RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 273578

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
WHeisenberg
25.06.2024 kl 09:06 5242

Vet ikke om den har blitt postet før, men ser ut som REC ble fri funnet i de anklagene mot seg som var meldt til arbeidstilsynet. Dette var også positivt.
MOSES LAKE - Despite an investigation, REC Silicon has not been found of violating any safety regulations or labor rules set by the Washington Department of Labor & Industries. An investigation into the large-scale manufacturer in Moses Lake began on Feb. 13, 2024 after a complaint was filed against the company. The inspection was initiated after the state received a complaint alleging employees working at height without fall protection, improper ladder use, insufficient respirator programs, retaliation after safety incidents, lack of PPE, and a lack of training. Inspectors conducted a site inspection, interviewed 9 employees, and reviewed safety training and programs, and found no violations. Source ONE News confirmed the update from L&I spokesman Matt Ross on March 25.
https://www.yoursourceone.com/columbia_basin/state-finds-no-l-i-violations-during-investigation-of-rec-silicon/article_d12b4f1e-eb0f-11ee-8dc0-97270393b8cc.html
polion
25.06.2024 kl 11:38 5133

Der var REC-forsvareren på banen, og polion driver visstnok mørklegging og tåkelegging. Jeg har stilt et stort spørsmål kring nødvendig kompetanse på ML. For her er det ikke snakk om bare 1 stk. forsinkelse, og her er det heller ikke snakk om bare et par måneders forsinkelse. Ei heller er det her snakk om oppstart av ny fabrikk, det er faktisk bare en restart. Så du mener det er helt irrelevant å stille spørsmålet? Du garanterer altså at forsinkelsen(e) skyldes helt andre ting. MEN HVA DA, hvis det er absolutt intet å si på kompetansen i forhold til adskillige måneders forsinkelse (pluss at det fortsatt råder uvisshet)? Levens har definitivt ikke sine opprinnelige ord i behold, og det er nå lenge siden du gikk bredt ut og uttalte at REC var «ferdig pakka».

Ellers så vet hele forumet at Eskimo-en (den unyanserte REC-forsvareren) aldri har stilt spørsmål om noe som helst hva angår REC. Og hvorfor det? Ja, det vet også hele forumet.
Candelstick
25.06.2024 kl 11:53 5107

Nu ser eg atter slike fjell og daler (fransk kurve) i ukeschartet.

7 millioner aksjer ble omsatt på den famøse utsettelsesmeldingen og jeg antar at ikke alle av dem havnet på lange hender.

Gevinstsikring i usa/tech har startet og kan smitte over til andre sektorer.
Storbanken i Japan har fått beskjed om å likvidere balansen sin.

Blir spennende i fellesferien👍
DjTao
25.06.2024 kl 12:04 5266

Noe av årsaken til at REC sliter med å oppnå rett kvalitet, er at de har satt seg som mål å levere høyere kvalitet enn tidligere da ML var i drift. Det nye kravet de skal levere på til Q-cells er en renhetsgrad på 12n vs 9n som de leverte på tidligere.

Polysilisium med en renhetsgrad på 12N (99.999999999999% renhet) er ekstremt sjeldent og svært spesialisert. Dette nivået av renhet er typisk ikke nødvendig for konvensjonelle applikasjoner som solceller eller de fleste halvlederprodukter, der renhetsnivåer som 6N til 9N er mer enn tilstrekkelig.

12N polysilisium kan være nødvendig i svært spesialiserte høyteknologiske applikasjoner, som i noen former for forskning og utvikling innen kvanteberegning, avanserte sensorer, eller andre banebrytende teknologier som krever ekstremt høy renhet for å minimere defekter og optimere ytelsen.

Produksjon av 12N polysilisium er utfordrende og kostbart, da det krever avanserte raffineringsprosesser og strenge kontrollerte miljøer for å unngå forurensning ned til nesten atomnivå. Derfor, selv om det er teknisk mulig å produsere slike høye renhetsgrader, er det ikke kommersielt vanlig på grunn av de høye kostnadene og begrensede applikasjonene hvor slik renhet er nødvendig.

Hvorfor ønsker så REC å levere bedre kvalitet enn tidligere? Jeg tror det har sammenheng med etbaleringen av produksjon av halvledere i USA. Ettersom halvlederteknologien fortsetter å utvikle seg mot stadig mindre og mer effektive komponenter, øker kravene til renheten av råmaterialene. Høyere renhetsgrad i polysilisium kan redusere forekomsten av feil i halvlederchips, noe som er avgjørende for ytelsen i avanserte enheter som mikroprosessorer og minnebrikker.

