Politikere og aksjer

trodlet
15.09.2023 kl 10:12 29463

Nå fikk vi svar på hvorfor det har vært stille fra Erna gjennom AP sine skandaler.
Erna løste skandalen på en annen måte enn de andre skandaliserte politikerne. Hun kaster ektemannen under bussen. Litt Donald Trump-stil.

Sindre Finnes har handlet aksjer 3600 ganger mens Erna var statsminister. Dette er flere handler hver dag eneste dag, i snitt. Hvordan har Sindre tid til dette mens han er i jobb? Har han hevet millionlønn finansiert av skattepenger mens han egentlig har sittet på kontoret og tradet?

Det er fortsatt stille fra andre politiske partier.

Lykke til som ærlig trader blant alle kjeltringene.

Mvh Trodlet
Redigert 15.09.2023 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.10.2023 kl 14:47 3086

I min verden er ærlighet og tillit fullstendig grunnleggende; Gode menneskelige forhold går utpå at du kan stole på hverandre. Å ha en leder som heller mot de autoritære, og skal holde på makta koste hva det koster, er slikt vi kjenner især fra Russland, Kina, Nord Korea osv.
At det nå også er en viktig faktor i Norsk politikk er skremmende. Om hun ikke tar paraplyen snart, så håper jeg at det skader partiet. Ikke at jeg vil ha høyrefascistene fra INP og FRP til å komme til makta, men vi må ha stueren politikk her.
Slettet bruker
04.10.2023 kl 20:14 3045

Kapitalanarkist Hegnar mener at Solberg bør få en ny sjanse.
Hadde han ment det samme om Solberg hadde vært fra Rødt? Selvsagt ikke. Også han forfekter ett sett med lover for de rike, ett sett for folk flest, og ett set for høyrefolk.
Ikke at jeg er forstander av Støre:
https://www.finansavisen.no/personlig-okonomi/2023/10/04/8040900/store-ber-folk-vurdere-a-bytte-bank
Her lyver Støre igjen ( de har ikke gjort en dritt for vanlige folk), og problemet han selv skaper ved å gi instrukser om kronesalg og ågerrenter, løses enkelt av deg ved å bytte bank👏👏.
Høyrekrefter i EU har beskyttet de svakeste med utallige tiltak, og de har til og med avskaffet studielånet etter norsk modell ( som heter djevellån i Nederland). Så AP ligger laaaaangt til høyre for nesten alle Høyrepartier i mellomeuropa. Gratulere med indoktrineringen Støre👍👏

Haha, da endret Hegnar overskriften til « Solberg vinner over Støre i 2025», og det bare fordi jeg rettet fokus mot ham fremfor Solberg!
Redigert 04.10.2023 kl 21:06 Du må logge inn for å svare
keisam
04.10.2023 kl 23:03 2997

Det er ingen andre en Solberg som kan vinne over Støre om 2 år. Solberg kommer neppe til å vinne og da blir det fire nye år med rødgrønt styre.

Jern-Erna styrer Høyre som hun vil og ingen andre tørr å utfordre henne. Utfordrer setter sin egen karriere på spill ved et mislykket forsøk. Vi så hvordan Erna håndterte skogens karbonfangst på siste landsmøte.

Norsk politikk er langt fra optimalt drevet og plutselig blir stortinget fylt med et mindretall av de stemmeberettigede bak seg.
elnomi
04.10.2023 kl 23:31 2973

Alle vet at dette ender med at Erna ikke blir/er Høyres leder ved valget i 2025. Det er helt opplagt utfallet, om det tar en måned eller to ekstra før det er bye bye Erna
Redigert 04.10.2023 kl 23:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.10.2023 kl 23:52 2950

«…Jusprofessor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo støtter Riksarkivarens vurdering. Graver sier Solberg hadde både politisk og parlamentarisk ansvar for lovbruddene i perioden hun var statsminister….»
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/15984X/riksarkivaren-og-jusprofessor-lovbruddene-er-ernas-solbergs-ansvar

Da er den delen avklart, og er hun nå offisielt en lovbryter.
Vi trenger en total renovering i norsk politikk.
Hverken dagens regjering eller den forrige har sørget for å beskytte befolkningen fra krisene som er og har vært.
Tvertom: Solberg brukte anledningen til å tømme vår sparegris til fordel for Statoil, og kom med julegaver til gribbene, samt innførte et unødvendig drastisk regimet overfor befolkningen. Å ta ansvaret for de enorme konsekvenser det hadde tok hun ikke. De rødsvarte fortsatte i samme spor, og gavepakkene gitt under « krisen» ble aldri skrudd tilbake eller annulert. Statoil nyter fortsatt godt av gavepakkene de fikk og fortsatt får.

