VOW 2024

Karbon
VOW 20.12.2023 kl 12:20 28073

2023 har vært et krevende år for alle Vow-aksjonærer. Selv om omsetningen har satt nye rekorder, har utsatte kontraktsannonseringer og dårlige marginer preget aksjekursen. Men nå er det vel snart på tide å se framover, og ikke bakover. Dersom Vow leverer i henhold til hva som er skissert i 2024, så vil trolig skuffelsene fra 2023 bli glemt rimelig fort, og optimismen vil blomstre opp. Etter hvert som flere og flere kontrakter blir annonsert innenfor forskjellige segmenter utover i 2024, vil man trolig se konturene av en «storleverandør» av landbaserte anlegg innen et område som blir viktigere og viktigere for hver dag i verden. Når vi ser på Vows trading update for q1 i mai, halvårspresentasjonen i august, og nå sist «Kapitalmarkedsdagen» i november, så kan man danne seg et bilde av fremtidsutsiktene.

I forbindelse med Vows trading update for q1 2023 ble det opplyst at man er i samtaler med kunder om hele 80 forskjellige anlegg i perioden 2023-2029 med en kontraktsverdi på til sammen ca 25 milliarder kroner. Den største potensielle kontrakten ble her opplyst å ligge på ca 2 milliarder kroner. Under halvårspresentasjonen i august ble det opplyst at av de 80 identifiserte prosjektene, jobber man nå konkret med 33 av disse. «Konkret» betyr at de er kommet så langt i prosessen, at det ikke er snakk om noen anbudskonkurranse med andre leverandører. Det er snakk om kunder som har valgt Vow som leverandør, og at man jobber konkret med betingelsene for prosjektene. Det er også informert om at noen av disse aktørene planlegger mange anlegg.

Gjennomsnittlig kontraktsverdi for anlegg til cruiseindustrien har ligget på ca 40 millioner kroner. Kommende anlegg til landbaserte anlegg (de 33 anleggene de konkret jobber med i dag) vil ha en gjennomsnittlig kontraktsverdi på mellom 400 og 500 millioner kroner. Altså det 10-dobbelte.

Det er mange av segmentene innen industrial solutions (landbaserte anlegg) som har potensiale til å bli rene pengemaskiner for Vow i årene framover, nedenfor nevner jeg noen:

ETEL – Carbon black fra brukte bildekk:
Da partnerskapet med ETEL/Itochu ble annonsert i desember 2022, ble det samtidig opplyst at man hadde identifisert hele 300 potensielle lokasjoner for slike anlegg på verdensbasis. Samtidig jobbet man konkret med de 3 første anleggene. Under trading update for q1 2023 fremgikk det at man allerede nå hadde 10 anlegg «på blokka» Med gjennomsnittlig kontraktsverdi på kanskje mellom 400 og 500 millioner, så sier det seg selv at dette segmentet alene vil kunne bli en pengemaskin i Vow-systemet. Første kontraktsannonsering her var opprinnelig ventet mot slutten av 2023, men er utsatt til i løpet av første halvår 2024 (25 000 tonn). Estimert en 10-dobling innen de neste 5 årene, jf. presentasjonen på kapitalmarkedsdagen.

Produksjon av biochar
Vow har som kjent levert et anlegg til amerikanske Wakefield Biochar (som har planer om å bygge mange flere anlegg), og har fått en kontrakt med Quonset Soil Solutions til ca 270 millioner kroner. Det er all grunn til å tro på flere og større kontrakter innenfor dette segmentet i årene framover. Spesielt i Amerika har biochar fått et stort fokus som fremtidig «karbonlagringsmetode». Jeg har i et tidligere innlegg vist til en uttalelse om at Wakefield Biochar har planer om å oppskalere anlegget med innkjøp av nytt pyrolyseutstyr i 2024. Behovet for biochar er sterkt økende framover, noe man kan lese mer om her:
https://www.bdlaw.com/publications/demand-heats-up-for-biochar-carbon-projects/

