OCE - Ocean Energy AS - 2024

Hoarder1
OCE 04.01.2024 kl 12:51 3696

På denne tråden kan vi diskutere og skrive om Ocean Energy AS. Oppretter herved en ny tråd for 2023, noe á la de som tidligere er blitt opprettet av "Rockall" og "Hoarder/Hoarders" (meg selv) for tidligere år.

Lenke til hjemmesiden:

https://www.ocean-energy.no/
Redigert 04.01.2024 kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Hoarder1
04.01.2024 kl 12:56 3682

Ny "løpende" emisjon. Kr. 1,45 pr. aksje. Får se om de klarer å få inn meir penger i kassa nå? Hva tenker dere? Har jo diskutert tidligere dette med kapitalinnhenting og at de kanskje heller burde kjørt en større emisjon direkte rettet mot enkeltinvestorer med store pengesekker.

kilde: https://www.ocean-energy.no/2024/01/03/tegningsblankett/
mimer
23.01.2024 kl 11:00 3460

Det er nok ikke lett å hente penger for OCE i dagens marked. Og det hjelper vel ikke at aksjonærer fallbyr hverandre med salg av aksjer her inne...

Det er flere aktører innen segmentet, Havkraft postet denne på LI. Dessverre er ikke OCE med her såvidt jeg kan se :-/

https://www.openpr.com/news/3358189/wave-energy-converters-market-next-big-thing-marine-power
Hoarder1
30.01.2024 kl 09:42 3360

Jeg følger Havkraft, er aksjonær der også, og føler de er mye mer fremoverlente og proaktive. Skjønner at ting tar tid for OCE, men nå er folk gått lei, mistet håp, da er det lett heller prøve å selge. Komme seg ut, heller prøve lykken andre steder. Det er jo et "evigvarende" problem og en utfordring for OCE å skaffe nok cash for å ordne en prototype av DBS og få den slutt-testet. Noen som har trua på gjennombrudd i løpet av 2024?
TheKurgan
30.01.2024 kl 15:54 3315

Enig med deg Hoarder, det er uutholdelig stille fra de. Hadde vært fint med noe info om hva hverdagene går med til, hva er konkrete planer videre og hvilke utfordringer sliter de med nå osv. Konseptet er jo knallbra utnyttelse av bølger er en kraftig ressurs som bare går og går og av de aller beste grønne i klassen. Burde være på tide nå at staten tar en titt på disse muligheene og gjerne sprøyter inn kapital for å få fart på slike som OCE.
Redigert 30.01.2024 kl 21:29 Du må logge inn for å svare
Hoarder1
08.02.2024 kl 15:55 3175

Er dette starten på slutten for Ocean Energy?, eller en mulighet for en ny start?

"Ny styreformann i Ocean Energy Technology AS
Styreformann Egil Holland og daglig leder Andreas Økland har, etter eget ønske, trådt tilbake fra sine verv.

Knut Regenius Pettersen er valgt til ny styreformann. Han har fra før allerede hatt flere verv innenfor OCE-sfæren. Han er utdannet Siv.ing. fra Baden Baden i Tyskland og BA, Finance & Administration, Exeter i England. Han har også en betydelig og lang erfaring fra internasjonal business i mange world wide konsern, som: Statsnett, Q-Free Asia, Volvo Poland m.v. I dag CEO MBC – Boss Management Consultant, UK og Malaysia.

Det er han som har ført OCE-sfæren i kontakt med de ledende personene innen Malaysia-sporet, og da særlig kontakten mot Sultan Tengku Zambri («Prinsen»). Pettersen vil nå påbegynne arbeidet med å videreføre det tidligere utførte arbeidet med dette sporet."

kilde: https://www.ocean-energy.no/2024/02/05/melding-8/
Hoarder1
08.02.2024 kl 15:58 3172

Se på Havkraft; de deltar på ulike forum, konferanser og liknende. Samtidig har de annonsert et nytt samarbeid på Island! I Havkraft går det fremover, sakte, men sikkert.. Men i Ocean Energy er det stille. Det som vi risikerer, er at alle andre selskaper og forskere knekker koden og blir ledende på bølgekraftteknologi, samtidig som OCE blir hengende bak og ikke får kommersialisert teknologien sin.
mimer
09.02.2024 kl 18:59 3082

Høres litt ut som det er "game over". Ikke noe info om ny daglig leder. Styreformannen kan få 2024 til å få til noe, går ikke det, kan de like så godt avvikle selskapet. Så kan aksjonærene ta tapet og bruke de 38% på noe annet...
Hoarder1
14.02.2024 kl 10:45 2916

Positiv nyheit frå Ocean Energy AS knytta tel Malaysia-sporet!

