RECSI 2024

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
I dag kl 20:56
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 435624

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Redigert 08.08.2024 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I går kl 16:09 3568

Sånne som dette nicket Ticomania feks som sitter her døgnet rundt med oppgulp .
Ticomania
I går kl 16:12 3573

Eskimo2/Lavogna/Falco - Alle kan selv gå tilbake å se at jeg har helt rett. Du bør kanskje begynne å fremstå litt mer ydmykt? Du har lovet og løyet i flere år, som alle også kan gå tilbake å få bekreftet. Det eneste du kan, det er å klippe og lime. Som antagelig passer godt med din kompetanse.
Redigert i går kl 16:12 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I går kl 16:28 3526

Høres virkelig ut som du trenger hjelp. God bedring.
VaderTrader
I går kl 17:03 3425

Synes vi som aksjonærer må se på fakta . Jeg sitter nok på flere aksjer enn de fleste her og har fått nok nå .

Fakta er at selskapet ikke er særlig aksjonærvennlige og at vi bare får servert svada . Vi vet jo ikke ens hva Hanwha betaler for produksjonen . Alt er hemlig i tillegg utsetter de bestandig levering med ulike unnskyldninger som jeg tror bare er påfunn samtidig som de brenner penger . Jeg tror at her er det Hanwha som ønsker utsettelse og ikke det at REC ikke kan levere til spec .

Jeg har mange ganger forbannet Molsnes men ser nå at han har rett .
Redigert i går kl 17:05 Du må logge inn for å svare
DjTao
I går kl 17:11 3392

For ordens skyld, Q-cells er kunden som kjøper Polysil av REC

Hanhwa er eier av Q-cells og er majoritets aksjonær i REC.

Eskimo2
I går kl 17:13 3387

Det er så tydelig hva du holder på med. Du må tro folk er stokk dumme her inne. Gjenganger dette her. Jeg har aksjer, selskapet og ledelsen er raua og Molnes har rett. Om du har aksjer burde du selge å komme deg ut. Spar deg selv fra å sitte med aksjer.
Silan
I går kl 17:15 3379

Kanskje du bør ta opp dette med IR. Det er fullt mulig å ringe ham. Det er ikke så mye vi andre her på forumet kan hjelpe deg med angående det du skriver om.
KommersK
I går kl 20:10 3111

Rec-fanatikerne her inne kommer ikke til å kritisere dem om de også denne gang bryter et løfte. Alle andre synes det er pill råtten bedriftskultur å gjentatte ganger lyve for sine aksjonærer. Og de har allerede gjort det flere ganger bare i år.
Oldgig911
I går kl 21:54 2911

Artig at du sier lyver, og ikke vurderer andre grunner. Som at prosess er en både spennende og utfordrende affære og holde på med. Hvor en gjerne ikke får utfordringene før en er i gang og ofte godt igang, rørforbindelser som sakser og må wrappes.. Lekkasjer som oppstår. Gjenglemte ting etter montering som blokkerer. Feil valg av ventiler osv. Er helt utrolig hvor mye en finner når en skal starte opp et stort prosessanlegg. Så ville vært forsiktig med å si at noen juger før en faktisk vet grunnen.
Stabukk
I går kl 22:20 2848

Spørsmålet er om å måtte utsette levering faller inn under definisjon av å lyve. Mener en det og at Rec har en pill råtten bedriftskultur, bør en vel i alle fall ikke være en langsiktig småaksjonær? Rett svar på det som går på løgn, blir sikkert vanskelig å finne. Verken Levens eller største eier vil vel noen gang innrømme at utsettelsene IKKE skyldes tekniske problemer med renhet på poly, men at et Hanwha-dominert styre vil prioritere at leveringen passer Q-Cells sin oppstart av nytt anlegg, om det er korrekt forklaring! Utsettelsene gir også en økt kostnad for Rec, som igjen betyr at eventuelt utbytte vil dra ut i tid, også for hovedeier. Men Hanwha har så langt stillt opp med nok låne-garantier, mest sannsynlig til inntektene er på plass. Velger selv å legge vekt på at oppnådd kvalitet er godkjent og at et siste stempel for levering kommer på plass. Så store investeringer er lagt ned at det blir vanskelig å tro at Rec ikke lykkes med å gå i pluss. Mener også siste tids kursoppgang bør tolkes som økende tillit til at Rec vil nå sine mål.

