RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 422179

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Ticomania
I dag kl 12:10 3055

Du indoktrinerte amatør, ro deg ned og slutt med alle mulige tåpelige unnskyldninger. Patetisk.
Eskimo2
I dag kl 12:11 3051

Lite å gjøre med dine klovne uttaleser, så dem kan du holde for deg selv .
Ticomania
I dag kl 12:13 3034

Kan ikke være mer enig. Selskapet selv er short sin beste venn. Maken til lite tillitsvekkende ledelse er det knapt mulig å oppdrive. Mon tro hvor mange mailer og tilbakemeldinger de har mottatt rundt dette, uten at de bryr seg det døyt. Godt at den mest udugelige, Levens har 400 aksjer ervervet av egen lomme, som viser at han har ståltro på dette.
KommersK
I dag kl 12:17 3010

Men å skrive ''klovne uttaleser'' er ikke en klovneuttalelse?

Du kan jo aldri se NOE negativt i et selskap som har gått fra 25 kr og ned hit på drøye to år. DET er ubegripelig for alle andre enn deg selv.
Redigert i dag kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Ticomania
I dag kl 12:20 2994

Kort applaus og spikeren på hodet.
VaderTrader
I dag kl 12:26 2957

Klovnen her er jeg som sitter i dette selskap . Hadde for en gangs skyll håpet at de leverte FØR dato .. men nei .. samme som alltid .. de er seine og kommer sannsynlig med negativ melding på fredag ETTER børsslutt .. Levens er verre mot aksjonærene enn Diddy mot de inviterte på sine freakoff .. og Hanwha har Levens i sin hule hånd .. her er det Hanwhas interesser som styr .. vil de utsette så utsetter levens ..
Ikke_viktig
I dag kl 12:28 2939

Krangling og sjikanering er shorternes beste venn. Samtidig som de bruker krefter på å kritisere ledelsen... Har dere det tøft med shorten nå som dere ikke får på plass flere selgere?
Ticomania
I dag kl 12:30 2929

Nå du holde opp, det er så patetisk at du ikke selv engang tror på dette! Tror du amatører på et anonymt forum påvirker andre enn i beste fall guttevalper med noen få aksjer? Hvem er ansvarlig for det som skjer og har skjedd her? Svaret er LEDELSEN, intet annet!
Redigert i dag kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Artige
I dag kl 12:30 2920

Så sant, vi er mange klovner her. Enda større klovn er man om man ikke skjønner at man er en klovn som fortsatt sitter på aksjer her.
Ransen
I dag kl 12:38 2885

Det er jo litt merkelig at profilerte økonomijournalister som har bodd og studert/jobbet i USA i en årrekke ikke blir hørt på en slikt forum.
Kanskje det virkelig er slik at Hanwha ikke tør å kjøpe eller motta noe før presidentvalget. Dette er 50/50. Lite trolig at Trump måker ut penger til ulønnsom fornybarindustri.
Kanskje det er som Molnes sier, de kan ikke drive med negativ egenkapital eller penger på bok i USA. De bør ha inn 1 mrd USD både til å dekke underskuddet og til å ha arbeidskapital. Milliardlånene fra Hanwha ble brukt til å pusse rust at gammelt utstyr for å få i gang produksjonen etter kravene. Hverken råstoff, energi , lagring og kompetanse på dette er gratis.
Nsxnsx
I dag kl 12:53 2804

Troen på selskapet er uforandret, men sykt lei av ledelse som alltid lever på kanten....
Stabukk
I dag kl 12:54 2797

Ser at Nel var på rett over 11 kr den 17. okt 2022 og to år senere rett over 4 kr. Fornybart har stort sett ikke vært noen gullgruve de siste 2-3 årene. Men nedgangen både for Nel og Rec har vært så alvorlig at det er legitimt å stille kritiske spørsmål både til styre og toppledelsen. I Rec ser det ut for at CEO Levens sitter trygt. Og det bør han kanskje bare gjøre dersom ML-anlegget snart begynner å levere store overskudd?
Ikke_viktig
I dag kl 13:08 2725

