Nå blir det fart i Bergenbio..

Pilkastmetoden
BGBIO 15.01.2024 kl 10:32 33716

Prising av Bergenbio akkurat i dag ved melding om en samarbeidsavtale med grunnlag i TILVESTAMAD:
-Kursen vil løftes med ca 30 til 60 øre. Det kommer intet oppkjøp med basis i dette produkt. Et regnestykke ved tilvestamab-deal i dag: Salgsverdien for festebrøk er 20 %, hvilket gir 800 millioner per år i bidrag. Salg/utlisensiering i dag vil ventelig kunne gi Bergen maksimalt 25 % av dette, altså 175 millioner per år - om enn endel år frem i tid.
Skal vi kapitalisere 175 millioner med 15 ganger for å finne børsverdien av slik inntjening bli dette alene 2,6 milliarder. Ikke i dag - men en gang i fremtiden. Dermed sikrer jeg meg med 50 % av dette, hvilket gir en nåverdi på 1,3 milliarder, eller en kurs alene for Tilvestamab på ca 50 øre. (Forbehold: Det er ikke sikkert at en klarer å ta ut budsjettert markedsvolum som igjen vil påvirke resultatet, eller nevnte kursmål om en vil..)
---Kursmålet vil fortløpende bli justert ut fra endringer i de faktiske forhold.

Prising av Bergenbio akkurat i dag ved melding om samarbeidsavtale med grunnlag i BEMCENTINID:
-Kursen vil løftes med ca 60 til 90 øre. Detaljert kursbegrunnelse kommer.
---Kursmålet vil bli fortløpende justert ut fra endringer i faktiske forhold.

Prising av Bergenbio akkurat i dag ved melding om oppkjøp av alle aksjer i selskapet:
-Kursen vil løftes med ca 90 til 120 øre. Detaljert kursbegrunnelse kommer.
---Kursmålet vil bli fortløpende justert ut fra endringer i faktiske forhold.

Prising av Bergenbio akkurat i dag ved eventuell melding om fremdrift i utvikling av BEMCENTINID:
-Kursmål og detaljert begrunnelse kommer snart!

Prising av Bergenbio akkurat i dag ved andre endringer i markedsfohold, selskaps- og produktforhold mm:
-Kursmål og detaljert begrunnelse kommer snart!

Prising av Bergenbio akkurat i dag ut fra en samlet vurdering av alle ovennevnte kriterier:
-Kursmål og detaljert begrunnelse kommer snart!

Prising av tegningsrettigheter inkludert faktisk info og risiko:
-Oppdatering følger..

Akkurat nå:
Denne dato ikke tilfeldig valgt. Det er da 3 måneder siden selskapet meldte om tildeling av opsjoner for kjøp av tegningsretter til ledende ansatte, inkludert Olin.
En uskrevet regel i meglerbransjen er at både primærinnsidere, inkludert ledende ansatte, meglere osv, ikke skal handle aksjer og opsjoner mm i tiden fra dem har kjøpt slike, til det kommer nyheter fra selskapet som kan påvirke aksjekursen.
Eller omvendt: Det er den 21. februar i år gått tre måneder siden tegningsrettsmeldingen gikk ut gjennom børsen. Da har ledelsen forholdt seg til regelverket 100 %, og kan melde nyheter - uten å være bekymret for påstander om at opsjoner børsmeldt 21. november i fjor - rammes av noen innsideregler.
Det ville for eksempel ha vært umulig for Olin å forholdt seg til ovennevnte regelverk, og samtidig - som han tidligere har antydet - offentliggjort en deal med Tilvestamad før siste årsskifte, eller før 21.2.24 for den del.. Samme gjelder selvsagt uansett hvilken børssensitiv melding selskapet måtte dele ut..
Konklusjon: De tålmodige vinner også i BergenBio..
Hilsen Pilkastmetoden
Redigert 11.10.2024 kl 10:24 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
23.06.2024 kl 00:49 6845