Men Rec kan bli flinkere på å drive informasjon og markedsføre seg selv.
Redigert i går kl 22:22 Du må logge inn for å svare
Eskimo2
I går kl 22:54 2750

En trader som Kommersk ønsker at folket skal selge/kjøpe på hans egne inn og utganger . Derfor er det viktig å kalle investorene fanatikere og selskapet løgnere .
Pensjon
I går kl 23:11 2703

Hei.
Alt som skrives på denne tråden av egenvurdering er verdiløs informasjon,
med unntak av det som klippes/limes fra RECSI og
profesjonelle faginstanser.
Mvh gammel pensjonist med et betydelig antall aksjer i selskapet.
PHOinvestor
I dag kl 08:21 2417

mange slitne aksjonærer nå, mange sitter på tap, men tror det snur nå
Stabukk
I dag kl 10:21 2151

Av hottentott1 sin oppdatering 16. mai (etter fremlegging av Q1-24) er tatt med en positiv nyhet om at Rec har forlenget en silanavtale til en verdi av 85MUSD over 5 år. Mener å huske at flere var kritiske til at Rec ikke hadde børsmeldt dette. For Nel har mange ferske analyser fokus på svak ordreinngang de siste kvartalene. For Rec er det tydeligvis motsatt, blant annet kom nyheten 19. september om Sila-avtalen frem til 2031, uten at det er stipulert verdi. Så har vi higa-avtalen for poly med Hanwha, som er forutsigbar i alle fall 5 år frem i tid, sannsynligvis fornyet med 5 nye år. Første innbetaling vet vi er like rundt hjørnet, og vil inngå i Q4-resultatet.

For Rec må ordreboken for 2025 og fremover se veldig oppløftende ut, men markedet har ikke fått noe konkret info om størrelsen såvidt jeg har fått med meg. Synest det er både skuffende og kritikkverdig når Rec nå opererer to viktige fabrikker i USA. Når Rec sin ledelse anslår forventet EBITDA ved full produksjon også ved ML, må vel selskapet ha en ordrebok som viser ca. forventet omsetning for 2025 og videre? Største eier Hanwha får nok innsyn i den, men det bør vel hele markedet få.
MorganKane
I dag kl 10:57 2029

Recsi har sagt at ordren fra Hanwha er 30 milliarder over 10 år, dvs 3 milliarder per år. I tillegg, som du er inne på så har de annonsert diverse silan- og Semiconductoravtaler. Også er det selvfølgelig noen mindre avtaler, eventuelt gamle avtaler, vi ikke vet særlig om. Sila avtalen vet vi heller ikke så mye om, men det vet de ikke selv heller. Det er avhengig av hvor raskt sila kommer opp i større volum, noe ingen vet særlig om. Vel, utenom at de kommer til å bli store da.

Jeg vil anta at mange av avtalene er rammeavtaler også, hvor volum avhenger av sluttmarkedet til kunden. Som hele tiden endrer seg. Noen god oversikt har de derfor ikke. Men alt tyder på at vi får en vekst i markedene til alle kunder av Recsi fremover.

Med andre ord så kan ikke sammenligne Recsi med NEL. NEL sine kunder gjør en bestilling også forsvinner de. De fleste av Recsi sine kunder er kunder frem til Dovre faller (men volumet avhenger av sluttmarkedet). Recsi pleide å guide inntekter ett kvartal frem i tid, vi får se om de starter opp igjen med det når ML går på skinner. Men noen ordrebok får du ikke.
Ransen
I dag kl 11:10 1988

Rec sine kunder er helt avhengig av hvordan subsidiene blir. Det må kompenseres betydelig for å kunne forsvare mot kinaimport.
Trump er som alle andre republikanere, drittlei av å pøse ut penger som ikke gir noe tilbake.
Verden kommer til å endre seg mot mer effektive energiløsninger og ikke dagens 1 til 1 løsning.
Tesla hadde neppe eksistert om det ikke var for produksjonen i kina.
MorganKane
I dag kl 11:21 1938

1 til 1 løsning? Penger som ikke gir noe tilbake? Tesla hadde ikke eksistert? Hva snakker du om? Er du fortsatt på fest?
Intravenøsiu
I dag kl 11:47 1840

Sol energi er ekstremt kostnadseffektivt, virker som mange setter alt som er av fornybart i samme bås når det gjelder kostnad pr kWh.
Stabukk
I dag kl 11:59 1796

Takker MK for tilbakemelding, og skal slutte å mase om ordrebok! Er med på at sammenligning med Nel ikke fungerer. Men guiding av inntekter for neste kvartal bør komme, likeledes å børsmelde fornyelse av større rammeavtaler. Ut fra IRA og andre grep for å sikre egne verdikjeder, er det vel rett spådd at Rec får økt etterspørsel fra alle sine kunder fremover.

