RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 387910

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Pensjon
08.10.2024 kl 21:57 2799

Hei Rule.
I Norge sier vi «intet nytt er godt nytt».
Ha en fin kveld.
Mvh gammel pensjonist
Småplukker
08.10.2024 kl 22:07 2747

Her er det mange som følger dårlig med, gitt! Rec gav beskjed i midten av september, da de gav beskjed om at produksjonen var igang og kvaliteten var innenfor hva kunden godtok, DESSUTEN AT:

"we have an agreement in principle to modify a specification
subject to a final evaluation and qualification test, as is typical in the
industry after such a modification.

The plant is running well, and the facility is now producing volumes for
commercial shipments. Even though our production volumes are being ramped to
the necessary level already, the first commercial shipment of product will
need to be delayed to mid-October, to accommodate this final qualification
step that our customer is undertaking.
Så i midten av oktober vil den endelige godkjennelsen være gjennomført, noe som skal være nærmest en formalitet. Om man ikke tror på det, ja da får man jo selge nå da. Jeg gjør det ikke.
Stabukk
08.10.2024 kl 22:36 2638

En ironisk Rule holder nok på Rec-aksjene sine, er mitt tips.
KommersK
I går kl 14:26 2226

Hvor lenge etter ''midten av okt'' begynner eventuelt markedet å miste tålmodigheten igjen? Om meldingen altså uteblir (igjen). Jeg tipper rundt den 20. Men da har de vel fått så mange eposter at de ''må'' melde noe uansett?
VaderTrader
I går kl 14:30 2215

Send Mail til levens og fortell hva du føler :

Kurt.levens@recsilicon.com
tomsa
I går kl 15:42 2057

Tolker dette slik, det blir levering men den endelige testen av det materialet de leverer nå skal justeres avtalemessig i sammenheng med hva testen viser hva den endelige kvaliteten er. Dvs avtalen skal i prinsippet spesifisere den kvaliteten de faktisk leverer. Noe under 12N da sannsynligvis?
Rule
I går kl 17:34 1843

Korrekt. Troede bashers var færdige med at forsøge at sprede usikkerhed. Det blev så skørt at ironi må igang.
Jo mere der spys ud jo større omtale kan vi give af alle de mange positive elementer som er i overtal. Så umiddelbart er det vældig dårlig strategi og spy galde ud…. hvis man gerne ser kursen holdes nede.
På magisk vis trades den ned under TA trigger på 9,5 NOK
Rule
I går kl 17:44 1810

Det er vel ikke utænkeligt at Tesla gerne vil tage ejer andel i RECSI. Om ikke andet så Twitter lidt at han vil købe hele butikken. Det mindste i sådan retning og folk blir grådige og kursen sprætter til +30 NOK.
Stabukk
I går kl 18:14 1693

Lov å tenke tanken at Tesla-sjefen tenker i de baner for å sikre seg nok batteri-råstoff - og skape problemer for konkurrenter...
Men Hanwha vil vel hindre alle forsök på å kuppe selskapet. Men spekulasjoner kan jo være sunt for dagens labre kurs!
SPXL
I går kl 18:34 1627

Nesten 8tallet i dag og dere prater om 100, come on a. Det er noe som skurrer her, skal det bli ny utsettelse…ser jo slik ut på kursen, vil jo ikke passere 10kr engang. Markedet har tydeligvis ikke troen.
Rule
I går kl 20:48 1322

Næ - markedet hader usikkerhed og har meget lav tro på den grønne bølge. Når første leverance og betaling kommer vil mye af den usikkerhed blive fjernet og kursen får et nyt leje. RECSI skal herefter bevise deres indtjening ved at opbygge track record Q efter Q…
KommersK
I dag kl 11:37 832

Til dere som mener at short hele tiden ''presser'' kursen ned: Mener dere at det blir satt nye shorter hele tiden, eller mener dere at dem som sitter short også sitter med en mengde aksjer som de driver og selger store deler av på stadig lavere kurser hele tiden? Det er nemlig de eneste måtene å få ned kursen på.
Stabukk
I dag kl 12:32 687

De som setter en short og blir sittende, kan vel også eie aksjer???
KommersK
I dag kl 12:43 657

Ja, men mener du at de selger billigere og billigere (taper penger med vilje) for å få ned kursen?
marenson
I dag kl 13:33 554

Trodde du de solgte alt på engang…? Selger og kjøper hele tiden.
Nsxnsx
I dag kl 13:41 526

Ta dere tid til å se filmen som ble lagt ut i dag her på forumet.......om man da ikke har troa så får det bare så være.

