Alternus Energy

lynx
ALT 22.02.2024 kl 14:09 70224

Jeg er ukjent med dette selskapet og prøver å skaffe litt oversikt, men synes det er vanskelig. Hovedkvarteret er i Irland, markedet er USA, og aksjen er notert både på Nasdaq og OSE. I går ble den omsatt på nasdaq for USD 0.34, tilsvarende NOK 3.5. I Oslo går den stadig rundt NOK 6??

Noen som vet hvordan det egentlig går med nedbetaling av obligasjonsgjelden? Den skulle vel vært i boks for lenge siden, men markedet synes ikke å ha veldig tiltro til at det vil skje. I såfall vil vel aksjene bli verdiløse?
Gullhaugen
31.07.2024 kl 11:11 1260

Der forsvant muligheten til å komme seg ut på 2 tallet...noen var smarte og kom seg ut
YNWA250505
31.07.2024 kl 12:16 1216

Hvorfor ut på 2-tallet når vi kan gå ut på 10-tallet om få måneder?
rischioso
31.07.2024 kl 13:23 1166

Det er drømmen til Gullhaugen som snart brister om han ikke snart får ut finger'n - det å kunne bli med fra 2 tallet til 10 tallet, men så er det heller ikke alle forunt...;)
Gullhaugen
I går kl 09:13 921

Du kan jaggu tulle og tøyse du. Man kjøper ikke aksksjer i et selskap med til de grader negativ aksjonær verdi. Ingen gjør det. Det ser du vel på handelen.
rischioso
I går kl 10:14 872

Dette er ikke en aksje man trader - til det er volumet for lavt. Det er en aksje man kjøper og beholder i påvente av en oppdatering på solparken som er estimert å bli ferdigstilt i dette halvåret sammen med en refi for da forsvinner all usikkerhet og reprisingen er et faktum - vi snakker da om en flerdobling i av kurs i det meldingen treffer markedet og en mangedobling av kurs i løpet av kort tid - mao, et spekulativt krydder det er spennende og ha med i porteføljen som en rå gearing sammen med annet mer trygt og kjedelig....;)
rischioso
I går kl 22:48 722

Det raste over dammen på alle indexer og Nasdaq spesielt:

https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price

På tross av dette holdt ALCE seg overraskende bra:

https://finance.yahoo.com/quote/ALCE/?fr=sycsrp_catchall

Og shorterne - ja, de har benyttet anledningen til å starte inndekkingen:

https://shortsqueeze.com/?symbol=alce

* Mao, her virker det å skje ting i kulissene...;)
urix
I dag kl 04:45 650

AEG forsvarer en kurs på 7,54 kr.
Gullhaugen
I dag kl 08:52 560

Nei slik stå I ALT er nå så er den faktisk minus 20 kr.pr aksje.
Da kan du tenke deg hvilken utvanning som må til for å redde selskapet fra konkurs. Hvem blir eventuelt med på dette og til hvilken emi pris? Top 20 er ikke kapabel til noen ting.
Redigert i dag kl 08:56 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 09:19 526

Ja, det er denne diffen som i første omgang vil balansere seg ut så snart en REFI foreligger. Blir spennende og se hva som kommer først - en oppdatering på solparken som er estimert ferdig nå i 2H-24 eller en opppdatering angående REFI - uansett så gir den nylige shortinndekkingen en indikasjon på at færre og færre har et ønske om å vedde i mot..;)
Gullhaugen
I dag kl 10:35 456

REFI slik som dette ser ut nå kan du bare glemme. Da hadde den kommet for lenge siden. Det er ingen banker eller finansinstitusjoner som tar i dette selskapet nå.
M.Y.Peng
I dag kl 11:30 410

AT DU GIDDER !
rischioso
I dag kl 12:20 370

Du mener bortsett fra Deutche Bank som finansierer den pågående byggingen av solparken som er estimert å ferdigstilles nå i dette halvåret hvor det kommer direkte inntekter fra dag 1 og solpark nr 2 som er estimert å stå ferdig i første halvår neste år med tilhørende direkte inntekter fra dag 1...;)

Commenting on the facility, Vincent Browne Group CEO, said:

“The successful agreement of this facility, amidst particularly turbulent times in the capital markets, can be attributed to the hard work of our team alongside our funding partner Deutsche Bank. This facility will support development projects and provide construction finance across multiple European jurisdictions. Securing this facility will allow us to accelerate our growth initiatives over the next few years. Deutsche Bank is an ideal partner as they share our vision of combatting climate change through the delivery of clean energy assets while maximising stakeholder benefits in the process.”

