Vår videre , og som sparebøsse.

kaunis
VAR 07.11.2023 kl 21:12 3271

Så er vi tilbake igjen med nedgang i denne aksjen. En del usikkerhet rundt oljeprisen og lavere gass priser samt utbytte er tildelt. Når det gjelder gass så er det mulighet for at Panama-kanalen kan være pris driver for gass til vinteren. Der er det mye trafikk av div. gasstankere som ikke får seile i gjennom der og må ta turen rundt Kapp det Gode Håp eller Suezs, som gir ca 50% lenger seilingsrute. Da blir det behov mange skip for å kunne levere nok gass til Asia, og dette vil kunne føre til Gass problemer for hele Europa tror jeg. Selv om Tyskland har fulle lager så kan en kald vinter sende gassprisene høyt opp. USA er blitt verdens største eksportør av både LNG LPG. Og vider i følge Finansavisen, så er ikke Panama-kanalen dimensjonert for den økte tonnasjen. Vår skal doble produksjonen innen -25 og den vil gradvis øke, samt det vi vet om ca 8$ lavere kost pr fat.å produsere.
Kunne vi ha fått en bedre fremtid i andre selskap? jeg bare spør. Det mest hensiktsmessige for den enkelte vil jo være å bare laste opp på nedturen, slik at en får lavere NAV på aksjene og antall aksje stiger . Til neste høst vil en da kunne håve inn store summer fra Q3 med flere aksjer og et større utbytte. Fra Q4 vil vi våren -25 kansje et utbytte som er over kr2, pga høyere gass priser gj.24 og en sterkt økene produksjon og kansje en noe høyere oljepris. For året -25 kan vi ha mulighet til å få 4Q med rundt 2kr i utbytte, med enda flere aksjer som vi har karret til oss i løpet av 12-24mnd. Det 9stk Q til våren -26 og kansje opp mot 12 pr aksje i gevinst på dem..
Om oljeprisen ikke faller så har kansje kursen steget med samme beløp, altså ca 12kr.=kr24. skulle oljeprisen stige over 100kr vil dette bare være ++++.
kaunis
08.11.2023 kl 14:18 3028

På dagens nivå kan det være attraktivt og kjøpe mer Vår aksjer å så vente på en kansje lavere kurs eller kjøpe flere, alt etter kapitaltilgang ,om det blir tap på denne kursen så er det naturlig at kursen skal opp her. For tiden er det noe usikkert hva /hvor oljeprisen vil gå, opp eller ned men på den lange linjen har det lite å si om det kommer en periode med lavere kurser. Lave kurser kan være rene gavepakker for den langsiktige for de en skal ikke selge no men mye lenger frem. Må bare gjenta at Vår har alt klart for en gradvis produksjonsøkning med ca 100% til ca årsskiftet 25/26. Her må det skje noe overveldende nytt om ikke dette vil innfris. Poenget her er å plukke plukke plukke aksjer hele veien opp til dette tidspunktet og så da ta en avgjørelse om salg helt eller delvis. Om aksjekursen står i kr.140 da ,så har en fått utbytter lik en aksjekurs på150-160.
Fluefiskeren
08.11.2023 kl 14:47 2971

Problemene med gassetterspørselen er at tiden med kalde vintre i Europa er en saga blott og en hær av LNG-skip har inntatt markedet. Spesielt fra USA. En annen sak er LNG har enorme utslipp av klimagasser. På linje med kull, men det er utrolig lite snakk om det vs rørgass. Håper det kommer på tapetet og at rørgass blir det foretrukne. Det koster mye energi å fryse ned gass til - 162 grader celsius, frakte det over havene med utslipp av metan underveis for så å regassifisere.

«How shipping more US natural gas to Europe helped fuel CO2 pollution

Nov 8 (Reuters) - Carbon dioxide emissions from U.S. liquefied natural gas facilities have jumped to 18 million tons per year, up 81% since 2019, adding a volume of greenhouse gas to the atmosphere equivalent to that produced by several big coal plants, according to United States government data.«


https://www.reuters.com/sustainability/climate-energy/how-shipping-more-us-natural-gas-europe-helped-fuel-c02-pollution-2023-11-08/



