REC (Neutral tp NOK0.4): Neutral ahead of G20

Sa2ri
REC 27.11.2018 kl 10:04 12115

SB1M er ute med en oppdatering på REC i forkant av kommende G20-møte hvor også handelskrigen mellom USA og Kina vil bli drøftet. SB1M mener det er dårlig risk/reward å sitte short over dette møtet, og har derfor tatt REC opp til nøytral:

"REC (Neutral tp NOK0.4): Neutral ahead of G20

Conclusion
We upgrade our recommendation on REC to Neutral from Sell ahead of the G20 meeting on November 30, 2018. President Trump and Xi Jinping plans to discuss the future trade balance of the two countries, and although the chances are slim for a solution to the solar power trade war, we believe the recent drop in share price provides an unattractive risk/reward of being short over the coming week. Our market view is unchanged, we make no estimate changes, and at current depressed polysilicon prices, REC is out of cash in approximately 4-5 quarters. If China removes import tariffs and the company is able to scale up production at Moses Lake to 100% of capacity, we value REC at c.NOK1.5/share.

Our analysis
The G20 meeting on November 30, 2018. President Trump and his Chinese counterpart Xi Jinping will meet at the G20 meeting in Buenos Aires to discuss the future trade relation between the two countries. Markets reacted positively earlier this month when Trump tweeted that talks were “moving along nicely”, but it soon bounced back down after the APEC meeting resulted in the leaders for the first time being unable to reach a formal declaration due to the differenced between US and China over global trade rules. Vice-president Mike Pence said that the President is prepared to more than double tariffs and last week a trade representative from the White House said that he expected there to be a direct confrontation between the two countries at the G20 meeting. In sum, we do not believe there will be a solution, but have no high conviction on the matter. After all the US managed to reach a revised agreement with Mexico and Canada earlier.

Valuation. We do not make any estimate changes based on possible political outcomes. However, if China reduce import tariffs on polysilicon and REC increase production at Moses Lake to 100% of capacity (18,000MT), we believe the plant can generate approximately USD30m in the current market (USD9.56/kg) and USD90m at newbuild parity (USD13/kg). Thus, if there is a solution we value REC at c.NOK1.5/share. On the negative side, we see a need for external financing within 12-15months if the market remain as today with potential earlier triggers in the tax case and indemnity loan.

In sum. We will know the outcome of a potentially positive trigger of a trade war solution during the next weeks, while the potentially negative triggers from running out of cash most likely will materialize in 2019. Thus, we believe the short-term risk/reward of a Sell recommendation is unattractive and upgrade to Neutral.

Analysts
Jonas Meyer"

I følge SB1M sin ukentlige shortrapport er det 267 mill aksjer utlånt til shorthandel. Ikke alle disse vil dekke inn pga en analyse fra ett meglerhus, men noen vil nok redusere risikoen frem mot det aktuelle møtet. Det kan (og jeg understreker KAN) derfor være en mulighet for å gjøre et klipp i REC den kommende tiden hvis noen av de som sitter short ønsker å redusere risikoen.
Sashaa
03.12.2018 kl 19:36 4780

Jeg må le av at mange henviser til analytikere som de er hellige personer. Har dere ikke kjønt at de utnytter bare sauflokken?. Jeg kjøper og selger aldri på deres anbefalinger og har så langt tjent mye på det. Hvis noen her er så naive og handler på deres anbefalinger, bør trekke seg ut av aksjeverden før de taper sparepengene her.
grabein
03.12.2018 kl 21:01 4599

Jeg blir stadig overrasket over at et meglerhus kan rope 1,40 fra 2,00, og når aksjen så synker til 1,40 roper samme huset 0,80 basert på det nøyaktig samme fundamentet. Men det stopper ikke der, for når vi så ryker ned på 0,80 får vi høre at akkurat de samme utfordringene nå plutselig gjør at aksjen bare er verdt 0,40. Snodige greier.

