Vi følger NOM mot fremtiden.

kaunis
NOM 22.03.2024 kl 15:41 33983

Da er kapittelet om tvister og gruveslam , deponi og økonomi for NOM over, men fremtidig økonomi avhenger av markedet. Vi er vinnere og kan feire og vet at gruven vil bli ferdigstilt i 2Q-24 og utskipingen kan starte. Når det gjeldet aksjekursen i dag, så skulle en tro at ingenting hadde hent og at alt var det gamle. Men vi kan være helt sikre på at aksjene våre vil være etterspurte i markedet . Hva gjelder kursen så reflekterer ikke den noe som helst om fremtiden, for den er veldig lys for NOM. Alt tilsier at aksjen skal minst doble seg, om ikke uventede ting inntreffer. Jeg vil kjøpe jevn og trutt i lang tid fremover og vi kan vente utbytter ganske snart , om markedet holder etterspørselen oppe og at prisene holder seg ,eller stiger fremover. No er det slik, som mange av oss vet, at all produksjon for en 5års-periode , er allerede solgt. Vi kan gratulere ledelsen med godt arbeid og alle de som har jobbet der og vil gjøre det i fremtiden, for at de holder tidspunktene og gir oss aksjonærene overskudd for lang og tro tilhørighet til NOM.
dr_noclue
15.08.2024 kl 10:34 6397

Araber, det nytter ikke å ta et brevkurs i baising, og tro du skal kunne komme inn billig, eller sabotere det her. NOM er bunnsolid, og gjennomarbeidet i flere runder. Kan du ikke holde sånne useriøse påstander på egen maskin, trenger ikke dele.
Araber
15.08.2024 kl 10:44 6378

Pyritt (kubisk FeS2) er det mest tallrike metallsulfid i naturen og også hovedvertsmineralet for giftig kvikksølv (Hg). Frigjøring av kvikksølv i sur gruvedrenering som følge av oksidativ oppløsning av pyritt i kull og malm og bergarter som følge av gruvedrift, prosessering, avfallshåndtering, gjenvinning og store anleggsaktiviteter er en pågående miljøutfordring

Kilde NIH Gov / USA

PST.... Jeg setter ikke penger i denne aksjen. Før meg er det galskap da det blir ny avgjørelse i EU. De som har eierposter bryr seg ikke om hva jeg skriver. De har nok større IQ enn meg.
Redigert 15.08.2024 kl 11:08 Du må logge inn for å svare
kaunis
15.08.2024 kl 13:44 6228

Utrolig at så mange ikke har andre formål med sine innlegg en skal drite ut dette selskapet like før det skal starte opp som det første nye gruveselskap på over 30 år. Tenker noen stadig må finne på noe for å kunne få tilfredstille sin naturlig legning mot alt nytt. Det er ingenting som er helt perfekt, og vi må bare tåle at kan være noen negative sider med ALT som blir bygget eller revet. MEN Å KOMME MED KVIKKSØLV som et farevarsel , er syltynt at det heller mot ren ONDSKAP og ikke dokumenterbar virkelighet. Dette fjellets bergarter er så gjennomanalysert som mulig for å kunne finne alt av salgbart materiale. TROR ikke noe vil ha brukt så mange hundre mill. på denne gruven om det var noe KVIKKSØLV å spore i bergartene som skal skipes ut. Mener selskapet må gå til anmeldelse om på de personene som legge slike påstander ut offenlig uten noen beviser på sine påstander. SLUTT MED ALT TULL mot dette prosjektet.
Redigert 15.08.2024 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
fma
16.08.2024 kl 09:26 6028

Takk for at du bruker av din tid til å advare oss.

I tilegg til ditt store hjerte, så har du helt sikkert veldig stoooor IQ. Personer med lav IQ forstår ikke at man sier stor og liten IQ. Du er bare beskjeden og blir belønnet med ufortjent lav troverdighet.
Audietron
16.08.2024 kl 09:28 6023

Kjedelig handel lenge no. Hadde håpa på eit løft no når alt ser ut til å være i rute.
Araber
16.08.2024 kl 10:21 5952

T. Dale publiserte om Engebø : avgangsmasser med betydelig (>25%) andel sulfider


Sagamesser har pene bilder og tekst som alle forstår som bla:

Pyritt eller jernpyritt, også kjent som Fools gold, er et jernsulfid med den kjemiske formelen FeS2. Pyritt regnes som den vanligste formen for sulfidmineraler. Pyritts metalliske glans og blek messinggule fargetone gir den en overfladisk likhet med gull, derav det kjente kallenavnet til narrens gull.