"Oppdatering av Malaysia-kontakten
Vi vil herved gi en orientering til våre aksjonærer om det som har skjedd i utviklingen av Malaysia-sporet, i den aller siste tiden.

Se også den vedlagte grafiske skissen over organsieringen.

Joint-venture selskap etablert
Tidligere er det etablert et Joint-venture selskap i Malaysia; TM OCTAS ENERGY PLT, og det på 50/50 basis. Dette blir prosjektselskapet i Malaysia, og med formål å skaffe finansiering til å kunne bygge og teste ut Det Balanserte system – DBS – i full størrelse.

Tenaga National Berhad – TNB – «eier» University Tenaga Nasional – UNITEN – et av de tekniske universitetene i Malaysia. Og for en sammenligning så er UNITEN vesentlig større enn vårt eget tekniske universitet; NTNU. TNB kan sammenlignes med det norske Statsnett, og er et av de største selskapene i Malaysia.

UNITEN og TM OCTAS ENERGY PTL skal deretter og i fellesskap gjennomføre et faglig og teknisk utviklingsarbeid for Det Balanserte system.

Malaysia – litt historikk
Og siden vi er blitt såpass involvert i et selskap i Malaysia, så vil vi også gi en kort orientering om dette landet.

Malaysia er et føderalt, konstitusjonelt valgmonarki i Sørøst-Asia. Landet består av tretten delstater og tre føderale territorier. Sørkinahavet skiller det ca 330.000 km2 store landet i to deler. Vest-Malaysia på den malaysiske halvøya, som i nord grenser mot Thailand. Samt Øst-Malaysia på øya Borneo, og som grenser mot Indonesia mot sør. Ca 2/3 av landets innbyggere bor på den malaysiske halvøya. Selv om landarealet bare er litt større enn det norske landarealet, så bor det hele ca 31 millioner innbyggere i Malaysia. Dagens Malaysia fikk sin frigjøring fra Storbritannia i 1957.

Nasjonaldagen er 31. august. Og hovedstaden er Kuala Lumpur, som ligger på malaysiahalvøya.

Landet er et representativt demokrati med statsministeren som regjeringssjef. Statsoverhodet er Malaysias konge, som velges hvert femte år blant de ni av de vestmalaysiske delstatene.

Det nasjonale mottoet til landet er: «Bersekutu Bertambah Mutu» som oversatt til norsk blir; «Enhet er styrke».

Sultan Tenku Zambri
Vi må også fortelle litt om hvordan vi i det hele tatt har kommet i kontakt med sfæren rundt kongefamilien i Malaysia. Det kommer ene og alene fra den kontakten som vår nye styreformann i Ocean Energy Technology AS; Knut Regenius Pettersen opparbeidet seg gjennom de mange år han arbeidet og bodde i Malaysia.

Han har rett og slett blitt en personlig venn av Sultan Tengku Zambri («Prinsen»), som er en del av kongefamilien. Han kommer opprinnelig fra den nordligste delstaten; Kedah på malaysiahalvøya, og som grenser til Thailand i nord. Han ligger an til å bli valgt til Konge i Malaysia i løpet av noen år. Styreformann Knut R. Pettersen vil fortsette å pleie dette personlige vennskapet med han, for å få til et best mulig samarbeidsklima om dette prosjektet i Malaysia.

Etter hjemkomsten fra delegasjonsreisen til Kuala Lumpur høsten 2022, der DBS-prosjektet ble presentert for Malaysia-sfæren første gang, uttalte avdøde Tov Westby, at han var så imponert av at Sultan Tengku Zambri («Prinsen») helt personlig var så interessert i selv små tekniske detaljer innenfor DBS-prosjektet.

Så dette lover jo godt for den videre utvikling av dette samarbeidsprosjektet."

kilde: https://www.ocean-energy.no/2024/02/13/melding-9/
TheKurgan
14.02.2024 kl 15:25 2876

Så gøy å lese.
Vet jo at ting tar tid, og slike små drypp innimellom er bra.
mimer
17.02.2024 kl 18:10 2730

Takk for at du følger med og deler her.

