RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 417054

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
SPXL
I går kl 14:54 2259

Selvfølgelig må de melde dette etter så mange utsettelser, skulle bare mangle.
Kvike11
I går kl 15:00 2232

Ledelsen har besluttet at den besked de har givet marked gælder, indtil de giver en ny besked.
Betyder det så at de giver en ny besked. ja det må selskabet jo vide.
Vi har idag den 16 oktober 2024 og igår var midt i oktober,
kunne de ikke i det mindste skrive at de leverer hele sendingen på fredag, men da vognmanden holder fri i weekenden, ved de ikke om Hanwha modtager varenen mandag., og kontordamen der skriver regningen til Hanwha, har ferie.
Det hele virker lidt mystisk
Jeg tror der forgår noget andet i kulisen, evt et opkøb til kurs 10,60.
som alle små aktionær vil afstå, men vi har ikke magt nok.
Enten er de tonedøve hos RECSI,
ellers er de ikke for kloge,
for marked skriger efter besked om levering
Eskimo2
I går kl 16:35 2030

Tull og ball. IRA er lov bestemt så det holder . Uansett om Trump blir president . Republikanerne har også skjønt at de ikke kan være avhengig av Kina . Arbeidsplasser og verdikjeder bygges så det holder i Usa nå. Dette er bare begynnelsen .
Eskimo2
I går kl 16:37 2013

Det er en milepæl for selskapet som dem selv sier. Tror du det kommer uten melding?
Ransen
I går kl 16:55 1918

Det er vel og bra med tollbarrierer mot kina, men når polysilicium i kina koster bare 1/5 av prisen så finner produktet bakveier inn i landet. I sol og batteriprodukter så er det om å holde prisen så lav som mulig. Tror ikke USA vil tilbake til prisene for 10 år siden med sine knappe 1% produksjon. De er dønn avhengig av å få solgt produktene til konkurransedyktige priser.
Candelstick
I går kl 17:03 1884

Jajamensann Ransen. Dette har blitt diskutert til det kjedsommelige tidligere, men for deg så legger jeg ved en link til en Podcast dedikert til Kina og dets styr & stell:

https://youtu.be/Oo8473TZqNg?si=tkTveaA95JNKTAlk
Eskimo2
I går kl 17:10 1834

Du ser eksempler på silisium som prises mye høyere i Usa enn Kina. Hvilken bakveier referer du til? Arbeidsplasser og verdikjeder bygges nå, noe Anerikanerne må gjøre . Blande Trump opp i dette blir bare for dumt.
Ransen
I går kl 17:46 1688

Vi får tro at første melding ikke blir et emisjonsvarsel.
De burde klare å sette en konkret dato for første leveranse hvis alt er ok….
Gudin
I går kl 17:50 1662

Noen som kan be Kurtern om å åpne opp vinduet og se om alt går som det skal? Tenkte mid-okt burde allerede vert avklart, blir vell seinest fredag ettermiddag… går bare og venter, får nesten ikke sove om nettene heller. Koman Kurtern! Få ut fingeren! Hau hau
Candelstick
I går kl 17:51 1659

Ja det får vi håpe, for Hanwha gir gladelig lån mot en garantiavgift.
Adam05
I går kl 18:00 1614

Nå det er helt klart nå at en børsmedling kommer etter stengetid på fredagen den 18.10.2024 med overraskende nyheter.
Candelstick
I går kl 18:15 1525

... sjåføren har kjørt i grøfta og leveringen blir en mnd forsinket?

😬Eller;
-og ettersom selskapet er registrert i Norge, har ledelsen leid inn ett HMS team fra gamle Statoil og ny levering er utsatt til 2027.
Redigert i går kl 18:43 Du må logge inn for å svare
Gudin
I går kl 20:12 1078

Når kommer børsmeldingen? Kåre Grønn kan du tørke av støv fra spåkula og komme med noen vise spådommer?
Skål for det. He He. Hau Hau
Rule
I går kl 21:04 856

Det er et super interessant Q og perspektiv. Der står vel ingen steder at de vil komme med en melding.
Vi har fra sidste melding at alt er godt:
...The plant is running well, and the facility is now producing volumes for commercial shipments....
...we can confirm that construction activities related to the restart of the Moses Lake facility are complete, including Silane IV and equipment will be started as needed during the planned ramp of capacity....

og vi har melding at den kvalifikation test der skal foregå er normal ( ---> så ingen grund til at melde noget ? )
...impurities have now been reduced to levels that are acceptable to our customer, and we have an agreement in principle to modify a specification subject to a final evaluation and qualification test, as is typical in the industry after such a modification....
https://www.nordnet.dk/markedet/nyheder/3f23c90a-43c4-4138-9ced-3b794042180d

og vi har fra den opfølgende investor call at hvis de ikke når i mål så vil de meddele markedet så snart de indser dette.
Så alt-i-alt kan det være en stille viderkjøring imod fuld produktion. Første leverance er trods alt "kun" en milepæl imod at få ML i full swing.

Den eneste information der kan kalde på at informere markedet er vel når de har første betaling i hus. Er ret relevant at informere markedet om når de har penge på bogen ( up front ). Men på den anden side, så sidder de ikke og skriver hver gang de får betaling for en leverance ud af Butte.
Redigert i går kl 21:07 Du må logge inn for å svare
Patron72
I går kl 21:25 758

Jeg forventer en melding når first shipment er utført. Dette er da det endelige bevis at kvalitet er oppnådd og payment er utført.
tomsa
I går kl 22:19 516

Her er det et viktig poeng! De vil meddele dersom noe IKKE fungerer, med andre ord er No News GOOD NEWS 😂. Og penga blir telt oppi i neste Q. 7.11 antar jeg
thief
I går kl 23:01 334

Kommer garantert melding ved første leveranse og prepayment, det er en milepæl 🙂Og de andre gangene,når guidingen ikke har holdt, har det kommet oppdatering før deadline.De har visst at de ikke ville klare det. Nå er vi på en måte ved slutten av mid-okt.Hadde de visst at de ikke ville levere som guidet,ville vi nok allerede fått melding. Så vil si det nå ser positivt ut.Og melding kommer nok i morgen eller fredag🙂
Stabukk
I dag kl 00:09 124

Går også ut fra at vi får en melding, selv om noen hevder ingen melding ville bety at forrige melding er innfridd! Den sa jo at levering er utsatt til «mid-october». Men en slik milepæl bør både feires og meldes. Markedet har vel begynt «feiringen» med siste måneds oppgang! Men husk det er snakk om «final evaluation and qualification test» i forbindelse med en modifikasjon av den poly-kvaliteten Rec sin store kunde alt har godkjent. Slike prosedyrer kan vel ta litt tid. Så få ikke panikk om det ikke kommer melding i morgen eller fredag! Rec er så nær målstreken med å levere store volum og gå i pluss, at vi kan vente noen dager ut i neste uke på en positiv melding. Hva er det etter over fem års nedstengt fabrikk!!!