https://altenergygrp.com/alternus-energy-announces-project-financing-facility-led-by-deutsche-bank/
Green2030
I dag kl 13:40 322

Den 31 juli ble det meldt en "Notice of Effectiveness" som er en formell erklæring fra U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om at Alternus Clean Energy (ALCE) sin registreringserklæring er fullstendig og tilgjengelig for offentligheten. SECs grundige gjennomgang bekrefter at ALCE har oppfylt alle sine juridiske og regulatoriske krav, inkludert regnskap, ledelse, risiko, formål/fremdrift, tilbud, etc. Man søker om "Notice of Effectiveness" når man er i forhandlinger om å hente kapital via aksjeutstedelse og/eller obligasjonslån, og ofte er dette den siste delen av en due diligence prosess fra ny investor/partner.

M.a.o. noe er i ferd med å skje, og vi bør forvente en endelig løsning i løpet av august/september.
Vil minne om at over 95% av aksjene i ALCE er eiet og bundet opp at Alternus Energy Group (oss), Greenlight Group (obl. lån utsteder), Sponsor m/venner og at dagens kurs ikke reflekterer reell verdi. Det er ikke topp 20 som kjører kursen ned til 2 kroner, det er det småsparere som gjør.

Hva løsningen blir vet jeg ikke, men jeg tror den vil løfte selskapet og oss fremover slik at vi får implementert de over 800MW som venter på oss.

Ikke bry dere om Gullhaugen med sine alias og venner, de er nett troll og finner glede i å skrive negativt om alt og alle. De har null kunnskap og etter hva jeg har forstått så har de null aksjer i ALT så man kan lure på hva i all verden de gjør her hvis de ikke er kjøpt og betalt av FA for å spre frykt og skape trafikk.
Det blir ihvertfall ikke konkurs slik Gullhaugen med sine alias og venner predikerer.

Ønsker dere alle en god helg, og en siste ting; jeg har kjøpt over 75k på 2,40 – 2,70 så en liten takk til Gullhaugen & co er vel på sin plass 😂😂
YNWA250505
I dag kl 13:56 295

Takker for info. Blir brutal oppgang i høst
Gullhaugen
I dag kl 15:02 256

Den eventyr historien der kan du dra lenger ut på landet med. Det er bare sprøyt fra ende til annen.
rockpus
I dag kl 15:18 239

Setter pris på din kompetanse i dette selskapet.
Ser du noen fare for at en emisjon blir del av den kommende refinansiering?
rischioso
I dag kl 16:42 187

Takk for oppdatering og en bekreftelse på det flere - meg selv inkludert har sett for oss en god stund allerede. Når det kommer til "haugen med gråstein alias Gullhaugen" så er det noe vi bare får lære å leve med, men litt underholdningsverdi har det jo - om ikke annet...;)
Redigert i dag kl 16:42 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 16:52 175

Ser ikke helt at en innvannende emisjon i en kombo er å anse som en fare når det kommer til refi for vi snakker om en reprising uten like i samme momanget - mao, en eventuell emi i en kombo vil uansett dreie seg om et langt høyere kursnivå enn dagens grunnet reprisingen tilbake til faktiske verdier og nye forventninger...;)
rockpus
I dag kl 17:15 144

Det hele avhenger av hvilken type en eventuell emisjon blir. Er den rettet mot en gruppe eller partner som garanterer fulltegning, er den innvannende selv til lav kurs.
Er den derimot en åpen emisjon der selskapet "ber om nåde" for å holde hodet over vannet, kan den bli til svært lav kurs og med et så stort antall aksjer at den i større grad ødelegger potensialet for dem som ikke har råd til å tegne seg.
Håpet må dermed være et opplegg der en rettet og garantert emisjon kun er en del av et sammensatt opplegg. Siden dette tar så lang tid, må man vel kunne anta at det ikke er direkte enkelt for selskapet å få på plass?
rischioso
I dag kl 19:09 72

Det er lov å spekulere hvor jeg ikke antar, men heller tror at siden de har fått på plass en lånefasilitet (Deutche Bank - 500mEuro) som er dedikert til oppkjøp og/eller bygging hvor vi kjenner til at det bygges i 2 faser hvor fase 1 er estimert å ferdigstilles i dette halvåret og fase 2 er estimert ferdig i første halvdel av neste år med direkte inntekter fra hver av de ved ferdigstillelse (mao inntekter allerede om kort tid) så heller jeg mer til at det er i den forbindelse de planlegger refien noe som også virker logisk - mao, at det handler mer om timing sammen med ferdigstillelse av solpark 1 og inntekter enn at ting er vanskelig. Uansett, snart får vi fasit ...;)