Vel vel, snart skal vi danse rundt gullkalven..
Vel 1 million i omsetning på fredag ga ukeslutt på vel 10,5 for en aksje i Bergenbio - og dermed ny selskapsverdi på vel 400 millioner. (Og ingen kommentarer på Hegnar Forum på flere dager..)
Om ikke det siste har noen sammenheng med det første, så er trenden uansett tydelig nå: Bergenbio er allerede i sommerdvale regelrett. Interessen er laber, kun når noe tradere/roboter viser interesse går omsetning endel opp, mens kursen står likevel stille - i en nedadgående trend. Neste uke vil vi teste 10 blank, altså siste emisjonspris.
Da beveger børsen seg også inn i sin generelle sommerdvale. Det kan blir forferdelig for bergens svar på danske Novo..
Men det gir tilsvarende muligheter for dem som ser på aksjen i et høst- og vinterlig perspektiv. Så også her i gården: Kommer nok til å fortsette å kjøpe aksjer når andre gir opp: For den dag kommer da investorer flokker seg rundt Bergenbio - og driver kursen rette veien. Hvor den ender vet ingen akkurat nå. En ting er dog sikkert: Aldri før har muligheten for suksess vært nærmere for meg, deg, Olin, Olivia og alle andre engasjert i selskapet. En suksess basert på hvor ditt ståsted og din innsats er når vi skal danse rundt gullkalven..
Pilkastmetoden
24.06.2024 kl 22:59 6307

Dagens anbefaling på 17 kroner knuses av den gjennomsnittlige anbefaling som nå er på 37,5 kroner!
Det inkluderer femmeren til Dnb og høyeste anbefaling på 70 kroner.
Det er 3 stk Strong Buy og 3 stk Buy
Konklusjon: Tiden for nyheter fra pågående Bemcentinibstudier nærmer seg med stormskritt. Analysebyråer og meglerhus er klar over dette og horisonten er ikke lenger langsiktig for Bergenbio. Dagens oppgang på over 5 % er det for tidlig å trekke en konklusjon ut av, annet enn at straks noen kjøper for litt mer enn lommerusk løper kursen i oppoverbakke. Muligens er vi inne i en sommertrend nå - motsatt av hva jeg formente kort tid tilbake. Muligens ikke. Ukene utover i juli gir svaret.. Årets feriepenger kan like godt bli en godbitmelding fra Olin & Co som et ventet innskudd på lønnskontoen..
Redigert 24.06.2024 kl 23:01 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
27.06.2024 kl 01:22 6036

Oppsjoner i hytt å pine..
Nå når kursen er halvparten av hva de var mens ledelsen i fjor ga seg selv millioner av opsjoner - og at de i realiteten i dag er verdiløse fordi dem ikke har klart å få fart på kursen - har dem like godt vedtatt å gi seg selv nye opsjoner med basis i dagens elendige kurs. Dette er et svakhetstegn fra Bergenbio: Når du ikke målet med å få futt i aksjen, senker vi bare oppsjonsprisen slik at du uansett kommer til å tjene penger. Elendig gjort overfor alle oss vanlige aksjonærer, spør du meg. Det er en annen vinkling her også: Har dem nå innsett at neste topp kun blir 25 kroner = 100 % gevinst for Olin & Co, siden de gyldne opsjoner på 22 øre/kroner er kastet i bosset?
Pilkastmetoden
27.06.2024 kl 01:51 6016

PS! Dersom dagens oppgang på 7 % er en hyllest til oppsjonsmeldingen i dag, kjøper folk aksjer med bind for øynene: I Bergenbio gjeldernemlig nå regelen om først og fremst ledelsen, deretter ledelsen og til slutt hele ledelsen i selskapet. Hva selve aksjonærene angår - det angår ikke denne ledelsen..
Pilkastmetoden
27.06.2024 kl 10:28 5741