A Manceau · 2018 ·
Release of mercury in acid mine drainage resulting from the oxidative dissolution of pyrite in coal and ore and rock resulting from mining, ...
Redigert 16.08.2024 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
fma
19.08.2024 kl 09:20 5407

Tusen takk for info, Araber.
Du har overbevist meg om å vippe ut hele NOM-posten av porteføljen...
kaunis
19.08.2024 kl 10:29 5309

Ikke la deg forville av de som er helt motstander av all bruk av naturen, men som gladlig mottar all økonomisk støtte fra statskassen som er mulig ,og denne kassen må hente kapital noen plasser, for å kunne dele ut til de som trenger økonomisk støtte.
kaunis
19.08.2024 kl 18:41 5163

Det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for oss som er aksjonærer og som endelig ser åpningen i tunellen praktisk talt. Tiden går sakte når en venter på noe godt, og i dette tilfellet har vi ventet lenge og det har vært mange skjær i "sjøen", men no er det bare få uker til den første lasten med berg fra Engebø fjellet forlater utskipnings-kaien i Førdefjorden. Dette blir en stor dag for hele landet og for norsk bergindustri, en ny gruve i produksjon. Noen blir sittende med skjegget i "POSTKASSEN", Gruven vil bli åpnet og satt i produksjon, tross all motgang. Det kan være lurt å satse noen kroner på denne på børsen, jeg kjøper meg mer opp i denne aksjen , som nok vil løfte seg på kursen ,både før åpningen og i lang tid etterpå. En bedrift som har solgt alt den kan produsere de første 5år etter oppstart, noen bedre, neppe. Her tror jeg vi kan sitte lenge i denne aksjen og være med på en stor verdiøkning for hele landet og selskapet NOM.
Araber
19.08.2024 kl 23:11 4997

Hvem vil kjøpe Pyritt med ukjent innhold ...............noen som vet fakta om kvikksølvinnholdet ?

16 februar 2023: Nordic Rutile, a subsidiary of Nordic Mining, penned a memorandum of understanding (MoU) with Green Trail for the offtake of pyrite from its flagship Engebø rutile and garnet project in Norway.
kaunis
12.09.2024 kl 10:47 4612

Ikke la oss påvirke av etter slepere som gjerne vil komme med noe nytt like før det hele er i gang. Vi har et norsk selskap NTI som produserer kompliserte deler til blant andre flyselskaper gjennom å SKRIVE ut deler med titantråd. I Engebøfjellet er det mue Rutil som brukes til fremstilling av Titan, så her er det mye nyttig som denne gruven kan tilføre andre for deres videre utviklingen av annen industri. Dette kalles for en vinn vinn sak, noen må ofres for at noe nytt kan oppstå.
Snart er vi inne i 4kva. i det historiske året hvor en gruve skal åpnes på ca 35-40år siden i Norge. Jeg har sittet lenge i denne aksjen og har ventet på dette øyeblikket, og laster opp men aksjer dag for dag. Når gruven har startet opp er det nok mange som gjerne vil delta med å høste litt ved å kjøpe seg inn i selskapet.
MC Axel
13.09.2024 kl 08:58 4419

I think that the NOM share price will increase a lot from now and in the 4th quarter

As you say, it's historic

Think we will soon go from 25 NOK and up to 30 NOK. Expectations are high


kaunis
16.09.2024 kl 19:26 4110

Som tidligere Sveiser og platearbeider på et skipsverft i Norge har jeg hatt mye å gjøre med metallet RUTIL , som det er mye av i Engebø-fjellet. Når vi sveiser med en elektrode som kalles rutil-elektrode, er det nettopp RUTIL vil da forbruker. Hvem skulle tro at jeg etter mange år skulle investere i en gruve som skal utvinne Rutil malm. Utviklingen innen sveising har ført til sveising med apparater (sveisemaskiner) som forbruker tråder (på ruller) med en dekk gass for at ikke oxygenet i luften skal komme til før den er lagt til metallet og en sveis er ferdigstilt. Rutil er Titan og derfor er det viktig å forstå sammenhengen mellom NOM og NTI. NTI skriver ut titan deler på samme måte som en sveiser stål/jern, bare det at NTI skriver det ut/ bygger lag på lag til det blir et produkt, mens sveising er å fylle igjen en åpning.(sveisen)
kaunis
21.09.2024 kl 18:25 3685

