Pryme -Et nytt Kapittel Begynner - Reisen mot Suksess (?)

Vekst
PRYME 07.03.2024 kl 10:02 6963

Tillatter meg å lage en litt dristig, men aktuell tittel på innlegget.


Q4-rapporten i går ga ingen overraskelser - "No news is good news", som det heter. Men jeg hadde håpet at de skulle si noe mer om Shell-avtalen og de nye betingelsene.

Når det er sagt, kanskje vi fikk et hint i går; Tidligere i høst kommuniserte selskapet et kapitalbehov på EUR 12 millioner, men i rapporten står det EUR 8-12 millioner. Altså, potensielt, EUR 4 millioner lavere kapitalbehov. Det er berettiget å forvente at kommende kapitalinnhenting vil skje på høyere kurser enn dagens. Anlegget er overlevert og er i full gang med innkjøring mot årlig produksjon på 30-40.000 tonn pyrolyseolje til Shell og Lyondell.
Annet argument, grunderene er blant storaksjonærene og har et langt høyere snitt enn dagens kurs.

Anlegget er i drift og er godt i gang med fase 2, hvor de blant annet skal levere "first oil" til Shell i løpet av første halvdel av Q2 – April. Men, veldig små kvantuma vell å merke.

Et veldig interessant moment som jeg vil trekke frem:
"Med økende støtte til den avanserte resirkuleringsverdikjeden og økende kapasitet for oppgradering som forventes å komme på nett for petrokjemiske selskaper, øker interessen for sektoren raskt. Som respons lanserte ICIS, en global kilde for råvareintelligens, en Pyrolyseoljeindeks i oktober for å imøtekomme etterspørselen etter prisgjennomsiktighet. Andre enheter, som Argus, forventes å introdusere konkurrerende indekser snart, noe som signaliserer en trend mot forbedret prisgjennomsiktighet i industrien."

Litt om ICIS
ICIS er en ledende global leverandør av markedsinformasjon, analyse, priser og råvareintelligens for et bredt spekter av industrier, inkludert petrokjemi, olje og gass, kjemikalier, energi, og mer. Selskapet tilbyr omfattende dekning av markedene, med fokus på å gi nøyaktige og pålitelige data og innsikt for å hjelpe kunder med å ta informerte beslutninger.

ICIS er kjent for å tilby et bredt spekter av produkter og tjenester, inkludert prisrapporter, markedsanalyse, nyheter, prognoser og konsulenttjenester. Deres plattformer og verktøy gir kunder mulighet til å overvåke markedsutviklinger, analysere trender, vurdere risiko og identifisere muligheter i sine respektive bransjer.

Selskapet har et globalt nettverk av analytikere, journalister og eksperter som gir kontinuerlig dekning av markedene, og deres data og innsikt brukes av tusenvis av selskaper og profesjonelle over hele verden for å støtte sine forretningsbeslutninger.
ICIS' initiativ med å lansere en Pyrolyseoljeindeks demonstrerer deres engasjement for å møte behovene til markedet og bidra til å øke prisgjennomsiktigheten i industrien, noe som gjør dem til en viktig aktør i råvareinformasjonssektoren.
Kilde: https://www.icis.com

CIS har et bredt spekter av brukere og kunder innen ulike bransjer og sektorer. Noen av hovedgruppene av brukere inkluderer:
Petrokjemiske selskaper: Produsenter og distributører innen petrokjemisk industri benytter ICIS' tjenester for å overvåke markedstrender, analysere prisbevegelser, vurdere konkurrenters aktiviteter og ta informerte beslutninger om innkjøp, salg og produksjon.
- Kjemiske selskaper: Produsenter av kjemikalier og spesialiserte kjemiske produkter bruker ICIS' data og innsikt for å forstå markedssituasjonen, følge med på priser på råvarer og ferdige produkter, samt for å identifisere nye forretningsmuligheter.
- Olje- og gassindustrien: Selskaper i olje- og gasssektoren benytter ICIS' tjenester for å overvåke priser på råolje, drivstoff og petrokjemiske produkter, samt for å analysere markedstrender og prognoser for å planlegge investeringer og drift.

Samlet sett er ICIS' kunder og brukere spredt over en rekke sektorer og bransjer, og inkluderer både store multinasjonale selskaper og mindre bedrifter som er aktive innen råvarehandel, produksjon, distribusjon, handel og investering.

Finansiering
Selskaper melder om behov for €8-12 mill konstruksjon av nye fabrikker. Om jeg skal spekulere og alternativene er mange:
a) Selskapaet inngår en Joint venture (JV) med en aktør
b) Grønt lån igjennom EU Horizon
c) EK- emisjon
d) Lisensierer ut teknologien mot partner som vil ta utbyggingen, mens Pryme mottar Upfront + royalities.
e) ++

WPU – Det er veldig gledelig å se at WPU har lykkes med kommersialiseringsstadiet, selv om jeg ikke er aksjonær. Alle deres 6 reaktorer er nå i drift, slik det ble nevnt i tidligere innlegg. Etterspørselen i markedet er umettelig, og behovet for aktører som WPU, Pryme ++.

Ledelsen er sparsommelig med informasjon, og mitt personlige inntrykk er at de er profesjonelle og foretrekker å la resultatene tale for seg, heller enn å drive med overdreven hyping. Caset har og fortsatt er en tålmodighetsprøve, men Pryme er i ferd med å bli blant de grønne aksjene som virkelig har livets rett. Derfor blir det spennende å se om lønnsomheten virkelig er så god som de forutsier.
Jeg benyttet gårsdagens nedgang til å fylle på litt ekstra.
Redigert 07.03.2024 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Kvisla
17.07.2024 kl 19:11 771

Selskapet starter nok reisen opp nå. Hvor mye gjenstår å se. Blir viktige produksjonsresultater nå snart. Håper de lykkes.
Redigert 17.07.2024 kl 19:11 Du må logge inn for å svare
Zolly
31.07.2024 kl 17:23 630

Veldig interessant å høre på Boudewijn Van Vilet som er en av de største aksjonærene i Pryme. Mannen har åpenbart mye kunnskap. Han har jobbet som trader, grunder mm og nå som investor.

Bilentusiasten
05.08.2024 kl 18:14 473

I dag endte Pryme på kr. 7,78, altså laveste sluttkurs siste året. Ned over 10 % i dag. Selv med first oil og Pryme One i drift..! For et år siden var Pryme priset til rundt det dobbelte, men nå med fabrikk i drift og forbedret avtale med Shell, ligger kursen nær ATL..?? Forstår det den som kan.
Bilentusiasten
05.08.2024 kl 18:34 454

8. mars i år ble Pryme priset til kr. 9,52 pr. aksje, ca. 100 mill. lavere enn ved emisjonen i 2022 (kr. 11 pr. aksje) og under emisjonen i år på kr. 11. Kursen nå er kr. 7,78 pr. aksje, Pryme prises dermed til kun like under kr. 400 millioner NOK..! WPU, med ca. samme fabrikkfaciliteter og kommet kun litt lengre i utviklingen, prises til like over kr. 1,2 milliarder NOK, altså over 3-gangern prisen på Pryme. Jeg tror bunnen er nå..
Redigert 05.08.2024 kl 18:35 Du må logge inn for å svare
Megler666
09.08.2024 kl 09:40 331

Når Pryme produserer 30 000 MT på Pryme One, så er det estimert at de går 189 millioner i pluss i 2025:

Pr kvartal:
MT 7500 (Kilde: https://pryme-cleantech.com/)
Pris pr MT: 1200 euro (Avtale med Shell)

Inntekt: 9 millioner euro (7500 x 1200)
Utgift: 5 millioner euro (To siste kvartaler)
Gevinst: 4 millioner euro

Inntjening pr år: kr 189 millioner NOK

Gjennomsnittlig P/E er 20 x inntjening.

Basert på dette er anslått verdi på Pryme 3,78 milliarder - kurs 75,6

Gleder meg til 2025!
Redigert 09.08.2024 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
trani
13.08.2024 kl 13:48 235

Hva skjer her?
Ikke et eneste ord fra selskapet, og verken bryr dem seg heller...?
Zolly
I dag kl 07:12 64

Fra EU sine offisielle sider 7. august og omhandler blant annet Pryme:

https://oceans-and-fisheries.ec.europa.eu/news/infinity-recycling-blueinvest-investing-plastic-recycling-2024-08-07_en
Redigert i dag kl 07:12 Du må logge inn for å svare
Volume
I dag kl 07:50 48

Mye info fra selskapet i halvårsrapporten lagt inn i Euronext 2. august.
Redigert i dag kl 07:51 Du må logge inn for å svare