Edgar A

Olav2
17.10.2023 kl 08:20 192901

Gratulerer Edgar A med en debatt for deg. Her kan du legge ut sÄ mange boligsalg du bare vil uten at jeg sier noe som helst om det til deg - eller til admin. Lykke til med debatten.
Redigert 16.04.2024 kl 23:20 Du mÄ logge inn for Ä svare
EiendoUtviklej
24.02.2024 kl 20:11 5648

Du glemte visst beleielig Ä nevne rentefradraget dere hadde pÄ 80-tallet :))
Sjoa
24.02.2024 kl 20:30 5682

Du er mindre utviklet nÄr du pÄstÄr folk har sagt noe som de ikke har. Mer er det ikke si om deg. Burde kanskje bli politiker ? De lyver og sÄ mye at de synes det er helt i orden. Du er den eneste pÄ trÄden som klarer det.
Redigert 24.02.2024 kl 20:31 Du mÄ logge inn for Ä svare
finno
24.02.2024 kl 20:48 5689

"Mindre utviklet" - du kan da bedre enn det, Sjoa?
Slettet bruker
24.02.2024 kl 21:36 5689

Var barn pÄ 90-tallet og ungdom tidlig i 2000. Syklene vi kjÞpte koster det samme i dag, mens elektronikk har sunket i pris. Ikke uvanlig med 10 lapper for en ok kassatv pÄ 28 tommer. TV-en jeg har i stuen fikk min stefar gratis. Lcd pÄ 40 tommer.

Jeg jobber i det offentlige, nÊrmere bestemt skoleverket. En over forteller om konke kommuner, kommuner kan ikke gÄ konkurs, men de kan gÄ veldig dÄrlig. Ukrainske barn plasseres rett i klasserom uten norskopplÊring, elever med IOP og spes.ped fÄr ikke timene de skal ha og assistenter flyttes til Ä ha klasser nÄr det er fravÊr. BÞker og materiell, eksempelvis slÞyd, kan du glemme. I gymsalen er det minimalt med utstyr. Dere som har barn, se hva de driver med i kroppsÞving og kunst & hÄndverk. BÞker i basisfag har ikke kommunene rÄd til. Skolehelsetjenesten er bra, men dekker ikke behovet.
Min yrkesgruppe har negative lÞnnsoppgjÞr, og vi fortsetter Ä ha det grunnet kommuneÞkonomi og «statens kamp mot inflasjonen.»

NÄr du leser status for barn med sÊrskilte behov og vÄr evne til Ä fÞlge dem opp forstÄr en kanskje bedre hvorfor 10% av befolkningen mellom 18-30 Är verken jobber eller studerer. NÄr vi ser pÄ Nav sine stÞnader forstÄr en hvorfor enkelte grupper fÄr barn annethvert Är og aldri lÊrer seg verken sprÄk eller kommer i arbeid. Trygd gÄr i arv.
20% i yrkesfÞr alder stÄr utenfor arbeidslivet og eldrebÞlgen slÄr inn over oss. Selvsagt kommer skatter og avgifter til Ä gÄ opp.

Samtidig er det geopolitiske vanskelig om dagen. Russland, Kina og Iran er alle aktiv, Kina mest subtil med Taiwan. Alle driver pÄ i MidtÞsten, mens spesielt Kina og Russland er aktiv i Afrika og sÞr-Amerika. Mange hÄper pÄ India som den nye verdensfabrikken, men vi konkurrerer med bÄde Russland og Kina her inne ogsÄ. Jeg tror Suez er et h. Alt dette driver inflasjonen.

Samtidig mÄ Europa investere betydelig i forsvarsindustrien fÞr Trump vinner det hvite hus. Se nyhetsdekningen de siste dagene, det gÄr dÄrlig i Ukraina. Den norske regjering har utsatt ny ammo-fabrikk for Nammo hvor lenge? Vi ser et spill for Ä opprettholde krigfÞringen, om ikke hadde Europa og usa gikk alt de kunne slik at Ukrainerne hadde vunnet for lenge siden. Vi selger vÄpen, vi selger olje/gass og vi tjener rÄtt pÄ det. I andre land sitter lobby som representerer foretak som gjÞr det samme.

