Alternus Energy

lynx
ALT 22.02.2024 kl 14:09 61454

Jeg er ukjent med dette selskapet og prøver å skaffe litt oversikt, men synes det er vanskelig. Hovedkvarteret er i Irland, markedet er USA, og aksjen er notert både på Nasdaq og OSE. I går ble den omsatt på nasdaq for USD 0.34, tilsvarende NOK 3.5. I Oslo går den stadig rundt NOK 6??

Noen som vet hvordan det egentlig går med nedbetaling av obligasjonsgjelden? Den skulle vel vært i boks for lenge siden, men markedet synes ikke å ha veldig tiltro til at det vil skje. I såfall vil vel aksjene bli verdiløse?
Gullhaugen
I dag kl 17:45 176

Tull er det du som skriver. På tide du tar realitetene til deg. Jaggu må jeg si at Lorenzen og de andre som kom seg ut var smart. Lorentzen hadde også en meget dyktig mann på innsiden som trakk seg fra styre. Jo fordi styre kan bli stilt ansvarlig. MEN gjør som du vil med pensjonen din. LYKKE til med.VB med.roret.
rischioso
I dag kl 17:54 161

Når dette først er blitt brakt opp så er det viktig å få belyst alt og ikke bare bits and pieces. Det jo slik at en historie alltid har 2 sider og denne er ikke noe unntak...;)

Ja, det har vært en del grums og/eller uheldige omstendigheter (bortfall av subsidier) og kanskje viktigs av alt som aldri førte til noen tiltale frem til det endte opp med å bli Alternus, MEN det er ikke Vincent Browne som er den store synderen her for han kom inn i ettertid og gjorde sitt for å rydde opp - det er Italieneren Roberto Farlini gjennom selskapet Power Clouds som senere ble Alternus som er den som var ansvarlig for den opparbeidede gjelden - mao, viktig å holde tunga rett i munnen.

Kort oppsummert:
Vincent Browne overtok selskapet og selskapets gamle gjeldsforpliktelser hvor han langt på vei ryddet opp i gjelden og har selv tilbakebetalt over 1m dollar av egen lomme til småsparere som ikke fikk hva de ble lovet av Italieneren Roberto Farlini (Power Clouds)

Den historien har vært kjent også i norske investormiljøer hvor både banker og meglerhus har gått god for Vincent Browne - mer om dette kan leses her:

https://e24.no/boers-og-finans/i/pAr7Lo/smaasparere-satset-kvart-milliard-paa-solfiasko-naa-skal-selskapet-paa-oslo-boers
Redigert i dag kl 17:57 Du må logge inn for å svare
elnomi
I dag kl 18:03 145

Hvorfor er du så engstelig for konstruktiv tilbakemelding på et annet syn enn ditt eget?
En bør aldri la seg bli blendet for gode argumenter fra den andre siden.
Kvisla
I dag kl 18:12 129

Fin info du kommer med i den artikkelen. Da er noe av dette ikke Vince sin feil, men fjorårsregnskapet var uansett ikke tilfredsstillende. Men jeg måtte uansett småhumre da jeg fant denne artikkelen. Selv om det ikke er det minste morsomt, har en ikke galgenhumor har en det tungt.

"Børsklart solselskap med nytt oppkjøp - vil bli «Mini-Scatec»
Solinvestoren Alternus Energy vil bygge sine egne solparker, og følger dermed strategien til storebror Scatec. – Vi leverer like god avkastning med lavere risiko, sier sjefen."

Min eneste kommentar til "lavere risiko" er Tjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

https://e24.no/boers-og-finans/i/kRlnba/boersklart-solselskap-med-nytt-oppkjoep-vil-bli-mini-scatec


Har funnet flere solparker i Valencia, men ikke den viktige. Jeg har nylig vært der nede og forsøkte finne den, det var lettere sagt enn gjort.
Og tilbakemelding fra ledelsen er helt uaktuelt. Telefonnummeret i Dublin er ute av drift. Jeg trodde begge selskapene skulle fortsette selvstendig, men eneste telefonnummer er til USA: NF projects burde være mulig å finne.
Redigert i dag kl 18:30 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 19:16 76

Ja, ingenting å si på ambisjonene og galgenhumor på børs er et must...:)))

Så får man bare håpe på at driven fortsatt er der noe den sikkert også er så lenge subsidiene er der og at det snart kommer en oppdatering og da helst i den positive enden av skalaen - den som lever får se...;)