 17:10 8581

Så kom meldingen vi har ventet på, Frodon. Du mente det ikke ville skje, men det skjedde.
https://www.vg.no/nyheter/i/Q7LX8Q/stortinget-sa-ja-til-omstridt-gruvedrift-paa-havbunnen

Løsriver oss fra kineserne, som sagt tidligere.
"Regjeringen har sagt det er økt interesse for disse ressursene fordi etterspørselen etter viktige metaller øker på verdensbasis. De argumenterer også med at det er viktig å øke selvforsyningen i en tid preget av økt internasjonal spenning."
synste
10.01.2024 kl 11:51 8374

Så igår et intervju med Øyvind Eriksen. Kan en vente noe fra AKH fremover? Tenker da på midler som Akh har tilgjengelig. En kan jo tolke Eriksen forskjellig men. Kan 2024 bli et steg i riktig retning for Akh?
Frodon
10.01.2024 kl 22:24 8291

Hvis du leser hva jeg skriver, har jeg null tro på at Norge kan konkurrere mot Kina. Kina er kjent for å senke prisene hvis det kommer en konkurrent av betydning. Også holder de prisene lave til konkurrent er konkurs eller vil selge seg billig.

Men, jeg hadde tro på dette før, men den troen mistet jeg pga tafatte Norske politikere som bare står å ser på at verden går videre 🥳

GEM - Redningen til EU for å gjennomføre grønt skiftet?
Frodon
GEM
13.09.2022 kl 07:09
Jeg har skrevet en del tidligere om det enorme behovet det grønne skiftet har for materialer og mineraler. Kina har siden 1990 tallet gjort alt de kan for å sikre seg mye av utvinningen av materialene/mineralene og Kina senket prisene for å ta over konkurrentene. Europa tok ikke dette tema seriøst i mange 10 år, men for noen få år siden så EU problemet. Klarer de å løse problemet? Det grønne skiftet er helt avhengig av Kina....har Kina lyst til å hjelpe Europa med energi krisen? Eller har Russland og Kina andre planer? Kommer Kina til å bruke mulig overtagelse av Taiwan, som er kort for å få støtte av Europa hvis USA blander seg inn?Hvilke alternativ har Europa, hvis de ikke får materialene og mineralene fra Kina for å løse energi krisen?

"The EU's risky dependency on critical Chinese metals

The EU needs critical metals and rare earths to succeed in its energy transition and digitization drive. But most of the materials come from China.

Even as the EU tries hard to cut its energy supplies from Russia, the bloc is also heavily dependent on China when it comes to the industrial metals and rare earths that the bloc needs for wind turbines, electric vehicles, solar cells and semiconductors.

The European Union's dependency on metal imports is somewhere between 75% and 100% depending on the metal. Of the 30 raw materials that the EU classifies as critical, 19 are predominantly imported from China. The list includes magnesium, rare earths and bismuth where China has a de facto monopoly, providing up to 98% of the supplies needed in the EU.

Europe shouldn't be surprised if China reduces raw materials exports. In its latest five-year plan, Beijing made it clear that exports would be cut to satisfy growing domestic demand"

https://www.dw.com/en/the-eus-risky-dependency-on-critical-chinese-metals/a-61462687

Nå skal EU lage avtale med Norge om blant annet mineralene de trenger til det grønne skiftet

«Avtalen innebærer at Norge skal knytte seg enda tettere til EU i form av samarbeid innen batterier, mineraler, hydrogen, karbonfangst- og lagring og havvind»

https://www.dn.no/politikk/politikk/eu/jonas-gahr-store/norges-utkast-til-gronn-industriavtale-med-eu-fjernet-prosentmal-og-la-til-olje-og-gass/2-1-1291945

Green Minerals (GEM) kan være en av løsningene på dette av selskap som er notert på Oslo børs. Vi har mye av det Europa trenger utenfor kysten vår. Vil Europa ha det opp, er det i hvert fall en mulighet. Aksjonærene i GEG får utdelt alle aksjene GEG eier i GEM som utbytte i Q4 2022.