Konkurransefortrinn: Ved å produsere polysilisium med ekstremt høy renhet kan REC Silicon posisjonere seg i et nisjemarked med høyere marginer. Dette kan gi dem et konkurransefortrinn, spesielt i segmenter hvor det er få leverandører som kan møte de strenge kravene.

Fotavtrykk i teknologisk innovasjon: Ved å utvikle kapasiteten til å produsere slike høye renhetsgrader, kan REC Silicon også posisjonere seg som en leder i teknologisk innovasjon innen polysilisiumindustrien. Dette kan åpne dører for samarbeid på høyteknologiske prosjekter og forskning.

Fremtidige teknologier: Å ha teknologien og evnen til å produsere 12N polysilisium kan forberede REC Silicon for fremtidige krav og teknologier som ennå ikke er kommersialisert, for eksempel innen kvanteberegning eller ekstremt avanserte sensorer.

Selv om produksjon av 12N polysilisium er krevende og dyrt, kan potensialet for høyverdige applikasjoner og nye markeder rettferdiggjøre investeringen for et selskap som REC Silicon, gitt at de kan sikre tilstrekkelig etterspørsel for slike spesialiserte produkter.
Redigert 25.06.2024 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
Candelstick
25.06.2024 kl 12:12 5314

Så da er løsningen mer kompleks enn bare å få renset ett rør inn til pakkeavdelingen da..?
MikkeMus
25.06.2024 kl 12:30 5321

Ikke ofte det er leseverdige innlegg på dette forumet, men her er ett. Kodus til DjTao
Candelstick
25.06.2024 kl 13:19 5242

Ja, bra summert av DJ.

Men da blir jeg bare mer nysgjerrig.
Har det seg slik da at recsi ikke har kompetanse til å teste produktet til en slik renhet og sender avgårde første leveranse i god tro, eller har leveringsbetingelsene endret seg fra opprinnelig avtalt?
Redigert 25.06.2024 kl 13:20 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
25.06.2024 kl 14:09 5178

Same shit som tidligere , ned igjen .

Dessuten , tviler på det er renhetsgrad som er problemet . Ledelsen virker ikke å ha kontroll over hva de produserer og ikke har de oversikt mtp 2 utsettelser allerede …

Her tror jeg heller hovedårsaken er Qcell som ikke er ferdig for å ta imot produktet fra Recsi .
Redigert 25.06.2024 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
MorganKane
25.06.2024 kl 14:23 5333

Jeg har hørt 11 N, men ett fett. Poenget ditt er gyldig. De skal uansett levere renere enn tidligere. Slik jeg har forstått det fungerer reaktorene som de skal i forhold til dette.

Men etterbehandlingen sliter de med. Dette er heller ikke gjort på samme måte før. De har gjort det på mindre skala, men nå, på større skala, eventuelt at det skal gå mer automatisk, må det ha oppstått noe uforutsett. De sier det har noe med hvordan stoffene reagerer med hverandre under ulike temperaturer. Er ikke helt sikker på hvorfor de ikke har kontroll på det.

Uansett, de sier de har kontroll på 5 av 6 parametre. Men hvis det sjette parameteret er renhetsgraden, så har det alltid vært dette som har vært flaskehalsen. Dvs de andre fem parametrene er "walkovere". Hvis ikke, hva er i så fall de andre parametrene? Kan det være renhet i forhold til ulike grunnstoff. For eksempel renhet i forhold oksygen er ett parameter, mens renhet i forhold til nikkel er et annet?
Redigert 25.06.2024 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
25.06.2024 kl 15:03 5244

Så stuuuuuuper vi igjen
DjTao
25.06.2024 kl 15:15 5271

Blir litt nyssjerrig på motivasjonen og hensikten din med et sånt innlegg. På hvilken måte tenker du det er nyttig for andre på forumet at du kommenterer på noe som er åpenbart for alle med en tilgang på skjerm?
Redigert 25.06.2024 kl 15:19 Du må logge inn for å svare
Kvike11
25.06.2024 kl 15:48 5255

VaderTrader skrev Så stuuuuuuper vi igjen
Kun nogle få uvidende sælger og måske 2 der har stop/los på deres beholdning, resten er kloge nok til at beholde.
Er lidt i tvivl om Vadertrader overhovedet ejer aktier, jeg tvivler .
Heldigvis vender kursen igen idag..
DjTao
25.06.2024 kl 15:49 5266

Hvis Vader Trader ikke har aksjer så blir jeg enda mer nysgjerrig :)
VaderTrader
25.06.2024 kl 16:25 5205

Jeg har aksjer men ønsket jeg aldri hadde gått inn i denne møkkaaksjen med sin udugelige ledelse
DjTao
25.06.2024 kl 16:30 5243