Meglerhusene her hjemme er rene bandittene og faktisk på grensen til godt over useriøst og ulovlig sammen med diverse aviser! SB1M roper 0.40 - til konkurs med dagens tilstand, MEN 1,50 hvis alt går veien... dette kan jo alle som er på børs tippe... det er bare og krysse av alle alternativene på kupongen. Det er virkelig en sterk analyse de kommer med...
grabein
04.12.2018 kl 06:20 4221

Og, om alt går veien, er vel 1,50 i laveste laget. Ettersom det for en stund siden var omtrent dit vi skulle ned til da alt var krise.
KAWAS
04.12.2018 kl 08:03 4046

Vi har sett kursen det siste året variere mellom 1,50 og 0,50. Hva er det som forklarer dette? Polyprisene har falt relativt sterkt, men det var vel myle pga av bortfall av subsidier i Kina og at markedet måtte konsolidere en situasjon uten subsidier. Dette er egentlig positivt. med en avskalling av de mest subsidieavhenige produsenter. Er det ikke lønnsom i denne delen av verdikjeden over tid stopper det opp for sol i de andre delene av verdikjeden også. Dette tilsier at prisene vil tilta igjen, og siste ukes prissatistikk kunne tyde på en utflating i prisene. Det er vel såpass mye usikkerhet i prisstatistikkene at en såpass lav negativ vekst som ble meldt i forrige uke gjerne kunne vært positiv.

Foruten prisfallet det siste halvåret, som heller ikke er positivt for REC må man innrømme, er det vel ingenting som har endret seg for REC. Det eneste nå som man må ha lov til å kunne anta, er at straffetollen forsvinner. Etter å ha forklart for menigheten ved alle kvartalspresentasjoner siden innføringen av straffetollen at RECs svake utvikling skyldes ene og alene straffetoll, har vel TT et forklaringsproblem dersom bortfall av straffetoll ikke endrer alt.

Hvorfor finner ikke Hegnar, DN eller e24 det interessant med et intervju med TT eller JUM om deres vurderinger av utfallet av møtet i Argentina mht til videreføring eller ikke av straffetoll, og gitt at straffetollen faller bort - hvor kjapt kan man være inne i markedet i Kina igjen og med hvilke volumer. Jeg regner med at man ikke kommer helt uforbredt til datoen hvor straffetollen utløper. REC har garantert planer - som aksjeeier vil jeg vite mer.

På den annen side, når kursen på OSB reagerer mer på en halv setning fra Xi fra tidligerei November enn på et konkret resultat om frys i alle nye tariffer i 90 dager etter møtet i Argentina lurer man jo på hvordan dette henger sammen.

Når det er sagt, mitt håp er jo at man kommer inn i Kina og begynner å levere resultater, Det er jo grenser hvor lenge man kan være "ung og lovende". Starter man med å generere overskudd, da kommer jo kursen som en naturlig følge av det også. Har man tro på dette, så er det bare å holde på akjsene og om mulig karre til seg flere på disse nivåene. Disse nivåene er risikofrie da en til og med et konkurssalg vil gi mer tilbake.
Garanja
04.12.2018 kl 08:08 4022

Deler den samme oppfatningen. Her er det bare å sitte rolig og skru av skjermen frem til 20. januar. Dritt lei shorting, "analytikere", passiv ledelse og drittpakker.
KAWAS
04.12.2018 kl 08:14 3988

Enig, har man ingen interesse av TA, trading etc. er det i grunnen greit å gjøre helt andre ting fram til 20 januar. Vi gjentar oss selv hele tiden, og det hele blir litt kjedelig. Både de som er positive og de som er negative har en lei tendens til å være forutinntatt og de samme argumenter og motargumenter skytes fram og tilbake her, uten at det påvirker noe som helst. Det eneste er vel at vi blir en smule mindre effektive på jobben :)
dor123
04.12.2018 kl 09:04 3829

