RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 320307

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Tirade
I dag kl 22:07 40

2 dager gammelt nick med imponerende like lite kunnskap om aksjemarkedet som alle sine gamle nick som stadig må skiftes.
VaderTrader
I dag kl 21:52 78

Nei men bare se hva som skjer , en håndfull tradere kontrollerer børsen og beveger den dit dem ønsker .
VaderTrader
I dag kl 21:49 82

Neida , dette er ikke det , sjekk hvem som solgte .
Dette er signatur av en tidligere straffet «trader»
Redigert i dag kl 21:50 Du må logge inn for å svare
Tirade
I dag kl 19:53 356

En som er så hjernedød at han ikke vet at Recsi flyttes mellom 2 indekser er nok den rette til å fortelle om hvordan Oslo Børs fungerer. Gjør hjemmeleksene dine
VaderTrader
I dag kl 19:08 462

OSE er en råtten børs , kjeltringer kan herje fritt , bjellesauer blir hyllet for «perfekt» timing ..

Pill råttent hele dette , kameraderi , innsideinformasjon og manipulering er dagligdags med velsignelse fra styremakten som bestandig ser mellom fingrene da det krever for mye energi å ta kaksene , de eneste som straffes er mannen i gata .

Hele systemet er rigget .

Redigert i dag kl 19:12 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I dag kl 18:37 560

BØRS: REC SILICON UT AV MSCI GLOBAL SMALL CAP, INN I
MICRO CAP
Oslo (Infront TDN Direkt): Indeksleverandøren MSCI har gjennomført sin kvartalsgjennomgang av sine globale
indekser, hvor det blant annet er endringer for flere norske aksjer.
Det fremgår av indekslister fra MSCI datert 12. august.
Endringene trer i kraft etter børsslutt 30. august, ifølge MSCI.

indexfond som må rebalansere.

Eskimo2
I dag kl 18:32 569

Nok en gjøk som faktisk tror Røkke er i selskapet. My lord for en gjeng brødhuer.
Redigert i dag kl 18:34 Du må logge inn for å svare
milk
I dag kl 18:27 592

Å hærre fred!! Dere pisser på hverandre å prater stort sett bare tull hele gjengen.. Røkke er den eneste fornuftige i dette selskapet.. Synd han ikke er på forumet :-) Menigheten spår himmel å helvete fra dag til dag.. Det jeg leser av alle innleggene er at det er mange som har investert å står i fare for å brenne kuken på en veldig usikker aksje... Unnskyld til alle damer som er på REC kjøret... :-)
Tirade
I dag kl 18:01 691

Trist at RECSI som fra dagens nivåer burde ha en fin oppside har så mange hjernedøde aksjonærer som ikke vet hva de eier og hvilke nyheter som treffer selskapet. På lang sikt betyr indeks endringer ingenting og når forhåpentligvis ML er oppe og løper i September så blir dagens volum på 8 million aksjer en daglig sak på stadig stigende kurser.
Tirade
I dag kl 17:55 716

Plutselig ??? er jo meldt for lenge siden. Kommer nye indeks endringer som treffer RECSI 20 september så da vil nok du og alle andre skrive akkurat det samme når det blir stort volum ved close 2009-2024 . Kanskje man burde starte å vite hvilke nyheter som treffer selskap man har interesse for og ikke bare kaster ut idioti innlegg på forum.
FunHouseComp
I dag kl 17:45 754

Det ser ut som om festen er over? Hva skjedde?
Redigert i dag kl 17:49 Du må logge inn for å svare
Tirade
I dag kl 17:34 797

Fant dette på XI- Til alle som nå skal dyrke konspirasjonsteorier om slemme shortere eller annen grunn til salget- Fasit er dette. BØRS: REC SILICON UT AV MSCI GLOBAL SMALL CAP, INN I
MICRO CAP
Oslo (Infront TDN Direkt): Indeksleverandøren MSCI har gjennomført sin kvartalsgjennomgang av sine globale
indekser, hvor det blant annet er endringer for flere norske aksjer.
Det fremgår av indekslister fra MSCI datert 12. august.
Endringene trer i kraft etter børsslutt 30. august, ifølge MSCI.
Gudin
I dag kl 17:24 844

