Politikere og aksjer

trodlet
15.09.2023 kl 10:12 30798

Nå fikk vi svar på hvorfor det har vært stille fra Erna gjennom AP sine skandaler.
Erna løste skandalen på en annen måte enn de andre skandaliserte politikerne. Hun kaster ektemannen under bussen. Litt Donald Trump-stil.

Sindre Finnes har handlet aksjer 3600 ganger mens Erna var statsminister. Dette er flere handler hver dag eneste dag, i snitt. Hvordan har Sindre tid til dette mens han er i jobb? Har han hevet millionlønn finansiert av skattepenger mens han egentlig har sittet på kontoret og tradet?

Det er fortsatt stille fra andre politiske partier.

Lykke til som ærlig trader blant alle kjeltringene.

Mvh Trodlet
Redigert 15.09.2023 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
17.09.2023 kl 15:29 2093

Vel, vi får vel ikke spinne for mye dramatikk ut av dette..

Men ser poenget ditt. Blir stadige klarere for meg at hun må gå. Hjemmebanen hennes fungerer ikke bra nok for en statsministerpost. Fyren gir jo blaffen i statsministerens kontor. Som nevnt før er det merkelig at han ikke kommer ut med full kraft og "legger seg flat" og redder kona ut av uføret.
Kanskje det er noe mer her.

Det at hun var med å undertrykte saken i media til etter valget, var dråpen som fikk det til å renne over for meg. Det var dårlige greier. Hun må gå.

For øvrig greier Høyre-velgere å skille mellom Høyre-politikk og Erna Solberg. Hun må ha en ganske oppblåst oppfatning av seg selv.
Hugg
17.09.2023 kl 15:36 2080

Har du lest hvordan Finnes legger frem historien? Fyren sier selv at han løy og ga en lang f i smk og Erna! Det forsvarer du? Å at Erna ikke visste noe er viss vass og tullball. Hun er oppegående, men nå har de blitt tatt med buksene nede. Det er da politikerne blir lei seg. Skatt for 5 sykepleiere? Ikke det beste argumentet må jeg si.
Hellboy
17.09.2023 kl 16:06 2056

Tja.

Nå ble jeg faktisk såpass provosert at jeg valgte å skrive et innlegg.

For det første er jeg enig med Fabian Stang i at flere politikere burde eie aksjer. Men at habilitetsregler må overholdes.

Når det gjelder Huitfeldt og Erna syns jeg synd på begge (dog ikke like synd på dem som på Støre, kommer tilbake til det senere). De har hatt ektefeller som har handlet og sannsynligvis gjort dem inhabile. Det er svik i et ekteskap.

Og så har jo både Finnes og Flem gjort det mildt sagt elendig på børs, slik jeg ser det. Så om man gjør det så dårlig og muligens har innsideinfo, så ja....

Men hverken Huitfeldt eller Erna har oppblåst selvbilde av seg selv. Men det er mulig det kan bli et par skilsmisser fremover. Kanskje særlig i Solberg/Finnes-saken.

Og så er jo "flatlusa" Peggy på banen som vanlig og kaster dritt til media (som avdekket saken) etc.

Borten Moe-saken er verre. Han handlet faktisk aksjer selv.

Og til at jeg syns synd på Støre. Han fikk jo huden full av LO når han bare hadde fond. Men om jeg ikke husker feil så hadde noen av fondene noen poster i selskaper som leide inn arbeidskraft. Og det tålte ikke "flatlusa" i LO. Så han "måtte" sette pengene inn i bankkonto. Da har en viss rødtopp (Andreassen) et godt poeng i at regjeringsmedlemmer er for dårlig betalt....

Det er en stor fordel om flere politikere eier aksjer (men som investore og ikke tradere som et par ektefeller har vært), men de må flagge inhabilitet, og det var vel i 2015 vi skulle ha et aksjonærregister? Det ville ha fjernet de fleste utfordringene.

F.eks for Borten Moe så hadde det ikke vært noe problem om han hadde sagt seg inhabil. Og han visste at han var det. Litt tilsvarende for Huitfeldt og Erna, men de vissta nok ikke at de var det pga ektefellene. Det er ektefellene Flem og Finnes som her er "badboys". Men vil jeg kreve at de skiller seg for å fortsette i politikken?

