RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 269270

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen pÄ 14 og sluttet pÄ 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I lÞpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhÄpentligvis opp pÄ 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne Ä tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene pÄ konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulÞnnsom polysilicon til mer lÞnnsomme produkter. Dette ble annonsert i en sÊrdeles klÞnete bÞrsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML gÄr etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og Ăžkte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst pĂ„ fremtiden med fokus pĂ„ vekst og muligheter i kommende Ă„r. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nĂžytral og objektiv i sin tilnĂŠrming, noe som betyr at den ikke blir pĂ„virket av subjektive meninger eller fĂžlelser i prosessen med Ă„ skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML gÄr etter planen, med unntak av litt innkjÞringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem Är. Hvem kjÞperen er framgÄr ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vÊrt mye bedre til Ä informere om salg. Man bÞr fÞlge med pÄ silisiumprisen, som nÄ er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig vÊre ulÞnnsom nÄr 5-Ärsavtalen med Hanwha utlÞper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
GÄrdsdagens bÞrsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten pÄ salgsproduktet. De har ikke funnet en lÞsning pÄ problemet. Dvs at de ikke vil fÄ den planlagte forhÄndsbetalingen av Hanwha med det fÞrste, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, fÞr bÞrsÄpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du mÄ logge inn for Ä svare
FĂžre var
I gÄr kl 09:49 1865

Shortinndekning fĂžr Ă„pning, det nĂŠrmer seg med stormskritt:)
Kvike11
I gÄr kl 14:20 1563

Er der en der har haft kontakt til RECSI IR afdeling, som burde svare pÄ enkelte spÞrgsmÄl i forbindelse med renhed og Silan gas salg.
Eller er det koreanerne der censurerer alt der skal ud fra IR afdelingen. det mÄ vÊre som at arbejde i et statsfÊngsel i Sibirien,
HÄber de snart finder ud af at der er en anden kultur i Norge, tag bare Samerne de tager cirkus tÞjet pÄ nÄr de skal hÞres,
sÄ fÄr de som regel bedre gehÞr, det virker, selv pÄ politikker de bliver som lam og Êder alt rÄt.
ShortinddÊkning er sÄ smÄt begyndt, kan hjÊlpe til kurs lÞft, hvilket grÄdigt selskab har lÄnt dem aktier i fÞrste omgang.
Burde stige idag.

polion
I gÄr kl 15:22 1459

"Burde stige i dag"? Og hvorfor det om jeg sÄ mÄ spÞrre?
Konstaterer videre at ledelsen til stadighet kritiseres hva gjelder IR. Man mÄ her stille seg spÞrsmÄlet om ledelsen i det hele tatt har noe som helst positivt Ä melde. Og videre fullt mulig at om de hadde meldt det de hittil vet, sÄ er det sannelig ikke sÄ sikkert at kursen hadde gÄtt den vei vi hÄper.
Stabukk
I gÄr kl 19:27 1147

Rec sine meldinger sÄ langt i Är har dradd kursen ned ca 45 prosent. Da skal det vel ikke sÄ mye til Ä lÞfte kursen nÄr leveransene til Hanwha kommer i gang, skulle en tro? HÄper ledelsen kan bringe positiv info pÄ dette punktet 8. august. Om ikke vil media pÄ ny ha fokus pÄ at «pengene renner ut av Rec» ogsÄ i Q2. Som neppe er bra for kursen. Men tÄlmodighetsprÞven kan vÊre over fÞr nyttÄr.
Stabukk
I dag kl 09:18 698