Biokull til metallindustrien mv.
Vow Green Metals presentasjoner av fremtidige prosjekter og anlegg er imponerende. Og behovet for biokull til metallindustrien vil bare øke og øke i årene framover. Når Vow Green Metals får på plass sine partnere og finansieringen således kommer på plass (Siva og Vardar er allerede på plass), vil VGM etter alle solemerker bli en fremtidig superkunde for Vow. I tillegg leverer Vow også pyrolyseutstyr til andre aktører innen metallurgisk industri, og også til andre aktører som opererer på samme måte som VGM. Vow har tidligere levert et anlegg til Circular Carbon og til Envigas AB, og det er all grunn til å tro at det snart vil komme bestillinger fra dem for oppskalering til større anlegg. Ellers kan det ikke være lenge til Vow mottar en bestilling fra Wacker Chemie på nærmere en milliard kroner (50 000-tonns anlegg med 6 CHE-reaktorer).

Pyrolyse av sewage sludge (kloakkslam)
I presentasjonsmaterialet fra 9. mai i år (trading update) fremgår det at man allerede er i samtaler med kunder for levering av hele 28 anlegg innen sewage sludge. Fokuset på fjerning av PFAS forventes å få bare større og større oppmerksomhet framover, og japanske Kobelco (som er kunde av Vow) har uttalt at de ser for seg å bestille mange slike anlegg i årene framover. Fra trading update 9. mai 2023, ca 6 minutter ut i presentasjonen: «they are planning to build multiple plants….» Under kapitalmarkedsdagen fikk vi opplyst at «feed-kontrakten» som ble annonsert tidligere i 2023 gjelder en aktør innen nettopp sewage sludge, og som vil bestille 4 CHE-reaktorer til det kommende anlegget.

Plastgjenvinning – Repsol, UniPetrol mm.
Vow har med «plastic2Olefins-prosjektet» i samarbeid med spanske Repsol fått en fot innenfor markedet for gjenvinning av usortert plastavfall. Vi venter fortsatt på en mulig storkontrakt med UniPetrol, som i så fall vil befeste Vow som en verdensledende leverandør innenfor dette segmentet. UniPetrols siste oppdatering når det gjelder det store pyrolyseanlegget for plast er at de forventer å tildele kontrakten senest i slutten av juli 2024:

“The Contracting entity expects to award the Public Contract at the end of July 2024 at latest, so that the Modular Pyrolysis Plant could be commissioned no later than at the end of 2028"

Det er også verdt å merke seg at de 80 kundene man jobbet med pr første kvartal 2023 er et antall som bare vil vokse og vokse i antall, etter hvert som Vows systemer blir utrullert rundt om i verden. I det korte bildet (2024), antar jeg vi vil stifte nærmere bekjentskap med følgende kunder: ETEL, Circon Energy, «ukjent aktør innen Sewage sludge», Wakefield Biochar, Wacker Chemie, Envigas AB, UniPetrol og Outokumpu. Kanskje også Circular Carbon. Under kapitalmarkedsdagen ble det opplyst at Vow og Outokumpu har samarbeidet i ca 2 år om planene for Outokumpus bygging av et biogass og biokullanlegg, dvs dette anlegget:

https://www.outokumpu.com/en/news/2022/outokumpu-plans-a-significant-investment-in-a-biocoke-and-biomethane-plant,-aims-at-reducing-climate-emissions-and-increasing-self-sufficiency-in-energy-in-finland-3162097

Og 18. desember 2023 sender Outokumpu ut følgende melding, som skulle tilsi at endelig investeringsbeslutning er tatt:

https://www.outokumpu.com/en/news/2023/outokumpu-invests-in-a-pelletizing-plant-for-biocoke-in-tornio,-finland-to-accelerate-the-reduction-of-direct-emissions-3375120’