Microsoft sitt kjøp av store mengder solcellepaneler fra QCells er ikke avhengig av hvem som er president. Og det er ikke QCells sin avtale med REC Silicon heller. Det spiller ingen rolle hvem som er president. Hanwha ville ikke brukt massevis av penger på å få åpnet ML hvis det var avhengig av valget. Dere kan drømme om at det vil finnes større selgere fremover men jeg tror heller det blir tøft å skaffe til veie de aksjene som trengs...
VaderTrader
I dag kl 13:40 2594

Bare å sendte en email til Levens og IR

Kurt Levens CEO:
Kurt.Levens@recsilicon.com

Nils Ove Kjerstad
Phone: +47 91356659
Email: Nils.Kjerstad@recsilicon.com
Ticomania
I dag kl 13:55 2522

ASP er ferde igjen og følger han vanlig mønster, så vil den bunne enten på 10,05 eller 10,15.
Rule
I dag kl 13:59 2488

Det er jeg ikke så sikker på. Fra investor call var det tydeligt at Hanwha havde en bestemt tids-frist til at komme med godkending af produktet. Jeg tror Levens skubber på for at sikre at de får penge på bogen. G14 er trods alt igang med at planlægge en silangas fabrik, så der er masser af kunder til RECSI sine produkter.

Ramp-up til fuld produktion udgang 2024 er også stadig et mål. Den tror jeg dog trækker ind i 2025 når man tænker på hvor lang tid der er gået frem til nu med at komme frem til at producere til komercielle leverancer.

Vi stod i ca. 6 nok 12 September. Her ca. 1 måned senere over 10 NOK. Det går mod himlen med 4 NOK pr måned. Fremskrivning:
Sept: 6NOK
Okt: 10 NOK
Nov: 14 NOK
Dec: 18 NOK
Jan: 22 NOK
....
...
kurs 100 - hau hau...
Redigert i dag kl 14:01 Du må logge inn for å svare
Rule
I dag kl 14:04 2453

her går det bare opad nu - USA er nu vågnet og med til at trække resten af dagen ud....
Stabukk
I dag kl 14:31 2321

Er ikke spesiell tilhenger av ASP og hans tidligere og bøtelagte manipuleringer mellom privat og firma-konto. Men har vi dokumentasjon på at han er tungt inne nå, og evt manipulerer kursen på en måte Finanstilsynet bør se på? Tidligere var han vel under observasjon av TDN Finans, som førte til at det kom ut meldinger om større salg/kjøp.
Ticomania
I dag kl 14:45 2235

Han er absolutt til stede og mønsteret er veldig forutsigbart. Har en tendens til å ha spenn i tradingen med "hele tall fra topp til bunn". Spenne er større oppover enn nedover.
Kvike11
I dag kl 14:54 2195

Så er det godt RECSI mere eller mindre har ligget stille,
og nu har de brugt en masse dollar på genåbning af fabrikken.
i DAG STÅR DEN SOM EN HYPER MODERNE FABRIK , MED ENDU STØRRE PRODUKTION END DA RECSI STOD I KURS OVER 1000.
Den anden fabrik de har er nu opgraderet til Silan fabrik, og bliver en guldgrubbe, når den for alvor starter leveringen til de store batteri producenter.
Alt i alt er RECSI nu en hyper moderne fabrik, med patenter på flere af produktions delene,
vil give overskud fra 4 kvartal, måske tæt på i 3 kvartal.
kurs 100 burde være indenfor rækkevide, når først analytikerne får øjnene op for RECSI, og kommer med nye anbefalinger.
Stabukk
I dag kl 15:46 1924

USA er også i startgropen innen en ny generasjon bilbatterier der Rec har et viktig råstoff. Samtidig opplyser Bloomberg at Apple har støttet kinesiske BYD sin batteri-utvikling med milliarder og selv hoppet av å produsere biler. Noen kan kanskje kviskre Apple i øret at det kan være langt bedre måter å investere på innen fornybart i eget hjemland.
Ransen
I dag kl 15:55 1862

De har et stykke igjen da. Av de 10 mest populære solgte bilene i USA er det EN elektrisk (Tesla) Det er også kommet inn Toyota. Men altså 9 av 10 biler som selges går på fossilt drivstoff
VaderTrader
I dag kl 17:00 1552

Mark my Words :

Melding om utsettelse for 4e gang kommer imorgen etter at børsen har stengt .
Tidspunktet er ikke tilfeldig .