Har MK noen formening om Rec bør børsmelde status for første Hanwha-leveranse denne måneden, eller bare informere under Q1 den 7. november?
Ikke_viktig
I dag kl 12:02 1785

Du mener Microsoft krever subsidier for å motta de panelene som de har bestilt fra QCells? Og det samme for poly til QCells fra REC Silicon?

Husk på at avtalene er allerede gjort...
DjTao
I dag kl 12:40 1647

Dette har IR skrevet til meg tidligere:

«Under fremleggelsen av fjerdekvartalsresultatet var Kurt Levens tydelig på at selskapet fremover vil være mer proaktive ift kommunikasjon med markedet generelt.

Hva angår første leveranse fra Moses Lake så er dette en såvidt vesentlig milepæl for fremdriften i arbeidet med å re-starte produksjonen at dette uansett vil være meldepliktig informasjon.»

Selskapet forstår selvsagt utmerket godt at dette skal børsmeldes fra et aksjonær perspektiv for å skape blest, fjerne usikkerhet og øke verdier og i tillegg er det meldepliktig!
Gudin
I dag kl 13:10 1556

Børsmeldingen må komme idag, ettersom at det er siste dag mio oktober.
DjTao
I dag kl 13:26 1499

Det har lite praktisk betydning hvis den kommer i morgen før børsåpning. Det lever vi alle fint med :)
VaderTrader
I dag kl 13:30 1479

Noen som har fått svar fra IR ? Svarer ikke på mine spørsmål .

Dere kan jo forsøke :

Kurt Levens CEO:
Kurt.Levens@recsilicon.com

Nils Ove Kjerstad
Phone: +47 91356659
Email: Nils.Kjerstad@recsilicon.com
Redigert i dag kl 13:31 Du må logge inn for å svare
MorganKane
I dag kl 13:31 1474

Godt spørsmål Stabukk,

Jeg hadde forventet det, både pga hva IR har sagt tidligere og hva Levens sa på telefonkonferansen. Levens sa blant annet følgende "we will inform the marked when there are changes". Han brukte "when" og ikke "if". Så her tolket jeg at when there are changes også inkluderte når leveransen var gjennomført. Det er jo en endring.

Når jeg hører på Levens pånytt er jeg ikke så sikker. De trenger ikke nødvendigvis å komme med noen melding hvis alt går som planlagt. Informasjonen som er henvist til om IR er gammelt, altså rett før telefonkonferansen. Og at Levens sa "when" og ikke "if" kan bare være en måte å prate på. Grovt sett betyr dette det samme. Og det er mulig at det er kun hvis det blir endring i tidslinjen vi får beskjed. Det eneste som er sikkert er at hvis ting ikke går som planlagt så vil de informere markedet. Det har ikke skjedd ennå og hvis vi ikke hører noe i morgen etter børsslutt (både pga Washington er 9 timer bak oss og fordi 20 oktober, som er siste dag i "the middle of October", var på en søndag) så antar jeg at første levering er gjennomført. Enkelt og greit.

Det er åpenbart at frist deen Hanwha hadde på å ikke godkjenne kvaliteten er gått ut for lengst. Og hvis det var noen problemer der skulle vi altså hørt noe for lengst (Levens sa vel at Hanwha var gitt en viss frist til å respondere og det sier seg selv at den fristen må være lenge før de tenker første leveranse). Da gjenstår det usikkerhet rundt om de klarer å holde produksjonen stabil nok. Når jeg hørte Levens snakke om oppskalering mot full produksjon er det klart at kvalitet er svært høyt prioritert. For meg er det derfor liten usikkerhet rundt at de klarer å levere, men mer usikkerhet rundt volum på første levering. Men vi vet sikkert mandag kveld (eventuelt før børsåpning tirsdag).

Edit: Men mengde som leveres får vi nok ikke vite før på q3.
Redigert i dag kl 13:58 Du må logge inn for å svare
Stabukk
I dag kl 13:59 1393

Ser at DjTao og MorganKane ikke er enige om meldeplikt for første leveranse. Debatten går sikkert videre, kanskje også mellom IR-kontakt og Rec sin ledelse? Men kan det tenkes at CEO Levens regner seg som ferdig med re-start av fabrikken i Moses Lake? Skulle gjerne hatt MK, DjTao og andre sin oppfatning av dette.

I børsmeldingen 13. sept. opplyste Levens at «The plant is running well, and the facility is now producing volumes for commercial shipments». Dette er omsatt av TDN Finans til «Anlegget fungerer godt, og fasiliteten produserer nå volumer for kommersielle forsendelser». TDN sin overskrift er også at Rec «UTSETTER FØRSTE MOSES LAKE-FORSENDELSE TIL MIDTEN AV OKTOBER». Denne overskriften avdekker jo en tydelig tillit til det Rec selv skriver (på engelsk) om tidspunktet for første levering til Hanwha.