Og sist, men ikke minst – I slutten av november ble det sendt ut børsmelding (og vi fikk en presentasjon under kapitalmarkedsdagen), der det ble opplyst at Circon Energy i Caribbean planlegger en storsatsing innen pyrolyse av «alt» av avfall, og at de vil bestille hele 19 linjer fra Vow i første kvartal 2024. Og det er første fase av en serie av bestillinger i årene framover. Ingen bør bli overrasket om et så stort prosjekt kan bli forsinket i forhold til planene Circon Energy har lagt, men det er utenfor Vows kontroll:

https://www.vowasa.com/blog/vow-in-position-for-caribbean-carbon-recycling-project

Mye mer kan nevnes, men dette er håndfaste prosjekter og potensielle kunder med fremtidige «seriebestillinger» av anlegg innen industrial solutions.

Det er kanskje litt voldsomt å forvente kontraktsannonseringer til alle aktørene nedenfor i 2024, og det kan kanskje være greit å fordele de på 2024 og 2025. Jeg gjentar de til slutt i innlegget her, og de 3 øverste skal være «sikre» i 2024, så kan vi krysse de av etter hvert som kontraktene annonseres.

ETEL,

Circon Energy,

«ukjent aktør innen Sewage sludge»,

Wakefield Biochar,

Wacker Chemie,

Envigas AB,

UniPetrol

Outokumpu

Circular Carbon


Redigert 29.08.2024 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
nolast
22.08.2024 kl 18:46 3041

Hei
Ja, savner info og graving fra de mange som bidrog. Nå er det en uke til Q2. Spennende blir det.
Og når kommer den første stor ordren?
nolast
27.08.2024 kl 20:15 2780

Da er det for seint å hoppe på toget. Ser vi vendepunktet i morgen? Håper at alle som har kommet meg god info de siste årene
melder seg på igjen! Nøkkelen er KUN en låst tråd. Lykke til i morgen!!
Karbon
27.08.2024 kl 20:37 2752

Halvårspresentasjonen er vel på torsdag 29. august.

Den store skuffelsen i første halvår er at verken ordren fra Circon Energy har kommet, eller ordren fra ETEL. Begge ordrene skulle vært på plass i løpet av første halvår, og da kunne vi pustet lettet ut, og sett framover mot nye ordre i andre halvår.

Til gjengjeld har vi fått 2 store ordre innen cruise, med nye og forbedrede marginer. Men skal vi få noe løft i kursen etter presentasjonen på torsdag, må vi nok få noe håndfast å forholde oss til innen industrial solutions (landbasert). Vi er på overtid i forhold til flere forventede kontrakter nå, og dette må etter mitt syn kommenteres og gis relativt stor oppmerksomhet på torsdag.


Redigert 27.08.2024 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
Hammers
27.08.2024 kl 22:45 2644

Ordren fra Circon hadde ikke jeg regnet med i år. Dette er en tung materie der mye må på plass før bestilling.
Ikke sikkert at det kommer noe før tidligst til neste år - eller kanskje året deretter (mine erfaringer med VOW).

ETEL har delvis blitt bekreftet - dog uten detaljer!
For: Hva er vitsen med ny test etter først å ha gjennomført en lang en gjennom flere år?

Vel, den første var trolig for å finne ut om dekkene kunne resirkuleres 100% og få ut ønskede verdier.
Dette klarte man og nå går man videre. Kanskje for opplæring av egne ansatte?

Det samme kan man trolig si om prosjektet "plastavfall til drivstoff" for et stort selskap.
Dvs en AVANSERT utgave av tragedien QFUEL.
Også her har man kjørt pilot over flere år for å prøve å få det til - noe man har klart med stor eleganse.

Den 15. juli ble opplæringspilot for "selskapets" egne ansatte børsmeldt.
Vi snakker i første omgang om mer enn 10 anlegg i Afrika/Latin-Amerika.
Jeg røper ikke selskapets navn siden det ikke er offentliggjort, men det er et stort internasjonalt et.