Nsxnsx
I dag kl 17:03 1531

Er du ute nå ? 20 mill aksjer short...for de som er ute MÅ dem håpe på utsettelse....om ikke er det for seint... :) Spennende tider :) endelig....
SPXL
I dag kl 17:07 1504

Ja det er ikke umulig. Denne ledelsen har foreløpig ikke levert det de har sagt, bare utsettelse på utsettelse . Skuffende.
Blue Cow Group
I dag kl 17:14 1458

Trump kaller IRA "grønn svindel" og lover å trekke den tilbake hvis han blir valgt

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/5ER4m1/trump-om-tiltak-for-aa-kutte-utslipp-groenn-svindel

(Så må man selvfølgelig ta alt den klovnen sier med en enorm klype salt, sist han lovte å bygge mur "glemte" han det i 2,5 år fram til han mista kontroll over house of repr. og ikke lenger hadde mulighet til å trumfe gjennom hva han ville)
Kåre Grønn
I dag kl 17:50 1308

Trump tør ikke operere som Putin å bli stående alene.. Det vil i så fall bli hans fall! Avtalen for REC står fast uansett! Hau hau
Redigert i dag kl 17:51 Du må logge inn for å svare
cad
I dag kl 18:00 1253

Det er nå flere solide forretningsmenn som eier betydelig med aksjer i selskapet. Folk som kan business. Videre er det 4 selskaper som lever av kalkyler og også av short i selskap verden over, og det hadde vært interessant å vite hvor nøye de følger med på de enkelte selskapene, men jeg vil tro de følger dem tett. Eller ser de mer det overordna i regnskapene, gjeld, inntekt og kostnader. For meg ser det ut som om shorterne spiller farlig da det kan se ut som om de nærmer seg en short squeece. (over 12 mill aksjer er betydelig og hvordan i all verden vil inndekkingen slå ut på aksjekursene?). Rec silicon har finansiell støtte i ryggen med Hanwha, og kunder som er forankret dypt, bredt og godt i batteri og solenergisektoren. Kundene har investert milliarder av kroner, og det er vel businessfolk som står bak og ser muligheter? Når produksjon for salg er bekreftet i gang, og semi conductor i tillegg er i vekst, så forundrer det meg mye at shorterne tørr å leve med usikkerheten. Det er jo overveiende sannsynlig at dette går rette veien for rec og aksjeeierne. Inntektene begynner nå komme, og vil stige neste halve året, og delvis eksplodere deretter. Det er en fornøyelse og interessent å følge REC :-)
Redigert i dag kl 18:02 Du må logge inn for å svare
Blue Cow Group
I dag kl 18:06 1212

Det sies blant analytikere at Rec er litt upopulært fordi man ikke helt vet innholdet i avtalen med hanwa, så det blir vanskelig å sette opp regnestykket når du ikke vet inntektene.
Men du trenger vel ikke være solid forretningsmann for å se at suksessfull re-start av ML vil gi gull i pungen.
Rule
I dag kl 21:54 521

Korrekt men de har givet guidance på 100-300 mUSD i EBITDA-niveau.
BIF78
I dag kl 22:09 443

Er vi enige om at det er for ML ved fuld produktion, men uden silangas? Jeg husker de gamle præsentationer viste de tal fra ML kun salg til sol. Det var da batteri stadig var en mulighed, der kun blev snakket om.

Jeg er ikke i tvivl om REC kommer til at tjene sindssygt mange penge fremover. Men lad os lige få melding om levering snart.
Stabukk
I dag kl 22:38 290

De store silangass-inntektene fra ML begynner vel først å komme et stykke ut i 2025, når anode-selskapene tett ved får opp sin produksjon. Men resultatet fra Butte i Q3 gir sikkert en pekepinn på hva silan fra ML vil gi i overskudd. Kun salg til sol gir vel kanskje ikke overskudd på 100-300MUSD? Litt i stuss, men Q4 og Q1 bør vel vise ca. hva Hanwha-avtalen kan gi?
Kåre Grønn
I dag kl 23:34 74

Bare å holde seg fast utover kort og lang.. hau hau