Altså: Etter å ha halvert aksjekursen premieres ledelsen med nye risikofrie opsjoner som ikke koster dem fem øre! Det må være en beskrivelse på det motsatte av å få sparken.
PS! Ingen i den samme ledelsen har nå kjøpt en eneste aksje, hverken når den kostet 12 øre for en måned tilbake, eller i dag da prisen er 12 kroner.. Det forteller muligens selskapets nøkkelpersoners tro på Bergenbio..
Pilkastmetoden
11.07.2024 kl 11:23 5417

300.000 kroner løftet kursen 7 %!
I går gikk aksjen 7 % på to timer fra omtrent klokken 10. Det interessante var at omsetningen i aksjen i denne perioden kun var en halv million kroner. Anslagsvis kr. 300.000 for den (ene) som satt sine kjøpsordrer. Dette viser som tidligere sagt at det skal nesten ingenting til for å drive kursen i været. Omsetningen dagen før var bare på en million kroner. Så nådde den altså over 4 millioner i går. I dagens åpning var det egentlig enda galere: En ordre på 12.000 aksjer løftet kursen 3 %!!! Og deromkring har den ligget siden - altså på grunn av en som handlet for under 150.000 kroner. Vi kan ikke bare gi sommerstille skylden. Noen skjønner at papiret er billig..
Pilkastmetoden
22.07.2024 kl 12:36 5016

Sommeren er reddet: Det ble ingen sommerstille med kraftig fall i kursen for Bergenbio, som jeg selv mente kunne inntreffe. Derimot har vi sett at omsetningen har stupt, men takket være få volumselgere har prisen på aksjen holdt seg rundt 12 kroner + - . Det er lite som tyder på at noe annet vil skje i resten av ferien. Melding om positive ting slippes når det skjer slikt, ikke som noen tror for at kursen skal pleies med ‹‹nyheter›› i tide og utide..
På den annen side er vi straks på høstparten og dermed godt inn i det siste halvår Olin mener å kunne gi oss en status på den siste pågående sjekken på om Bemcentinib holder hva den lover så langt: At denne kuren sammen med cellegift med sikkerhet skal forlenge levetiden til dem som er rammet av ikke småcellet lungekreft.. Slår det til - og mye tyder på det med bakgrunn i allerede gjennomført forskning og utprøving - kan det være at aksjonærene kan høste pengesedler i stort monn allerede før vinteren setter inn.. Altså: Tvihold på alle aksjer. Det er ikke langt igjen til målstreken nå. Aldri før i selskapets historie har dem vært nærmere en suksess som vil kunne eksplodere kursen med atomkrafts styrke..
Redigert 22.07.2024 kl 16:11 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
26.07.2024 kl 23:49 4608

Noen posisjonerer seg:
Jeg så det helt klart i dag: En større investor grafser nå til seg Bergenbio-aksjer. Det skjer ved at vedkommende setter kjøpsordre på noe høyere enn siste omsetningkurs. Dermed kan han grafse alt som er til salgs i dette skiktet. Kursen drives opp, og investoren trekker resterende ordrer. Bare for noe tid etterpå, når kursen har falt tilbake - å gjenta det samme. Resultatet er at kursen hopper opp og ned, men volumet i dag - med en omsetning over 10 millioner kroner sier alt: Noen posisjonerer seg i BergenBio. Trolig vil vi ikke se endringer blant topp 20 fordi kjøpene spres på flere kontoer: Et klassisk trekk for meglerhus som handler på vegne av investorer med mål om å sikre seg alt av aksjer før boblen sprekker når identiteten til slutt røpes..
Hold på aksjene. Hvorfor så vi alle klart i dag.. Uansett var det en fin oppgang i dag!
Pilkastmetoden
03.09.2024 kl 19:45 3964

