RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 267300

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
Føre var
I dag kl 09:49 721

Shortinndekning før åpning, det nærmer seg med stormskritt:)
Kvike11
I dag kl 14:20 418

Er der en der har haft kontakt til RECSI IR afdeling, som burde svare på enkelte spørgsmål i forbindelse med renhed og Silan gas salg.
Eller er det koreanerne der censurerer alt der skal ud fra IR afdelingen. det må være som at arbejde i et statsfængsel i Sibirien,
Håber de snart finder ud af at der er en anden kultur i Norge, tag bare Samerne de tager cirkus tøjet på når de skal høres,
så får de som regel bedre gehør, det virker, selv på politikker de bliver som lam og æder alt råt.
Shortinddækning er så småt begyndt, kan hjælpe til kurs løft, hvilket grådigt selskab har lånt dem aktier i første omgang.
Burde stige idag.

polion
I dag kl 15:22 314

"Burde stige i dag"? Og hvorfor det om jeg så må spørre?
Konstaterer videre at ledelsen til stadighet kritiseres hva gjelder IR. Man må her stille seg spørsmålet om ledelsen i det hele tatt har noe som helst positivt å melde. Og videre fullt mulig at om de hadde meldt det de hittil vet, så er det sannelig ikke så sikkert at kursen hadde gått den vei vi håper.
Stabukk
I dag kl 19:27 2

Rec sine meldinger så langt i år har dradd kursen ned ca 45 prosent. Da skal det vel ikke så mye til å løfte kursen når leveransene til Hanwha kommer i gang, skulle en tro? Håper ledelsen kan bringe positiv info på dette punktet 8. august. Om ikke vil media på ny ha fokus på at «pengene renner ut av Rec» også i Q2. Som neppe er bra for kursen. Men tålmodighetsprøven kan være over før nyttår.