Hva er kursen når børsen stenger fredag før ASH?

Jimmi
NANO 26.11.2018 kl 09:25 19932


Jeg tror kursen stikker over hundre i løpet av uka, og closer rundt 110 fredag 30/11.

Det ser lovende ut nå:)

01.12.2018 kl 12:35 1544

En må vel si at selskapet er gavmilde når de deler ut tusenvis av billig -opsjoner til folk som ikke er insidere engang. Og ikke engang opplyser om hva vedkommende har gjort eller hvem det er.

Korrigerer man også for hvordan børsen generelt har utviklet seg i samme tidsrom så vil rabatten fremstå som enda mer formidabel. NANO fremstår fortsatt som svært lavt priset uansett hvilken tilnærming man måtte ha.
01.12.2018 kl 11:01 1704

ArildM siden du nevner Algeta, kan jeg tipse om at Algeta 3 år før markedet ikke hadde noen markedsverdier ført via sluttkurs som er så lav som dagens område for NANO. Det mens NANO er ca 2 år nå fra markedet. Ja i løpet av år 3 og år 2 før markedet for Algeta lå de i snitt rundt 160 i kurs med rundt 11% færre aksjer, tilsvarer rundt 142 i kurs for NANO. NANO sies å være større enn Algeta, men prises altså særdeles mye lavere. Du kan gjerne peke på markedssentiment til Biotek har endret seg, men det er en meget stor rabatt som gies ved dørene til dagens kurs når du setter de mot hverandre.
30.11.2018 kl 21:39 2200

Jeg trolla bittelitt igår når jeg kom med et motsvar til påstanden om at Nano er latterlig underpriset. Nano er latterlig underpriset nå hvis man ser på hva de kan oppnå, men det er fortsatt et stykke dit. Algeta var også underpriset sett på hva de ble solgt for.
Sånn vi ser det nå er 80- 100 kroner en realistisk prising fordi det fortsatt hersker mye usikkerhet og ting ikke har gått på skinner.
Markedet priser inn usikkerheter og allverdens annet rart og dermed er ikke kursen nå opp mot firesifret som enkelte for 18- 19 måneder siden mente den ville være innen ASH 2017. Noen mente den ville nå 400 før Lugano samme år og at ferden til himmels ville starte der.
Nå i ettertid vet jo alle hvordan det gikk.
Har fortsatt klokketro på Nano og vet at Betalutin allerede er medisin, men to- linjers poster om at toget går, underprising, algoherjing, raketten tenner og at markedet ikke forstår seg på det fundamentale irriterer meg alikevel.

Så, Betalutin blir ikke medisin. Det ER allerede medisin. Dessverre er det foreløpig ikke mange som får gleden av den fordi innen biotek er det en hovedregel.
Ting Tar Tid.
Redigert 30.11.2018 kl 21:40 Du må logge inn for å svare

Et utgangspunkt for å ta stilling til hvor kursen burde ha befunnet seg nå kan jo være å starte med emisjonskursen (114) og korrigere for den generelle utviklingen på børsen i de to årene som er gått. Når man korrigerer for dette så ender vi opp med 145 kr. ATH vil korrigert være på 187. Og så får hver og en ta stilling til om det ser lysere eller mørkere ut for selskapet idag enn det gjorde for 2 år siden.
30.11.2018 kl 17:07 2518

Strengt talt vil jeg vurdere NANO til kjøpsgunstig til rundt 135 nå, hvor hold anbefalning kommer, og salgsanbefalning på 165+.
Forventet ikke markedet skulle dra aksjen dit dog, bare en tolkning jeg har av hva en fornuftig pris av selskapet er per i dag. Forventer ikke det kommer i år heller dersom det ikke kommer regulatoriske triggere, men eneste påvirkning det har er hvordan jeg forholder meg til vekting av NANO i porteføljen min.