Innen shipping vil det komme 3 enorme kontrakter fra Italia for skip som skal på vannet i 2029, 31 og 33.
Videre bestilte Carnival nylig et stort skip nr 4 i serie fra finske Meyer Turku.
Dette med opsjon på skip nr 5+6. Altså ytterligere 3 stk.

Merk; Når det bestilles med opsjon på flere skip i en serie er dette en teknisk sak.
Skipene BLIR bestilt, men oppdragsgiver slipper å starte betalingen før bestillingene bekreftes som "firm".

VOW eier også 25% av VGM. Her ligger det trolig en liten gullgruve for dem. VGM har i dag en total børsverdi på 242 mill.
Det er ca 20 mill lavere enn det selskapet har børsmeldt av nye kontanttilskudd ila Q2.
Kommende årlig produksjon av 22 millioner KWh energi (22 GWh) for Follum fase 1+2 verdsettes i dag til NULL.

Dobling til 44 GWh energi (produksjon av 20' tonn biokarbon) for fase 2 er alt nå halvveis finansiert.
Fabrikken + infrastruktur er i boks. Finansiering for produksjonsanlegget forventes børsmeldt i H2 i år.
Alt går på skinner!
Redigert 27.08.2024 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
Karbon
29.08.2024 kl 18:35 2368

Da var katta ute av sekken. Som jeg skrev i innlegget over her; Den store skuffelsen i første halvår er at verken ordren fra Circon Energy eller ETEL har kommet på plass, slik vi var forespeilet. For hvordan ville situasjonen sett ut dersom de to ordrene hadde vært på plass? For landbaserte anlegg skal i utgangspunktet 40 % av kontraktsverdien innbetales ved signering. For de virkelig store kontraktene, ca 30 %. Dersom ordren fra Circon Energy ligger i størrelsesorden ca en milliard, og ordren fra ETEL ca 200 millioner, ville Vow hatt ca 350 millioner i kassa nå, bare fra disse to ordrene. Nå er det selvsagt ikke slik at de 350 millionene kunne vært brukt til hva som helst; De tilhører prosjektene de innbetales til, men likefullt hadde kapitalsituasjonen vært en helt annen. Aksjekursen ville også vært en helt annen, og en eventuell emisjon ville vært null problem.

Men slik ble det altså ikke. Så enkelt, men likefullt så brutalt.
Stepping
30.08.2024 kl 15:42 1977

Er det noe å gå på juridisk her?? Komme slepende med "kunde" fra varmere strøk på q rapport som skal ha 19 linjer, Hvor tett opp til grensen er det??
Nsxnsx
02.09.2024 kl 14:40 1763

Ja må nok kunne sies å være litt på kanten....
Nsxnsx
02.09.2024 kl 17:13 1580

Send linken til Henrik på mail, dette har nok gått hus forbi...🤣🤣
Nsxnsx
I dag kl 09:16 1224

19 linjer nærmer seg....og det er bare "first plant of multiple" for de som forstår engelsk....kanskje blir DNB litt mer positive nå....
Redigert i dag kl 09:19 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I dag kl 09:50 1123

Markedet tror melding fra Oslo børs er fake.....
The Observer
I dag kl 10:46 1045

I rett tid:
Vow ASA: Serviceavtale signert for første storskala Carbon Refinery®-prosjekt i Karibia
Oslo, 5. september 2024 - Vow ASA (avkrysset OSE: VOW) har signert serviceavtaler for å delta i en front-end engineering and design (FEED) studie for et storskala Carbon Refinery®-prosjekt i Karibia. Avtalene som er inngått med henholdsvis Circon Energy LLC (Circon) og dets søsterselskap ReCO2, LLC (ReCO2), er forlengelser av en samarbeidsavtale som ble signert i fjor (se børsmelding 28. november 2023). Denne FEED er den første av potensielt flere anlegg under utvikling av Circon og ReCO2.
The Observer
I dag kl 11:41 964

This FEED is for the first of potentially multiple plants under development by
Circon and ReCO2. The first plant will deploy 12-19 lines of Vow equipment, and
process various feedstocks into low-carbon fuels, biochar and recovered carbon
black, all without any direct emissions.