Jeg har lest alt politikere i Nederland, Belgia og Tyskland har gjort de siste årene, og de kan i alle fall skryte på seg tiltak som ville blitt betraktet som « sosialistisk» eller « kommunistisk» i Norge, men som er foreslått og utført av moderate høyrekrefter. I Norge har ikke regjeringer gjort noe, utenom en delvis kompensasjon for høye strømpriser. Dermed så har det gått til helvete med husholdninger i Norge mens de har vært mye bedre beskyttet for idiotpriser i mellomeuropa. Så har lønninger til helse, skole og flere store grupper blitt kompensert med lønnsøkninger på mellom 10-15 bare Iår, og må banker betaler mer skatt fordi de utnytter de stigende renter til sin fordel. Jeg kan fortsette i lang tid med å dokumentere at media holder oss dumme, og at politikere ikke vil oss vel i lang tid. Å lure sin befolkning er typisk norsk. Å beskytte de har ikke skjedd på over 40 år. Så ja: Vi trenger en TOTAL annen politikk i Norge, og det raskt. Respekten er borte, med rette, og dette er landet med en lav medianinntekt, og verdens høyeste andel rike, samt eneste land i OECD med økende fattigdom 10 år på rad.
At folk fortsetter å gi skylda for fanskapet på motparten når hele politikerballetten har skylda, er i veien for helt nødvendige og kjappe endringer.
Det burde ikke være så vanskelig: Det er bare å gå i fotsporene på de tiltak som allerede er utført ( som det å kvitte seg med djevellån- som heter studielån i Norge. Djevellån fordi en hel generasjon settes i stor gjeld, og ofte blir økonomisk avhengig av foreldre eller blir gjeldsslaver for grådige banker.)
Redigert 05.10.2023 kl 00:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.10.2023 kl 00:04 2938

De har to år til å finne en erstatter. Jeg håper at de snart finner noe på Støre også, slik at hele politikerballetten byttes ut.. se forrige innlegg.
mekaniker1
05.10.2023 kl 00:06 2938

Det virker som om du er opptatt av politikk og økonomi, spesielt i forhold til Statoil og den politikken som har blitt ført rundt selskapet. Det kan være nyttig å vurdere spørsmål som ressursforvaltning, økonomisk ansvarlighet, og hvordan politiske beslutninger påvirker både selskapet og befolkningen. Å se på ulike perspektiver og vurdere konsekvensene av
Slettet bruker
05.10.2023 kl 00:50 2930

Enig, med den presisering at jeg bruker Statoil kun som et eksempel; Kunne ha brukt andre selskaper, men alle har et forhold til Statoil.
Internasjonalt snakker man ofte om den ‘ nordiske modellen», som går utpå at de store selskapene beskyttes, slik at det drypper penger på selskaper avhengig av disse « hjørnesteinsbedrifter». I og for seg en avlegs tilnærming anno 2023. Jeg er i bånn samfunnsviter, men har også jobbet i banksektoren, og har erfaringer fra såvel privat sektor, som hele den offentlige sektoren ( Stat, fylke, og flere kommuner). Så har jeg jobbet i mellomeuropa og Norge. Jeg fornekter ikke at jeg hater subkulturer, som veldig ofte etablerer seg i større topptunge bedrifter.
Når det gjelder aksjer så er jeg mest opptatt av å tjene penger, og helst ikke innenfor svart industri.

Redigert 05.10.2023 kl 01:05 Du må logge inn for å svare
keisam
05.10.2023 kl 08:56 2875

2 år er alt for kort tid. Kan også spørre seg hvem i Høyre som kan være en samlende leder og er klar for å overta i dag. Mulig bare Frølich men det er kanskje for tidlig.