Benyttet anledningen til å rapportere samt blokkere Deja Vu. Personangrep og latterliggjøring, det er noen ynkelige mennesker der ute. Håper ikke det dreier seg om at vedkommende selv solgte seg ut, og benytter dette som virkemiddel med håp om å påvirke kurs. Det må være grenser for hvor patetisk noen kan oppføre seg. Så antar personen bare er lite intelligent. Det sagt var det et friskt pust å se skriblerier i hvordan lysets hastighet kan brytes. Stor forskjell på nivå her inne.

Kjernekar, om du ikke er på TI, må du gjerne lage konto der. Tror du vil like tråden der som heter Biotek, ikke for mye skriving og en del høyt nivå.
aborum
30.11.2018 kl 16:56 2560

Lysets hastighed er konstant i vakuum, men er bevist (bl.a. af en dansk forsker), at det kan bremses betydeligt (60 km/t) jfr. https://www.dr.dk/nyheder/indland/dansk-forsker-bremser-lyset - man kan da diskutere om lyset har en konstant hastighed, eller konstant udbredelseshastighed.

Lysets hastighet er konstant. Det er fullt mulig for partikler å bevege seg med høyere hastighet enn fasehastigheten til lys i et medium, derav Cherenkov-stråling. Fasehastighet og lyshastighet må ikke forveksles, dog.

Det er fullt mulig å overskride lysets hastighet så lenge mediumet er riktig, for eksempel vann.
I vann kan radioaktiv stråling ha høyere hastighet enn lyshastigheten i vann.

Ut fra kursutviklingen så kan man ihvertfall konstatere at markedsaktørene har en avventende holdning til hva NANO kommer med. Så skulle NANO komme med overraskende positive nyheter, så kan det bli en heftig uke kommende uke.
Deja vu
30.11.2018 kl 15:23 2871

Hvor seriøse er innleggene på denne side, når spørsmålet er Hva er kursen når børsen stenger fredag før ASH? De som svarer er nok de som kun bruker sin tid til fantasier, opp og ned. Hele Forumet er stort sett brukt av amatører som koser seg å se sine innlegg, Fornuften råder i hverfall ikke her,
Neste spørsmål er, når kan vi overskride lyset hastighet??

Og det skremmende, men ikke overraaskende, er at slike investeringsøkonomer gjerne får riemlgi stor gjennomslagskraft blant markedsaktørene, delvis fordi de med sin tittel "investeringsøkonom", utgir seg for å være en ekspert som har satt seg godt inn i et selskap vedkommende uttaler seg om. Hans uttalelser gis ytterligere tyngde fordi de kommer på trykk i Hegnar, lest gjennom og funnet presentasjonsverdig av en såkalt økonomijournalist.

På dette viset kunne altså en artikkel om PHO, spekket med feil og feilopfatninger, bli presentert til markedsaktørene, som sluker slike artikler med hud og hår. Noe som i etterkant gir seg utslag i hvordan markedsaktørene velger å prise et selskap. Like fullt er det altså enkelte som ynder å kaste frem floskelen "markedet har alltid rett".

Vel faktum er at markedsaktørene bestemmer prisingen av et selskap på børs, men dersom markedsaktørene sin oppfatning om selskapet er basert på feilaktig informasjon, så vil også markedet sin prising av det angitt selskapet ikke være rett, men derimot fullstendig feilaktig.

Det var jo nettopp derfor du Dr. S og jeg selv ved årsskiftet 2015/16 fikk handle NANO aksjer til spottpris. Vi har tjent sykt mye penger på det, men ingen skal fortelle meg at markedet priset NANO rett den gangen.

