RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 424698

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Adam05
I dag kl 07:25 1544

Jeg tror kursen snur på vei ned idag,ingen melding før åpeningtid eller stengtid.Jeg eier ingen tro på REC ledelsen
VaderTrader
I dag kl 07:43 1455

Synes alle bør skrive noen ærlige ord til Levens og IR . Dette blir bare for dumt . De holder aksjonærene for narr og det er ikke bra. Ledelsens oppførsel er rett og slett toppen av inkompetanse og mangelen å skjønne forpliktelsene til aksjonærene er sjokkerende . De trenger ikke å lure på hvorfor aksjekursen stuper hvis dette ikke er en villet utvikling ! Men må jo si at Levens fremstår som mindre begavet når han gang på gang gjør dette stuntet !

Vi som aksjonærer må kaste han ! Han har nå fylt sin tabbekvote !!

Bare å sendte en email til Levens og IR

Kurt Levens CEO:
Kurt.Levens@recsilicon.com

Nils Ove Kjerstad
Phone: +47 91356659
Email: Nils.Kjerstad@recsilicon.com

Redigert i dag kl 07:44 Du må logge inn for å svare
DjTao
I dag kl 08:03 1330

Nå selskapet melder at de skal levere "mid October" som er perioden 10-20 oktober, så betyr ikke det vi kan forvente de melder før fristen er ute. De kan sende melding helt frem til 20 oktober og fortsatt være innenfor det de har meldt. At de fleste av oss gjerne skulle sett at meldingen ikke kommer helt mot slutten av "mid October" er fair enough, men vi kan ikke kreve at den skal det og det blir ikke riktig å si at vi blir holdt for narr.

Hvis vi derimot ikke har fått noen melding innen mandag morgen, så er jeg enig, da kan man sende epost til ledelsen for da er de på overtid og har ikke holdt det de har lovet. Inntil da, må vi smøre oss med tålmodighet.
Ticomania
I dag kl 08:10 1274

Det kan man med maks velvilje være enig i. Det skrevet, ingen må komme å si at amatørgjengen i ledelsen ikke allerede nå, veldig godt vet utfallet. Det er derfor helt hinsides at de klarer å rote det til nok engang. Aksjonærene er usikre og i villrede, ikke merkelig, når man vet hvordan ledelsen har klønet til dette tidligere. All tillit er så godt som borte, ledelsen opptrer som short sin beste venn og på toppen har Levens 400 (!) aksjer. Man må faktisk begynne å lure på om det er noe som ikke tåler dagens lys. Det skal ikke være mulig å fremstå på denne måten, om man ikke faktisk gjorde det med hensikt. Måtte jeg ta feil.
Ransen
I dag kl 08:13 1250

Melding kommer nok uansett. Nå har aksjonærene allerede priset inn første leveranse. Blir også denne utsatt så blir den økonomiske situasjonen kritisk for REC.
Det er enorme kostnader i sving og det er grenser for hvor mye Hanwha kan låne ut milliarder fremover.
Silan
I dag kl 08:17 1207

Jeg er glad for at ledelsens primære fokus ikke er utålmodige småaksjonærer. Den primære oppgaven til Levens har vært å bygge en bærekraftig industri og styre skuta gjennom bl.a. massiv rekruttering av dyktige fagfolk, en krevende ombygging og oppgradering av et nedstengt anlegg i ML.
Nå virker det som om alt er i boks, arbeidene på anlegget er fullført og REC kan begynne å levere sine produkter. Det vil gi grønne tall i regnskapet, noe som i sin tur kommer aksjonærene til gode. Melding om dette kommer når som helst.
Nsxnsx
I dag kl 08:26 1135

Har skrevet mange ganger til IR, men kun fått svar en gang ....for lenge siden. Skal lure på hva han egentlig driver med på dagtid...kanskje han trader ?

Får vi ikke melding i dag...så er det ikke 2 siffer lenge....
Redigert i dag kl 08:28 Du må logge inn for å svare
cad
I dag kl 08:28 1117

Støtter Silan fullt ut. Industribygging er fokus
Småaksjonærer og daytraderes følelser og små daglige aksjesvingninger er mindre viktig. At selskapsledelsen har fokus mot industrien og prosesser viser jo nettopp at dette er tillitsvekkende. De manipulerer ikke som besserwissere overfor markedet, eller kurspåvirkere som meglere. Det er jeg glad for, og de har min fulle tillitt.
Stabukk
I dag kl 08:36 1033

Det var da veldig til pessimisme på morgenkvisten! Markedet tolker Rec sin situasjon langt mer positivt, med grønne tall både i går, siste uke, siste mnd og faktisk siste 3 mnd. Så ledelsen har definitivt IKKE sett noen kurs som stuper i det siste, som jo må bety økende tillit til at selskapet er på rett vei. Utsettelser har desverre sendt kursen ned ca 23,5% fra nyttår, men det kan endre seg før vi går inn i et nytt år.