Jeg tror ikke vi der rentekutt fÞr tidligst i september, sÄ gÄr bÄde matpris, ingen reell konkurranse i det norske matmarkedet, og strÞmprisen opp igjen nÄr kulden setter inn.
Det blir nedgangstid og dyrtiden varer lenger enn vi tror grunnet geopolitiske spenninger, Þkte forsvarsbevilgninger, rÊva norsk strÞm- og matpolitikk, samt. Transportkostnader knyttet til Suez. Foresten spesielt at vi som nasjon skal beskytte skip med eiere som har flagget dem ut til «lavkostland.»

Beklager negative tanker, men det er noen som tjener mye penger om dagen. Jeg er foresten negativ til mag 7 og jeg forstÄr ikke prisingen pÄ bÞrsen nÄr beskatningen og avkastningen pÄ rentefond tilsynelatende ser bedre ut risikomessig.

Poenget over er at inflasjonen holder seg, rentene det samme og muligens vil arbeidslÞsheten fÄ bein Ä gÄ pÄ. Det er vanskelig Ä spÄ, vanskelig Ä si om det kommer et stort skifte, men inflasjonsjustert har boligprisene gÄtt ned. Tungsolgte boliger blir trukket og er ikke en del av statistikken.
Vi fÄr vente Ä se. Jeg tror ikke pÄ «krakk,» men en langvarig nedadgÄende trend slik de opplevde nÄr ting smalt med bankkrise pÄ 80-tallet. Dog ikke like brutal eller hard, for nÄ trykker myndighetene penger til bedriftene med en gang de har behov.
Eller gir gratis, slik som covid-midlene til noen fÄ store som fikk majoriteten. Det er jo fint med lobbyisme.

DnB overtok staten gratis. AksjonĂŠrene satt igjen med nada.
Det er greit Ä ha i mente, selv for oss som liker statseide selskaper pÄ bÞrsen.
Vi fÄr se hva som skjer, men jeg tror ikke vi ser den samme entusiasmen i boligmarkedet de neste ti Ärene som fra 11-21
Redigert 24.02.2024 kl 21:54 Du mÄ logge inn for Ä svare
Sjoa
24.02.2024 kl 21:52 5699

Det der er ingen negativ tankegang, det er en beskrivelse av hverdagen og en ganske god beskrivelse av tilstanden. Jeg deler 100 % ditt syn, sÄ da er det flere negative. Vi er ikke de eneste som tenker i de baner. Vil heller kalle en realistisk tilnÊrming til tingenes tilstand.
Redigert 24.02.2024 kl 21:54 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
24.02.2024 kl 22:16 5676

Vil egentlig ikke tenke slik, hadde vÊrt mye enklere med fin oppgang i bÄde lÞnn, aksjer- og boligpris, men deler av verdenssamfunnet vil ikke det. Ser med gru pÄ demokratiet i USA ogsÄ. Det vi ser i USA kommer hit ogsÄ, det tar bare litt lenger tid.

Takk for gode innlegg til deg, Sjoa! God lĂžrdag videre. Madammen vil ha meg tilbake til serien vi ser pĂ„ 😂
Slettet bruker
24.02.2024 kl 23:05 5628

finno skrev Innlegget er slettet
Mulig noen rike dansker eller tyskere kjĂžper den. KjĂžpekraften deres er styrket en del i Norge. Fin teoretisk verdistigning.
Du mÄ vÊre veldig rik. Muligens ikke pÄ kulturell kapital, men den viktigste for dem med redusert kognitiv kapasitet.
ohorsberg
24.02.2024 kl 23:31 5666

Presisér

Mr Karma
25.02.2024 kl 07:33 5592

At KPI systematisk blir kalkulert pÄ en slik mÄte at boligprisutviklingen kanskje er nÊrmere den virkelige prisstigningen enn KPI er. Dermed er gapet mellom de av mindre betydning.
Slettet bruker
25.02.2024 kl 11:22 5485

Det med kpi kan alltids diskuteres, og det blir den.
Her er noen tanker:
Noen tar seg veldig godt betalt for basisvarer, pengebingen flyter over og de plasserer pengene som «produsent» for egne merkevarer. Det er ikke bÞndene som nyter godt av dette, men de fÄr alt hatet, blant annet fra Hegnar. Personlig mener jeg staten har mislyktes, mens noen har lyktes svÊrt godt pÄ grunn av elendig konkurranse. Grossistene og deres eiere tjener gress. Se hvem eierne til grossistene er, blant annet hvem som eier bakeri og en av Norges stÞrste kyllingoppdrettere er minister. Dog uten jegerlisens og med Jean Paul jakke pÄ «villsvinjakt.»

