RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 284413

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
24.07.2024 kl 18:10 3006

Elkem skrur opp prisen på Silicon produkter....over hele verden.
KommersK
25.07.2024 kl 10:21 2566

''Silicon-produkter''...
Jepp. Snart er vi i grønt!
Rule
25.07.2024 kl 10:32 2507

Det ser unægtelig mye lovende ud.
Eneste der skurer lidt er det med kvalitet/renhed på poly. Jeg læste en der skrev at de forsøger at levere N9 renhed og ikke ‘kun’ N5 renhed. Det sidste er vist umiddelbart ‘kun’ nødvendig ifht. Solceller. Det første er vist til Micro chips.
Derfor at det trækker med leverancen..? N5 er på plads..? N9 kæmper de for og det kan måske fylde order backlog bedre inden der er mere speed på solceller made in US…?
fersk1
25.07.2024 kl 13:48 2233

Jeg har hørt de har 9n og vil ha 10 eller 11n.Hører også For det må du ha hvis det skal produsere til all elektronikk f.eks micro chips.Hører også rykter om 12n

Depending on how thoroughly TCS is distilled and whether impurities on the surface of the polysilicon chunks are etched off, different levels of polysilicon purity can be achieved:

solar grade for multicrystalline cells (multi grade): 99.99999% (7N) to 99.999999% (8N);
solar grade for monocrystalline cells (mono grade): 9N to 10N;
electronic grade for semiconductors: 10N to 11N.
Redigert 25.07.2024 kl 15:51 Du må logge inn for å svare
tomsa
31.07.2024 kl 23:49 1547

Med Ref til Nyheter og Heisenbergs linker: Det samme ble gjort med Sila og denne hadde frist til Mars. Vet noen om det har det kommet en Final Environmental assessment fra den prosessen?

Det som legges ut nå mht Draft (utkast til høring) skal være kommentert fra innbyggerne innen 27.8 Deretter skal det utarbeides en endelig anbefaling/avvisning fra DOE

En “draft environmental assessment” (utkast til miljøvurdering) er et dokument som utarbeides for å evaluere de potensielle miljøpåvirkningene av et foreslått prosjekt eller tiltak. Her er en generell oversikt over hva en slik vurdering inneholder:

1. Innledning: Beskriver prosjektets formål og behov, samt hvem som er ansvarlig for vurderingen.
2. Beskrivelse av prosjektet: Gir detaljer om hva prosjektet innebærer, inkludert geografisk plassering, tekniske spesifikasjoner og tidsrammer.
3. Alternativer: Analyserer forskjellige alternativer til det foreslåtte prosjektet, inkludert en “ingen tiltak”-alternativ som vurderer hva som skjer hvis prosjektet ikke gjennomføres.
4. Eksisterende miljøforhold: Beskriver den nåværende tilstanden til miljøet i det området hvor prosjektet skal gjennomføres. Dette kan inkludere faktorer som luftkvalitet, vannressurser, jord, dyreliv, vegetasjon og kulturarv.
5. Vurdering av miljøpåvirkninger: Evaluering av hvordan prosjektet og dets alternativer vil påvirke miljøet. Dette kan omfatte både direkte og indirekte påvirkninger, samt kortsiktige og langsiktige effekter.
6. Mitigasjonstiltak: Forslag til tiltak som kan redusere eller eliminere negative miljøpåvirkninger.
7. Offentlig deltakelse: Beskrivelse av hvordan offentligheten er blitt involvert i vurderingsprosessen, samt en oppsummering av kommentarer og bekymringer fra allmennheten.
8. Konklusjoner: Oppsummering av de viktigste funnene og anbefalingene.

En utkast til miljøvurdering er vanligvis en del av en større prosess, hvor det endelige dokumentet, kalt en “final environmental assessment”, vil bli utarbeidet etter at offentlige høringer og tilbakemeldinger er tatt i betraktning. Denne prosessen sikrer at beslutningstakere har all nødvendig informasjon for å vurdere de miljømessige konsekvensene før de godkjenner eller avviser prosjektet.
Kvike11
01.08.2024 kl 07:28 1264

Alt kører efter deres plan, ellers havde vi hørt nyt.
Glæder mig over kursen går den rigtige vej.
Stabukk
I dag kl 06:18 745

Det kortsiktige lånet er et solid signal om at Rec er i «rute» med første leveranse til Hanwha. Det er denre avtalen som løfter inntektene opp på et nytt nivå: Ca 3 mrd. kr ekstra per år. Så får vi bare håpe kostnader er under kontroll, så CEO Levens sitt lovede overskudd ved full drift slår inn fra 2025, i alle fall et stykke på vei. Kurs 100 er noe en bare kan drømme om, men kanskje kan vi nå tilbake til 14 innen nyttår? Da har i så fall kursen, merkelig nok, stått på stedet hvil fra januar 2023.

Så får 2025 og økte leveranser også av silangass vise om Hanwha tgjorde et godt kjøp på 20 kr. Teknisk ser det nå bedre ut, med 13% oppgang siste mnd. I går snudde USA-børsene i grønt og Asia er videre opp i natt. Så faren for resesjon ser ut til å være over. For Rec gjenstår bare at Q2 i morgen bekrefter at «alt går etter planen». Overskrifter om noe annet er uønsket!
Candelstick
I dag kl 07:34 639

Resesjonsfrykten er for USA, Japan sliter med inflasjon og gjorde ett lite renteløft for å styrke valutaen for å dempe inflasjonen. Inatt kapitulerte BoJ. De offrer kjøpekraften sin.

https://www.zerohedge.com/markets/capitulation-yen-plunges-nikkei-soars-after-bojs-uchida-says-will-not-raise-rates-when
Redigert i dag kl 07:35 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I dag kl 08:00 571

Du skriver på feil tråd.
Candelstick
I dag kl 08:35 448

Neida, jeg følger recsi og trader den med suksess.

Idag er dagenførdagen, og som en god forelder som vet best, så skal hausserne overbevise flest mulig, at imorge, ja da kommer julenissen👍
Redigert i dag kl 08:42 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
I dag kl 08:56 342

I kjent rec stil før en kvartalsrapport så stiger vi litt idag med en dipp på slutten , imorgen går den trolig ned med god hjelp fra short som dumper aksjer samtidig som FA publiserer katastrofeoverskrifter om at pengene renner ut samtidig som ledelsen sier at alt er på skinner og de følger planen ..
Redigert i dag kl 08:57 Du må logge inn for å svare
Candelstick
I dag kl 09:06 286

Vi får se tallene imorgen. Lykke til 👍
thief
I dag kl 09:09 264

De fleste må vel skjønne at det er guidingen i morgen som er viktig, ikke tallene.ML har jo ikke begynt å generere inntekter enda,kun utgifter.Men går det som de har sagt,starter inntektene i q3🙂Med et solid engangsbeløp fra Hanwha også💰
VaderTrader
I dag kl 09:29 176

Jeg har suttet med i mange opp og nedturer .. rec synker altid etter Q og FA kommer altid med katastrofe overskrifter ., men FA «glemmer» alltid å rapportere positive nyheter eller når rec har hatt en pen børsdag .,