Recsi befinner seg der Norge var i 1969/70.....vi vet jo alle hvordan det gikk :)
KommersK
I dag kl 13:49 497

Det gjør jeg selv.
Snakker om dem som tror at noen presser kursen ned. Og da må man i tilfelle sette nye shorter (selge lånte aksjer). Eller selge aksjer som man har (for) billig. Kjøp presser ikke kursen ned. Forstår du ikke hva jeg mener?
marenson
I dag kl 14:10 414

er det ikke short posisjonene vi snakker om? De kjøper og selger hele tiden, presser prisen ned med salg, kjøper når panikken brer seg og selger når aksjen går opp....tipper alle posisjonene har aksjer på hånd nå og ikke er i manko på 13 mill...
Stabukk
I dag kl 14:18 389

Kan for lite om dette. Men er noen i god pluss på en short, kan de jo la et lite volum av de aksjene de eier, gå rimelig for å medvirke til at støtte blir brutt, og så kjøpe et større volum lenger nede. De har vel orden i status ved hjelp av kalkulatoren?
KommersK
I dag kl 14:23 372

''Short-posisjonene...''

Jeg lever av dette, så jeg forstår det meget godt. Det er ikke hva shortere tjener penger på jeg ønsker å diskutere. Det regner jeg med at alle skjønner. Shortere vil selvsagt kjøpe tilbake aksjene billigst mulig. Men du forstår vel at noen må selge stadig billigere for at kursen skal gå ned? Mange påstår at noen ''presser kursen ned'' hele tiden, og at kursen egentlig burde vært mye høyere. Kursen er det markedet som bestemmer, og det består heldigvis av mye mer enn shortere.
Jeg har forøvrig aldri shortet en aksje selv, om noen lurer på det.
Ikke_viktig
I dag kl 14:40 299

La oss si du eier et tradingfirma med konto hos et meglerhus. Og så har du privat konto i et annet meglerhus. Så ønsker du å kjøre ned kursen. Hvordan kan det gjøres tror dere. La oss si at etter hvert kjøp så selger du aksjer fra konto 1 -> konto 2 så lavt som mulig rett over høyeste kjøper. Selger du da volum vil markedet tro at det ble solgt volum i markedet og kursen gå ned. Det var en stor selger. Da har du kun kostnaden til å gjøre transaksjonen. Dette gjøres selvsagt med roboter, som knapt betaler kurtasje eller betaler en samlekurtasje basert på volum.

Traderne på Oslo børs kan ikke se hvem som solgte til hvem. Derfor opererer de fleste i blinde og markedet kan bli styrt nøyaktig dit de gode manipulatorene vil ha det.

For å bryte dette må man gjøre en ting. Sitte i ro over gode nyheter og vente på riktig kurs før man eventuelt selger. Alt annet er støy og manipulasjon og faller man for den så koster det mye penger.

Ønsker man en større posisjon kan dette selvsagt utnyttes ved å gjøre et kjøp opp i kurs og så prøve å treffe kjøp/salg-transaksjonene til manipulatorene. Da vil det bli helt panikk der i gården når de plutselig ikke får ned kursen uten at de mister aksjer!
marenson
I dag kl 14:46 277

Ja shortere presser prisen ned. De presser prisen ned med lånte aksjer de har fått låne av eiere i en bestemt periode mot en betaling som de selger på åpent marked. finnes også naked short på ose, om dere tror annet er dere ganske blåøyd;)
marenson
I dag kl 15:46 107

Dette skaper ofte panikk blant småsparerne og de selger også. For langsiktige har disse svingningene ingenting å si.

Nå blir det spennende å se om Recsi får levert som meldt og at det på sikt kan bli grønne kvartaler. Dette er jo en usikkerhet som også shortere spiller på. Blir spennende å se hvor langt de tør å presse prisen ned..