Q3 IOX


Er det klokken 08.00 i dag vi får Q3 rapporten ?

Enig, at fire slike negative ting liksom skulle komme i løpet av en og samme dag faller åpenbart på sin egen urimelighet, og strider også mot alt vi vet om selskapet og fremgangen i det de driver med og har meldt de siste ukene og månedene. Dette er bare tull og pølsevev. Vi ser det på grunn av at det virker alt for overdrevet og at ingen av disse fire påstandene rimer særlig med det vi vet om selskapet og tingenes tilstand, og det selskapet har meldt i høst. Hadde det bare vært en anonym påstand om ett lyn fra klar himmel, men fire på én gang? Ikke troverdig i det hele tatt.

Hvis det er en fjær der et eller annet sted (fjæra som ble til ti høns), selv om jeg tviler sterkt på det også, så er det nok en relativt rutinemessig sak, à la midlertid produksjonsstopp på en formasjon i forbindelse med kommende boring av rent tekniske grunner e.l. Normale driftsting som man gjør i et oljeselskap, med andre ord. Reaksjonen på den midlertidige reparasjonsstengningen av Vikingo i sommer ble også veldig overdrevet og krisemaksimert og viste seg å ikke være noen big deal.
Redigert 28.11.2018 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
bæærnt
28.11.2018 kl 19:23 2151

Som sagt. Jeg kan ikke gå god for kilden. Kanskje noen som trenger en nyttig idiot. Har sendt oppfordringen om å kontakte merchant.
sebioslo
28.11.2018 kl 19:29 2109

For mange som blokkerte JB007, så du ble brukt som proxy for å spre sånn?
Meget kritisk til å dele slik når man er en respektert skribent her inne bærnt
Vikingen
28.11.2018 kl 19:36 2075

Det bliver meget spændende at se hvad det kommer fra firmaet i morgen. Selvom jeg har skrevet det mange gange - så håber jeg næsten ikke jeg får ret - for så går kursen helt i bund.

Jeg er efterhånden helt sikker på at de ikke får boret 2 brønde i Q4 og vejretten tror jeg også hænger i en tynd tråd.
Hvis forholdet var fantastisk vil man ikke bruge tid på en alternativ vej - det sender også et forkert signal til duva’erne.
Jeg er bange for at vi står tilbage med flere spørgsmål end svar i morgen - som altid ?
Ransen
28.11.2018 kl 19:39 2070

Merchant er pr 1.11.18 en betydelig aksjonær i selskapet. Som den frittalende advokat han er, kan han meget vel informere oss andre på forumet om det er opplysninger som vil være relevante for kursutviklingen.
Han har vært med på opprør mot ledelsen tidligere

Hvis dette bare er noe pølsevev som en eller annen anonym har kokt i hop i et forsøk på å manipulere, slik alt tyder på, så er det jo ikke noe for hverken selskapet eller andre å informere OM. Umulig å kommentere tull. Hvis det var noe hold i noen av de fire anonyme påstandene ville vi vel fått en melding eller informasjon fra en annen troverdig kilde.
Redigert 28.11.2018 kl 19:44 Du må logge inn for å svare
Ransen
28.11.2018 kl 19:50 2001

Iht planen for boring fra Pareto 2017, så starter boringen i q1-19. Årsaken til at Q4-18 er meldt er at stampling og reprosesseringen av 3D seismikk ble utført tidligere enn planen. Tolkningen har imidlertid tatt lengre tid.
Starter boringen i Q1 så er vel det greit.

Ja, det virker rimelig. Alt selskapet har meldt i høst tyder også på at boring er relativt nært forestående.
Vikingen
28.11.2018 kl 19:59 1951

Ahhhh - nu bliver det lidt mærkelig. IOX har selv bekræftet overfor jer pr. mail at boreprogrammet skulle starte i Q4.
Nu er det lige pludseligt ok at det starter i Q1 2019.
Man skal selvfølgelig heller ikke tage sorgerne på forskud - men det trækker vist op til regn ?
Ransen
28.11.2018 kl 20:02 1928

Jeg sier at den opprinnelige boreplanen fra paretokonferansen i 2017 viste at det skulle bores 11 brønner på LLA-47 fra Q1-19 til Q1-20
Vi vet jo ingen ting i dag, men IR har gitt klart svar på at vanninjeksjonsbrønnen på Vikingo skal bores samtidig med de øvrige brønnene i Q4.
Redigert 28.11.2018 kl 20:07 Du må logge inn for å svare
Roben
28.11.2018 kl 20:06 1910

Om dette stemmer er det jo krise, her taper aksjonærene mye penger. Her må ledelsen på banen og informere aksjonærene om hva som skjer..

MERKELIG at selskapet ikke tar grep når cowboyer på dette forumet sier rett ut at det foreligger hendelser av negativ karakter som "noen" har lekket som anonym? Dersom tilfelle så skulle jo dette vært kommunisert markedet i dag. Dersom det likevel er tilfelle ville jeg forberedt meg på at det som er av tilsynsordninger på børsen ber Hegnar om alle detaljer i tilknytning til din bruker med dertil strafferettslig reaksjon

At ikke noen av disse mange fantasifulle påstandene har vært meldt, og at det heller ikke finnes noen troverdig informasjon som skulle støtte NOE av dette, viser jo at det bare er tull. Her er det én enkelt anonym debattant som har prøvd å manipulere kursen. Det skal visst ha hendt både én og to ganger før i nettforum-historien.

Har hele tiden vært innstilt på å sitte med aksjene i minst et år til (om ikke mer), så om det bores i Q4 eller Q1 er ikke så nøye.

Litt merkelig at du skulle få denne mailen servert, da innholdet er litt identisk på hva du har skissert som en mulig teori?
Vet bare om en her på forumet som har vert i søkelyset ang manipulere kurs av tilsynet og er utestengt fra HO.mener også denne personen har ringt til flere på topp 10 og sagt de ikke må selge, når han er inne i aksjen selv.

Synd viss det var du Bæærnt som dumpet etter denne mailen.kanskje du heller ikke er den eneste som har fått denne løgnen servert på mail.

Alvorlig å sende en slik mail.
Redigert 28.11.2018 kl 20:25 Du må logge inn for å svare
Vikingen
28.11.2018 kl 20:30 1785

Hvis IOX skal beholde deres troværdighed, så skal der bores i Q4 - ellers kan vi jo ikke stole på noget af det de skriver.
Så jeg syntes bestemt det er vigtigt for aktionærerne.
Redigert 28.11.2018 kl 20:31 Du må logge inn for å svare
bæærnt
28.11.2018 kl 20:35 1760

Nå klarte du i det minste å gi meg en flau smaken i munnen, men det jeg mottok idag var svar på henvendelser som jeg sendte hhv 9 og 22 oktober i år. Så ingen varsellamper ble tent hos meg siden avsender har en forbindelse til den som jeg henvendte meg til. Men du har jo åpenbart et poeng. Dette burde jeg ha gravd dypere i før deling. Legger meg flatere enn flat om mulig dersom jeg faktisk har blitt brukt som en nyttig idiot til fordel for noen andres vinning. Jeg har delt det jeg har mottatt med en annen forumbruker som jeg tror kan fortelle meg den brutale sannheten om så er tilfelle.

Har sendt mail til IR og spurd om det stemmer. Vurderer å melde det til Oslo børs.

Jeg har ingen sterk mening om det vil bores i Q4 eller Q1, men jeg er uenig i at det skulle være særlig viktig, både når det gjelder selskapets forretninger og når det gjelder "troverdighet". En plan om boring er nettopp en plan, og at en slik plan eventuelt skulle forskyves med et par-tre uker er helt normalt og noe man må regne med muligheten av, særlig når man er aksjonær i et oljeselskap av denne typen. Det betyr ikke at selskapet ikke snakker sant når de melder ut informasjon. De gir informasjon om hva de har planlagt på det tidspunktet, men det kan alltids skje f.eks. tekniske ting som gjør det hensiktsmessig å skyve planen litt frem i tid.

Nå har selskapet vært tydelige på at boring skal skje i nær fremtid. Jeg personlig bryr meg ikke om det skjer i Q4 eller Q1.
Redigert 28.11.2018 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
kveithau
28.11.2018 kl 20:44 4937

Bææærnt har jo vært klar fra første innlegg angående dette, at her måtte man ta alt med en klype salt, å at dette var fra anonyme kilder! Dessuten kom denne meldingen etter børsens stengetid, så selskapet bekrefter nok i god tid før åpning om noe av dette erf reelt.
Slutt med vrøvlet om mulig 4 års fengsel osv, dette er den rene barnehage!!

Jeg er hjertens enig... Men da må jo også selskapet kunne melde fra på en ryddig måte når de er vitne til at deres egne og aksjonærenes verdier raser hver dag... Faktisk - så bryter de sine plikter overfor aksjonærene da de ikke arbeider til deres beste. Det er rent ufattelig at de ikke tar grep -men heller gjemmer seg bak at det ikke foreligger behov for å oppdatere markedet. Selvfølgelig er det behov for å briefe markedet når nær 50 prosent av selskapsverdien skrelles vekk på få uker... enhver idiot skjønner jo det

Jeg tror vi kan konkludere med at hvis det var hold i NOEN av disse fire anonyme påstandene så ville vi nå ha hørt noe mer troverdig, enten en melding eller en annen form for troverdig kilde. At det ikke er NOE som underbygger NOEN av hele 4 påstander gjør at ingen av dem fremstår som troverdige. Også fordi de strider med alt selskapet selv har meldt ut i det siste, og fordi det i seg selv er lite sannsynlig at fire lyn fra klar himmel skulle komme på én og samme dag uten noe forvarsel. Dette er en åpenbar hoax i kursmanipuleringshensikt.
Ransen
28.11.2018 kl 20:56 4833

Cor-6 meldingen kom kl 2200, så børsmeldinger sendes uavhengig av børsens åpningstider
Kvasi
28.11.2018 kl 20:57 4788

Lett å rote seg bort i «tull» på disse forumene.
Folk kjører på med ulike agendaer, men å hevde det er markedsmanipulasjon er å gå litt langt. En bør jo uansett ikke stole på info på forum.
Men kriminalitet meldes selvsagt når det er mistanke om det.

Meldinger er ikke fullestgjørende, og det blir nesten aldri nok informasjon. Men, børsmeldinger forblir det beste investors har å beslutte ut fra. Hvis en ikke stoler på ledelsen, så har en kanskje tatt posisjon i feil selskap. Styret er juridisk ansvarlig for innholdet i meldinger, og feil her kan få økonomiske konsekvenser. Slike konsekvenser har det ikke om vi på forum «tøyser», eller om en journalist fantaserer eller misforstår.

Viss noen skulle anmeldelse dette må det evt være Bæærnt.
Ingen ble skadelidende utenom eventuelt Bæærnt.og kanskje noen andre som har fått tilsvarende mail.
Redigert 28.11.2018 kl 21:04 Du må logge inn for å svare

Aksjen gikk jo ned med noen tiøringer, så det kan ikke utelukkes at det var en spøkefugl der som sendte eposter til flere for å oppnå nettopp det. Vi får satse på at kursen tar seg inn igjen nå som boreprogram nærmer seg med stormskritt.
Redigert 28.11.2018 kl 21:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
28.11.2018 kl 21:18 4475

Spøkefugl er vel ikke akkurat uttrykket som rinner meg først i hu.......snarere utspekulert og målrettet jævelskap.
Ransen
28.11.2018 kl 21:26 4340

Er nok ikke annet enn et godt gammeldags stoplossraid vi har sett i ettermiddag. Er visstnok en kunde i Dnb som tok mesteparten.
Aksjen er tilbake på tilbud kr 4 og det er småtterier opp til 5 kroner.
Om det fylles på med selgere vil avhenge av rapporten og evt guidingen i morgen kl 0802.
Tror mange forumskrivere blir overrasket.
Cat349e
28.11.2018 kl 21:48 4171

Om en sånn kødde meld skulle vært tilfelle sant? Vel da tror jeg flere av de største aksjonærer hadde fått nyss om d! Kursen hadde detti krona på en halvtime forfult me over en mill aksjer lempet ut! Var ikke akuratt noe stort volum som ble lempa siste timen til at d er hold i den meld!