Jævla søppel aksje
XL11
04.12.2018 kl 09:05 3816

Hegnar hater Rec, så de har ingen interesse av haussing, og siden selskapet er et mikroselskap på OSE så har heller ikke DN særlig interesse.
Ser vi 70-tallet igjen i løpet av året så bør dere være fornøyde, for cashflow og skattesaken bekymrer nok TT mer enn G20 gleder.
Sa2ri
04.12.2018 kl 09:44 3683

REC er fortsatt en av de mest shortede aksjen på Oslo Børs, men antallet aksjer utlånt gikk ned en god del forrige uke. I følge SB1M sin ukentlige short-rapport er tallet denne uken følgende:

REC NO: -1.21% SI chg. last week
Days to cover = 4.9, quantity on loan = 244.43m
KAWAS
04.12.2018 kl 09:51 4258

Hva betyr "Days to cover = 4.9, quantity on loan = 244.43m" i praksis?
Record
04.12.2018 kl 09:57 4229

Om du har andre aksjer så ser du at det er samme greia der ,det er nok en korreksjon ,denne gangen for korreksjonens skyld , de har ventet på den i 10 År nå 1
De som har så mye resurser at de ikke vet hvor de skal plassere de gikk short i mange aksjer for mange år siden , siden da har alt bare gått opp, nå kjører de mere inn i markedet for å redde stumpene :-)
Så er det jo litt geopolitisk uro ,da får de muligheten og litt hjelp underveis :-)
Så lenge det ikke blir flere aksjer i selskapene du sitter i er det bare en utsettelse , det er jo ikke så bra for selskapene selv med lave kurser da belåning og tilsvarende er linket opp mot aksjekurs da.
Jeg er nå så naiv at jeg kjøper ennå , selger i hvertfall ikke en aksje som jeg har troen på !
For alt i verden , gjør dine egene analyser ,ikke hør på noen andre :-)
04.12.2018 kl 10:17 4194

Bare og lene seg tilbake og vente på 20 januar og kurs på 1,5 i mens kan shorterne og tradere bare styre på som de vil.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/12/Peter-Hermanrud-spaar-nytt-rally-paa-Oslo-Boers

Sirius mente jeg!!

Spot on. Om du ikke trader så skal du handle jevnt og trutt og vente på en forventet avkastning en gang i fremtiden og ikke bry seg med de daglige variasjonene.. men da må man ha kontroll på markedet (det fundamentale) for å ha en formening om de langsiktige fremtidsutsiktene for det markedet selskapet man investerer i opererer i.. I Rec er dette vanskelig. Faktisk lettere å tjene penger på å trade...
Redigert 04.12.2018 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
04.12.2018 kl 10:48 4098

Ok, solgte faktisk en mill aksjer på nest siste topp mellom 87 og 89 øre. Bruker vanligvis litt større intervaller mellom kjøp og salg en en dags omsetning vanligvis vil gi, men takk for råd.?
Knievel
04.12.2018 kl 11:15 4038

42681 er dagens nummer.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/42681

Skal REC ut og fly?
Sa2ri
04.12.2018 kl 11:32 3989

@KAWAS:

I praksis betyr det at den "daglige" omsetningen i REC vil resulterer i at de som har lånt aksjer vil bruke 4,9 dager på å dekke seg inn dersom de skal dekke inn alt det som er utlånt (244,43 mill aksjer) gitt at alle disse aksjene er solgt i markedet.
Randers
04.12.2018 kl 11:41 3953


Sa2;

da er det ned ytterligere 23 mill. ..og tot ned ca 61 mill på relativt kort tid. Det er bra ?

----

-Kortsiktige tradere forhindrer en potensiell short squeeze. Nå dekker short inn (stort sett) i ro og mak ?

-Grønn (som jeg har blokkert), og en del andre driver med backstabbing på oss andre ???
Redigert 04.12.2018 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Green4y
04.12.2018 kl 12:20 3861

Randers :-) Det er ikke bra :-)
Turbon
04.12.2018 kl 14:19 3734

Den ska ned nå mot 0,64 igjen.

Sa vel igår at det tekniske pekte ned for denne dagen. Da er kursen nede igjen på MA100.