9 kroner neste..
Da er prisen omtrent tilbake på siste emisjonsnivå. Tror jeg kommer til å se 9-tallet i neste uke. Det er tilfeldig, men da skal jeg kjøpe masse masse aksjer. Ikke på en dag, men over litt tid utover høsten. For det kommer ingen kursdrivende sjokknyheter i september i alle fall. Det kan komme en oppdatering på Bemcentinib, som Olin & Co har signalisert. Men den kommer uansett først godt ut på høsten.. Det blir ingen endelig melding, men vil gi en pekepinn for selskapets leve eller ikke leve. Men kommer den vil den være positiv. En negativ utvikling blir neppe meldt før Bem-prosjektet er i sluttfasen.. For dem som skal kjøpe aksjer først når det er meldt fremgang er det åpenbart at de må løpe etter toget og dermed mister mesteparten av det alle venter på: Himmelferden..
Redigert 03.09.2024 kl 19:48 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
05.09.2024 kl 10:47 3778

Mohn ikke bare i Bergenbio:
Selskapet Pluvia fra Bergen er i ferd med å utvikle en medisin mot PKU, mest kjent som Føllings sykdom.
PKU er en svært sjelden stoffskiftesykdom som inngår i nyfødtscreeningen. Tre til syv barn blir født med PKU hvert år. Disse får hjerneskade av å spise proteiner.
Onsdag presenterte Pluvia for første gang arbeidet sitt offentlig. De skjedde på en konferanse i Porto.
I en pressemelding skriver de at medikamentet er testet i musemodell og har vist god effekt. Nå går de i gang med «proof of concept» som er stadiet før utprøving på mennesker.
– Vårt endelige mål er å gjøre en forskjell i livet til pasienter med PKU, uttaler Ann Kari Grindheim, som er direktør for preklinisk utvikling.
Pluvia springer ut av Universitetet i Bergen og er finansiert av Sarsia, Trond Mohn Stiftelse og Investinor.
Pilkastmetoden
05.09.2024 kl 10:54 3757

Om noen tenker på hva Mohn skal ha for å selge sine aksjer må en ha følgende i mente: Han har investert/gitt penger til flere medisinske forskningsprosjekter. Noen som direkte gaver fra han personlig eller via sin stiftelse. Og atter noen har fått penger via hans aksjekjøp slik som blant annet Bergenbio.
Jeg tror derfor han ikke drømmer om gedigen fortjeneste slik vi småaksjonærer gjør her inne på forumet. Konklusjonen min er derfor at han ikke setter egen mening om sin eventuelle utgang fra selskapet, men er lykkelig dersom satsingen hans har medført medisinske fremskritt. Også på denne bakgrunn blir ikke selskapet eller dets innmat kjøpt opp før slike fremskritt er dokumentert eller eventuelt blitt udokumenterbare = Bergen kranser. Ser for meg at straks Bemcentinib gjør litt faktiske nye fremskritt nå - så lar han sine aksjer gå for en grei pris - til dem som allerede er inne i selskapets sirkel av partnere.. Altså kan vi få en julegave, eventuelt noe ekstra til kommende vinterferie..
Pilkastmetoden
09.09.2024 kl 21:47 3507

NB! Ingen konkrete partnere: De var på den finanspresentasjonen som ble meldt i dag, også i fjor og talte til tusenvis av investormiljøer - så langt til ingen nytte. For om dem allerede har en deal med de to dem samarbeider med - eller andre - er det vel ingen vits å dra jorden rundt for å presentere seg for nye investorer, eller?
Altså tror jeg fallet i dag kom fra salg til folk som var klar over meldingen før den kom. Når meldingen kom ble markedet egentlig informert om at, sorry vi har ingen konkret partner, så vi drar til USA enda en gang i håp om å lure noen på limpinnen. Og om dem hadde en fisk på kroken dem nå forhandler med, gjelder det samme: Tiden er i ferd med å renne ut for dette partnerpratet også, slik vi så det med Tilvestamad...
Redigert 09.09.2024 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
09.09.2024 kl 23:07 3406

