Strongpoint #3-23 Fartshump eller rødt lys?

tunktee
STRO 22.11.2023 kl 17:24 83080

3. kvartal og status.


Mange av oss ble tatt på sengen av de siste to kvartalers svake tall.
Det er også misnøye å spore om CEOs uttalelser i Q2-presentasjonen.

I ettertid var visse uttalelser om avtaler i 3. kvartal åpenbart uheldige.
Antageligvis er ledelsen bevisst på dette, da uttalelsene i Q3-presentasjon var noe mer forsiktig.

Signalene fra ledelsen er like fult viktig å fange opp. Det er dem som sitter tettest på markedet!
Jeg har fremdeles full tillitt til ledelsen i Strongpoint, men aksjekursen signaliserer ikke det samme.


Redusert omsetning og økte lønnsutgifter er hovedårsakene til den dårlige bunnlinjen i 3. kvartal, sammen med høyere finans- og valutakostnader.
Sistnevnte vil variere med valutasvingninger og havnet dessverre på toppen av de andre faktorene i kvartalet, med negative 5,4 mill.


Bruttomarginen viser sterk økning fra 37,1 til 44,1%.

Marginen vil variere, men jeg syns det er viktig å belyse at bakgrunnen for den økte marginen er produktmiksen og at våre proprietære produkter selger godt.
Som følger: (YoY inkludert service)
Payment Solutions -8,3%
Check Out Efficiency +0,4%
Other retail technology +15,1% (antatt hovedsakelig egenutviklet)
E-commerce logistics +11.6%


Det er altså In-store Productivity og Shop Fitting som har bidratt til den dårlige topplinjen, med henholdsvis negative 32,6% og 23,1%.
Men så er det helle ikke disse segmentene som skal løfte Strongpoint til stratosfæren.

Salgsnedgang av ESL/Pricer i Sverige er årsaken til nedgang i I-sP.
Dette er naturlige svingninger og gir ikke grunn til bekymring.

Shop Fittings stammer fra Air Link Group og nedgangen kan forklares med et spesielt sterkt 3. kvartal i fjor.
UK & Ireland rapporteres som eget område, og tallene er identiske med segmentet Shop Fittings,
Det er derfor uklart for meg hvordan proprietære produkter samt ESL rapporteres i området, og er et aktuelt spørsmål ved neste presentasjon.


Det er ellers innført et program for kostnadsreduksjoner på 20 mill p.a. som vil ha virkning fra 1. kvartal 2024.


Jacob Tveraabak avslutter sin innledning av Q3-rapporten med
“Hence, I continue, along with my management team, to stand behind our financial
ambitions for 2025 with 2.5 BNOK revenue and 13-15% EBITDA margin.”

Selv tror jeg mange brikker skal falle på plass for å nå målet.
Men om man bare kommer halvveis til mål i 2025 er aksjen i dag et svært godt kjøpt.
Markedet er tilsynelatende avventende, og vil har mer pudding på bordet.
Redigert 14.04.2024 kl 03:21 Du må logge inn for å svare
kössa
01.12.2023 kl 11:23 5664

Instämmer till fullo med föregående talare…
Nu tycker jag att vi haft tillräckligt med tålamod och förtjänar en tidig julklapp i form av en stororder!💥
Storebetong
01.12.2023 kl 11:58 5635

Vi fortjener en stor ordre i julklapp men for mange vil det passe bedre i januar med tanke på formueskatten...
kössa
01.12.2023 kl 12:17 5630

Kan hända att det kommer en eller några storordrar strax efter nyår. Att man använder ingången på det nya året till att riktigt kicka igång mot målsättningen 2,5 miljarder i omsättning och EBTDA på 13 - 15%?
HrDuck
01.12.2023 kl 12:36 5614

Jeg har vært litt kjøper i aksjen de siste ukene og tenkte at det var ryddigst å ikke kommentere noe i den perioden. For å være helt åpen så tenker jeg å fortsette med litt kjøp også fremover om ikke det blir større endringer i kurs eller situasjonen for selskapet.