Støre tok en skikkelig oppvask på pengeområde for noen år siden. Kona utdannet seg til prest og leverer rolig liv i kirken. Tror ikke de finner mye hos Støre.

Utgiftssiden på statsbudsjettet er alt for stor og langt høyere pr hode enn de landene som du nevner. I tillegg har folket blitt alt for bortskjemte, klager på alt hele tiden og sutrer for minste ting. Det tyder på at vi blir mer og mer avhengig av staten, både når det gjelder inntekt men også reguleringer. Kapitalismen som har fulgt oss tett sammen med lutherianske protestantiske læren er i ferd med å bli totalt ødelagt av demokratiet og vårt styresett. Byråkratiet sin funksjon i vårt demokrati bidrar også i tillegg de valgte til vårt samfunn. Det er ikke bare studiegjeld som gjør befolkningen til slaver, hva med de offentlige ansatte og alle andre som har staten som hovedinntekt. Pensjon og dens vekst er neppe bærekraftig og burde vært gjennom en stor reform, dette berør oss alle. Derfor er vi alle avhengig av staten og det er bare et bittellite mindretall som har den totale frihet og kan ta ansvar for seg selv. Vi alle er låst og må stole på at myndighetene fører oss frem. Ingen vei tilbake. Hertzen i spiralen øker for hvert år og mange faller av. De fortsetter sitt liv med å leve som ei plante på sofaen, med tv som det foretrukne underholdningsmedium.
Fluefiskeren
05.10.2023 kl 09:08 2862

Og det kommer fra en hvalross…..

Høyres oppslutning fortsetter å falle.

« Kraftig Høyre-fall på ny måling – ned 4,4 prosentpoeng»

https://www.vg.no/nyheter/i/zEJmjr/kraftig-hoeyre-fall-paa-ny-maaling-ned-4-4-prosentpoeng



Burobeng
05.10.2023 kl 13:53 2814

Aksjemarkedet er et viktig tannhjul i vår kompliserte samfunnsøkonomi, og en bærebjelke i velferdsstaten. Det er av stor viktighet at vi har politikere med solid forståelse for dette, og "skin in the game" må dermed være verdifullt. Problemet er dersom de misbruker sin stilling til å berike seg selv. Vi må være varsomme så vi ikke lager regler som utestenger de med god innsikt i aksjemarkedet fra politikken.

Kunne det være en ide at alle politikere over et visst nivå må spille med åpne kort, og at det samme gjelder deres nærmeste arvinger? Jeg tenker da at handler fra denne gruppen børsmeldes, og at porteføljen er offentlig tilgjengelig?
Slettet bruker
05.10.2023 kl 15:59 2780

Nei, de finner nok ikke noe hos Støre. Poenget for meg er vel at jeg har for første gang siden 1980 mistet trua på alt av politikere som kan krype og gå. Om jeg sammenligner med især Nederland, så er hovedforskjellen at de der har flere nyanser i fargekortet, selvom nyanser på grått også der gjør seg gjeldende. Det blir for mye å happe over i ett innlegg. Slik Norge har organisert seg, så produserer de flere tapere, som deretter ikke får adekvat hjelp til å finne veien tilbake. I Nederland så er befolkningen mer opplyst, og har et større ansvar. I Norge er å indoktrinere greit, om det gjør st befolkningen kan tvinges til «ønsket atferd».
Man behøver å gå lengre enn til Sverige for å iakta lignende:
Der begår ungdom mer og alvorlig kriminalitet, mens norsk ungdom isteden får dårlig psykisk helse. Begge deler skyldes «
håpløsheten».

Jaja, det blir mye samfunn/ politikk her, og vi er langt utenfor «
aksjer og politikere»
keisam
05.10.2023 kl 19:51 2753

Sitat fra Pål Andre Helland: "Folk er pisselei, folk er likegyldig, det er det verste som skjer med en fotballklubb, det er faen meg undergangen det"

Jeg tror mange i Norge føler det slik, hvor de blir lei og likegyldig for samfunnet og som du sier kulminerer i håpløshet. Hørte et intervju for ei god stund siden hvor en som var frilanser sa at han ikke ønsket å jobbe mer enn nødvendig inntekt var dekket. Han så ikke hensikten lengre med å stå på ekstra for at staten skulle få mer penger. Dette er vel et tegn som ikke er bra for samfunnet vårt. Mange av de som har flyttet til Sveits har muligens noe lignende oppfatninger.