Hvorfor skal den ligge over:-)
Turbon
04.12.2018 kl 16:37 3614

Den fete må synge först - dvs. der trenges en meldning om at tollen lyftes... Ellers er det vert lite.

Ellers at JUM kommer på banen og sier noe om forventninger/signaler. Vil nok hjelpe litt nå før jul. Tror dere ikke ?
Garanja
04.12.2018 kl 17:10 3513

Det hadde vært fint med en Kjos, Musk eller Jobs som kunne fortelle verden hva som faktisk foregår. Uten journalister som kan få dette frem får analytikere og akrobater holde på som de vil. JUM er vel én av akrobatene selv.
Turbon
04.12.2018 kl 17:37 3444

Fragen dere må stille er hvis shorterne tjener på at det blir en omvend split... Hvis de gör det sa er vi unner krona til beslutt kommer,
mofi1
04.12.2018 kl 19:12 3352

,Ja, jeg er redd du er inne på noe Turbon!

Shorterne har alt å tjene på en omvendt split, vi ser da alltid at aksjen synker betydelig under den nye aksjekursen, og særlig når selskapet tvinges til dette pga. en nedadgående spiral og manglende evne til å holde kursen over krona.

Det heter spleis. Det omvendte av splitt. Hvorfor ikke bare bruke ordet?
Ellers er jeg av de standhaftige som tror rec har en slags kontroll. BUTTE tjener penger og subsidierer ML. I verste fall kan de stenge ML, og ha større verdier igjen enn dagens aksjekurs. Så jeg ser ikke hvordan dette kan ende i null. Jeg ser derimot hvordan det kan ende i 20. Om noen år.
Badgirl
04.12.2018 kl 22:39 3086

Det er like riktig å si omvendt splitt pølsa ;)
Rockall
04.12.2018 kl 22:44 3067

REC må hente inn ny kapital eller gå konkurs, slik det ser ut. Kanskje vil de bare gi opp for å avslutte smerten.
KAWAS
04.12.2018 kl 22:49 3044

Det trengs en offisiell bekreftelse fra kinesiske myndigheter som kommer 18.januar. det vil løfte kursen til over krona hvis ikke shortbandittene får panikk før den tid.
Dernest bør rec neste år rett og slett begynne å tjene penger. Det er ikke verre enn det. Ikke forvent en dobling av innsatsen i denne skammjørte aksen før dette skjer. Er dere lomg, ja mas da ikke om kursen nå.. Tvert imot, vær lykkelig over at shorterne og daytraderne gir oss mulighet til å stjele aksjer til noen få ører.
Er dere ikke enige bør dere ta tapet nå og heller se i andre retninger. Jeg har ståltro på rec og sol. Dette er framtiden, mener jeg.
Redigert 04.12.2018 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
KAWAS
04.12.2018 kl 22:52 3040

Har du ikke mere peiling bør du avstå fra dine dypsindige kommentarer. Vrøvlmikkel
Redigert 04.12.2018 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.12.2018 kl 14:36 2839

USA:SVÆRT STERKE SIGNALER FRA KINA -TRUMP
Oslo (TDN Direkt): USAs president Donald Trump skriver i en twitter-melding onsdag at det er kommet "svært sterke signaler fra Kina etter at de er kommet hjem fra deres lange reise, inkludert stopp, fra Argentina".

"Ikke for å høres naiv ut, men jeg tror president Xi mente hvert eneste ord av det han så om vårt lange og forhåpentligvis historiske møte. Alle temaer ble diskutert.", skriver Trump.

Det kinesiske handelsdepartementet meldte onsdag at Kina vil jobbe raskt for å implementere spesifikke saker som det allerede er enighet om, ettersom begge sider "aktivt fremmer forhandlingsarbeidet innen 90 dager i samsvar med en klar tidsplan og veikart".

HH, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Det kan da ikke være noen tvil om at Kina IKKE kommer til å fornye tariffen!