De siste par kvartalene har vært skuffende resultatmessig. I tillegg har selskapet ikke lenger en like romslig likviditetssituasjon som tilfellet var etter salget av Labels. Selskapet har både gjort oppkjøp (UK, Finland), betalt utbytter og gjort tilbakekjøp. Dette er ikke problematisk om vi vender tilbake til normale historiske resultater.
Vi vet jo at periodiske resultater er variable i alle selskaper, ikke minst for selskap som til en viss grad er prosjektdrevet. Brukeren Brenno invest hadde et fint innlegg på den forrige tråden (som bla nevnte "stickyness" til kunder), jeg anbefaler de som ikke har fått det med seg å ta en kikk der.

Basert på historiske resultat er strong langt fra krevende priset i dag. MCap rundt 600 mill og priset under 0,5 p/s, men det er opp til selskapet over tid å vise at de par siste kvartalene var unormalt svake. Q4 blir neppe enormt med en del initielle kostnader knyttet til kostnadskutt og entusiasmen for selskapet i dag er lav. Dette er forøvrig noe som gjelder for de fleste mindre selskap. Tar man utgangspunkt i tallene som storebetong nevner (2 mrd omsetning og 10% ebitda-margin) så er aksjen selvsagt en screaming buy. Igjen, det blir opp til selskapet å levere på tallene de kommende årene fremover.

Så kjenner vi jo alle aksjemarkedets psykologi. Når aksjen går opp så føler man seg sikker og optimistisk, bekymringer havner fort i bakgrunnen. Og det motsatte kjenner vi jo igjen i denne perioden. Når kursen går ned så bekymrer man seg for det meste og forventningene er lave. Vanligvis er begge deler feil måte å se markedet på, men du verden så vanskelig det er å ikke la seg styre av følelsene.

Jeg var selv aksjonær i Qfree som ble kjøpt opp til en pris rundt 1,3 mrd kroner/ 12 kr aksjen (oppgjør kommer i løpet av få dager). Dette er et selskap som omsetter for mindre enn Strong og historisk sett hadde svakere resultater. Prisen på aksjen lå stort sett under 6 kroner de siste 12 md før budet. Selvfølgelig til stor frustrasjon for mange aksjonærer. Men noen ganger må man bare se forbi prisen på børs og heller fokusere på verdien som ligger i selskapet.

Uansett, lykke til og god helg alle :)
Storebetong
01.12.2023 kl 12:41 5612

Takker HrDuck:). Super oppsummering av situasjonen du kommer med.

God helg alle:)
HrDuck
02.12.2023 kl 02:11 5294

hyggelig, men nå vet dere hvorfor jeg ikke har bidratt mer :)
Storebetong
02.12.2023 kl 11:50 5202

Det står stor respekt av å avstå fra å delta på forumet i perioder hvor man kjøper eller selger aksjer. Minivolum som for eksempel meg har dog liten betydning.
Elektrikeren
02.12.2023 kl 12:08 5203

Sjekket topp 50 igjen, og den siste uka er det bare DNB som fortsatt selger. Hva kjøpere gjelder er det bare TOHATT AS og Instituelle aktører som har kjøpt noe av betydning de siste ukene. Blant andre aktører er økning i porteføljen bare på noen hundretalls aksjer.
Gordon Ekko
02.12.2023 kl 14:19 5139

Rart å lese innlegget til mr. Duck!
Vi har felles at Qfree og Strong har vært en av våre lengste investeringer. Det lønte seg å være tålmodig i Qfree selv om vi fikk dårligere betalt enn jeg hadde trodd. Nå er Strong den aller lengste investeringen i tid og jeg tror og håper det vil lønne seg. Selv har jeg også kjøpt litt den siste tiden. Synes ikke det er noe problem å kjøpe/selge mens man skrive her og det får vel være forskjellen for oss. Ellers så er vi vel alle skuffet over ordreinngang og resultater ift. Kommunisert av ledelsen. Vi lever i håpet
Redigert 02.12.2023 kl 14:21 Du må logge inn for å svare
Storebetong
02.12.2023 kl 20:58 4995

Takker Elektrikeren:)

Det virker som det er solid kjøperstyrke på lavt 13-tall.
Brenno Invest
04.12.2023 kl 13:55 4675

Takk for god kommentar HrDuck :) setter stor pris på dere som holder liv i tråden her.