Dette kom litt overraskende, i positiv forstand. Vi krysser alt som er da for vår nye styreleder lykkes med å drive dette framover 🤞
Bilentusiasten
07.04.2024 kl 16:31 2086

Ikke kommet ny informasjon om Malaysia-sporet, JV-selskapet TM Octas Energy PLT, eller om de har lykkes med å skaffe finansiering til bygging og testing av Det Balanserte System (DBS) i full størrelse, siden meldingen i februar 2024. Noen som vet om finansieringen er i orden? Først må jo den på plass, så må de få begynt planleggingen, byggingen, og så slutt-testingen...

Ting tar tid i Ocean Energy AS. Mon tro om dette heller ikke blir noe av, slik som dette "storslåtte" Hellas-sporet, som virket så lovende i starten..? Men hvis det er så at man ha kontakter helt opp til kongefamilien i Malaysia, bør kostnadene til test av DBS være småpenger for dem å regne, således stiller jeg kritisk spørsmål til manglende gjennomføringsevne. ONEX og Terna i Hellas er klare, visstnok (ref. aksjonærbrev 2023/1), til å kjøpe bølgekraftverk fra OCE, bare selskapet får bevist i virkeligheten at DBS funker. Så alt står og faller på denne evinnerlige slutt-testen som OCE så langt ikke har klart å finansiere!

Hvis OCE får til vellykket slutt-testing av DBS, vil det kunne føre til kontrakter og salg i både Hellas (Terna og ONEX), pluss i Malaysia, og da snakker vi brått store penger! Langt mer enn dagens verdi. OCE har 244 900 000 aksjer i selskapet (ref. prospekt februar 2024), så med kurs 1,45 = verdsettelse NOK 355 105 000. Men ser vi i første omgang en ti-dobling ved suksessiv test av DBS..? Blir rene spekulasjoner.

Hva med å høre med noen norske milliardærer (i Sveits)? Jeg skjønner virkelig ikke at OCE har brukt så mange år på å finne finansiering av denne slutt-testen.
Redigert 07.04.2024 kl 16:37 Du må logge inn for å svare
TheKurgan
08.04.2024 kl 21:41 1983

Ja det hadde vært fint å få vite litt mer om de reelle problemene og utfordringene de stanger mot stadig er de samme eller om noe i det hele tatt går fremover.
Redigert 09.04.2024 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
mimer
12.04.2024 kl 18:18 1839

Det er nok mange som tenker som deg, flere av oss har vært med en stund her. Det har vært mye "hit og dit". Så ikke rart mange undres over hvorfor ikke en av "fuglene på taket" har landet i hånden...

Man kan begynne å lure da, hvis det er så lovende teknologi og marked, hvofor er det så vanskelig å skaffe en relativt beskjeden finansiering for å bevise at det fungerer som designet? Bølgekraft har vel hatt, og har delvis stadig kanskje, et litt skrøpelig rykte. Men det er litt nye koster i ledelsen nå, så kan vi håpe at noe kan materialisere seg nå?
Bilentusiasten
14.04.2024 kl 13:47 1770

All honnør til Skotte og Westby som begge har skapt og lagt grunnlaget for OCE. Westby var jo også den som forfattet de tidligere aksjonærbrevene og han hadde jo mange kontakter og gode kunnskaper. For å lykkes som selskap trengs flere typer mennesker, alle gode på hvert sitt område, og OCE har kanskje manglet en person for å klare pengeinnhentingen av slutt-testen av D.B.S., samt få kjørt kommersialiseringsprosessen av Lys-bøyen og Det Balanserte System. Jeg tror "nye koster" kan være positivt for selskapet.

Jeg har eid aksjer i mange selskaper, som i likhet med OCE har hatt unike og revolusjonerende produkter, men én ting er å ha produktene og de eventuelt patentene, en annen ting er det å lykkes med å få kommersialisert produktene; få de ut i markedet og få solgt de an mas... OCE behøver ikke og skal vel ikke selge produktene selv, men de må skaffe kontakt og leverandørnettverk for å gjøre jobben for seg. Akkurat der har OCE en jobb å gjøre.
Bilentusiasten
06.05.2024 kl 23:55 1412

Ny emisjon i Ocean Energy AS. Nå med tegningskurs kr. 0,45. Det er et godt stykke ned fra tidligere emisjoner. Husker jo kursen var satt til kr. 0,75 tilbake i 2016/2017. Nå sju-åtte år senere settes kursen nesten til halvparten... Spørs om de klarer å få inn nok penger nå, men dette skal vel gå litt til drift og litt til slutt-test av D.B.S.? Noen tanker/innspill angående dette?
Kilde: https://www.ocean-energy.no/2024/05/02/tegningsblankett/
TheKurgan
07.05.2024 kl 14:53 1356