Mitt eksempel fra i går på TI befinner seg i samme gate. Har den legen jeg har pga at han er en usedvanlig godt informert lege, men han måtte melde passe når han skulle diagnostisere mine symptomer som kanskje kunne peke i retning av hjernekreft. Egentlig ikke så underlig når man vet at legen har noen minutter til rådighet under en konsultasjon. Min niese, som også er lege, brukte litt mer tid på å finne er årsak til mine symptomer, men stod også fast. Etter mange timers googling fant jeg selv frem til riktig diagnose (bekreftet av min lege), som viste seg å være en usedvanlig sjelden tilstand (og heldigvis både helt uskyldig og uten plager). Tenker vi på NANO som "pasienten" så vil nok vi som kan bruke ubegrenset tid (og ofte har 40 års erfaring) kunne stille en mer riktig diagnose enn f.eks. en fondsforvalter som tar en titt på selskapet. Vi har vel alle en fersk "analyse" av Photocure friskt i minne, som kan stå som eksempel på hva som kan bli resultatet når man trekker slutninger basert på noen øyeblikks informasjonsinnhenting.
Redigert 30.11.2018 kl 12:58 Du må logge inn for å svare

Litt fra ASH: Result Type: Paper
Number: 2879
Presenter: Arne Kolstad
Program: Oral and Poster Abstracts
Session: 623. Mantle Cell, Follicular, and Other Indolent B-Cell Lymphoma—Clinical Studies: Poster II
Time and Location:
Sunday, December 2, 2018: 6:00 PM-8:00 PM
Hall GH (San Diego Convention Center)
Search Result:
... Hospital, Trondheim, Norway12Department of Hemato-Oncology, Palacky University and University Hospital, Olomouc, Czech Republic13Department of Diagnostic Physics, Oslo University Hospital, Oslo, Norway14Nordic Nanovector ASA, Oslo, Norway15Department of Medical Biochemistry, Oslo University Hospital, Oslo, Norway16Oslo University Hospital, Oslo, Norway17Department of Oncology, Norrland University ...

DR.S
Her er vi helt på linje.
Floskelen om at markedet alltid har rett er en sannhet med sterke modifikasjoner. Når man kaster ut denne floskelen så blir det i de fleste tilfellene gjort uten at man tar med en helt vesentlig forutsetning, nemlig at markedsaktørene har satt seg inn i det aktuelle selskapet. Dersom markedet derimot består av hovedsakelig aktører som verken har fokus på segmentet der det aktuelle selskapet hører hjemme eller som har satt seg inn i de enkelte selskap i dette segmentet, så blir det komplett umulig for markedet å sette en fornuftig, langt mindre en korrekt pris på selskapet.

Det blir som nå en eiendomsmegler blir flyttet fra det området han er familiær med prisdannelsen til et geografisk område han er fullstendig ukjent med, da hjelper det ikke å hevde at siden vedkommende er eiendomsmegler så vil han kunne fastesette en korrekt pris på boligene som ligger ute for salg i dette området også.
Men man kan gjerne skape en floskel om at en eiendomsmegler vil alltid kunne fastsette riktig pris på enhver eiendom. Men det blir ikke mer riktig fordi om man kaster frem denne floskelen i ethvert marked man besøker.

Faktum er jo at en amatør med en rimelig greit kjenneskap til prisdannelsen i et spesifikt geografisk marked, trolig vil kunne treffe betydelig bedre med verdifastsettelsen enn en proff eiendomsmegler uten kjenneskap til det spesifikke markedet.

Og i Norge er ikke markedsaktørene videre interessert i farmasisegmentet. Det er også årsaken til at Algeta aldri ble riktig priset av markedsaktørene før en proff markedsaktør kom på banen og kjøpte opp hele selskapet. Vil tro markedet ble tatt litt på sengen når man ser på delta mellom siste omsetningskurs før budet kom og kursen på Algeta etter at budet var kommet. Hadde floskelen om at markedet alltid har rett vært riktig, ville en proff aktør selvfølgelig kjøpt Algeta for en pris i nærheten av det markedet priset selskapet til. Det vet vi at ikke skjedde.

Det samme vil skje den dagen neste norske farmasiselskap blir kjøpt opp. You just wait and see!

