Norsk Titanium - Strong Endorsment from Scatec

NordicGuy
NTI 14.11.2023 kl 11:43 36107

Scatec provided more funding to Norsk Titanium.

Norsk Titanium ble notert på Euronext Growth under børsboomen. Siden den gang har aksjen falt nesten 80 prosent, og nå varsler det en strategisk gjennomgang av selskapet.
Publisert 12. sep. 2023 kl. 16.06
Lesetid: 3 minutter

KREVENDE Å HENTE KAPITAL: – Det har vist seg krevende å hente kapital over Euronext Growth for denne typen langsiktige industrielle satsninger, sier styreleder i Norsk Titanium og adm. direktør i Scatec Innovation, John Andersen Jr.
Industri

Benedicte Storm Bamvik
Da Norsk Titanium ble notert på handelsplassen Euronext Growth i 2021 ble selskapet omtalt som «teknologisk globalt ledende» i luftfartssektoren, i deres satsing på 3D-printing av metaller, rettere sagt titan.
Selskapet ble priset til 2,1 milliarder kroner før de hentet over 400 millioner kroner i forkant av børsnoteringen, der blant annet Johan H. Andresens Ferd dukket opp på aksjonærlisten.
Til tross for at selskapet gikk på børs med underskudd på over 850 millioner kroner som hadde samlet seg opp siden starten av 2007, hevdet styreleder John Andersen at børsnoteringen ville vise seg å være en god investering «etter hvert som selskapet for alvor tar fatt på industrialiseringen».
Etter 28 måneder med kurshavari på Oslo Børs har selskapet engasjert BNP Paribas for å gi selskapet råd om strategiske alternativer for selskapet.
– Krevende
– Norsk Titanium har hatt god industriell fremgang det siste året, og selskapet har en stadig økende aktivitet i tett samarbeid med strategiske kunder som Boeing og Airbus, forteller styreleder John Andersen.
Styrelederen understreker også at selskapet er vitne til en økende etterspørsel etter titan-komponenter for bruk innenfor andre industrier og forsvarssektoren.
– Det har imidlertid vist seg krevende å hente kapital over Euronext Growth for denne typen langsiktige industrielle satsninger, sier han.
– Slik situasjonen nå er i kapitalmarkedet mener vi derfor det er riktig å vurdere nærmere om den økende interessen vi ser for Norsk Titanium fra industrielle aktører, også kan være et grunnlag for tilførsel av kapital for videre vekst og utvikling.
Pengetrøbbel
Siden selskapet ble notert på Oslo Børs har aksjen rast 78,6 prosent fra 10,50 til 2,25 kroner, og har børsverdien kokt ned til 607 millioner kroner.
I april hyret selskapet inn Seaport Global Securities i New York for å hente inn ytterligere aksje- og/eller fremmedkapital i internasjonale markeder.
Kapitalen skulle støtte opp om selskapets langsiktige vekststrategi som sikter mot inntekter på 150 millioner dollar i 2026 – et mål som fortsatt står ifølge halvårsrapporten som ble sluppet i august.
Til sammenligning hadde Norsk Titanium inntekter på 3,2 millioner dollar i 2022, ned fra 5,3 millioner dollar i 2021. Kontantbeholdningen hadde også krympet med 15,2 millioner dollar år-over-år, mens resultatet landet på minus 9,4 millioner dollar, opp fra minus 16,1 millioner dollar i 2021.

STRATEGISK GJENNOMGANG: Norsk Titanium gikk på børs under noteringsboomen i 2021. Etter et kursfall på 80 prosent har de nå engasjert BNP Paribas for å gi selskapet råd om strategiske alternativer for selskapet.
Engasjementet av Seaport Global Securities skjedde bare et par uker etter at selskapet hadde gjennomført en rettet emisjon på 89 millioner kroner til en kurs på 3 kroner per aksje – 2,08 kroner under daværende aksjekurs.
I halvårsrapporten som ble sluppet 30. august opplyste selskapet at denne emisjonen var tilstrekkelig til å finansiere driften ut måneden, men at de var i samtaler med flere potensielle investorer angående ny finansiering.
For å «lette på videre drift» hadde de derimot fått et bro-lån på 2 millioner amerikanske dollar fra deres to største aksjonærer, Norsk Titanium Cayman Limited og Scatec Innovation, som gir Norsk Titanium likviditet ut september.
Slettet bruker
22.04.2024 kl 08:37 2000

