RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 405011

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
GullHårAllOve
I går kl 17:25 4414

At bli referert til som en idiot er jo alltid koselig. Jeg sir ikke noe om at ting er priset inn, jeg sir jeg ikke tror den går 40% på denne melding. Det betyr ikke at den ikke går. Vi får se.
Kvike11
I går kl 19:02 4091

Begge fabrikker er næsten intet værd i regnskabet.
Kan vi forvente en opskrivning på
Flere miliarder.
Eller foregår der en overtagelse til skrot værdi
Candelstick
I går kl 20:21 3815

Ett meget konservativt estimat for verdien av Moses Lake fabrikken er 5NOK pr aksje.
fersk1
I går kl 20:22 3810

En kan aldri være sikker på noe,men hvis melding om leveranse kommer så tenker jeg det ikke er mange dagene det går før vi er på minst 14.
tomsa
I går kl 20:55 3645

Enig, dette må komme! Men burde ikke være en overraskelse for noen heller.

Levens sier det ganske tydelig , levering eller ikke vil påvirke opp eller nedskriving
Det står vel også i risikobeskrivelsen av prosjektet/aksjen
KommersK
I går kl 21:53 3405

Tror dere kursen ligger på over 11,- ved børsslutt fredag om det kommer melding om vellykket leveranse i løpet av uka?
Jeg er ikke sikker. Tror at mye av den oppgangen vi har sett siden 6-tallet er basert på levering medio oktober.
Stabukk
I dag kl 00:07 3015

Bare så GullHår ikke føler seg helt alene i «idiot-klubben»: Pekte på at noe av meldingene om Hanwha-levering i oktober og Sila-kontrakt KAN være innbakt i kurs 9,30, som er opp vel 50% siste mnd. Skal vi så opp nye 50% på enda kortere tid? Javel og flott! Men kanskje litt optimistisk? Har en viss erfaring med at pendelen ofte slår for mye ut i REVSI - i begge retninger. 24-25 var vel i høyeste laget på den tiden, som årets bunn er i overkant langt ned. Men det er historie. Så SKULLE kursen fyke opp til 14 kommende uke eller to, er vel selskapet og ledelsen i en bedre posisjon enn tidligere til å forvare det nivået?
Kåre Grønn
I dag kl 00:07 3014

Kursmål 100, hau hau
Stabukk
I dag kl 10:07 2431

Et ukvalifisert råtips er at vi er over 10 men under 11 fredag ved melding om vellykket levering. Så kommer det vel også melding om betaling. Da har vel Rec varslet straks å betale inn det siste «brobygger»-lånet. En melding om det vil vise at selskapet er til å stole på og har kontroll på likviditeten. Da kan nok kursen gå videre opp.
Nsxnsx
I dag kl 10:21 2350

Jeg tror melding om bekreftet levering/betaling vil gi kurs i intervallet 12-15 ved ukeslutt :)
Rule
I dag kl 10:44 2238

Jeg har meget svært ved at se en god forklaring på hvorfor vi ikke skal op over hvad Hanwha har betalt for aktierne, hvis leverance og betaling bekræftes. RECSI har ikke meldt noget ud side, hvilket må betyde at de stadig er i route til at kunne nå deadline på 3-part godk og leverance ( intet nyt = godt nyt ).
Var det ikke 20 NOK Hanwha købte ind til ? og der er sket mye mye de-risk siden og vi har fået en kontrakt mere...
Redigert i dag kl 10:47 Du må logge inn for å svare
WHeisenberg
I dag kl 10:46 2229

Altså REC bare i år er nede 40%. Grunnet til all den nedgangen var de utsettelsene dessverre.

1-Men så har det kommet melding om gjenåpning av ML og oppnådd de akseptable renhetsgrad som kunden krever.

2- REC har tegnet kontrakt med Sila Nanotech som Finannsavisen beskrev mønster kunde.