Ellers enig med DjTao i at første levering burde bli «feiret» og markedsført så mye som mulig, egentlig også med en børsmelding. Men det kan seg ut som Levens mener selve leveringen ikke er meldepliktig.
Redigert i dag kl 14:01 Du må logge inn for å svare
BIF78
I dag kl 14:17 1337

Min opfattelse er at REC SKAL melde, hvis der kommer ny udsættelse. Men jeg mener ikke at de skal melde, hvis der leveres, når det er oplyst i september. Jeg mener dog også at det vil være på sin plads at REC melder om levering.
DjTao
I dag kl 15:18 1173

Første leveranse innebærer også utløsning av av siste del av paynemt, altså en verdimessig hendelse som har betydning for selskapet. Derfor kan jeg ikke forstå annet enn at det er meldepliktig.
SPXL
I dag kl 16:27 996

Etter så mange utsettelser og usikkerhet, selvfølgelig skal de melde første leveranse , ingen er vel så naive at de tror noe annet. Får bare håpe at det kommer en melding før børsåpningen i morgen ellers er all troverdigheten borte.
Ikke_viktig
I dag kl 16:50 931

Hva skal du gjøre da siden din troverdighetsfølelse er krenket? Selge de aksjene du ikke har?

Håper det blir skikkelig fall i morgen og at melding kommer etter stengetid slik at disse mugne traderne ikke kommer seg inn igjen...
Eskimo2
I dag kl 17:01 881

Er noen som spiller voldsomt på andres nervøsitet her inne. Renheten er allerede godkjent . Om ikke hadde man hørt det for lengst. Leverings volum er det som antageligvis mangler her nå . Tipper på melding tidlig i uka.
GullHårAllOve
I dag kl 17:08 849

Jeg skjønner ikke noen er nervøse. Bare å lene seg tilbake å nyte mens vi venter på alt det gode som kommer. Al denne dag til dag gnålet skjønner ikke jeg folk gidder.

Enten tror du på fremtiden eller så tror du ikke på fremtiden. Tror du ikke da bør du jo ikke eie aksjen.

Å la en evt melding fylle så mye gir null mening!
chr-
I dag kl 17:21 804

Eskimo2 - hvor er det rigtigt skrevet. Hvis der havde været udfordringer, så var det for længst meldt ud. Og om leverancen starter i morgen eller sidst på ugen, så er det flueknepperi om det er midt på måneden. Det er helt uvæsentligt.

Så der er ingen tvivl om, at det hele kører efter planen +/- småafvigelser.
MorganKane
I dag kl 19:07 530

Joda, men de har allerede sagt alt dette. Senest for ca en måned siden sa CEO at både levering og prepayment ville skje i midten av oktober. CEO var også klokkeklar på at alle avvik fra dette ville bli meldt. I det øyeblikk de ble klar over eventuelle avvik. På en måte vil jeg derfor si at dette allerede er meldt. Enig med deg at det beste er om de melder, men hvis vi ikke hører noe i løpet av morgendagen, eventuelt seinest tirsdag morgen, så mener jeg det er like klokkeklart at første levering er gjennomført. Hør telefonkonferansen. Levens er krystallklar på at hvis avvik fra mid-october så vil markedet bli informert. ASAP. Helt enig med deg at mid-october er 20 October, men siden 20 er på en søndag, så gir jeg dem en dag ekstra. Positiv melding er gull, men taushet er også gull.
DjTao
I dag kl 19:42 395

Ville vært utrolig rart og ikke minst aksjonærfiendlig av selskapet å ikke utnytte nyhetsverdien som ligger å i melde fra til markedet at betaling er mottatt og leveransen har gått som det skal.
Redigert i dag kl 19:43 Du må logge inn for å svare
MorganKane
I dag kl 19:53 333

Tror det har lite å si. Du er vel enig i at hvis de ikke sier noe så går det som planlagt? Og siste frist for å si ifra (hvis ting ikke går som planlagt) er i morgen. Ergo hvis vi ikke hører noe i morgen (eventuelt før børsåpning tirsdag) så er første salg gjennomført. Enig?

I så fall er det ingen forskjell.
Candelstick
I dag kl 20:09 249

Tipper 7%ned imorgen.

Lykke til 👍
uldiuldi
I dag kl 20:29 147

Tipper 9-12% op
Lykke til 🤣
VaderTrader
I dag kl 20:56 31

Tipper vi ikke får melding , selskapet har allerede vist at de ikke bryr seg om aksjonærene . Levens har vært en katastrofe for selskapet . Tipper de kjør strutstaktikken og at kursen stuper 20-30% imorgen