Et lite tillegg:
Ser i finansmedia i dag, blant annet dn.no, at kinesisk vekst skuffer. En del av dette bildet er USA sin satsing pÄ egen solpanel-kjede og kinesisk (over)produksjon av silisium og prisnivÄ som ikke lÞnner seg i det lange lÞp. Hanwha har jo tatt USA sin satsing pÄ alvor med sin gigantiske solpanel-utbygging i Georgia, til ca 25-26 mrd kr. Med inngÄtt avtale for silisium-leveranse i 5-10 Är er Rec sin USA-satsing pÄ trygg grunn. Hanwha gjÞr ikke en sÄ stor investering uten Ä starte opp fabrikken nÄr den er ferdig om et par mÄneder. Da vil ogsÄ Rec vise til forbedret drift. SÄ vil Þkte leveranser av silangass gi ytterligere forbedret resultat utover i 2025.
FĂžre var
I dag kl 10:23 523

6-8 uker til Äpning, kansje fÞr. Ingen selgere under 16,- :) Shorten mÄ dekke seg inn i fra 16 og oppover, en drÞm det.
uldiuldi
I dag kl 10:40 467

Ingen selgere under 16 .....Jeg selgere ikke under 40
Redigert i dag kl 10:41 Du mÄ logge inn for Ä svare
thief
I dag kl 10:47 441

Hvertfall ikke vits Ă„ selge fĂžr prisingen av selskapet nĂŠrmer seg mer fornuftige nivĂ„er.Ser man hva REC fikk for sin andel av Yulin, der det virkelige markedet bestemte(og ikke ose casino),sĂ„ skal jo REC flere ganger opp.Kommer vel nĂ„r pengene begynner Ă„ rulle inn,som kun er kort tid unna og nĂ„r man ser hvilken betydning batteriselskapene fĂ„r for REC💰
KĂ„re GrĂžnn
I dag kl 11:00 405

Kommer til Ä vÊre eksplosiv denne aksjen nÄr ting kommer utover! Kan over tid dersom man har nerver og tid komme pÄ ekstreme verdier.
Redigert i dag kl 11:01 Du mÄ logge inn for Ä svare
Nsxnsx
I dag kl 11:51 281

For mange Är siden var Rec verdsatt til 148 milliarder......vi skal minst tilbake dit nÄr alt faller pÄ plass og vi fÄr ML 2.0 og kanskjer 3.0 oppe Ä gÄr.

Det finnes ingen begrensninger i denne....om alt gÄr veien. Usle 3 milliarder i dag er jo bare flaut, men vi vet jo alle at noen har styrt den ned dit.
Kvike11
I dag kl 12:37 198

kurs 40 har vi allerede i starten af 2025
KĂ„re GrĂžnn
I dag kl 13:02 141

Dette er masseproduksjon av rent gull. Det betyr at omsetning vil ta helt av
Candelstick
I dag kl 13:09 112

99,999999 % mener du 😂
tomsa
I dag kl 13:51 23

KI vurdering av kurvene 😀
Ut fra grafen kan man se at verdien har hatt en markant nedgang i starten av perioden, etterfulgt av en gradvis oppgang fra slutten av juni og gjennom juli. De siste dagene viser en positiv trend, med Ăžkende verdier.

For Ä vurdere om trenden har snudd, kan vi se pÄ noen nÞkkelpunkter:

1. Bunnformasjoner: Etter den kraftige nedgangen, har grafen vist flere hÞyere bunner (hÞyere lavpunkter) siden slutten av juni. Dette kan tyde pÄ at bunnen er nÄdd og at trenden er i ferd med Ä snu.
2. Toppformasjoner: Grafen viser ogsÄ hÞyere topper (hÞyere hÞydepunkter), noe som bekrefter en positiv trend.
3. Volatilitet: Selv om det er noen svingninger, er den overordnede bevegelsen oppadgÄende.

Baseret pÄ disse observasjonene kan det tyde pÄ at trenden har snudd fra nedadgÄende til oppadgÄende. Det er likevel viktig Ä ta hensyn til andre faktorer som nyheter, markedsforhold og tekniske indikatorer for en mer nÞyaktig vurdering.

Om du ser etter en mer grundig analyse, kan det vĂŠre lurt Ă„ bruke tekniske indikatorer som glidende gjennomsnitt, RSI (Relative Strength Index), eller MACD (Moving Average Convergence Divergence) for Ă„ bekrefte trenden.