Det er jo samme casen med Aker Horizon, tviler på at begge selskapene plutselig har bestemt seg for å bytte index…
Rule
I dag kl 17:18 878

En på shareville mente at recsi skifter index. Nogle Fonde skal dumpe pga.
Redigert i dag kl 17:19 Du må logge inn for å svare
Gudin
I dag kl 17:14 897

Gjort, vil oppfordre så mange som mulig å gjøre det samme, få ut ugresset…
Eskimo2
I dag kl 16:58 985

Har ingenting med utsettelse og gjøre din baisse gjøk.
VaderTrader
I dag kl 16:53 1016

Meld til Finanstilsynet , dette er klassisk manipulering

Kan gjøres anonymt her :

https://finanstilsynet.whistleblowernetwork.net/setup
Redigert i dag kl 16:53 Du må logge inn for å svare
Adam05
I dag kl 16:49 1041

Ingen rykter ,det er bare en dum vil sende kursen ned,OSE Mafia
WHeisenberg
I dag kl 16:30 600

Manipulasjon som bare det!

I begge de to selskapene så er en velkjent kriminell investor som trader. Å selge til seg selv er han flink på.

https://www.dn.no/investor/aksje/S90/RECSI/REC%20SILICON/
https://www.dn.no/investor/aksje/S1457/AKH/AKER%20HORIZONS%20ASA/

Redigert i dag kl 16:34 Du må logge inn for å svare
weed
I dag kl 16:28 617

Fylte på med noen få tusen 10 min. før slutt til 7.62 da jeg syntes aksjen viste styrke gjennom dagen , men noen klarte å presse den ned i 7.32 i sluttaksjonen. Og jeg som trodde det var forbudt å manipulere aksjekursen. Voldsomt volum i slutthandelen også. 9.2 mill kr. i løpet av dagen og hele 50 mill. i sluttaksjonen. Merkelige greier.
Redigert i dag kl 16:44 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I dag kl 13:51 960

Hmm 10 børsdager igjen til midten av september uten om helg. Denne gangen går altså kursen opp før forventet melding. Skal ikke si noen vet mer enn andre. Men begynner litt å lure på om noen vet mer. Eller er bare kursen så hinsides langt nede at flere vil inn?.
Redigert i dag kl 14:02 Du må logge inn for å svare
Stabukk
I dag kl 13:05 1057

Fra Nordnet:
"Risikoinformasjon om aksjehandel
Det er viktig at du er klar over at aksjemarkedet kan både øke og minke i verdi. Selv om sparing i aksjer historisk sett har gitt god avkastning over tid, er det ingen garanti for fremtidig utvikling. Det er alltid en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert".
Kåre Grønn
I dag kl 13:01 1074

Ikke lenge før starten er i gang og 10 kr rundes. Rec er et av de mest spennende selskapene på den norske børs. Alt skjer etter passert 10, og det kan faktisk ta helt av når folk begynner å forstå potensialet. Dette er ikke snakk om en menighet slik folk gjentar gang på gang. De hadde ikke fått lånene sine som de har fått uten sikkerhet og tillit. Dette er nåtid og framtid!! Hau hau!! Kursmål 100!!
VaderTrader
I dag kl 12:35 1133

Chat GPT

Rec Silicon ASA er en norsk produsent av silisiumprodukter, spesielt kjent for å produsere polysilisium, som brukes i solcellepaneler og elektronikk. Spørsmålet om selskapet vil bli en "vinner" er komplekst og avhenger av flere faktorer, inkludert markedsforhold, teknologiske trender, politiske beslutninger, og selskapets egen strategiske gjennomføring.

### Positive faktorer:
1. **Økende etterspørsel etter fornybar energi**: Den globale veksten i solenergi, drevet av behovet for bærekraftige energikilder, er en positiv faktor for Rec Silicon. Etterspørselen etter polysilisium kan øke, spesielt med økt fokus på grønn energi.

2. **Politiske og økonomiske insentiver**: I både USA og Europa er det økende politisk støtte til fornybar energi. Dette inkluderer subsidier og skatteinsentiver som kan gi Rec Silicon fordeler.