"Mener mineraler på havbunnen kan gi opp mot 180 milliarder kroner i året

... i tillegg til 21.000 nye arbeidsplasser"

https://www.nrk.no/nordland/ny-rapport-om-mineraler-pa-havbunnen_-_-kan-gi-opp-mot-180-milliarder-kroner-i-arlige-inntekter-1.15253641

https://www.finansavisen.no/forum/thread/153763/view
Frodon
10.01.2024 kl 22:30 8337

Har du sett noe info på hvor mye midler AKH faktisk har tilgjengelig? Det ligger sannsynligvis noen vilkår til egenkapital i obligasjonslånene, i tillegg er AKH kausjonist for det nye lånet til Mainstream. AKH trenger vell all tilgjengelig cash til å utvikle sitt eget selskap, eks flaggskipet i Narvik?
Frodon
14.01.2024 kl 15:00 7889

Ny grønt rapport ute fra Sparebank 1 Markets idag. Der tar de for seg strøm markedet . I Norden er det ventet snitt strøm pris på kwh ca kr 0,58 i 2024, ca kr 0,44 i 2025 og ca kr 0,42-0,43 frem til 2029.

Det koster mer enn det dobbelte å produsere flytende havvind. Dvs de som bygger ut noe slikt her, vil tape enorme summer….hvis forward strøm prisen treffer
mingus7777
14.01.2024 kl 15:02 7906

Og du er fortsatt stålbull Frodon? 😅
Jeg tror 5-tallet er rett rundt hjørnet.
Frodon
14.01.2024 kl 21:27 7715

Hvorfor skal aksjen opp? Frem til det enorme finansieringsbehovet blir løst, vil ikke det ligge som tåke over kursen? Ser du på aksjen som en opsjon for å kunne bli med i fusjon/emisjon? Mainstream taper penger på driften selv med normale strømpriser i Chile. PPA avtalene drar pr dags dato hele skipet ned 🙈
Frodon
16.01.2024 kl 22:39 7360

AKH selger seg ut av GreenStat også og tar et massivt tap. 75% under forrige emisjon, som var for kort tid siden…?

Fra dagens BørsXtra

«NY GRØNN SLAKT: Og denne gangen er det unoterte Greenstat som redaktøren var særdeles kritisk til når de hentet penger rundt påsketider i fjor grunnet økt prising mens sammenlignbare selskap falt som en sten på børsen og fokus på retailinvestorer som kun fikk se gamle tall. Greenstat foreslår nå til generalforsamlingen at de skal gjøre større rettet emisjon mot utenlandsk aktør til en kurs som er 75% lavere enn forrige emisjonskurs. Selskapet melder i aksjonærbrev at de er svært fornøyd med dette - noen tusen retailaksjonærer er muligens noe uenig. Aker Horizons som er største aksjonær med 17% selger seg samtidig ut»
Redigert 16.01.2024 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
Frodon
16.01.2024 kl 22:45 7451

Er det slik Aker skal ta over AKH også? Jeg har jo gjort rede for vanvittig mange ganger om det enorme finansieringsbehovet AKH har

Fra GreenStat tråden idag:

Triggly
I dag kl 01:15

«Dersom hele avtalen gjennomføres så vil antall aksjer øke fra 77 millioner aksjer til 414 millioner. Dagens aksjonærer blir da totalt utvannet.
Jeg tenker de som var med på emisjonen i september i fjor, da emi-prisen ble satt til 8,50 kr, bør føle seg rimelig lurt nå. På kun 4 måneder har verdien per aksje gått fra 8,50 til 2,20»

https://www.finansavisen.no/forum/thread/120749/view/5805916/0?page=12
Redigert 16.01.2024 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Frodon
18.01.2024 kl 18:09 7161

«Fink
I dag kl 00:44
I 2021 gikk Aker-selskapet inn med 60 mill i Greenstat. Iflg siste aksjeoversikt har AKH 13,5 mill. aksjer. 2 kr stk skulle gi 27 mill. I så fall har AKH vært villig til å ta over 30 mill. tap. Så mye for trua på GS, altså»
Frodon
18.01.2024 kl 18:19 7294

«Superfondet hans har vært en komplett fiasko

Vi kan allerede nå slå fast at Aker ikke kommer til å nå målet om en forvaltningskapital på 1000 milliarder kroner, definitivt ikke innen målet på syv år. Trolig aldri.

Aker Horizons-aksjen har stupt med 90 prosent siden «all-time high» i januar 2021»

https://www.dn.no/borskommentar/superfondet-hans-har-vart-en-komplett-fiasko/2-1-1585123
Frodon
24.01.2024 kl 22:38 7068

Fin oppdatering fra Sparebank 1 Markets idag. Hva tenker dere at det sto om AKH?