Nei.

Det er opp til dem. Jeg bryr meg ikke om hva de gjør på privaten. Så lenge det er mulig å redegjøre for det. Og jeg ser gjerne at Flem/Finnes investerer. Samme med Støre. Men det må være åpent hva de investerer i.
Londonmannen
17.09.2023 kl 16:10 2044

Problemet med flere av landets politikere, inkludert politikere fra Høyre og andre partier, er at de ikke lenger er villige til å lytte til hva ekspertene fra helsevesen, politi, Vegvesnet, Forsvaret og andre etater uttaler før en beslutning tas. De vil ha det på sin måte og de vil ha sine nikkedukker inn i styrene. Derfor går det galt. Og stakkars dem som sier besserwisserne på Løvebakken imot.

Da Admiral Jan Reksten, daværende øverstkommanderende i Sør-Norge sa imot FD at hovedkvarteret for Forsvaret skulle flyttes til Bodø, fikk han Økokrim på døren og anklaget for korrupsjon. Noe han, selvfølgelig aldri ble dømt for.

Nå ser vi hvordan både AP og Høyre plasserer sine venner og bekjente i høye posisjoner, uten st de har verken formell kompetanse eller erfaring til å bekle rollene. Og de inntar posisjonene lenge før de kan tiltre. Leder for oljedirektoratet i Stavanger kom fra AP, men jobben ble ikke besatt før etter flere år. Leder for Fiskeridirektoratet i Bergen kom fra Gøyre men vedkommende har aldri bodd i Bergen, men forsøker å flytte hele etaten til Nord Norge, godt hjulpet av dagens Fiskeriminister og loverboyen fra Senterpartiet, som tydeligvis hater Bergen by.

Hvor lenge må vi se denne korrupte inkompetansen rasere Norge bare for at de skal kunne berike seg på fellesskapets formue? På tide Erna kastes i Høyre og at ethvert norsk politisk parti stikker fingeren i jorden og innser at de er folkets tillitsvalgte. Og dersom vi ikke kan ha tillit til dem bør de snarest finne seg andre ting å gjøre. Og dette gjelder samtlige partier fra ytterste høyre til ytterste venstre. Snusk og fanteri finnes i alle partiene, enten de bekjenner seg til Bibelen eller Mao’s lille røde. Nå får det være nok!

Mr Karma
17.09.2023 kl 16:41 2012

Enig i mye her Londonmannen.

Ang. jobbposter har dere lagt merke til at så og si alle disse stillingene som politikernettverket får og tildeler hverandre ikke er jobber som vi i tidligere kalte for "i linjen". Altså stillinger med resultatansvar. De blir ikke salgssjefer, produksjonssjefer, o.s.v. Altså folk som blir målt. I forhold til dagens situasjon og i forhold til resultatene til forgjengerne. Tvert i mot, de har en tendens til å havne i bullshitjobber, interesseorganisasjoner, eller vedtak-uten-ansvar- organisasjoner. Denne Finnes jobben i NHO..... hva er sjansen for at han hadde den hvis ikke han var gift med Erna Solberg?

Nettverksbygging fra NHO sin side spør du meg. Eller skal vi kalle det relasjonsmarkedsføring? Det behøver ikke automatisk bety korrupsjon, men man får et bein innenfor et nettverk. Det er tross alt ikke forbudt å kjenne noen eller å ha venner.
Hugg
17.09.2023 kl 16:42 2009

Hadde ikke fått med meg denne selv

https://e24.no/boers-og-finans/i/VPwQP4/sindre-finnes-kjoepte-tusenvis-av-aksjer-i-hydro-to-dager-foer-offentliggjoering-av-stor-nyhet

Samtidig jobber han i NHO. Det er tydelig at ingen på lekebakken klarer å holde fingrene fra fatet når det gjelder penger. Derfor må man endre på ting, dette blir ikke bedre før loven også blir gjeldende for de som bestemmer.

Lynmann
17.09.2023 kl 16:44 1998

Det manglar ikkje på fantasi og spekulasjonar.
Likevel er Nordic Mining relevant case, og interessant fordi Finnes og 5.000 av oss andre småspararar har vore innom aksjen.

