RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 272340

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
milk
13.03.2024 kl 21:38 6213

De som har traidet Rec og Recsi har tjent uhorvelig med penger .... Samtidig som gapatrastene sitter på dette forumet å trøsteprater med seg selv... ASA er blitt Recsi opp av dage.. Veldig bra at go guttene med milliarder på bok bruker disse selskapene for å få skattelette for tap... Nå skal vi se, sa den blinde til den døve.. :-)
Stabukk
13.03.2024 kl 23:56 6011

Det med «absolut intet leveret» blir urettferdig. Rec har begått en imponerende prestasjon ved å overleve over fire år med sin største fabrikk nedstengt! Men så må selskapet levere overskudd igjen. Det kommer neppe i Q1. Det avgjørende blir i mine øyne å gi markedet klar melding om forbedret drift de neste kvartalene. Rec bør kunne legge frem en «ordrebok» som viser i grove trekk omsetning og resultat for 2024. Og ved full produksjon fra slutten av året skal 2025 gi enda bedre drift. Det er guidingen videre som blir viktig ved Q1-presentasjonen i begynnelsen av mai.
polion
14.03.2024 kl 11:04 5734

Mr. Must var nok høyst sannsynlig årsak til oppgangen 7/3. Skulle ikke mer til, så kom de notoriske hausserne med bombastiske statements og euforien bredde seg, og da godt anført av Eskimo2 (m/fl.) som plutselig ble mer offensiv enn på lenge. Kursen noe tilbake, og så blir det temmelig stilt i fjøset.

Og for ikke å glemme den unyanserte Kvike11 med bla. det gjentagende manipuleringsgnålet. Vi glemmer ei heller MorganKane som plutselig sammenlignet seg med Must og hvor likt de to tenker. Videre så kan thief berette at snart så kommer første leveranse fra ML,som vil være starten på grønne tall i regnskapet utover i 2024. Javel, er nå dette så sikkert?

Tror vi må stikke fingeren i jorda og innrømme at REC fremdeles er aksjen fra helvede. Selvsagt positivt med Must, men det skal beviselig adskillig mer enn en Must til for å få fart på dette gamle utbomba liket. Dagens kurs på 9-tallet er i alle fall en knusende dom fra markedet og hva nevnte tenker.
Nsxnsx
14.03.2024 kl 11:18 5698

Ja at det finnes muligheter i lange baner er det ikke tvil om.....men når det gjelder synliggjøring av postensialet så er det heller sparsommelig info/entusiasme fra dem som styrer skuta.
Patron72
14.03.2024 kl 11:23 5704

Jeg er ikke enig.
Om en hører webcast fra q4 og intervjuet i fa tv med Levens synes jeg de sier mye. Men de kan jo ikke ut med konkrete ting før det er bekreftet.

Støtter meg spesielt til en ting fra q4

«They are here for a reason»

Tolk det som du vil 👍
Stabukk
14.03.2024 kl 11:25 5698

«Utbomba gamle lik» har normalt ikke livets rett, men tolker likevel polion slik at vedkommende ser lys i tunnelen. Tror polion at aksjen kan komme opp i knestående i løpet av 2024, og kanskje gjenspeile et selskap som begynner å tjene bra med penger i 2025?
Småplukker
14.03.2024 kl 12:25 5627

Hvorfor i all verden skal vi bry oss om hva Pollion tenker om det? Fyren har jo ikke den minste anelse om hva selskapet har for muligheter fremover, alt han gjør er å se hvor kursen er idag, for så å surmule når noen spår at selskapet vil lykkes - med påfølgende kursstigning. Slikt vil han ikke høre et ord om. Han vil derimot ha skryt fordi han er beste i klassen til å fortelle at vi er der vi er. Som om det er noen prestasjon.
Stabukk
14.03.2024 kl 12:34 5628

En smule ironi fra min side! Får bare se om polion vil svare.
polion
14.03.2024 kl 12:35 5636

Som sagt før, det er ikke for intet at jeg fortsatt sitter på 50% av mine REC. Som det heter, «det er von i hangande snøre», selv om markedet ikke levner aksjen særlig tillit.