2 tallet kommer ila uken. Kun formaliteter gjenstår før nyheter vedr kontrakten meldes.
Octagon
21.04.2024 kl 20:00 2176

...."og mener huske de "var åresvis" foran konkurrentene (relativt sikker på det var NTI som sa det, ikke et av mine andre selskap)"

AdmDir uttalte i video intervjuet 8 februar i år med Finansavisen at de var "7 år foran konkurrentene".

Tror også på snarlig dobling her. Og videre opp i årene som kommer.
Redigert 21.04.2024 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Sydney
21.04.2024 kl 19:29 2203

Grønn er en ting som ikke spiller noe rolle. Kostnadsnivået er viktigere. Det er her det ligger.
kentove
21.04.2024 kl 19:06 2235

Knapt verdsatt til guidet ebidta om 2 år, kundene og markedet er de siste som mister penger, og mener huske de "var åresvis" foran konkurrentene (relativt sikker på det var NTI som sa det, ikke et av mine andre selskap), eier litt i Desert Control og, begge har veldig gode ideer og potensialet e sinnsykt, men NTI ligger bedre an i løypen om de store pengene, men skyldes vel den er "grønn", men regner med denne dobler deg relativt kjapt, håper de begynner med q-tall og ikke h-tall, selv om de er flink med nyheter og medie-dager
Octagon
21.04.2024 kl 11:53 2352

Det som er av størst interesse når de presenterer årsrapporten for 2023 er ikke tallene i seg selv for dette året, det er sikkert underskudd totalt sett, men guiding videre for inneværende år og fremover...

De har senest nå ved investor presentasjonen i Januar opprettholdt guiding for 2026 på 150 MUSD og EDITDA margin på 30% som jo er fantastiske tall.

Alle vet jo at de skalerer opp produksjonen nå og at emisjons midler brukes til dette formålet, slik at "cash burn" naturligvis også vil reflektere dette.

Ellers kan vi sikkert regne med nye børsmeldinger rundt samarbeidet med Airbus, nye godkjenninger innen Romfart, og generelt nye kontrakter innen kommersiell luftfart, forsvarsindustri, og industri generelt. Med 45% besparelse i forhold til tradisjonelle løsninger og 90% raskere ledetid så vil det fort bli "kø i døren" hva bestillinger angår. Så det vil nok komme mange positive meldinger utover året.

Ser sikkert snart "pre pandemi" verdtsetting igjen på dette selskapet.
Slettet bruker
21.04.2024 kl 10:05 2405

https://www.finansavisen.no/lordag/ukens-selskap/2020/09/12/7565668/kitron-er-kursraketten-som-har-gatt-under-radaren

Jeg får kitron vibber av hele opplegget. Nei de driver ikke med det samme, jeg får positive vibber på lik linje.
Kitron har gått som en kule de siste årene og min onkel med lange briller har sikret hele den siden av familien med blant annet kitron.

Nå er det min tur som relativ ung og tenke på økonomi og familiens fremtid. Med NTI har jeg funnet min utvalgte «kitron».
Selskapet guider friskt og det skal ikke gå mange årene før NTI står i 5kr eller mer. De vil på sikt gå med overskudd og siste emisjon kan være unnagjort. Store avtaler er på vei inn som kjent og mer under bordet kan pågå «as we speak». NTI har nok også som kitron gått under radaren. Tipper vi ser NTI på Oslo børs om ikke så alt for lenge. Noe som vil sette de på hovedkvartet.
Enn så lenge kan man nyte billigsalget. Roboter som styrer og herjer. Småsparere som triller ører og egentlig kaster penger på oss med lenger perspektiv.
Dette er den lille store og ha i skuffen
Slettet bruker
20.04.2024 kl 18:37 2574