«Bolig, lys og brensel:» strÞmstÞtte, eller hva de kaller den blir gradvis regulert for Ä venne oss til europeiske strÞmpriser. Ledere i Statkraft har 5+ mill i lÞnn. Tjener de fellesskapet, slik hensikten var med nasjonalisering av arvesÞlvet? Det selges, spekuleres og investeres i utlandet. Boutgifter som spiser stadig stÞrre andel av disponibel inntekt inkluderes ikke pÄ en slik mÄte som den burde.
Tenk hvordan det er med 60% belÄningsgrad pÄ en dÄrlig isolert bolig pÄ 200 kvm uten strÞmstÞtte. Det er realiteten om noen Är. Om ikke du blir tvunget av Eu til Ä etterisolere. Det er nÊrliggende Ä tro sistnevnte, bare Google litt.

Kultur og fritid vil muligens fÄ seg en knekk, sammen med restaurant og hotell for innenlands brukere. Det er begrenset hvor mange kinesere, tyskere og dansker som kan opprettholde alle drittredturantene og utestedene. Jeg er fra Bergen, byen flommer over av puber og restauranter, samt. FrisÞrer som ikke er frisÞrer. Da er vi inne pÄ tjenester hvor konkurransen er hÞy og dermed drar ned kpi.

Videre er transport, fylkeskommuner bestemmer priser, og post/posttjenester med staten som eier. Det drar markant ned, men hvor ofte benytter du disse tjenestene kontra matvarebutikken?
Har bil, men tar bussen. Se hvordan de holder pÄ med bompenger. Fuck dem!
Skal jeg reise lenger vil jeg ta tog, men «privat-offentlig samarbeid» og inflasjon av selskaper og direktÞrer gjÞr togreisen vesentlig dyrere enn flyturen. Ca. 120% pÄ neste reise vi skal ha.

Poenget med innlegget er at myndighetene kan rigge kpi, men de gjĂžr ikke noe med det fundamentale problemet.
Jeg synes det er fint at myndighetene sÞrger for billigere kollektiv, jeg betaler samme i bilforsikring etc som for mÄnedskort, men hadde jeg hatt barn mÄtte jeg kjÞre gjennom bompenger.

I likhet med alle typer statistikk kan en trekke ut tall og trikse det til for Ă„ selge en historie.
Litt som «smake-oil,» som WB trekker frem i Ärsbrevet sitt til aksjonÊrene. Han bruker ogsÄ godt med plass til sÞsteren som bestandig stiller kritiske spÞrsmÄl og ikke kjÞper alt som god fisk. Det er forskjell pÄ en med gode intensjoner og en selger.
Norsk media selger historien om Ăžkende boligpriser og gode tek-fond. Ingen trekker frem det Warren sier om Betty, det tjener ikke deres interesse.
GrÞnne fond gjorde det bra i et tiÄr ogsÄ, sÄ knakk det fullstendig sammen.

Inntil videre er folk overbevist om at Ă„ bo seg i hjel vil sĂžrge for god verdiutvikling i fremtiden. Lykke til. Å tro alt blir som 2021 med fine renter, god verdiĂžkning pĂ„ bolig og synkende mat- og strĂžmpriser er for meg utopi.
Det skjer ikke, sÄ fÄr vi se hva LO svelger av kameler pÄ hyttetur med NHO eller industrilederne. Jeg tror pÄ negativ lÞnnsvekst nok et Är.

https://www.ssb.no/priser-og-prisindekser/konsumpriser/statistikk/konsumprisindeksen
finno
25.02.2024 kl 11:55 5447

Utvilsomt dagen konspiratoriske hÞydepunkt, men det er tidlig pÄ dagen enda.
landis
25.02.2024 kl 12:27 5449

Dette var svakt til deg og vĂŠre, nettopp tĂžrnet ut. ?
Du klarer bedre, det vet jeg, ikke vÊr sjenert nÄ.
Slettet bruker
25.02.2024 kl 16:02 5346