Det kommer nok sannsyneligvis ikke noe avtaler nå før jul, da de aller fleste venter med investeringer av tech til begynnelsen av året.
Jeg mener at de avtalene som kommer neste kvartal jan-mars vil legge store føringer om de kommer til å treffe de målene de skal.
Strong er fortsatt veldig avhengig av hardware og hardware markedet kniper til for de aller fleste store it firmaene. (Skulle ønske de ble mye mer softwarebasert)

Positive ting fra dette året er:

Det har kommet mye gode sammarbeids avtaler og de har fått tilgang til nye markeder.
Jeg mener at JT har iaf lagt grunnmuren og lagt til rette for den veksten som er blitt forespeilet.

Negativt:
Hardware prisene preger veldig marginer
Jeg tror tidsperspektivet til JT er litt off jeg tror vi vil se at det tar litt lengre tid enn forespeilet.

Uansett så mener jeg at de avtalene som kommer i Jan legger litt mer føringer på om de vil klare målet sitt. Prosjekt baserte selvskaper også må jobbe mye med marginene sine, mye som skal klaffe.

Om pilot prosjekter generelt er det som er fine med disse er at da har man nesten begge beina inne hos kunden, lettere å overbevise en kunde om å kjøpe når de får testet produktet ordentlig. Når det er helt nye produkter som ikke er "hyllevare" så tar pilotene veldig lang tid, men det gjør sånn at man kan få jobbet tett hos kunde :).

Siste kvartal så var i alle fall ARR opp og det er viktig, går denne ned så vet vi at de taper faste kunder. It selvskaper vokser også som oftest i tritt med sine kunder.

Igjen så vil jeg gjerne takke alle folk som er med å dele sine meninger, bra det kommer bra begge sider.



HrDuck
04.12.2023 kl 15:52 4636

Jeg tenker også at avtaler nå rett før jul ikke er så sannsynlig, men man vet jo aldri. Timing for ordrer og fokus på om de kommer nå snart er jo typisk for aksjemarkedet. Mitt syn er at det er overdrevet fokus på akkurat dette. Det viktige er at ordrene kommer, om tidspunktet er dette, neste kvartal eller kvartalet etter det igjen gir svært små utslag i fair verdi for selskapet.
En liten digresjon rundt akkurat dette. Tilbake på tidlig 2000-tall var det mye fokus på Tomra rundt politisk behandling av eventuell innføring av pant i Tyskland. Det ble spekulert frem og tilbake og selv de mest uskyldige kommentarer fra politiske aktører ble overtolket og misforstått av det norske (og sikkert utenlandske) aksjemiljøet. Jeg snakket med flere analytikere om dette i denne perioden og fokuset deres var akkurat det samme som spekulantenes. De var bekymret for aksjekursen om det kortsiktig ikke ble et positivt vedtak. Har man vært noen dager i Tyskland så forstår man at dette er et land som over tid ikke ville akseptere noe annet enn pant på tomgods (miljøfokus og orden må være). Når jeg tenker tilbake så husker jeg ikke om det ble vedtatt i den første runden med politisk behandling eller om det kom senere. Så i det lange løp var timingen sikkert ikke så viktig.
Noen ser timing som en risiko, men i de fleste tilfeller er jo dette fokuset på timing bare en mulighet om man er langsiktig investor.