Forstår at de trenger penger da det jo ikke har kommet inntekter enda. Vi som har fulgt med en stund her vet at dette har tatt lang tid nå og savner vodsomt noe mer info om hva som skjer eller at det faktisk skjer noe som peker mot en kunde som satser på produktet. Løsningen de har er jo blant de aller mest grønne løsningene, men mange henger nok fortsatt igjen i det at bølger ikke er en del av løsningen, eller noe sånt. Derfor er det nest interessant prosjektene de har i utlandet.
Bilentusiasten
12.06.2024 kl 15:58 1003

Super nyhet fra Ocean Energy AS i dag!

"Avtale om testlokasjon på Utsira
Ocean Energy AS (OCE) har inngått en Intensjonsavtale om en fremtidig testlokasjon på Utsira i Rogaland fylke. Selskapet Sustainable Energy AS på Stord er et såkalt «katapultselskap» og har en testlokasjon på Utsira, som benyttes av flere andre selskaper til å teste sine konsepter for offshore bruk.

OCE sin målsetting er å kunne bruke denne lokaliteten til å teste sitt eget produkt; Det Balanserte System (DBS), når den produktutviklingen og finansieringen av dette prosjektet er kommet så langt at det kan foretas en endelig test av et kommersiellt produkt, i full skala.

Denne testen av det kommersielle produktet her på den norske vestkysten kan komme parallelt med en ev. test i en annen kyststat i utlandet også."

kilde: https://www.ocean-energy.no/2024/06/12/melding-10/
Sjanten88
27.06.2024 kl 10:25 723

Dette skjedde etter tips fra meg. Jeg snakket med de på Stord for over 1 år siden. Her har de en gylden mulighet å sanke data.
Bilentusiasten
01.07.2024 kl 12:31 626

Bra, Sjanten88. Håper OCE no også får finansiert fullskalatesten av Det Balanserte System. Har venta i mange år no på at den skal gjennomførast. Ble jo ikkje nokke av testing i Hellas, og testinga som skulle utføras for mange år sida på Grand Canaria blei heller ikkje nokke av.. Ei heller, førebels i Malaysia, men kanskje dei no lykkas i Noreg. Tvi, tvi..
Redigert 01.07.2024 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
Sjanten88
05.07.2024 kl 13:02 525

Jeg introduserte de også til aktører i Norge, men de reagerte alle med enten manglende data eller OCE sin prising av selskapet. Hellas og Malaysia har nok også stranded delvis fordi OCE vil at motparten skal ta alt av kostnader.

Utsira og Katapultsenteret på Stord vil gi mer data som vil forsvare en høyere pris slik at man kan hente inn mer penger fra meglerhus for større satsing.

Men Oce må jekkes seg litt ned. Nå går det så sakte at man blir utkonkurrert fordi man skal ha høy prising og "grûnderne" skal ha høye andeler. Det er bedre med en liten andel av noe som blir stort enn en stor andel av noe lite. Det har til og med kommet konkurrenter på banen nå som har ganske lik teknologi. https://corpowerocean.com/wave-energy-technology/
TheKurgan
05.07.2024 kl 15:35 492

Høres riktig ut slik du beskriver dette ja. Det har stort potensiale men grunnet den lange iden dette tar kommer det flere konkurrenter i matfatet.
Helt enig i det du skriver om prising, det er noe som kommer etter hvert som selskapet leverer.
Kan virke som de trenger gode innselgere, kapital er jo hele tiden nødvendig for å komme videre.
Bilentusiasten
08.07.2024 kl 11:47 409

Havkraft AS, som også er et norsk selskap innen bølgekraftteknologi, kjørte jo emisjon for et par år siden, der selskapet ble verdsatt etter emisjonen til under NOK 100 mill. Nå har jo OCE jekker ned kursen i de løpende emisjonene til NOK 0,40 eller 0,45, husker ikkje helt akkurat no. Så verdsettelse av OCE er litt over NOK 100 mill. Begge selskapene har vel kommet omtrent likt, kanskje Havkraft noe lenger.
Hylleknast
19.07.2024 kl 20:37 194

svenske corPower ocean har omtrent akkurat samme system som ocean energy, merkverdig liikt system med nedsenking av bøye ved storm og motor i bøyen
litt overaskende får en si..