Denne var ny: https://e24.no/naeringsliv/i/ve09Qw/vil-ha-laaneendringer-for-nye-boliger

Har nok tĂžrnet for meg, klarer ikke tenke selv: https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/25/8102090/dette-skjer-til-uken-vil-avgjore-mye

Leser du kpi gjÞr faktisk myndighetene noe, de sÞrger for lavere inflasjon pÄ omrÄder de kan pÄvirke direkte. Det bÞr folk vÊre takknemlig for.
StrĂžm, rente/leie og matpris spiser derimot en stĂžrre andel av folk sin lĂžnn enn kultur og sport eksempelvis. Kpi kan derfor misoppfattes og er kanskje ikke det beste instrumentet for kjĂžpekraftsutviklingen til et av verdens mest forgjeldende folk.

Vi fÄr vente og se pÄ lÞnnsutvikling og inflasjon.
Spennende med brukte hytter, bÄter og biler. Vi vet hvor mange boliger det er i Norge, men hvor mange hytter og fritidsleiligheter er det?
Mye anleggsmaskiner, bÄter og kjÞretÞy som ble solgt ut fÞr regjeringen endret tilbakebetaling av avgifter i 2024. Hvordan det er nÄ vet jeg ikke, men det var ikke et godt tegn for fremtiden.

Fortsett Ä ta hjernedÞd risiko. Du har kanskje tjent pÄ flaks fÞr, men tyngdeloven gjelder bestandig til slutt. Les avisen, men med kritiske Þyne. GÄr du til Þre, nese og halsspesialisten din vil han muligens se lyset, eller i hvert fall lys nÄr han undersÞker den Þvre delen av hodet ditt.
finno
25.02.2024 kl 16:55 5307

"GÄr du til Þre, nese og halsspesialisten din vil han muligens se lyset, eller i hvert fall lys nÄr han undersÞker den Þvre delen av hodet ditt." Ikke noe dÄrlig bidrag i utskjellingskonkurransen som du og Sjoa har startet, all4one, men Sjoa er nok et hakk hvassere - enn sÄ lenge.

For Þvrig - mye sunn fornuft i lÄneneendringsforslaget som Boligprodusentene legger frem. Lavere driftsutgifter pÄ moderne boliger Þker selvfÞlgelig betjeningsevnen pÄ boliglÄnet, At det ogsÄ vil fÞre til en smule prisoppgang for oss som allerede bor i slike boliger, lever vi godt med.

all4one og Sjoa - fint om dere sparer Þvrige forumbesÞkende for nye diagnoser pÄ meg. Det blir kjedelig i lengden, og jeg er jo uansett beyond repair.
Redigert 25.02.2024 kl 16:57 Du mÄ logge inn for Ä svare
Edgar A
25.02.2024 kl 21:12 5182

Olav har nok en god forklaring.
Slettet bruker
25.02.2024 kl 21:16 5185

Hvem har sagt vi ikke bor i slike boliger eller familiebanken vÄr gir oss det med tid og stunder?

Utfordringen i Oslo er prisnivÄet, kostnaden og maksimal gjeldsgrad. Sykepleierindeksen og stadig flere sykepleiere og leger pÄ korttidskontrakter gjennom vikarbyrÄ. MÄ Oslo kommune hyre sykepleiere og leger fra vikarbyrÄene, sÄ vet man hvilken vei det bÊrer med kommunebudsjettet. Flere kommuner i nord sliter med bÄde sykepleiere, leger og kommunebudsjett. Sprer tendensen seg sÞrover kan det bli moro.

Sier forÞvrig takk for komplimentet. Ikke hver dag jeg blir mÞtt av selvhevdelse uten substans nÄr jeg er frekk med noen. Egentlig litt trist, liker Ä lÊre nye ting jeg kan bruke. Bindestrek er forÞvrig lite brukt i det norske sprÄk, sjekk sprÄkrÄdet, og du har litt utfordringer med bruk av komma. KjÞr en runde med Word, de ordner det for deg.

Ser forÞvrig noen sprer en annen luring som henviser til tiÄrets salgsannonse over. «NÄr renten settes ned,» det skjer, men ingen vet nÄr. Egeninteresse lang vei, viser hvor rÊva E24 er.