Er det ikke da bedre å selge seg ut hvis man ikke har troen på ledelsen og selskapet?
Aksjen kan jo gå ytterligere ned og da blir tapet og irritasjonen din enda større.
I tillegg trenger ikke lenger å komme med lite konstruktive innlegg som ikke gir noe verdi annet enn å skape dårlig stemning.
Redigert 25.06.2024 kl 16:35 Du må logge inn for å svare
Adam05
25.06.2024 kl 16:49 5276

RECSIL er en tapper elendig aksje,men vi må vente til å selge den dritten og aldri igjen
Kvike11
25.06.2024 kl 16:53 5379

Så sælg det i har og kom videre, der er købere nok
Underligt ikke.
Recsi kommer hurtigt tilbage, eller bliver opkøbt for 20 % af de værdier der er.
Badgirl
25.06.2024 kl 19:54 5198

Det er helt riktig! Problemet for en del er at tapet er så stort at man har startet å håpe. Kan sammenlignes med at man skulle solgt når smerten var som er papercut ikke ved et lårhalsbrudd!
DjTao
25.06.2024 kl 21:01 5138

Jeg er der selv (stort papirtap) men det hjelper fint lite å spre eder & galle. Det er forbundet med risiko å investere i aksjer. Den som er med på leken må tåle steken … selv om det er bittert.
Det sagt, jeg mener at det er lite soom har endret seg med tanke på markedspotensialet for REC. Det er fortsatt inntakt.
Hvis man ser forbi 2024 så tror jeg en del brikker vil falle på plass for REC som vil føre till en reprising av selskapet (første levering, kontrakt med anode selskap, reshoring av halvleder industrien)
Stabukk
25.06.2024 kl 22:24 4978

Ser også forbi 2024, men «første levering» MÅ jo komme allerede i år, helst i september. Det burde jo være lov å håpe på 11 innen årsskiftet og tilbake til 14 (som vi startet 2024 på) i 2025?
KommersK
25.06.2024 kl 23:07 4896

Nekter du å svare på spørsmålet mitt om hvordan du gikk fra snitt på 17,45 til snitt på 15-tallet? Salg/kjøp for skattefradrag eller økning av antall aksjer?
Redigert 25.06.2024 kl 23:07 Du må logge inn for å svare
DjTao
25.06.2024 kl 23:16 4893

Hva enkeltpersoner har i snitt er relativt uinteressant for de fleste. Er det ikke bedre og diskutere selskapet REC og markedet det operer i?
Redigert 25.06.2024 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
Badgirl
25.06.2024 kl 23:59 4849

Det er like mange meninger som Nick når det gjelder REC. Og man ser på mange av trådene som har ordene håp eller håper. Min mening er at man må se litt hva markedet mener for det er markedet som styrer kursen. Og nå er ikke flertallet i markedet så veldig fornøyd med hvordan tingenes tilstand er i konsernet REC, og det må man forholde seg til enten man liker det eller ikke. Regner med at de fleste investerer for å få avkastning!
Redigert 26.06.2024 kl 00:00 Du må logge inn for å svare
MorganKane
26.06.2024 kl 00:42 4805

På hvilket grunnlag mener du skal rettferdiggjøre (kun) 11?

Enten så får de ML i gang og kommer igang med leveransene. Og da skal vi laaaaaaangt over 11. Ellers så kommer vi ikke igang. Og da skal vi nok langt under 11...
KommersK
27.06.2024 kl 08:51 4125

Poenget her er at det blir servert en løgn om ny inngang på 15-tallet etter gevinstsikringen, om det ikke kommer en forklaring. Og løgner/løgnere liker jeg ikke. Jeg HATER det. Gjør du? Eller synes du kanskje det er greit å lyve? Da kan man jo ikke ta noe av det personen skriver seriøst lenger.
Og denne vedkommende spør jo alle andre om saker og ting hele tiden. Noe som selvsagt er helt greit. Men da bør det være greit å bli avkrevd svar selv. Jeg har alt annet enn dårlig hukommelse, og sånt biter jeg meg merke i.
Redigert 27.06.2024 kl 08:55 Du må logge inn for å svare
DjTao
27.06.2024 kl 09:59 3989

De færreste liker løgnere, men jeg tenker at det ikke er noe poeng å bruke tid og energi på stille en annen anonym forum bruker til veggs med tidligere utsagn. Dersom de ønsker å lyve om en inngnag/utgang så la de gjøre det. Bedre å holde fokus på å skape et informativt forum der diskjoner rundt selskapet REC står i sentrum
Kåre Grønn
27.06.2024 kl 10:20 3975

Kursmål 100 - Hold!! (det er denne aksjen man blir rik på dersom man tenker litt annerledes enn bare inn og ut..)
Redigert 27.06.2024 kl 10:21 Du må logge inn for å svare
KommersK
27.06.2024 kl 10:21 3981