For å dra oss tilbake til aksjer og politikere så vil det stadig komme noe nytt ettersom samtlige redaksjoner jobber tett med denne problemstillingen. Som jeg oppfattet av E24 vil de ikke stoppe hos politikere og deres nærstående, byråkrater med deres nærstående vil bli like interessant utover høsten og vinteren. Tror det er mange i offentlige stillinger som sitter på tilsvarende informasjon og muligens har utnyttet dette for egen vinning. Følgende ordtak: Når det regner på presten drypper det på klokkeren. Dette er tror jeg er ganske dekkende i offentlige Norge, spesielt opp mot toppene.
keisam
05.10.2023 kl 22:59 2708

Kommunelegen fra Hadsel på Debatten i kveld kom med et alvorlig varsel, hvor ressurssterke personer vurderer og ikke stemme. En skummel utvikling.

Eva Joly snakket om en FN-konvensjon mot korrupsjon som Norge signerte i 2003 hvor de satte likhetstegn mellom den valgte og ektefelle. Er sikkert mange som mener at dette ikke er en korrupsjonssak men det kan vel hende habilitet er likestilt i denne konvensjonen. Kan også spørre seg hva som er forskjell på korrupsjon og habilitet utenom det åpenbare med direkte betaling.

Erna fikk kjørt seg og siste spikeren er nok slått inn i kista.
trodlet
05.10.2023 kl 23:34 2698

I "Debatten" i kveld sier Ane Breivik noe sånt som at "denne saken er med på å så tvil om politikernes interesser og motiv". Altså Erna/Sindre-saken.
Er det egentlig noen tvil?
Jeg tror de siste dagers kjør mot Erna/Sindre har vært en svært ubehagelig opplevelse, og jeg stiller meg spørsmålet -hvorfor er Erna villig til å ha det så vanskelig, og ganske sikkert ubehagelig? Det kan være 1000 mulige svar, men jeg kan dele de 1000 svarene inn i to hovedgrupper
1 Erna tar denne kampen fordi hun tror hun er enormt viktig for Norge og Norges befolkning, og at ingen andre kan gjøre en god jobb i hennes sted
2 Erna har personlig så mye å vinne på å få fortsette der hun nå er, som partileder og statsministerkandidat, at det vil på sikt være verdt å kaste Sindre under bussen og ta denne vonde kampen.
Redigert 05.10.2023 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.10.2023 kl 23:45 2695

Ja, jeg er der selv: Hvorfor stemme og dermed støtte opp under et system man mener skader alltid, og som ikke viser bot og bedring.
Erna var statsminister og visste hva mannen gjorde, så da er det overlagt. Å prøve å undra papirer fra offentlighetens lys var heller ikke et godt sjakktrekk. Arrogant ( jeg få se hva jeg gidder) er bare irriterende.
Redigert 05.10.2023 kl 23:46 Du må logge inn for å svare
keisam
06.10.2023 kl 08:42 2670

Erna har et klart mål igjen for sin politiske karriere og det er å få Norge inn i EU. Hun har også den oppfatningen om at folk flest ikke har tilstrekkelig kunnskap med å avgjøre et EU spørsmål og dermed ikke nødvendig med folkeavstemning.

Personlig er det nok viktig for henne med tanke på å bli en av de største statsministrene gjennom tidene, og det er godt mulig hun er villig til å ofre Sindre på sin vei.
Mr Karma
06.10.2023 kl 09:15 2657

Det kraftige fallet på Høyre-målinga, burde være et klart tegn på at nå begynner de også å våkne. Litt mer slikt, så må selv maktsyke Solberg innse at det er game over. Det er statsministerjobben hun vil ha, ikke partilederjobben. slik ser jeg det.

Hun har antakelig i nærmeste krets en masse disipler (slike som hun som aldri har hatt en vanlig jobb), som har vondt for å gå mot henne, og i tillegg vet at ryker hun så er deres politiske karriere torpedert.

Jeg mener "Solberg -effekten" for Høyre er kraftig overdrevet. Det er motstanderne som har prestert så dårlig (særlig Ap), at Høyre har bare overtatt en større del av kaka.