3- Første levering og forskuddsbetaling er om noen få dager.
Så vis noen mener at alt dette allerede er priset i kursen så burde de aldri investert verken i REC eller børs generelt.
Redigert i dag kl 10:46 Du må logge inn for å svare
GullHårAllOve
I dag kl 10:52 2183

Spørsmålet er vel i hvilken grad det er priset inn. Å si at man ikke bør investere på børs om man mener det kan være at noe av dette er priset inn må jo stå for egen regning. Litt edruelighet opp i al hausingen bør jo være ok. Jeg håper jo du har rett, men er i tvil om du får rett. Et er en melding som mange mener kommer, noe annet er tillit til aksjen. Den er nok gått ned sammen med kursen. Så her tror jeg det må leveres mer enn en melding for å rette opp på det. Vi får se.... Spennende er det jo uansett.
KommersK
I dag kl 16:36 1738

Neida, den stiger fra 6-tallet til 9-tallet uten at NOEN gode tegn og nyheter er priset inn. Veeeldig sannsynlig. Det er så mye toskeskap å lese...
Candelstick
I dag kl 16:59 1621

At Recsi har klart å oppnå tilstrekkelig renhet på produktet ble priset inn. Levering og oppgjør er ikke priset inn.
Rule
I dag kl 18:21 1332

RECSI er priset utrolig lavt om de lykkes. Markedet er skeptisk, hvilket man godt kan forstå. Det giver stor rabat. Skepsis letter sig ganske langsomt, som nyhederne og resultater ruller ind. Der er nu en langsom positiv trend tilbage fra Juni hvor forlængelse af lån blev meldt og operations update på ML om 1. levering til høsten. Skeptikere havde troet mye længere udsættelse og frygtet for emi. Begge spøgelser er slået ihjel og der er kun detaljer tilbage - præcist hvornår i høsten...?

Med det tempo vi har på nu (fra Juni) så kommer der 12-15 NOK til Julegave.
Springer tilliden op med en eventuel gladmelding en af de nærmeste dage...? Ja, så kan Julegaven blive en hel del større...
Redigert i dag kl 18:24 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 18:53 1187

Det spørs nå hvordan de skal prise inn produktet som er basert på lån fra kunden. Og kunden ser vel helst at valget er avklart før endelig kontrakt signeres. Det er mye uavklart her…
Kåre Grønn
I dag kl 19:14 1086

Dersom Trump blir valgt, prises 60% toll mot kinesiske varer direkt. Det er faktisk positivt i seg selv..
Candelstick
I dag kl 19:20 1060

3,95 milliarder for 2 fabrikker... Operahuset i Oslo kostet mer å bygge. Også skal du prise inn verdien på kontrakten(e) , organisasjonen og knowhow'en.

15 milliarder er fortsatt billig.

I tillegg så har man det som kalles Goodwill, som også har en verdi i den virkelige verden.
Redigert i dag kl 19:28 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
I dag kl 20:32 788

LEVENS ER BARE PATETISK , vi er i midt-oktober nå og ikke et pip . Disse folkene bør fjernes fra sine verv sporenstreks !! Bare løgn og fanteri ! Kommer det ikke noe imorgen så bør han se seg om etter ny stilling !!
Redigert i dag kl 20:33 Du må logge inn for å svare
thief
I dag kl 21:29 542

Mid-okt betyr ikke midten av oktober på minuttet🙂Ut denne børsuka er innafor mid-okt!!
Kvike11
I dag kl 21:54 409

Levens er ligeglad med os aktionærer
han har en IR chef som klarer problemet, med tavshed, han er heller ikke meget for at informerer, de kunne sagtens gøre det hele mere investor venligt,
måske derfor dumpappen er så negativ overfor RECSI
Imorgen er det den 15 oktober også i USA, derfor kommer der info fra selskabet.
Rule
I dag kl 22:35 208

Korrekt. Der er ca. 5 uger i Oktober og 14-18 Oktober er medio ugen.
RECSI elsker at holde os på pine bænken.
RECSI har travlt så det ryger og det er nu nok derfor at de holder os på pinebænken.
Kom så RECSI...
SPXL
I dag kl 22:54 110

De ventet til det siste også i september og det resulterte i nok en utsettelse, vil det samme skje denne gangen siden de absolutt må vente til det siste. Ledelsen har ikke akkurat historie med å holde ord…
DjTao
I dag kl 23:15 25

Det er ikke riktig.

REC sa at forventet levering var mid september, altså perioden 10-20 september.
Børsmeldingen kom 13 september så REC ventet ikke absolutt til det siste.