Bayesian theory, eller "wisdom of the masses" som du tilsynelatende referer til her fungerer kanskje på store selskap, hvor daglig omsetning er høy nok. Jeg tviler sterkt på at det er en god målestokk for verdi i mindre selskap med lavere omsetning, spesielt innen bransjer som er så tungt å forstå for menigmann som biotek. En annen faktor som ikke må undervurderes er effekten motivasjonen og kjøpekraften til de involverte aktørene har på kursen (du har jo tidligere kommentert at aktører har vært med å presse opp eller presse ned kursen). Som jeg nevnte tidligere: Dersom markedet hadde evnet å korrekt verdsette et verdipapir hadde ikke hype vært en ting. Ei heller børskrakk. Da hadde heller aldri aksjer vært "billige" eller "dyre". Om vi snakker om bevegelige gjennomsnitt kan jeg muligens være noe mer enig med deg.

Jeg mistenker dog at vi bruker begrepet "verdi" ganske forskjellig, og at det kanskje er der denne misforståelsen oppstår.

"Summen av markedsaktører (ekspertpanelet "markedet", jfr. bayesiansk teori) vurderer til enhver tid alltid mer nøytralt enn enkeltpersoner klarer å gjøre."

Tja, til en viss grad gjelder det i de store selskapene på de store børsene, og de færreste bør vel gå rundt og håpe på at de kan ha oppdaget noe som er relevant for Coca Cola som "markedet" ikke har tatt inn over seg. Selvfølgelig mulig, men det vil være sjeldne unntak.

Forholder vi oss istedet til små selskap på perifere børser så er virkeligheten en helt annen. Det finnes mange grunner til dette, men jeg kan jo nevne et par av de viktigste:

Mange har en egeninteresse i å holde kursen oppe eller nede for forskjellige formål (du har jo selv nylig kommet med stadige kommentarer om støttekjøp), og i perioder med lav omsetning skal det ikke all verdens muskler til for å påvirke kursbildet. Og når man samtidig ser at kursen har ligget både høyt og lavt uten at beslutningsgrunnlaget i særlig grad er endret så kan man ikke annet enn konkludere med at markedets dom er ganske tilfeldig.

Små selskaper på perifere børser vil også i enda sterkere grad påvirkes av psykologiske krefter, og for den som har studert gruppepsykologiens lover så er det mye å hente her

"Summen av markedsaktører (ekspertpanelet "markedet", jfr. bayesiansk teori) vurderer til enhver tid alltid mer nøytralt enn enkeltpersoner klarer å gjøre."

Denne påstanden høres kanskje uproblematisk og tilforlatelig ut, men blir like feil som å tro at flertallet i et demokrati sørger for kloke beslutninger hele veien.
Det er vel heller ikke spesielt vanskelig å peke på gode grunner til at det ofte slår feil ut. Om man tar NANO som eksempel så er det vel på ingen måte merkelig om enkeltpersoner som har brukt tusener av timer på å følge NANO på klingen kan vurdere selskapet bedre enn "den grå massen" som utgjør markedet, og som kanskje i snitt har brukt noen timer på jobben (mange har også aksjer indirekte via fond og har personlig ikke kjennskap til selskapet i det hele tatt). Så jeg tror slett ikke jeg er den eneste som ikke lar meg påvirke i synderlig grad av hva "markedet" måtte mene om selskapet, bortsett fra at det ofte kan ha en irriterende påvirkning på kursen. Derimot lytter jeg gjerne til andre enkeltpersoner som jeg vet også har fulgt selskapet nøye. Summen av deres inntrykk er verdt å ta seg ad notam.
Redigert 30.11.2018 kl 11:57 Du må logge inn for å svare
Korsar
30.11.2018 kl 11:49 3588

Eller at dagens kursbilde er det markedet - summen av alle som en involvert i aksjen - vil gi i dag :-)
Det er nok både mindre konspirativt - og mer korrekt....