Ja 30kr er det første målet og her kan det bli en liten pause mens vi venter på at første båt skal legge fra kaien med kurs for mottaker. Da er vi i gang med inntjeningen fra denne gruven, som har hatt naboer med stor avers for en trygg arbeidsplass. Naturvernene har nærmest badet seg i all den motstanden de har har klart å hoste opp både før og i hele byggeprosessen av gruven. No kan de juble over at staten får inn mange skatte kroner som de kan bruke på utvikling av alle kommuner i Norge. Det må vøre godt å vite for kommunene rundt Førdefjorden at de er ytere til god økonomi for hele Norge.
Redigert 21.09.2024 kl 18:26 Du må logge inn for å svare
kaunis
22.09.2024 kl 13:53 3414

I morgen er det bare 1UKE til 4KV. starter og da er det i dette 4KV at denne historiske hendelsen skal finne sted, åpningen av NOM sin gruve på Engebøfjellet i Førdefjorden. Rart at en føler at tiden har gått fort når en ved målet, men det har vært flere år med venting og en kan aldri være sikre på at enden blir god. Særlig ha all den stadige maset fra Miljøorganisjoner om hvor farlig dette blir for livet i Førdefjorden. At det er 100% null påvirkning på miljø omkring en slik gruve, er det vel få som tror, men ingen kan leve av urørt natur. En må tåle at noen trær felles for at vi skal få vei til der vi bor, og vi må også forstå at naturen skal vi bruke. Naturen er vårt felles spisskammer, som vi forvalter og bruker med kunnskap og fornuft. Men det har alltid vært noen, som også skal ha av godene ,vi får av denne høstingen, men som absolutt må leke forståsepå leken og fordyre å forsinke et hvert inngrep i naturen. Men samme godene skal de ha, som de som ikke fordyret prosjektet.
kaunis
23.09.2024 kl 20:42 3104

Tenk, vi er så heldige å være vitne til et nytt industri eventyr i Norge. Noen år siden det, olja har vært et industri-eventyr vi ikke så helt komme, og den vil vare kansje lenger en det har levd hittil? Hvem vet hvor stort Titan kan bli for vår industri. Her ligger det muligheter vi ikke ser i dag, slik vi har sett med nesten alt nytt som har tilkommet i markedet . De som forstår kjøper, de som ikke har tro, kjøper ikke.
kaunis
25.09.2024 kl 19:20 2820

Det er gledelig og se at mange Nordmenn og helt sikkert mange kvinner som vil delta i denne historiske aksjen, som viser vår store tro på denne gruvens muligheter for oss. Verden trenger mye titan i fremtiden og granat som også vil bli en god inntektskilde til denne gruven, som alle aksjeeiere er deleiere i. Vi kan være ganske sikker på at det er aksjeeiere fra hele landet, som i disse dager følger intens med på denne historiske reisen til NOM med en ny gruve i produksjon. Tenk, alle som har aksjer her, er medeiere, og gjennom vår %vise eierandel i aksjer ser vi hvor stor andel vi eier i selskapet. Det skal drives i ca 30år her, så vi har mange år som eiere, om vi holder på våre aksjer. Noen som tør og mene noe om aksjekursen da? Tror ikke det helt lar seg gjøre da det blir for mange variabler og kronekurs å kansje emier eller alle helst oppkjøp. Oppkjøp/ tilbud, er noe som kan ligge på bordet fra dag en. Denne aksjen er så på riktig tidspunkt akkurat no , at den ikke kan vurderes til riktig verdi, da denne verdien ligger på sitt høyeste på et tidspunkt vi ikke klarer å se i dag. Kun ved å ha aksjer i selskapet har vi mulighet til å delta i verdiutviklingen hele tiden.
kaunis
27.09.2024 kl 16:57 2496

På børs ser det ut som nom har fått en ny tid fra i dag. Overraskende sterk på børsen og veldig stabil med en del differanse fra bunn til topp. Dette var ventet, med et solid aksjehav i de forskjellige trinnene både opp og ned, i løpet av dagen. Interessen har tatt seg vesentlig opp og føles som stabil og godt forstått av markedet. Kursutviklingen var god men ikke for sterk, her ligger det mye fremtid i kursen. Vi har noen gode uker fremover og en oppadgående kurs trend vil nok forbli den dominerende veien kursen vil ta. Vi må ha de lange brillene på for å kunne vurdere kursutviklingen med både ned og oppturer.
litt
28.09.2024 kl 06:02 2254

Automatisk teknisk analyse. Kort sikt, 27. sep 2024 fra Investtech
Nordic Mining ligger i en stigende trendkanal på kort sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 24.13 kroner. Videre oppgang til 28.10 kroner eller mer er signalisert. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 25.10 kroner. RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på kort sikt.
Anbefaling en til seks ukers sikt: Kjøp (Score: 95)
kaunis
29.09.2024 kl 16:25 1826