Tror derimot neppe at REC vil klare å vise noe driftsoverskudd for året 2024. Men hvis vi tilfeldigvis skulle få skikkelig positive nyheter, ala eks.vis kraftig produksjosøkning (m/kanskje nødvendig fabrikkutvidelse), masseleveranser av silan til batteri-industrien, priser som er til å leve godt med, resultatkurver som peker bratt oppover, ja da kan det fort være at det blåses liv i det gamle utbomba liket. Hittil har vi sågar også opplevd «likskjending» hva gjelder REC.

For øvrig tror jeg ikke at Hanwha-avtalen er særlig bedre enn den bør være. Et REC som i sin tid var nødt til å stå med lua i hånda under avtaleforhandlingene med den superforretningsmessige motparten Hanwha. Et prisgulv influerer også alltid på potensiell oppside. En del forum-ister (herunder MK) har dog gitt inntrykk av at de kjenner detaljene i avtalen, men det er selvsagt det samme useriøse våset som vi over tid er blitt altfor godt vant med. Ei heller skal det særlig mye til av negativiteter før vi glatt ser aksjen på 8-tallet.

PS. Det aksjen nå virkelig trenger, det er unyansert, lavpanna, euforisk og høylytt haussing. På dette området må jeg innrømme at noen av oss ikke på noen måte innfrir. Og ellers så ser jeg at den "geniale og nyanserte finansanalytiker" småplukker kastet seg på med et av sine vanlige innlegg (etter deg). Ingen av oss bør glemme alle de superinformative bidrag småplukker har opplyst oss med, og det over tid. HATTEN AV FOR HAM, jeg kunne klippet inn veldig mye bra som er kommet fra den kanten. Kanskje ender det opp med at admin gir ham gullklokka for den som har nyansert best her på forumet, kven kveit?
Stabukk
14.03.2024 kl 13:52 5546

Takker for den tilbakemeldingen, som sikkert er nyttig for flere på forumet. Oppdaget at et amerikansk fond har kjöpt et tysk "grönt" selskap for ca. 30 mrd kr, med en ganske bra premie på kursen. (Finner ikke meldingen i skrivende stund). En skal vel ikke se helt bort fra at Rec kan være en oppkjöpskandidat, såfremt Hanwha får en bra pris og anser det som greitt nok å bare være stor kunde, i henhold til inngått avtale.

PS: Mente du å ha med et IKKE i din förste setning i ditt PS? (Om hva REC trenger nå).
Redigert 14.03.2024 kl 13:57 Du må logge inn for å svare
Småplukker
14.03.2024 kl 15:18 5427

"hvis vi tilfeldigvis skulle få skikkelig positive nyheter, ala eks.vis kraftig produksjosøkning (m/kanskje nødvendig fabrikkutvidelse), masseleveranser av silan til batteri-industrien, priser som er til å leve godt med, resultatkurver som peker bratt oppover, ja da kan det fort være at det blåses liv i det gamle utbomba liket"
Wow. Blir helt lamslått av den innsikten du kommer med her Pollion. Det har nok INGEN andre tenkt på.
tomsa
14.03.2024 kl 15:56 5345

Noen med info om hva som skjer? Ingen nyheter men fallet fortsetter!

omac
14.03.2024 kl 16:20 5289

ett enkelt svar på det og her er det -> penger.


REC må vise at de tjener penger, cash, spenn etc etc. Markedet er lei av ingenting fra de
polion
14.03.2024 kl 16:46 5222

Nei, «IKKE» ble utelatt med hensikt, splid og ironi fra ende til annen ut fra hva jeg tidligere har erfart på REC-trådene.