Og i dette tilfelle fordel så lenge man er tidlig på hugget og følger med i timen.
Kjempe mye gratis god info her som bekreftes ved et dypdykk om man tar det.
Kom mai du skjønne milde
kentove
20.04.2024 kl 18:34 2564

Dette som er ulempen og fordelen med de minste børsene og unoterte men når de først går så går de myyyye, trengs bare en analyse eller opprykk til hovedbørsen, eller litt mediaomtale, såpass høy andel hos de største at det ikke er så altfor mange "frie" aksjer
Sydney
20.04.2024 kl 16:25 2617

Takk for godt innlegg. Snubla over denne og syntes det var en merkelig kursutvikling på nyheten om levrandør til Airbus. Så jeg kjøpte noen aksjer. Takk til dere som deler konkret og fundamental info uten at det blir for mye krangling.
Slettet bruker
20.04.2024 kl 16:18 2615

🤩🤩🤩
Var det mandag eller tirsdag nyheten kom?
Jeg la inn kjøp på flere 100.000 aksjer på 0,88kr og endte med det som dagens store taper. Ingen andre var like glupsk! Aksjen falt til 0,84 og der lå den opp og ned til 86 øre~
Gikk fort opp for meg at dette var ikke noe å svette over. Spillet foregikk med warrents og aktører som styrte kursen med blokk over og under nevnte kurser.
Idag er jeg stor fornøyd med «bomkjøpet»
Takk for et flott innlegg!
Vi er heldige som kan laste under 2 og 3kr:) under 1kr Var Lotto gevinsten
Octagon
20.04.2024 kl 14:19 2625

Gått under radaren for mange denne, dette kan bli stort og lett en mange doblings kandidat. Dobling innen kort tid og flerdobling i forhold til dagens nivå utover mot 2026.

Selskapet var priset til 2 MRD tidligere nå og er i en bedre setting siden den gang ( selskaps verdi er nå 620 MNOK).

Leier produksjonsanlegget i Plattsburg i staten New York for 1 USD i året (til 2030) , "sponset" grunnet sterk interesse for denne type teknologi i USA (fly,forsvars, og romfart). 50 ansatte der p.t. og 59 i Norge.
Kapasitet p.t. 300 MUSD årlig (USA) og anslått EBITDA margin på 30% (fra 2026)

Hoved trigger må være at de kan levere Titanium komponenter gjennom egen patentert teknologi med 3D printing av titanium tråd som eneste i verden (191 patenter).

Med 45% lavere pris en tradisjonelt "smidde" komponenter, 75% lavere energi forbruk og 90% lavere ledetid (produksjonstid).
Dette opplever de stor interesse for (ikke så rart gitt disse besparelsene for oppdragsgiverne).

Godkjent av Boeing for leveranser og nå før jul også Northrop Grumann (spesifikasjoner ferdige) og General Atomics (testing pågår) .
Nylig også Airbus, som de for øvrig allerede har levert komponenter til en stund (Airbus 350).
Venter på godkjenninger innen romfart som de har søkt om og opplyser er snart forventet. Det betyr sikkert NASA og andre aktører innen romfart.
De har forøvrig levert til Thales (Romfart) for "Orbital Missions" en god stund nå (kfr.Børsmelding i Juli 2016).

Industrien (fly,romfart,forsvarsindustri m.m.) går fra tradisjonelle "smidde" komponenter til kompositt materialer. I rammerverk/skrog har Boeing 737 5% komposittmateriale (Titanium) og Boeing 787 15% for eksempel. Så dette er et marked med forventet sterk vekst.

Selskapet er etter eget sigende og emisjon nylig kapitalisert til å komme over "kneiken" til pluss tall og bære evne uten flere emisjoner.

De har jo levert produkter en stund til Boeing, forsvarsindustri (droner), og skalerer nå opp kapasiteten til forventet etterspørsel og høyere industrielle nivåer.
Derav også emisjonen tidligere i år. Bare i Boeing alene har de avdekket et årlig mulig behov for 1.5 Bill. USD.