Vi fÄr vente og se. Inntil videre gleder jeg meg til nye innlegg fra Onkel og Olav som er statistisk god argumentasjon pÄ personlige syn.
Mine innlegg har vÊrt mer som makroÞkonomiske tanker og statistiske lurendreieri i en fucket verden. Pluss noen frekkheter som ikke blir kontret. Om noen er uenig med mitt syn om bÞrs, lÞnnsvekst, skatt/avgift, Kpi, Suez, Kina, Iran, Russland og verdenshandelen sÄ er det greit. At det er utenfor den rÞde trÄd er jeg uenig i, da alle disse vil pÄvirke fremtidig boligpris. Vi fÄr se hva som skjer.
God sĂžndag videre!
Mr Karma
26.02.2024 kl 07:24 4965

Det du nevner om vikarleger etc., har allerede kommet sÞr. Jeg skriver som nevnt tidligere fra en sÞrlandsby, og flere kommuner her nede sliter med Ä fylle sÊrlig legestillinger. Men leser ikke noe om mangel pÄ vikarer. Bare om ubesatte stillinger og hÞye ekstrakostnader med vikarbruken som gÄr utover budsjettet. FÄr man til Ä tenke....hvis Oslo er for dyrt for helsepersonell, og mindre steder er ikke av interesse, mÄ det vÊre byer som har rikelig tilgang pÄ helsepersonell. Eller kanskje de bare forlater yrket.
ohorsberg
26.02.2024 kl 09:07 4889

Finnes det mer ensidig journalistikk enn den E24 bedriver?? Er det lov, som presumptivt uavhengig medium? I beste fall ekstremt journalistfaglig svakt Ä la Prognosesenteret, Meier, Eiendom Norge, Utleiemegleren etc. fÄ dundre pÄ fullstendig ensidig/ ubalansert
. Senest nÄ;

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/ve09zl/boligmangel-presser-opp-prisene-naermest-umulig-aa-kjoepe-alene


Redigert 26.02.2024 kl 09:11 Du mÄ logge inn for Ä svare
Sjoa
26.02.2024 kl 09:53 4874

For Ä balansere, det meste peker nedover men boligpriser opp ? Ok, skal innrÞmme at dette forstÄr jeg lite av.

"Økning i arbeidsledigheten
Arbeidsledigheten Ăžkte gjennom siste halvdel av 2023, og i januar utgjorde de arbeidsledige 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Mye av Ăžkningen kom blant menn i alderen 25 Ă„r og over."

https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/sysselsetting/statistikk/arbeidskraftundersokelsen/artikler/okning-i-arbeidsledigheten

Blir pengesterke boliglÄnere av dette ?
Redigert 26.02.2024 kl 09:53 Du mÄ logge inn for Ä svare
landis
26.02.2024 kl 10:29 4881

Den eneste lÞsningen pÄ boligkrisen er Ä la husholdningene lÄne mer og Þke gjelden.
Hevder boligprodusentene. Som heldigvis ikke har noen annen Agenda enn at de Ăžnsker Ă„ gi bort mest mulig penger til vanlige folk.
Å redusere byggekost og tomtepris er hinsidiges utenkelig. Konkurranse om kundene er noe herk som overhodet ikke hþrer hjemme noe sted. !
Slettet bruker
26.02.2024 kl 10:37 4875

Timepris, leiebil og betalt bolig. Leste om ei vikarsykepleier med 850 i Ă„rslĂžnn for noen uker siden. I kommunene tjener de vel litt over 550 i snitt tror jeg. Transport til/fra jobb, eventuell husleie og storby krever mer utgifter. StĂžrre ansvar som fast, spesielt for leger. Sykepleiere lĂžper mye, mens leger sitter nedlesset i papirarbeid.

Hadde du bosatt deg utenfor Oslo som sykepleier i byen med den lĂžnnen i en 72,25% fast stilling eller reist rundt, spart penger og levd livet uten hamsterhjullets stadige stress? Valget er enkelt.

Lurer pÄ hvor mange legestillinger det stÄr vakant pÄ i Norges kommuner?
Media kunne sikkert skrevet litt om det, kostnadseksplosjon i den perifere helsesektoren. «Fastlegekrisen» er kjent.