Ellers så ser jeg at småplukker like etterpå hadde et «WOW». Det jeg nevnte i min oppramsing var utelukkende opplysning om hva som var mitt håp i forbindelse med det «hangande snøret», noe som derimot markedet tydeligvis ser glatt forbi. En unyansert tosk av en storhausser, vil aldri klare å ta sådanne nyanser. Forumet bør se tilbake på småplukker’s prestasjoner, og da skal man ikke se bort fra at man vil oppdage en adskillig mengde med «WOW». Tenker kanskje ikke på noen spesiell, men generelt så er det uhyre liten forskjell på å ha vakum mellom øra eller fullstendig tomt hode.
Kåre Grønn
14.03.2024 kl 23:38 5017

Fyll opp!
Stabukk
15.03.2024 kl 00:53 4960

Rec har tapt penger i flere år, men hva viss selskapet går ut i ca. 0 i år. Det er en kraftig forbedring. Tror omac, eller andre, det vil løfte kursen?
Redigert 15.03.2024 kl 07:43 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
15.03.2024 kl 08:45 4706

Dessverre har ledelsen med sin taushet mye skyld i at kursen er hvor den er . Totalt mangel på informasjon skaper usikkerhet .
1)Har Hanwha betalt avtalt forskudd ?
2) Er produksjonen igang ?
3) Er de første leveransene gjort ?
4) Hvor står avtalene med batteriprodusentene ?
5) Hva skjer med silangass produksjonen hvem / hvilke er denne tiltenkt ? Hva er planen ?

Dessverre lider Rec under en tafatt og udugelig ledelse som driter i aksjonærene !
Redigert 15.03.2024 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
uldiuldi
15.03.2024 kl 11:05 4554

Investor Relations kontakt:

Nils Ove Kjerstad
Telefon: +47 91356659
Email: Nils.Kjerstad@recsilicon.com
AmatørK
15.03.2024 kl 11:09 4610

Alle disse tingene ble adressert av CEO på Q4, i den grad det kan, uten å røpe for mye informasjon som er børssensitivt og som ville krevd børsmelding. Så forstår ikke helt hvor du vil med dette.

De har også oppdatert markedet om at alt går etter planen rundt oppstart i ML/produksjon rundt på børsmeldingen som handlet om at det var en granskning på fabrikken.
Redigert 15.03.2024 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
Stabukk
15.03.2024 kl 11:21 4669

Enig med siste. Ledelsen kunne vært mer offensiv og tillitvekkende, men det blir for enkelt og svart/hvitt-preget å legge all skyld for kursfall der. Sannsynligvis er det bare tålmodighet i forhold til bedre ökonomisk drift som kan gi en reprising, kombinert med meldinger om leveranser av silangass til de aktuelle kundene i ML. Men er vi fremdeles under 10 kr i desember, er det lett å forstå de langsiktige som velger å gi opp aksjen.
Eskimo2
15.03.2024 kl 11:23 4765

De nickene som opererer her har aldri sett eller lest Q4. Mangelen på kunnskap om selskapet lyser sterkt av disse nickene som sitter å pjatter i vei om ingenting. Mer meningsløst forum skal man lete lenge etter.
Redigert 15.03.2024 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
Carrera
15.03.2024 kl 11:43 4744

Likevel er du «stamgjest» innpå her?
polion
15.03.2024 kl 12:08 4751

Siden 7/2 har du selv postet 62 stk. REC-innlegg. Så blir the big quest om disse virkelig høynet kvaliteten på HO? Smak og behag, men personlig synes jeg at effekten faktisk ble det stikk motsatte.
VaderTrader
15.03.2024 kl 12:32 4695

Tja.. hjelper jo ikke mye på omdømmet til rec at ledelsen er så pass passive og ser ut å drite stort i aksjonærene .. var det 440 aksjer Levens eiet ?
Inkompetanse uten konsekvenser .. aksjekursen har faktisk falt 50% siden Levens ble ceo og dette med kun gode nyheter .. .. gratulerer !!
Redigert 15.03.2024 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
Stabukk
15.03.2024 kl 12:49 4686

Ikke helt enig med at dette er et "meningsløst forum"! Tråstarter peker på at i fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, Han peker videre på at "mye positivt skjedde med REC i 2023". De fleste som leser meldinger og kvartalsrapporter vet hva dette er, men markedet har definitivt ikke "tatt bölgen". Så får vi vurdere hva det er som har dradd kursen ned over 30% i år og hvordan utsiktene er for å komme tilbake til 14, eventuelt over det. Vi ser i alle fall at Topp20 er tålmodige og har ökt litt i det siste.
Omo
15.03.2024 kl 13:00 4647

Jaggu er jeg glad at jeg gikk ut på 13.
Nsxnsx
15.03.2024 kl 14:21 4515

Kan huske når vi syntes det var langt NED til 10,8,- :) :) :) og dit skulle vi ALDRI. Nå er det LANGT OPP til 10.8,-

Må bare innse at her har mann tatt grundig feil og berømme de som så dette komme. Velger å sitte og tror det er LANGT NED til 5,-......men her er det ingenting som overasker meg.