La oss spekulera litt til, at regjeringa var nært foreståande eit politisk vedtak om mineralutvinning.
1. Etter ein lang dag fyllt med politiske problem kjem Erna heim kl 20 og ser fram til å slappa av etter ein krevjande dag. Ville du primært ha vore interessert i å høyra om døtrene sin dag - eller fylla på med enno meir jobb, politikk, inkl. Nordic Mining?
2. Men så ringjer stabssjefen ved SMK og seier at ein konsesjon for Nordic Mining bør opp på sakslista for statsråd fredag. Trur du verkjeleg at Finnes er så dum at han ville gjera ein ulovleg handel, tena 5.000 kroner, basert på innside informasjon som eventuelt tilkom han?

Eg har ikkje sjekka tidspunkt for kjøp rundt Nordic Mining, heller ikkje skal eg, men eg kan garantera at pressa har. Me hadde fått vita det på timen!

At dei ikkje veit kva Day trading er på VGD er ikkje sjokkerande, men det er høgst overraskande at svært så aktive folk her på Finansavisen sitt forum er overvelda av omfanget; i gjennomsnitt eit kjøp og eit salg pr dag. 1000 kroner i gevinst pr handel, som nokon vil inndra til fordel for statskassen..
Handelen skulle ikkje ha skjedd sjølvsagt, men han har ikkje gjort noko ulovleg; straffa har han fått 10-fold. Han har ikkje som Borten Moe køyrt i 100 km/t i 80-sone. Finnes har brote interne instruksar som skal sikra vår tillit til folk i maktposisjonar.

Kva er så day trading?

Første innskot i Norsk Hydro i 1905 var på 5 mill. Kapitalen måtte hentast utenlands. Norge hadde desse pengane i 200 bankar landet rundt, børsen var etablert men me hadde ikkje noko effektivt system for kapitalformidling.

100 år seinare utviklar Algeta -som mange hugsar- kreftpreparatet Xofigo. Langs ei tiårig reise stiller kapitalmarkedet opp med fleire hundre millionar kroner og eventyret enda opp med ein kontrakt på 5 milliardar kroner med Bayer. Langs veien var mange interessert i å gjera ei langsiktig investering. Enno fleire om det er likviditet i aksjen, slik at det er ein sjanse for å realisera ein gevinst med over tredjedelen til statskassa - eller koma seg ut for å begrensa eit tap.
Dette er enkle mekanismar som alle på eit finansforum burde ha fått med seg.
Eg burde ha innsett nivået når folk diskuterar eit råd på 10 mann for å overta styringa av landet.
Hugg
17.09.2023 kl 17:07 1968

Overta styringen? Vi har et korrupsjonsproblem, de siste 2 årene er en vekker for hvordan de på Stortinget ser på seg selv opp mot lovverket. Nå skal de granske hverandre i en salig tåpelig suppe som ebber ut. Kom med et bedre forslag da? I stedet for å prøve hersketeknikker for å forsvare kjeltringer. Synsingen om døtrene etter jobb blir bare for dum. Det kommer mer i saken om Finnes, det føler jeg meg sikker på. Dette er samme fyren som mener at du må være rik for å gjøre en god jobb i politikken, samme fyren som steller i stand et kalas under nedstengningen og nå disse handlene.
Fluefiskeren
17.09.2023 kl 17:14 1961

Tror ikke noen av disse sakene er korrupsjonssaker. Da snakker vi om å utføre bestikkelser eller å ta imot bestikkelser. Vi snakker om habilitetssaker.
Redigert 17.09.2023 kl 17:16 Du må logge inn for å svare
Hellboy
17.09.2023 kl 17:24 1950

Altså. Det er alvorlig. Absolutt.

Men det er da også småpenger. Det er jo slik at om man har trading som hobby så er ikke mellom 1 og 2 transaksjoner om dagen mye. Prøvde å lære meg å trade litt for 1 år siden, og da var det jo i den perioden 1 kjøp og 1 salg om dagen med noen småpenger. Tar ikke så mye tid heller, men jeg kan ikke trading, så har endt med at den miniposten jeg prøvde å trade med har blitt langsikig som alt annet jeg har :D

Når man ser på beløpene hver handel har etc så er det småpenger. Det er fortsatt alvorlig. Absolutt. Men LO`s opptreden er vel mye nærmere alvorlig korrupsjon....