I siste lokalvalg var det flere plasser liten eller ingen oppgang for Høyre.
Lynmann
06.10.2023 kl 13:50 2629

Ja, skummel denne kommunelegen frå Hadsel..

Det var ei imponerande samling av kritikarar dei hadde stabla opp i Nrk Debatten i går.
Imponerande einsidig hylekor. Likevel må me skjela litt til norsk lov.
Lovavdelinga i justisdepartementet:

– Dersom statsråden faktisk ikke var kjent med at ektemannen hadde eierinteresser i et bestemt selskap, vil inhabiliteten ikke kunne ha virket på vedtakets innhold. Avgjørelser hun har truffet i saken, eller vært med å tilrettelegge grunnlaget for, vil derfor være gyldige på tross av hennes inhabilitet, skriver Lovavdelingen i saken om utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Det same gjeld sjølvsagt i saka til Erna Solberg.
Eller skal ho få ei spesialbot a-la sushien på Geilo?

Jussprofessor Geir Woxholt til alle dei overivrige synsarane her inne:

– Ordet inhabilitet strøs rundt som om det skulle gjelde et kriminelt forhold. Habilitet gjelder saksbehandlingsregler.

www.nettavisen.no/norsk-debatt/erna-solberg-slipper-unna-tusenvis-av-omkamper/o/5-95-1372413

oivindl
06.10.2023 kl 13:58 2636

"Jussprofessor Geir Woxholt til alle dei overivrige synsarane her inne"

Men det er jo nettopp det som er ett av hovedproblemene.
At hun har deltatt i en rekke prosesser som inhabil, noe som er fullt og helt hennes ansvar.
keisam
07.10.2023 kl 13:33 2536

At du synes kommunelegen i Hadsel er skummel spiller ingen rolle for meg.

Er ganske enkelt for alle parter og si at man ikke viste, og alle saker og vedtak blir gyldige selv om man er inhabil. Vi kan stole fullt og helt på at de snakker sant om sin uvitenhet og kan aldri verifiseres på noen måte. Sedvane og etablert praksis kan gjerne flyttes videre og lengre bort fra folk flest tenker om moralske vurderinger hos tillitsvalgte. Vi kan gå enda lengre, la lobbyister betale ektefeller for å påvirke sine nærmeste. Da har vi plutselig godt fra demokrati til pornokrati.

Som jeg har skrevet om tidligere, Nora i E24 som intervjuet Erna så hadde TV2 sendt Skjervøy(han som i sin tid i VG laget eventyr om Giske) til intervju med Erna. Om Skjervøy er forlover til Husabø(Ernas rådgiver) spiller heller ingen rolle.

Hvis det ikke blir noe konsekvenser for Erna, Huitfeldt og andre tillitsvalgt vil dette skade demokratiet. Pengene vil styre fremtiden og de som lar seg kjøpe bestemmer. Og da er det ikke bare snakk om en tier(AUF verving) for å få tilstrekkelig makt i Trøndelag AP.

Slettet bruker
07.10.2023 kl 19:40 2475

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0Qdjk2/delte-info-om-huitfeldts-ektemann-mens-finnes-holder-igjen
Helt opplagt at trenering, og å holde unna informasjon er fremgangsmåten. Alle sluttsedler foreligger digitalt, så å legge frem disse er jo helt uproblematisk.
Da regner jeg med at mye av handelen også foregikk i arbeidstiden, og at mange handler ble foretatt rett etter at informasjon var tilgjengelig for ham. Det viktigste er allikevel at Solberg beviselig har vært inhabil i mange saker, samt bidratt til/ vært ansvarlig for innsidehandel.
Redigert 07.10.2023 kl 19:41 Du må logge inn for å svare
Lynmann
10.10.2023 kl 12:37 2289

Så var der ikkje noko meir nytt å henta i saka, etter at VG / E24 hadde gått gjennom siste sett med informasjon:
«I den nye aksjelisten Sindre Finnes la frem fredag, kommer det frem at han handlet for millioner i disse selskapene mens Solberg var statsminister.»