Jeg husker en gang i tiden da markedet priset aksjer basert på fremtidige resultater, det var en fin tid.
Redigert 05.12.2018 kl 15:41 Du må logge inn for å svare
bel68
05.12.2018 kl 15:42 2763

Ja og utrolig at folk hiver aksjene ut Vinduet
halvpris
05.12.2018 kl 15:43 2759

Får noen ballegrep på deg, ja så blir du ganske føyelig. Slik er det med USA-KINA nå.

2ri du kommer etter og lærer. Og så er du ikke første trompet for shorterne lenger .
Redigert 05.12.2018 kl 15:44 Du må logge inn for å svare
KAWAS
05.12.2018 kl 15:53 2723

Jeg håper bare at shorterne klarer å holde kursen nede ved hjelp av daytraderne til julelønna kommer på konto!
Det er ganske godt gjort av short. Verdien av REC har falt med 50 millioner per nå i dag ved en omsetning av aksjer for 8 millioner :)
Redigert 05.12.2018 kl 15:53 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.12.2018 kl 17:01 2651

Er ikke "første trompet" for noen som helst, men synes det er viktig å dele informasjon alle kan ha nytte av. De som ikke ønsker informasjon bør handle aksjer i blinde, og etter rulett-metoden.
gitte
05.12.2018 kl 18:36 2527

Aksjer er en ganske spesiell ting. For det eneste du tjener penger på i aksjer, er avvik i synet fra konsensus. Konsensus i aksjer er alltid feil. For der ligger massen, sier Norges mest kjente investor Øystein Stray Spetalen i sitt innlegg på Sparebank 1 Markets' arrangement «Utsikter 2019 for næringslivet og kapitalmarkedene» i anledning Peter Hermanruds 60 årsdag.

Må være langsiktig

Du må ifølge investoren alltid finne ut hvor din analyse ligger i forhold til konsensus.

- Og da er det alltid noen få analytikere som du kan krangle med å finne ut om det er mulig å slå ned estimatene, slik at ditt estimat og din analyse avviker, med forholdsvis enkel analyse, fra konsensus. Blir det for mange parametere, for stor usikkerhet, så er det vanskelig, mener Spetalen.

- Aksjemarkedet er et sted man skal være langsiktig, men ha kortsiktig tankegang, slår investoren fast.

Og hvorfor er det slik? Spetalen må tilbake til da han startet med aksjer på slutten av 70-tallet/begynnelsen av 80-tallet. I 1983 var det 16 aksjer som ble ropt opp to ganger manuelt om dagen. De 16 største aksjene, eksempelvis bankene, Vesta, Storebrand, Dyno, Norsk data, Hydro og Norske Skog.

- Det som viste seg var at når du ringte en megler, så anbefalte alle å kjøpe en av disse aksjene, de gode trygge aksjene. Av de 16 aksjene tapte man 90 prosent eller mer i 12 av de. De gikk så å si konkurs, forteller Spetalen.

- Elkem tapte stort sett alt. Alle bankene tapte alt, alle forsikringsselskap tapte alt for senere emisjoner. Det var kun fire aksjer du tjente penger på. Dette betyr en ting: du må være langsiktig, med kortsiktig tankegang, fordi du alltid må se etter endringer – hele tiden.

- Lite opptatt av prising

Spetalen mener aksjemarkedet er en pyramide.

- Det må hele tiden penger inn i pyramiden for å skape enda mer kursutvikling og høyere kurser, påpeker han.

Investoren er også lite opptatt av prising av aksjer.

- Aksjer går på moment: endring i inntjening – opp og ned. Prisingsmodellen betyr ikke så mye.

- P/E er det sikreste tallet til konkurs i aksjemarkedet. Hvis du har lyst til å gå konk i aksjemarkedet, er det bare å begynne å kjøpe aksjer på P/E. Da må du tape alt, slår investoren fast.
Green4y
05.12.2018 kl 19:14 2466

Ja Gitte jeg også lese den artikkelen med stor interesse. Spetter er kansje den dyktigste bjellesauen vi har her hjemme på ose og jeg har flere ganger fulgt han med gode gevinster. Tapt også i noen :-)