Eller kan jeg ta så dundrende feil at det nettopp er en partneravtale dem skal presentere på dette medisinske finansielle fesjået? Det hadde vært storartet, men antar dem samtidig sender børsmelding..
Pilkastmetoden
12.09.2024 kl 11:38 3160

Ultimovax-syndromene herjer alle pharmaselskaper.. Også Bergenbio rammes av katastrofeaksjen Ultimo. For Bergenbio er det egentlig enda verre fordi kursen her var på bunn da raset i ulti startet. Og i dag igjen skuffer Ulti med å legge ned sin lungeundersøkelse.. Dette er med på å hindre Bergen i å blomstre: En kan finne argumenter for Bergenbio, men det hjelper lite når markedet stadig dusjes med negative hendelser i pharmaselskaper. Da blir alle straffet fordi investorer skyr denne bransjen. Å snitte seg ned kan høres fint ut i dag, men det er en risikosport da ingen vet hvor bunnen for øyeblikket er i Bergenbio. Det skal dessuten baren en liten forsinkelse til nå så er vi langt ut i neste år - med behov for ytterligere penger i kassen.. 8 blank er et fint tall. Det kommer før en aner det..
Pilkastmetoden
12.09.2024 kl 11:43 3152

Kun konkrete nyheter kan løfte kursen betydelig nå. Det er en lottokupong om den kommer eller ei.. Mener altså det ikke vil komme et rolig langt oppsig fremover mot årskiftet, men at prisen vil ligge rundt dagens kurs i lang tid.. Frykten for tilbakeslag til dagens kurs hindrer dette..- uten konkrete meldinger..
Pilkastmetoden
13.09.2024 kl 05:43 2872

Bemcentinib-status:
Medisinsk sjef Cristina Oliva har litt tidligere på selskapets hjemmesider gitt en oppdatering for de pågående studier.
Her følger en kortfattet oppsummering av disse:
Klarert allerede: Akseptabel sikkerhet ved høyeste Bemcentinibdose = OK
Pågående studie:
-Evaluere kombinasjonen Bemcentinib og Keytruda sin pembrolizumab med dobbel kjemoterapi/cellegift, inkludert å guide doseoptimalisering for Bemcentinib.

NB! Kan Bemcentinib og Keytruda brukes sammen mot ikke småcellet lungekreft? Forhåndsdata fra fase 2 prøver viser at 3 av 3 evaluerbare pasienter demonstrerte objektive kliniske resultater, eller kliniske fordeler av denne kombinasjonen..

Dette er vel den absolutt siste medisinske oppdatering - om noen skulle være i tvil om hva hele caset Bergenbio nå egentlig dreier seg om.

Endelig/foreløpig oppdatering for pågående studie er ventet i slutten av inneværende år/i begynnelsen på 2025.
Pilkastmetoden
13.09.2024 kl 23:30 2616

Jeg er på kjøperen nå! Har du gitt opp håpet om at Bergenbio skal redde kommende julefeiring eller noe større? Da skal du bare selge dine aksjer på mandag. Jeg er nemlig på kjøperen nå og tar gledelig imot alle aksjer på dagens lave kurser. Endelig har jeg fått opplyste kroner på konto og dem skal jeg satse 100 % på dette selskapet - der aksjekursen er grusomt gruset. I forhold til Mohn-emisjonen for vel et år tilbake, er selskapets utvikling med sin Bemcentinib-medisin nærmere suksess enn noen gang. Jeg er sterk i troen og tar et tap med rak rygg om det skulle vise seg at Bemcentinib sammen med Keutruda sin medisin ikke skulle tilfredstille forventningene. Forventninger som i forhåndsevalueringen er klarert på høyeste medisinske nivå - internasjonalt.. NB! Det er ikke snakk om 1.000 prosent profitt. Vi som er edruelige (?) vet at oppkjøp og eller samarbeidspartnering - vil prise en positiv utvikling med Bemcentinib så langt - til en kurs rundt 70 kroner. Så takk for 8 og 9 kroners aksjer..
Pilkastmetoden
14.09.2024 kl 08:40 2514