Kan ikke huske at du brydde deg da tragedien Satori beskyldte meg for å lyve om tradingen min? Var vel ikke så viktig med avsporing, da? Forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker...
Kåre Grønn
27.06.2024 kl 10:22 4178

Kursmål 100 - Hold!! (det er denne aksjen man blir rik på dersom man tenker litt annerledes enn bare inn og ut..)
Slettet bruker
27.06.2024 kl 10:29 4197

Hvorfor kursmål 100??? i skrivende stund er aksjen i kr 6,94, og aksjen har hatt en fallende trend siden august 2022.
Er vel stor sannsynlighet at den fallende trenden vil fortsette en god stund til...
tomsa
27.06.2024 kl 10:47 4182

En kan vel ikke være sikker på noe som helst slik status er i det store bildet, ikke bare i REC. Men for REC sitt vedkommende har de jo også en butikk som tjener penger og noen skrotverdier dersom alt skulle falle i grus. Den fallende trenden må på ett eller annet sted bunne ut til og med i «franske» kurver. Er vi der nå? I så fall må jo dette være rett tid å handle på…. 🤔 Når alt og alle er negative (bortsett fra de store da, de sitter rolig ser det ut til?)
Kåre Grønn
27.06.2024 kl 11:13 4117

Det er ikke fallende trend siden den ramlet under 7. Håper du med flere mister kursen og at den stikker opp mot normal nivå ganske raskt (kurs 10-12).. Da gnir jeg meg i hendene. Kursmål 100 eller mer begrunnes i at REC er et miljø og framtidsrettet selskap. Selskapet er bunnsolid og hae holdt det gående siden 1983. De vet hva de holder på med.
Redigert 27.06.2024 kl 11:18 Du må logge inn for å svare
WHeisenberg
27.06.2024 kl 16:09 3875

Vi ser nesten daglige store investeringer i solar, batteri og wafere rund REC Silicon, og andre steder i USA men som fortsatt kan bli fremtidige kunder for REC.
Vi alle er enige at fremtiden til REC ser veldig lysende ut, og spesielt i et så stort land med stor fokus på fornybar selskaper. Så REC kommer det er ingen tvil om.

In this make-or-break moment for U.S. solar, we're excited to see NorSun announce its $620M solar ingot and wafer manufacturing investment. NorSun’s planned 5 GW solar ingot and wafer facility will strengthen the U.S. solar industry and help onshore a key choke point in the value chain.

NorSun’s announcement reinforces the importance of having domestic wafer production capacity, the most strategic part of the solar supply chain. To establish a sustainable American solar manufacturing supply chain and break China’s wafer monopoly, the Inflation Reduction Act’s Domestic Content Bonus must be implemented to allow the market to distinguish between a solar panel made with domestic wafers and one with foreign wafers, as intended by Congress.  

With NorSun’s announcement, building a resilient solar supply chain in the United States is within reach, and we look forward to continuing to advance policy that will foster a vibrant, competitive, and secure U.S. solar sector in the years to come.
https://www.linkedin.com/posts/solar-energy-manufacturers-for-america-sema-coalition_in-this-make-or-break-moment-for-us-solar-activity-7211438070787620867-uhiX?utm_source=combined_share_message&utm_medium=member_ios
Badgirl
27.06.2024 kl 17:48 3766

Bare gni deg i hendene du! Mange av oss som gikk inn på rundt kr 6 og har fortjeneste. Er ikke alle som kan si det.
Stabukk
27.06.2024 kl 19:59 3598

Like godt å krype til korpset og ikke komme med bortforklaringer. Godt vi har KommersK som avdekker løgnere. De har ingen plass på et forum, så regner med Nordnet svarer for min gevinstsikring og nye inngang, så Hegnar Forum kan stenge meg ute.

Lever godt med det. Vil for sikkerhets skyld be Nordnet bekrefte nåværende GAV på 15,35. Hører til de som har tabbet seg fullstendig ut i RECSI. I første omgang drømmer en om at SB1Markets sitt kursmål på 11 vil slå inn. Da vil tapet bli litt mindre. Dersom en selger.
KommersK
28.06.2024 kl 00:09 3359

Ikke så farlig. Fikk bare ikke tallene til å stemme.
Selvsagt synd at du beholdt den store troen på selskapet. Men det var vanskelig/umulig å tro at kursutviklingen skulle bli så skuffende. Foreløpig. Det er som kjent alltid håp i hengende snøre.
Redigert 28.06.2024 kl 00:12 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
28.06.2024 kl 12:18 3021

Ting faller på plass , Recsi kan bli en rakket hvis det ikke blir oppkjøp før dess