Dof. ASA -Kursmassakre.

hstray
DOF 25.11.2018 kl 15:14 2693

Hei, jeg har fulgt Hegnar forum`s mange DOF diskusjoner som har nådd nye høyder etter siste tids massive kursfall. Jeg har i forkant av dette innlegget vært i kontakt med Dof. ledelsen, samt en del store DOF investorer som er tett på selskapet. DOF ledelsen er som mange andre DOF aksjonærer sjokkert over hvor mye og fort aksjen skulle falle.
CEO Mons Aase svarte meg i forrige uke med følgende «Markedet vi opererer i er krevende og sammen med et stort fall i oljeprisen kan nok dette forklare mye av kursfallet.»
Jeg ba i mail om at ledelsen burde vurdere innsidekjøp, kommunikasjon med markedet samt at ledelsen må jobbe for å få frem verdier i Dof Subsea.
Mons svarte da følgende : I forbindelse med utstedelse av nytt obligasjonslån i DOF Subsea møtte vi investorer både i Østen, USA, og Europa. I disse møtene ble det utelukkende fokusert på DOF Subsea.
Vi tar dine innspill til etterretning.
Monas Aase har forøvrig nesten 2 millioner Dof aksjer og er tungt eksponert i aksjen.
CFO Hilde Drøen er også tungt eksponert.
Jeg er relativt sikker på at det vil komme innsidekjøp snart, såfremt dagens kurs på kr 4-6 holder seg. Ihh til innsideinformasjon må dette skje når ledelsen ikke har innsideinformasjon. Ledelsen sitter med stor sannsynlighet med mye innsideinformasjon ihh til kontraktsforhandlinger som diskvalifiserer dem fra å gjøre innsidekjøp. Dette gjelder også styremedlemmer. Det så vi bla på fredag hvor Dof meldte om ny kontrakt.

En del personer her inne mener at Dof bør kommunisere til markedet at de vurderer en ny børsnotering av DOF Subsea. Alle profesjonelle investorer jeg har snakket med mener det er helt feil tidspunkt. Dof Subsea burde selvsagt vært børsnotert i 2012-14 før vi så den store nedgangen.
Det vil være helt feil av Dof i dagens bear markedet å melde til markedet at de vurderer en børsnotering av Dof Subsea. Det vil virke desperat for å få opp dagens Dof kurs.

Vi er i ett tydelig bearmarked, og DOF ledelsen er tydelig på at vi er i ett utfordrende marked. At Solstad Offshore som er ett rent supply rederi med ca. 1/3 av flåten i opplag varsler en mulig emisjon gjør ikke situasjonen bedre. Som mange har vært inne på så ser mange på Dof som ett rent Offshore supply rederi og sammenligner med Solstad Offshore. Mens i realiteten så kommer 70 % av inntektene i Dof fra Subsea delen av selskapet. Dof har en kontraktsreserver på ca. 20 milliarder som ikke kan sammenlignes med SOFF.
Som vi har sett i mange sykluser tidligere så er Subsea og Supply sent ute i syklusen. Dette ser vi veldig tydelig også i denne syklusen. Mens Supply har mange «spillere» som kjemper om kontraktene er Subsea biten preget av veldig spesialiserte selskaper og få «spillere» som kjemper om kontraktene. Få spillere som kjemper om kontrakter gir betydelig fortere økt rateoppgang.

Vi ser i tillegg i markedet at store aktører som AkperBP som frem til nå har kjøpt betydelig med feltandeler melder om at det er mye billigere å lete, og øker sine letebudsjetter betydelig i 2019. Tilsvarende økning i letebudsjetter har vi sett hos flere andre store aktører på norsk sokkel. Samt vi ser flere store felt som skal bygges ut som trenger Dof sine tjenester.
Dette gir oss en tydelig indiksjon på hva som kommer, og er helt etter Dof ledelsen sin estimater hvor markedet vil begynne å se lysere ut fra og med våren 2019
https://e24.no/boers-og-finans/dof/dof-rigger-seg-for-svakt-marked-til-2022/24197922

En del her inne hevder at det vil komme en ny kriseemisjon, så har jeg vært på epost med Hilde Drønen og spurt henne om dette. Vedlegger epost under.
DOF har vært tydelig med markedet på at de kunne operer i ett dårlig markedet frem til ca 2022
https://e24.no/boers-og-finans/dof/slik-vil-dof-kvitte-seg-med-tre-milliarder-i-gjeld/23704864