"We are extremely excited to see that the project is developing and progressing
with our dedicated partners at Circon and ReCO2. It has been a long time coming,
but we are finally taking the next step towards realising this first project in
the Caribbean," said Henrik Badin, CEO of Vow ASA.
Heggøyen
I dag kl 12:02 924

3.00 i dag. Gjesp sier markedet. Har de marginer ?

Jo flere avtaler i NEL, desto verre ble det pr omsatte krone 😅
Redigert i dag kl 12:02 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I dag kl 12:34 869

Ja det er jo det vi vedder på nå og om finansieringen ordner seg.

Nyheten vil vel i hvert fall ikke være negativt med tanke på veien videre...eller ?
Nsxnsx
I dag kl 13:00 831

Ellers er det jo litt rart å stadig diskutere aksjer man eier med noen som ikke eier de samme aksjene.

Skulle vel tro at dem har lite interesse av veien videre når dem har 0 kroner investert. Jeg gidder i hvert fall ALDRI å kommentere/diskutere aksjer jeg IKKE har eller har tenkt å kjøpe...har mange andre bedre ting å finne på.... bare en observasjon fra min side.
digitalnaboen
I dag kl 13:09 813

det er vel bra at det kommer litt motforestillinger til haussing, eller? Hvis bare aksjeeiere som stort sett har forelsket seg i en aksje, skal skrive om en aksje, ender det som regel med katastrofe. Mange som skriver har vurdert en aksje og faller ned på et standpunkt, og da er det i ytringsfrihetens ånd viktig at de også gir sin mening. Da blir bildet mer balansert.
På den annen side finnes de som shorter, og de som av en eller annen grunn "hater" enkelte skribenter. De bør ikke tas særlig seriøst.
Heggøyen
I dag kl 13:28 774

Noen av oss har shortet siden 50+
Nordnet ordner slikt. Meglerbordet er fleksibel ovenfor ACTIVE TRADER kunder.
Stepping
I dag kl 17:53 591

VOW er det verste eksempelet jeg kommer på med tanke på låste tråder og monopol på meninger. Da går det som det gikk her. Eller vi er vel ikke helt ferdige enda det er jo en pågående skammelig situasjon son går for åpen scene.
Stepping
I dag kl 18:04 569

Er det mulig å få bort alt av ledelse? Om det viser seg ikke mulig så ser vel markedet på det som veldig klart tegn på ekstrem svakhet. Alt er kjørt i grøfta og nå skal vi ikke få en restart på asfalten igjen nei vi skal lære oss grøftekjøring.
Redigert i dag kl 18:05 Du må logge inn for å svare
Karbon
I dag kl 19:09 482

Med det positive åpningsinnlegget mitt på denne tråden er det mye jeg kunne skrevet for å utdype det, men i dagens situasjon er det bare en ting som gjelder, og det er å få en avklaring på kapitalsituasjonen.

Mediene har "kost seg" med den fortvilte situasjonen som har oppstått, selv om ikke alt som står på trykk er korrekt. Det er noen klare faktafeil i artikkelen om "luftslottet", spesielt om perioden før selskapet satset på land. For selskapet tjente vitterligen bra med penger på den tiden, faktisk så bra at de utbetalte utbytter, og kunne gi fra seg en stor andel cash til VGM ved utfisjoneringen. Og det er her en av største feilene ble begått, slik jeg ser det.