Da ser det ikke lyst ut for Boss 99 som ønsket kursen ned, selv om trykket var sterkt opp opp. Det er ikke lurt å vente for lenge med å kjøpe, å så ønske seg mer, her er det ikke ønsker som rår men tyngdekraften og den er veldig sterk i NOM. Vi er no i en fase hvor det er veldig riktig å ha mange skjer å selge lenger opp, det er ikke ofte er ser en slik situasjon som aksjen er i no, med en så sterk styrke, drevet av nært forestående stor og viktig hendelse. Når gruven er åpnet og båtene fylles opp med bergarter fra Engbøfjellet, vet vi at aksjene våres bare vil stige i verdi. De lange brillene passer best akkurat i disse tider, men noen er nærsynte og har ikke briller, og derfor blir det å henge etter i kampen, om å sikre seg noen av de dyrere aksje mot slutten av Mandagen. Det er ca 30 år, på selge de aksjene vi har når denne gruven endelig er i produksjon. Har lastet opp for å være med i kampen en stund til, da er det skrapet i kassen , men selger en litt og litt, så blir det slanter til flere slaq om det trenges lenger frem..
Redigert 29.09.2024 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
Audietron
30.09.2024 kl 09:12 1442

Fortsatt bra driv i aksjen, skal den over 30 før oppstart melding kjem?
kaunis
30.09.2024 kl 10:13 1333

Da er vi i nedre enden av det som er av verdier når første båt tøffer i ut f,fjorden. Dette er stort, det er bare det, å ta det innover seg i hele sin verdi er vanskelig, men det er virkelighet. Tenk all den motstanden miljøfanatikerne har stelt i stand. Men ledelsen har vært sterk å holdt ut. Vi takker alle som har stått på for å få dette til og at de holder tidsskjema er også godt gjort.
Longrun
30.09.2024 kl 15:04 1162

Har solgt meg ut, med gevinst - etter flere år med hundretusener i papirtap. Kanskje dumt, men ingenting vokser inn i himmelen.
kaunis
30.09.2024 kl 15:27 1125

Selvfølgelig er det godt å komme i + men det er langt igjen til toppen. No må du puste litt med magen og kjøpe i morgen , litt forsiktig de første dagene men så er du i slaget igjen. Som jeg har skrevet tidligere så er det de lange brillene du no må ta på deg igjen. Historien du har vært igjennom er ikke den samme i fremtiden, no er selskapet snart i salgsposisjon og skal fra dag en tilføre oss aksjonærer store verdier . Om noen år vil denne gruven ha levert mange 100 mill i sine laster til omverdenen, og vi vil sitte og motta utbytter 4ganger i året. Dette må du være med på.
Audietron
30.09.2024 kl 15:45 1094

Er omtrent i balanse etter mange år i minus. Litt usikker på kor langt dette går. Må være ei fantastisk reise for dei som kom seg inn på emikurs.
kaunis
02.10.2024 kl 18:03 767

Ja men reisen er ikke halvveien enda, mange mange år igjen og langt de fleste av oss her inne er ikke skrivedyktige eller bevegelige når dette eventyret en gang er slutt. Så bare ta på de Laaaaaaaaaaaange brillene med en gang, og invester med de på. Da er det ikke så viktig hvilken kurs du kommer inn på. Det morsomme en opplever fra enkelte som vil inn, er når de spør om kursen kommer ned til en nevnt kurs. Det er å ha de alle korteste brillene på. Dette er en gruve som enda er under utvikling og når den om noen uker vil levere sin første lass med mye Rutil , da først starter fase to av utviklingen. Da går utviklingen videre med to prosjekter. Produksjonen fra denne gruven og utviklingen i neste gruve og aksjekursen vil stige og stige i en da 30år til. Hva tror du kursen er da?
Audietron
I går kl 09:50 333

Dagens aksje på Investtech.
kaunis
I dag kl 13:05 91

Aksjen er i vinden for tiden og mange vil følge denne fremover over tid. Ser at her har vi kansje en sparebøsse for mange, som tror på høyere gevinst over litt tid, en det en kan forvente fra Bankene. I tillegg er det mye større mulighet for store stigninger på kursen fremover, fortsetter spenningen i midtøsten som vi nok bare må innse vil være der, i overskuelig fremtid, trigger det olje og mineraler. Vi kan si det slik: For Nom, vil større ustabiliteter i verden være kursdrivende, og det er ingenting som tilsier at denne ustabiliteten vil forsvinne eller avta. Når vi ikke har mottatt noen melding om forsinkelse fra selskapet, så vet vi at dette går som smurt og at et skip er lastet med rutil malm fra Engbø- gruven kan komme når som helst, fra midten av 4kv.
Redigert i dag kl 13:06 Du må logge inn for å svare