RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 306052

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen pÄ 14 og sluttet pÄ 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I lÞpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhÄpentligvis opp pÄ 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne Ä tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene pÄ konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulÞnnsom polysilicon til mer lÞnnsomme produkter. Dette ble annonsert i en sÊrdeles klÞnete bÞrsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML gÄr etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og Ăžkte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst pĂ„ fremtiden med fokus pĂ„ vekst og muligheter i kommende Ă„r. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nĂžytral og objektiv i sin tilnĂŠrming, noe som betyr at den ikke blir pĂ„virket av subjektive meninger eller fĂžlelser i prosessen med Ă„ skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML gÄr etter planen, med unntak av litt innkjÞringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem Är. Hvem kjÞperen er framgÄr ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vÊrt mye bedre til Ä informere om salg. Man bÞr fÞlge med pÄ silisiumprisen, som nÄ er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig vÊre ulÞnnsom nÄr 5-Ärsavtalen med Hanwha utlÞper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
GÄrdsdagens bÞrsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten pÄ salgsproduktet. De har ikke funnet en lÞsning pÄ problemet. Dvs at de ikke vil fÄ den planlagte forhÄndsbetalingen av Hanwha med det fÞrste, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, fÞr bÞrsÄpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsĂžkning i Ă„rene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du mÄ logge inn for Ä svare
Daviden
I dag kl 03:26 466

Helt enig - det er mye usikkerhet som ikke er priset inn. Sitter selv godt investert og videre investeringer skjer ikke fÞr 4,5 - 5 nok med dagens usikkerhet. Skal heller risikere og invistere mer pÄ en oppadgÄende kurs med en lÞsning pÄ renhets problematikken de stÄr ovenfor.
NÄvÊrende situasjon hvor de lever fra hÄnd til munn pÄ kunden sin er helt uhÞrt.
For og presisere det helt tydlig - er ikke dette lĂžst innen utg. Sept. SĂ„ bĂžr alle forvente en krise emisjon fĂžlgende.
Redigert i dag kl 03:49 Du mÄ logge inn for Ä svare
uldiuldi
I dag kl 07:46 309

Pas med opdatering af den senke kursmÄlet til 13 pÄ kort sikt. Langsigtede udsigter er fortsat solide efter vores syn eftersom USA bygger fuld PV-verdikjede og momentum rundt silanbasebatterianoder er bra.

**REC Silicon - TP reduceret, men stadig et kĂžb - Kvartalsoversigt** > > **TP reduceret, men stadig et kĂžb** > **Vi reducerer vores TP til NOK 13 (17) efter Q2'24-rapporten. Selvom tallene var tĂŠt pĂ„ estimater, og rapporten ikke ansporede til store overraskelser, sĂŠnkede vi estimater pĂ„ kort sigt pĂ„ udfordrende markeder og forventede lavere priser fra Moses Lake. Estimater pĂ„ timing og mĂŠngder afspejler ledelsens mĂ„l. Langsigtede udsigter er stadig solide efter vores opfattelse, da USA opbygger fuld PV-vĂŠrdikĂŠde, og momentum omkring silanbaserede batterianoder er godt. KĂžb gentaget.** > > **Kvartalsrapport uden store overraskelser** > REC Silicon rapporterede Q2’24 EBITDA pĂ„ USD -38 mio. Butte-bidraget var pĂŠnt pĂ„ USD 7 mio., da prisrealiseringen var god trods lave volumener. ForĂžgelsesomkostninger uden salg fra Moses Lake fortsĂŠtter med at pĂ„virke resultaterne negativt, med fĂžrste forsendelse af produktet forventes i midten af september. Cash position pĂ„ 38 mio. var bedre end forventet efter bedre VM-bevĂŠgelser. Alt i alt et kvarter uden store overraskelser, mens vi venter pĂ„ fĂžrste ordentlige salg fra Moses Lake. > > **Revisioner til kortsigtede estimater, da markederne fortsat er udfordrende** > Baseret pĂ„ kommentarer om fortsat svage priser i de nĂŠste mange kvartaler, reducerer vi vores 2024e EBITDA ~20 mio. og 2025 USD ~10 mio. Dette er fuldt ud drevet af lavere Moses Lake-bidrag (forventet prisrealisering), med en lille positiv revision ved Butte-modregning. Med de seneste kortfristede lĂ„n pĂ„ USD 45 mio. og den afventende forudbetaling fra fĂžrste forsendelse af polysilicium, er kortfristet finansiering tilsyneladende dĂŠkket. Men med fortsatte blĂžde polysiliciummarkeder og de nedadgĂ„ende revisioner forudsiger vi et behov for yderligere gĂŠldsfinansiering pĂ„ USD ~40 mio. i lĂžbet af 2025. > Det vil sige – hvis RECSI kan forlĂŠnge nuvĂŠrende kreditlinjer ud over lĂžbetiden i juni'25, vil det ikke have brug for den yderligere finansiering. Vi har tillid til, at virksomheden nĂ„r det fĂžrste salg fra Moses Lake i midten af september og 100 % kapacitet ved Ă„rets udgang. I Ăžjeblikket foretager vi ingen ĂŠndringer i vores estimater for 2026, idet vi ser EBITDA pĂ„ USD 191 mio., nĂ„r begge faciliteter er i "steady state". > > **TP ned til NOK 13 (17)** > Med det hĂ„rde marked, der dvĂŠler og alle finansieringskravene ikke er der endnu efter vores mening, reducerer vi vores TP til NOK 13 (17), svarende til 5,9x 2025e EV /EBITDA (tidligere anvendt 7x). Derfor hĂŠvder vi stadig, at aktien er et kĂžb, isĂŠr i betragtning af stĂžtten og momentum i USA pĂ„ bĂ„de sol- og silanbaserede batterier. Forsendelser fra Moses Lake bĂžr efter vores mening markere et vendepunkt for aktien, hvor Ăžkonomien straks forbedres. > > Analytiker(er): > Gard Aarvik
Candelstick
I dag kl 08:14 232

Veldig bra Uldi👍
Redigert i dag kl 08:21 Du mÄ logge inn for Ä svare