VGM fikk altså med seg en stor andel cash ved utskillelsen, slik at alle aksjonærene i Vow fikk tilsvarende antall aksjer i VGM. Det er lett å være etterpåklok, men det hadde nok vært bedre om VGM hadde hentet kapital i markedet ved en nyemisjon ved børsnotering. Enova-støtten måtte de selvsagt få med seg. Så kunne det vært opptil den enkelte hvorvidt man ønsket å bli aksjonær i VGM ved å kjøpe aksjer i markedet eller i nyemisjonen. Poenget med utskillelsen var tross alt å skape en ny og stor kunde for Vow. En slik løsning ville nok alle kommet best ut av.

Og da ville Vow ikke hatt problemer med kapitalsituasjonen i dag....
Redigert i dag kl 19:11 Du må logge inn for å svare
Stepping
I dag kl 19:52 410

De pengene hadde sikkert uansett vært blåst på tull. 125 millioner hvor vanskelig kan det være?? Tenker det er andre ting som ligger bak? Krav om at ledelsen må gå før pengene er på plass? Eller er kongstanken at VOW går ned med gjelda og VGM trer frem ?
Karbon
I dag kl 20:11 381

VGM er en kunde av Vow, på lik linje med f.eks. Envigas AB. VGM skylder forøvrig fortsatt Vow minst 100 millioner for CHE-reaktoren, og ifølge VGM skal finansieringen av denne skje i det halvåret vi er inne i nå. Så hva du mener med at Vow skal gå ned med gjelda, og VGM tre frem forstår jeg ikke helt.

Personlig mener jeg at Vow burde fremtvinge en emisjon i VGM for å få betalt for CHE-reaktoren - da hadde store deler av kapitalsituasjonen vært løst. Og Vow har tidligere uttalt at de ikke har til hensikt å delta i noen emisjon i VGM, noe som ville medført at eierandelen i VGM ville blitt redusert. Helt OK det, for å opprettholde ca 30 % eierandel av den ene kunden sin fremstår som mer og mer meningsløst.
Redigert i dag kl 20:12 Du må logge inn for å svare
anca
I dag kl 21:14 285

Karbon, har du fortsatt troa på selskapet?
Hammers
I dag kl 21:29 264

Planen har alltid vært å få finansiering av trinn 2 i boks i H2 i år (CHE-reaktoren inngår i dette trinnet)

Dagens dummeste innlegg må vel være ditt: "Personlig mener jeg at Vow burde fremtvinge en emisjon i VGM".
Ja, for hvorfor gjøre noe så 100 % idiotisk når de selv måtte stått for 50% av en slik EMI pga sitt eierskap i VGM.

Dessuten; VGM har aldri basert seg ikke på EMI, men på en partnerskapsmodell + lånefinansiering (tilsv).
Ref da de nye partnerne Vardar/Skagen Energi kjøpte seg inn 3. og 4. største aksjonærer i mai i år.

VGM fikk da inn 70 mill - og kjøpskursen var 1,86 pr aksje......for 4 mnd siden.
Dessuten fikk VGM inn nye 50 mill da 1/4 av operatørselskapet ble solgt til Vardar for 50 mill i april.

I NOV i fjor ble det inngått en salgsavtale på 152 mill for fabrikken til statlige SIVA.
Ja, fabrikken selges når den står ferdig og leases straks tilbake for å drive produksjonen der.

Børsverdi i VGM er i dag 107,5 mill, mens mine tall viser at 272 mill har/vil komme inn.
Dessuten;

Jeg skulle videre tro at 22 GWH energi (dvs; 22 millioner KWH har "en viss verdi" når produksjonen starter på trinn 1.
Dette dobles i Trinn 2. Fabrikken nærmer seg nå utvendig fullføring (for trinn 1) og montering av prosessutstyr starter i oktober.

Som man skjønner: ALT går etter en allerede fastsatt tidsplan.
Spørsmålet er heller; Hvor lenge skal hovedeierne gidde å se på det tullet som i dag skjer med VGM på børs før det tas grep?
Da gjelder det å være med.
Redigert i dag kl 21:31 Du må logge inn for å svare
Karbon
I dag kl 21:38 238

Hva du får deg til å skrive Hammers.....