Dette er evt innsidehandel og ikke korrupsjon som LO holder på med.

Begge deler er alvorlig. Men jeg vil si korrupsjon er verst. Så Peggy bør holde kjeft.

Og at han har tjent 1,8 mill på 8 år. Det er latterlig. Og han må jo være dum som har gjort seg til kjeltring for så lite. Var vel Omans som kommenterte på forrige side at han får mer i utbytte fra bare BWLPG pr år enn det Finnes har tjent pr år. Vel, personlig så tar jeg vel hele gevinsten hans på 8 år, samt lønna hans i tillegg på 1 år i utbytter. Og jeg handler bare når jeg får utbytter ved div reinvestering av utbyttene. Hadde Finnes gjort det samme og vært langsiktig hadde dette vært enkelt. Men han må jo være litt dum. (Samme gjelder Flem, mannen til Huitfeldt). Men ikke fullt så dum som Borten Moe som i tillegg til å vite alt selv har bedt om å se de nedre deler til en dame som jeg helst ikke vil se de nedre delene til....
Lynmann
17.09.2023 kl 17:42 1937

"Nå ser vi hvordan både AP og Høyre plasserer sine venner og bekjente i høye posisjoner, uten at de har verken formell kompetanse eller erfaring til å bekle rollene."

Det er sjølvsagt veldig feil når ein plasserar KrF-Hareide til jobben som havnedirektør. Som politisk pay-back frå AP var det sjølvsagt "greit" ettersom han tok KrF i spagaten og ville ta partiet til sengs med AP.
Har også vore kritisk til utnevning av mange av desse fylkesmennene, men ser etter kvart at i akkurat den jobben som statens representant, kan det ha sin fordel med ein ex-politikar som skal jobba opp mot fylkesbyråkratiet.

Når det gjeld di samanlikning av Høgre og AP så er det direkte historielaust. Det er nok å illustrera med NRK, som over tiår innstilte så mange av sine eigne som kringkastingssjef at navnet på folkemunne vart heitande ARK. I dag er det nok å nevna samrøret med LO, godt plasser på begge sider av bordet i eit politisk parti. Noko som ikkje kan definerast som anna enn politisk korrupsjon.
Flytting av eit direktorat frå Sør- til Nord-Norge? Heilt innenfor når det gjeld å styrkja regionen. Eit fiskeridirektorat til Nord-Norge burde vera ganske så relevant! Det eksempelet passar best som illustrasjon på forskjellen i kameraderi mellom utnevningar i Høgre kontra AP.
Hellboy
17.09.2023 kl 17:42 1931

Og, til de som er opptatt av miljøvern.

I løpet av 8 år får jeg bare litt mindre fysiske brev som det Finnes har gjort aksjehandler. Hvert av disse brevene har som hovedregel også plast i vinduskonvolutten, og inneholder opptil flere sider med kvartalsrapporter (som jeg uansett får elektronisk). Generalforsamlinger etc (som jeg også får tak i elektronisk) inneholder mange flere sider.

Kan noen forby utsending av fysiske kvartalsrapporter/innkallinger til generalforsamling etc?

Kan vel også nevne at jeg tidligere har vært litt for utålmodig i makuleringen av disse fysiske brevene, så har klart å lage ekstra utslipp ved at 2 makuleringsmaskiner har tatt kvelden når disse brevene har gått rett fra postkassa via makuleringsmaskina til papirinnsamling..... Prøver å være litt mer tålmodig med den makuleringsmaskina jeg har nå, så jeg ikke skal påvirke miljøet mer enn nødvendig.