Profitt på nær en million i selskapene SMK advarte mot – E24

I ettertid er det morsomt å sjå tilbake på dei innleiande, ubesvarte spørsmål frå media:
• Vi har et spørsmål til Solberg, som vi ønsker å stille på nytt: fikk Solberg vite om hver eneste gang Sindre Finnes kjøpte og solgte aksjer i hennes åtte år som statsminister?
E24 fikk ikke svar.”

I ettertid forstår til og med dei ivrigaste synsarane her inne at med tusenvis av transaksjonar, hadde sjølv ikkje ein statsminister slik kunnskap».

E24 hadde altså «et spørsmål til Solberg»,
og det var dette spørsmålet dei evna å stilla før valget.
Trur det var eit par andre spørsmål media kunne finna meir relevante.

Likevel var spørsmålet egna til å generera massiv støy.
Erna Solberg kunne sjølvsagt i innspurten av ein intens valgkamp svart «Nei» på dette spørsmålet.
Noko som ikkje hadde hindra nye spørsmål. Var der ein manko på 100.000 data iflg. Dagbladet?
Her inne hevda intelligensiaen at det hadde jo berre kosta nokre tastetrykk å ta fram denne informasjonen.
I ettertid kan ein diskutera kva som i størst grad har svekka tilliten til politikarane: Finnes sin day trading eller det sosialistiske, over-dimensjonerte fokus på ei sak som meir og meir framstår som ei ikkje-sak.

Restansen i kritikken er no redusert til dette nivået:
Finnes presenterte sine siste svar på spørsmål frå Stortinget i pdf- og ikkje Excel format.
keisam
13.10.2023 kl 19:57 2157

Alt tyder på at Huitfeldt ryker på mandag. Hun var ikke komfortabel på TV2-intervjuet nå i dag. Støre har åpenbart forstått demokratiets tillitskrise og viser både evne og vilje til å rydde opp, som han selv gjorde med seg selv for noen år siden.

Erna Solberg og Høyre kan neppe overse APs håndtering av Huitfeldt. For hver dag som går med Erna som Høyres leder vil Støre øke sjanse for gjenvalg om knappe 2 år. Blir spennende å se hva som skjer fremover.

Vil samtidig benytte anledningen til å takke Jon Hustad, for informative og kunnskapsbaserte formidlinger av ulike spørsmål innen politikk, økonomi og energi. Hvil i fred.
elnomi
13.10.2023 kl 20:52 2116

Erna er ferdig, om hun vil eller ikke, det er kun spørsmål om tid. Og det vet hun nok best av alle selv.
Slettet bruker
14.10.2023 kl 08:15 2053

Tapet av Jon er stort for demokratiet. Glimrende fyr, morsom og fin. Gikk bort alt for tidlig.

Spørs det. Er jo litt krise på alle kanter av demokratiet i Norge. Det har blitt rullet opp for mange store saker de siste årene. Hadja er fremdeles en spiller i AP. Det synes jeg er grovt. Giske styrer på, er det greit?
Dette er maktmennesker som ikke lever for annet enn makt. Synes forøvrig Giske står for en del bra ting, men han er jo en jævla machogris i tillegg. Så da er liksom han ferdig.

Spørs om ikke flere går til solbrillepartiet.
bernes
14.10.2023 kl 08:39 2029

Politikerne burde drive med det de skal;
Drifte offentlige velferdstjenester og ta vare på de som faller utenfor.
La vanlige folk få leve sitt liv som de vil og ikke blande seg opp i deres prioriteringer.
Politikere har altfor ofte en ide om at de vet best hvordan vanlige folk skal leve og lager regler deretter.
Målet må være at vanlige folk ikke er avhengig av staten for å leve sitt vanlige liv.
Gruppen som trenger hjelp bør være så liten som mulig og den gruppen må prioriteres.
keisam
14.10.2023 kl 08:58 2017

Rogaland AP har flere ganger kommet med innspill for å få plassert Hadia i en posisjon. Skal vi danse har vel også vært et svært bevist valg fra Hadia om mulig redningsdåd i norsk politikk. Hun vil neppe komme i en posisjon nå på mandag, men er høyst sannsynlig inne i regjeringen før valget om knappe to år.