Kursen må opp før partnerdeal..
Og hvordan skal selskapet klare det? Pågående studie med Keytruda må avgi et snev av positive signaler. Det vil si ingen partner inviteres til bords/eller presenteres før selskapet kan vise til en faktisk sluttfremdrift for sin Bemcentinib.
Tenk på denne: Du har et produkt du utvikler, men før det er verdt noe må det lages en faktisk modell som virker.
Prøver du å selge for tidlig blir prisen elendig fordi en kjøper ikke vet om produktet vil fungere.
Men straks du får kolumbiegget ditt oppe å gå mer enn bare til en tegning eller idé, blir prisingen bedre. Og mye bedre jo lenger frem til et 100 % fungerende produkt du klarer å presentere. Først da kan en bedrift - som kan sprøyte det ut i alle verdens kroker - sette en endelig - og god pris på ideen din basert på hva dem kan klare å oppnå av omsetning og fortjeneste i markedet.
Slik er det akkurat nå med Bergenbio også.
Dem selger ikke skinnet sitt på billigsalg nå når det nærmer seg målstreken. Dem venter til Bemcentinib-ideen er utviklet så langt dem selv har ressurser til.
Det vil si til litt før eller etter kommende nyttårsaften. Det er også hva dem har sagt i lang tid nå..
PS! På denne bakgrunn er det ikke rart at gårsdagens omsetning kun nådde 600.000 kroner: Oppegående aksjeeiere venter selvsagt til produktet er mest mulig utviklet før dem selger potten sin..
Pilkastmetoden
20.09.2024 kl 12:58 2091

Oppkjøpsener blir nytt styremedlem i Bergenbio:
Da er Bergenbio på vei inn i fasen for oppkjøp, og eller fusjon:
..Mr. Colpman’s expertise in business development will be a valuable asset as BerGenBio navigates key strategic initiatives in the coming years..
..His primary interests are mergers and acquisitions, business development, licensing and divestments…. (Mergers and acquisitions: Fusjoner og oppkjøp)
Pilkastmetoden
20.09.2024 kl 13:12 2054

Hvorfor blir han valgt inn i styret akkurat nå, og ikke til neste år på den ordinære generalforsamling - der styremedlemmer på valg hankes inn eller ut?
SVARET ER ÅPENBART AT DEM TRENGER HAN I DAG FORDI HAN OMGÅENDE SKAL LAGE EN PLAN FOR EN KONKRET SAK SOM NÅ ER PÅ GANG. Men kan han ikke gjøre dette som konsulent, hvorfor nødvendigvis bli med i styret? -Det må være fordi styret i dag sitter på særs kursdrivende informasjon som ikke skal ut til andre enn nettopp styrets medlemmer, og som skal behandles slik et profesjonelt styre håndterer slik informasjon: ABSOLUTT FORTROLIG!
Konklusjon: Vi er nærmere enn noensinne - både hva gjelder medisinsk suksess og en partnerdeal, eller oppkjøp mm..
Pilkastmetoden
20.09.2024 kl 14:49 1927

Skal prise Bergenbio!
Om en leser mellom linjene på historikken til selskapets nye styremedlem er det åpenbart: Han skal utarbeide og grunngi en pris for sin tidligere arbeidskamerat i Nova Nordisk, Bergenbio-sjefen Olin, enten for selskapets aksjer, eller selskapets viktigste innhold: Bemcentinibdelen..
Pilkastmetoden
28.09.2024 kl 09:41 1465