Epost fra CFO Hilde Drønen Dof ASA
Hei. Vi er selvsagt ikke komfortabel med kursutviklingen denne uken, men det finnes ikke grunnlag for å hevde at DOF ASA må gjøre noen kriseemisjon.DOF, har på tross av et svært krevende marked, som snart har vart i fire år, gjennomført et antall disposisjoner som har satt selskapet i posisjon til at vi skal overleve denpågående krisen, og komme inn i en markedsoppgang med en solid grunnmur for videre utvikling. Vi har hatt kontinuerlige konsultasjoner med våre banker og har lagt til rette for langsiktig finansiering av konsernets skip og dermed forhindret at det oppståren likviditetskrise før markedet igjen snur til det bedre; vi har solgt et antall skip for å bedre likviditeten i rederiselskapene; vi har hentet inn friske penger i markedet; vi har kuttet kostnader så mye det har latt seg gjøre innenfor rammen av fortsattforsvarlig drift; vi har forhandlet med våre oppdragsgivere med sikte på å oppnå best mulig betingelser for vår beskjeftigelse; vi har forhandlet med våre leverandører med sikte på å oppnå rimeligst mulige vilkår for innkjøp og anskaffelser, og jeg gjentarat det ikke finnes grunnlag for en kriseemisjon i DOF. Den siste emisjonen som ble gjennomført i DOF ble gjort på grunnlag av å øke eierposten i DOF Subsea.Vi gjør vårt beste for å sikre god drift, og kan forsikre om at det skal vi gjøre i framtiden. Vi tror videre at vi kommer til å sikre flere kontrakter utover høsten. Vi kandog ikke kontrollere eller dirigere aksjemarkedet, og når det gjelder kjøp av egne aksjer av selskapet eller ledelsen så kan vi ikke uttale oss om det fordi dette er børssensitivt.Du har helt rett i at vi må få fram verdien i DOF Subsea, og her kan vi sikkert gjøre en bedre jobb. Vi kjører forøvrig noen road shows i DOF Subsea denne uken og skal ha investorpresentasjoner også neste uke.Når det gjelder markedet så har vi gjennom 2. kvartal sett en forbedring særlig Nordsjøen. Det vil dog ta tid å få en balanse i markedet, men vi tror på en vekst i våre strategiskemarkeder framover

Møgster Mohn Offshore AS gikk inn med 400 millioner i nov 17. når eierandel i Dof Subsea ble økt fra 51 % til 65% Dette var en emisjon for å øke eierandel i Dof Subsea.

Avslutningsvis:
I forrige uke gikk mange stoploser, og lånefinansierte porteføljer ble tvangssolgt.
Disse spillerne er nå ute. 5.12 avgjør OPEC en ny retning ihh til oljepris. Det kan komme utspill fra dets medlemmer i god tid i forkant som vi har sett før.
Jeg gikk første gang inn i Dof etter restruktureringen på kr 1. aksjen hadde falt til kr 0,65. Etter en god måned stod aksjen i over 1,50 /15 kr basert på dagens splitt. Oljeprisen var da rundt 40 kr.

Redigert 20.01.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
Finsken
25.11.2018 kl 17:31 2640

DOF har problemer med at markedet er så slakt og ratene deretter, noe som selvsagt gir store utslag i både inntekter og de dårlige skipsverdiene i balansen. I tillegg til lav inntjening har ikke bankene tatt 5 øre i avskrivning på utlånsportefølje. Det betyr da at aksjonærene er de siste som eventuelt får noe tilbake. Som dere vet er tilbakebetaling av låneporteføljen lagt på is i hvertfall til 2020, det betyr jo at kommer det inntjening får aksjonærene 0 de neste 5årene.

Vi ser også at det dukker opp nye selskaper som kjøper tonnasje på billigsalg, disse har jo en break even som de største norske selskapene bare kan drømme om. Så har vi de selskapene som er under amerikansk lovgivning og som har gjennomgått restrukturering via chapter 11. Disse selskapene har slanka gjelda betydelig med både hair cut å konvertering + innbetalt ny egenkapital.

Rådet mitt er enkelt, hvis du ønsker å være aksjonær i ett supply selskap, kvitt deg med aksjene i de 2 største norske selskapene og kjøp deg inn i de som har gjort refinansiering og har en sunn balanse.


Lykke til.
Redigert 20.01.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
hstray
25.11.2018 kl 20:12 2503

Her var det mye feil. Dof betaler avdrag og renter på sine lån. Dof asa ble restrukturert i 2016. Dof subsea var dog ikke endel av denne restruktureringen. Dof subsea ble tilført 500 mill i fjor i en emisjon som økte Dofs eiendel til 65%.Dof har estimert at markedet vil bedres inn mot 2019. Dette viser mange analyser med tydelighet stemmer. Dof er den mest komplette spilleren med sin flåte med både subsea og supply.
Redigert 20.01.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare