Hva er riktig kurs-estimat

kaunis
VAR 31.01.2024 kl 11:08 3566

I meldinger for Vår Energi i dag står det at Goldman Sachs gjenopptar analyse av VÅR og har kurs mål på 32kr. Samtidig tar Morgan Stanley ned sitt kursmål fra 42-til 39kr. mens Sparebank 1 hadde kursmål for litt over ett år siden på kr 49. Mye har skjedd den senere tid og det er mye usikkerhet rundt dette med oljeproduksjon og forbruk. Men uansett tenker jeg, så er en ting sikkert , oljeforbruket for verden totalt vil stige fremover og da må det produseres mer olje i noen år til. Kursmålet på 32kr virker noe søkt og useriøst . og hvorfor er Goldmann Sachs kommet på banen for å meddele et så lavt kursmål. Er det den forventede doblingen av produksjonen til Vår de ikke tror på, eller er det et ønske om at kursen skal falle, så de får en veldig god inngang før Vår kommer med gode kvartalstall fremover? Kansje vet de mer en alle andre innen denne sektoren, for skal troen på en ca dobling av oljeproduksjonen ikke gi en krone mer i overskudd og heller falle på denne doblingen, hvilken oljepris forventer de i den nære fremtid???????. Dette umusikalske kursmålet virker søkt og strider i mot all sunn økonomisk tenkning. Øker en oljeproduksjonen med ca 70-.90% så må oljeprisen også forventes å synke med samme prosent for å rettferdiggjøre et kursmål på kr 32-. Selvfølgelig kan utgiftssiden utgjøre en krone eller to, men det gjenstår å se. Da tar jeg med ,at også oljeprisen kan gå mye over 100kr i samme tidsrom, som er mer sannsynlig i den veldig usikre tiden vi har i dag, og som virker å ikke ta slutt på lang tid. Da er olje sikkerhet høyt på listen over usikkerheter, som de fleste ikke produserende land vil prøve å sikre mot. Det er ikke lavere oljepris det første vi tenker på i nær fremtid men heller det motsatte.
kaunis
31.01.2024 kl 17:07 3418

Tro om GS har tatt påfyll på Vår-kotoen i dag?
Redigert 31.01.2024 kl 17:07 Du må logge inn for å svare
kaunis
31.01.2024 kl 19:40 3200

Sandnes, Norge, 31. januar 2024: Vår Energi ASA (OSE: VAR) ("Vår Energi" eller "Selskapet") har i dag fullført oppkjøpet ("Transaksjonen") av Neptune Energy Norge AS ("Neptune Norge") med 100 % av aksjene i Neptune Norway overført til Vår Energi. "Vår Energi er et av de raskest voksende E&P-selskapene i verden og er på vei til å nesten doble produksjonen innen utgangen av 2025. Oppkjøpet av Neptune Norway er et viktig skritt for dette. Neptune Norways komplementære eiendeler og høykompetente organisasjon er en passer perfekt til Vår Energi. Vi vil jobbe som ett sterkt team, et selskap som er forpliktet til å levere høyverdifat fra en av de mest attraktive olje- og gassregionene i verden med lave kostnader og lave utslipp. Transaksjonen er kontantgenererende fra dag én støtter attraktive og forutsigbare utbytter fremover, sier Nick Walker, administrerende direktør i Vår Energi.

Det sammenslåtte selskapet er det nest største uavhengige E&P-selskapet på norsk kontinentalsokkel (NCS) og den nest største leverandøren av gass fra Norge til Europa. Transaksjonen tilfører skala, diversifisering og ytterligere lang levetid til Vår Energis portefølje som er rettet mot produksjon på rundt 400 kboepd innen utgangen av 2025. Gjennomføringen av transaksjonen, som ble annonsert 23. juni 2023, følger oppfyllelse av alle avsluttende betingelser, inkludert relevante myndighetsgodkjenninger.

Vekst og vedvarende verdiskaping

Vår Energis vekststrategi er sentrert rundt fire knutepunktområder med eierskap i totalt 203 lisenser på norsk sokkel, inkludert 47 produserende felt, hvorav 7 er drevet, etter Transaksjonen. Totale samlede beviste pluss sannsynlige (2P) reserver er omtrent 1,3 milliarder fat oljeekvivalenter¹, med en attraktiv tidligfaseprosjektportefølje og letemuligheter som støtter vedvarende verdiskaping på lang sikt. Transaksjonen forventes å resultere i betydelige synergier på over 300 millioner USD (etter skatt) over tid, fra en robust utviklings- og leteportefølje, forbedret ressursutnyttelse og kommersiell optimalisering av gassalget.