Så hvorfor dette selskapet fortsatt er priset til 620 MNOK er en gåte.... de har investert 400 MUSD over årene i teknologi utviklingen og oppbygging av industri kapasiteten.

https://www.norsktitanium.com/investors#peports-presentations

Intervju med adm.dir John Andersen Junior 08.02.24 Finansavisen (video)




Redigert 20.04.2024 kl 20:11 Du må logge inn for å svare
Fangal
20.04.2024 kl 11:00 2679

Kopiert fra Shareville
Jakobans
Vi er på god vei til 1,76 😁
«Norsk Titanium viser en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Fallende trender indikerer at bedriften er inne i en negativ utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er avtagende. Aksjen har en mulig omvendt-hode-og-skuldre-formasjon under utvikling. Etablert brudd over motstanden ved 1.78 kroner, helst på økende volum, vil signalisere videre oppgang. Aksjen har støtte ved cirka 0.76 kroner og motstand ved cirka 1.76 kroner. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending opp også i kursen.» https://www.investtech.com/no/market.php?CompanyID=101197
Redigert 20.04.2024 kl 11:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.04.2024 kl 00:05 2788

Jepp. Mcap etter oppgangen i dag er 620 mill NOK. De får inn ca 100m NOK fra warrantsene i juni/november. Legger man de til grunn er mcap 720 mill NOK.
kentove
19.04.2024 kl 23:51 2791

Rotet med tallene ser, skulle være 30 ebidta men ca 500 mill ebidta ja.. Mulig carnegie hadde det i analysen og men dette sier selskspet selv og, senest rundt nyttår så sier de det samme onsdag er dagens kurs en vits
Slettet bruker
19.04.2024 kl 23:31 2807

I følge Carnegie sin presentasjon skal de i 2026 klare revenues på 150 USD og 30 prosent ebitda margin. Vil tro at ditt anslag over er litt konservativt, men det vil tiden vise.
kentove
19.04.2024 kl 23:13 2811

Med ebidta på 300 mill uten gjeld i 2026 som de gjentok senest for noen mnd siden så er 2 mrd billig mtp kapasiteten, Boeing og airbus trenger god or i disse dager, men northrop grumman og departement of defense blir nok fort større kunder
Slettet bruker
19.04.2024 kl 20:06 2906

Takk for gode innlegg! Kommende år ser veldig positive ut
Slettet bruker
19.04.2024 kl 19:23 2943

Ja. Stemmer det Kentove. Market cap ved notering var ca to milliarder NOK.
kentove
19.04.2024 kl 18:04 1818

Mener aksjen startet på ca 10 kr aksjen, så selv med emisjonen er vel snittet til de største eierne over 5 kr aksjen... Og mtp guidingen, så er selv det billig, guidet vel ca 300 mill ebidta i 2026, verdien e vel under det dobbelte av d, så blir en spennende q4/h2 på onsdag, men ingen analyser? Akkurat blitt overflyttet til DnB siden løsning så mens jeg venter på aksjene skal flyttes så lurer jeg på om noen har noen analyser, DnB never kun en analyse på 15 kr aksjen men finner ikke ut hvor den kommer fra, vil tro den kom tidlig i starten av selskapet...?
Fangal
19.04.2024 kl 11:37 1902

Hvis det er Airbus kontrakten som er signert ser vi vel ganske kjapt 5 kr
http://www.cerclefinance.com/default.asp?pub=valactu&isin=NL0000235190&art=717133
Redigert 19.04.2024 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Fangal
19.04.2024 kl 11:32 1908

Og der paserte vi 1 kr
Føre var
18.04.2024 kl 12:22 2065

Tusler og går, under radaren til de fleste enda.
kentove
17.04.2024 kl 20:15 2207

Hadde sbanken nå DnB, står kursmål 15, men ikke kem eller korti det kom på aksjen, finner ikke noe på infoen på DnB iallefall 🤔
kentove
16.04.2024 kl 19:37 2372

