RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 307789

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Daviden
I går kl 03:26 2042

Helt enig - det er mye usikkerhet som ikke er priset inn. Sitter selv godt investert og videre investeringer skjer ikke før 4,5 - 5 nok med dagens usikkerhet. Skal heller risikere og invistere mer på en oppadgående kurs med en løsning på renhets problematikken de står ovenfor.
Nåværende situasjon hvor de lever fra hånd til munn på kunden sin er helt uhørt.
For og presisere det helt tydlig - er ikke dette løst innen utg. Sept. Så bør alle forvente en krise emisjon følgende.
Redigert i går kl 03:49 Du må logge inn for å svare
uldiuldi
I går kl 07:46 1885

Pas med opdatering af den senke kursmålet til 13 på kort sikt. Langsigtede udsigter er fortsat solide efter vores syn eftersom USA bygger fuld PV-verdikjede og momentum rundt silanbasebatterianoder er bra.

**REC Silicon - TP reduceret, men stadig et køb - Kvartalsoversigt** > > **TP reduceret, men stadig et køb** > **Vi reducerer vores TP til NOK 13 (17) efter Q2'24-rapporten. Selvom tallene var tæt på estimater, og rapporten ikke ansporede til store overraskelser, sænkede vi estimater på kort sigt på udfordrende markeder og forventede lavere priser fra Moses Lake. Estimater på timing og mængder afspejler ledelsens mål. Langsigtede udsigter er stadig solide efter vores opfattelse, da USA opbygger fuld PV-værdikæde, og momentum omkring silanbaserede batterianoder er godt. Køb gentaget.** > > **Kvartalsrapport uden store overraskelser** > REC Silicon rapporterede Q2’24 EBITDA på USD -38 mio. Butte-bidraget var pænt på USD 7 mio., da prisrealiseringen var god trods lave volumener. Forøgelsesomkostninger uden salg fra Moses Lake fortsætter med at påvirke resultaterne negativt, med første forsendelse af produktet forventes i midten af september. Cash position på 38 mio. var bedre end forventet efter bedre VM-bevægelser. Alt i alt et kvarter uden store overraskelser, mens vi venter på første ordentlige salg fra Moses Lake. > > **Revisioner til kortsigtede estimater, da markederne fortsat er udfordrende** > Baseret på kommentarer om fortsat svage priser i de næste mange kvartaler, reducerer vi vores 2024e EBITDA ~20 mio. og 2025 USD ~10 mio. Dette er fuldt ud drevet af lavere Moses Lake-bidrag (forventet prisrealisering), med en lille positiv revision ved Butte-modregning. Med de seneste kortfristede lån på USD 45 mio. og den afventende forudbetaling fra første forsendelse af polysilicium, er kortfristet finansiering tilsyneladende dækket. Men med fortsatte bløde polysiliciummarkeder og de nedadgående revisioner forudsiger vi et behov for yderligere gældsfinansiering på USD ~40 mio. i løbet af 2025. > Det vil sige – hvis RECSI kan forlænge nuværende kreditlinjer ud over løbetiden i juni'25, vil det ikke have brug for den yderligere finansiering. Vi har tillid til, at virksomheden når det første salg fra Moses Lake i midten af september og 100 % kapacitet ved årets udgang. I øjeblikket foretager vi ingen ændringer i vores estimater for 2026, idet vi ser EBITDA på USD 191 mio., når begge faciliteter er i "steady state". > > **TP ned til NOK 13 (17)** > Med det hårde marked, der dvæler og alle finansieringskravene ikke er der endnu efter vores mening, reducerer vi vores TP til NOK 13 (17), svarende til 5,9x 2025e EV /EBITDA (tidligere anvendt 7x). Derfor hævder vi stadig, at aktien er et køb, især i betragtning af støtten og momentum i USA på både sol- og silanbaserede batterier. Forsendelser fra Moses Lake bør efter vores mening markere et vendepunkt for aktien, hvor økonomien straks forbedres. > > Analytiker(er): > Gard Aarvik
Candelstick
I går kl 08:14 1805