Her er det kurs manipulasjon på høyt nivå, Omsettes knapt aksjer over to sifrede volumer.
Korsar
30.11.2018 kl 11:23 3689

Jeg skjønner at mange kan bli overrasket over kursrealiteter, når man avviser markedets rolle og løpende presisjon .
Men husk altså: DET ER KUN MARKEDET SOM BESTEMMER KURSEN.
Hva folk mener av forskrudde og uopplyste ting her har selvsagt ingen ting med den saken å gjøre.
Summen av markedsaktører (ekspertpanelet "markedet", jfr. bayesiansk teori) vurderer til enhver tid alltid mer nøytralt enn enkeltpersoner klarer å gjøre.
At det bryter med enkeltes ønskedrømmer har ikke noe med markedets presisjon å gjøre, som selvsagt gir brustne drømmer når enkeltpersoner ikke klarer å holde seg til et kritisk, balansert markedsbilde og prisingsregime.
.

Redigert 30.11.2018 kl 11:24 Du må logge inn for å svare

Markedet har aldri rett - verken idag eller da kursen lå på 12 kr eller når den lå på 129 kr. Å tro at markedet har rett i denne typen aksjer er ett av de største bedrag man kan være rammet av på børsen. Riktignok er det markedet som til enhver tid definerer aksjekursen, men det gir ingen som helst fasit hvor hvilken verdi selskapet representerer. Hele poenget med å være langsiktig eier i et selskap er at man sterkt undervurdert enten kursen ligger høyt eller lavt. Hvis ikke ville selvfølgelig det eneste logiske vært å selge NANO da kursen allerede for et par år siden var godt over 100 kr. Men vi som har fulgt selskapet hele veien mente jo at i forhold til underliggende verdier var man ikke så veldig mye nærmere når kursen var 120 kr enn da den var 12 kr. Det var uansett mange hundrelapper opp til "fair value". Men selvfølgelig frister det mer å kjøpe en aksje som kan gjøre hundregangeren enn en som kan gjøre tigangeren, så jeg forstår jo også dem som tar gevinst på en bølgetopp.
Jeg kan vanskelig se for meg hva som skulle dukke opp på ASH som kan snu trenden, men en kortvarig dipp når de som har kjøpt på falske premisser kaster kortene må man være forberedt på. Det er uansett en gave til de som har akkumulert den senere tiden. Men det blir neppe store dippen, Jeg ser få spor av den euforien som hersket under forrige oppgang, og det lover bra for kursen. Det er for øvrig god grunn for eufori, men det er det kun en mikroskopisk del av markedet som har skjønt.
Korsar
29.11.2018 kl 20:20 4164

ArildM,
du er den første med noenlunde vett og forstand jeg har sett på en god stund her inne.
Utenom meg selv da... :-)
mofi1
29.11.2018 kl 19:36 4273

Hadde markedet rett når aksjen stod i 38kr for ikke så veldig lenge siden også, eller hva med emikursen på 114?
Markedet har aldri rett, men styres av en rekke faktorer som påvirker den daglige kursen hit og dit.

Den dagen budet kommer får vi tilnærmet rett prising.
focuss
29.11.2018 kl 19:33 4305

Prisen på Nano i dag er det aksjemarkedet vil betale. Det er imidlertid grunn til å tro at prisen det industrielle markedet vil betale, er langt høyere. At Nano blir kjøpt opp vil neppe overraske noen.

Uten å si noe om hva jeg mener Nano er verdt: Man skal ikke anta at markedet har rett uten videre. Hvis det hadde vært tilfellet hadde ikke hype (eller motsatt) vært en ting.
29.11.2018 kl 18:54 4403

Latterlig lavt priset er vel en sannhet med modifikasjoner. Markedet priser Nano til det de tror Nano er verdt. Hvem har rett? Markedet eller vi her inne?
Tror nok hovedvekten ligger i markedet.
Er enig i Nano fortsatt fremstår som som lavt priset selv etter siste ukers oppgang, men hva vet vi som markedet ikke har innsett? Eller omvendt?
Markedet kan vite mer og ikke sitte med noe som ligner religiøse forhold til investeringen som gir oss skylapper.
Og ikke kom med at Nano- kursen er rævkjørt av shortere og algoer. De sistnevnte har ikke en sjanse hvis markedet hadde skjønt at Nano er det samme som vi her inne tror det er.
Redigert 29.11.2018 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
gatfre
29.11.2018 kl 16:39 4676