Støre har de senere år blitt utfordret fra Giske og vedtektene i AP er blitt endret for å redusere Giskes makt internt. Slik jeg har forstått det så har Huitfeldt og Giske hatt en god tone og samarbeidet godt opp gjennom årene. Sparking av Huitfeldt vil sannsynligvis påvirke Giskes makt inn i korridorene både på Youngstorget og Stortinget. Støre vil slå to fluer i en smekk på mandag. Giske-fløyen er straks ute både lokalt, regionalt og nasjonalt. Om det er fordel eller ulempe for AP, ingen anelse.

Viktig at Støre har lojale og konforme nikkedukker omkring seg, med litt stemmetekke i ulike geografiske områder. Kan være et genialt trekk av Støre med å hente inn Karianne Tung. Trøndelag AP lider under Giskes maktpåvirkning, og det er kanskje viktig å få bygd opp flere fra dette området.
Slettet bruker
15.10.2023 kl 08:26 1931

Tror det samme om Hadja, selv om jeg mener hun aldri bli vist tillit igjen. Det har noe med hvilket system du lurer og hvordan du lurer det.

Samarbeidet mellom Huitfeldt og Giske ble trukket frem i sin tid, var vel spekulasjoner om hennes fremtid når han røk på me2? Tar det på husken her.
Jeg tror ikke Støre klarer å samle partiet, det er for åpenlyst fragmentert og for stor åpen maktkamp. De trekker ikke i samme retning. Måten Giske holder på er ganske synlig for alle. Det er jo en grunn til det. Oslo-elite.

Tung kjenner jeg ikke, men hun gjorde et godt valg i Trondheim? Har litt troen på Raymond inn for å holde tøylene med medlemmene. Han var kjent for å gjøre dette før han gikk inn i byregjeringen.
Men AP på full fart opp igjen tror jeg ikke på.
De gjør for lite for folk flest.
Mr Karma
15.10.2023 kl 08:40 1918

Blir Huitfeldt felt av aksjene, eller fordi hun fungerer ikke som forventet som utenriksminister? For meg ser det ikke som hun greier å oppnå kjemi med noen utlendinger. Men ser ikke bort fra jeg er noe kognitivt ubalansert, for jeg har aldri sett andre "kvaliteter" med hun enn at hun er frekk og stor i kjeften. En Utøya-broiler med gammelt politisk familienettverk som plattform.

keisam
15.10.2023 kl 10:03 1873

Kjenner heller ikke til Tung utenom det som har stått i media siste dager. Har heller ikke registrert hun har gitt Giske stor offentlig støtte.

Fylkesårsmøte i Trøndelag AP for noen år siden ga mange overskrifter. Giske talte og mulig comeback. AUF med mulig for stor medlemsmasse(10 kroners medlemmer) bak seg som var klart i mot Giske. Trøndelag AP viste nok ryggen til Giske da. Otervik og Sandvik er nå ferdig som ordfører og fylkesordfører, begge tilhører vel samme gjeng som Giske. Asphjell er helt usynlig på Stortinget.

Med Huitfeldt og Hansen ute på nasjonalt plan begynner personer med makt rundt Giske å avta betraktelig. Tror ikke Giske lengre har så stor oppslutning på toppen av norsk politikk. Lokallaget til Giske vil nok være populært for grasrotmedlemmer, hvor Giske kan preke Oslo midt i mot, til sannsynlig liten betydning. Giskefløyen kan antakeligvis gravlegges.

Det er kanskje ikke så viktig for Støre å beholde et stort nasjonalt styringsparti. Partiledelsen holder til på Oslo vest og ei uten utdanning og marginale moralske verdier på Jessheim. Virker som AP vil bli et østlandsparti med litt støtte fra deler av Vestlandet. Trøndelag og Nord-Norge bidrar med oppslutning ut fra gammel vane. AP kan gjerne døpes om til EU-partiet. Alt ligger nå til rette for at Oslo-dominansen øker på bekostning av distriktene og vil bli brukt for alt det den er verdt. Fosensaken er kanskje et godt eksempel. Støre blir mektigere og mektigere for hver dag som går og den kanskje sterkeste motvekten Trøndelag blir svakere og svakere.