Nå er suksessen stadfestet..
Engasjementet med David Colpman som styremedlem kan analyseres på mange vis. Noe bør imidlertid være klarert allerede nå: Ledelsen i Bergenbio ville vel ikke foretatt alt det denne styreendringen medfører uten at dem var klar på at bærebjelken Bemcentinib går en positiv utvikling i møte.. Var dem det minste i tvil om dette - dem som sitter på all slik informasjon, og er fullstendig oppdatert på det det er mulig å oppdatere seg på per i dag - så var det vel ingen vits i å engasjere Colpman for noe det ikke var hold i, eller?
Altså: Olin & co har trukket den konklusjon at nå er bemcentinib-utviklingen kommet så langt at dem kan starte en konkret kommersialiserings-prosess. Det første har da vært å engasjere noe av det ypperste innenfor medisinsk funding. Dermed er David Colpman kalt inn på teppet - og han har sagt ja til å gjøre den viktigste jobben fremover nå når den medisinske utvikling går sin vante positive gang: Mikse BergenBio med en partner som tar selskapets hovedsatsing opp i himmelen, hva gjelder å få mest mulig betaling for mange års slit!
NB! Det første Colpman vil foreslå for ledelsen er å få aksjekursen opp fra den sølen den i dag befinner seg i - før de overhode tar kontakt med potensielle partnere. Det fikser dem lett med blant annet noen titalls millioner i støttekjøp fra en utenlandsk bank med skjult kunde. Da vil kursen over litt tid gå i siste topp på rundt 33 kroner = Rundt kommende årsskifte. Deretter settes støttet inn mot en partner. Og da snakker vi om en dobling av kursen minst, slik at dem som satser på dagens kurser vil gjøre en eventyrlig fortjeneste.
Dem med svært høyt snitt vil ikke bli hjulpet annet enn at dagens urealiserte tap kan bli redusert - eller i beste fall gi noe gevinst.
Det finnes som kjent ingen nåde i aksjemarkedet..
Redigert 29.09.2024 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
11.10.2024 kl 10:25 842

Nå blir det fart i Bergenbio..
Olin har rett og slett ikke levert, hverken det han har lovet eller den viktigste sluttstreken i en bedriftsleder virke: Å øke oppslutningen om selskapet via børsens prising av bedriften.
Men, avgangen åpner for en ny mann med blanke ark som vil rendyrke strategien ytterligere. En person som sammen med styrets plan for selskapet vil gjøre det beste for dets eiere - meg og deg! Jeg mener vi kan stå overfor en Fugl Fønix situasjon nå..
Hvorfor noen i dag solgte aksjer med 15 % rabatt i forhold til gårsdagen er for meg uforståelig..
Pilkastmetoden
11.10.2024 kl 10:31 816

40 kroner: Min teori nå er at David Colpman straks vil gå i gang med å selge selskapet/dets viktigste innhold på rot til en av Bergenbio sine nære samarbeidspartnere. Det kan gjøres til en rabatert pris. Tipper vi får tilbud om innløsning til kurs 40 kroner innen kort tid...
Redigert 11.10.2024 kl 10:31 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
11.10.2024 kl 10:35 798

Med Olins avgang har selskapet fått seg en liten kilevink, og er dermed et enklere bytte for en investor. En ny leder har forhåpentligvis ingen bånd til selskapets aksjonærer og selskapets ledelse, hvilket lett kan bane vei for en omgående partnerdeal. For det kan godt tenkes at en slik var på trappene, men ikke spiselig for Olin som derved trakk seg fra selskapet.. Mange muligheter ligger bakom hans avgang..
Pilkastmetoden
11.10.2024 kl 12:55 591

