AZT pipeline pr Q4 ‘23

JosefK
AZT 06.11.2023 kl 21:46 1869


Jepp, folkens. Nå begynner det å bli interessant i pipelinen. Det er slitsomt å vente og vente på at det skjer noen ting av betydning. Men nå kommer det som perler på en snor en del ting som kommer til å merkes. GMP er selvfølgelig sentralt, men man må ikke glemme at alle monner drar og at en av de største ankepunktene gjennom alle år har vært uforutsigbarhet. Med flere produkter, vil det bli enklere, selv om noen av dem havner i kategorien «generisk». RNA-ensymene kommer snart i salg og de vil i tillegg åpne dører i et helt nytt segment. Men vi får forsøke å strukturere litt for å holde orden:

Nylig introduserte produkter 2023:

👉🏻 Proteinase HQ ☑️

👉🏻 AZtaq ☑️
https://eshop.arcticzymes.com/product/aztaq-dna-polymerase/

Kommer, 2023:

👉🏻 SAN HQ GMP
- DMF akseptert I September https://arcticzymes.com/dmf-for-san-hq-gmp-accepted-by-the-us-fda/
- 3 batcher under produksjon
- Launch i Desember

👉🏻 T7 RNA polymerase (regular)
- Første produkt i RNA ensym kategorien
- Dette er en «light» variant av produktet. Bioprosesserings kvaliteten kommer senere
- Launch før nyttår

Kommer, 2024:

👉🏻 T7 RNA polymerase HQ
- Bioprosesserings kvalitet
- Launch Q1

👉🏻 «ET-N1»
- Andre produkt i RNA ensym kategorien
- Det er en ribonuklease (omtrent som SAN, bare at den virker på RNA)
- Launch 2024

👉🏻 SAN HQ ELISA kit ver 2
- Oppgradert ELISA kit

👉🏻 M-SAN HQ GMP
- GMP compliant variant av M-SAN (Den varianten av SAN som virker på medium salt-konsentrasjon (150-200mMol))
- Dette vil antakelig ta mesteparten av neste år. Forhåpentlig med lærdom fra SAN HQ🤓

👉🏻 MDx package
- eksternt sourcede produkter for å komplettere tilbudet mot diagnose markedet.

👉🏻 ISOPOL BSU+
- Den fjerde varianten av ISOPOL (isotermal polymerase)
- Nextgen sequencing markedet har lenge ekspementert med ISOPOL. BSU+ er et resultat av feedback fra kunder. De med godt minne og som følger mine skriverier om patenter vil antakelig dra kjensel på i hvert fall en av kundene.

—-

Det som er virkelig verdt å merke seg er:
-RNA ensymene som både er innovasjon og døråpner for nye markeder
- GMP compliant produkt Nr 2 (M-SAN)
- introduksjon av generiske produkter fra 3. part.

Det som IKKE kommer fram av oversikten, men som er kjent, er:
- Hele porteføljen av RNA ensymer i hvert fall 7 til har vært nevnt (launch 2025 ->)
- DNA assembly platformen

Det blir aldri kjedelig med AZT. Nå håper jeg den kjente delen av pipelinen vil jekke opp omsetningen dit den bør være per i dag, noe jeg mener er rundt 180-200 mNOK pa. Vi får se om det blir realisert til neste år.

Kryss fingre for at freden seirer og at ikke verden går til helvete.



Fünke
06.11.2023 kl 23:58 1766

Takk for fin oversikt med kommentarer. Vi antar jo at SAN har omtrent 1-2% markedsandel pr i dag med grunnlag i omsetningstallene. Hadde vært interessant å vite hvor stor markedsandel SAN har om man tar bort de «gamle» storforbrukerne av endonucleaser. Altså de produktene og kundene som er et stykke på vei og «up and coming».
Frozen
07.11.2023 kl 11:57 1606

Veldig fin oversikt JosefK. Mange spennende produkter inn mot nye segmenter, som vurderes å være enormt store.og med stor forventet vekst.

SAN HQ GMP er, ifølge Q3-presentasjonen, et produkt som forventes å gå rett inn i produksjonsprosesser til eksisterende kunder som allerede har prøvd ut, og konkludert med, at SAN HQ fungerer godt. Kunder som dermed er klare for å igangsette produksjon av sine produkter i en større skala i løpet av 2024.

Når AZT nå har satt i gang produksjon av 3 batcher frem mot lanseringen i desember, så kunne det vært interessant å vite hvor store disse batchene er. Hvis batchene er av samme størrelse som tidligere angitt størrelse på SAN batcher, så tyder det på at selskapet er svært "confident" på at interessen for produktet er stort, og at dialogen med eksisterende kunder vil resultere i salg.

Vi får naturligvis fasiten på dette utover neste år, men ambisjonen om betydelig økt markedsandel er åpenbar (avhengig av størrelsen på batchene). Ser absolutt muligheten for omsetning over NOK 200 mill allerede i 2024.
bj111
07.11.2023 kl 12:48 1548

Det ser ut til at kostnadene har stabilisert seg og blir de liggende på vekst nivå med inflasjonen så blir dette virkelig bra med mye cash inn i en kasse som allerede passe stor.
BioNord
07.11.2023 kl 15:42 1413

Nyheter på vei som noen har fått nyss i?
Uansett deilig å være nærmere 40-tallet enn 20-tallet.
Grei kjøperside ser det også ut som
Redigert 07.11.2023 kl 15:53 Du må logge inn for å svare
JosefK
09.11.2023 kl 09:32 1079


En liten ettertanke om mottagelsen av SAN GMP:

Hva ville du gjort hvis

A. Kundene hater produktet eller er likegyldig

B. Kundene elsker det og ville generelt sett hatt det i går


Ville du da satt i gang en ny prosess med M-SAN? Det koster tross alt noen millioner.

Det blir selvfølgelig retorisk, men jeg tror egentlig Marie har besvart hvordan det blir mottatt gjennom med en gang investere i M-SAN’s GMP makeover. De to strekene under svaret må man selvfølgelig vente med, men jeg tror nok er sagt til at vi vet hvordan sesong 1 av GMP-Sagaen ender… For uten en forholdsvis OK slutt på sesong 1, ville det vært idiotisk å gå i gang med sesong 2.

Lordstock
09.11.2023 kl 10:50 976

Already producing large batches of SAN HQ GMP, so expect this will be sold as soon as it has been produced or ?. And rightly M-SAN must have been requested by clients, so they have a full portfolio of enzymes across the NaCI spectra from the same manufactor (AZT). HOWEVER will Marie hold back the SAN HQ GMP sales for Q1-24 or will se want to make sure to get good sales in Q4 ? Could make a huge difference on share price year end.
Fünke
09.11.2023 kl 12:41 871

The three batches mentioned are related to the DMF certification (technical review, process validation). I'm unsure about the volume or sales value of these batches, but if they are in the tens of millions NOK range, I doubt they have already been ordered by customers.
Lordstock
09.11.2023 kl 15:58 745

Ah yes you're right about that. 3 batchs will be added to the DMF. So is the DMF approval process not finish finish yet, I wonder