Men i tillegg til miljøperspektivet, så er det faktisk et poeng at jeg får så mange fysiske brev. I antall sider er det mange mange flere enn antall handler Finnes har gjort. Og jeg trader ikke....
Redigert 17.09.2023 kl 17:45 Du må logge inn for å svare
Lynmann
17.09.2023 kl 17:54 1915

"samme fyren som steller i stand et kalas under nedstengningen og nå disse handlene."
Vel. Dumt å øydeleggja med fakta, men Erna fekk vel 20.000 kroner i bot. For kva? Kona fylte 60 år og tre greiner av familien, tre søstre, ville feira ho på Geilo. Eit "kalas" på tre separate bord iht gjeldande reglement. Mannen, som du erklærer som kjeltring, gjorde den store "feil" å bestilla bord for samtlege tre familiar.
Det høyrer med til historien at Erna aldri deltok på eigen 60-års feiring. Ikkje meir "hersketeknikk" enn det.
Commodore27
17.09.2023 kl 19:12 1860

En må vel presisere at summen ikke er ubetydelig selv om ikke den er avgjørende
Hvis det er 1,8 mill det er snakk om så er det tre årslønner for mange
nordnes
17.09.2023 kl 19:13 1854

« Eit "kalas" på tre separate bord iht gjeldande reglement.»
Om en deler et langbord i tre så forblir smittefaren den samme. De tre grenene av familien snakket sammen og dersom en var sittet ville trolig hele følget blitt det. Derfor var det regler som hadde et maksimalt antall ved sammenkomster, der en skulle begrense smitten ved å redusere størrelsen på et reisefølge.

Dette var intensjonen bak loven, og det var den statsadvokaten la til grunn da Etna fikk boten.
Slettet bruker
17.09.2023 kl 22:19 1757

Tipper Erna er ferdig- eller er hun too big to fail:)
pengex
17.09.2023 kl 22:56 1708

Ville se idiotisk ut om hu sklir gjennom dette uten konsekvenser. Hadde gitt kapitalistisk avsmak.
Fluefiskeren
17.09.2023 kl 23:16 1675

På en måte forståelig, men heller ikke bra. Dette var kjent før valget. Der det var jevnt kunne dette helt klart ha ført til tap av ordførere for Høyre.

«Erna Solberg fikk liste med ukjente aksjehandler uken før valget

En aksjeliste Erna Solberg (H) mottok uken før valget, viste at forklaringen hun hadde gitt til velgerne om ektemannens aksjekjøp var feil. Det fortalte hun ikke før etter valget.»

https://www.vg.no/

Dette bør huskes ved Stortingetsvalget om to år, men har liten tro på det. Folk glemmer fort.


Redigert 17.09.2023 kl 23:22 Du må logge inn for å svare
kokkohill
18.09.2023 kl 10:57 1503

Kommer ikke Økokrim på banen idag så har vi grov tjenesteforsømmelse . Ser nå at Erna selvsagt sitter i klisteret her og beklager mitt standpunkt om henne tidligere.
nordnes
18.09.2023 kl 12:17 1447

Erna har hele tiden satt egne interesser foran landets, og hun har dempet muligheten for å diskutere en arvtager etter henne.

Så nå kan det bli et problem hvem som skal overta skuta, hvis hun må trekke seg.
Whatnow
18.09.2023 kl 12:25 1431

Jeg syns Peter Frølich kan virke som en god kanditat, men er vel kanskje litt for ung enda. Men tror vertfall han kan bli en viktig politiker for Høyre på sikt.
Redigert 18.09.2023 kl 12:49 Du må logge inn for å svare
Syden
18.09.2023 kl 12:46 1400

Det man kan lurer på hvordan har han fått tid til å gjøre jobben han har ,med å bruke så mye tid på handle aksjer .
Hellboy
18.09.2023 kl 12:52 1377

Da har vel aldri du handlet en aksje....

Det er vel mellom 1 og 2 handler daglig, litt avhengig av hvordan man regner på det.

Personlig trader jeg ikke. Men når det kommer inn utbytter som jeg reinvesterer så legger jeg inn ordre enten på kvelden eller morgenen før jobb. Med limit. Så går de gjennom en eller annen gang (legger jo gjerne inn kjøpsordrene med mange dagers grense, så i løpet av en uke eller en måned går de kanskje automatisk gjennom).

Så "handlemønsteret" mitt er helt annerledes enn Finnes og Flem sitt. Stort sett ingen handler i lengre perioder, så kommer utbyttesesong, og da kan det "plutselig" bli 10 på en dag. Men jeg legger inn ordrene før jeg drar på jobb.

Så om du har prøvd å handle aksjer så vet du at innlegget ditt er bak mål. Å ha mellom 1 og 2 ordre en dag er faktisk ikke mye eller tidkrevende....
omans
18.09.2023 kl 12:55 1343

Dette har ikke noe med høyrepolitikk å gjøre, om man ønsker slik politikk i sin kommune eller for landet ved stortingsvalg.
Klart hun ikke ønsket å la slikt overskygge politikk i innspurten, det SF har drivi med har ikke gått ut over velgerne, det en evt kan sette fingeren på er SF sin dømmekraft som husbond til statsministeren. På personlige plan kan det tenkes at det er en "flukt" fra kona, der en kan drive med sitt. Sånn som det kan være i mange forhold.
Redigert 18.09.2023 kl 12:56 Du må logge inn for å svare
Mr Big
18.09.2023 kl 12:58 1336

Søppel av folk. De skal liksom være forbilde til det norske folk. Putt dem i fengsel som de hadde gjort med oss vanlige om vi hadde gjort noe liggnende.
Fluefiskeren
18.09.2023 kl 13:03 1330

Det faller på sin egen urimelighet å hevde at dette ikke ville hefte ved Høyres valg. På samme måte som Arbeiderpartiet fikk lide for sine saker.

Solberg sin sak er meget alvorlig og hadde hun var statsminister i dag måtte hun nok ha gått av.

Nå er det opp til høyre om de vil ha henne som partileder og alt tyder på det. Sånn sett slipper hun billig.
omans
18.09.2023 kl 13:06 1318

Så du ville stemt på et annet parti pga SF sine aksjehandler? Altså om du var enig i høyre saker, ville du f.eks gått over til MDG pga SF har handlet så mye på børs mens kona var statsminister? Alvorlig avhenger av hvilken kontekst du setter det i. Hun har ikke hatt intensjon av å berike seg i noen grad på det SF har drive med. Kun SF som har gjort noe her, så vil du hevde at hun er kona og burde ha visst, men noen ganger er det ikke så enkelt.
Fluefiskeren
18.09.2023 kl 13:21 1292

Det er ikke snakk om hva jeg personlig ville gjort, men hadde det vippet mellom to partier er det klart at dette var det som skulle til for å velge et annet parti. Og folk henger seg jo voldsomt opp i slik når de hver dag blir bombet med nye opplysninger. At dette ikke ville hatt en konsekvens for valget synes jeg derfor er litt naivt å påstå. Husk folk reagerer langt fra alltid rasjonelt. De styres også av følelser. Det ser vi ikke minst på Børsen som jo er relevant for oss.
omans
18.09.2023 kl 13:29 1282

Folk er deg og meg, ikke bare "alle de andre". Folk kan tenke sjæl. Desverre for den rød-grønne er det ikke "skandalene" som ga dårlig resultat, men dårlig politikk/styring.

ed: et sidesprang, men når en ser til USA og alt "han" har drivi med som president, også vil han stille til valg igjen i 2024 sier litt om "folk" vedr tillit, når "han" er beste kandidaten til republikanerne.
Redigert 18.09.2023 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
Hellboy
18.09.2023 kl 13:40 1270

Ro deg ned litt fra "blodtåka" nå Flua.

Det er vel åpenbart at du aldri ville stemt på Høyre uansett.

Men, det er kanskje et par ting du bør lese.

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/blodtake-og-mistenkeliggjoring-holder-ikke-for-a-felle-erna-solberg/o/5-95-1336295

Gunnar Stavrum peker på et par gode poenger.

Og, for å legge til et innlegg fra en du nok liker bedre/hører mer på, så ta en kikk på denne:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/det-er-ogsa-en-menneskelig-tragedie/o/5-95-1335503

Sjeldent jeg legger ut innlegg fra en Rødt-politiker med positiv omtale. Sist jeg tenkte positivt om noen fra det partiet var vel Erling Folkvord. Det var greit å ha ham som en bjeffete vaktbikkje som en enslig representant på tinget.

