RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 425756

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
LuftvernTor
I dag kl 11:33 822

tenk hvor patetisk at dette er det du informerer om på et finansforum? Du har holdt på med dette i flere år nå . Ingen nyttig info om eller rundt selskapet fra deg , bare klaging og selvskryt . Viss de som bruker TA er idioter som du selv sier , da lurer jeg veldig på hva du er?
Ticomania
I dag kl 11:41 793

Kan ikke du bidra litt da? Virker jo ikke akkurat som om det flommer over av kunnskap......
Eskimo2
I dag kl 11:42 789

Støtter den. Har tilgode å se kommersk komme med noe som helst av matnyttige , Rakke ned på andre derimot er han flink til.
Ticomania
I dag kl 11:45 761

Eskimo2/Lavogna/Falco - Du er best til å forsvare selskapet og fremstå som Komiske Ali.
Gudin
I dag kl 11:54 701

Vi er meg en morsom gjeng her inne, spenningen er til å føle på! Jeg derimot, lystig som alltid, gleder meg til børsmelding klokken 16.28 idag. Dessuten er det fredag, legg fra dere stridsøksa og se frem mot helg! Hau hau
Ticomania
I dag kl 11:54 701

Ikke stort, tro meg. Tenkte mer på at du var veldig på han andre brukeren, uten at du selv var så mye bedre:-)
LuftvernTor
I dag kl 11:59 682

Kommenterte hans gjentagende klaging og selvskryt . Hva er det du vil frem til ?
Eskimo2
I dag kl 12:00 674

Han vet ikke selv hva han vil frem til.
Samme oppgulpet derfra hver dag.
Ticomania
I dag kl 12:03 655

Når du ikke fremstår bedre selv, hva er poenget da??
Ticomania
I dag kl 12:07 634

Eskimo2/Lavogna/Falco - At du fortsatt våger å vise deg, det sier litt om hva slags stakkarslig vesen du er.
LuftvernTor
I dag kl 12:09 611

Jeg driver da ikke å klager på andre sine skrivefeil eller klager over ting jeg ikke forstår ? Så hva mener du egentlig ?
VaderTrader
I dag kl 12:12 598

Hvis ledelsen har positive nyheter så kommer disse før børsens stengetid , hvis de er negative kommer det melding etter at børsen har stengt ..
Redigert i dag kl 12:13 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I dag kl 12:13 591

Slike hersketeknikker fra en som ikke bidrar med noe som helst preller av. Få deg et liv du vennen.
Ticomania
I dag kl 12:14 577

Først og fremst må du evne å forstå noe som helst, før du kan begynne å klage på det du ikke forstår. Der du ryker.
Ticomania
I dag kl 12:16 562

Hehe, det kommer fra han som har lovet levering hver gang dette er meldt fra selskapet. Begynn med deg selv du.
PHOinvestor
I dag kl 12:23 516

Utviklingen av kursen denne uke vitner om att noen vet litt mer enn oss vanlige aksjonærer, OB er kjent for å lekke som en sil.
MaxMekker
I dag kl 12:28 493

Hvorfor må dem gi ut børsmelding på akkurat når leveringen skjer ? Dem har jo allerede sagt at det skal leveres i og rundt disse tider vi er i nå.
Det kommer på Q3, opplysninger om størrelse og money in the bank :)
Chill ned og nyt livet ... :)
Eskimo2
I dag kl 12:31 480

Kan heller spekulere hvorfor kursen løfter seg før levering, ikke ned som siste gang man ventet på melding. Diskutere dette er mer interessant .
Stabukk
I dag kl 12:32 473

Litt spesielt å snakke om "positive" eller "negative" nyheter i forhold til om Rec får levert til Hanwha innen "mid-october" eller et par uker senere! Dette tidsintervallet i Rec sin forrige melding var kanskje ikke noe sjakktrekk, men blir unödvendig blåst opp i forhold til kursen. Rec sin ordrebok er jo direkte imponerende både for poly og silangass, og Hanwha har som kjent godkjent kvaliteten på det de skal kjöpe. For min del må gjerne förste levering og forskudd komme i slutten av oktober eller begynnelsen av november. I den store sammenhengen betyr det lite, noe markedet ser ut til å ha tatt inn over seg i det siste. Mine aksjer er IKKE til salgs inntil videre.
cad
I dag kl 12:34 457

Har noen informasjon om møte mellom Sila nano, myndighetene og kapital idag?
Ticomania
I dag kl 12:37 435

Sist gang så hadde selskapet full kontroll i følge deg og meldingen ville bli positiv, så hva mener du?
DjTao
I dag kl 12:51 352

Der tror jeg du tar feil. Første leveranse innbærer en betydlig finansiell hendelse som har innvirkning på verdsettelsen av selskapet. Den informasjonen må markedet få tilgang på samtidig.

Dette skrev IR til meg på epost tidligere:

"Hva angår første leveranse fra Moses Lake så er dette en såvidt vesentlig milepæl for fremdriften i arbeidet med å re-starte produksjonen at dette uansett vil være meldepliktig informasjon."
Redigert i dag kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I dag kl 12:51 350

Dem hadde full kontroll, normalt med en liten forsinkelse . Er ikke noe sardin butikk de starter opp igjen som du sikkert tror . I mellom tiden har selskapet klart å forhandle seg til langsiktig avtale på Silan med selveste Sila.
Siden du åpenbart har glemt børsmeldinger får du lese dem på nytt.