Ola Flem kan være den siste og viktigste figuren i nyere historie med tanke på APs forvandling. Avstanden mellom AP og LO kan muligens økes. Er en spennende politisk tid.

keisam
01.11.2023 kl 21:45 1545

Må dra inn litt idrett etter siste tids hendelser hvor Lucas Bråthen valgte å legge opp.

De siste årene har det vært mye bråk innenfor idretten og spesielt skiforbundet. VG startet åpenhetsgranskninger for noen år siden, med idrettspresident Tvedt(mannen til partisekretæren i AP) i spissen. Deretter flere varslingssaker og ikke minst saken innen hopp hvor striden sto mellom Clas Brede Bråthen og tidligere generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Bretten Berg ble avløst av Arne Baumann i vår og begynte i jobben i august. Kom fra konsernledelsen i OBOS. Generalsekretæren i skiforbundet er en mektig person og er den øverste administrative lederen. Vil være avgjørende i siste tids støy om landslagsavtaler og bilderettigheter, og direkte førende for utøvernes kommersielle frihet innenfor ulike områder. Nevnte Baumann er eneeier i Sjøstjernen Holding AS og daglig leder. Bedriftens formål er investeringer i aksjer/fond/eiendom og har en EK på ca 100 mill. Er godt mulig selve forvaltningen er satt bort til en ekstern forvalter men uansett så er det midlene til Arne Baumann. I pressemeldingen fra skiforbundet ble det ikke nevnt hans daglig leder stilling i Sjøstjernen. Man kan ikke se bort fra at hans interesser i sitt eget selskap kan være i konflikt med beslutninger i generalsekretærjobben og man kan åpenbart stille spørsmål hvilken interesser som vektlegges høyest. Hvis Baumann eier egenkapitalbevis/aksjer i Sparebank1 så kan ikke Baumann tillate at en eller annen utøver lar seg avbildet med DNB Markeds eller leasing, selv om lovutvalget i NIF tillater slike bilder. Habiliteten til generalsekretær Baumann i skiforbundet er null verdt.
Kvike11
03.11.2023 kl 08:52 1451

Slipper Solberg for yderligere tiltale fra Økokrim i dag,
er jeg ikke i tvivl om hun trækker sig fra politik.
Intet parti kan have en politikker , der laver så meget rod og ...
Økokrim har deres troværdighed på spil i dag
Lynmann
03.11.2023 kl 10:14 1417

Ein trist dag for deg, men kva troværdighed er på spil i dag?
Mr Big
03.11.2023 kl 10:24 1397

Gratulere Erna, Sindre og alle andre økonomi kriminelle. Der sitter Erna på tinget og bestemmer skatter og avgifter til vanlige folk mens hun og manen misbruker inside info til å få tjukkere lommebok. Lenge leve rettferdigheten.
Kvike11
03.11.2023 kl 12:45 1320

Er der nogen der ligger inde med den tabel som økokrim har.
Det kunne være spændende at se hvor meget man må tjene før man er kriminel.
Det er nok noget af det dummeste svar jeg nogensinde har hørt.
Tillykke til dem der har fælles aktier, med insider viden men aldrig snakker sammen, og som pludselig er sammen på alle foto.
Det hele lugter langt væk.
Erna er færdig i norsk politik, kan ikke fortsætte med en stor fed sort streg i panden .
Slettet bruker
03.11.2023 kl 13:00 1290

Jeg blir bare kvalm. Skikkelig kvalm. KVALM, Erna !!!
Beja27
03.11.2023 kl 18:56 1203

Begrunnelsen til økokrimsjefen er helt tåpelig
Siden Finnes ikke tjente noe på enkelte av handlene, eller 'ikke traff særlig godt' så har han ikke gjort noe galt
De fleste som har drevet med aksjer har vel opplevd å bli overrasket over at ikke kursen stiger selv om nyheter skulle indikere det
En har jo det 'fenomenet' at noen selger på nyheter ganske konsekvent,så at kursen skal stige med det samme er slett ikke sikkert
Men på generell basis er det å ha ttilgang til nyheter andre ikke har som regel alltid en fordel
Redigert 03.11.2023 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
pengex
03.11.2023 kl 20:39 1168

#fuckøkokrim.....ola borten moes kone gir dette nye dimensjoner. Er det en intern losje i regjeringa som gir f.. i hvordan dette ser ut ?