Du skriver:
"Dagens dummeste innlegg må vel være ditt: "Personlig mener jeg at Vow burde fremtvinge en emisjon i VGM".
Ja, for hvorfor gjøre noe så 100 % idiotisk når de selv måtte stått for 50% av en slik EMI pga sitt eierskap i VGM."

Leser du ikke hva jeg skriver? Jeg skriver at Vow IKKE har noen intensjon om å delta i en ev emisjon i VGM. Det har de uttalt opptil flere ganger. Vow leverer utstyr til f.eks. Envigas. Har de noen eierandel der? NEI. Har de noen eierandel i noen av de andre kundene sine? NEI! Trenger de å ha en stor eierandel i VGM? NEi!

VGM kan fint foreta en emisjon uten at Vow deltar. En utvanning av eierandelen i VGM hadde selvsagt vært mer å foretrekke enn den situasjonen man står i nå. Det skjønner du også.
Redigert i dag kl 21:42 Du må logge inn for å svare
Heggøyen
I dag kl 21:44 219

elnomi
I dag kl 21:18 30
Hvor nær er vi kanten av stupet i vow?

----

Stupet er 3,00 - går den under dette, er det dødsriket neste. Lite historikk der, og da kan dette implodere skikkelig. Med emisjon som ikke kommer i boks heller, så er det nok at en stor eier kaster kortene. Eller at vi får nytt SL raid her, som trigger nye salg.

Dette er på kritiske og skumle nivåer. Dagens nyhet vet vi ikke om har marginer på bunnlinjen heller, så det falt fort tilbake.
De skal slite lenge med allerede inngåtte avtaler og marginer der.

Karbon
I dag kl 21:57 177

Anca:

Ja, jeg mener Vow som selskap vil komme sterkt tilbake når dagens kapitalbehov blir oppfylt. Inntil dette et oppfylt, vil dessverre usikkerheten råde.

Vow og Badin overvurderte nok interessen og iveren fra potensielle kunder for et par år tilbake. Man trodde kontraktene ville komme som perler på en snor med tanke på f.eks. REPowerEU og GRTgaz for å nevne noe. Organisasjonen ble så rigget for å håndtere de kommende ordrene, med nyansettelser, bygging av CHE-reaktoren, nytt og flott kontorbygg i Tønsberg osv. Men de store kontraktene har blitt skjøvet frem i tid, noe som har ført selskapet dit det er i dag - et desperat behov for cash for å oppfylle bankens egenkapitalkrav.

Den dagen de store kontraktene signeres, og delbetalingene fra disse kommer samtidig, vil selskapet bli en vinner. Det er trist og leit at vi måtte oppleve den situasjonen vi står oppe i nå først...

Redigert i dag kl 22:01 Du må logge inn for å svare
Hammers
I dag kl 22:08 149

Hva med de øvrige inkl storeierne av VOW? Er det unntak for dem også? Håpløs påstand du kommer med!
Alt går etter en allerede fast satt kjøreplan og pr i dag er ingen grunn til å gjøre endringer på den.
Redigert i dag kl 22:09 Du må logge inn for å svare
Karbon
I dag kl 22:11 141

Greit, jeg legger gjerne den ballen død. 🙂
Frodon
I dag kl 22:49 69

Selvfølgelig trenger ikke VoW være med i en emisjon i VGM fordi de er en stor aksjonær der.

Men trenger VGM å kjøre en emisjon, hvis de «snart» får inn kapital?

Hvorfor selger ikke VoW sine aksjer i VGM? Ingen kjøpere?
Redigert i dag kl 22:54 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 22:51 64

Spetalen har kjøpt mer aksjer i Saga pure idag, som handles til ca 40% rabatt. Saga består for det meste av cash. Skal «snille» Spetalen/Saga komme å «redde» VoW på kr 0,50?

Alltid godt å handle cash med høy rabatt 😅
Redigert i dag kl 22:52 Du må logge inn for å svare