«Renewables sector report - Our best ideas for 2024 and a broad market update (608 pages)«

«Best long ideas: Our top picks are CADLR (Buy, TP NOK 60), SCATC (Buy, TP NOK 90), and VOLUE (Buy, TP NOK 28). Given our overall sector view, we also like the European power producers, i.e. CLOUD (Buy, TP NOK 14), ORRON (Buy, TP SEK 13), and BONHR (Buy, TP NOK 275)»

Frodon
25.01.2024 kl 08:33 7032

Fortsatt store minus i ACC, selv om de jobber og leverer produkter. De guider cash beholdningen under 1 milliard i Q2 2024. Eneste positive jeg fant, var at gross margin gikk opp til 8,6%, men det holder overhode ikke til å forsvare prisingen av selskapet 🙈

https://akercarboncapture.com/?cision_id=B4A75C80C6EF3DDC
Redigert 25.01.2024 kl 08:34 Du må logge inn for å svare
Frodon
01.02.2024 kl 07:18 6693

På 3 mnd sikt har AKH aksjen etablert en rektangel formasjon, hvor den er rundt bruddpunktet nå. Tror dere formasjonen slår ut opp eller ned?

Hang Seng indeksen bunnet ut og har satt en stigende bunn. Nå må indeksen bryte ut av den synkende trend og helst stige over 16.212 for å bekrefte trendbruddet.

«Frodon
24.01.2024 kl 22:45
Jeg har satt bitte litt inn i Kinesiske fond nå. Synes det har falt relativt mye der. Finnes det indeks fond på Hang Seng indeks, som vi får kjøpt her? Tipper den bunnet ut igår»

https://www.finansavisen.no/forum/post/5819311
Frodon
11.02.2024 kl 05:59 6151

Equinor sjef om havvind

«det å investere i ulønnsomme prosjekter som skal svive og gå i 20–30 år, det er ikke særlig bra for butikken»

https://e24.no/boers-og-finans/i/l36xwk/equinor-og-oljefondets-groenne-hodepine-skal-jo-tjene-penger
Frodon
12.02.2024 kl 13:16 5923

«Havvindparken i Sørlige Nordsjø II må regne med årlig «dunkelflaute» som varer i fem dager på rad«

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article16805098.ece
Frodon
15.02.2024 kl 09:33 5609

Ny analyse fra Sparebank 1 Markets idag. Sette ny short?

«Having revised our model following Q4 23 reporting, we arrive at a NAV of NOK 2.5/sh»
mingus7777
15.02.2024 kl 09:46 5625

Du er morsom ass.
Frodon
15.02.2024 kl 12:45 5491

Rett ned igjen. Hva tenker du om de store nedskrivningene som må komme?
Frodon
15.02.2024 kl 13:36 5446

I dagens AKH rapport står det blant annet "USD 1.8 trillion clean energy investments globally in 2023, renewable capacity additions increased ~50%"

Er ikke det vanvittig surt for AKH aksjonærene å se alle disse pengene bli investert, mens AKH står på sidelinjen og venter på mer lønnsomme prosjekter?

Jeg ser på den andre AKH tråden, har som vanlig aksjonærene glemt at selskapet har gjeld. Det ser også ut som de tror at et godkjent uttrukket lån, er cash de kan regne inn i potensiell børs verdi. Dette er lån med skyhøye renter, som vi skal være glade for at AKH lar så ubrukt.

Mainstream gikk på enda et nytt tap. Nå har de tapt ca kr 4 milliarder på 3 år, zzzz. Dette var selskapet som skulle gå med overskudd og pengene skulle reinvesteres i andre prosjekt. Sparebank 1 Markets skriver i dagens analyse at de tror fortsatt egenkapitalen i Mainstream er tapt. Det lukter ikke godt, da AKH er garantist for et enormt lån Mainstream har tatt opp.

Kan noen av dere aksjonærer i AKH sette opp et prisestimat som viser at Asset Development er verdt ca kr 2,2 milliarder pr dags dato...?
Frodon
15.02.2024 kl 13:49 5425

Cash i Mainstream har gått fra euro 413 mill i Q3/2023 til euro 224 mill i Q4/2023
DividendYield
15.02.2024 kl 14:02 5396

Det skjer så lite innen Aker Horizons, bortsett fra gjeld og manglende nedskrivninger, at ett av få høydepunkt fra presentasjonen er å fortelle hva alle andre har gjort.