Enig med DjTao at vi bør avvente, men at en melding om status for levering helst må komme innen børsen åpner mandag. Det er unødvendig av ledelsen å male seg litt opp i et hjørne ved å tidfeste til «midten av oktober» når et par uker ekstra ikke bør være noe problem. Men tolker markedet slik at Rec er på vei inn i en ny positiv fase.
Redigert i dag kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Ticomania
I dag kl 08:43 957

Skremmende lesning, at man synes det er greit å ikke være til å stole på og at aksjonærene er annenrangs! Gode ledere evner selvsagt å ha to tanker i hodet samtidig, noe du ikke heller evner å forstå.
Silan
I dag kl 08:43 950

Jeg synes vi skal være litt tilbakeholdne med å postulere ytringer som «Nå har aksjonærene allerede priset inn første leveranse». Slike utsagn kan lukte litt vel mye av egennytte og det bør vi holde oss for gode til. Når kursen går nordover blir det kake nok til oss alle, uten at vi trenger å lure hverandre. Jeg tenker vi heller bør diskutere selskapet REC og forsøke å opplyse hverandre slik at vi bedre kan forstå caset.
VaderTrader
I dag kl 08:45 936

Levens er uteksaminert fra Westpoint , om det er noen som burde skjønne at en leder må være tydelig, presis og ha en plan som holder så burde det være han ! Han har feilet på alle punkter !
Nå fremstår han som en som har solgt seg til største aksjonær og danser etter deres pipe som det passer dem ( Hanwha)
Redigert i dag kl 08:45 Du må logge inn for å svare
DjTao
I dag kl 08:49 900

Ticomania, hvis jeg sier at du kan komme til meg på fest en gang mellom seks og syv, skal jeg bli sur hvis du enda ikke har kommet når klokken er fem på syv?
Ticomania
I dag kl 08:54 841

Du vet veldig godt forhistorien til selskapet/ledelsen og hvordan de har opptrådt. Som selvsagt er svært medvirkende til at vi er dere vi er, både kursmessig og med så godt som ingen tillit. Du får i det minste fremstå ordentlig og ærlig, i motsetning til de du forsvarer.
Nsxnsx
I dag kl 08:54 834

Godt poeng....andre forumdeltakere er jo IKKE fienden. (selv om det ofte kan se slik ut) Vår egen avkastning blir ikke dårligere av at andre også får den samme avkastningen. Lykke til alle sammen :)
Silan
I dag kl 08:57 803

Kan det være at han faktisk ER en god leder? Han har tilsynelatende klart å prioritere og være en tydelig og god leder for selskapet og de ansatte, slik at de har holdt sitt fokus på det primære; å bygge en bærekraftig industri. Men ringen er fortsatt ikke sluttet, for det er mange aksjonærer som venter i spenning på neste melding og den håper selvsagt alle er positiv. Det er vi nok helt enige om.
GullHårAllOve
I dag kl 09:02 769

100% enig. Hvordan alle her kan lire så mye av seg om alle mulige greier og scenarier og dommedags profetier er jo ganske imponerende. Der er jo ingenting å ikke å ha tillit for så langt. De har jo gjort jobben sin og i denne jobben finnes ikke å gjøre noen små-aksjonærer i Norge tilfredse på daglig basis. Den tråden her tar kaka for meningsløse og nervøse innlegg uten noe hold i virkeligheten. Den meldingen kommer når den kommer og uansett er dette selskapet jo på tur nøyaktig ditt hvor alle har håpet det skal i de siste årene. Jeg kan ikke forstå al den utålmodighet. Regner med de fleste enten har al for høy GAV eller er kommet seg inn under 10. Da er det jo uansett bare å lene seg tilbake og vente på at produktene forlater fabrikken, noe den nok vil gjøre i lang tid fremover. Og da vil du, tilbakelent, kunne følge med på aksjekontoen din og smile og være glad. Denne dag til dag frustrasjonen kommer det kun høyt blodtrykk ut av.
PHOinvestor
I dag kl 09:04 747

Ser ut som vi drar videre oppover i dag.
Kan se ut som vi kommer opp på 11,-
Redigert i dag kl 09:08 Du må logge inn for å svare
Ikke_viktig
I dag kl 09:21 624

Dere må huske på de ca 20 mill aksjene som er short og som nå sliter med å finne selgere. Det er en grunn til at de hamrer løs på ledelsen og aksjonærene…
Ticomania
I dag kl 09:23 605

Ellers så har du det bra? Ledelsen er short sin beste venn, hvis du ikke evner å se dette, så er det bare å si god bedring. Hjelpes hva man skal lese her inne.
Eskimo2
I dag kl 09:23 593

Om melding kommer kan dette utløse en stor inndekning fra short da volumet de trenger vil komme. Ser ikke grunnen for disse å sitte short lenger når selskapet begynner tjene penger.
PHOinvestor
I dag kl 09:26 567

Helt utrolig denne aksjen. Jeg var inne i denne ca 1 år for 3 - 4 år siden , da var ingen ting klart og de gikk med stort underskudd, ML var nedstengt og ombygningen var ikke pabegrynt, kursen var da 16- 24 , nå som stort sett alt har falt på plass på en positiv måte for REC, er kursen 10,- ... , vanskelig å skjønne hvorfor kursen ligger på det nivået.