Gordon: Overrasker meg ikke at andre Strong-aksjonærer også var investert i Qfree. På mange måter selskap som lignet på hverandre. Marked som hadde langsiktig vekstpotensiale og begge ekspanderer geografisk. Mitt inntrykk var at konkurransebildet var mer krevende for qfree, men når kursen lå rundt 6 kroner var det priset til det samme som Strong er i dag. Altfor fristende til å stå over en slik mulighet. Jeg var ikke så veldig langsiktig der (hadde vel vært eier kun ca tre år), men man vet jo aldri hvor lang tid det tar før belønningen kommer.
kössa
06.12.2023 kl 10:44 4315

Ny aktieägarlista utlagd. Topp 50 ökar.

https://www.strongpoint.com/app/uploads/2023/12/top-50-shareholders-30.11.23.pdf
Redigert 06.12.2023 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
HitIT
06.12.2023 kl 15:27 4168

Bra!
Kan noen snart slutte å selge på 13,40 så vi kommer oss litt opp av hengemyra...
Sylfest
06.12.2023 kl 15:52 4135

Great :-). Ut i fra bilder og tekst også en SCO levering, men det fremgår ikke tydelig for meg om det er Tesco eller Snowfox, eventuelt en annen butikk i Manchester som har installert SCO. Tør vi håpe på Tesco ?
Storebetong
06.12.2023 kl 16:22 4095

98K til salgs i sluttauksjonen i dag på 13,40.
Redigert 06.12.2023 kl 16:31 Du må logge inn for å svare
Storebetong
09.12.2023 kl 12:26 3300

Ja, topp 50 øker med hele 1,2% poeng i november som utgjør 540.000 aksjer, og eier 74,2% av selskapet pr 30.11.
Mest markante endringer er Skandinaviska Enskilda Banken sin øking med 615.000 aksjer og Verdipapirfondet DNB sin reduksjon med 343.000 aksjer.
Tohatt AS øker med 150.000 aksjer og flere andre gjør mindre økninger. Det er få små reduksjoner blant topp 50.

Økning i topp 50 henger nok også sammen med at mange små forlater Strong. Vi mister netto 85 aksjonærer i november og er nå kun 2.380 (selvsagt er det flere pga. at de ligger bak banker i utlandet, men det har vi ikke oversikt over her).

Vi fikk en ny måned med stabil aksjekurs i overkant av 13 i likhet med september hvor den var stabil rundt 17,50. Raset på 25% i oktober skyldes selvsagt mye Q3.

Det er liten tvil om at topp 50 i hovedsak har innstillingen Stay Strong eller akkumuler i perioder med kursfall. Dette har vi sett før.

Ha en fortsatt god helg alle sammen:)
HitIT
11.12.2023 kl 12:19 2897

Burde jo være mulig for Strongpoint å få noen Autostore ordrer fremover...

https://www.mtlogistikk.no/automasjon-autostore-element-logic/haper-a-ha-autostore-i-132-butikker-innen-fem-ar/853795
Redigert 11.12.2023 kl 12:20 Du må logge inn for å svare
Ols123
11.12.2023 kl 13:14 2855

Jacob pratade om att cash order skulle presenteras under q3 o nu är snart q4 över och ingenting har kommit
kössa
11.12.2023 kl 13:17 2883

Ja, det är väl Strongpoint som är Autostores partner när det gäller livsmedelsbutiker på Strongpoints hemmamarknader, inte element logic.
Ols123
11.12.2023 kl 13:58 2827

Helt klart när det gäller med tempererade zoner
Storebetong
12.12.2023 kl 09:02 2616

Et par ting på morgenkvisten:

BØRS: OVERSIKT OVER AKSJONÆRENDRINGER BLANT UTVALGTE INVESTORER
12.12.2023 06:45 • TDN Finans: STRO KRISTIAN FALNES AS NY 200.000 0,4

100.000 til salgs synlig på 13,15 i åpningsauksjonen. Ligger nok med skjult volum nå.
Sylfest
12.12.2023 kl 09:05 2614