Med 3* lege- og sykepleierlÞnn gÄr helsebudsjettet til Pisa ved hÞy vikarbruk. Dette er profesjonsyrker, de mÄ derfor betale for Ä ha tilbudet pÄ plass.
Jeg jobber i skoleverket, vi gÄr ogsÄ bestandig i minus og det mÄ spares penger. Mye bruk av ufaglÊrte og fravÊr dekkes ikke bestandig inn - hÞyere sykefravÊr. Det er ikke en profesjon, og det er for dyrt Ä la oss bli det.
Disse pengene gÄr inn i andre budsjettposter, mens kommunetoppen skriker om hÞyere statlige overfÞringer og trang kommuneÞkonomi.

Inntil videre surrer og gÄr det mot lavere inflasjon, lÞnnsoppgjÞr og sommer. Boligmarkedet vil sikkert nÄ nye topper og vi lever godt med eksplosjon i bompenger og Þkte offentlige avgifter.
wire1
27.02.2024 kl 10:41 4378

SĂ„ var det tid for kupping igjen etter nesten 2 Ă„rs kuppefravĂŠr
https://www.ao.no/bolig-pa-st-hanshaugen-solgt-pa-uvanlig-vis-megler-advarer-mot-maten-det-skjedde-pa/s/5-128-739558
Redigert 27.02.2024 kl 10:41 Du mÄ logge inn for Ä svare
finno
27.02.2024 kl 15:51 4235

NÄr du jobber i skoleverket all4one, sÄ bÞr du ha fÄtt med deg at det Ä bomme pÄ stiloppgaven er fatalt for karakteren. Side opp og side ned om leger, sykepleiere og problemer i helsesektoren har null og nix Ä gjÞre pÄ denne trÄden. Det samme gjelder selvfÞlgelig pÄpekinger av kommafeil og diagnostisering av meddebattanter. Jammen mÄ de ha store problemer i skoleverket ogsÄ.
Redigert 27.02.2024 kl 17:27 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
27.02.2024 kl 21:27 4176

Vil heler kalde det trÄdens rÞde trÄd. Med tanke pÄ dine egne bidrag, mikronivÄ, sÄ er ikke mine makroinnlegg fullt sÄ ille. Det omhandler alt fra internasjonal politikk til Þkte offentlige utgifter og oppblÄste aksje- og boligverdier.
Hvordan ser det foresten ut med rentekutt over dammen? Hvor mye over 80 er neste president?

Stiller ikke diagnoser, det overlates til helsepersonell. En liten frekkhet her og der er ikke Ă„ forakte, det er fint med britisk politikk. Amerikansk politikk er derimot krenkende stygg.
Ser frem til ditt neste informative bidrag pÄ trÄden.
DividendYield
27.02.2024 kl 21:30 4167

Uff og uff. Er kuppene tilbake ogsÄ. Og hvor blir det av denne flommen av boliger som skulle komme til salgs, spesielt i Oslo


VI ER JO I TIDENES VERSTE BOLIGMARKED!!!!

Krakket
Redigert 27.02.2024 kl 21:31 Du mÄ logge inn for Ä svare
Edgar A
27.02.2024 kl 21:52 4143

Krakket eksisterer bare i Olavs bitte lille verden.
finno
27.02.2024 kl 22:40 4102

Tirsdag 5. mars starter salget av trinn 3 i kjempeprosjektet Mariakvartalet (246 boenheter). I trinn 1 og 2, som besto av 119 leiligheter, ble 94 leiligheter solgt i lÞpet av 4 mÄneder midt under tidenes bolipriskrakk her i landet. Det blir spennende Ä fÞlge salgsutviklingen for den bolken som nÄ legges ut. Fortsetter krakket, eller vil ogsÄ disse leiligheten oppleve nÊrmest glupsk etterspÞrsel. Og prisene: 150 000,- per/kvm ++.