Det sies att aksjemarkedet ligger 6 mnd foran markdetee, hvorfor gjelder dette i REC ?
Redigert i dag kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 09:29 535

Nå er det slik at shorterne faktisk har litt mer kunnskap enn småaksjonærene her inne. Hvis det var 100% sikkert at aksjen skal ta av så hadde de store shorterne vært ute for lenge siden. Selv om ting går bra i USA om dagen så er fornybarindustrien veldig sårbar. Det er også et valg som kan snu tvert om på ting.
GullHårAllOve
I dag kl 09:32 515

Short sitter i mange selskaper som tjener penger. Mange eksempler på det. De kan jo sitte i aksjer der det er historikk for usikkerhet og mye trading. Dette er vel en slik aksje. For det kommer en melding om første leveranse blir usikkerheten og tradingen jo ikke nødvendigvis borte. Så jeg tror ikke bare de forsvinner ved første anledning. Etter hvert forsvinner de nok, men da må det komme inn penger mer enn en gang før det skjer. Og denne vil mest sannsynlig bli ganske volatil en god stund fremover. Ser for meg dette stadig kan være et paradis for tradere fremover selv om det vil bli fra høyere nivåer.
Ikke_viktig
I dag kl 09:48 394

Det dere må skjønne er at når aksjer reprises så går de som regel opp og opp. Det blir da mindre interessant for traderne å selge da de ikke kommer inn igjen billigere. Med 20 mill aksjer short i et selskap som reprises så blir det fort dyrt å dekke inn.

Så forbered dere på enorm mengde syting og klaging på alt mellom himmel og jord for det er ikke måte på hvor ille alt skal bli fremover ifølge shorterne…
Artige
I dag kl 09:52 374

Og hva skjer hvis melding om ny utsettelse kommer. Da blir det trangt i døra for å komme seg ut og short kommer til å øke kraftig.
Ticomania
I dag kl 09:54 358

Er det ledelsen som er skyld i kursen og det som skjer, eller er det amatører på et forum? Du er med respekt å melde så dum, at det er skremmende!
Mr Big
I dag kl 10:21 235

Jeg er 90% sikker på at vi får melding etter stenge tid i dag.
KommersK
I dag kl 11:00 119

''Dessverre'' skrives ikke ''desverre''. Nå har du gjort det såpass mange ganger at jeg må si fra...

Og apropos ''tillit til ledelsen'', som mange nevner, så er den tynnslitt. Og det skal den være, etter at de ikke har greid å holde en eneste tidsfrist til nå. Og det handler ikke om uforutsette hendelser. De kommer alltid, og må derfor legges inn i beregningene. Akkurat som at det for oss som personer ALLTID kommer uforutsette utgifter i løpet av et år. Amatørmessig. Igjen. Og nei, jeg er ikke short. Bare skuffet.
DjTao
I dag kl 11:06 81

Hva er du skuffet over?
At du ikke har fått børsmelding før fristens utløp?
LuftvernTor
I dag kl 11:06 81

KommersK.....du har da som oftest bare korrigert andre sine skrivefeil eller snakker om arven og golf . Du er vel en av de som forstår minst av casen . Merker jeg blir direkte flau av at du ikke forstår meldingen som selskapet har gitt. Les den igjen . Hold deg til golf du , TA og trading er ikke noe for de som har bygget formuen sin på arv og bruker fritiden sin på å spre negativitet og bullshit på nett. Gud så patetisk du er !!
KommersK
I dag kl 11:10 61

Hvorfor har du opprom foran alle tegn? Det skal aldri være det.
Og jeg avskyr TA. Det er for idioter.
LuftvernTor
I dag kl 11:12 48

Men hva er da de som bruker tiden sin på finansforum for å korrigere skrivefeil og klage på ting en ikke forstår ?
KommersK
I dag kl 11:14 30

Som jeg skrev: Skuffet over at de ikke har greid å holde en eneste tidsfrist til nå. Som de selv har satt. Hverken når det gjelder fabrikkåpningen eller leveransene. Og den siste henger i en tynn tråd. Og jeg er jo slett ikke den eneste, når du ser på kursen og frafallet av aksjonærer. Ikke gjør deg dummere enn du er.