Et svært kompetent og dedikert team på 1300 ansatte vil levere på vekststrategien, støttet av sterke sikkerhetsytelser og en klar vei for dekarbonisering av operasjoner, for å drive langsiktig konkurranseevne og lønnsomhet.

Ikrafttredelsesdatoen for Transaksjonen er 1. januar 2023. Transaksjonen ble finansiert gjennom tilgjengelige likviditets- og kredittfasiliteter, og netto kontantvederlag betalt ved gjennomføring minus tilgjengelige kontanter i Neptune Norge var ca. USD 1,2 milliarder.

Integrasjon av Neptune Norway Oppkjøpet vil bli implementert i følgende stadier:

Fra og med stenging 31. januar 2024 vil Neptune Norway operere som et heleid datterselskap av Vår Energi og endre navn til Vår Energi Norge AS
Fra 1. mai 2024 vil alle ansatte i Vår Energi Norge AS være fullt integrert i Vår Energi ASA-organisasjonen
Selskapene vil i henhold til normal praksis på norsk sokkel konsolidere sine virksomheter, en prosess som er tenkt som en lovfestet fusjon planlagt å fullføre i andre halvdel av 2024
Oversikt over de ervervede eiendelene

Eierskap i 12 produserende eiendeler, hvorav tre drives av Neptune Norway og syv av Equinor, og styrker partnerskapet mellom Vår Energi og Equinor ytterligere.
Produksjon av ~66 kboepd i 2023, 265 millioner fat oljeekvivalenter av 2P-reserver¹ og flere vekstmuligheter på kort sikt
Materialgassandel i porteføljen utgjør 58 % av produksjonen i 2023
Eierskap i det strategisk viktige gassfeltet Snøhvit og det tilhørende Melkøya LNG-anlegg, forsterker Vår Energis posisjon i Barentshavsområdet med tilgang til en langtidsaktiva som forventes å produsere mot 2050 og eierskap i den eneste eksisterende gasseksportinfrastrukturen i området
Sterk samordning av knutepunktstrategi på tvers av Neptune Norway-porteføljen med økt tilstedeværelse og eierskap i Njord, Fram og Gjøa-områdene. Attraktiv pipeline av tidligfaseprosjekter inkludert Dugong, Fram Sør, Ofelia, Calypso og en rekke infrastrukturledede letemuligheter rundt eksisterende knutepunkter
Vår Energi vil arrangere en kapitalmarkedsoppdatering 13. mars 2024 for å gi en oppdatering om selskapets strategi for vekst og verdiskaping og planer for å levere på langsiktige mål som et kombinert selskap.

Årlig erklæring om reserver for 2022
Om Vår Energi

Vår Energi er et ledende uavhengig oppstrøms olje- og gasselskap på norsk kontinentalsokkel (NCS). Vi er forpliktet til å levere en bedre fremtid gjennom ansvarlig verdidrevet vekst basert på over 50 års drift på norsk sokkel, en robust og diversifisert aktivaportefølje med pågående utviklingsprosjekter, og en sterk historikk for leting. Vår ambisjon er å være den sikreste operatøren på norsk sokkel, den foretrukne partneren, en ESG-leder med en konkret plan for å redusere utslippene fra vår virksomhet med 50 % innen 2030.

Vår Energi har rundt 1300 ansatte og eierandeler i 47 produserende felt. Vi ha
Northill
31.01.2024 kl 19:55 3159

GS kommer nok med en korrigering,, de sier ikke noe om tidshorisont på denne «anbefalningen»
De setter en nøytral anbefaling som betyr at anbefalingen innebærer generelt at megleren forventer at aksjene vil handles til eller nær dagens aksjekurs og generelt i tråd med markedet.

Det blir litt motsigende av GS å gi en nøytral anbefalning, når de gjenopptar en dekning med kursmål på 32 kr, generelt er olje hett om dagen. Slik jeg leser det, med at de gjenopptar dekning, så begynner GS å kjøpe seg opp, ønsket pris er i området 32 kr/aksjen. Kan det være en sjult melding til deres kunder som sitter short? Gi de litt spillerom til å dekke inn short før aksjen går høyere??

Selskapet genererer utrolig mye cash, og etter dagens melding med kommentar fra CEO tatt i betrakning; «Vår Energi er et av de raskest voksende E&P-selskapene i verden og er på vei til å nesten doble produksjonen innen utgangen av 2025« Så tenker iallfall jeg at VAR skal høyt opp.
Bare utbytte politikken deres sier at denne aksjen er verd å satse på.