Flink i engelsk da, det skal han ha junior. Har nok gått på en god skole.
Frodon
19.02.2024 kl 14:22 5141

Det ser ut som meglerhus er like lite imponert over Q4 tallrne til AKH som meg. Fra dagens BørsXtra

AKER HORIZONS: Danske Bank kutter kursmålet til NOK 4,4 (4,7), gjentar kjøp. Clarksons kutter til NOK 4,1 (4,5), gjentar hold.
Frodon
20.02.2024 kl 18:16 5028

Ryker AKH ut av hovedindeksen? Den har lite å gjøre der uansett. Blir det kursras, hvis indeks fond må selge seg ut?

Fra dagens BørsXtra

«INDEKSENDRINGER: DNB tror det er sannsynlig at Hexagon Composites vil gå ut av OSEBX/OSEFX-indeksene fra 16.mars mens Norconsult vil komme inn. Fra før har DNB antatt at Arendals Fossekompani, DOF Group og Wilh Wilhelmsen A kommer inn og at ABG, Aker Horizons, Hexagon Purus og REC Silicon går ut»
Meatskull
22.02.2024 kl 16:48 4792

Vis man kjører AKH gjennom Phil Fisher sine 15 ''Scuttlebutt'' spørsmål hva skjer da?
Noen som tror at Phil Fisher ville kjøpt AKH?

Jeg ser nå at Frodon får rett igjen kan det se ut som?
ACC kollapser idag og har vel ingen støtte før 5,7kr?
Hvor langt og hvor fort vil ACC gå ned nå og hva skjer da med AKH?
Mainstream har jo ''mistet alt'' i chile desverre og blør penger!
Og nå som man tenkte, jaja de har jo vertfall ACC hvor børsmeldingene har hagglet inn, men hvorfor faller ACC så mye?
Hvorfor er det ingen store som kjøper seg kraftig inn i ACC om det er et så bra case?
Er det mange her som er bull på AKH i det kortsiktige bildet og hvorfor?



Redigert 22.02.2024 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
22.02.2024 kl 18:21 4805

Carbon Capture ... c'mon, har vi glemt månelandingen allerede, det er ikke mer en drøyt 10 år siden.

mvh
Meatskull
22.02.2024 kl 19:01 4971

Usikker på om jeg noen sinne vil kjøpe AKH igjen. De har jo ufattelig mye gjeld og nesten ingen inntjening? Sitter og leser «Common Stocks and Uncommon Profits» av Philip A. Fisher ikveld. Dette er min første innvesterings bok. Noen råd om hvem bøker jeg burde lese etter denne?
Meatskull
22.02.2024 kl 20:36 4939

Er vi allerede i starten av et krakk? Hvorfor har Equinor falt fra topp 380 til 267 siste 12 måneder? Aker fra 744 til 593? Aker Bp fra 321 til 259?
Hvorfor stuper disse store selskapene slik som nå?

Andre gigantiske selskaper på Oslo Børs:
Norsk Hydro ned fra 82 til 56.
Yara fra 494 til 345


K
Redigert 22.02.2024 kl 22:11 Du må logge inn for å svare
Frodon
23.02.2024 kl 06:44 4808

Ironien er vell at noen velger å kjøpe aksjer i så store bobler som ACC har vært? Prisingen har vært helt hinsides og er det fortsatt. Røkke sitt største håp nå, er å få solgt unna disse grønne verdiløse selskapene….før ingen vil ha dem

«Selv hans aller grønneste håp faller som en sten

Med dagens priser på utslippskvoter er det ikke lønnsomt å drive med karbonfangst.«

https://www.dn.no/borskommentar/selv-hans-aller-gronneste-hap-faller-som-en-sten/2-1-1602302
Frodon
23.02.2024 kl 06:48 4810

«ufattelig mye gjeld og nesten ingen inntjening»

Legge til at de trenger ca kr 60-250 milliarder i investeringer før det er snakk om å gå med overskudd. Dvs dagens aksjonærer vil bli totalt utvannet eller selskapet må fusjonere med noen som vil ta regningen. Og selv med fusjon, må dagens aksjonærer bli heftig utvannet. Så hvor er oppsiden…?
Meatskull
23.02.2024 kl 10:44 4725

Ser ut som gulvet forsvinner i ACC nå! Kollapser helt nå! Ned over 6% nå og snart på 7tallet. Hva tenker du er “fair-price” av ACC om du har regnet noe på det da? Og ved en kollaps av verdens markedet hvor langt ned kan ACC og AKH gå? Kan AKH falle til 1kr?
Og ACC til 2-3kr? Hvor mye verdi er det i alle disse mulighets studiene til ACC?