OBS OBS: HS har nå et papirtap på ca 1,5 milliarder....ble nok en noe dyrere avtale enn dem hadde sett for seg....i hvert fall enn så lenge.
Redigert 15.03.2024 kl 14:22 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
15.03.2024 kl 14:32 4499

Rec er taperaksje, uansett nyheter går den bare en vei.. ned ..
VaderTrader
15.03.2024 kl 14:34 4496

De får skylde seg selve , ser ikke ut å være noen vilje til å som de lovet ved overtakelse «to build shareholders value» vare seg fra Hanwha , styre eller levens

I tillegg er jo REC paria i Finansavisen hvor direkte usannheter har blitt publisert av Molsnes uten filter . Mye av nedgangen er nok Molsnes sin feil også som har lagt REC for hat
Redigert 15.03.2024 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
polion
15.03.2024 kl 14:39 4483

Solgte 50% av mine REC på ca. kr. 23, og nå er det 140% opp til det nivået. Slik går det når man ikke klarer å ta den fornuftige avgjørelsen helt og fullt. Fryktelig irriterende når man får en sådan bekreftelse på hvilken stor idiot man øyensynlig har vært. Vi har enda ikke sett REC på 8-tallet, men det skal jaggumeg ikke forundre meg om det er like om hjørnet (hvis eks.vis Must tilfeldigvis skulle miste REC-appetitten).
tomsa
15.03.2024 kl 14:47 4508

Styret i innovasjon Norge (staten) gir en milliard i støtte til 4 batteriprodusenter (vedtatt i går) Blant disse 4 er Cenate
tomsa
15.03.2024 kl 14:49 4525

Mistenker den konsekvente nedkjøringen for å være forløperen til en kraftig snuoperasjon. Har sett dette før og se NEL og NOM
Ser heller ikke bort fra at amerikanerne vil inn på et lavt nivå. De får det gjerne som de vil
VaderTrader
15.03.2024 kl 14:57 4559

Som beskrevet her :

https://vm.tiktok.com/ZGefc1H4b/
Redigert 15.03.2024 kl 15:00 Du må logge inn for å svare
tomsa
15.03.2024 kl 15:28 4499

Og i NEL er Morgan Stanley og Blackrock på kjøpern så det holder…. Uten sammenligning forøvrig…..
SPXL
15.03.2024 kl 15:33 4505

Ja en oppgang virker helt umulig uansett. Uten ML i drift så var kursen mye høyere, håpløst dette her og Røkke det geniet han er solgte på 20kr, burde gått opp et lys for alle da.
milk
15.03.2024 kl 18:55 4417

Stakkars Jens ultveit Moe som solgte på 1,65 i 2019 :-) 5 kr kan faktisk bli en realitet!! Recsi er i ferd med å bli et gammelt såpekokeri som er utgått på dato. En fattig trøst, vi får 28% fradrag i likninga for tapet...
nemi's
15.03.2024 kl 19:12 4420

Han solgte 64 mill aksjer på 1.325.

Det berømte 1-tallet jeg ikke husker å ha forutsett. Men som dere i ettertid sjenerøst har gitt meg kred og legendestatus for.

Er forøvrig i minus på siste inngang. Ti øre per aksje. I seg selv hjerterått å tenke på, siden REC er og blir en melkeku det er absolutt klin umulig å ikke tjene rått på.

Hva skjer med Discord-gjengen? Har savnet dem siden lederen Uschi rømte HO til fordel for Discord. "At aksjen står i 14 kr er ingenting å bry seg om, for REC er i realiteten verdt 114 kroner".

Het det seg på HO.
SPXL
15.03.2024 kl 19:31 4413

Bare shortera som tjener penger på denne aksjen, alle andre bare taper mer og mer som tiden går. Får vel trekt ifra 37,84% på tapet