Her kan du melde din interesse: https://osu.no/prosjekter/mariakvartalet#module-bb-newsletter
Redigert 27.02.2024 kl 22:52 Du mÄ logge inn for Ä svare
Paragrafen
28.02.2024 kl 01:38 4015

Vel kjenner bjÞrvika godt og det bÞr tillegges at vannkunsten 2 trinn 2 ble trukket fra markedet etter minimalt med salg(170-230k kvadratmeteren). Mariakvartalet har solgt godt men ikke hinsisdes. Det bÞr ogsÄ tillegges at Mariakvartalet er det nybygget i Oslo som har solgt best, ser man totalt for Oslo ligger nyboligsalget nede med brukket rygg.
Redigert 28.02.2024 kl 01:43 Du mÄ logge inn for Ä svare
Hanfo
28.02.2024 kl 07:18 3935

Det er solgt 96* leiligheter pÄ fire mnd. Jeg har fulgt prosjektet over en lengre periode og meldte min interesse for en leilighet i 3. etg pÄ 68,5 kvm med en pÄlydende pris pÄ 8.600.000,- under forhÄndssalget, det skulle vise seg at denne leiligheten gikk 700.000.- over listepris (9.300.000,-). Under forhÄndssalget sÄ var gj.snitt listepris pÄ kvm 157.408.- og dette er fÞr eventuelle budrunder pÄ de 78 leiligheten som ble lansert under forhÄndssalget, det gikk 55 leiligheter under forhÄndssalget, og dette under tidenes boligkrakk. Etter endt forhÄndssalg sÄ ble resterende leiligheter oppjustert ca. 300-500k avhengig av stÞrrelse og beliggenhet i bygget. Det viser seg stadig vekk at Oslo er et isolert marked med svÊrt mange pengesterke individ. NÄr det kommer til Vannkunsten Syd sÄ har jeg to bekjentskap som har kjÞpt leilighet i dette prosjektet og det viser seg at dette prosjektet har gÄtt sin gang "off-market" og nÊrmer seg sluttsolgt, se vedlagt link til boligvelger. https://vannkunsten-syd.plyo.cloud/
Redigert 28.02.2024 kl 07:21 Du mÄ logge inn for Ä svare
finno
28.02.2024 kl 10:20 3848

Hafno - jeg har ogsÄ meldt min interesse, men for en litt mindre leilighet enn deg. Vurderer Ä bytte ut hytte pÄ fjellet med ferieleilighet i BjÞrvika. Er mÞkklei snÞ, is og kulde. Dette blir spennende!

Trolig vil disse leiligheten ligge pÄ 200k/kvm den dagen vi flytter inn.
Redigert 28.02.2024 kl 11:01 Du mÄ logge inn for Ä svare
finno
28.02.2024 kl 11:04 3827

Og i disse krakktider sier direktĂžren i BN Bank: "Han merker ogsĂ„ et stemningsskifte i egen bank: – Vi fĂžler det er en kjempestor optimisme – vi har aldri hatt sĂ„ mye sĂžknader om finansieringsbehov sĂ„ tidlig pĂ„ Ă„ret.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3ErrPL/det-verste-er-ikke-forbi-april-vil-svi-mest-for-de-fleste
Redigert 28.02.2024 kl 11:05 Du mÄ logge inn for Ä svare
Hanfo
28.02.2024 kl 11:06 3841

Du har min fulle stÞtte, selv om jeg er stor fan av fjellet. Jeg slo ikke til pÄ den undernevnte leiligheten da den gikk veldig mye over liste. Men jeg har kjÞpt en litt stÞrre i 1 trinn, og pÄ det jeg mener er riktig side av bygget. Jeg har stor tro pÄ BjÞrvika nÄ nÄr hele omrÄdet nÊrmer seg ferdigstilt og spesielt at det vil bli bygget en skole et steinkast unna. Men jeg har ogsÄ full forstÄelse for at BjÞrvika ikke er for alle og at det finnes delte meninger, men personlig sÄ nyter jeg godt av tilbudet av restauranter, barer, kulturtilbud o.l. samt den geografiske lokasjonen. Det er enorm fart pÄ utviklingen av omrÄdene rundt, blir spennende Ä fÞlge progresjonen pÄ b.la. GrÞnlikaia. Det blir vanskelig Ä argumentere mot at BjÞrvika ikke har gjort mye for byen til tross for blandet mottagelse. Videre sÄ tror jeg at pris pÄ bolig og potensialet for videreutvikling av omrÄdet og infrastruktur ikke har oppnÄdd sitt fulle potensiale.
Olav2
28.02.2024 kl 15:41 3675