Har forresten såvidt startet og lete etter selskaper som jeg kan innvestere i på langtids perspektiv hvor jeg føler sikkerhet på at selskapene kommer til og gjøre det godt om 10-20 år. Ser på Ferrari sin RACE aksje men den har desverre gått noe grasalt, og samme med Toyota. Men sikler på og handle disse 2 og Nvidia ved et markeds krakk :) Skal lage en liste over lignende aksjer hvor man bare følger dem neste årene og kun kjøper ved et krakk :) Blir nesten usikker på og innvestere i både Aker og Equinor når de skal drive og rote med og kaste penger ut av vinduet med grønne innvesteringer? Rart at AKH med Aker i ryggen betalte så mye for MRP når de var så ute og sykle i Chile hvor i verstefall MRP kan bli slått konkurs?

Også følgt med på Michael Burry med Scion Capital har sine 2 aller største innvesteringer i Alibaba group og JD.Com aksjene og at de begge har falt ganske mye. Så her er noe jeg kanksje ville lagt noen lodd for og krydre porteføljen litt.

Har du noen gang sett på RACE og Toyota aksjene? Dette er vel selskaper som “aldri” vil gå under?
Redigert 23.02.2024 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Frodon
23.02.2024 kl 12:14 4659

Sist jeg regnet på ACC, kom jeg frem til 2 tallet. Har blitt «mobbet» for det av flere AKH aksjonærer siden ACC sto på kr 14-15. For meg er det bortkastet å regne på ACC når aksjen er til de grader over priset. Hvis jeg mener aksjen eks er verdt kr 2,5, må aksjen falle langt under den kursen, før det er noen oppside å investere i.

At AKH er garantist for Mainstream sitt lån, er kanskje et tegn på at Aker prøver å få solgt seg ut av Mainstream? De vet selv at verdien skulle være nedskrevet, men velger å ikke gjøre det. Litt rart hvis en potensiell kjøper ikke klarer å regne det ut selv, så hele opplegget blir veldig merkelig for meg. En ting er i hvert fall sikkert, når AKH garanterer for Mainstream lån, kan det velte hele AKH hvis de ikke får snudd skuta i Mainstream.

Det er ingenting i aksjemarkedet som heter at et selskap aldri vil gå under 😉 Det har vi mange eksempler på, at markedsledere går under når nye selskap med ny teknologi utkonkurrerer det gamle gode

Fond er fint 🥰
Frodon
23.02.2024 kl 21:42 4519

Bare ned 7,8% idag, kurs kr 3,57. Rykker ATL neste uke? Var det kr 2,70 eller 1,70 vi hadde som kursmål?
synste
23.02.2024 kl 21:43 4523

Hvorfor skriver de ikke ned verdien i Main da? Skaper ikke akkuratt tillit dette her. Er jo markedet som setter prisen på aksjen. Pr nå er jo Akhs vurdering og markedets vurdering av aksjeprisen ganske forskjellig. Røkke og junior har bommet kraftig med denne satsingen. Ihvertfall til nå. Hva som skjer fremover er jo ikke godt å vite men her skal det gjøres mye riktig om en skal få kursen tilbake på 15-20 tallet.
Frodon
23.02.2024 kl 22:28 4476

Godt spørsmål, jeg tror jo det er pga gjelden. Hvis de skriver ned verdiene slik de burde, er gjelden større enn verdien i Mainstream. Hvis egenkapitalen er tapt, er selskapet sannsynligvis i brudd med lånebetingelsene og da kan det hende at utlånerne kan ta over selskapet. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor AKH skal være garantist i Mainstream? Dette vil jo koste Aker/AKH mye å redde, hvis de ikke snur skuta. Uten at AKH var garantist, kunne de bare latt Mainstream gå konkurs. Slik jeg forsto dette, gikk AKH inn som garantist for å slippe å kjøre en stor emisjon…som ville utvannet dagens aksjonærer totalt.

Et sterkt salgssignal ned til kr 3 området er utløst nå, så spent på hvor denne boblen lander etter hvert

Hva tror du?
Redigert 23.02.2024 kl 22:28 Du må logge inn for å svare