Redigert 31.01.2024 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
kaunis
31.01.2024 kl 20:09 3114

De har nylig i dag kommet med dette kursmålet og de har i dag tatt opp igjen anbefalingen på VÅR så de har helt sikkert visst om dette for det har vært kjent i markedet
lenge, nei dette virker som en bestilling. Som du også leser og ser, så forstår jeg deg slik at du ikke helt forstår GS kursmål. Særlig utbytte poletikken gir en god krone i kurs. Håper de ikke kommer med flere anbefalinger i det hele tatt, denne var mager og blodløs.
Skrik
31.01.2024 kl 21:41 2945

Transaksjonen er kontantgenerativ fra dag én, og støtter attraktiv
og forutsigbare utbytter fremover, sier Nick Walker, konsernsjef i Vår Energi.
kaunis
01.02.2024 kl 13:45 2601

A-ha da ser jeg hvorfor GS plutselig skulle ta opp dekningen på Vår. Hadde ikke lest John Olaisen ABG Sundal Collier (Finasavisen) sin slakt av Equinor og hvor han anbefaler kundene sine å heller kjøpe aksjer i Vår eller Aker BP. Da grep altså GS rådet og kom med et kursmål på Vår som var så lavt at en stusset over kursmålet . Men her var det om å ikke være posetiv, for ikke å ødelegge for de kundene de skulle serve. Snakk om gjeng, ting henger alltid sammen.
Northill
01.02.2024 kl 14:18 2535

Det ligger nok en agenda bak de anbefalingene, i dette tilfellet så ser det ut for å sikre noen av sine kunder som sitter short dessverre. Virker som en skremme anbefaling. Tror markedet vi reagere opp selv når endelig Q4 tall presenteres og guiding til Q1 gis.
I tillegg så kommer VAR med en stor letekampanje i 24 og 25, potensielle funn her vil gi en god boost på dagens lave kurs.

https://energi24.no/nyheter/coslinnovator-til-ccb-denne-uken-klasses-og-klargjores
kaunis
02.02.2024 kl 13:06 2196

Transaksjonen er kontantgenerativ fra dag én, og støtter attraktiv
og forutsigbare utbytter fremover, sier Nick Walker, konsernsjef i Vår Energi.
kaunis
02.02.2024 kl 13:14 2168

De andre som kommer med kursmål høyner sine bare ikke den som nylig har satt seg inn i saken, snakk om tilfeldigheter. Men dette hindrer ikke styret i Vår og gir utbytte i Q4-23 som GS ikke har tro på. Det er jo dette som er Vår sin forse, stabil og sikker utbytte betaler og har tilegnet seg felt med olje og gass og forventer nesten en dobling salget på oljeekvivalenter. Med dette som bakteppe er det lett å se, hvem en ikke skal forholde seg til ang. fremtidige inntekst forventninger.
Redigert 02.02.2024 kl 13:15 Du må logge inn for å svare
kaunis
06.02.2024 kl 14:26 1740

Da var GS sitt kursmål nådd etter ca 1 uke, dette med en oljepris på bare 78$ fatet. hm hm da ser de mye lenger en oss andre. her får du ca 4-5 kr i utbytte pr aksje i året. Uten utbytter, skarve ca 27kr.
china
07.02.2024 kl 11:54 1385

Hvorfor tryner Vår så inni hel........?
Loddepuz
07.02.2024 kl 12:17 1307

Equinor kutter i utbytte og leverte dårligere en ventet. Derfor detter alt innfor bi oljesektoren . Det får en stor salgs prosess i gang blant investorer . Castberg som vårenergi eier 25% er ikke med på og gi noen gode tall for vårenergi q4 + Jotun som er en skandale
kaunis
07.02.2024 kl 12:21 1286

Så så, i aksjer ser en fremover og oljeprisen kan fyke langt opp, bare å høste aksjer her.
kaunis
07.02.2024 kl 12:51 1221

Noen ser fanden på veggen bare en flue letter og mange er så nervøse for å tape at de selger for bare et vindpust. Oljeprisen er opp i dag og det kan være starten på en lang oppgang. Heia Hotiere bare skrem oljetankerne rundt kapp det gode håp.
kaunis
07.02.2024 kl 16:45 1088

Det er så mange som har sine egne ideer og så får GS inn en høre venstre her , ja mange mål og meninger men har du bare forstått helheten og ikke er nervøs, så sover du gått og humrer litt i din dype søvn.