Dato onsdag: Antall solgt siste 3 dĂžgn onsdag kveld / antall visninger sĂžndag og mandag

28.02.24: 287 / 442 = 65 % ... 4 prosentpoeng lavere enn i fjor
21.02.24: 210 / 364 = 58 % ... 16 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
14.02.24: 285 / 505 = 56 % ... 8 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
07.02.24: 269 / 444 = 61 % ... 2 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
31.01.24: 306 / 547 = 56 % ... likt salg med i fjor
24.01.24: 282 / 615 = 46 % ... 10 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
17.01.24: 291 / 590 = 49 % ... 2 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
10.01.24: 290 / 589 = 49 % ... 7 prosentpoeng lavere salg enn i fjor
Sum 24: 2.220 / 4.096 = 54 % ... 6 prosentpoeng lavere salg enn i fjor

01.03.23: 287 / 418 = 69 %
22.02.23: 218 / 293 = 74 %
15.02.23: 293 / 458 = 64 %
08.02.23: 288 / 458 = 63 %
01.02.23: 291 / 524 = 56 %
25.01.23: 317 / 563 = 56 %
18.01.23: 319 / 620 = 51 %
11.01.23: 334 / 600 = 56 %
Sum 23: 2.347 / 3.934 = 60 %

Det selges fÊrre boliger i Är enn i fjor etter flere visninger. Salgsprosenten har i Är vÊrt 6 prosentpoeng lavere enn i fjor som prisutviklingsmessig tilsvarer 1,2 prosentpoeng dÄrligere prisutvikling tilsammen i januar og februar i Är i forhold til i fjor.


Redigert 28.02.2024 kl 21:32 Du mÄ logge inn for Ä svare
Paragrafen
28.02.2024 kl 18:02 3648

Enig! Jeg synes BjÞrvika har blitt veldig bra og bedre blir det etterhvert som omrÄdet ferdigutvikles. Om 4-5 Är er hele bispevika utviklet og helheten trer frem. TÞffelavstand til badeplasser, kofferttrilleavstand til Oslo S og tilgang til hele tognettet i Norge. 19 minutter til Gardemoen med flytoget og en kort rusletur til Norges hovedgate Karl Johan. Opraen, Munch museet , Deichmanske og alt av resturanter og det man ellers mÄtte trenge rett utenfor dÞra.....
Olav2
29.02.2024 kl 11:39 3311

Onkel_S sin visningssuksess:

2024:
28/02 180 av 300 = 60% ... 6 prosentpoeng lavere enn i fjor
21/02 91 av 150 = 60% ... 7 prosentpoeng lavere enn i fjor
14/02 160 av 250 = 64% ... 2 prosentpoeng hĂžyere enn i fjor
07/02 177 av 300 = 59% ... 3 prosentpoeng lavere enn i fjor
31/01 176 av 300 = 59% ... 2 prosentpoeng hĂžyere enn i fjor
24/01 143 av 300 = 48% ... 7 prosentpoeng lavere enn i fjor
17/01 141 av 300 = 47% ... 4 prosentpoeng lavere enn i fjor
10/01 155 av 300 = 52% ... 3 prosentpoeng hĂžyere enn i fjor
Snitt 2024: 56 % ... 3 prosentpoeng lavere enn i fjor

2023:
01/03 197 av 300 = 66%
22/02 101 av 150 = 67%
15/02 154 av 250 = 62%
08/02 186 av 300 = 62%
01/02 171 av 300 = 57%
25/01 166 av 300 = 55%
18/01 154 av 300 = 51%
11/01 147 av 300 = 49%
Snitt 2023: 59 %

Visningssuksessen har i Är vÊrt 3 prosentpoeng lavere enn i fjor som prisutviklingsmessig tilsvarer 0,6 prosentpoeng dÄrligere prisutvikling tilsammen i januar og februar i forhold til i fjor.

Visningssuksessen i Är er den laveste i registreringen til Onkel_S som gÄr tilbake til 2017. Visningssuksessen i fjor var den laveste fÞr Ärets med visningssuksessen i 2018 som nest lavest fÞr Ärets.

Visningssuksessen viser, tilsvarende oversikten over prosentvis salg som jeg postet i gÄr, at boligmarkedet i Oslo utvikler seg enda dÄrligere i Är enn i fjor.