kaunis
21.03.2024 kl 10:44 2042

Oljeprisen har steget flere $ på 1mnd og gassprisene stiger videre. Etter 4Q rapporten og en kvalitetsrapport vet vi at VÅR er et selskap som kan ha doblet produksjonen innen -25. Da skulle en kunne vente en aksjekurs på ca 50-60$ mot slutten av neste år. No er det ikke slik at en kan sette kursen i dag opp mot det som produseres i antall fat pr dag -25 og anta aksjekurs etter det. Det er som vi vet etterspørselen og prisen på både oljen og gassen , som er helt avgjørende for aksjekursen. Men at kursen mot slutten av -25 kommer til å ligge høgt på 40-tallet, vil være mer en naturlig. De har bebudet en sikker utbetaling av utbytter og er produktprisene høye så bli også utbyttene og høyre. Jeg ser at med denne utviklingen kan utbyttene økes til i beste fall mot 2kr og aksjekursen kan godt ligge på midten av 50-tallet. Akjen er underestimert på fremtidig kurs som ligger på lave 40tallet. Jeg mener denne aksjen har en så stor fremtidig mulighet for inntjening og utbyttebetaling at den er en topp topp aksje på OSE. Jeg laster når jeg har kapital ledig og vil selge mer for å gå inn i denne gullgruven.
Mammon
21.03.2024 kl 10:47 2032

haussemann har joina VÅR i ferden nordover
deilig å sitte long i kvalitetsaksjer og sove godt om natta :)
kaunis
21.03.2024 kl 11:18 1954

Det er uriktig og dumt å kalle klare fakta for Hausing, en gjennomgang om de faktiske forhold er nyttig for de som leter etter det. Hausing er å misbruke fakta ved stadig skryt av lite innhold.
kaunis
21.03.2024 kl 15:07 1739

Kom no heller med noe som kan ligne på faglig kommentarer. Ser på Shareville noen tåper som prøver mye tull og ingen faglig innsikt å gi et negativt syn på Vår. Dummere går det nesten ikke ant å få til, Fredriksen kjøper med begge hendene og flere kapitalsterke personer søker no til Vår. Da blir det ganske morsomt og tragisk at noen tapere prøver å komme med innspill som er hel på jordet og uten verdi. Vår er blitt et av de oljeselskapene som har størst tillit blant oljeselskapene.
kaunis
05.04.2024 kl 10:30 1168

VAR: SEB NEDGRADERER TIL HOLD, FASTHOLDER KURSMÅL PÅ 38
5.4.2024 07:29 • TDN Finans •
Kopier link
Oslo (Infront TDN Direkt): SEB nedgraderer anbefaling på Vår Energi til hold fra kjøp og fastholder kursmålet på 38 kroner pr aksje.

Det fremgår av en analyse fredag.

"Vi oppdaterer prognosene våre for å gjenspeile observerte priser i første kvartal og implementerer oppdaterte gassprisprognoser for 2024-26 fra SEBs råvareteam, og kutter estimater", skriver SEB.

Meglerhuset venter en begivenhetsløs førstekvartalsrapport ettersom Vår Energi holdt kapitalmarkedsdag i midten av mars. En potensiell joker er kunngjøring av forsinkelse på Balder X-prosjektet, der SEB mener det er svært sannsynlig at oppstart skyves inn i 2025.

"Ledelsen har mer enn antydet at oppstarten av Balder X kan gli inn 2025, men holder fast ved den kommuniserte tidslinjen for produksjon i fjerde kvartal 2024. Markedet bør være godt forberedt på en forsinkelse", skriver SEB.

De mener altså at Vår ikke skal stige mere på børsen og har nådd sitt høydepunkt. Da må en spørre seg hvor bortreist går det ant å være. Her er det mistrøstige Svensker som har sett seg veldig lei på Norges store inntekter fra oljevirksomheten og må bare få ut troen på noe posetift videre. Da ble det Vår som måtte unngjelde denne gangen
kaunis
16.04.2024 kl 16:09 767

Vi opplever stadig større tillit til Vår fra analytikere, som stadig høyner deres kursmål på Vår. Oljeprisen er høy, men det ser ut til at Vår er koblet på Oljeprisen slik, at feller den faller Vår, selv om det bare er snakk om og tiendeler på $ kursen opp eller ned. Noen har et krampaktig forhold til aksjen og det er nesten skremmende å se det hver dag. At den holdes mye nede er nok som vi vet, grunnet de som er på tur ut av denne aksjen. De må ha andre veeeeeeeeeeeldig gode case siden de mener Vår gir for lite % etter deres krav???????. Håper denne aksjen kan få et normalt liv ganske snart , og ber de som vil ut, hopp ut nå.
Hadde denne vært uten den store påvirkningen fra "rømlingene" ville vi sett en mer normal opp og nedtur. Det er hele tiden noe forskjellige syn på aksjen og det er narturlig og ser vim bort fra "støyen" tror jeg kursen i dag hadde vært ca 42-44kr. , noe som mer ville reflektert det som skjer med oljeprisen og selskapets store økning i forventet oljepriduksjon pr.dato og frem i tid. Rundt 20mai er det første utbyttet av 2024 resultater , og her tror jeg vi nærmer oss ca 1,75-2,0kr.