K. Falnes burde benytte sjansen til å "doble" i dag !
kössa
12.12.2023 kl 09:08 2618

Ja, det visar att Autostores lagerlösning är applicerbar på butiksformat. Nästa steg är att livmedelsbutikskedjorna satsar på detta till sina butiker på Strongpoints hemmamarknader där ju Strongpoint är Autostores partner att sälja, distribuera och serva. Kan vara på gång. Kanske därför Autostoregrundaren Hattelands släktingar på några månader köpt in sig med 650000 aktier? Hoppas!😊🚀
rydning
12.12.2023 kl 09:23 2611

At en bjellesau på Oslo Børs går inn i Strongpoint, bør kunne gi kursen et løft på kort sikt.
HrDuck
12.12.2023 kl 10:05 2601

Tror han har vært aksjonær lenge, men 200k er nok en kraftig økning ja
HitIT
12.12.2023 kl 14:32 2391

Hva skjer med Spania...?
Bør JT komme med en oppdatering? Eller det under kontroll eller går hele sulamitten ad undas.
(kursen har iallefall gått i dass)
Er vel nokså på overtid av overtiden nå....
Storebetong
12.12.2023 kl 17:52 2270

Spania går sikkert fint, men med utfordringene de har er det fort ikke i orden I løpet av året.

Jeg ser ingen grunn til å børsmelde noe annet fra JT sin side enn signert kontrakt eller den meget lite sannsynlige katastrofen at prosjektet ikke blir gjennomført.

Kursen tikker ned og nå som kjøperne på lavt 13-tall er erstattet av selgere på samme nivå går det normalt nedover.

Uten noen positive børsmeldte nyheter i løpet av resten av året tipper jeg på 12.00 til nyttår.

EDIT: Neste oppvekting på 12,30 er min plan. Sorry visst jeg virker negativ, men det er alltid grunn til å forsøke å være realistisk (og forsiktig har ofte også vært lurt..).
Redigert 12.12.2023 kl 20:21 Du må logge inn for å svare
bernes
12.12.2023 kl 20:17 2194

Trur ikke børsmeldte ordre hjelper lenger. Det har vist seg tidligere at det gir kun kortsiktig løft som trigger selgere som igjen snur trenden raskt tilbake negativt..
Trur det eneste som kan snu kursen nå er et resultat i 4Q som overbeviser markedet om at 2025 er innenfor rekkevidde.
JT optimistiske toner om store kontrakter UK/Spania i 3Q/4Q har bare vært negativt så lenge begge ligger dødt.
Storebetong
12.12.2023 kl 20:31 2204

Jeg har også begrenset tro på et stort løft i aksjekurs om det kommer fine kontrakter, men det kan bremse kursfallet og gi et lite løft/bedre sentiment på litt sikt.

Q4 2023 tror jeg lite på at blir særlig bra, men vi får håpe ABG skjønner mer av selskapets inntekter/drift/resultater enn meg (som ikke er usannsynlig i det hele tatt..).

Det er klart at optimistiske toner fra JT i de siste rapportene og ingen børsmeldte ordre på lang tid tynger aksjen. Jeg er kanskje naiv men jeg tar dette som en grei oppvektingsmulighet, da jeg tror på selskapet på sikt.
kössa
12.12.2023 kl 20:57 2183

Det skulle vara fint med en miljardorder från Spanien på Cashguard Connect i det här läget!💪🏼 Förr eller senare så…..
Otto40
12.12.2023 kl 21:27 2176

11 handelsdager igjen av q4 på Oslo børs. Jeg hadde troa på at det ville komme noe nyheter i løpet av q4 etter det som tidligere ble meldt i år. Nå har jeg ikke noe tro på at dette kommer før tidligst q1 24, og undres litt over strategien til selskapet på deling av informasjon.
Det er nesten så jeg tror JT har snakket ned aksjekursen etter lovnadene om nyheter i q3, som ikke kom.

Jeg heller mer og mer mot at vi er et selskap som er verdt 5-600 mill med det som er levert av omsetning den siste tid og bunnlinje.
Kjøpsmulighetene er der, for de som mener vi er verdt mer og har troa på fremtiden.