Lurer litt på om dette kanskje kan være avtalen om de større komponentene med den nye G4L de har snakket om, som de holdt på med med et flyselskap, eller om det er ny kontrakt med mindre deler med den gamle G4B, uansett lite oppgang forsåvidt, blir spennende neste onsdag den 24 å se tall og ikke minst guiding, northrop grumman, Boeing og airbus blandt noen av kundene er verdt mer enn equinor hver for seg (northrop litt mindre, men tipper de har verdier og patenter som garantert er off the books via darpa og DoD(som forøvrig også har godkjent NTI), Department of defense har vel omtrent et budsjett på 3 ganger Norge totale budsjett alene så kunne vel knapt fått større kunder
kentove
16.04.2024 kl 12:37 2440

Tenkte før emisjonen, de startet vel opp med rundt 10 kr aksjen, fant den ved en tilfeldighet når den bikket under kronen noen dager, så de har selvsagt fått snittet kraftig ned nå ja 😊
Slettet bruker
16.04.2024 kl 09:24 2501

Spent på hvor store tall vi snakker om her. Forventer noen 100 millioner.
Gavepakke! Handle på disse nivåer
asbjørnsen
15.04.2024 kl 23:10 2588

Ja eg frykta at den kjem til å bli kjøpt opp før den går for høgt.... når ein ser på besparelse mot konvensjonell framstilling så er det jo heilt vanvittig.
Det einaste som kan true ein solid marknadsposisjon vil vere konkurrentar med tilnærma lik teknologi
asbjørnsen
15.04.2024 kl 23:07 2588

Dei har vell fått kjøpt ein del til emi-pris dei som alle andre...

270mill aksjer har no blitt til 516mill.

Her tenker eg det er lurt å kjøpe det ein vil og sjå fram til 2026.

Eg har meldt meg på til den 25 april på Eggemoen, ser fram til det!
Slettet bruker
15.04.2024 kl 22:05 2629

Nekter å tro noen tømte seg for 2millioner aksjer idag når kursen stod klar til å løpe løpsk. Det gikk frem og tilbake mellom kontoer med sperre over og under.

Får vi et bud her på hele butikken?
Winter
15.04.2024 kl 21:15 2651

" snittet deres er 8-10 ganger høyere enn min inngang"

Selv etter den nylige emien? Nå vet jeg ikke nøyaktig hvor mange nye aksjer som kom i forhold til tidligere om det eksempelvis er 10-25% eller 50% flere.
kentove
15.04.2024 kl 19:41 2706

Skyldes vel også litt børsen den er på, men med så store hovedeiere smeller kursen fort når den først kommer, snittet deres er 8-10 ganger høyere enn min inngang
Slettet bruker
15.04.2024 kl 18:59 2726

Den ble holdt godt igjen idag. Ingen fest før jubel meldingen med tall kan vises til
Granly
15.04.2024 kl 09:22 2909

Gode nyheter :D Eg har allerede fått fylt på med nye aksjer i dag og ser frem til videre oppgang.

M.V.H
Granly.
NordicGuy
15.04.2024 kl 08:33 2889

Norsk Titanium and Airbus Aerostructures complete Master Supply Agreement negotiations
15 APR 2024 08:00 CEST

COMPANY NAME

NORSK TITANIUM AS

ISIN

NO0010969108

MARKET

Euronext Growth

SYMBOL

NTI

Oslo, 15 April 2024: Norsk Titanium AS (Euronext: NTI, OTCQX: NORSF), a global
leader in additive manufacturing for aerospace-grade structural titanium
components using its patented Rapid Plasma Deposition® technology, completed
negotiations of the Master Supply Agreement with Airbus Aerostructures for the
delivery of printed preforms.


On Friday April 12, 2024 Airbus Aerostructures procurement leadership visited
Norsk Titanium’s Plattsburgh Production Center for a site tour and process
discussions. This marked the completion of Master Supply Agreement negotiations
between the companies. The Master Supply Agreement documentation has entered the
final approval cycle and is expected to be signed shortly.
kentove
13.04.2024 kl 19:59 2986

11 dager til q4 kommer, blir spennende guiding, lite baisere i denne tråden så hva er den potensielle nedsiden jeg eventuelt ikke ser når jeg mener denne er absurd billig i forhold til guidingen de gjentok med emisjonen?
NordicGuy
09.04.2024 kl 10:18 3181