Oslo (Infront TDN Direkt): Rec Silicon opplyser at den første kommersielle forsendelsen fra Moses Lake-anlegget vil bli forsinket til midten av oktober.

Det fremgår av en melding fredag.

Tidligere har Rec flere ganger meldt om utsettelse av den første forsendelse, senest 20. juni da den ble utsatt til rundt midten av september.

I fredagens melding viser Rec til at de er fornøyde med å kunne meddele at etter en rekke modifikasjoner og tiltak, rettet mot å løse et tidligere kunngjort problem med høyere enn forventede nivåer av en urenhet i produktet, har alle urenheter nå blitt redusert til nivåer som er akseptable for selskapets kunde. Rec Silicon har en prinsipiell avtale om å endre en spesifikasjon, avhengig av en endelig evaluering og kvalifiseringstest, som er vanlig i bransjen etter en slik modifikasjon, opplyses det.

"Anlegget fungerer godt, og fasiliteten produserer nå volumer for kommersielle forsendelser. Selv om produksjonsvolumene våre allerede er på vei opp til nødvendig nivå, vil den første kommersielle forsendelsen av produktet bli forsinket til midten av oktober for å tilpasse seg denne siste kvalifiseringstesten som kunden vår gjennomfører", skriver selskapet.

I tillegg bekrefter selskapet at byggeaktiviteter knyttet til gjenoppstarten av Moses Lake-anlegget er fullført, inkludert Silane IV, og opplyser at utstyret vil bli startet etter behov i løpet av den planlagte kapasitetsopptrappingen.

-Å komme til dette punktet og løse det tidligere urenhetsproblemet var et resultat av hardt arbeid fra mange dedikerte ansatte i selskapet. Vi vil snart begynne en ny fase for anlegget, hvor innsatsen går over til kontinuerlig kvalitetsforbedring for å overgå markedsstandarden, opptrapping og optimalisering. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Vi vil jobbe for å nå vår fulle kommersielle produksjonskapasitet så snart som mulig, samtidig som vi opprettholder vårt fokus på produktkvalitet. Vi setter pris på samarbeidet med kunden vår for å komme til dette stadiet; våre diskusjoner har alltid dreid seg om våre felles interesser, der vårt polysilisium muliggjør deres innsats for å skape en komplett PV-solverdikjede i USA. Dette er utvilsomt et positivt resultat for begge parter, sier konsernsjef Kurt Levens i en kommentar.


19 sep. 07:15 ∙ TDN Finans
Oslo (Infront TDN Direkt): Rec Silicon og Sila Nanotechnologies har signert en langsiktig leveringsavtale for silangass.

Det fremgår av en melding torsdag.

Avtalen sikrer en stabil og pålitelig leveranse av silan frem til 2031, og støtter Silas forpliktelser om å levere Titan Silicon til bilkunder fra fjerde kvartal 2025 og fremover. Silas kundekontrakter med Mercedes-Benz og Panasonic, samt tre ytterligere kunder som ennå ikke er offentliggjort, vil bli oppfylt gjennom Silas produksjonsanlegg i Moses Lake.

I henhold til avtalen skal Rec levere høykvalitets, USA-produserte silan til Sila for bruk i produksjonen av Silas anodemateriale Titan Silicon, fra Recs produksjonsanlegg i Moses Lake.

"Avtalen markerer en betydelig milepæl for begge selskaper. Den representerer den første kommersielle avtalen for RECs høyrene Signature Silane i markedet for elbilbatterier og sikrer innenlandsk levering av en sjelden og kritisk komponent til produksjonen av anodematerialer for Sila", opplyses det i meldingen.




Redigert i dag kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I dag kl 12:57 324

Når du har lest ferdig kan du heller få svare på spørsmålet mitt.

Kan heller spekulere hvorfor kursen løfter seg før levering, ikke ned som siste gang man ventet på melding. Diskutere dette er mer interessant .
Ticomania
I dag kl 13:00 308

DU påstod at de hadde kontroll og at meldingen ville være positiv sist, så hvorfor forholder du deg ikke til det du selv tidligere har skrevet! Klippe og lime, det er det eneste du klarer!
Silan
I dag kl 13:27 191

Her er mye trolling.
Kvike11
I dag kl 13:30 168

Det var et flot svar du har fået,
Det vil sige de ikke har leveret endnu.
jeg ved ir også skriver:
Ledelsen har besluttet at den besked de har givet marked gælder, indtil de giver en ny besked.
Er noget kryptisk besked, måske helt bevist, men meget uklogt svar.
Hvorfor skal de drive rundt med os aktionærer, i stedet for at melde klart og tydeligt ud.
Den måde selskabet driver rundt med os på, viser bestemt ikke tillid til ledelsen/CEO
Koreanerne giver jeg intet for i forvejen, de ønsker os ikke som aktionærer, de er egenrådige.
Måske et spørgsmål om hvad der sker i kollisen, er der et lavt bud på vej og en tusk handel.
Alle bud under kurs 70 er uacceptabelt