Husk at NANO har fått PIM, fast track og har levert gode data i 2018. Hadde ikke dette i 2017 da kursen var ATH. Anbefaller som alltid å kjøpe på dipper som kan komme fremover. Anbefaller også at alle hører på Radium podcastene.
Selskapet er latterlig lavt priset etter alle fantastiske nyhetene vi har fått i år. Ikke mange selskaper som har fått PIM heller. Kan ikke helt se at vi skal ned etter ASH
Det har vært vanvittig mye robot handlig i aksjen de siste dagene for å holde oppgangen nede. De store spiser de små. Hold på aksjene, bud kan kommer før han aner. Som Bravo utalte selv så er det ikke så mange som skjønner hvor mye Betalutin er verdt. Markedet er stort. Har vært med hele veien siden 2016 og kommer ikke til å gi meg nå med den fremgangen selskapet har hatt i 2018 selvom dette ikke gjenspeiler seg i kursen pr dags dato

Dette er min mening etter å ha fulgt selskapet lenge. Lykke til med deres innvestering
Thom1011
29.11.2018 kl 16:09 4788

Vanlig på børsen er vel å selge på forventninger, dette betyr at vi antagelig skal nedover etter Ash. Men håper jeg tar feil. Sitter long og venter til Nano blir kjøpt opp, men mi må nok smøre oss med tålmodighet.
blega
29.11.2018 kl 16:00 4830

Enig med du. Frykt, den største driveren av alle. Men at vi skal langt ned, tja, jeg har god tid, og har klokke tro. Føler utålmodigheten rir, men har lært, TTT ting tar tid. Mitt mål 2020 en gang, om selskapet lever så lenge da, men det blir jo en annen diskusjon

Det er en unik sjans for å riste ut de som er usikre på hva NANO er i ferd med å få til.
Jeg tror derfor på en negativ åpning, for så deretter at kursen når ATH.

Tenkekr også likedan, men har absolutt størst tro på scenario 2. Men man kan ikke helt se bort deler av markedet har hatt urealistiske forventninger. Men slike forventninger er isåfall på ingen måte priset inn i kursen, så resten av markedet bør se en eventuell dipp som en god kjøpsanledning.

forum - du skrev igår et innlegg med to scenarioer:

"Om jeg skal våge å spå i gruten tror jeg aksjen forblir på 80-tallet denne uken. På mandag kommer den store smellen, med to scenarioer:

1.ASH er bra, men ikke så tydelig som vi ønsker. Traderne vil merke usikkerheten og kjøre aksjen ned. Dette forsterker seg med at de som gikk inn i forkant selger.
2. ASH er så bra at det ikke gir rom for usikkerhet. 100-tallet burde være nærmere enn noen gang."

Jeg tenker likedan, men har nok mest tro på scenario 1.

Jimmi, mange ble fintet ut idag og. Spesielt de med stopp loss. Aksjen var jo nede i 82 idag.

Hold på aksjene ja og kjøp på dippene.
Problemet mitt er at jeg er nesten all inn fra før av så da må jeg bare lene meg tilbake og finne popcorn.

En ting til, det har aldri vært så lite aktivitet her før en så viktig hendelse som ASH. Jeg tolker det som meget positivt og at euroforien er moderat.
Jimmi
29.11.2018 kl 13:58 5180


Regnet med det kom en dip i løpet av dagen. Handlet litt ekstra på 85,-

Dagen ender nok i blått i dag også skal dere se:)
Jimmi
29.11.2018 kl 00:00 5629


https://www.hegnar.no/TV/video/0e59f12c-00080348-4e65c8f4

Nano ser bull ut på denne analysen. Hør fra ca 2 minutter. Det er litt motstand på 89.90, så er det fri bane opp til 109,-. At vi ligger oppe på nittitallet i morgen har jeg stor tro på. Det er god stemning i statene, som smitter over til Oslo også:)
Kommer det en liten korreksjon er det en kjøpsmulighet. Det var vi vitne til senest i dag.

God natt!