Enig, bare småtterier og helt klart en eller to her på forumet som solgte seg ut i dag. Topp 20 sitter som vi vet rolig i båten. Ingen får mine aksjer og jeg har et par. Knuser sparegrisen i morgen om kursen forblir her nede eller enda lenger ned. Snakk om panikk

Kansje riskokeren som solgte. Har ikke hørt noe fra han på forumet idag.

Hadde nok ikke gjort rare utslaget med de få aksjene riskokeren evt hadde
aborum
28.11.2018 kl 23:51 3538

Man kan være kritisk til IOX eller ej, men der er noget i den udmelding, der falder påfaldende tæt på Q3 rapporten. Der er ingen IR ansvarlig i et stort børsnoteret selskab, der deler kurssensitiv insideinformation med tilfældige aktionærer, endda aktionærer, der forespørger på aktiviteter i et andet selskab. Dette vil være en svært kriminel handling og give anledning til umiddelbar fængsling. Jfr. artikel omkring IOX samarbejde med lokalsamfundet, skulle der være fundet en løsning til fordel for alle parter; og pludselig er der fra anden side rygter om det modsatte - svært at vide, hvad man skal tro.

Samtidig må jeg også sige mig svært kritisk overfor IOX og deres manglende fremdrift på en lang række områder. Jeg må understrege på det kraftigste, at der er en række forhold i det selskab, jeg finder problematiske, herunder en voksende mistillid til ledelsen omkring deres økonomiske aktiviteter og manglende handling/melding til markedet. Gasanlægget er en helt grundlæggende årsag til denne mistillid - hvor er gasanlægget? Er det en økonomisk manøvre selskabet har foretaget, for at kunne finansiere udgifterne til Duya'ens krav om at genopbygge lokalsamfundet?
utkant
28.11.2018 kl 23:58 3487

Så utrolig mye vrøvl og styr som dere sitter og roter i hop. Her er det mange veldig utålmodige sjeler som er helt på bærtur...

Selskapet melder når de har noe å melde. Om bare en brøkdel av hva dere har rotet i hop hadde rot i virkeligheten så hadde det vært meldt til markedet for lenge siden.

Herregud for en gjeng... I morgen kommer Q3 og da får i alle fall de aller fleste av oss den informasjon vi ønsker...

Ting tar tid. Ja. Men glem da for faen ikke at de jobber i jungelen i Colombia. Det er ikke akkurat så veldig moderne og utviklet i området de jobber...
robkal
29.11.2018 kl 00:00 3469

Merchant?? Er han inom her.. har han muligens noe og tilføye her.. info ell noe annet.
Noe han kan vite, gøre.. han har ju vart med før når det stormet for noen år siden???

Helt enig utkant. Selskapet har bedre ting å styre med enn blodtrykket til et par utålmodige småaksjonærer. Aksjegudene belønner kynikeren, ikke han som stresser fra post til post

På bærtur?

Hva legger du i investor relations egentlig?

Igjen: Usikkerheten som råder nå er unødig - dette kan de gjøre noe med -men de unnlater dette. Ta f.eks brønnboring i Q4... Kan vel ikke være så vanskelig å berolige markedet når kursen stuper flere titalls prosent grunnet usikkerhet rundt dette ? Muligens kjøre ut meldinger etterhvert som IKKE er diffuse også? Hva med f.eks:
-Vi har full rett til å benytte veien, noe vi også gjør
Eller...
-Vi benytter ikke veien - ei heller har vi rett til å benytte den

Osv...