Neppe tilfeldigheter, men løsningen kan være bare noen uker unna..
At melding kommer om Olin sin fratreden samtidig som den profilerte farma-emisjonsguruen David Colpman offisielt trer inn i Bergenbio sitt styre - er neppe tilfeldig. I forkant av offentliggjøringen av disse to hendelser har det vært åpenbart at Olin sin strategi og stilling var i spill i det sekund Colpman kom på scenen. Colpman er plukket frem av styrets leder for å pushe på, håndtere og ikke minst forsøke å sluttføre en form for en deal til selskapets og eiernes beste - innen rimelig tid. Her har åpenbart Olin sviktet styre og selskapets aksjonærer. Det kan en lese av børskursens tragiske utvikling under Olins ledelse. Han slutter ikke på dagen, men skal fungere i en overgangsperiode. Og det kan godt tenkes at i den periode vil Bergenbio sin videre skjebne bli avgjort. Og at ny utenforstående leder ikke vil bli tilsatt. Selve driften av Bergenbio er egentlig så enkel at den selv går sin vante gang nå ettersom den medisinske utvikling på en måte er satt bort i eksterne utviklingsprosjekter.
Så hva kan aksjonærene forvente seg fra styret - som nå detaljstyrer selskapets videre utvikling? Det er nok å peke på Colman: For det er nå etter Olin sin flagging - at vi forstår hvorfor han er valgt til bords. Han vil få utvidete fullmakter til å gå i forhandlinger med kompetente partnere - uten å måtte forholde seg til hva Olin måtte mene! For det kan også tenkes at Olin overfor styret allerede har fremmet en deal, mest sannsynlig med en partner som i første omgang ville tilføre ny aksjekapital, men at styret/største aksjonær ikke falt for en slik fristelse. En slik kapitalutvidelse vil jo øyeblikkelig utvanne dagens aksjonærer. Dette gir ingen økt likviditet i aksjen - eller høyere prising - men kun penger i kassen for dem som driver selskapet (Olin & CO altså!).
Selskapets hovedstudie er fullfinansiert og mye tyder på suksess på bakgrunn av utviklingen så langt. Dette selv om ingen i Bergenbio i dag vet noe om det endelige utfall ettersom resultater først ender i et uavhengig og lukket farmateam som publiserer oppdateringer etter eget forgodtbefinnende..
Konklusjonen min i dag må være at vi om kort tid vil få finansielle oppdateringer fra Colpman & Co. Tilsvarende medisinske kommer når de kommer - og vil i værste fall kreve ytterligere dokumentasjon..
PS! Om et meglerforetak fikk i oppdrag å finne en habil interessent til Bergenbio vil de normalt klare dette i løpet av noen uker…
Pilkastmetoden
I dag kl 09:36 224

Slapp av folkens!
Da er kursen nede i 9,5 i skrivende stund. Det er tross alt nesten en krone mer en bunnen for en måned tilbake. Den gang var Olin og Olivia i full gang med Bemcentinib-prosjektet sitt. Nå er dansken ute av dansen, mens selskapets viktigste medspiller, den medisinske direktøren Cristina Oliva fortsetter som om intet her skjedd. Faktisk og faglig forklarer hun den medisinske fremgangen til utviklingen av Bemcentinib. Sist hun uttalte seg ble vi beroliget med at Bemcentinib viser positive tegn i sin kombinasjon med Keutruda og kjemoterapi..
Det er få aksjer til salgs nå, så jeg legger inn en ordre i håp om at en svak sjel kaster kortene sine.. I mellomtiden får en berolige seg med at David Colpman er i gang med på et eller annet plan å finne en partner, slik at den reelle verdien av Bergenbio sitt Bemcentinib-prosjekt blir kapitalisert i sin fulle prakt..
Redigert i dag kl 10:01 Du må logge inn for å svare
Pilkastmetoden
I dag kl 09:42 195

PS! Det var ikke vanskelig å få aksjer billig nå: Fikk 8.000 aksjer til kurs 8,88... Ytterligere ned i løpet av dagen eller uken? Da legger jeg nye ordrer..
Oppdatering: Nå er det en aksjonær som kaster kortene: 80.000 aksjer selges for 9,19 kroner.. Dermed forblir kursen under dette utover dagen..
Redigert i dag kl 10:34 Du må logge inn for å svare