Nå er det vel egentlig litt det samme jeg tenker. Få ut alle de andre fra Rødt, men greit å ha Mimir der. Om han bare er 1, og ikke har de andre personene, som jeg ikke skal karakterisere, med seg. Og det inkluderer samboeren hans som er et b***hue.

Fluefiskeren
18.09.2023 kl 14:13 1250

Snakker om et patetisk forsøk på å få saken vekk fra det den dreier seg om. Og Gunnar Stavrum hører jeg ikke på lenger i takt med at han beveger seg lenger og lenger ut på høyresiden. Også blodtåke da gitt. Det sier mannen som har stått fremst i køen for å fordømme saker av mindre alvorlighetsgrad.
Redigert 18.09.2023 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
Hellboy
18.09.2023 kl 14:22 1240

Litt usikker på hvem du mener.

Personlig har jeg skrevet at dette er alvorlig. Det har også Gunnar Stavrum. Veldig usikker på hvem av oss du mener har stått fremst i køen for å fordømme saker av mindre alvorlighet som du skriver.

Men blodtåke, ja definitivt. Du er midt i den, sammen med mange andre.

Men tar man siste politiske skandalene så er dette med Finnes mer alvorlig enn Huitfeldt og Flem. Det er mindre alvorlig enn Borten Moe.

Og så vil jeg påstå at både Moxnes, Tajik og gjengen som svindlet ifht pendlerboliger, Trettebergstuen som tildelte verv (måten hun gjorde det på = korrupsjon) er verre enn dette.

Det er alvorlig, ja. Men det er virkelig verst personlig vil jeg tro. Å bli lurt av en man er gift med er ille. Ennå verre at folk som deg skal gå ut i blodtåka som du/dere gjør. De har en god runde på kammerset i det Solbergske/Finnesbergske hjemmet for å se om de kan fortsette sammen. Men dette er ikke bevisst fra Solberg slik f.eks Moxnes bevisst stjeler eller annet nevnt over.

Og
Slettet bruker
18.09.2023 kl 14:28 1245

Om hun har visst vet vi strengt tatt ikke. Vi kan stole på hennes ord eller vi kan ikke stole på hennes ord. Det vi vet om Solberg, er at hun har holdt tilbake informasjon til etter valget. Matematikken i dette er enkel. Men den menneskelige psyke vil gjerne tro på noen man har trodd på lenge.
Fluefiskeren
18.09.2023 kl 14:28 1244

Du må være forsiktig med å påstå at folk er korrupte. Det er en alvorlig påstand som kan føre til flere års fengsel. Kan du dokumentere at Trettebergstuen mottok penger for å sette bekjente i posisjonene det er snakk om?

Men dum var hun selvsagt.
Redigert 18.09.2023 kl 14:29 Du må logge inn for å svare
Hellboy
18.09.2023 kl 14:36 1225

Moro. Du debatterer som Trump.

Men nå har jo mye av venstresiden i Norge dessverre lagt seg til debattstil a la Trump. Og korrupsjon handler ikke nødvendigvis om å faktisk flytte penger. Anbefaler et lite kurs i rettslære når du kommer ut av blodtåka.
Hellboy
18.09.2023 kl 14:38 1232

Og nå er jeg lei av deg. Så, jeg blokkerer deg. Har ikke tid til å forholde meg til folk som deg før du tar noen år om igjen på skolen.
Fluefiskeren
18.09.2023 kl 14:43 1247

Som hva da?
Whatnow
18.09.2023 kl 14:45 1249

De kommer ingen vei med en evt etterforskning vertfall utenom kanskje hvordan endringer av regelverket bør gjøres. Anniken saken er jo omtrent helt identisk og der vart det jo ikke etterforskning en gang. Vanskelig å fremskaffe ugjenstridige beviser på at noe straffbart har skjedd i disse sakene. Mistenkeligheter er ikke nok, her må en innrømmelse på bordet skal det bli noe straff.
Redigert 18.09.2023 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
Hugg
18.09.2023 kl 14:53 1225

Håper de går inn i den saken også. Folket må kunne ha en viss tillit til den barnehagen det har blitt så løvebakken