The latest announcement by Hittech on their cooperation with Norsk Titanium - posted on LInkedin

Thank you Koen Mentink and Marco Verloop for your continued support to Norsk Titanium and additive manufacturing in general. Looking forward to the conference in Veldhoven!
Hittech Group
Hittech GroupHittech Group
4,505 followers4,505 followers
5d • 5d •

Follow
This lightweight, high-accuracy titanium structure is initially produced by removing 90% by extensive milling. This product has successfully been transferred into a product realised through additive manufacturing. Our Partner, Norsk Titanium, manufactures a pre-shape made by Rapid Plasma Deposition (3Drpd)—a technology developed and qualified for aerospace. The final shape and accuracy are realised by milling at Hittech.

Koen Mentink from our Hittech Bihca B.V. company and Nick Mayer from Norsk Titanium will give a 30-minute presentation on April 16 in Veldhoven (NL) at the Manufacturing Technology Conference, explaining how they evolved from removing 180 kg of titanium chips to 20 kg from carrier structures.

The conference, organised by the Knowledge Sharing Centre, aims to bring together technicians from the design and manufacturing industry to share knowledge about manufacturability. Register for our presentation from 11:30 – 12:00 on April 16 at the NH Conference Centre Koningshof, Locht 117, 5504 RM Veldhoven, via the link in the comments.

https://www.linkedin.com/posts/nick-mayer-a66562a_this-lightweight-high-accuracy-titanium-activity-7181692143000862720-QzFx?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
kentove
08.04.2024 kl 19:43 3283

Spennende, men behøves vel, dagens kurs va guidingen de har for 2026 er jo totalt misvisende, ikke akkurat en bransje som går konkurs fremover
NordicGuy
08.04.2024 kl 17:14 3334

Norsk Titanium hosts site visit and Capital Markets Update at Eggemoen 25 April

This is positive. You do not do capital markets update when you have nothing to say.

Full press release:
https://live.euronext.com/en/node/12403410
Hellcat
08.04.2024 kl 08:34 3365

Norsk Titanium hosts site visit and Capital Markets Update at Eggemoen 25 April

Oslo, 8 April 2024: Norsk Titanium AS (Euronext: NTI, OTCQX: NORSF), a global leader in additive manufacturing for aerospace-grade structural titanium components using its patented Rapid Plasma Deposition® technology, is pleased to welcome current and potential new investors, analysts and other stakeholders to a combined site visit and Capital Markets Update at its facilities at Eggemoen outside Hønefoss from 09:30-12:00 CET on 25 April 2024.

Norsk Titanium is looking forward to this opportunity to demonstrate its leading RPD® technology and present its market outlook and investment case to its stakeholders, and will be represented by CEO Carl Johnson, CFO Ashar Ashary and Chair John Andersen jr.

Norsk Titanium’s technology centre and Norwegian production facilities are located at Eggemoen, Flyplassveien 20 outside Hønefoss. This is approximately one hour’s drive from Oslo CBD, and the company will facilitate bus transport leaving Aker Brygge at 08:00 CET and returning approximately 13:30 CET. For planning purposes participants are requested to register on ca@carnegie.no by 17 April 2024.

For more information, please contact:
Ashar Ashary, CFO Norsk Titanium AS
Email: Ashar.Ashary@norsktitanium.com
Tel: +1 518 556 8966

About Norsk Titanium:
Norsk Titanium is a global leader in metal 3D printing, innovating the future of metal manufacturing by enabling a paradigm shift to a clean and sustainable manufacturing process. With its proprietary Rapid Plasma Deposition® (RPD®) technology and installed production capacity to generate annual revenues of approximately USD 300 million, Norsk Titanium offers cost-efficient 3D printing of value-added metal parts to a large addressable market. RPD® technology uses significantly less raw material, energy, and time than traditional energy-intensive forming methods, presenting customers with an opportunity to better manage input costs, logistics, and environmental impact. RPD® printed parts are already flying on commercial aircraft, and Norsk Titanium has gained significant traction with large defense and industrial customers.

For the latest news, go to www.norsktitanium.com or follow us on LinkedIn.