3. **Strategisk partnerskap**: Rec Silicon har inngått samarbeid med andre aktører i industrien, noe som kan styrke deres posisjon i verdikjeden. For eksempel deres samarbeid med Hanwha Solutions, en stor aktør i solenergi.

### Risikofaktorer:
1. **Prisvolatilitet**: Prisen på polysilisium kan være svært volatil, noe som kan påvirke Rec Silicons lønnsomhet. Økt produksjon fra konkurrenter kan også presse prisene ned.

2. **Geopolitisk risiko**: Rec Silicon har hatt utfordringer på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina. Dette har påvirket selskapets mulighet til å selge til det kinesiske markedet, som er verdens største for solenergi.

3. **Konkurranse**: Det er sterk konkurranse innen polysilisium-markedet, spesielt fra kinesiske produsenter som kan ha kostnadsfordeler.

### Konklusjon:
Rec Silicon har potensial til å dra nytte av den globale overgangen til fornybar energi og solcelleproduksjon. Selskapets fremtidige suksess vil avhenge av hvordan de håndterer markedskonkurranse, prisvolatilitet, og deres evne til å utnytte politiske og økonomiske insentiver. Dersom de klarer å posisjonere seg godt i markedet og sikre seg mot geopolitisk risiko, kan de bli en vinner.
DjTao
I dag kl 11:38 1285

Tror ikke vi får noen børsmelding om at ombyggingen er ferdig. Vi får en børsmelding når har produsert x antall tonn til rett kvalitet. Som selskapet selv har satt gjentatte ganger, så forventes det at dette vil oppnåes i midten av september.
Redigert i dag kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Rule
I dag kl 09:49 1446

De skulle vel færdigstille deres construction work her i august...?
Hvis der ikke kommer en seperat melding om dette idag - hvad betyder det så..?

A) at de er on track
B) at de er ikke helt færdigstillet endnu

Jeg vil sige at både A og B kan være kurs påvirkende fordi opnåelse af vigtige milepæler har altid en vis usikkerhed som er delvist priset ind i kursen
Note: det ser lidt 50/50 ud om deres meldinger kommer før eller efter OSE børs stængetid.
Redigert i dag kl 09:51 Du må logge inn for å svare
Stabukk
I dag kl 08:43 1617

Har Haakon skilt seg fra Mette Marit? Ellers blir det et nokså innviklet forhold å håndtere for kongehuset…

Ser heller at Hanwha gifter bort Rec mot 25 kr per andel.
Nsxnsx
I dag kl 08:06 1749

Du er jo helt utrolig flink...😉👍 så gøy å høre på deg og alle dine perfekte ut og innganger . Vi har mye å lære 👍
FunHouseComp
I dag kl 03:06 1969

Det er ærlig å si at man skal få gjort kulen sin. Alle er vi på børs for å tjene penger. Litt for mange har kjørt seg fast med gjørme langt oppover lårene, og får ikke gjort noe som helst, annet en å skrive hvor optimistiske de er. Det skal lønne seg å være vantro, og ikke en del av Recsi menigheten. Skulle bare mangle.
Redigert i dag kl 03:14 Du må logge inn for å svare
FunHouseComp
I dag kl 01:57 1990

Dette er jo bare helt fantastisk. Recsi stiger til himmels og kronprinsen gifter seg med trollmannen i steinrøysa på Vestlandet. Kan det bli bedre?
Stabukk
I dag kl 00:39 2024

Rec har vist en utrolig evne til å overleve med over fem års nedstenging av største fabrikk. Med dagens ordre-situasjon og nye kunder rett utenfor dørstokken bør positiv drift være plankekjøring i 2025. Og med dagens beskjedne børsverdi er det rart Hanwha ikke prøver å sluke de to fabrikkene. Men det kan jo hende ledelsen i Korea ser for seg å begynne å ta utbytte. Det kan også løfte kursen. Det kan også reinvestering i ML-utviding/nye fabrikker. Rec må uansett snarest begynne å tjene penger.
tomsa
I går kl 23:13 2150

Kloden kan være uavhengig av fossilt innen 2030 Iht enkelt soleksperter. (Bjørn Thorud Norconsult) fordi utviklingen er eksponensiell
https://youtu.be/0BSaMH4hINY?feature=shared