Veldig bra Uldi👍
Redigert i går kl 08:21 Du må logge inn for å svare
Stabukk
I går kl 12:43 1518

Trenger vi egentlig Pareto og Arctic sine analyser når vi har SB1Markets som har hatt rett siste 3-4 år? Vi kunne vel heller fått noen kloke hoder i DnB Markets til å spå kursen når Rec er i full drift. Tror det meglerhuset har større tyngde.
Candelstick
I går kl 12:46 1512

Ja helt klart en kobling mellom kurs, spb1, fa om en følger med i timen.

Fra Sosialøkonomien kan vi låne teorien om priselastisitet og observere hvor mye kurs reagerer mot de forskjellige aksjehusanalysene.
Redigert i går kl 14:23 Du må logge inn for å svare
Kvike11
I går kl 13:25 1423

Sb1 har ikke fundet ud af at der er en kontrakt og fabrikken leverer medio september.
Det er for dumt det du siger, pas på dine penge ,når du følger chatgtp'en fra din bank.
Sb1 og molners kan følges ad, det er for dumt at arbejde for dem der er short.
Glæder mig over fabrikken snart er i 100% drift.
Stabukk
I går kl 14:11 1326

Gleder meg også til å ML snart er i full drift, og sitter på mine Rec-aksjer! Ser at Kamala Harris vil prøve å få økt selskapsskatten fra 21 til 28 prosent (i Norge 22 prosent) om hun blir president. I så fall er vel det også i favør Rec, som har mye fremførbart underskudd å legge inn før det blir skatt å betale?
Kåre Grønn
I går kl 14:24 1281

Tålmodighet, skal høyt!
FunHouseComp
I går kl 19:32 983

Tålmodighet kreves, men trenden er ned og det selges til stadig lavere kurser i Recsi. Det er mange som skal ut, og kanskje inn senere.
Redigert i går kl 20:37 Du må logge inn for å svare
Kåre Grønn
I går kl 22:10 745

Bunn er nådd, det er helt tydelig. Det er ikke mye glid, dvs noen positive signaler før dette er i gang! Alle kjenner Rec! Kommer alltid tilbake. De som tør være med på dette får lønn så det monner!! De som ikke har nerver for dette, kom dere ut fluksens! Hau hau!
Redigert i går kl 22:11 Du må logge inn for å svare
Null
I dag kl 00:19 543

Norsun har vel ikke produsert en Wafer på over et år så det er vel lite relevant hvem de kjøpte råstoff fra.
Fabrikken i Årdal er vel mer eller mindre stengt ned, så får vi se om de har bedre "treff/ teft" i USA
Rule
I dag kl 01:18 506

Heleine skal lave panelerne og har skrevet kontrakt med Norsun om leverancer fra 2026.
Råstoff står der ikke noget om men positivt med endnu et demand i Vesten/US
Redigert i dag kl 01:20 Du må logge inn for å svare
FunHouseComp
I dag kl 01:55 491

God dag mann økseskaft. Kan hende du må kjøre taxi i mange år framover før du får avkastning på dine elendige investeringer.
Redigert i dag kl 07:38 Du må logge inn for å svare
Kåre Grønn
I dag kl 07:59 281

Enestående dust. Opererer om nettene ser jeg. Bra liv :)) Beviset kommer
Redigert i dag kl 08:00 Du må logge inn for å svare
FunHouseComp
I dag kl 08:19 219

Ser vi en ny bunn i dag? Ja, jeg vil tro det.
DenVise
I dag kl 08:23 201

Sosialklienter er som oftest det. Leier ut en bygård til kommunen og kan bekrefte at tapere er aktive om natten.
Kåre Grønn
I dag kl 08:33 169

:)) ja, men tviler på at han er såpass smart.. Rec er uansett fokuset. De er i rute og gjør akkurat som planlagt. Høstens rekyl på vei når meldinger kommer! Hau hau